2010. augusztus 1. vasárnap

aug. 1
6:00
Puskával eredtek az emberölő fenevad nyomába (168 Óra Online)
Az egyesült államokbeli Montana államban, Billings városában kilőtték azt a grizzly medvét, amelyik megölt egy kirándulót, két másikat pedig megsebesített a hét folyamán – írta a The New York Post.
aug. 1
7:12
Csehországnak nem tetszik Magyarország nemzetpolitikája (Kitekintő)
Szervezési okokból elhalasztják a cseh külügyminiszter budapesti látogatását. A prágai diplomáciát nyugtalanítja az új magyar kormány a más országokban, főleg Szlovákiában élő magyar közösségek érdekében tett lépései.
aug. 1
8:21
Nem a Mexikói-öböl olajfoltja az egyetlen katasztrófa a Földön - itt a bizonyíték (Infostart)
Összegyűjtötte a most is zajló hasonló vagy nagyobb környezeti károkkal járó katasztrófákat a Foreign Policy, a Mexikói-öböl vizének szennyezettségét figyelembe véve.
aug. 1
8:23
Súlyos buszbaleset Kínában (Infostart)
Kínában 13 ember meghalt, 9-en pedig megsérültek, amikor lezuhant egy busz egy nyolc és fél méteres sziklafalon vezető útról.
aug. 1
8:24
Most mi lesz? A kormány tesz a lakosságra (Kitekintő)
A német atomerőművekkel kapcsolatos indulatok nem csendesülnek. Most egy közvéleménykutatás eredményei vernek hullámokat a politikai életben.
aug. 1
8:24
Reménysugár Kolumbiában (Kripto Akadémia)
Juan Manuel Santos megválasztott kolumbiai elnök majdani kormánya kész lesz arra, hogy tárgyaljon az ország legnagyobb gerillaszervezetével, ha az lemond az erőszakról - közölte Angelino Garzón megválasztott alelnök helyi idő szerint szombaton, válaszul a gerillák tárgyalási ajánlatára.
aug. 1
8:25
Irakban az idei július több mint két éve a legvéresebb hónap volt (Infostart)
Irakban az idei július több mint két éve a legvéresebb hónap volt: 535 ember - köztük 396 civil - halt meg erőszakos cselekményekben. A bagdadi hatóságok összesítése szerint a polgári áldozatok mellett 89 rendőr és 50 katona vesztette életét támadások következtében.
aug. 1
8:27
Kiszabadítottak két operatőrt a drogcsempészektől (Infostart)
Mexikóban a rendőrség kiszabadított két operatőrt, akit drogcsempészek raboltak el öt nappal korábban.
aug. 1
8:29
Kolumbiában a megválasztott államfő tárgyalna a gerillákkal (Infostart)
Kolumbiában kész lenne tárgyalni a megválasztott államfő a baloldali gerillákkal, ha lemondanak az erőszakról. Angelino Garzón megválasztott alelnök elmondta: a következő kormány nyitva hagyja a lehetőséget a béketárgyalások előtt, de követeli, hogy a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők engedje el valamennyi túszát, szüntesse be a terrorcselekményeket és ne alkalmazzon többé gyalogsági aknákat.
aug. 1
9:00
Civil halottak Afganisztánban (Kripto Akadémia)
Út mentén elhelyezett pokolgép megölte vasárnap egy mikrobusz hat utasát a dél-afganisztáni Kandahár tartományban, további kilenc utas pedig megsebesült - közölte a tartományi kormányzó szóvivője.
aug. 1
9:18
Nagyobb hatalmat akar az ukrán elnök (Metropol)
Viktor Janukovics ukrán elnök szövetségesei úgy érzik, jó esélyük van az elnök hatásköreit növelő alkotmánymódosítások elfogadtatására. A keserű IMF-gyógyszerek - közöttük a háztartási gáz árának meredek emelése - politikai mellékhatásának kezeléséhez szükség lesz az erős kézre - érvelnek.
aug. 1
9:18
Másodszor is ülésezett a Magyar Nemzeti Tanács (Kitekintő)
Az MNT második ülésén döntöttek a Pannónia Alap társalapítói jogainak átvételéről, valamint öt állandó bizottság összetételéről és hatásköreiről.
aug. 1
9:20
Észak-koreai aknákat sodort át az eső Dél-Koreába (Metropol)
Egy ember meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült, miután felrobbant egy akna Dél-Koreában, az Észak-Koreával határos, polgári személyek számára tiltott övezetben - közölte vasárnap Jongcshon város rendőrsége.
aug. 1
9:36
Lezuhant egy busz Kínában (Metropol)
Huszonkét utassal Szecsuanban lezuhant egy busz egy nyolc és fél méteres sziklafalon vezető útról még szombaton, legalább tizenhárom ember meghalt - jelentette a kínai média vasárnap.
aug. 1
9:54
Egyezetetések egy új magyar párt bejegyeztetéséről (Kitekintő)
Tőkés László eltökélt a magyar nemzeti együttműködés kialakításában, s ennek érdekében egy új párt alapításától sem riad vissza.
aug. 1
9:54
Börtönben a szadista svéd főrendőr (Metropol)
Nemi erőszakért és más szexuális bűncselekményekért került börtönbe egy svéd főrendőr, aki a nemek közötti egyenlőségről és a szexuális zaklatásokról tartott előadásairól volt ismert Svédországban.
aug. 1
10:12
Brazília menti meg a csalfa asszonyt (Kripto Akadémia)
Politikai menedékjogot ajánl Brazília egy házasságtörésért halálra ítélt iráni nőnek - jelentette be Luiz Inácio Lula Da Silva, a latin-amerikai ország államfője.
aug. 1
10:27
Civil áldozatai vannak egy afgán robbantásnak (Infostart)
Afganisztánban hat ember meghalt, kilencen pedig megsebesültek, amikor egy kisbusz közelében robbant fel egy út mentén elhelyezett pokolgép.
aug. 1
10:30
Folytatják a Dráván eltűnt magyar keresését Horvátországban (Kripto Akadémia)
A horvát hatóságok folytatják a keresését annak a magyar férfinak, aki még péntekre virradóra tűnt el kajakozó társai közül a Dráván, a horvátországi Répás (Repas) közelében.
aug. 1
10:48
Kivonják a holland kontingenst Afganisztánból (Metropol)
Megkezdődött vasárnap a holland kontingens kivonása Afganisztánból, a négy évig tartó holland misszió befejeztével az ország déli részén elterülő Uruzgán tartomány feletti ellenőrzést más kontingens veszi át a nemzetközi erőkön belül - jelentette be a kabuli NATO-parancsnokság.
aug. 1
10:48
Végleg búcsúzott a BP vezérigazgatója (Kitekintő)
A Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa következtében a héten hivatalosan is bejelentették Tony Hayward, a BP brit vállalat vezérigazgatójának távozását.
aug. 1
11:06
Lezuhant egy busz, tucatnyi halott! (Kripto Akadémia)
Huszonkét utassal Szecsuanban lezuhant egy busz egy nyolc és fél méteres sziklafalon vezető útról még szombaton, legalább tizenhárom ember meghalt - jelentette a kínai média vasárnap.
aug. 1
11:21
Megkezdődött a holland kontingens kivonása Afganisztánból (Infostart)
A négy évig tartó holland misszió befejeztével az ország déli részén lévő Uruzgán tartomány feletti ellenőrzést más ország veszi át a nemzetközi erőkön belül. A NATO a holland erők távozása után is ellátja azokat a feladatokat, amelyeket eddig ellátott: a harci műveleteket, az afgán hadsereg képzését és az újjáépítést.
aug. 1
11:24
Vissza a kommunizmust! Vízumot Phenjanba! (Kitekintő)
A Ceauşescu diktátor házaspár holttestének kihantolása újra felmelegítette a kommunista diktatúra iránti nosztalgiát.
aug. 1
11:26
Visszatér a képernyőre a Jóbarátok Joey-ja (Kitekintő)
Hat évvel a Jóbarátok sorozat befejezése után elárult Matt LeBlanc a rajongóinak egy nagy titkot.
aug. 1
11:42
Tiltott helyen jártak, aknára léptek (Kripto Akadémia)
gy ember meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült, miután felrobbant egy akna Dél-Koreában, az Észak-Koreával határos, polgári személyek számára tiltott övezetben - közölte vasárnap Jongcshon város rendőrsége.
aug. 1
12:00
Drogcsempészek által elrabolt újságírókat szabadítottak ki (Kripto Akadémia)
Kiszabadított a mexikói rendőrség a hét végén két operatőrt, akiket öt nappal korábban raboltak el kábítószer-csempészek - közölte a közbiztonsági minisztérium.
aug. 1
12:15
Teherán elutasította Obama kérését (Infostart)
Teherán ismét elutasította az amerikai elnök pénteki követelését, hogy engedjék szabadon az egy évvel ezelőtt elfogott amerikai turistákat.
aug. 1
12:17
Törökországban felrobbant négy férfi (Infostart)
Törökországban négy ember meghalt, amikor gépkocsijuk alatt felrobbant egy pokolgép az ország délkeleti részén.
aug. 1
12:18
Durván összevesztünk a romák miatt Franciaországgal (Kitekintő)
Franciaország egyik legnagyobb problémája jelenleg a területén élő pár ezer fős romániai cigányság, akiknek kitelepítéséért mindent megtenne. Románia először ellenkezett, de kénytelen együttműködni.
aug. 1
12:54
Tőkés nem buzdított erőszakra - azt mondja (Kitekintő)
A 21. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen Székelyföld területi autonómijáról mondott véleményt, mely kijelentéseit a demokrata liberálisok kátesnek ítélték. Nyilatkozatban cáfolja a vádakat, melyek szerint erőszakra buzdít.
aug. 1
13:12
Még 4 milliárd dollár hitelt követel Ukrajna (Kitekintő)
A gazdasági minisztérium előrejelzése szerint Ukrajna 2010 végégig 3,9 milliárd dolláros hitelre számíthat külföldi pénzügyi szervezetektől - jelentette ki Anatolij Makszjuta első gazdasági miniszterelnök-helyettes egy sajtótájékoztató keretében.
aug. 1
13:12
Afganisztán: hazamennek a holland katonák (Kripto Akadémia)
Megkezdődött vasárnap a holland kontingens kivonása Afganisztánból, a négy évig tartó holland misszió befejeztével az ország déli részén elterülő Uruzgán tartomány feletti ellenőrzést más kontingens veszi át a nemzetközi erőkön belül - jelentette be a kabuli NATO-parancsnokság.
aug. 1
13:14
Fekete hónap Irakban (Kripto Akadémia)
Az iraki erőszakcselekmények civil halálos áldozatainak a száma majdnem duplájára nőtt júliusban az egy hónappal korábbihoz képest - mutatnak rá a bagdadi kormány által a hétvégén ismertetett adatok.
aug. 1
13:30
Határozottan lépett fel a környezetvédelmi miniszter (Kitekintő)
Nem kímélte Borbély László környezetvédelmi miniszter tegnapi sepsiszentgyörgyi látogatása során a megyeháza gyűléstermében összegyűlt intézményvezetőket, polgármestereket, mert nem nyújtottak be pályázatokat a Zöld Ház programra a különféle hivatalok, épületek energiaszükségletének biztosítására
aug. 1
13:30
Hatalmas terület áll lángokban Oroszországban (Kripto Akadémia)
Az oroszországi erdőtüzek a hét végére elharapództak az orosz Távol-Kelet térségében, ahol csaknem 100 ezer hektárnyi tajgát perzselnek a lángok - közölte vasárnap a helyi erdőgazdálkodási szakszolgálat.
aug. 1
14:06
Brutális! A kocsma előtt verték agyon (Kitekintő)
Megöltek a kocsma előtt egy 35 éves férfit az iglói járásbeli Létánfalván szombat délután. Az elkövető eddig ismeretlen eszközzel fej- és mellkasi sérüléseket okozott az áldozatnak.
aug. 1
14:06
Csaknem ezren estek áldozatul az árvíznek (Kripto Akadémia)
Pakisztánban 900 felé közelít az ország északnyugati részét sújtó áradások száma, és a mentőalakulatok elkeseredett erőfeszítéseket tesznek, hogy minél előbb eljussanak bajba jutottakhoz - közölték helyi illetékesek.
aug. 1
14:24
Hatalmas sikert ért el a kormány (Kitekintő)
Az USA együttműködik Pakisztánnal a polgári nukleáris energetika területén - jelentette be Hillary Clinton amerikai külügyminiszter.
aug. 1
14:26
Új lemezt ad ki a halott énekes (Kitekintő)
Michael Jackson új lemezének kiadását, amelyen valószínűleg tíz eddig nem ismert tíz dal lesz, novemberre tervezik – tájékoztat a www.nme.com.
aug. 1
14:42
Több száz évre elegendő a világ uránkészlete (Kitekintő)
A világ uránkészletei, a termelés és az igények egyaránt növekednek, de az ismert készletek több mint száz évre elegendőek - állítja a világ uránvagyonát összesítő ún. Vörös Könyv legfrissebb kiadása.
aug. 1
14:42
Négy civilt ölt meg az akna (Kripto Akadémia)
Négy civil életét vesztette annak következtében, hogy gépkocsijuk egy feltehetően kurd felkelők által telepített aknára futott Törökország délkeleti részén.
aug. 1
15:00
Új nukleáris fegyverkezési verseny indul (Metropol)
Egy új nukleáris fegyverkezési verseny veszélyeire hívta fel a figyelmet Liam Fox brit védelmi miniszter, aki védelmébe vette Nagy-Britannia Trident típusú atomtengeralattjáró-arzenáljának megújítását.
aug. 1
15:00
Újságírók haltak meg a hegyekben (Kripto Akadémia)
Feltehetőleg egy japán kereskedelmi tévétársaság újságírója az a két férfi, akire eszméletlen állapotban találtak rá a hegyi mentők a távol-keleti országban, és kórházba szállításuk után életüket vesztették - közölte vasárnap a rendőrség.
aug. 1
15:15
Belehúzhat a brit gazdaság (Napi)
aug. 1
15:15
A kazettás bombák tilalmát méltatta a pápa (Infostart)
A kazettás bombák tilalmáról szóló nemzetközi egyezmény hatályba lépését méltatta mai úrangyala imádságában a katolikus egyházfő.
aug. 1
15:17
A Fehér Házból hoz erősítést a Siemens (Infostart)
Michelle Obama szóvivője lesz a Siemens amerikai leányvállalatának alelnöke.
aug. 1
15:36
Szlovákia nem bratyizik Castroékkal és Lukasenkóval (Kitekintő)
A Fico-kormány által erőltetett kétséges diplomáciai kapcsolatok korlátozására törekszik az új szlovák kormány. Így az emberi jogokat sértő rezsimekkel fenntartott kapcsolat bizonyára visszaszorul.
aug. 1
15:36
Az izraeli kormány kiutasít 400 gyermeket (Metropol)
Az izraeli kormány vasárnap arról döntött, hogy illegálisan bevándorolt családok mintegy 400 gyermekét utasítja ki az országból, másik több mint 800 esetében pedig úgy határozott, hogy maradhatnak.
aug. 1
15:36
Zsíros hírszerzői nyugdíjra várt – golyót kapott (168 Óra Online)
Korunk bizonyos szabályai annyit változtattak az „adj király katonát” játékon, hogy a foglyokat beárazzák és kicserélik. Nemrégiben Bécsben zajlott le egy ilyen visszáru-cserebere. Előtörténeti vonatkozásokat is érint BOKOR LÁSZLÓ írása.

Keresés