2010. szeptember 1. szerda

szept. 1
0:15
Egyedülálló szolgáltatás a gyógyszerhamisítás elleni küzdelemben (WebBeteg)
Termékfotókkal bővült az OGYI gyógyszer-, és gyógytermék-adatbázisa a gyógyszerhamisítás elleni fellépés jegyében. A gyógyszerhamisítás nem csak súlyos gazdasági károkat okoz, hanem veszélyezteti a megtévesztett vagy óvatlan fogyasztók egészségét.
szept. 1
0:48
Kis elhízás, nagy érkárosodás (HáziPatika)
Azoknál az egészséges fiataloknál, akik körülbelül 4 kilogrammnyi zsírt az alhasukra szednek fel, zavart szenvedhet az endotel sejtek működése. Az endotel sejtek bélelik ki az ereket és irányítják azok tágulását, összehúzódását.
szept. 1
0:52
Herpesz-tévhitek (HáziPatika)
A herpesszel kapcsolatban jó néhány tévhit kering a köztudatban: mindenkinek van valami "tuti módszere" a gyógyításra vagy a megelőzésre. Ezeknek a nagy része azonban jóval többet árt, mint amennyit használ.
szept. 1
5:30
Pitvarfibrilláció - Negyven éves kor után jelentős a kockázat (WebBeteg)
A leggyakoribb ritmuszavarban az orvos legfontosabb feladata a beteg agyának védelme, ezért a véralvadás hatásos, biztonságos gátlására van szükség. Lars Wallentin, a világhírű svéd szívgyógyász hangsúlyozta ezt az Európai Szívgyógyász Kongresszuson, Stockholmban.
szept. 1
7:36
Mikor forduljunk orvoshoz fejfájásunkkal? (WebBeteg)
A migrén krónikus betegség, amelyet gyakran nem diagnosztizálnak és ezért nem is kezelnek megfelelően. Súlyos vagy szokatlan tünetek esetén keresse fel kezelőorvosát!
szept. 1
8:03
Stagnál Budapesten a lakáspiac (Metropol)
Az összes részpiac leült, a követ­kező 12 hónapban még enyhén tovább is csökkenhetnek az árak. A kínálat mindenhol óriási, a legjobb helyzetről a budai családi házaknál számoltak be, itt még némileg javulhat is a helyzet.
szept. 1
8:05
Csend és tér előnyben (Metropol)
Két kedvelt kategória, a budai családi házak és a pesti belvárosi nagypolgári lakások tipikus hibáit és előnyeit vette sorra az Otthon Centrum.
szept. 1
8:12
November a nyár végén, mint 22 éve (Infostart)
Az ideihez hasonlóan, nagyon hideg időjárással ért véget a nyár 1988-ban - mondta az InfoRádiónak az Időkép.hu meteorológusa. Akkor a hidegfrontot két és fél hétig tartó meleg követte, majd szeptember második felében beállt a változékony, őszies idő. Kurunczi Rita hozzátette: harmincnapos előrejelzésük szerint idén ugyanerre lehet számítani.
szept. 1
8:12
Személyre szabott terápiás megoldás (Metropol)
Amikor reggel leülünk az asztal mellé a sárguló levelű növényhez, aki egyébként a legjobb barátunk az irodában, leszámítva persze a fiókban rejtőző laposüveget, és elkap a szokásos gyomoridegesség, forduljunk a homeopátiás szerekhez.
szept. 1
8:48
Testmozgással is tehetünk a rák ellen (Infostart)
A testmozgás segíthet a daganatos betegségek kialakulásának megelőzésében, a Rákkutatási Világalap szakértői ezért azt javasolják, hogy naponta legalább 45 percet mozogjunk. A célnak megfelel egy séta a boltba vagy egy kiadós porszívózás is.
szept. 1
9:24
Megtalálták az örök fiatalság titkát! (Infostart)
A legújabb - és 2009-ben Nobel-díjjal jutalmazott - kutatások szerint létezik bennünk egy genetikai óra, amely nem más, mint a kromoszómák vége, az úgynevezett teloméra régió. Az ehhez kapcsolódó öregedési teória a teloméra-elmélet, amely német kutatások által egy újabb aspektussal gazdagodott.
szept. 1
9:24
Így védd a bélflórádat! (NLC)
Már a Krisztus előtti időkben is javasolták a gyógyítók, hogy akinek hasmenése, puffadása van, az fogyasszon erjesztett, savanyított tejtermékeket.
szept. 1
9:42
Újabb gyógyszerek válnak vénykötelessé (WebBeteg)
Több gyulladásgátlót és fájdalomcsillapítót csak recept ellenében lehet kiváltani szeptember 15-től; a szigorításról az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) döntött.
szept. 1
10:36
Fogyókúrázz egészségesen! (NLC)
Számos diéta látott már napvilágot, nem is ezekről írunk most. Szerintünk ugyanis egyik trendi diéta sem kimondottan egészséges. A fogyókúrát lehet ésszel csinálni, úgy, hogy észre sem veszed!
szept. 1
10:45
Magas vérnyomás és terhesség (WebBeteg)
A terhesség során jelentkező magas vérnyomás – függetlenül attól, hogy korábban is meg volt-e vagy csak a fogantatás után jelentkezett – különleges odafigyelést igényel. A magas vérnyomás és a terhesség kombinációja nem szükségszerűen veszélyes állapot. Az alábbiakban megtudhatja, mit tehet a maga és gyermeke egészsége érdekében.
szept. 1
11:48
Magyarországon is fertőz a nyugat-nílusi láz (Infostart)
Romániában két ember halálát okozta a nyugat-nílusi láz, a hatóságok átfogó rovarirtási kampányt hirdettek. Magyarországon két beteget ápolnak kórházban.
szept. 1
11:48
A nem szoptató édesanyák nagyobb eséllyel lesznek cukorbetegek (WebBeteg)
Azok az édesasanyák, akik nem szoptatnak, sokkal gyakrabban lesznek 2-es típusú cukorbetegek későbbi életük során, mint akik legalább egy hónapig szoptatják gyermeküket, derül ki Pittsburgh-i kutatók az American Journal of Medicine szeptemberi számában megjelent közleményéből.
szept. 1
13:54
A mérsékelt borfogyasztás segít megőrizni a szellemi frissességünket (WebBeteg)
A norvégiai Tromsőben készült, 5033 férfit és nőt vizsgáló tanulmányból kiderült, hogy a mérsékelt borfogyasztók minden egyéb körülménytől függetlenül jobb eredményeket értek el a kognitív – emlékezés, észlelés, megfigyelőképesség – funkciókat vizsgáló teszteken.
szept. 1
16:01
Nyugat-nílusi vírus fertőz Magyarországon (WebBeteg)
Magyarországon két beteget ápolnak kórházban a nyugat-nílusi vírus okozta megbetegedéssel - mondta el Krisztalovics Katalin járványügyi szakorvos szerdán az MTI-nek.
szept. 1
18:06
Csökkentheti a rák kockázatát az emlő és a petefészek eltávolítása (WebBeteg)
Az emlő- illetve petefészekrákra egy bizonyos genetikai hajlammal rendelkező nők esetében a megelőző műtétek jelentős mértékben csökkenthetik mindkét ráktípus kockázatát.
szept. 1
19:09
Erős fejfájásom van! Mi lehet az oka? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Meghatározhatatlan időközönként erős fejfájással küszködöm. A fájdalom fokozatosan erősödő, idővel hányinger, majd hányás társul hozzá. Semmilyen vény nélküli gyógyszer nem használ. Mi lehet az oka? Mi állhat a háttérben? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
szept. 1
20:12
Felnőtteknél is hatásos a viselkedésterápia (Infostart)
Kognitív viselkedésterápiával jelentősen enyhíthetők a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD) tünetei felnőtteknél egy amerikai kutatás szerint. Amennyiben megtanulják tudatosan kezelni problémáikat, az érintettek kétharmadának legalább harminc százalékkal csökkentek a panaszai.
szept. 1
20:12
"Nem kívánom a szexet, mi okozhatja ezt?" - A szexológus válaszol (WebBeteg)
"Napi 16 órát dolgozom a szexuális életünk a párommal sajnos nagyon ritka. Ha mégis sort kerítünk rá nagyon nehezen tudok elmenni, de általában hiába kívánom őt nincs kedvem az együttléthez. Mi lehet a gond? Fáradtság? Stressz?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.
szept. 1
22:18
Hogyan kezelhetőek és előzhetőek meg a merevedési zavarok? (WebBeteg)
Az állapot hátterében álló ok és az állapot súlyossága mellett érdemes azt is mérlegelni a kezelés kiválasztásánál, hogy mennyi pénzt hajlandó elkölteni erre, és hogy mik az Ön és partnerének személyes igényei.
szept. 1
22:36
Még mindig az angol tarol a nyelvtanulók körében (Infostart)
Egyre több diák tanulna olaszul, franciául, spanyolul és kínaiul, bár a legnépszerűbb nyelv még mindig az angol, és ez várhatóan nem is fog változni - mondta az InfoRádiónak a nyelvtanulási trendekről Légrádi Tamás nyelviskola-vezető, a Nyelvparádé kiállítás ötletgazdája.

2010. szeptember 2. csütörtök

szept. 2
0:57
Vastagbéltükrözést, ha nagy a pocak? (HáziPatika)
A negyvenes éveiket taposóknál a nagy derékbőség megduplázza a vastagbélrák kockázatát, állítják koreai kutatók.
szept. 2
1:01
Beszélgetés a fejfájásról (HáziPatika)
Óvatos becslések szerint Magyarországon körülbelül 1 millió ember szenved migrénben és mintegy 4,5- 5 millió a visszatérő fejfájásban szenvedők száma. Dr. Ertsey Csaba neurológussal beszélgettünk...
szept. 2
1:27
Egyre több gyermek születik császármetszéssel (WebBeteg)
Várhatóan egyre több amerikai nő szül császármetszéssel az előrelátható jövőben - állapították meg hétfőn közzétett elemzésükben kormányzati kutatók.
szept. 2
3:33
A gyomorfekély szövődményei (WebBeteg)
A gyomorfekélyt gyakran súlyos szövődmények kísérik, amelyek kórházi kezelést igényelnek, mivel akár halálhoz is vezethetnek.
szept. 2
5:39
Az alkoholfüggőség - a leszokás módszerei (WebBeteg)
Az alkoholfüggőség kezelése nagyon összetett, hiszen kezelni kell a megvonási tüneteket, csökkenteni kell az alkohol iránti vágyat, végül kezelni kell az alkoholizmus következtében kialakuló egyéb kórállapotokat.
szept. 2
7:45
Kóros viselkedést válthatnak ki egyes Parkinson-szerek (WebBeteg)
Körülbelül minden ötödik, dopamin agonista (a dopamin receptorokon pozitív hatást kifejtő) szert szedő Parkinson-kóros páciensnél jelent meg játékszenvedély vagy hiperszexualitás - állapították meg a rochesteri Mayo Klinika kutatói.
szept. 2
9:06
Soma Mamagésa: 30 fölött mindenki felelős az arcáért (NLC)
Közel két éve történt, hogy egy tévéfelvétel kapcsán közelebbi viszonyba kerültem az egyik rendszeres médiaszereplő hölggyel, aki bizalmas jóindulattal azt javasolta, hogy botoxoztassam és töltessem fel a szemöldökeim közti ráncot, merthogy nem illik az én „babás” arcomhoz.
szept. 2
9:51
Gyógyszerhamisítás - A patikusok szigorítanának (WebBeteg)
Világszerte aggódnak a gyógyszerhamisítás miatt, és nem érzik elégségesnek a jelenleg alkalmazott technológiákat a hamisítványok kiszűrésére a Nemzetközi Gyógyszerészeti Szövetség (FIP) és a Pfizer gyógyszergyár közös felmérése szerint.
szept. 2
10:36
Hetekkel a nyaralás után is jelentkezhetnek a fertőzés tünetei (Infostart)
A nyári időszakban a természetes és mesterséges vizekben élő kórokozók is kellemetlen alhasi panaszokat okozhatnak, melyek a fertőzést követően napokkal, hetekkel később is jelentkezhetnek. Melyek a húgyúti fertőzések jelei és hogyan kezeljük a tüneteket?
szept. 2
10:54
HPV - Érdemes már 11-12 éves korban beoltani a lányokat (WebBeteg)
Már a 11 és 12 év közötti kislányokat is be kellene oltani HPV (humán papillóma virus) ellen, még azelőtt, hogy szexuális életüket elkezdenének, derül ki az Amerikai Szülész-Nőgyógyász Kollégium (American College of Obstetricians and Gynecologists) hétfőn megjelent ajánlásából, ami az Obstetrics & Gynecology című szaklapban jelent meg.
szept. 2
11:48
Vadászösztön? Divat iránti szenvedély? Spórolás? (NLC)
Vásároltál már turkálóban? Egyesek szerint maga a Paradicsom és rengeteget spórolhatunk vele...
szept. 2
15:06
A fiatalok nem hiszik, hogy bajuk eshet az utakon (Infostart)
Az amerikai fiatalok tudatában vannak annak, hogy mit kockáztatnak, ha a volán mögött ülve nem a vezetésre összpontosítanak, sokan mégis telefonálnak, SMS-t írnak vagy esznek. Mindezt sokkal veszélyesebbnek találják akkor, ha utasként ülnek az autóban - áll az ELTE TÁTK hírlevelében.
szept. 2
15:06
Szemproblémával nem végezhető fizikai munka? (WebBeteg)
Akinek üvegtesti homály problémája van, az tényleg nem végezhet erős fizikai munkát? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
szept. 2
16:09
Megelőző műtéttel nagyobb eséllyel élhető túl a rák (WebBeteg)
Bizonyos génmutációkkal élő nőknek nagyobb a túlélési esélyük mell- és petefészekrák esetén, ha megelőző jelleggel mell- és petefészek-eltávolító műtéten esnek át.
szept. 2
17:12
Hétvégén már be kell fűteni (Infostart)
Változékony, esős, hűvös időre kell számítani a hétvégén, de viharos erejű szél nem lesz. A jövő hét második felében már melegszik az idő, de a nyárias időjárás nem tér vissza - közölte az InfoRádióval az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
szept. 2
17:12
Terhesség és visszerek (WebBeteg)
A terhesség alatt több olyan változás is történik, amely elősegíti a visszerek kialakulását. Az első trimeszter idején főként a hormonális hatások, később pedig a vénakompressziót okozó, növekvő testsúly következtében változik meg a vénás keringés.
szept. 2
17:14
Forgalomkorlátozások lesznek a hétvégén a fővárosban (Infostart)
Forgalomkorlátozásokra kell számítani hétvégén a fővárosban, egy futóverseny miatt.
szept. 2
17:30
Áramütéstől meghalt egy négyéves kislány Zalában (Infostart)
Fürdetés közben halálos áramütés ért egy négyéves kislányt a Zala megyei Pusztaszentlászlón - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.
szept. 2
18:15
Szédülés - Mikor indokolt orvoshoz fordulni? (WebBeteg)
Gyerekkorunk egyik legjobb mulatsága az volt, amikor körbe-körbe forogtunk, majd élveztük, ahogy forog velünk a világ. Felnőtt fejjel, már egyáltalán nem szórakoztató, ha az ágyból kiszállva megindul a szoba körbe-körbe.
szept. 2
19:36
Miért nem jó, ha betiltják az ecstasynál is népszerűbb partidrogot? (Infostart)
Illegális lesz a jövőben a kati, vagyis a mefedron; a fiatalok által használt partidrog. A kormány tanácsadó testülete, a Kábítószerügyi Koordinációs Bizottság döntött így, de javaslatukat még a kabinetnek és a Parlamentnek is el kell fogadnia. A törvényi szabályozásig hónapok telhetnek el, ráadásul a bizottság egyik szakértője és az InfoRádió által megkérdezett toxikológus szerint is az…

2010. szeptember 3. péntek

szept. 3
1:09
Savanyú, de egészséges (HáziPatika)
A konyhánk egyik leghétköznapibb tartozéka is szolgálhat meglepetésekkel: érdemes többet megtudni az ecetről, pontosabban a változatos eredetű, ízű, minőségű ecetkülönlegességekről.
szept. 3
1:13
Érszűkület lesz az ellenségeskedés vége (HáziPatika)
Egy olasz tanulmány szerint az ember személyisége hatással van a nyaki artéria vastagságára, ezért a manipuláló és agresszív emberek komoly árat fizethetnek.
szept. 3
1:36
Myositis - A krónikus izomgyulladás tünetei és kezelése (WebBeteg)
A krónikus izomgyulladással járó betegségeket idegen szóval myositisnek nevezzük. A betegségek mindegyikére jellemző a tartósan fennálló izomgyulladás, ami izomgyengeséggel, izomfájdalommal, esetleg lázzal jár.
szept. 3
1:40
Fagyi-diétával az epilepszia ellen? (WebBeteg)
Mindennap fagyi - ez a diéta bármely gyerek számára úgy hangzik, mint egy álom, de a 9 éves Lucy Murphy számára létfontosságú, hiszen ezzel a diétával próbálják meg kontrollálni súlyos epilepsziáját.
szept. 3
3:42
Polycythaemia vera - Tünetek és kezelés (WebBeteg)
A polycythaemia vera egy olyan csontvelőbetegség, amelyben a vörösvérsejtek (erythrocyták) őssejtjei kikerülnek a szabályozás alól, és kontrollálatlanul szaporodni, termelődni kezdenek.

Keresés