2010. június 1. kedd

jún. 1
5:18
Nem kormánypárti hírtévé született (168 Óra Online)
1980. június elsején alakult meg a Cable News Network hírtelevízió, amelyet az elmúlt három évtizedben az Egyesült Államok mindennapi történetének első számú dokumentálásáról ismert meg a világ.
jún. 1
6:27
Június 4.: a Nemzeti Összetartozás Napja (Kitekintő)
A Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította az Országgyűlés hétfőn a trianoni békeszerződés aláírásának napját, június 4-ét.
jún. 1
6:30
Távozott a német elnök (Kripto Akadémia)
Horst Köhler német elnök tegnap leckét adott az egész világnak arról, hogyan is működik egy igazi demokrácia. Azonnali hatállyal lemondott, mert több bírálat érte egy olyan ügyben, ami itthon alighanem teljesen jelentéktelennek tűnhet.
jún. 1
6:32
Nem bánta meg az atomtámadást (Kripto Akadémia)
Idén nem utazik el a csendes-óceáni Tinian szigetre Theodore Van Kirk, pedig meghívták. Az Enola Gay - a Hirosimára atombombát dobott B-29-es repülő - navigátora nem akar egyedül részt venni a 65. évfordulós megemlékezésen. Társai közül, akikkel annak idején részt vett a szupertitkos bevetésben, már csak ő maradt életben, s ő is már 89 éves.
jún. 1
6:34
Szélsőséges párt a cseh parlamentben (Kripto Akadémia)
Václav Klaus cseh köztársasági elnök tegnap konzultációkat tartott a parlamentbe jutott pártok vezetőivel. Bár biztosra vehető a jobboldali koalíció a polgári demokraták, a TOP 09 és a Közügyek (VV) nevű tömörülés részvételével, ez utóbbi még sok kellemetlen meglepetést okozhat.
jún. 1
6:36
Az al-Kaida elvesztette afganisztáni vezérét (Infostart)
Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet kedden bejelentette afganisztáni parancsnokának halálát.
jún. 1
6:38
Már nyolc órája ülésezik a Biztonsági Tanács (Infostart)
Már nyolc órája tanácskozik zárt ajtók mögött New Yorkban az ENSZ Biztonsági Tanácsa a Gázai övezetbe tartó segélyflottillát ért izraeli támadás ügyében teendő intézkedésekről.
jún. 1
7:03
Nincs elég mérnök? Itt a megoldás! (Kitekintő)
A csehországi Liberec városában lévő Egyetem “Starttech” elnevezésű programjának célja, hogy a cseh általános és középiskolások körében növelje a műszaki tudományok iránti érdeklődést. A projektvezetők bíznak benne, hogy elérik céljaikat, de az uniós források felhasználásával járó adminisztrációs terhek úgy érzik, fölöslegesen gátolják őket a megvalósításban. „A hónap projektje” sorozatunk ehavi…
jún. 1
7:06
Ikreket várnak Céline Dionék (Kripto Akadémia)
Noha azt gondolnánk, hogy a családtervezés magánügynek számít, a kanadai énekesnő még a részleteket is kiteregeti a világsajtónak.
jún. 1
7:08
Bosszút esküdtek a gengszterek (Kripto Akadémia)
Határozottan úgy tűnik, hogy a legelvetemültebb német rockerbanda-tagok nem hajlandók betartani a közjegyző előtt aláírt fegyverszüneti megállapodást.
jún. 1
7:10
Kis pártok a szlovák parlamentben? (Kripto Akadémia)
A június 12-ei választásokat követően a tizennyolc indulóból akár nyolc is bejuthat a szlovák törvényhozó testületbe. Igaz, a közvélemény-kutatások eredményei sokszor jelentősen eltérnek egymástól.
jún. 1
7:21
A Fehér Házba várják a közel-keleti vezetőket (Kitekintő)
Barack Obama amerikai elnök washingotni látogatásra hívta Benjámin Netanjahu izraeli kormányfőt és Mahmúd Abbász palesztin elnököt.
jún. 1
7:24
Az al-Kaida elvesztette afganisztáni vezérét (Metropol)
Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet kedden bejelentette afganisztáni parancsnokának halálát. Az egyiptomi születésű Musztafa Abu al-Jazid - aki az Oszama bin Laden vezette terrorszervezet egyik alapítója is volt - Afganisztánban halt meg.
jún. 1
7:24
Nemzeti érzelmű feljelentésekre buzdít a kormány (168 Óra Online)
Gyógyszerhamisítás gyanújának felmerülése esetén önkéntes bejelentésekre ösztönzi az indiai kormány a helyi lakosokat. A tisztviselők közlése szerint eddig huszonhét bejelentést kaptak.
jún. 1
7:42
Nem szakítják meg az izraeli-palesztin tárgyalásokat (Metropol)
Mahmúd Abbász nem látja szükségét annak, hogy a palesztinok megszakítsák a közvetett béketárgyalásokat Izraellel amiatt, hogy izraeli kommandósok megostromolták a Gázai övezetbe segélyrakományt szállító önkéntes flottilla vezérhajóját, és megöltek kilenc palesztinbarát aktivistát.
jún. 1
7:57
Elfogytak az érvei, ezért leszúrta vitapartnerét (Kitekintő)
Késsel támadt a 35 éves Štefanra a 35 éves Roman a gölnicbányai járásbeli Merényben (Nálepkovo) vasárnap reggel, egy szóváltást követően.
jún. 1
8:00
480 palesztinbarát aktivista izraeli fogságban (Metropol)
Az elfogott aktivisták a dél-izraeli Asdod börtönében vannak, míg a hajókaraván 48 utasát a Ben Gurion nemzetközi repülőtérre szállítják, hogy visszaküldjék őket országaikba.
jún. 1
8:00
Prága így üzent: a magyarokat kihagyták a Trianon-szemináriumról (168 Óra Online)
Nem hangzott el a magyar álláspont a trianoni békeszerződésről azon a szemináriumon, amelyet a prágai Gazdasági és Politikai Központ (CEP) rendezett hétfő este a cseh fővárosban – közölte a cseh közszolgálati televízió.
jún. 1
8:00
Abbász: Nem kell megszakítani az izraeli-palesztin tárgyalásokat (Kripto Akadémia)
Mahmúd Abbász nem látja szükségét annak, hogy a palesztinok megszakítsák a közvetett béketárgyalásokat Izraellel amiatt, hogy izraeli kommandósok megostromolták a Gázai övezetbe segélyrakományt szállító önkéntes flottilla vezérhajóját, és megöltek kilenc palesztinbarát aktivistát - közölte kedden a palesztin elnök tanácsadója.
jún. 1
8:15
Így lehet lenyomni a mobiltarifákat (Kitekintő)
Európában a hollandok profitálnak a legtöbbet abból, hogy távközlési piacuk nyitott, így áraik alacsonyabbak, a szolgáltatások jobb minőségűek, és többen rendelkeznek szélessávú kapcsolattal, mint a többi tagállamban – derül ki az ECTA éves jelentéséből.
jún. 1
8:33
Napokon belül kitörhet az újabb háború (Kitekintő)
Az Izraeli Haditengerészet hétfőn hajnalban feltartóztatta a Gázai-övezetbe segélyrakományt szállító önkéntes hajórajt. Kilencen meghaltak, többen megsebesültek, miután az egyik hajón több aktivista rátámadt a fedélzetre lépő izraeli kommandósokra, akik válaszul tüzet nyitottak rájuk.
jún. 1
8:35
Markó segíti Csákyékat (Kitekintő)
„Az RMDSZ támogatja a Magyar Koalíció Pártját (MKP) a választási kampányban, vezetői részt vesznek a szlovákiai magyar szervezet több választási rendezvényén – adta hírül az Erdélyi Magyar Televízió.
jún. 1
8:36
Három bírót ölt meg Kínában egy ámokfutó (Metropol)
Három bírót ölt meg Kínában egy bírósági tárgyalás alatt egy ámokfutó, jelentette kedden az Új Kína hírügynökség.
jún. 1
8:36
Izrael kész újabb hajók feltartóztatására (Kripto Akadémia)
Az izraeli haditengerészet készen áll arra, hogy feltartóztasson egy újabb hajót, amely segélyszállítmánnyal a fedélzetén a Gázai övezet felé tart - közölte kedden az izraeli katonai rádióban egy katonai forrás.
jún. 1
9:09
Hatalmas feladat vár a magyarokra (Kitekintő)
Az európai fogyasztóvédők attól tartanak, hogy a fogyasztóvédelmi szabályok Európai Bizottság által javasolt teljes harmonizációja a védelem alacsonyabb szintre kerüléséhez vezet majd számos uniós tagállamban.
jún. 1
9:12
Oda az abszolút többség (168 Óra Online)
Ausztria legkisebb lakosságszámú tartományában szokatlanul izgalmas volt ez a május végi vasárnap. Sőt, még nincs is vége, hiába számolták már meg a parlamenti választáson leadott voksokat, a levélszavazatok beérkezése még mindig hozhat változást. Ebben azért inkább csak az optimistábbak reménykednek. Egyelőre úgy tűnik, hogy a szociáldemokrata párt e legerősebb bástyájának számító tartományban…
jún. 1
9:12
Súlyos veszteséget szenvedett az al-Kaida (Kripto Akadémia)
Az egyiptomi születésű Musztafa Abu al-Jazid - aki az Oszama bin Laden vezette terrorszervezet egyik alapítója is volt - Afganisztánban halt meg - közölte az iszlamista honlapokat figyelő SITE amerikai központ.
jún. 1
9:18
A BT gyors és hiteles vizsgálatot követel az izraeli támadás után (Infostart)
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) keddi állásfoglalásában elítélte a gázai segélyflottilla elleni izraeli támadást, és gyors, tárgyilagos, hiteles, illetve átlátható vizsgálatot követelt az ügyben.
jún. 1
9:20
Orbán Viktor első útja Varsóba visz (Infostart)
Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden első hivatalos külföldi látogatására Varsóba utazik. Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője május 20-án jelentette be, hogy Varsóba vezet Orbán Viktor első hivatalos külföldi útja kormányfőként. Hozzátette, hogy Magyarország számára stratégiai fontosságú a közép-európai együttműködés erősítése, és a közép-európai együttműködés szempontjából a…
jún. 1
9:27
Látogatható a szalontai Arany-porta (Kitekintő)
Látogathatóvá vált a romániai Nagyszalontán a magyar irodalom egyik legnagyobb alakjának szülőhelye, az Arany-porta, ahol 1817. március 2-án Arany János meglátta a napvilágot.
jún. 1
9:29
Ez durva! Ittasan fogadott el kenőpénzt a befolyásos arisztokrata! (Kitekintő)
Még nem látta a róla készült botrányvideót Sarah Ferguson, a yorki hercegnő, akit azzal vádolnak: kenőpénzért hozta volna kapcsolatba egy álruhás riportert András herceggel, a brit kereskedelmi megbízottal.
jún. 1
9:30
Moszkva óhaja nem teljesült - még kell a vízum az EU-ba (Kripto Akadémia)
Rosztovban, az Oroszország-EU csúcson némi közeledés tapasztalható volt, de a vízummentességről nem született megállapodás.
jún. 1
9:36
Szakadnak az európai tőzsdék, kivégzik a BP-t (Napi)
jún. 1
9:38
Az állam nem alkuszik (Napi)
jún. 1
9:48
Feloldották a titkosítást: kínos ügybe keveredett a nemzet büszkesége (168 Óra Online)
Színház az egész világ – sokan és sokfelé idézik Shakespeare örökbecsű mondását, ám a nagy drámaíró valószínűleg vonakodott volna papírra vetni azt a történetet, melyet az élet produkált. Hiteltelen cselekmény, elfuserált meseszövés, kétbalkezes szereplők, egészében véve gyenge darab született volna belőle. Ilyenkor gondolja azt az ember – jobb, ha egy művész marad a színpadon és nem próbál…
jún. 1
10:03
Filmbe illő rablás: kirámolták az ékszerboltot (Kitekintő)
Betörtek egy poprádi bevásárlóközpontban található ékszerboltba a hétvégén, és 250 ezer euró értékű ékszert vittek el.
jún. 1
10:05
Kamatemelést várnak a szakértők (Kitekintő)
A kedd a feldolgozóipari beszerzői menedzser indexekről szól majd, amelyek először Európából, majd délután az USA-ból érkeznek.
jún. 1
10:12
Most érdemes netbookot venni (Napi)
jún. 1
10:12
Afgán katonák visszafoglaltak egy körzetet (Infostart)
Afgán katonák a nemzetközi haderő támogatásával harc nélkül foglaltak vissza a pakisztáni határ közelében a táliboktól egy körzetet, amelyet a hétvégén kerítettek hatalmukba a határon át beszivárgó fegyveres lázadók.
jún. 1
10:14
Megháromszorozta a vezetői bónuszokat a Nomura (Napi)
jún. 1
10:21
Ellentmondásos kapcsolat a két Korea között (Kitekintő)
Ellentmondásos hírek érkeztek a két Korea kapcsolatával kapcsolatban: állítólag Észak-Korea szeretné megtartani a közös ipari parkot, Dél-Korea pedig még nem kezdte el a propaganda-adások sugárzását. Ugyanakkor orosz bombaszakértők érkeztek Szöulba megvizsgálni a roncsokat.
jún. 1
10:24
Izrael beismerte, hogy hibázott, de nem kér bocsánatot (Kripto Akadémia)
Hiányos információk, rosszul megválasztott fegyverek, hibás taktika - az izraeli hadsereg kedden beismerte, hogy nagy hibákat vétett a Gázai övezetbe tartó segélyflottilla elleni katonai akció során. A művelet kilenc ember életét követelte.
jún. 1
10:42
Három bírót ölt meg egy ámokfutó Kínában (Kripto Akadémia)
Három bírót megölt, hármat megsebesített géppisztollyal egy férfi a közép-kínai Hunan tartomány Jungcsou (Yongzhou) városának bírósági épületében kedden - közölték a helyi hatóságok.
jún. 1
10:48
Az orosz Kommerszant az új magyar kormányról (Infostart)
A Kommerszant című tekintélyes orosz közéleti-üzleti lap "A magyar kormány megnyirbálta önmagát" címmel közölt cikket kedden.
jún. 1
10:57
Váratlanul távozott a híres rendező! Mi állhat a háttérben? (Kitekintő)
Kiszállt a Hobbit című film rendezői székéből Guillermo del Toro, aki a késések miatt adta vissza megbízását.
jún. 1
10:59
Kilőhet az Apple árfolyama (Kitekintő)
Az Apple új terméke, az iPad úgy tűnik az amerikai piac után a nemzetközi piacokat is meghódította. Erre utal, hogy a világ legértékesebb technológiai vállalata saját közlése szerint már 2 millió eladott iPad-nél jár azóta, hogy a terméket először piacra dobták április elején.
jún. 1
11:15
Trianon. Lassítani! (Kitekintő)
A magyar nemzet Trianonhoz vezető útja felért egy csúf balesetbe torkolló ittas száguldozással.
jún. 1
11:18
Az elszigeteltség nagyobb veszély, mint Orbán (Kripto Akadémia)
Ján Carnogursky volt szlovák kormányfő szerint Szlovákia számára a jelenlegi magyar kihívás kezelésében nem Orbán Viktor, hanem a nemzetközi elszigeteltség jelenti a legnagyobb veszélyt.
jún. 1
11:33
Felelőtlen döntést hozott a kormány? (Kitekintő)
A világgazdasági folyamatok tanulságait és a szakértők elemzéseit követve Latin-Amerika erősen nyitott az ázsiai országok felé. Ma azonban fennáll annak veszélye, hogy újra függőségbe kerülhetnek. Van-e ebből kiút?
jún. 1
11:35
Tovább folyik a találgatás: ki lesz majd a miniszterelnök? (Kitekintő)
A brüsszeli szóbeszéd szerint Neelie Kroes, a digitális menetrendért felelős biztos a június 9-ét követő hollandiai választások után feladja pozícióját, hogy Hollandia miniszterelnökeként folytassa karrierjét.

Keresés