2010. szeptember 1. szerda

szept. 1
2:13
Clintonné fogadta a palesztin elnököt (Kripto Akadémia)
Hillary Clinton amerikai külügyminiszter fogadta kedden Washingtonban Mahmúd Abbász palesztin elnököt, aki a közvetlen izraeli-palesztin béketárgyalások két nappal később esedékes felújítására érkezett az amerikai fővárosba.
szept. 1
5:12
"Nem menekülök... nemsokára a nyilvánosság elé lépek" (168 Óra Online)
Tornalja már második hónapja menekülő polgármestere, Dubovský László kedden délelőtt a Neo FM rádióba telefonált.
szept. 1
6:06
Brüsszelben bizonygatta igazát romaügyben a francia kormány (Kripto Akadémia)
Nem sértett európai uniós jogszabályt Franciaország a területén ideiglenesen letelepedett, külföldi állampolgárságú romák csoportjainak kitoloncolásával - hangoztatta kedden Brüsszelben Eric Besson bevándorlásügyi miniszter és Pierre Lellouche, az európai uniós ügyekkel foglalkozó francia államtitkár.
szept. 1
6:08
Obama nem beszélt győzelemről (Kripto Akadémia)
Több mint hét évvel az iraki katonai beavatkozást követően a tegnapi nappal hivatalosan is lezárult az amerikai fegyveres erők harci küldetése Irakban. A fővárosban, Bagdadban ma tartják a parancsnokság átadásának ünnepélyes ceremóniáját, amelyen részt vesz Joseph Biden. Az amerikai alelnök tegnap tárgyalt az iraki legfelsőbb vezetéssel.
szept. 1
6:10
Lesz megoldás a kettős állampolgárságra? (Kripto Akadémia)
Mikulás Dzurinda szlovák külügyminiszter leszögezte, hogy az Iveta Radicová vezette kabinetnek már megvan a megoldása a kettős állampolgárság kérdésére. A volt miniszterelnök, a mostani kabinet külügyi tárcájának vezetője eléggé éles bíráló hangnemben szólt a magyar törvényről.
szept. 1
6:12
Megrótták Franciaországot (Kripto Akadémia)
Megrótta az Európai Bizottság Franciaországot a romák tömeges kitoloncolása miatt. Viviane Reding igazságügyi biztos közölte, hogy a Bizottság ma hoz nyilvánosságra kellett számot adnia a romák kitoloncolásáról. A brüsszeli munkabeszélgetésen Párizst Eric Besson bevándorlási miniszter és Pierre Lellouche Európa-ügyi államtitkár képviselte.
szept. 1
6:24
Iszlám békefenntartók Irakban? (Kitekintő)
Iszlám országokból − legfőképpen Törökországból és Egyiptomból − érkezhetnének békefenntartók Irakba, mindez az Arab Liga ellenőrzésével − fogalmazott Ahmad al-Dileimi, az iraki választásokon győztes Irakijja lista kommunikációs menedzsere.
szept. 1
6:42
A palesztin elnök elítélte a ciszjordániai merényletet (Infostart)
Elítélte az izraeli állampolgárok ellen elkövetett ciszjordániai gyilkos merényletet a palesztin elnök, és hasonlóan foglalt állást a washingtoni Fehér Ház is. Az amerikai elnök közel-keleti különmegbízottja ugyanakkor derűlátóan nyilatkozott a csütörtökre tervezett közvetlen béketárgyalások esélyeiről.
szept. 1
6:44
Obama: az amerikai csapatok harci küldetése Irakban véget ért (Infostart)
Az amerikai csapatok harci küldetése Irakban véget ért - jelentette be a Fehér Ház Ovális Irodájából közvetített beszédében, helyi idő szerint kedden este Barack Obama. Az elnök rámutatott hogy az amerikai nép legfontosabb küldetése most a gazdaság helyreállítása.
szept. 1
7:00
Új adókat akar bevezetni a kormány (Kitekintő)
Oroszország egyebek mellett a gépjárművekre kiszabott vám emelésével ösztönözni fogja, hogy a külföldi autógyárak további üzemeket nyissanak Oroszországban.
szept. 1
7:18
Váratlanul Irakba repült az amerikai védelmi miniszter (Infostart)
Váratlanul Irakba érkezett szerda reggel Robert Gates amerikai védelmi miniszter, hogy meglátogasson amerikai katonákat harci küldetésük befejeztével.
szept. 1
7:18
Súlyos vád: a maffia embere lehetett a miniszterelnök (Kitekintő)
Az előző bolgár kormányra rájár a rúd: négy ex-miniszter mellett a volt miniszterelnöknek is a bíróság előtt kell bizonyítania ártatlanságát korrupciós ügyekben. Bulgáriában az igazságszolgáltatás ugyanakkor nem mindig működik megfelelően.
szept. 1
7:18
Vérfürdő után nemzeti gyász (168 Óra Online)
Nemzeti gyászt hirdetett csütörtökre, szeptember 2-ára a szlovák kormány a hétfői dévényújfalui mészárlás miatt - jelentette be a kabinet keddi ülését követően Iveta Radičová miniszterelnök. Pozsony külső városnegyedében egy 48 éves férfi hét embert lőtt le, majd - miután a rendőrök egy találattal ártalmatlanították - magával is végzett.
szept. 1
7:54
Blair: "Tudtam, hogy Brown kormányzása katasztrófa lesz" (Infostart)
"Tudtam, hogy Brown katasztrófa lesz" - e kijelentéssel harangozza be évek óta feszült figyelemmel várt, szerdán megjelenő memoárját Tony Blair, aki abból sem csinál titkot, hogy egykori pénzügyminisztere és későbbi utódja "megőrjítette" őt.
szept. 1
7:54
Blair: "Tudtam, hogy Brown katasztrófa lesz" (Metropol)
Ezzel a kijelentéssel harangozza be évek óta feszült figyelemmel várt, szerdán megjelenő memoárját Tony Blair, aki abból sem csinál titkot, hogy egykori pénzügyminisztere és későbbi utódja "megőrjítette" őt.
szept. 1
7:54
Obama: véget ért az iraki hadművelet (Kripto Akadémia)
Az amerikai csapatok harci küldetése Irakban véget ért - jelentette be a Fehér Ház Ovális Irodájából közvetített beszédében Barack Obama. Az elnök rámutatott hogy az amerikai nép legfontosabb küldetése most a gazdaság helyreállítása.
szept. 1
8:12
Szeptembertől eltűnnek a luxusnyugdíjak (Kitekintő)
Szeptember elsejétől átszámolják a volt honatyák, pilóták és diplomaták nyugdíját Romániában.
szept. 1
8:12
Példátlan kihívás a chilei bányászok kimentése (Metropol)
Bányabiztonsági szakértők szerint a 700 méteres mélységben rekedt chilei bányászok kimentése hatalmas kihívás. Egy kanadai bányamentési menedzser szerint ilyen méretű mentési akcióra korábban nem került sor.
szept. 1
8:12
Akik nem akarnak elmenni, magyar állampolgárságot kapnak? Miféle rendszer ez? (168 Óra Online)
Mikuláš Dzurinda szerint megvan a megoldás a kettős állampolgárság problémájára. A külügyminiszter bírálta a magyar törvényt.
szept. 1
8:30
Nincs megállás a Vivendinél (Napi)
szept. 1
8:30
Obama: az amerikai csapatok harci küldetése Irakban véget ért (Metropol)
Az amerikai csapatok harci küldetése Irakban véget ért - jelentette be a Fehér Ház Ovális Irodájából közvetített beszédében, helyi idő szerint kedden este Barack Obama.
szept. 1
8:30
Riadókészültségben az izraeli hadsereg Ciszjordániában (Kripto Akadémia)
Riadókészültségbe helyezték szerdán Ciszjordániában az izraeli hadsereget amiatt, hogy előző nap a megszállt palesztin területen meggyilkoltak négy izraeli telepest - közölte egy katonai szóvivő.
szept. 1
9:06
Ártatlannak tartja magát az ittas vezetéssel vádolt színész (Kitekintő)
Lindsay Lohan a Vanity Fair magazinnak adott interjújábn beismerte, hogy hibásnak tartja magát tettei miatt - nagyon fiatal volt és a nem megfelelő emberekkel brarátkozott.
szept. 1
9:08
Már üzemel az Arad–Szeged gázvezeték (Kitekintő)
A Transgaz által is megerősített források szerint, habár a hivatalos szalagvágásra szeptemberben talán mégis sor kerül, az Arad–Szeged gázvezeték nem hivatalosan már működik, és Románia földgázt importál rajta.
szept. 1
9:24
Eladják a Burger Kinget (Napi)
szept. 1
9:24
Az EU szerint Szerbiának fel kell adnia a Koszovó elleni harcot (Kitekintő)
Szerbia újabb frontot nyitott Koszovó ellen a nemzetközi színtéren. Belgrád nemrég határozati javaslatot nyújtott be az ENSZ Közgyűlés részére, melyben azt kéri, hogy az intézmény ítélje „elfogadhatatlannak”, hogy Pristina egyoldalúan kiáltotta ki az ország függetlenségét.
szept. 1
10:00
Meglepő fordulat a magyar újautó-piacon - tovább szenved a Suzuki (Napi)
szept. 1
10:00
Lopott bankkártyával okozott kárt (Kitekintő)
Ismeretlen tettes vett fel pénzt lopott bankkártyával Kassán. Az elkövető feltört egy Kia Sportage típusú személyautót. Az autóból személyes tárgyakat, iratokat, 300 euró készpénzt, és bankkártyát vitt el.
szept. 1
10:00
Riadókészültségben az izraeli hadsereg (Metropol)
Riadókészültségbe helyezték szerdán Ciszjordániában az izraeli hadsereget amiatt, hogy előző nap a megszállt palesztin területen meggyilkoltak négy izraeli telepest.
szept. 1
10:18
2-3 éven belül csődbe juthat Magyarország és Románia (Kitekintő)
Kenneth Rogoff, a Harvard Egyetem professzora és az IMF volt vezető közgazdásza szerint Románia azon kelet-európai országok közé tartozik, amelyik a következő 2-3 évben csődbe juthat.
szept. 1
10:18
Volt barátja gyilkolhatta meg a norvég diáklányt (Metropol)
Elfogatóparancsot adtak ki egy kínai állampolgárságú férfi ellen, aki megalapozottan gyanúsítható a norvég diáklány meggyilkolásával.
szept. 1
10:20
A trianoni traumát ellensúlyozó döntés (Kitekintő)
Még él egy egyre vékonyodó idősebb réteg, akiknek személyes élményük a "magyarok bejövetele", akikkel a moszkovita beágyazottságú vagy a román, szlovák, szerb maszlagot nem lehet megetetni.
szept. 1
10:22
Obama sült csirkével rendezné az izraeli-palesztin konfliktust (Kitekintő)
Barack Obama szerint 12 hónapon belül kibékülhet Izrael és Palesztina.
szept. 1
10:54
Kiderült a Szurgut tulajdonosi szerkezete (Napi)
szept. 1
10:54
Egymillió dollárra biztosították a sztár haját (Kitekintő)
A Pittsburgh Steelers játékosának lezúduló haját a Head and Shoulders tartja ilyen nagyra. A biztosítási tranzakciót a Lloyd's háznál kötötték.
szept. 1
10:56
Mégis IMF-hitelre szorulhat az ország (Kitekintő)
Felülvizsgált hiánycél, tervezett bankadó, a horvát kormány Magyarország mintájára kezelné a gazdasági és pénzügyi válságot. A Világbank és az IMF nem tapsol örömében, a miniszterelnök pedig azt bizonygatja, hogy Horvátország soha nem juthat a görögök sorsára.
szept. 1
10:58
Senki sem számít már gazdasági növekedésre (Kitekintő)
Az amerikai piac éppen hogy pluszban tudott maradni kedden, amit főleg a vártnál jobb augusztusi amerikai fogyasztói bizalmi indexnek és az ezzel párhuzamosan emelkedő áraknak köszönhetett a tőzsde.
szept. 1
11:12
Nap idézete: már megint vége az iraki háborúnak (Kitekintő)
Barack Obama
szept. 1
11:14
Változásokat sürgetnek az ENSZ klímatestületében (Kitekintő)
Az Akadémiaközi Tanács vizsgálata szerint alapvető változásokra van szükség az ENSZ klímaváltozással foglalkozó kormányközi testületében.
szept. 1
11:30
Új programokkal segítik a lakástulajdonosokat (Kitekintő)
Washington két új hitelnyújtó programot indít a lakástulajdonosok támogatására.
szept. 1
11:30
Két százalékon a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (Metropol)
A Policy Solutions kutatása szerint Budapesten kimutathatóvá vált a Magyar Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága, a viccpártról a budapestiek fele már hallott.
szept. 1
12:06
Hatalmas áresés jöhet a 3D TV-k piacán (Napi)
szept. 1
12:06
Máris lavinák fenyegetnek a Magas-Tátrában (Kitekintő)
A hirtelen időváltozás lavinák kialakulásához vezethet a Magas-Tátrában - figyelmeztet a Hegyi Mentőszolgálat igazgatója, Jozef Janiga.
szept. 1
12:08
Jelentősen nőtt az áramszolgáltatók profitja (Kitekintő)
A két hazai tőzsdén forgó áramszolgáltató cég, az Elmű és az Émász is publikálta negyedéves eredményét. A konszolidált második negyedévi konszolidált bevétel az Elműnél 6%-kal esett, míg az Émásznál 5%-os volt a visszarendeződés a bázisidőszakhoz képest.
szept. 1
12:24
Súlyos vereségre számíthat a kormánypárt (Kitekintő)
Egy friss közvélemény-kutatás a kormányzó német koalíció súlyos lebőgését jósolja, de az ellenzéki szociáldemokratákat sem tölti el nyugalommal.
szept. 1
12:42
A pápával készült interjúkötet jelenik meg (Metropol)
A XVI. Benedek pápával készített interjúsorozat alapján jelentet meg könyvet még az idén egy német újságíró, akinek műve elsőként olasz és német nyelven lesz elérhető.
szept. 1
12:42
Megvan a terv Jeruzsálem felosztására (Kripto Akadémia)
Izrael kész átengedni a palesztinoknak Jeruzsálem egyes részeit a béketárgyalások keretében, a város arabok lakta negyedei a majdani palesztin államhoz fognak tartozni - jelentette ki Ehud Barak izraeli védelmi miniszter a Háárec című napilap internetes kiadására szerda hajnalban felkerült interjújában.
szept. 1
13:00
Újabb bankokat fenyeget veszély (Napi)
szept. 1
13:00
Megtalálták az orosz titkosszolgálati tábornok holttestét (Kripto Akadémia)
Törökország egy földközi-tengeri partszakaszán találták meg helybéliek az orosz titkosszolgálatok egyik eltűnt tábornokának holttestét - jelentette szerdán a Vatan című török napilap.
szept. 1
13:00
Megmutatjuk az ország legszebb hölgyét (képpel) (Kitekintő)
Agata Szewiola indul majd Kínában a Miss World 2010-en is.

Keresés