2010. július 1. csütörtök

júl. 1
1:00
Vérnyomáscsökkentő táplálkozási tippek (HáziPatika)
"Amit eszünk, azzá leszünk" - tartja a mondás, amelynek kétségkívül van igazságtartalma. Ha nem figyelünk oda étkezéseinkre, könnyen összeszedhetünk nem csak néhány kiló súlyfelesleget, hanem betegségek egész sorát.
júl. 1
1:04
Úszógumit növeszt a szomorúság (HáziPatika)
A birminghami Alabamai Egyetem (UAB) új tanulmánya megerősíti azt az összefüggést, miszerint a depresszió és a has körfogata között összefüggés van, és ez megnöveli a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
júl. 1
3:00
Terhességgel kapcsolatos tévhitek (WebBeteg)
Portálunk összegyűjtötte az Orvos válaszol rovatban felmerülő leggyakoribb teherbeeséssel és fogamzásgátlással kapcsolatos látogatói hiedelmeket.
júl. 1
5:57
Tudnivalók nyaralás előtt: hogyan használhatjuk a bankkártyát külföldön? (Infostart)
A bankkártyás vásárlás ma már a világ több mint 30 millió üzletében lehetséges, és a legtöbb helyen nagyon hasonló módon történik. Mégis, mivel minden országban más és más a fizetési környezet, a MasterCard összegyűjtött néhány hasznos információt azokról az országokról, ahová a legtöbbször utaznak nyaralni a magyarok.
júl. 1
6:09
Az agydaganat öt figyelmeztető jele (WebBeteg)
A rendkívül összetett és máig csak részben ismert szervünk ezernyi támadási felületet nyújthat a rákos daganat kialakulásához.
júl. 1
8:15
Tévhitek és félreértések az allergológiában (WebBeteg)
Csak akkor asztmás valaki, ha éppen fullad? Sokan csak beképzelik maguknak ezt a betegséget? Ha gyermekkorban jön elő az asztma, akkor azt idővel ki lehet nőni? Számos más tévhit kering még a köztudatban, amit most tisztázunk!
júl. 1
8:18
Jövőre elindulhat a program (Metropol)
Már 2011-ben 100 ezer, a következő években pedig 150–200 ezer lakás felújítása válik lehetővé a nemzeti épületkorszerűsítési program révén.
júl. 1
9:18
A cukorbetegség nőgyógyászati szövődményei (WebBeteg)
A cukorbetegség bakteriális és gombás nőgyógyászati fertőzésekre egyaránt hajlamosít. Az egyik leggyakoribb és legismertebb nőgyógyászati gyulladásos kórkép, mely a cukorbetegséggel társul, a vulvovaginalis candidiasis.
júl. 1
9:33
Egy férfiember se vegye félvállról a tüneteket! (Infostart)
50 felett minden második férfi ismeri a prosztata-megnagyobbodás tüneteit, 80 felett pedig ez az arány már 80 százalékos. Éppen ezért fontos, hogy egy férfiember se vegye félvállról a tüneteket, ugyanis idejében történő szűréssel a folyamat jól kontrollálható, az esetleges rosszindulatú elváltozás idejében felismerhető és sikeresen kezelhető.
júl. 1
10:21
Túlsúlyos nőknél nagyobb a vetélés kockázata (WebBeteg)
Mesterséges megtermékenyítésnél a túlsúlyos nők esetében sokkal magasabb a vetélés kockázata, mint karcsúbb társaik esetében.
júl. 1
10:27
Az ország 56 legdrágább lakását egyszerre megvehetné az ötös lottó nyertese (Infostart)
Minden idők második legnagyobb főnyereménye vár gazdára a hétvégén, az ötös lottón: 3,16 milliárd forintot nyerhet, aki egyedül találja el mind az öt nyerőszámot. Mit kezdhetünk ezzel a hatalmas vagyonnal, ha úgy döntünk, hogy ingatlanba fektetjük az összeget? Az Otthon Centrum feltérképezte a kínálatot.
júl. 1
11:03
Ön sem tervez nyaralást idén? Nincs egyedül! (Infostart)
Nem tervez nyaralást az idén az európaiak 40 százaléka; a kelet-európaiak 61, a nyugat-európaiak 37 százaléka marad otthon. A magyarok több mint fele mond le a nyaralásról az idén - derül ki a GfK Association és a Wall Street Journal Europe legfrissebb közös felméréséből.
júl. 1
11:21
Csokoládéval a narancsbőr ellen! (NLC)
Vedd fel a harcot a cellulittal! Széles Iza énekesnő koffeinnel és csokoládéval feszesíti bőrét.
júl. 1
11:24
Infarktus után - Rehabilitációs és életmód tanácsok orvosoktól (WebBeteg)
A fejlett országok halálozási mutatói szerint a halálozásokért 50 százalékban a szív- és érrendszeri betegségek a felelősek. Ez a döbbenetes adat Magyarországra is igaz, évente 60-70 ezer embert veszítünk el emiatt.
júl. 1
11:26
Hamis gyógyszerek - Elárasztották az országot (WebBeteg)
Egy friss vizsgálat szerint 150 millió dollár értékben vannak forgalomban hamis gyógyszerek Bangladesben, amely komoly veszélyt jelent az ország lakosságára.
júl. 1
12:27
Képzettség és egészség - Hogyan függ össze? (WebBeteg)
Talán meglepő, de egészségi állapotunk, közérzetünk nem csak a nemünktől és a korunktól függ, de a képzettségünktől is. A témában folyó, egymástól független kutatások afelé mutatnak, hogy a tanultabb személyeknek kisebb panaszaik vannak, és összességében egészségesebbnek mondhatók – összegzi a tapasztalatokat dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértője.
júl. 1
13:27
Megnyitották a Rám-szakadékot - de nem árt vigyázni! (Infostart)
Megnyitották a viharkárok miatt másfél hónapig lezárt gyalogos túraútvonalakat a Pilisben, így ismét látogatható többek között a Rám-szakadék is - mondta az InfoRádiónak Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.
júl. 1
14:33
Stigmával is jár a migrén? (WebBeteg)
Azon egyének, akik krónikus, visszatérő fejfájástól szenvednek, gyakran érzik úgy, hogy közvetlen környezetük elutasítja, kineveti, kiközösíti őket – állítják a Thomas Jefferson Kórház (Philadelphia) kutatói.
júl. 1
14:57
Először ússzák át a Velencei-tavat (Infostart)
Véglegessé vált, hogy szombaton rendezik meg a múlt hétvégéről a hűvös idő miatt elhalasztott I. Velencei Tóúszást.
júl. 1
15:36
Pikkelysömör - A körmök elváltozása is utalhat rá (WebBeteg)
A napfény jótékony hatása bizonyítottan enyhíti a pikkelysömör tüneteit, az itthoni strandokon és vízpartokon mégis elvétve találkozunk csak effajta gyulladásos bőrbetegségben szenvedő beteggel.
júl. 1
17:39
Súlyos traktorbaleset Rakamaznál (Infostart)
Súlyosan megsérült egy 13 éves fiú egy földmunkagépnél Rakamazon csütörtökön Mentőhelikopterrel szállították kórházba a kamaszt- közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője.
júl. 1
17:42
Borzasztó féltékeny vagyok! - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Barátnőmmel 3 éve vagyok együtt nagyon szeretjük egymást és mindketten komolyan gondoljuk egymással. Mégis rettentő féltékeny vagyok, megnézem a telefonját, a leveleit és állandóan gyanakszom. Félek, hogy elveszítem, mit tegyek? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
júl. 1
18:45
Cukorbetegség, magas vérnyomás - Egyszerű megelőzés, olcsóbb megoldás (WebBeteg)
Nyilvánvaló tény, hogy a betegség nem olcsó mulatság: a gyógyszerek, a kórházi ellátás, a munkából való kiesés az államnak és az egyénnek is sok pénzébe kerül. Az is világos, hogy az egészség a legfőbb érték. De vajon melyik éri meg jobban anyagilag: kezelni a betegséget vagy megelőzni?
júl. 1
19:27
Miért kell fehérre meszelni az Andok csúcsait? (Infostart)
Hegycsúcsokat meszel fehérre a perui Andokban Eduardo Gold feltaláló és csapata, hogy ezzel is lassítsa a gleccserek pusztulását.
júl. 1
20:03
Nem élvezik a műsorokat, mégis sokat tévéznek az idősek (Infostart)
Tévhit, hogy a gyerekek és a tinédzserek ülnek a legtöbbet a televízió előtt - állítják amerikai kutatók, akik bebizonyították, hogy a 65 évesnél idősebbek még több időt töltenek tévézéssel, pedig a műsorok egy részét egyáltalán nem élvezik.
júl. 1
20:05
Új gyógyszer segít alkalmazkodni az időeltolódáshoz (Infostart)
A metirapon nevű hatóanyag segítségével meg lehet könnyíteni az utazók számára az időeltolódáshoz való alkalmazkodást a göttingeni Max Planck Intézet kutatóinak reménye szerint.
júl. 1
20:51
Hat halálos veszély a férfiakra nézve (WebBeteg)
Minden évben több lánygyermek születik, mint fiú, s a születéstől az öregkorig, a nők egészségesebbek, mint a férfiak. A halálozási listákat vezető betegségekben elhunytak között is mindig nagyobb a férfiak aránya, mint a nőké, egyetlen kivételt az Alzheimer- kór képez, melynek kialakulásához a legtöbb férfi nem él elég sokáig.
júl. 1
21:54
Daganatos betegségek - Életmentő gyógytorna? (WebBeteg)
A gyógytornát a köztudatban olyan mozgásformaként tartják számon, amelyre elsősorban a balesetet szenvedett embereknek vagy a mozgáskorlátozottaknak van szükségük. Valójában viszont sok más betegségben, így a rákkal való küzdelemben is nagy segítséget tudnak nyújtani a szakképzett gyógytornászok.
júl. 1
22:57
A hideg víz növeli a teljesítőképességet (WebBeteg)
A kiadós testmozgás után sokak szerint a meleg vizes zuhanyzásnál nincs kellemesebb. Ha már sportolásról és teljesítményről van szó, inkább a víz lehűtése ajánlott - bizonyította be egy friss tanulmány.

2010. július 2. péntek

júl. 2
0:36
Új hamisítás elleni stratégia (WebBeteg)
Gyógyszerhamisítás elleni stratégiája részeként központi hamisítás elleni laborját mutatta be a hatóságoknak a világ egyik vezető gyógyszergyártója, a Sanofi-Aventis. A kezdeményezés célja, hogy az ellenőrzést végző hatóságokat naprakész információkkal lássák el.
júl. 2
1:06
Napozzunk okosan! (HáziPatika)
Míg évszázadokkal ezelőtt a hamvas fehér bőr számított divatosnak, addig napjainkban a napbarnított, "szoláriumos" bőrszín hódít. Hogy milyen maradandó jelei lehetnek a túlzásba vitt napozásnak, arról Dr. Szemerey Balázs István...
júl. 2
1:10
Heti három hamburgertől lesz az asztma (HáziPatika)
A zöldségben, gyümölcsben, valamint halban gazdag étrend csökkenti a fulladásos rohamok esélyét - állítja egy új tanulmány.
júl. 2
3:45
Fájdalmas sarkantyú a lábon - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Ötvenhét éves vagyok, a röntgen mindkét sarok külső, cipővel érintkező felületén sarkantyút mutatott ki. Bár kaptam terápiás röntgenkezelést és talpbetétet (sarokemeléssel), sajnos tüneteim, fájdalmam nem enyhült. Mire számíthatok? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
júl. 2
5:51
Táplálkozás és életmód gyermekvárás idején (WebBeteg)
A terhesség alatt szabadon ehetünk bármit, amit a szervezet megkíván - tartja a mondás. Sokan vallják ezt, de sajnos nem így van. A terhesség alatti kalóriák nem szállnak el nyomtalanul. Azzal, ha a szükségesnél sokkal több táplálékot fogyasztunk, nem segítjük gyermekünk növekedését.
júl. 2
7:45
Negyven millió adag H1N1-vakcina megy a szemétbe (Infostart)
Az Egyesült Államok számára gyártott H1N1-vakcinák negyedének lejárt a szavatossága, így negyvenmillió adag, 260 millió dollár értékű gyógyszer kerül a szemétbe - tudta meg a CBS televízió.
júl. 2
7:57
A tetanusz fertőzés (WebBeteg)
A mindennapi életünk során könnyen szerezhetünk olyan sérüléseket, melyek később elfertőződhetnek. Az ilyen fertőzések neve a tetanusz, vagy másnevén merevgörcs, amely a vázizmok tartós, görcsös megfeszülésével jár.
júl. 2
8:57
Hidegháború a házasságban (Infostart)
Nagyon kevés párt köt össze a szerelem, a többség inkább anyagi okokból vagy a gyermekek miatt tartja fenn a házasságot. Mindeközben a kapcsolatoknak rendszerint a pénz okozta konfliktusok, illetve a hűtlenség vet véget - derül ki egy kenyai felmérésből.
júl. 2
10:03
H1N1 - 40 millió vakcina a szemétbe (WebBeteg)
Az Egyesült Államok számára gyártott H1N1-vakcinák negyedének lejárt a szavatossága, így negyvenmillió adag, 260 millió dollár értékű gyógyszer kerül a szemétbe - tudósított a CBS televízió csütörtökön.
júl. 2
11:03
Nem túlzás napi négy-öt liter folyadékot inni kánikulában! (Infostart)
Itt a kánikula, ilyenkor fokozottan kell ügyelnünk a folyadékveszteség pótlására. A hőségben akár napi négy-öt liter folyadékra is szükségünk lehet, kiváló utánpótlás erre az eredendően tiszta, ásványi anyagokat tartalmazó természetes ásványvíz.
júl. 2
11:06
Ortorexia - Amikor az egészség-mánia tesz beteggé (WebBeteg)
Lehet-e az egészséges életmódot, azon belül is az egészséges táplálkozásra való törekvést túlzásba vinni? Nagyon úgy tűnik, hogy igen.
júl. 2
12:09
Mennyi higany van a halakban? (WebBeteg)
A magas higanytartalom egészségügyi kockázatot jelent, mely veszély kifejezettebb sós vízi (tengerből és óceánból származó) halak fogyasztása esetén.
júl. 2
13:12
Semmelweis nap - Életmentő felfedezés (WebBeteg)
Országszerte elismeréseket osztanak az egészségügy dolgozóinak, a Semmelweis nap alkalmából. Valamint megemlékezésekkel ünnepli Magyarország az anyák megmentőjének 192. születésnapját. Semmelweis Ignác nevét orvostörténeti múzeum, emléktábla, és orvosi egyetem is büszkén viseli.
júl. 2
14:15
A Parkinson-kór kezelési lehetőségei (WebBeteg)
A Parkinson-kórban szenvedő betegek a kezelés kezdetén általában drámai javulást mutatnak. Később a gyógyszerek hatása csökken, amely csak egy ideig ellensúlyozható az adagok emelésével és új gyógyszerek bevezetésével - számos más módszert is segítségül kell hívni.
júl. 2
15:18
Diabétesz - Hogyan működik a Dcont.hu? (WebBeteg)
A Dcont.hu a diabéteszes betegek gondozását segítő rendszer, melyet a 77 Elektronika Kft. biztosít a Dcont vércukormérő készülékkel rendelkező cukorbetegek rendelkezésére.
júl. 2
15:51
Üvegdarabokra leltek egy német bébiételben (Infostart)
Üvegdarabokat találtak bébiételben Németországban ezért elővigyázatosságból visszahívja a Babylove bio üveges bébidesszertet a dm kft. Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-szakértői bizottságának elnöke elmondta: a cég ilyenkor köteles blokk nélkül visszafizetni a termék árát.
júl. 2
16:21
A rendszeres kávézás - Milyen a hatása? (WebBeteg)
A kávé élénkítő hatással van agyunkra és idegrendszerünkre is. Tévedés azonban, hogy a mindennapos kávéfogyasztás hosszú távon is emelheti teljesítményünket – állítják a Bristoli Egyetem kutatói.
júl. 2
17:21
A győzelem erőszakot válthat ki a szurkolókból (WebBeteg)
Egy új tanulmány szerint a csapat győzelmével járó izgalom erőszakot válthat ki a szurkolóból.
júl. 2
18:24
Hogyan kerülje el a haspuffadást? (WebBeteg)
A nagy nap szinte már itt is van, és még rengeteg teendője van, mielőtt álmai esküvője valósággá válik. Az állandó stressz és tervezés azonban károkat okozhat az emésztőrendszerében, különösen, ha hajlamos a puffadásra és gázképződésre.
júl. 2
20:03
Étrend is okozhat szklerózis multiplexet? (Infostart)
A szklerózis multiplex súlyos, ideggyógyászati betegség, melynek oka még nem ismert, ezért érthető, hogy a szakorvosok minden úton igyekeznek a kórokozó tényezőket tisztázni. Egy nemzetközi vizsgálat során a korszerű élelmiszeripar néhány terméke gyanúba került a betegséggel kapcsolatban.
júl. 2
20:30
Hat nagyon gyakori daganatos betegség - Az első tünetek (WebBeteg)
Napjainkban egyre többeket érdekel, hogy melyek az életkorral járó természetes változások, és melyek azok a problémák, amelyeket életmódváltással, mozgással, egészséges táplálkozással elkerülhetnénk. Nos, összegyűjtöttük azokat a daganatos megbetegedéseket, melyek elsősorban 50 éves kor felett jelentenek nagy veszélyt.

Keresés