2011. január 8. szombat

jan. 8
6:42
Kérdéses a kabaré utolsó végvárának sorsa (Népszava)
Felmondott Verebes István, a Kabaré 24, a volt Mikroszkóp Színpad igazgatója. Lapunk megkeresésére döntését gazdasági okokkal indokolta. Érdeklődésünkre elmondta, befejezi az évadot, ha hagyják. Verebes lemondását Csomós Miklós, kultúráért felelős főpolgármester-helyettes elfogadta, hozzátéve: jelenleg nem biztos, hogy a teátrum helyén a jövőben is kabarészínház működik-e majd.
jan. 8
6:44
Operabál nélkül (Népszava)
Elmarad idén az Operabál, erről döntött miniszter, államtitkár, miniszteri biztos. Kicsit későn tették. Már jegyeket adtak el, felkérték a díszvendéget, tárgyaltak fellépőkkel. A potentátok arra hivatkoznak a kiadott közlemény szerint, hogy "amikor Magyarország a gazdasági válság és különböző természeti csapások kárát szenvedi, akkor elsősorban arra van szükség, hogy segítsünk."
jan. 8
7:00
Egymás felfalásának gyönyöre (Népszava)
A Nemzeti Színházban ma este mutatják be Heiner Müller Kvartett című darabját, amely Pierre Choderlos de Laclos híres levélregényének, a Veszedelmes viszonyoknak a két szereplős átirata. A nyolcvanas években az eredeti történetet Amerikában megfilmesítették Glenn Close és John Malkovich főszereplésével. A Gobbi Hilda Színpadon Valmont-t Alföldi Róbert, Madame de Merteuil-t Udvaros Dorottya…
jan. 8
9:06
A Teatro Liceu főzeneigazgatója vezényel a budapesti Operaházban (Népszava)
A barcelonai Teatro Liceu főzeneigazgatója vezényel a budapesti Operaházban. Michael Boder a január 24-ei koncerttel debütál a Magyar Állami Operaházban, a Filharmóniai Társaság Zenekarának élén. A hangversenyt 25-én megismétlik, közreműködik Fekete Attila és Wiedemann Bernadett- tájékoztatta a Független Hírügynökséget az intézmény.
jan. 8
9:42
A színházban sincs jutalom (Népszava)
Semmilyen pécsi önkormányzati intézménynél nem fizetnek jutalmat, így a Pécsi Nemzeti Színháznál sem tehetik ezt meg - így reagált a városvezetés arra a színház vezetői által írt levélre, amelyben kérték, hogy a kötelező takarékosságon túl pályázati pénzekből, támogatási szerződésekből szerzett 60 millió forint pluszbevételükből 11 milliót kifizethessenek 181 dolgozójuknak, akik így egyhavi…
jan. 8
10:03
A hollywoodi celeb békéscsabai színpadon tündököl (Napvilág)
Klasszikus évadot hirdetett a Békés Megyei Jókai Színház, Schiller örökbecsűjével kezdik az évad második felét. Három a magyar igazság - Dobó Kata harmadszor áll a Jókai Színház deszkáin, bizonyítván, hogy a quot;hollywoodi celeb quot;-bélyegnél erősebb a színpadi jelenléte, művészi karakterformáló ereje.
jan. 8
10:06
Vadiúj albummal tér vissza a Roxette (MaHu)
Február 11-én jelenik meg az az album, amit már legszebb álmainkban sem reméltünk. A 70 millió albumot eladott világhírű svéd csapat - 10 évvel legutóbbi lemezük ("Room Service") megjelenése után - ismét visszatér a rivaldafénybe.
jan. 8
10:21
Miért érinthetetlenek a cigányok? (nyest.hu)
A címben három népelnevezés. De már a megnevezések körüli zavar is önmagáért beszél… Honnan erednek a cigányság különböző elnevezései? Mi köti össze Egyiptomot Csehországgal? Miért érinthetetlenek a cigányok? Tényleg a roma elnevezés lenne politikailag korrekt?
jan. 8
11:18
Három luxuspalotát kapott Kim Dzsong Un (HVG)
Január 8-án tartja 28. születésnapját Észak-Korea leendő ura, Kim Dzsong Un, a sokat betegeskedő Kim Dzsong Il államelnök legkisebb fia, aki most három luxuspalotát kapott apjától.
jan. 8
11:54
Mi a magázás története? (HVG)
Önözzelek? Magázzalak? Vagy tegezzem? – A 16. századig általános volt a tegezés. A középmagyar kor végére azonban a társadalmi változások megkövetelték, hogy a különbségek a kommunikációban is nyomatékosabban megjelenjenek, így alakultak ki a magázás formái - olvasható a Nyelvisztán blogon.
jan. 8
13:06
Vinko Sebrek gyűjteményes tárlata Budapesten (MaHu)
Vinko ?ebrek horvát fotóművész életművéből válogatott kiállítás nyílik a szerző jelenlétében Budapesten, a Nemzeti Táncszínház Kerengő Galériájában.
jan. 8
13:08
Kortárs művészeti múzeumot épít egy filantróp amerikai milliárdos (MaHu)
Kortárs művészeti múzeumot épít Los Angelesben Eli Broad filantróp amerikai milliárdos.
jan. 8
13:36
Klipprömier! Emberek: Forog a föld (Zene)
Ma a - február 19-én jubileumi koncerttel ünneplő - 15 éves Emberek zenekar klipjét mutatjuk be. Mi a véleményed?  [Dátum: 2011.01.08. 13:30]
jan. 8
14:36
Kasszasikerek növelték tavaly a Broadway bevételét (MaHu)
A családokat és turistákat is vonzó népszerű musicaleknek köszönhetően - mint A boszorkány, Az oroszlánkirály vagy az Addams család - tavaly nőtt a Broadway színházainak látogatottsága és emelkedtek a bevételek is.
jan. 8
14:38
Meghosszabbították a Hitlerről szóló kiállítást (MaHu)
A nagy sikerre és a látogatórekordra való tekintettel meghosszabbítottak Berlinben egy Adolf Hitlerről szóló kiállítást.
jan. 8
22:54
Különleges program! Nem mindennapi jazzest lesz a Műpában (Zene)
Január 17-ei program keretében 24 jazz-muzsikus, egy szimfonikus zenekar és 10 táncos lép fel – első részében a Magyar Jazzművészek Társaságának három muzsikusa által komponált műveket a Társaság tagjai adják elő szimfonikus zenekarral.   [Dátum: 2011.01.08. 22:33]

Keresés