2011. január 7. péntek

jan. 7
4:00
Drámai vallomás! Infarktust kapott Pataky Attila (Zene)
Nem jött a levegő, szorítást érzett a mellkasában: Az EDDA énekese arról a pokoli napról beszélt, amikor infarktus érte.   [Dátum: 2011.01.07. 03:48]
jan. 7
6:48
Középiskolásoknak indít rádiós képzést a Szegedi Tudományegyetem (Infostart)
Középiskolás diákoknak indít ingyenes rádiós képzést Sulirádió néven a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara az Oktatásért Közalapítvány támogatásával.
jan. 7
7:00
A hercegné nem adja fel (Népszava)
Bár formálisan megbukott Francesca von Habsburg a Műcsarnok pályázatán, sőt Szőcs Géza államtitkár kijelentette, nem támogatja, hogy a hercegné legyen a direktor, mégis úgy tűnik, a milliárdos műgyűjtőnek áll a zászló. Élénk a kapcsolat Szőcs Géza államtitkár és dúsgazdag alapítvány között: Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza báró 90. születésnapját egy a Műcsarnokba érkező installáció köszöntené,…
jan. 7
7:02
Piac és kultúra (Népszava)
A rendszerváltást követő kormányzatoknak sikerült megőrizni a kulturális infrastruktúrát, ám itt, a múlni nem akaró válság idején szembe kell nézni azzal, hogy a szocializmusból örökölt szisztéma nem tartható fenn a végtelenségig.
jan. 7
7:06
Elmarad az idei Operabál (MaHu)
Az intézmény tájékoztatása szerint jótékonysági gálára várják a bál helyett a közönséget.
jan. 7
8:00
A PSZ leírta, mit gondol Hoffmann Rózsa terveiről (HVG)
Az újból bevezetendő gyógypedagógiai osztály szerintük nagyon megnehezítené az odakerülők kiemelkedését, továbbá nem tartják értelmezhetőnek az ingyenes oktatás keretének szűkítését és a 60 órás önkéntes társadalmi tevékenységet.
jan. 7
8:18
Hatalmas sikert aratott Bécsben John Malkovich (MaHu)
Hatalmas sikert aratott John Malkovich hollywoodi filmsztár Casanova szerepében Bécsben; a The Giacomo Variations című darabot még vasárnapig láthatja az osztrák főváros közönsége.
jan. 7
8:30
Minden aktuális szerepemet nagynak tartom! -  interjú Szerekován Jánossal (Zene)
Gyönyörű hangú tenor, aki számos nagyszerű szerepet tudhat maga között, s egész életét a zene és az éneklés szeretete lengi be. Vele beszélgettünk. [Dátum: 2011.01.10. 11:42]
jan. 7
10:06
Háromnapos karaokemaraton Izlandon (MaHu)
Háromnapos karaokemaratonnal harcol hazája, Izland természeti erőforrásainak és értékeinek eladása ellen Björk.
jan. 7
10:57
Rejtélyes legenda az ufós film valóságalapja kapcsán (Napvilág)
Nem könnyű elég nagyot hazudni. Bármit is talál ki manapság egy sci-fi író, mindig akad valaki, aki hisz neki. Az idei év egyik legjobban várt sci-fi akció filmje A Föld inváziója - Csata: Los Angeles, melyben Aaron Eckhart és Michelle Rodriguez vezetésével egy tengerészgyalogos egység harcol Los Angeles romjai között a Földünkre támadó idegenekkel.
jan. 7
11:36
Különleges koncert az EU-elnökségi vendégeknek (MaHu)
Az intézmény rektora a koncert előtt elmondta, milyen liszti örökséget hordoz a mai, a 135 éves Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem.
jan. 7
12:24
Bestiálisan szép fiúk Koreából (Zene)
Ázsiai zenei körútunk következő állomása Dél-Koreába vezet, egy igen népszerű, igen jóképű együtteshez. Szigorúan csak lányoknak ajánlott, de nekik nagyon! [Dátum: 2011.01.07. 12:20]
jan. 7
13:00
Klipprömier! Nótár Mary - Vártalak (Zene)
Elkészült a videoklip Nótár Mary - Vártalak című dalához. Mi a véleményed?   [Dátum: 2011.01.07. 12:50]
jan. 7
13:02
Érdekes videó került elő Justin Bieberről (Zene)
Bieber fannak kihagyhatatlan képsorokkal szolgál az alábbi videó, melyen Justint még egész kiskorában láthatjuk. Énekel, gitározik és dobol, mindezt olyan cukisági szinten, ami már-már elviselhetetlen - írja a vivatv.hu.   [Dátum: 2011.01.07. 12:52]
jan. 7
13:06
Az Alkonyat és Katy Perry az amerikaiak kedvence (MaHu)
Ismét az Alkonyat vámpírtörténet vitte a pálmát az amerikai közönségdíj szavazásán, de Katy Perry énekesnőnek és Johnny Depp színésznek is termett babér.
jan. 7
13:18
15 éves a Cry Free zenekar (Zene)
Másfél évtizedes fennállását ünnepli Magyarország Deep Purple Cover Band-je 2011. január 15-én a Club 202-ben (ex-Wigwam). [Dátum: 2011.01.07. 13:09]
jan. 7
13:20
Király L. Norbi mindenkit megelőzött - Íme a 40 legjobban fogyó CD Magyarországon 916. (Zene)
Ákos új lemeze továbbra is az első a Mahasz TOP40 albumlistáján. Az aktuális sorrend a 2010. 12. 27. - 2011. 01. 02.időszak eladási adatai alapján készült »  [Dátum: 2011.01.07. 13:14]
jan. 7
14:06
Ismét lesz hivatalos toplista Magyarországon - Kovács Áron vezetésével (Napvilág)
Melyek a legnagyobb aktuális slágerek? Melyik dal hódít a legmenőbb szórakozóhelyeken? Kinek a lemezeit viszik világszerte, mint a cukrot? Kinek a videója vezeti a Youtube nézettségi listáját? Vagy éppen kinek hanyatlik a csillaga? A Class FM januártól eligazít a zenei világ labirintusában az ország első és egyetlen mértékadó slágerlistájával.
jan. 7
14:36
Jól sikerült Eminem visszatérése (MaHu)
Jól sikerült Eminem visszatérése a zenei életbe: legújabb, Recovery című albuma 2010 legtöbbet eladott lemeze lett az Egyesült Államokban.
jan. 7
15:12
Szinte telt házzal üzemelt a berlini opera (HVG)
A Schiller Theaterbe való átköltözés után sem csökkent a berlini Staatsoper látogatóinak száma: 2010-ben 90,6 százalékos, rekordnak számító kihasználtsággal működött az intézmény.
jan. 7
15:48
Mégis lesz Magyar Filmszemle (HVG)
A bejelentés miatt a hírek szerint elmarad a filmes szervezetek által februárra tervezett alternatív filmszemle.
jan. 7
16:06
A csiklandós poszterek nem szúrták az elvtársak szemét (HVG)
Február végéig látható Tóth József “Füles” Legendás menekenek című poszterkiállítása a Vendéglátóipari Múzeumban. Az alkotóval és Pataki Ágival révedeztünk a szocialista hiánygazdaság szépségein.
jan. 7
16:06
Vinko ?ebrek gyűjteményes tárlata Budapesten (MaHu)
Vinko ?ebrek horvát fotóművész életművéből válogatott kiállítás nyílik a szerző jelenlétében Budapesten, a Nemzeti Táncszínház Kerengő Galériájában.
jan. 7
16:12
Cseh Tamás Emlékest a Bárka Színházban 2011. január 22-én (Napvilág)
2011. január 22-én töltené be hatvannyolcadik életévét Cseh Tamás. A Bárka Színház ebből az alkalomból emlékestet rendez, amelyen fiatal művészek a Bárka színészeivel közösen adják majd elő Cseh Tamás dalait. A Kávézóban pedig különleges kiállítás nyílik: Jordán Katica képregénybe öntötte a művész szerzeményeit.
jan. 7
17:00
Charm School: Vadiúj albummal tér vissza a Roxette! (MaHu)
Február 11-én megjelenik az az album, amit már legszebb álmainkban sem reméltünk. A 70 millió albumot eladott világhírű svéd csapat - 10 évvel legutóbbi lemezük ("Room Service") megjelenése után - ismét visszatér a rivaldafénybe.
jan. 7
17:36
Robert de Niro lesz a Cannes-i Filmfesztivál zsűrielnöke (MaHu)
Robert De Niro lesz az idei Cannes-i Filmfesztivál zsűrijének elnöke - jelentették be a szervezők csütörtökön.
jan. 7
18:06
Meghallgattuk a Kölyök22-t! Éder Krisztiánnak van helye a hazai könnyűzenei iparban (Zene)
Soha nem voltam képes felfogni azt, hogy a tinik miért nem vállalják fel a saját gondolatikat, nézeteiket. Egyszerűen a véleményvezéreket és a trendeket követik, ami egy bizonyos mértékig érthető, mégis a legtöbben túlzásba viszik.   [Dátum: 2011.01.07. 18:00]
jan. 7
19:06
Elhunyt Csernohorszky Vilmos (Infostart)
Németországi otthonában korában elhunyt Csernohorszky Vilmos orvos, a nyugati magyar emigráció kiemelkedő szak- és közírója, 81 évesen érte a halál.
jan. 7
19:18
Lesz filmszemle, várhatóan áprilisban (Népszava)
Mégis megrendezik a 42. Magyar Filmszemlét, várhatóan április végén tartják majd meg - olvasható a mustrát megrendező Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) pénteki közleményében. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium ugyanis támogatni fogja az eseményt a Nemzeti Kulturális Alapból.
jan. 7
19:42
Antik Enteriőr: hogyan tovább? (HVG)
A Budapest Art Fair, illetve az újraindított Antik Enteriőr látogatottsága és a nyilvánosságban elfoglalt helye egyenes arányban állt a képzőművészetre, valamint a régiségre jutó figyelemmel. Bár a Néprajzi Múzeumban december első hétvégéjén rendezett vásár kicsit finomíthatott volna ezen, de nem tette. Tekintsük tehát a XIV. sorszámmal ellátott rendezvényt a mínusz egyediknek, hiszen a jövő évi…

Keresés