2010. augusztus 1. vasárnap

aug. 1
6:00
Puskával eredtek az emberölő fenevad nyomába (168 Óra Online)
Az egyesült államokbeli Montana államban, Billings városában kilőtték azt a grizzly medvét, amelyik megölt egy kirándulót, két másikat pedig megsebesített a hét folyamán – írta a The New York Post.
aug. 1
6:00
Ógörögöt tanulhatnak a brit kisdiákok (nyest.hu)
Vergilius nyelve után Hérodotosz és Archimédesz nyelve is hódítani kezd a brit iskolákban. Ősztől három brit általános iskola 160 diákja tanulhat majd ógörögül – s a remélt siker érdekében egyre több iskola fontolgat hasonló lépést.
aug. 1
7:12
Csehországnak nem tetszik Magyarország nemzetpolitikája (Kitekintő)
Szervezési okokból elhalasztják a cseh külügyminiszter budapesti látogatását. A prágai diplomáciát nyugtalanítja az új magyar kormány a más országokban, főleg Szlovákiában élő magyar közösségek érdekében tett lépései.
aug. 1
8:21
Nem a Mexikói-öböl olajfoltja az egyetlen katasztrófa a Földön - itt a bizonyíték (Infostart)
Összegyűjtötte a most is zajló hasonló vagy nagyobb környezeti károkkal járó katasztrófákat a Foreign Policy, a Mexikói-öböl vizének szennyezettségét figyelembe véve.
aug. 1
8:21
Legalább 13 halott maradt a lezuhant busz után Kínában (ma.hu)
Huszonkét utassal Szecsuanban lezuhant egy busz egy nyolc és fél méteres sziklafalon vezető útról még szombaton, legalább tizenhárom ember meghalt - jelentette a kínai média vasárnap.
aug. 1
8:23
Súlyos buszbaleset Kínában (Infostart)
Kínában 13 ember meghalt, 9-en pedig megsérültek, amikor lezuhant egy busz egy nyolc és fél méteres sziklafalon vezető útról.
aug. 1
8:24
Most mi lesz? A kormány tesz a lakosságra (Kitekintő)
A német atomerőművekkel kapcsolatos indulatok nem csendesülnek. Most egy közvéleménykutatás eredményei vernek hullámokat a politikai életben.
aug. 1
8:24
Reménysugár Kolumbiában (Népszava)
Juan Manuel Santos megválasztott kolumbiai elnök majdani kormánya kész lesz arra, hogy tárgyaljon az ország legnagyobb gerillaszervezetével, ha az lemond az erőszakról - közölte Angelino Garzón megválasztott alelnök helyi idő szerint szombaton, válaszul a gerillák tárgyalási ajánlatára.
aug. 1
8:25
Irakban az idei július több mint két éve a legvéresebb hónap volt (Infostart)
Irakban az idei július több mint két éve a legvéresebb hónap volt: 535 ember - köztük 396 civil - halt meg erőszakos cselekményekben. A bagdadi hatóságok összesítése szerint a polgári áldozatok mellett 89 rendőr és 50 katona vesztette életét támadások következtében.
aug. 1
8:27
Kiszabadítottak két operatőrt a drogcsempészektől (Infostart)
Mexikóban a rendőrség kiszabadított két operatőrt, akit drogcsempészek raboltak el öt nappal korábban.
aug. 1
8:29
Kolumbiában a megválasztott államfő tárgyalna a gerillákkal (Infostart)
Kolumbiában kész lenne tárgyalni a megválasztott államfő a baloldali gerillákkal, ha lemondanak az erőszakról. Angelino Garzón megválasztott alelnök elmondta: a következő kormány nyitva hagyja a lehetőséget a béketárgyalások előtt, de követeli, hogy a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők engedje el valamennyi túszát, szüntesse be a terrorcselekményeket és ne alkalmazzon többé gyalogsági aknákat.
aug. 1
8:39
Nem került elő a Dráva horvátországi szakaszán eltűnt magyar férfi (ma.hu)
Szombaton kora estig sem került elő az a magyar férfi, aki a Dráva horvátországi szakaszán, Répás (Repas) közelében tűnt el még csütörtökön este - mondta el az MTI-nek a zágrábi magyar konzul. A horvát hatóságok felfüggesztették a kutatást, amelyet vasárnap folytatnak tovább.
aug. 1
8:57
Kanadai vadászgépek orosz bombázókat fogtak be az Arktisz térségében (ma.hu)
Kanadai vadászgépek befogtak két orosz bombázót az Arktisz térségében, a kanadai partok közelében - jelentette be az ottawai védelmi minisztérium.
aug. 1
9:00
Civil halottak Afganisztánban (Népszava)
Út mentén elhelyezett pokolgép megölte vasárnap egy mikrobusz hat utasát a dél-afganisztáni Kandahár tartományban, további kilenc utas pedig megsebesült - közölte a tartományi kormányzó szóvivője.
aug. 1
9:18
Másodszor is ülésezett a Magyar Nemzeti Tanács (Kitekintő)
Az MNT második ülésén döntöttek a Pannónia Alap társalapítói jogainak átvételéről, valamint öt állandó bizottság összetételéről és hatásköreiről.
aug. 1
9:54
Egyezetetések egy új magyar párt bejegyeztetéséről (Kitekintő)
Tőkés László eltökélt a magyar nemzeti együttműködés kialakításában, s ennek érdekében egy új párt alapításától sem riad vissza.
aug. 1
10:12
Brazília menti meg a csalfa asszonyt (Népszava)
Politikai menedékjogot ajánl Brazília egy házasságtörésért halálra ítélt iráni nőnek - jelentette be Luiz Inácio Lula Da Silva, a latin-amerikai ország államfője.
aug. 1
10:27
Folytatják a horvátok a Dráván eltűnt magyar keresését (HVG)
A horvát hatóságok folytatják a keresését annak a magyar férfinak, aki még péntekre virradóra tűnt el kajakozó társai közül a Dráván, a horvátországi Répás (Repas) közelében.
aug. 1
10:27
Civil áldozatai vannak egy afgán robbantásnak (Infostart)
Afganisztánban hat ember meghalt, kilencen pedig megsebesültek, amikor egy kisbusz közelében robbant fel egy út mentén elhelyezett pokolgép.
aug. 1
10:27
Megkezdődött a holland kontingens kivonása Afganisztánból (ma.hu)
Megkezdődött vasárnap a holland kontingens kivonása Afganisztánból, a négy évig tartó holland misszió befejeztével az ország déli részén elterülő Uruzgán tartomány feletti ellenőrzést más kontingens veszi át a nemzetközi erőkön belül.
aug. 1
10:29
Megkezdődött a holland kontingens kivonása Afganisztánból (HVG)
Megkezdődött vasárnap a holland kontingens kivonása Afganisztánból, a négy évig tartó holland misszió befejeztével az ország déli részén elterülő Uruzgán tartomány feletti ellenőrzést más kontingens veszi át a nemzetközi erőkön belül - jelentette be a kabuli NATO-parancsnokság.
aug. 1
10:30
Folytatják a Dráván eltűnt magyar keresését Horvátországban (Népszava)
A horvát hatóságok folytatják a keresését annak a magyar férfinak, aki még péntekre virradóra tűnt el kajakozó társai közül a Dráván, a horvátországi Répás (Repas) közelében.
aug. 1
10:45
Kanadai vadászgépek orosz bombázókat fogtak (ma.hu)
Kanadai vadászgépek befogtak két orosz bombázót az Arktisz térségében, a kanadai partok közelében - jelentette be az ottawai védelmi minisztérium.
aug. 1
10:48
Végleg búcsúzott a BP vezérigazgatója (Kitekintő)
A Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa következtében a héten hivatalosan is bejelentették Tony Hayward, a BP brit vállalat vezérigazgatójának távozását.
aug. 1
11:03
Lezuhant Kanadában egy tűzoltó-repülőgép (HVG)
Lezuhant szombaton a kanadai British Columbia tartományban egy tűzoltó-repülőgép - közölték a helyi hatóságok.
aug. 1
11:05
Férjhez ment Chelsea Clinton (HVG)
Férjhez ment Chelsea Clinton: Bill Clinton volt amerikai elnök és Hillary Clinton külügyminiszter egyetlen lánya, valamint választottja, Marc Mezvinsky befektetési bankár szombaton a festői szépségű Rhinebeck városkában mondta ki a boldogító igent.
aug. 1
11:06
Lezuhant egy busz, tucatnyi halott! (Népszava)
Huszonkét utassal Szecsuanban lezuhant egy busz egy nyolc és fél méteres sziklafalon vezető útról még szombaton, legalább tizenhárom ember meghalt - jelentette a kínai média vasárnap.
aug. 1
11:21
Megkezdődött a holland kontingens kivonása Afganisztánból (Infostart)
A négy évig tartó holland misszió befejeztével az ország déli részén lévő Uruzgán tartomány feletti ellenőrzést más ország veszi át a nemzetközi erőkön belül. A NATO a holland erők távozása után is ellátja azokat a feladatokat, amelyeket eddig ellátott: a harci műveleteket, az afgán hadsereg képzését és az újjáépítést.
aug. 1
11:24
Vissza a kommunizmust! Vízumot Phenjanba! (Kitekintő)
A Ceauşescu diktátor házaspár holttestének kihantolása újra felmelegítette a kommunista diktatúra iránti nosztalgiát.
aug. 1
11:26
Visszatér a képernyőre a Jóbarátok Joey-ja (Kitekintő)
Hat évvel a Jóbarátok sorozat befejezése után elárult Matt LeBlanc a rajongóinak egy nagy titkot.
aug. 1
11:42
Tiltott helyen jártak, aknára léptek (Népszava)
gy ember meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült, miután felrobbant egy akna Dél-Koreában, az Észak-Koreával határos, polgári személyek számára tiltott övezetben - közölte vasárnap Jongcshon város rendőrsége.
aug. 1
11:57
Százezer hektár erdő ég Oroszországban (HVG)
Az oroszországi erdőtüzek a hét végére elharapództak az orosz Távol-Kelet térségében, ahol csaknem 100 ezer hektárnyi tajgát perzselnek a lángok - közölte vasárnap a helyi erdőgazdálkodási szakszolgálat.
aug. 1
12:00
Drogcsempészek által elrabolt újságírókat szabadítottak ki (Népszava)
Kiszabadított a mexikói rendőrség a hét végén két operatőrt, akiket öt nappal korábban raboltak el kábítószer-csempészek - közölte a közbiztonsági minisztérium.
aug. 1
12:15
Pakisztáni áradások: csaknem ezer az áldozatok száma (HVG)
Pakisztánban 900 felé közelít az ország északnyugati részét sújtó áradások száma, és a mentőalakulatok elkeseredett erőfeszítéseket tesznek, hogy minél előbb eljussanak bajba jutottakhoz - közölték helyi illetékesek.
aug. 1
12:15
A hollandok otthagyják Afganisztánt (orientpress)
Megkezdték a kivonulást Afganisztánból a holland csapatok. A benelux állam négy évig vett részt az offenzívában a terrorizmus elleni harc keretében. Uruzgán tartomány feletti ellenőrzést más kontingens veszi át a nemzetközi erőkön belül.
aug. 1
12:15
Teherán elutasította Obama kérését (Infostart)
Teherán ismét elutasította az amerikai elnök pénteki követelését, hogy engedjék szabadon az egy évvel ezelőtt elfogott amerikai turistákat.
aug. 1
12:15
Teherán hajthatatlan a bebörtönzött amerikai turisták ügyében (ma.hu)
Teherán ismét elutasította vasárnap az amerikai elnök két nappal korábbi, arra vonatkozó követelését, hogy engedje szabadon az egy éve fogva tartott három amerikai turistát.
aug. 1
12:17
Törökországban felrobbant négy férfi (Infostart)
Törökországban négy ember meghalt, amikor gépkocsijuk alatt felrobbant egy pokolgép az ország délkeleti részén.
aug. 1
12:18
Durván összevesztünk a romák miatt Franciaországgal (Kitekintő)
Franciaország egyik legnagyobb problémája jelenleg a területén élő pár ezer fős romániai cigányság, akiknek kitelepítéséért mindent megtenne. Románia először ellenkezett, de kénytelen együttműködni.
aug. 1
12:54
Tőkés nem buzdított erőszakra - azt mondja (Kitekintő)
A 21. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen Székelyföld területi autonómijáról mondott véleményt, mely kijelentéseit a demokrata liberálisok kátesnek ítélték. Nyilatkozatban cáfolja a vádakat, melyek szerint erőszakra buzdít.
aug. 1
13:12
Még 4 milliárd dollár hitelt követel Ukrajna (Kitekintő)
A gazdasági minisztérium előrejelzése szerint Ukrajna 2010 végégig 3,9 milliárd dolláros hitelre számíthat külföldi pénzügyi szervezetektől - jelentette ki Anatolij Makszjuta első gazdasági miniszterelnök-helyettes egy sajtótájékoztató keretében.
aug. 1
13:12
Afganisztán: hazamennek a holland katonák (Népszava)
Megkezdődött vasárnap a holland kontingens kivonása Afganisztánból, a négy évig tartó holland misszió befejeztével az ország déli részén elterülő Uruzgán tartomány feletti ellenőrzést más kontingens veszi át a nemzetközi erőkön belül - jelentette be a kabuli NATO-parancsnokság.
aug. 1
13:14
Fekete hónap Irakban (Népszava)
Az iraki erőszakcselekmények civil halálos áldozatainak a száma majdnem duplájára nőtt júliusban az egy hónappal korábbihoz képest - mutatnak rá a bagdadi kormány által a hétvégén ismertetett adatok.
aug. 1
13:30
Határozottan lépett fel a környezetvédelmi miniszter (Kitekintő)
Nem kímélte Borbély László környezetvédelmi miniszter tegnapi sepsiszentgyörgyi látogatása során a megyeháza gyűléstermében összegyűlt intézményvezetőket, polgármestereket, mert nem nyújtottak be pályázatokat a Zöld Ház programra a különféle hivatalok, épületek energiaszükségletének biztosítására
aug. 1
13:30
Hatalmas terület áll lángokban Oroszországban (Népszava)
Az oroszországi erdőtüzek a hét végére elharapództak az orosz Távol-Kelet térségében, ahol csaknem 100 ezer hektárnyi tajgát perzselnek a lángok - közölte vasárnap a helyi erdőgazdálkodási szakszolgálat.
aug. 1
14:06
Brutális! A kocsma előtt verték agyon (Kitekintő)
Megöltek a kocsma előtt egy 35 éves férfit az iglói járásbeli Létánfalván szombat délután. Az elkövető eddig ismeretlen eszközzel fej- és mellkasi sérüléseket okozott az áldozatnak.
aug. 1
14:06
Csaknem ezren estek áldozatul az árvíznek (Népszava)
Pakisztánban 900 felé közelít az ország északnyugati részét sújtó áradások száma, és a mentőalakulatok elkeseredett erőfeszítéseket tesznek, hogy minél előbb eljussanak bajba jutottakhoz - közölték helyi illetékesek.
aug. 1
14:24
Hatalmas sikert ért el a kormány (Kitekintő)
Az USA együttműködik Pakisztánnal a polgári nukleáris energetika területén - jelentette be Hillary Clinton amerikai külügyminiszter.
aug. 1
14:26
Új lemezt ad ki a halott énekes (Kitekintő)
Michael Jackson új lemezének kiadását, amelyen valószínűleg tíz eddig nem ismert tíz dal lesz, novemberre tervezik – tájékoztat a www.nme.com.
aug. 1
14:42
Több száz évre elegendő a világ uránkészlete (Kitekintő)
A világ uránkészletei, a termelés és az igények egyaránt növekednek, de az ismert készletek több mint száz évre elegendőek - állítja a világ uránvagyonát összesítő ún. Vörös Könyv legfrissebb kiadása.

Keresés