2010. augusztus 1. vasárnap

aug. 1
8:39
Egyre ismertebb és népszerűbb a fiatalok körében a felsőfokú szakképzés (Infostart)
Egyre ismertebb és népszerűbb a fiatalok körében a felsőfokú szakképzés, évről évre többen jelentkeznek és kerülnek be ilyen képzési formákra. A felvi.hu elemzése szerint a legtöbb jelentkezőt államilag támogatott képzésben a gazdasági szakok vonzzák, míg költségtérítéses képzésben az informatikai jellegű képzések a kedveltek.
aug. 1
13:30
Magyar filmes rekord Szarajevóban (Metropol)
Öt díjat hoztak el fiatal magyar filmesek a régió vezető filmes rendezvényéről, amire az 1995-ben alapított fesztivál történetében eddig még nem volt példa.
aug. 1
13:42
Magyar filmes rekord született Szarajevóban (Infostart)
Öt díjat hoztak el fiatal magyar filmesek a szarajevói filmfesztiválról, régiónk vezető filmes rendezvényéről, amire az 1995-ben alapított fesztivál történetében eddig még nem volt példa - tudatta a Magyar Mozgókép Közalapítvány.
aug. 1
14:36
Meghalt a forgatókönyvírók olasz királynője (Infostart)
Tíz nappal 96. születésnapja után, szombaton elhunyt Suso Cecchi D'Amico legendás olasz forgatókönyvírónő, az olasz neorealizmus számos remekművének szerzője.
aug. 1
15:00
Kiengedték a kórházból Al Jarreau-t (Metropol)
Elhagyhatta a kórházat Al Jarreau amerikai dzsesszlegenda, aki kedden Németországban már folytatja is megszakadt világturnéját.
aug. 1
15:12
Al Jarreau kijött a kórházból (Infostart)
Elhagyhatta a marseille-i Timon kórházat Al Jarreau amerikai jazzénekes. A 70 éves művészt múlt csütörtökön légzési és szívpanaszokkal vittek kórházba, amikor fel kellett volna lépnie egy dél-keleti franciaországi városban tartott fesztiválon.
aug. 1
15:36
Magyar filmes rekord született Szarajevóban (Spa Trend Online)
Öt díjat hoztak el fiatal magyar filmesek a szarajevói filmfesztiválról, régiónk vezető filmes rendezvényéről, amire az 1995-ben alapított fesztivál történetében eddig még nem volt példa - tudatta az MTI-vel a Magyar Mozgókép Közalapítvány.
aug. 1
17:54
Újabb 15 kulturális, illetve természeti "csodát" nyilvánítottak a világörökség részévé (Infostart)
A javasolt 39-ből a világ 15 kulturális, illetve természeti csodáját, köztük a híres amszterdami csatornarendszert nyilvánította az emberiség közös örökségévé vasárnapig az UNESCO Brazíliavárosban ülésező világörökség-bizottsága.
aug. 1
18:48
Művészetek Völgye: Két év után ismét tömeg és sikeres programok (Infostart)
Két év kihagyás után az elmúlt tíz napban megrendezett jubileumi, 20. Művészetek Völgye Fesztivál ismét nagy tömeget vonzott, a programok rendkívül sikeresek voltak - mondta a fesztivál igazgatója.
aug. 1
19:12
Karma hangyaperspektívából (Metropol)
Csajos könyv pasitollból – ha nem is pontosan ezekkel a szavakkal, de hasonló szlogennel pocsék karmát is találunk már a magyar könyvpiacon.

2010. augusztus 2. hétfő

aug. 2
5:24
Kis álomból megarendezvény: mi lett a Szigetből? (Spa Trend Online)
Az egykoron még kulturális táborra hasonlító Diáksziget mára megarendezvénnyé avanzsált milliárdos vállalkozás lett. Tizenhét év alatt a fesztivál teljes arculata megváltozott, egyedül csak a Hajógyári-sziget idézi fel az esemény régmúlt napjait.
aug. 2
6:30
Gerendai Károly csodát remél a Szigeten (Infostart)
Idén sokkal jobban meg kell küzdeni a látogatottságért, mint a korábbi években - mondta a tavaly rekord jegyeladással záró Sziget fesztivál főszervezője az InfoRádió Aréna című műsorában. Gerendai Károly azt is elárulta, mi alapján választják ki a rendezvény fellépőit.
aug. 2
6:36
Kultuszfilm-hősök a Garancsi-tónál (Spa Trend Online)
Néhány napos pótforgatás után a jövő héten befejeződnek az Üvegtigris 3 felvételei. A kultuszfilm-hősökké lett hatos fogat az új részben rászabadul Budapestre, és a Garancsi-tó partján táborozó ütött-kopott büféből egy izgalmas kaland erejéig még egy százmilliós Bentley-be is átült a főszerepet játszó rendező, Rudolf Péter.
aug. 2
6:54
Szellemi pornográfia (Spa Trend Online)
"Decemberre már lesz párkapcsolata. Karácsonykor nem lesz egyedül". Ilyen és ehhez hasonló válaszokkal nyugtatják a betelefonálókat az RTL Klub - csekély egy órás - műsorában délelőtt, vagy éppen a déli hírek után, akár Hajnalka, akár Lomini (nyilván "művésznév") jóvoltából.
aug. 2
6:56
Emberarcú világsztárok Veszprémben (Spa Trend Online)
A hetedik év. Azt mondják házasságban kritikus időszak. Hogy mennyi igaz ebből, azt mindenki maga döntse el. A Veszprémi Ünnepi Játékok esetében - pestiesen szólva - minden oké. Mészáros Zoltán fesztiváligazgató mind a négy napon pálca nélküli karmesterként nyugtázhatta a helyszíneken látottakat.
aug. 2
7:48
Egy hétvége Nagy Feróval (Metropol)
Az egész hétvége Nagy Feróról, hazánk egyik legnagyobb rockzenészéről szólt a siófoki Coke Clubban.
aug. 2
12:54
Véget ért a Reggae Camp (Spa Trend Online)
A jamaicai Lutan Fyah és a High Grade Band koncertjével szombat éjjel véget ért az öt­napos monorierdei reggae-tábor és -fesztivál.
aug. 2
13:48
Lezuhant egy munkás (Metropol)
Nem tartották be a munkavédelmi előírásokat azon a szombathelyi építkezésen, amelyen lezuhant egy munkás a négy méter magas párkányról a hétvégén.
aug. 2
17:42
Új szempontú Friss kiállítás a Kogart Házban (Metropol)
Hetedik éve rendezi meg fiatal kortárs képzőművészeknek a Friss című tárlatot a Kogart Ház; a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem végzősei mellé korábban vagy másutt végzett 30 év alatti művészeket is beválogattak a csütörtökön nyíló kiállításra.

2010. augusztus 3. kedd

aug. 3
6:36
Nem létező projekteket állítottak le (Spa Trend Online)
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azt közölte, költséges és kockázatos volta miatt leállítja többek között a PPP konstrukcióban tervezett Erkel Színház felújítását és a Nemzeti Múzeum mélygarázs építést. Lapunk utánajárt, kiderült a Nemzeti Múzeum esetében nincs szó semmiféle PPP konstrukcióról, az Erkel Színház kapcsán pedig született ugyan egy kormányhatározat tavaly ősszel, ám további…
aug. 3
6:54
A reggae szabadsága (Spa Trend Online)
Idén második alkalommal rendezték a Budapesttől negyven kilométerre lévő Monorierdőn a reagge camp eseményeit.
aug. 3
8:24
Apocalyptica: a sötét oldaluk (Metropol)
Gyermeki lendülettel életre keltett zörejek és állathang-imitációk teszik egyedivé az Apocalyptica hetedik stúdiólemezét.
aug. 3
15:00
Elhunyt Tom Mankiewicz, több James Bond-film forgatókönyvírója (Metropol)
Hatvannyolc éves korában elhunyt Tom Mankiewicz amerikai forgatókönyvíró, több James Bond-film szövegének szerzője.
aug. 3
15:36
Még soha nem láttuk ezeket a fotókat a sztárról (Spa Trend Online)
Justin Bieber elég öregnek érzi magát ahhoz, megjelentesse visszaemlékezéseit. A 16 éves kanadai popénekes élettörténete októbertől lesz kapható az üzletekben - jelentette be hétfőn a Harper Collins kiadó illetékese.
aug. 3
16:30
A színészet és az anyaság egyensúlya (Spa Trend Online)
Az idei nyár egyik színházi slágerének bizonyult Bernard Slade Romantikus komédia című darabja a Thália Színházban Tóth Ildikóval az egyik főszerepben. A színésznő most szerepelt először bulvárdarabban. Úgy látja, azért is lehet sikere a produkciónak, mert egy nagyon szellemesen megírt, dramaturgiailag jól felépített szórakoztató, de drámaiságot is hordozó műről van szó. Az előadás ősszel bekerül…
aug. 3
17:36
Jankovics Marcell: "Nem akarok mindent felforgatni" (Infostart)
Nem tervezi a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) működésének alapvető átalakítását, de számos aránytalanságot meg kíván szüntetni - közölte Jankovics Marcell, az NKA hétfőn hivatalba lépett elnöke budapesti sajtótájékoztatóján.
aug. 3
17:42
Meghalt Mitch Miller amerikai zenész (Metropol)
Rövid betegség után, 99 éves korában meghalt Mitch Miller amerikai zenész, énekes, karmester, zenei producer és lemezcég-igazgató, aki az 1950-es években a legnagyobb amerikai popsztárok útját egyengette és Sing Along With Mitch című televíziós műsorával megénekeltette honfitársait.
aug. 3
18:00
Jankovics: "nem akarok mindent felforgatni" (Metropol)
Nem tervezi a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) működésének alapvető átalakítását, de számos aránytalanságot meg kíván szüntetni - közölte Jankovics Marcell, az NKA hétfőn hivatalba lépett elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
aug. 3
19:12
Jankovics nem érzi úgy, hogy a politika bele akarna szólni munkájába (Spa Trend Online)
Nem tervezi a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) működésének alapvető átalakítását, de számos aránytalanságot meg kíván szüntetni - közölte Jankovics Marcell, az NKA hétfőn hivatalba lépett elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

2010. augusztus 4. szerda

aug. 4
6:36
Hihetetlen világpremier a Margitszigeten (Spa Trend Online)
A Szabad Tér Színház és a PS Produkció augusztus 6-án és 7-én bemutatja a SAKK című musical-koncertet a Budapesti Nyári Fesztivál keretén belül. Benny Andersson-Tim Rice-Björn Ulvaeus SAKK: a szerelem, szenvedély, játék és küzdelem darabja, két sakkvilágbajnoki döntő története, melyet két szupernagyhatalom harca irányít.
aug. 4
6:54
Hiányzó kultúrpolitika (Spa Trend Online)
Értem én, hogy a Fidesz miért emlegeti oly sűrűn azt a történeti képtelenséget, miszerint forradalom juttatta volna hatalomra. Az utcán kukákat gyújtogató csőcselék balhéival mégsem legitimálhatja magát, marad a fülkékben lezajlott revolúció.
aug. 4
6:56
Áldozatokkal maradnak meg a függetlenek (Spa Trend Online)
Bizonytalanság uralkodik továbbra is a független társulatok életében, mert bár ismertté váltak a 2010-re vonatkozó támogatási összegek, az egyelőre továbbra sem biztos, hogy a zárolás alá került jelentős összegeket megkapják-e, vagy sem.
aug. 4
6:58
Jankovics Marcell : az NKA idén már nem ír ki új pályázatokat (Spa Trend Online)
A Nemzeti Kulturális Alap új elnöke, Jankovics Marcell tegnap elmondta, tiszteletben tartja az Alap eddigi döntéseit, működését, s nem akarja fenekestől felforgatni a rendszert.
aug. 4
7:12
A sherwood-i erdő a Margitszigeten (Spa Trend Online)
A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatják be augusztus 13-án a Robin Hood című új magyar musicalt, sztár szereposztásban.
aug. 4
8:06
Fesztiválozás német módra (Metropol)
Németország a zeneipar egyik legjelentősebb felvevőpiaca, ráadásul földrajzi helyzete miatt is könnyebben válogathat az utazgató fellépők között, túl az igazán gazdag német gárdán.
aug. 4
9:18
Százmillióan hallgathatják a kaposvári koncerteket (Metropol)
Augusztus 13–20. között rendezik meg az első Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált, ahol nyolc napon keresztül változatos programok várják a minőségi szórakozás kedvelőit.
aug. 4
13:12
Richard Dünser kapja az Ernst Krenek-díjat (Metropol)
Radek című operájáért Richard Dünser vorarlbergi zeneszerzőnek ítélték oda az Ernst Krenek-díjat, a nyolcezer euróval járó elismerést ősszel adják át.
aug. 4
14:42
Bogyó és Babóca a mozikban (Spa Trend Online)
Augusztus 12-től látható a mozikban a Bartos Erika meseíró-rajzoló Bogyó és Babóca történeteiből készült animációs film; a korábban Oscar-díjra jelölt M. Tóth Géza, valamint Antonin Krizsanics alkotása ötperces epizódokból áll, ezeket Mikulástól a televízióban is vetítik.
aug. 4
15:18
Újra koncertezik Al Jarreau (Metropol)
Remekül teljesített a visszatérése utáni első koncerten a németországi Hanauban Al Jarreau amerikai jazzlegenda.
aug. 4
16:12
Ötven éves a Dolce Vita (Spa Trend Online)
Nagyszabású kiállítással ünnepli az olasz főváros Az édes élet (La Dolce Vita) című kultuszfilm bemutatójának 50. évfordulóját.
aug. 4
16:12
Tizenhárom díjat nyerhet Lady Gaga (Metropol)
Az énekesnőt a többi között az év videója és a legjobb női előadó kategóriában jelölték az MTV-n. A férfiak mezőnyéből Eminem kapta a legtöbb, nyolc jelölést.
aug. 4
17:24
Rekordot döntött Lady Gaga (Spa Trend Online)
Rekordot döntött Lady Gaga az amerikai Music Television videodíj (VMA) jelöléseiben: 13 kategóriában terjesztették fel, köztük az év videója és a legjobb női előadó kategóriában.
aug. 4
18:18
Nagy bajban a független társulatok (Spa Trend Online)
"Elfogadhatatlannak és törvénytelennek" tartja a Magyar Színházi Társaság (MSZT) elnöksége a független társulatok ez évi működési támogatása ügyében történteket - tájékoztatta az MTI-t szerdán a szervezet.
aug. 4
18:36
Díjat kap Barbara Streisand (Spa Trend Online)
Barbra Streisandnek ítélték oda a 2011. évi MusiCares év embere díját - jelentette be ezt szerdán az amerikai Hanglemez Akadémia (Recording Academy) és a MusiCares Alapítvány.
aug. 4
18:48
Új alapokon a régészeti örökségvédelem (Infostart)
A Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat megszűnésével, augusztus 1-től ismét a megyei múzeumok végzik területükön a megelőző régészeti feltárásokat. A megszűnt szakszolgálat koordinációs feladatait a jövőben a Magyar Nemzeti Múzeum látja majd el.

2010. augusztus 5. csütörtök

aug. 5
6:36
Marion Cotillard álmai (Spa Trend Online)
Az amerikai kritikusok egyöntetűen az év eddigi legjobb filmjének tartják Christopher Nolan nemrég bemutatott alkotását, az Eredetet, s ezzel a nézők is egyetértenek. Bemutatása óta Amerikában 160 millió, világszerte 85 millió dollárért váltotta rá jegyet.
aug. 5
6:54
Petijegy meg az égiek (Spa Trend Online)
Írói körökben makacsul tartja magát a filmre és más művészeti ágakra is igaz mondás, amely szerint egy jó regénynél csak kettőt nehezebb írni.
aug. 5
6:56
Tündérmese szeretetről, barátságról (Spa Trend Online)
A rendkívüli népszerűsége mentette meg Csingilinget attól, hogy DVD-dobozban végezze, pontosabban hogy kikerülve a vetítőtermeket, eleve ott kezdje el a pályafutását.
aug. 5
8:24
Szupercsapat, szuper színészek (Metropol)
Egy generáció meghatározó sorozata volt a Szupercsapat. Má­tól a magyar mozikban is felcsendül a jól ismert dallam. Murdock kapitány nyilatkozott lapunknak. Játék!
aug. 5
8:26
Icon-koncert: most a képernyőn dübörög (Metropol)
Az, hogy múlt szombaton Nagy Feró MTV Icon-koncertjére is sor került a Coke Clubban, még nem jelenti azt, hogy többé nem gondolunk a siófoki bulira.

Keresés