2010. december 27. hétfő

dec. 27
1:27
MGP: Egérfogó (szinhaz.hu)
Az egérfogót (The Mousetrap) a The Ambassadors Theatre 1952. november 25-én mutatta be a londoni West Enden. 1974. március 23-tól mindmáig a St Martin's Színházban folytatta szériáját. Esténként 20.00-kor. Pénteken, szombaton matiné előadásban.
dec. 27
6:39
Petri György is utcára menne (Népszava)
Miután hétfő éjjel a parlamentben elfogadták a médiatörvényt, Magyarországon megszűnt a sajtószabadság - ebből a megállapításból indult a Beszélő szerda esti felolvasóestje, ahol a meghívott vendégek saját és Petri György művein keresztül feszegették a feltételezett határokat.
dec. 27
6:41
A képregény nem életforma (Népszava)
Meglepő módon, egyik napilapunk kulturális oldalának vezető anyaga volt a négyhasábos címmel megjelent írás: "A képregény most még életforma". Valójában azon siránkozik a szerző, hogy Magyarországon a képregény piac a könyvkiadás éves forgalmának egy százalékát sem teszi ki. Bár éledezni látja a hazai képregény kultúrát, ami "most még életforma".
dec. 27
6:48
Vértanúk boldoggá avatásához keres tanúkat a ferences rend (Infostart)
A hét ferences rendi vértanú boldoggá avatási ügyének előrehaladásához újabb tanúk jelentkezését várja a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány; a hét szerzetes 1944 és 1954 között élete feláldozásával tett tanúságot hitéről - tette közzé a Ferences Sajtóközpont közleményében.
dec. 27
6:57
Dzsungel a szívben (Népszava)
Megjelent kortárs irodalmunk női antológia sorozatának két új kötete, a Forgács Zsuzsa Bruria által szerkesztett Dzsungel a szívben és A szív kutyája, mely a lányok és anyák, lányok és apák kapcsolatát mutatja be női perspektívából.
dec. 27
7:06
Csík János: A zenétől kapott élményeket szeretnénk átadni (Infostart)
Nem előre kitalált koncepció, hogy a Csík zenekar a népdalt, a népzenét más zenei műfajokkal ötvözi - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a közelmúltban Príma Primissima díjjal kitüntetett zenekar vezetője. Csík János arról is beszélt, hogy mi volt az első hangszere, hogyan került kapcsolatba a népzenével, és súlyos balesete után miként képes hegedülni.
dec. 27
7:12
Noémi Virág karácsonyi ajándékot adott rajongóinak (MaHu)
A népszerű énekesnő különleges gesztussal lepte meg azokat, akik szeretik. Karácsony alkalmából egy dalt adott át jelképesen mindenkinek, ami osztatlan sikert aratott.
dec. 27
7:24
Sok a tévéfüggő, kevés a könyvolvasó (HVG)
Egy átlagos, 15 év feletti magyar ember szabadidejének 46 százalékát tölti tévénézéssel, 24 százalékát rádióhallgatással, 15 százalékát pedig internetezéssel - ismerteti az Országos Széchényi Könyvtár felmérésének eredményét a Magyar Nemzet.
dec. 27
7:48
Joanne Harris új regénye: Kékszeműfiú (MaHu)
Volt egyszer egy özvegy, akinek három fia volt - Fekete, Barna és Kék. Fekete volt a legidősebb - mogorva és agresszív.
dec. 27
9:18
Családi programok két ünnep között (MaHu)
A szentestét mindenki a családjával, barátaival tölti, de a két ünnep között bátran kimozdulhatunk. Most olyan programokat ajánlunk, amikkel a karácsony és szilveszter közötti időszak is felejthetetlen lesz.
dec. 27
10:12
Jelmeztelen szilveszteri koncert a Magyar Színházban (MaHu)
Szilveszter este koncertet ad a Magyar Színház társulatának színészzenekara, a Harmadik Figyelmeztetés. Az együttes vendége Keresztes Ildikó és Vikidál Gyula lesz.
dec. 27
11:24
Elektronikus zenével szórakoztat a Trafó (MaHu)
A Trafó gondoskodik arról, hogy a két ünnep között se unatkozzunk, így karácsony után 4 estén keresztül búcsúztathatják az óévet.
dec. 27
11:24
Megtudtuk kik lépnek fel a nyíregyházi, a debreceni és a miskolci X-faktor gálán (Zene)
Az X-Faktor legnagyobb sztárjai decemberben és januárban több vidéki helyszínen gáláznak.  [Dátum: 2010.12.29. 11:46]
dec. 27
11:48
A szavak mágikus ereje (nyest.hu)
A téli napfordulót sokféleképpen ünneplik világszerte. A mordvinoknál is jóslás és termékenységvarázslás kötődik ehhez az időszakhoz. A mordvin szokásokról olvasva az embernek magának is kedve szottyan egy kis kaljadálásra.
dec. 27
13:12
Elhunyt A profi nyomozója (MaHu)
Bernard-Pierre Donnadieunek A profi című, 1981-ben forgatott mozi Farges nyomozójának szerepe hozta el az igazi áttörést.
dec. 27
13:12
A hazai rádiókban legtöbbet játszott magyar dalok 2010-ben - a 10. helyezett (Zene)
A radiomonitor segítségével felsoroljuk, melyek voltak azok a magyar dalok, melyeket legtöbbször játszott a magyar rádiók 2010. Jöjjön a 10. helyezett. [Dátum: 2010.12.27. 13:00]
dec. 27
13:14
Speciális üvegvitrint készítettek a műalkotás védelmére (MaHu)
Mona Lisától a brit korona ékszerekig a világ legértékesebb műkincseit olasz üvegvitrin őrzi. Az átlátszó páncélfal tolvaj- és bombabiztos védelmet nyújt.
dec. 27
13:14
Karácsonyi dal a Wrong Sidetól és a Plastic Bitchtől (Zene)
A Karácsony apropójából a Middle Finger Club két csapata, a Wrong Side Of The Wall és a Plastic Bitch elkészített egy-egy akusztikus dalt. [Dátum: 2010.12.27. 13:04]
dec. 27
14:06
Durva előadás: Kár, hogy kurva (MaHu)
Reneszánsz horror, a Shakespeare-kortárs drámairodalom legbizarrabb szerelmi története. Bosszúvágy, szenvedély, fekete humor és tengernyi vér - olyan, mintha Tarantino írta volna újra a Romeo és Júliát.
dec. 27
14:06
Karácsonyi sólyomröptetés a Crazy Mamában (Zene)
A két ünnep között, december 28-án, aki tartalmas zenei programra vágyik, látogasson el a Crazy Mama klubba, ahol a Szkítia és a Kalapács és az Akusztika tartja közös, Karácsonyi Sólyomröptetését. [Dátum: 2010.12.27. 14:03]
dec. 27
14:33
Ben Stiller Skype-on ünnepelt (Napvilág)
Vegyes házasságban él Ben Stiller, ezért a hanukát és a karácsonyt is megtartják. Igaz, a maguk módján: mivel az idei hanukát - december 1-jétől december 9-éig - Stiller New Yorkban, szerettei pedig Los Angelesben töltötték, Skype-on végezték el a szertartásos esti gyertyagyújtást.
dec. 27
15:54
Sikeres évet zár a Szépművészeti Múzeum (MaHu)
2010-ben zárt a múzeum egyik legsikeresebb tárlata, a mintegy 230 ezer látogatót vonzó Botticellitől Tizianóig - Az itáliai festészet két évszázadának remekművei című kiállítás.
dec. 27
16:06
Rejtő Jenő életrajzának titkai 2.: szolgált-e az író a légióban? (HVG)
Az Urban Legends blog szerzője a hétvégén Rejtő kéziratos fizetéseit vette górcső alá Thuróczy Gergely segítségével, ma pedig azt, hogy a népszerű író légiósként járhatott-e Afrikában.
dec. 27
17:24
Szilveszteri bulik körképe (MaHu)
A szilveszter mindenkinek nagy dilemmát okoz, hol, hogyan és kivel ünnepeljünk. A választék óriási, mi segítünk néhány tippel dönteni, hogy hol ünnepeld az év utolsó napját.
dec. 27
17:42
Böllérújév 2011 - Budapesten a Vasúttörténeti Parkban (Napvilág)
Böllérújév Budapesten! Január 7-9. között hamisítatlan vidéki disznótoros hangulattal várják az érdeklődőket a Vasúttörténeti Parkban, ahol a vendégek nem csak a hasukat rakhatják tele, de jót is mulathatnak... pont úgy, mint annak idején, amikor még a családi disznótorok részesei voltak!
dec. 27
18:00
Búcsúzik Európa Kulturális Fővárosa (MaHu)
A pécsiek 86 százaléka ítélte sikeresnek az EKF évet egy közvélemény kutatás szerint, kritikát csak az épületek kaptak.
dec. 27
18:00
Vásáry André Ünnepel! (Zene)
Az egyre népszerűbb énekes immáron harmadik, Ünnep című lemezének bemutatóját tartja ezekben a hetekben. Az igazán színvonalas, gyönyörű karácsonyi műveket tartalmazó lemez novemberben jelent meg, és már a megjelenés hetében komolyzenei aranylemez státuszt ért el! [Dátum: 2010.12.29. 16:11]
dec. 27
18:18
Magyaros ruhákba öltözik Brüsszel jelképe, a Manneken Pis (MaHu)
Magyarország január elsején kezdődő európai uniós elnökségének tiszteletére a következő hat hónap során többször is magyaros ruhákba öltözik majd Brüsszel világhírű jelképe, a pisilő kisfiú, azaz Manneken Pis.
dec. 27
18:36
Indiana Jones halálra van ítélve? (MaHu)
"Itt az ideje, hogy megöljük Indy-t" - a döbbenetes mondat nem más, mint Harrison Ford szájából hangzott el. Egy legenda ér véget ezzel?
dec. 27
19:48
Christian Bale belecsöppent a Nankingi mészárlásba (MaHu)
Az utóbbi években Batman megtestesítőjeként ismert Christian Bale brit színészt kérték fel egy, az 1937-es nankingi mészárlásról szóló film főszerepére.
dec. 27
20:06
A hazai rádiókban legtöbbet játszott magyar dalok 2010-ben - a 9. helyezett (Zene)
A radiomonitor segítségével felsoroljuk, melyek voltak azok a magyar dalok, melyeket legtöbbször játszották a magyar rádiók 2010-ben. Jöjjön a 9. helyezett.  [Dátum: 2010.12.27. 20:00]

Keresés