2010. szeptember 1. szerda

szept. 1
2:13
Clintonné fogadta a palesztin elnököt (Népszava)
Hillary Clinton amerikai külügyminiszter fogadta kedden Washingtonban Mahmúd Abbász palesztin elnököt, aki a közvetlen izraeli-palesztin béketárgyalások két nappal később esedékes felújítására érkezett az amerikai fővárosba.
szept. 1
5:12
"Nem menekülök... nemsokára a nyilvánosság elé lépek" (168 Óra Online)
Tornalja már második hónapja menekülő polgármestere, Dubovský László kedden délelőtt a Neo FM rádióba telefonált.
szept. 1
6:06
Brüsszelben bizonygatta igazát romaügyben a francia kormány (Népszava)
Nem sértett európai uniós jogszabályt Franciaország a területén ideiglenesen letelepedett, külföldi állampolgárságú romák csoportjainak kitoloncolásával - hangoztatta kedden Brüsszelben Eric Besson bevándorlásügyi miniszter és Pierre Lellouche, az európai uniós ügyekkel foglalkozó francia államtitkár.
szept. 1
6:08
Obama nem beszélt győzelemről (Népszava)
Több mint hét évvel az iraki katonai beavatkozást követően a tegnapi nappal hivatalosan is lezárult az amerikai fegyveres erők harci küldetése Irakban. A fővárosban, Bagdadban ma tartják a parancsnokság átadásának ünnepélyes ceremóniáját, amelyen részt vesz Joseph Biden. Az amerikai alelnök tegnap tárgyalt az iraki legfelsőbb vezetéssel.
szept. 1
6:09
A nyomtatott szótárak vége (nyest.hu)
A médiaváltás újabb fordulójához érkeztünk el akkor, amikor az Oxford English Dictionary kiadója bejelentette: a teljes szótárat már nem fogják kiadni nyomtatott formában.
szept. 1
6:10
Lesz megoldás a kettős állampolgárságra? (Népszava)
Mikulás Dzurinda szlovák külügyminiszter leszögezte, hogy az Iveta Radicová vezette kabinetnek már megvan a megoldása a kettős állampolgárság kérdésére. A volt miniszterelnök, a mostani kabinet külügyi tárcájának vezetője eléggé éles bíráló hangnemben szólt a magyar törvényről.
szept. 1
6:12
Megrótták Franciaországot (Népszava)
Megrótta az Európai Bizottság Franciaországot a romák tömeges kitoloncolása miatt. Viviane Reding igazságügyi biztos közölte, hogy a Bizottság ma hoz nyilvánosságra kellett számot adnia a romák kitoloncolásáról. A brüsszeli munkabeszélgetésen Párizst Eric Besson bevándorlási miniszter és Pierre Lellouche Európa-ügyi államtitkár képviselte.
szept. 1
6:24
Iszlám békefenntartók Irakban? (Kitekintő)
Iszlám országokból − legfőképpen Törökországból és Egyiptomból − érkezhetnének békefenntartók Irakba, mindez az Arab Liga ellenőrzésével − fogalmazott Ahmad al-Dileimi, az iraki választásokon győztes Irakijja lista kommunikációs menedzsere.
szept. 1
6:42
A palesztin elnök elítélte a ciszjordániai merényletet (Infostart)
Elítélte az izraeli állampolgárok ellen elkövetett ciszjordániai gyilkos merényletet a palesztin elnök, és hasonlóan foglalt állást a washingtoni Fehér Ház is. Az amerikai elnök közel-keleti különmegbízottja ugyanakkor derűlátóan nyilatkozott a csütörtökre tervezett közvetlen béketárgyalások esélyeiről.
szept. 1
6:44
Obama: az amerikai csapatok harci küldetése Irakban véget ért (Infostart)
Az amerikai csapatok harci küldetése Irakban véget ért - jelentette be a Fehér Ház Ovális Irodájából közvetített beszédében, helyi idő szerint kedden este Barack Obama. Az elnök rámutatott hogy az amerikai nép legfontosabb küldetése most a gazdaság helyreállítása.
szept. 1
7:00
Új adókat akar bevezetni a kormány (Kitekintő)
Oroszország egyebek mellett a gépjárművekre kiszabott vám emelésével ösztönözni fogja, hogy a külföldi autógyárak további üzemeket nyissanak Oroszországban.
szept. 1
7:18
Váratlanul Irakba repült az amerikai védelmi miniszter (Infostart)
Váratlanul Irakba érkezett szerda reggel Robert Gates amerikai védelmi miniszter, hogy meglátogasson amerikai katonákat harci küldetésük befejeztével.
szept. 1
7:18
Súlyos vád: a maffia embere lehetett a miniszterelnök (Kitekintő)
Az előző bolgár kormányra rájár a rúd: négy ex-miniszter mellett a volt miniszterelnöknek is a bíróság előtt kell bizonyítania ártatlanságát korrupciós ügyekben. Bulgáriában az igazságszolgáltatás ugyanakkor nem mindig működik megfelelően.
szept. 1
7:18
Vérfürdő után nemzeti gyász (168 Óra Online)
Nemzeti gyászt hirdetett csütörtökre, szeptember 2-ára a szlovák kormány a hétfői dévényújfalui mészárlás miatt - jelentette be a kabinet keddi ülését követően Iveta Radičová miniszterelnök. Pozsony külső városnegyedében egy 48 éves férfi hét embert lőtt le, majd - miután a rendőrök egy találattal ártalmatlanították - magával is végzett.
szept. 1
7:36
Példátlan kihívás a chilei bányászok kimentése (MaHu)
Példátlan kihívásnak nevezték bányabiztonsági szakértők a 700 méteres mélységben rekedt chilei bányászok kimentését célzó erőfeszítéseket.
szept. 1
7:54
Blair: "Tudtam, hogy Brown kormányzása katasztrófa lesz" (Infostart)
"Tudtam, hogy Brown katasztrófa lesz" - e kijelentéssel harangozza be évek óta feszült figyelemmel várt, szerdán megjelenő memoárját Tony Blair, aki abból sem csinál titkot, hogy egykori pénzügyminisztere és későbbi utódja "megőrjítette" őt.
szept. 1
7:54
Betörőt lőtt egy nagymama a hálószobájában (MaHu)
Lelőtte a hálószobájába lopakodó betörőt egy 69 esztendős amerikai nő.
szept. 1
7:54
Obama: véget ért az iraki hadművelet (Népszava)
Az amerikai csapatok harci küldetése Irakban véget ért - jelentette be a Fehér Ház Ovális Irodájából közvetített beszédében Barack Obama. Az elnök rámutatott hogy az amerikai nép legfontosabb küldetése most a gazdaság helyreállítása.
szept. 1
8:12
Tolatóradarral segítik a béna rendőröket Yorkshireban (MaHu)
Érzékelőkkel látják el tolatáshoz a rendőrautókat Nagy-Britanniában Yorkshire déli részén, mert túl "törékenyen" parkolnak a rendőrök.
szept. 1
8:12
Szeptembertől eltűnnek a luxusnyugdíjak (Kitekintő)
Szeptember elsejétől átszámolják a volt honatyák, pilóták és diplomaták nyugdíját Romániában.
szept. 1
8:12
Akik nem akarnak elmenni, magyar állampolgárságot kapnak? Miféle rendszer ez? (168 Óra Online)
Mikuláš Dzurinda szerint megvan a megoldás a kettős állampolgárság problémájára. A külügyminiszter bírálta a magyar törvényt.
szept. 1
8:30
Merénylet Ciszjordániában, készültségben az izraeli hadsereg (HVG)
Ciszjordániában riadókészültségbe helyezték az izraeli hadsereget, miután előző nap a megszállt palesztin területen meggyilkoltak négy izraeli telepest.
szept. 1
8:30
Nincs megállás a Vivendinél (Napi)
szept. 1
8:30
Meggyilkoltak négy izraeli telepest - riadókészültségben a hadsereg (MaHu)
Riadókészültségbe helyezték szerdán Ciszjordániában az izraeli hadsereget amiatt, hogy előző nap a megszállt palesztin területen meggyilkoltak négy izraeli telepest - közölte egy katonai szóvivő.
szept. 1
8:30
Riadókészültségben az izraeli hadsereg Ciszjordániában (Népszava)
Riadókészültségbe helyezték szerdán Ciszjordániában az izraeli hadsereget amiatt, hogy előző nap a megszállt palesztin területen meggyilkoltak négy izraeli telepest - közölte egy katonai szóvivő.
szept. 1
8:48
Meglepetésvendég érkezett az amerikai katonákhoz Irakban (HVG)
Szerda reggel váratlanul Irakba érkezett Robert Gates amerikai védelmi miniszter, hogy harci küldetésük befejeztével meglátogassa az amerikai katonákat .
szept. 1
8:48
Molotov-koktélokkal gyújtogattak Mexikóban (orientpress)
Hat nő és két férfi halt meg kedden abban a támadásban, amelynek célpontja egy cancuni bár volt. A tanúk elmondása alapján hat fegyveres férfi jelent meg a helyszínen, akik benzines tölteteket dobáltak be az ablakokon, lángba borítva ezzel a szórakozóhelyet. A helyiek szerint az akciót nagy valószínűséggel az egyik drogkartell hajtotta végre.
szept. 1
8:48
Obama: az amerikai csapatok harci küldetése Irakban véget ért (MaHu)
Az amerikai csapatok harci küldetése Irakban véget ért - jelentette be a Fehér Ház Ovális Irodájából közvetített beszédében helyi idő szerint kedden este Barack Obama.
szept. 1
9:06
Lézerrel vakította el a francia pilótákat, felfüggesztett börtönt kapott (HVG)
Hathónapos felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte egy bíróság kedden azt a francia fiatalembert, aki két nappal korábban "szórakozásból" lézersugárral egy időre elvakította a párizsi Orly repülőtéren leszállni készülő három utasszállító repülőgép pilótáját.
szept. 1
9:06
Ártatlannak tartja magát az ittas vezetéssel vádolt színész (Kitekintő)
Lindsay Lohan a Vanity Fair magazinnak adott interjújábn beismerte, hogy hibásnak tartja magát tettei miatt - nagyon fiatal volt és a nem megfelelő emberekkel brarátkozott.
szept. 1
9:08
Már üzemel az Arad–Szeged gázvezeték (Kitekintő)
A Transgaz által is megerősített források szerint, habár a hivatalos szalagvágásra szeptemberben talán mégis sor kerül, az Arad–Szeged gázvezeték nem hivatalosan már működik, és Románia földgázt importál rajta.
szept. 1
9:24
Eladják a Burger Kinget (Napi)
szept. 1
9:24
Az EU szerint Szerbiának fel kell adnia a Koszovó elleni harcot (Kitekintő)
Szerbia újabb frontot nyitott Koszovó ellen a nemzetközi színtéren. Belgrád nemrég határozati javaslatot nyújtott be az ENSZ Közgyűlés részére, melyben azt kéri, hogy az intézmény ítélje „elfogadhatatlannak”, hogy Pristina egyoldalúan kiáltotta ki az ország függetlenségét.
szept. 1
10:00
Meglepő fordulat a magyar újautó-piacon - tovább szenved a Suzuki (Napi)
szept. 1
10:00
Lopott bankkártyával okozott kárt (Kitekintő)
Ismeretlen tettes vett fel pénzt lopott bankkártyával Kassán. Az elkövető feltört egy Kia Sportage típusú személyautót. Az autóból személyes tárgyakat, iratokat, 300 euró készpénzt, és bankkártyát vitt el.
szept. 1
10:18
2-3 éven belül csődbe juthat Magyarország és Románia (Kitekintő)
Kenneth Rogoff, a Harvard Egyetem professzora és az IMF volt vezető közgazdásza szerint Románia azon kelet-európai országok közé tartozik, amelyik a következő 2-3 évben csődbe juthat.
szept. 1
10:20
A trianoni traumát ellensúlyozó döntés (Kitekintő)
Még él egy egyre vékonyodó idősebb réteg, akiknek személyes élményük a "magyarok bejövetele", akikkel a moszkovita beágyazottságú vagy a román, szlovák, szerb maszlagot nem lehet megetetni.
szept. 1
10:22
Obama sült csirkével rendezné az izraeli-palesztin konfliktust (Kitekintő)
Barack Obama szerint 12 hónapon belül kibékülhet Izrael és Palesztina.
szept. 1
10:36
Bocsánatot kértek a chilei bánya magyar származású vezetői (HVG)
Kedden bocsánatot kértek egy parlamenti bizottság előtt annak a chilei bányának a vezetői, ahol 33 bányász rekedt a mélyben csaknem egy hónappal ezelőtt.
szept. 1
10:54
Lemondták amerikai találkozójukat a pakisztáni hadsereg tisztviselői (HVG)
Lemondták a pakisztáni hadsereg tisztviselői az amerikai középső parancsnoksággal (CENTCOM) tartandó hivatalos találkozót, miután "indokolatlan biztonsági ellenőrzésnek" vettették őket alá az egyik washingtoni repülőtéren - derül ki egy szerdán megjelent iszlámábádi katonai közleményből.
szept. 1
10:54
Kiderült a Szurgut tulajdonosi szerkezete (Napi)
szept. 1
10:54
Egymillió dollárra biztosították a sztár haját (Kitekintő)
A Pittsburgh Steelers játékosának lezúduló haját a Head and Shoulders tartja ilyen nagyra. A biztosítási tranzakciót a Lloyd's háznál kötötték.
szept. 1
10:56
Mégis IMF-hitelre szorulhat az ország (Kitekintő)
Felülvizsgált hiánycél, tervezett bankadó, a horvát kormány Magyarország mintájára kezelné a gazdasági és pénzügyi válságot. A Világbank és az IMF nem tapsol örömében, a miniszterelnök pedig azt bizonygatja, hogy Horvátország soha nem juthat a görögök sorsára.
szept. 1
10:58
Senki sem számít már gazdasági növekedésre (Kitekintő)
Az amerikai piac éppen hogy pluszban tudott maradni kedden, amit főleg a vártnál jobb augusztusi amerikai fogyasztói bizalmi indexnek és az ezzel párhuzamosan emelkedő áraknak köszönhetett a tőzsde.
szept. 1
11:06
Automatikusan szortíroz a Gmail (nyest.hu)
A Google azt mondja: szükség van automatikus segítségre is a napi levéltömeg feldolgozásakor.
szept. 1
11:12
Egyszerre három vulkán tört ki Kamcsatkán (HVG)
Egyszerre három vulkán lövellt hamuoszlopot Kamcsatkán: a Sivelucs, a Kljucsevoj és a Karimszkij tűzhányóból feltörő hamuoszlopok több kilométer magasak.
szept. 1
11:12
Nap idézete: már megint vége az iraki háborúnak (Kitekintő)
Barack Obama
szept. 1
11:14
Változásokat sürgetnek az ENSZ klímatestületében (Kitekintő)
Az Akadémiaközi Tanács vizsgálata szerint alapvető változásokra van szükség az ENSZ klímaváltozással foglalkozó kormányközi testületében.
szept. 1
11:30
Új programokkal segítik a lakástulajdonosokat (Kitekintő)
Washington két új hitelnyújtó programot indít a lakástulajdonosok támogatására.
szept. 1
12:06
Hatalmas áresés jöhet a 3D TV-k piacán (Napi)

Keresés