2011. január 13. csütörtök

jan. 13
0:57
Az interneten tette közzé a rossz hírt az énekesnő (Zene)
Augusztus óta külön él Shakira és vőlegénye. A kolumbiai énekesnő 11 éve volt együtt Antonio de la Rua Schlusszal, ám miután a kapcsolat egy kicsit megfáradt, és a szerelem barátsággá alakult.  [Dátum: 2011.01.13. 00:50]
jan. 13
1:15
Szűcs Gabriella énekesnő: "Nem haragban váltunk el" (Zene)
A művésznő az az igényes zenét és éneket képviselő énekesnő, aki tizennégy évig a Cotton Club Singers együttes alapítójaként nemcsak a zenét szeretők körében, hanem a szakmában is elismertséget vívott ki magának. [Dátum: 2011.01.23. 14:42]
jan. 13
1:19
Új lemezen dolgozik az Arctic Monkeys (Zene)
Az album idén meg is jelenik, a tervek szerint.  [Dátum: 2011.01.13. 01:08]
jan. 13
1:33
Márciusban jön az új Strokes-lemez? (Zene)
Egy kiszivárgott lemezkiadói feljegyzés szerint legalábbis.  [Dátum: 2011.01.13. 01:11]
jan. 13
3:39
Drámai vallomás! Aggódik a magyar énekes - testvére súlyos beteg (Zene)
Horváth Tamás testvére súlyos beteg!  Jankót szívproblémája sem tántorítja el attól, hogy jelentkezzen a Csillag születikbe.  [Dátum: 2011.01.13. 20:21]
jan. 13
6:39
Hogyan felejtsünk el egy nőt (Népszava)
Pimaszul jó címe van a román Dan Lungu regényének, elvégre ki ne szeretné tudni a férfi nyomorúságok talán legnagyobbika elleni gyógyír receptjét? Megveszi, hazaviszi a Hogyan felejtsünk el egy nőt, aztán kicsit meglepődik, mert bizony a történet nem egészen arról szól, amit sejtet. Az elején ez még nem bukik ki: Andi újságírót váratlanul otthagyja a csaja, a fiatalember hazaér, és csak egy…
jan. 13
6:57
Mi jön a fekete év után? (Népszava)
A magyar film fekete éve volt 2010. Emberemlékezet óta nem történt meg, hogy ne legyen egy fillér sem új filmtervek támogatására, a törvényben biztosított, tehát jogosan várt pénzek folyósítására. Ez most megtörtént. Elkészült és fényes nemzetközi fesztiválsikereket halmozó új magyar film nem kerülhet egyelőre a hazai mozikba, mert nem kapta meg a forgalmazásához szükséges beígért összegeket.
jan. 13
6:59
Darázscsípést szőrivel... (Népszava)
Az amerikai popkultúra egyik matuzsálem korú figurájába lehel új életet nagy igyekezettel az ezúttal meglepően játékos kedvűnek mutatkozó Michel Gondry. A Zöld Darázs először egy rádiósorozat hőseként lépett az amerikai közönség elé 1936-ban, s csak évekkel később született meg képregényhősként, hogy azután filmsorozatban szülessen újjá, majd a hatvanas évek közepén egy viszonylag rövid életű…
jan. 13
7:01
Sátáni konferanszié (Népszava)
Keresztes Tamás, a Katona József Színház tagja, a Centrál Színházban bemutatott Cabaret című világhírű musicalben kiugró alakítást nyújt konferansziéként. Remek a mozgása, és szinte sátáni a szerepben.
jan. 13
7:24
Új albumot rögzít az Aerosmith (MaHu)
Az együttes a jelenlegi tervek alapján novemberben és decemberben koncertturnéra indul Dél-Amerikába és Japánba.
jan. 13
8:54
Agyalnak rajta, hogy ki lesz Batman új nője? (MaHu)
Anne Hathaway, Keira Knightley és Jessica Biel is kiköthet a színész mellett és ők lehetnek Batman új szerelme.
jan. 13
9:48
Elhunyt Havasy Viktor zeneszerző (Infostart)
Elhunyt Havasy Viktor zeneszerző, zongorista; a Micsoda nagyszerű dolog, a Szereted-e még?, a Kapitány, a Fekete vonat című slágerek szerzőjét szerdán rövid szenvedés után érte a halál.
jan. 13
9:48
Elhunyt a Fekete vonat szerzője (HVG)
Elhunyt Havasy Viktor zeneszerző, zongorista; a Micsoda nagyszerű dolog, a Szereted-e még?, a Kapitány, a Fekete vonat című slágerek szerzőjét szerdán rövid szenvedés után érte a halál.
jan. 13
9:50
A YouTube szimfonikus zenekarába bekerült egy magyar is (HVG)
A YouTube nemrég online szavaztatta meg a nézőket arról, hogy kiket szeretnének a pályázók közül látni a sydney-i operaházban fellépő YouTube Szimfonikus Zenekarban. A zenekarba bekerült egy magyar zenész is - számol be a Lángoló Gitárok blog.
jan. 13
10:24
Suzanne Schlosberg: 1001 éjszaka szex nélkül (MaHu)
Suzanne egy csinos, okos, harmincas újságíró, akinek véget ért hároméves kapcsolata. A szakítás után úgy érzi, a szinglik átka ül rajta - egyszerűen képtelen megtalálni az Igazit.
jan. 13
10:48
A rajongott író könyvei tiltólistára kerültek a Közel-Keleten (Napvilág)
Paulo Coelho, a méltán népszerű brazil író megdöbbentő hírt kapott a napokban: iráni kiadója értesítette arról, hogy a közel-keleti országban mindenféle magyarázat nélkül betiltották regényeit, annak ellenére, hogy már közel 13 esztendeje, 1998 óta jelennek meg könyvei Iránban.
jan. 13
11:36
Minden arany. Az is, ami nem fénylik (HVG)
Az Iparművészeti Múzeum épületét december óta kordonok veszik körül, miután a bejárat előtt landolt egy tetőcserép. Takács Imrével, a múzeum főigazgatójával beszélgettünk külsőségekről, tartalomról, célokról és lehetőségekről.
jan. 13
11:36
A magyar EZ Basic is ott a 2011-es Eurosonic Fesztivál fellépői között (MaHu)
2011. január 14-én az EZ Basic zenekar mutathatja meg mit tud és képviselheti hazánkat a Eurosonic Fesztiválon!
jan. 13
11:54
A hiperkorrekció – durva hiba vagy természetes reakció? (nyest.hu)
Az átlagos nyelvhasználónak is felkeltheti a figyelmét egy olyan mondat, mint például „A fiú bement a házban”; s ha már észrevette, bizonyosan alkot is róla ítéletet. Vagy egyszeri, véletlen nyelvbotlásnak gondolja, vagy egyenesen hibázásnak tekinti. A nyelvész azonban másként látja. A hiperkorrekció vagy túlhelyesbítés természetes nyelvi jelenség.
jan. 13
12:03
Lázadó ritmusok Budapesten - a ritmus adóitól (Zene)
Most először láthatjuk hazánkban a holland Percossa társulatot. Az ütőhangszerek négy elképesztő tudású virtuóza január 17-18-án a Trafóban lép fel. [Dátum: 2011.01.13. 11:57]
jan. 13
13:15
Péterfy Bori búcsúkoncert az A38-on (Zene)
Jó és örömteli hírekkel fejeződött be a tavalyi esztendő és az idei év is a csapat számára. Hiszen a Megadó Kiadó gondozásában megjelent Péterfy Bori & Love Band első, cím nélküli albuma platina lemez lett, azaz a tízezredik példánya is elkelt, a 2-es számmal ellátott albumuk pedig bearanyozódott. [Dátum: 2011.01.13. 13:02]
jan. 13
13:24
Az amerikai rendezőszövetség közzétette jelöléseit (HVG)
Közzétette jelöléseit díjaira az Amerikai Rendezők Céhe (Directors Guild of America, DGA), melynek ítélete nagy súllyal esik a latba az Oscar-versenyben.
jan. 13
13:24
Warhol-önarcképet árvereznek el Londonban (MaHu)
Egy kevéssé ismert, nagyméretű Andy Warhol-önarckép kerül kalapács alá februárban Londonban a Christie's aukciósház árverésén.
jan. 13
13:57
A Pearl Jam válogatáslemezzel ünnepli fennállásának 20. évfordulóját (Napvilág)
Idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját a Pearl Jam, ennek örömére a 2011-es évet egy válogatáslemez piacra dobásával kezdik: január 17-én lát napvilágot a Live On Ten Legs című korong, amelyen a zenekar legnagyobb, régi és újabb slágerei kaptak helyet.
jan. 13
14:00
Tarlós: mindenkinek fizetnie kell a közterület-használatért (HVG)
Tarlós István szerint a város jelenlegi pénzügyi helyzetében véget kell vetni az ingyenes szolgáltatásoknak. A főpolgármester a Sziget Fesztiváltól beszedendő közterület-használati díjjal kapcsolatban csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: az nem lehet, hogy egyesek kapnak ingyenességet, mások meg nem.
jan. 13
14:09
Tours de France: új francia zenék a Hajón (Zene)
A Tours de France a budapesti Francia Intézet, a Gödör Klub és az A38 Hajó által életre hívott új sorozat, ami a legfrissebb francia zenéket és előadókat mutatja be. A havi rendszerességgel jelentkező sorozat felváltva kap helyet az A38-on, illetve a Gödörben. A sorozat nyitóestjén, az A38 Hajón a magyar Unbending Trees mellett az „Őrült Kalapos”, azaz Chapelier Fou, a remek downtempo-producer lép…
jan. 13
14:18
Népi iparművészeti múzeum nyílik Budapesten (HVG)
Az elmúlt fél évszázadban gyűjtött és keletkezett népi iparművészeti tárgyakat mutatja be a pénteken Budapesten megnyíló Magyar Népi Iparművészeti Múzeum. A Fő utcában, a Lánchíd közelében található kiállítóhelyet a Hagyományok Háza működteti.
jan. 13
14:54
Orbán Viktor: A megújuló Magyarország legfőbb reménységei az ifjú tehetségek (Infostart)
A megújuló Magyarország legfőbb reménységeinek nevezte az ifjú tehetségeket a kormányfő.
jan. 13
14:54
Az Oldboy rendezője új produkcióval rukkolt elő (MaHu)
Az új médium technikai lehetőségeit akarta kihasználni, ezért forgatta legújabb rövidfilmjét iPhone-nal - mondta Park Csan-vuk nemzetközi hírű filmrendező új produkciója dél-koreai bemutatója előtt.
jan. 13
15:21
VHK újra: 2011 első csapása! (Zene)
Január 28-án a VHK és az Isten Háta Mögött ad koncertet a Dürer Kertben. Szeptemberig nem lesz több VHK koncert. [Dátum: 2011.01.13. 15:03]
jan. 13
15:30
Pokorni Zoltán egyetért a közoktatási törvényekről szóló vita meghosszabbításával (Infostart)
Egyetért Pokorni Zoltán, az Országgyűlés oktatási bizottságnak fideszes elnöke azzal, hogy meghosszabbítsák a közoktatási törvény és a pedagógus életpályamodell koncepciójáról szóló vitát.
jan. 13
15:48
Ledózerolták a világhírű művész stúdióját (HVG)
Lerombolták a hatóságok utasítására Aj Vej-vej másként gondolkodó kínai művész stúdióját Sanghajban.
jan. 13
16:03
Orvosa a felelős Michael Jackson haláláért? (Napvilág)
Nem hagyják békében nyugodni Michael Jacksont: továbbra is halálának körülményeit firtatják. Orvosa, aki jelen volt halálakor, immáron vádlottként a bíróság elé: gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják a szívspecialistát. A Jackson család tagjai örömmel fogadták a hírt.
jan. 13
16:06
Magyarország a bécsi vásár díszvendége (Infostart)
Magyarország a bécsi Ferienmesse utazási vásár díszvendége a 2011-es Liszt-emlékév és az Európai Unió soros elnöksége apropóján.
jan. 13
16:08
Film készül Márai Sándor Kalandjából (Infostart)
Film készül Márai Sándor Kaland című művéből Sipos József rendezésében; a főbb szerepeket Marozsán Erika és Csányi Sándor játssza az alkotásban, amely a tervek szerint ősszel kerülhet a mozikba.
jan. 13
16:24
Nyilvánosságra hozták az Amerikai Rendezők Céhe jelöltjeit (MaHu)
Az alapításának 75. évfordulóját idén ünneplő testület a héten 2010 legjobb játékfilmes, televíziós és dokumentumfilmes rendezői kategóriáinak jelöltjeit tette közzé
jan. 13
16:24
Eladó Andy Warhol két képe Károly hercegről és Dianáról (HVG)
Elárverezi egy londoni művészeti galéria Andy Warhol Károly hercegről és Diana hercegnőről készített portréit.
jan. 13
17:18
Elhunyt Havasy Viktor zeneszerző (MaHu)
82 éves korában elhunyt Havasy Viktor zeneszerző, zongorista; a Micsoda nagyszerű dolog, a Szereted-e még?, a Kapitány, a Fekete vonat című slágerek szerzőjét szerdán rövid szenvedés után érte a halál.
jan. 13
18:48
Magyarok a nemzetközi porondon (MaHu)
Erdei Krisztina, Fabricius Anna, Gáldi Vinkó Ildikó, Kudász Arion Gábor, Surányi Miklós és Szász Lilla képeit a berlini magyar nagykövetség állítja ki
jan. 13
18:57
Tribute és retro 2011-ben (Népszava)
Visszafogottabb év lesz az idei, mint a tavalyi: koncertkínálatból bizonyára. Legnagyobb sztárnak eddig Roger Waters és a Faithless számít, előbbi újra lebontja a Falat, utóbbi elbúcsúzik közönségétől. De miért nem jönnek a legnagyobbak? És miért annyira menő a tribute?
jan. 13
18:59
Megvan a Munkácsy-film első forgatókönyv-változata, a producer elégedett vele (Népszava)
Elkészült a Munkácsy Mihály életéről szóló film forgatókönyvének első változata. Dér Tamás producer a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy nemrég olvasta az írást, és nagyon elégedett vele. Ezt még háromszor-négyszer is átírják, mire a végső, angol verzió elkészül.
jan. 13
19:24
Harrison Ford újra felvenné Indiana Jones kalapját (HVG)
Harrison Ford amerikai színész elképzelhetőnek tartja, hogy még egy alkalommal magára öltse Indiana Jones gúnyáját és újfent eljátssza a kalandor régészprofesszor szerepét.
jan. 13
20:18
Színpadra áll Mario Vargas Llosa (HVG)
Az Ezeregyéjszaka meséinek Sahrijár királyaként áll színpadra márciusban Mario Vargas Llosa friss irodalmi Nobel-díjas író.
jan. 13
20:18
Megkezdődött a báli szezon (MaHu)
Ausztria nem csak a télen-nyáron egyaránt gyönyörű, nyugalmat árasztó hegyeiről, hanem lenyűgöző, pompás báljairól is híres, melyeknek a fél világ csodájára jár.
jan. 13
20:45
Lady Gaga, Eminem és Katy Perry is fellép az idei Grammy-gálán (Népszava)
Lady Gaga, Eminem és Katy Perry is az idei Grammy-díjátadó sztárfellépői között lesznek - jelentették be a gála szervezői csütörtökön. Az 53. Grammy-díjátadót február 13-án rendezik a Los Angeles-i Staples Centerben.
jan. 13
20:45
Pély Barna bevallotta: "Régóta gondolkodtunk a dolgon" (Zene)
Nemrég megjelent a Best Of United album. Gyakorlatilag a zenekar összes eddigi slágere szerepel a korongon, melyről Pély Barnát faggattuk. [Dátum: 2011.01.13. 20:39]
jan. 13
20:54
Elhunyt John Sadovy, 1956 egyik krónikása (HVG)
85 éves korában elhunyt John Sadovy fotóriporter: nevéhez többek között az 1956-os magyar forradalom pillanatait megörökítő fényképek fűződnek.

Keresés