2010. július 1. csütörtök

júl. 1
0:33
Bőrrákot okozhatnak a repülőtéri testszkennerek? (SG)
Bőrrákot okozhatnak azok a testszkennerek, amelyekkel a repülőterek és a repülőgépek biztonságát kívánják erősíteni - állítják kutatók.
júl. 1
0:37
Megvan a LEGO-mozifilm rendezője (SG)
A Transformers indította el a mostani egyik fő mozis adaptációs hullámot, mely szerint a stúdiók gyerekjátékok, robotok, babák és társasjátékok alapján készítenek filmeket. A LEGO sem akar kimaradni.
júl. 1
0:41
A legjobb filmek júliusban érkeznek? (SG)
Nemsokára vége a focivébének, s végre itt a lehetőség, hogy befussanak a hazai mozikba a közönség által úgy várt nagyszabású hollywoodi filmek.
júl. 1
0:45
Nagyot hasalt Tom Cruise új akciófilmje (SG)
Amerikában előző hétvégén Adam Sandler és Tom Cruise új filmje csapott össze egymással. A legnézettebb alkotás azonban a nevető harmadik, a Toy Story harmadik része lett, mely 10 nap alatt így már 226 milliós bevételnél tart.
júl. 1
0:49
Mozifilm készül Mancsról (SG)
Pejó Róbert rendezésében családi mozifilm készül ősszel Mancsról, a mentőkutyáról, aki Egyiptomban, Olaszországban, Kolumbiában, Indiában, Tajvanon és Guatemalában is segédkezett ember mentésében.
júl. 1
5:57
Öt év vita után indulhat a pornódomén (SG)
Egy merésznek tűnő javaslat, évekig elhúzódó vita, időnként meg-megújuló rohamok jellemezték az .xxx domén bevezetésének kérdését, amelybe nem egy esetben a politika is beleszólt, általában ellenérvekkel szolgálva az ötlettel szemben. Az ötlettel előálló cég készül a hatalmas bevétel megszerzésére, amelyből még adományozásra is futja majd - legalábbis terveik szerint.
júl. 1
5:59
Hatalmasat kaszál az Apple az iPhone 4-en (SG)
Az iPhone 4 alkatrészei körülbelül 171 dollárba kerülnek az Apple-nek, ami azt jelenti, hogy a vállalat több, mint 61 százalékos haszonkulccsal dolgozik.
júl. 1
6:27
Megújult a magyar Wikipédia (prohardver)
Tegnap a magyar nyelvű oldalon is bevezették az angol felületen május közepén élesített átalakításokat.
júl. 1
7:54
Masszív támadás alatt állnak világszerte az XP-k (PC Fórum)
júl. 1
7:54
Letölthető az új MeeGo mobil-operációs rendszer fejlesztői kiadása (Prog)
A rendszer netbookokra szánt változatának bemutatása után egy hónappal a Nokia és az Intel szerdán elérhetővé tették a MeeGo mobilokhoz készült kiadásának fejlesztői verzióját. A Linux alapú rendszer most elérhető vált változata lehetővé teszi a programozók számára, hogy kipróbálják az új mobil pl..
júl. 1
8:21
Android 3.0: Kizárólag csúcsmodellekhez (prohardver)
A Gingerbread néven fejlesztett új platform minimum 1 GHz-es processzort, 512 MB memóriát és legalább 3,5 hüvelykes kijelzőt igényel, de akár 1280x720 képpontos panelek kezelése is megoldott lesz.
júl. 1
8:33
Microsoft KIN - RIP (hup.hu)
Májusban volt szó arról, hogy Microsoft két telefonnal akar előállni. A KIN One és KIN Two készülékekkel a fiatalokat vette volna célba a szoftvergyártó. Az előzetes teszteket végzők már akkor szörnyülködtek a tervezett áron. Úgy fest, hogy a piac büntetett. A Microsoft ugyan nem erősítette meg (de nem is cáfolta), hogy mindösszesen 500 darab KIN-t tudott értékesíteni, de az egyértelmű, hogy az…
júl. 1
8:39
'Reggelt! 2010. 07. 01. (GameStar)
Szép napra virradtunk, ugyanis ma veszi kezdetét a GameStar Tábor, amiről bizonyos időközönként beszámolót kaphattok.
júl. 1
8:39
Ingyentokot márpedig nem adunk az iPhone-hoz! (prohardver)
Teljességgel megbízható információ még mindig nincs az állítólagos antennahibával kapcsolatban, de marketingben most nem remekel az Apple.
júl. 1
8:57
L.A. Noire - Csak jövő tavasszal (GameStar)
Bajban van a határidőkkel a Rockstar. Úgy néz ki nem csak a Max Payne késik.
júl. 1
8:57
Nokia C3-00 és más újdonságok a T-Mobile-nál (prohardver)
A T-Mobile-nál ismét újabb készülékekkel bővült az akciós kínálat.
júl. 1
8:57
Kiszivárogtak az Android 3.0 részletei (Prog)
júl. 1
9:12
Opera 10.6 - Unixra is! (magyaropera.blog.hu)
A mai napon az Opera Software útjára bocsátotta legfőbb termékének, az asztali Opera böngészőnek legújabb kiadását az Opera 10.6-ot. A kiadás érdekessége - a szokásos újdonságokon túl -, hogy hosszú idő után ismét szinkronba kerülnek a verziók a főbb operációs rendszereken. Már Unixra is Noha a Windows felhasználók már március eleje óta élvezhetik az Opera történetének legjelentősebb kiadását -…
júl. 1
9:12
Tovább gyorsult a leggyorsabb böngésző: itt az Opera 10.60 (prohardver)
Az új, HTML5-funkciókkal gazdagított kiadással minden támogatott platformon szinkronba kerültek a verziószámok.
júl. 1
9:15
MeeGo: Bemutatkozott a telefonos felület (prohardver)
Az Intel netbookokhoz tervezett felületét és a Nokia telefonos menürendszerét ötvözte a MeeGo Handset Project referencia megoldása.
júl. 1
9:17
MeeGo: Bemutatkozott a telefonos felület (prohardver)
Az Intel netbookokhoz tervezett felületét és a Nokia telefonos menürendszerét ötvözte a MeeGo Handset Project referencia megoldása.
júl. 1
9:24
Boldog 10. születésnapot Diablo II! (Game Channel Online)
Kicsit megkésve bár, hiszen egészen pontosan kedden kellett volna tortaevésre invitálnunk a Blizzard csapatát, de így utólag is fel kell köszöntsünk egy roppant meghatározó alkotást, amely nem más, mint a Diablo II. A játék egészen pontosan tíz évvel ezelőtt, június 29-én látta meg a napvilágot, és sokan nem is sejtették vo...
júl. 1
9:26
Fable III: Epizodikus formában is megvásárolható lesz az Xbox Live Marketplace kínálatából (Game Channel Online)
Úgy tűnik, hogy Peter Molyneux-nak nagyon megtetszett a Fable II esetében alkalmazott epizodikus megjelentetési formula, lévén a sorozat harmadik része esetében is bevetik majd ezt az eljárást, aminek köszönhetően az októberi dobozos megjelenés után nem sokkal, epizódonként kerül fel a Fable III az Xbox Live Marketplace kín...
júl. 1
9:28
Új PlayStation 3-as Yakuza epizód készül a sorozat direktora szerint (Game Channel Online)
A Yakuza fanatikusok komolyan megijedtek akkor, amikor a Sega bejelentette, hogy nem egy nagygépes epizóddal kívánják kibővíteni a népszerű sorozatot a jövőben, hanem éppen ellenkezőleg, egy PlayStation Portable masinára készülő mellékág formálódik a japán alvilágot feldolgozó széria legfrissebb része mögött. Aki azóta álma...
júl. 1
9:33
3D Vision Surround: Eyefinity-ellenfél az NVIDIA-tól (GameStar)
Bár némileg különbözik az AMD hat monitorból álló EyeFinity technológiájától, az NVIDIA megoldása is hívogató: három monitor, sztereoszkópikus 3D-ben.
júl. 1
9:33
Kínos mobilpiaci fiaskó a Microsofttól (HWSW)
Alig két hónappal a premier után a Microsoft beszünteti a KIN telefonok forgalmazását. A kimondottan tinédzsereknek szánt készülékek Európába már meg sem érkeznek, az Egyesült Államokban a meglevő készletek kiszórása után megszűnik a termékvonal, a fejlesztőket a Windows Phone 7 projektre csoportosítják át.
júl. 1
9:39
Syslinux 4.00 - ext4 és btrfs támogatással (hup.hu)
H. Peter Anvin bejelentette a Syslinux névre hallgató, népszerű bootloader kollekció 4.00-s verzióját. Ez a major release 64 pre kiadás, 626 commit, 52 742 sornyi változtatás és sok-sok ember munkája nyomán vált elérhetővé. A kiadással nagy mértékben változott a segédprogram kódbázisa és ennek köszönhetően megjelent néhány nagyobb, új szolgáltatás is. Ilyen szolgáltatás például az ext4 és btrfs…
júl. 1
9:51
Final Fantasy XIV - Sulikezdésre érkezik (GameStar)
A PS3 tulajok csak jövő tavasszal merülhetnek el a Final Fantasy XIV világában, ám a PC-sek már ősszel kockulhatnak.
júl. 1
9:51
Japán szoftvereladások (Gamer365)
Legutóljára a Star Ocean megjelenésekor volt rá példa, hogy egy Xbox 360-as játék legyen a japán szoftvereladási lista élén - múlt héten hasonló módon a Monster Hunter Frontier került az élre.
júl. 1
10:00
Véget vetett a Kin-lódásnak a Microsoft (PC Fórum)
júl. 1
10:09
Olajkatasztrófa Xbox videójáték (prim)
A Super Boise "Crisis in the Gulf" ("válság az öbölben") elnevezésű videójátéka...
júl. 1
10:09
Az ügyvédek végső fegyvere a World of WarCraft (SG)
Válási ügyeknél immáron rendszeres hivatkozási alap lett a World of WarCraft és már számos gyermek-elhelyezés múlt azon, hogy mely szülő volt a játékos.
júl. 1
10:15
Szülői felügyelet iPhone-on (MaHu)
A McAfee bejelentette azt a védelmi megoldását, amely az iPhone, iPod Touch és iPad esetében biztosít szülői felügyeletet támogató funkciókat.
júl. 1
10:27
Már kapható az LG Sentio (prohardver)
Már kapható az LG és a T-Mobile USA közösen fejlesztett, mérsékelt árú érintőkijelzős készüléke.
júl. 1
10:27
Év végén jön az Android 3.0 (prim)
Az interneten kiszivárgott hírek szerint a Google az idei utolsó negyedévben kiadja az Android mobil operációs rendszer...
júl. 1
10:27
Jövő tavaszra csúszott az L.A.Noire megjelenése? (Game Channel Online)
A Rockstar brigádja úgy tűnik, hogy nem csak a Max Payne harmadik epizódját kívánja a jövő esztendőben megjelentetni, hanem más alkotásai esetében sem tudja tartani a pontos határidőt, így lassan talán kezdhetünk búcsúzkodni az L.A.Noire őszi debütálásától is. Természetesen könnyeket egyelőre ne hullassunk a roppant ígérete...
júl. 1
10:29
100-szor gyorsabb internet egy új találmánnyal (prim)
A bostoni MIT kutatói egy olyan újfajta megoldást kísérleteztek ki, amelynek révén mintegy százszor gyorsabb...
júl. 1
10:31
Egymásra lépni tilos! (prim)
A Budapest Esély többek között fotó és kisfilm kategóriában indít pályázatot az...
júl. 1
10:45
Merre tart az OpenSolaris? (hup.hu)
Amióta az Oracle átvette a Sun-t és projektjeit, az OpenSolaris felhasználók gyakorlatilag a sötétben tapogatóznak. Az OpenSolaris "discuss" (osol-discuss) levelezési listán egyre gyakoribbak az elégedetlen hangot megütő szálak. Az Oracle Solaris/OpenSolaris útiterve - amelyet korábban közölt - valahogy így fest: Ebben az látható, hogy a vállalat az OpenSolaris következő frissítését a 2010-es…
júl. 1
10:47
Az Oracle kinyírta a HP Solaris-ra szóló OEM szerződését (hup.hu)
2009 telén arról jött hír, hogy a Sun Microsystems és a Hewlett-Packard több évre szóló szerződést kötött, amelynek értelmében a vezető hardvergyártó számára lehetővé vált, hogy "a Sun Solaris 10 operációs rendszerrel értékesítse a HP ProLiant blade szervereit és rendszer platformjait, valamint technikai támogatást is nyújtson a programhoz". A szerződés több évet nem ért meg, hiszen az Oracle…
júl. 1
11:03
Csalódást okoz a Red Bull Mobile (HWSW)
A Telenor ma hivatalosan is bejelentette a Red Bull Mobile indulását, amely a HWSW várakozásaival szemben nem egy virtuális mobilszolgáltató megjelenését, csupán egy újabb márkanév bemutatkozását jelenti. Július 6-tól három készülék lesz kapható, az ügyfelek két díjcsomagból választhatnak.
júl. 1
11:03
Tartozékteszt: Monster iCarPlay Wireless 250 (prohardver)
Apple zenelejátszókhoz készült FM-transmitter a Monstertől, baráti áron.
júl. 1
11:05
Minden, amit a kijelzőkről tudni akartál (prohardver)
Technológiák, színek, olvashatóság és érintésérzékelés, avagy minden, amit a kijelzőkről tudni érdemes.
júl. 1
11:18
A Microsoft kiadta a Windows Live Essentials nyilvános béta verzióját (IT-Extreme)
Az ingyenes Windows Live Essentials használatával könnyedén hozhatunk létre és oszthatunk meg fényképeket és videókat, rendszerezhetunk e-mailket és tarthatjuk a kapcsolatot barátainkkal...
júl. 1
11:20
Az Epson új, négy-az-egyben nyomtató termékcsaládja (IT-Extreme)
Az új SX620FW, SX525WD és SX420W készülékek a gyors nyomtatási, szkennelési és másolási képességükkel hatékonyságot hoznak a mindennapokba, amit a Wi-Fi kapcsolat tesz még könnyebbé...
júl. 1
11:21
Tüzes Sony Vaio notebookok a piacon (prohardver)
A japán vállalat szerint tűzveszélyes az F11 és a CW2 sorozat egyes modelljeinek túlmelegedési problémája.
júl. 1
11:21
Mikroszkóp alatt az iPhone 4 giroszkópja (prohardver)
Az iFixit és a Chipworks jóvoltából fotókon is látható az iPhone 4 MEMS giroszkópjának belső felépítése.
júl. 1
11:21
Az LCD tévék gyártására helyezi át a hangsúlyt a Panasonic (prim)
A Panasonic megszerezte a Hitachi-val fenntartott LCD-panel gyártó közös vállalkozás feletti ellenőrző többséget,...
júl. 1
11:30
A Sony 535.000 VAIO noteszgépet hív vissza (Game Channel Online)
A Sony a tegnapi napon felhívást tett közzé, miszerint több hordozható gépét is visszahívja, mivel azok túlmelegedési problémákkal küszködnek. A szóban forgó hiba világszerte 535.000 noteszgépet érint, amik a gyártó VAIO F (VPCF11) és VAIO C (VPCCW2) szériájából kerültek ki. A gyártó közleménye a 2010 januárjától eladott mo...
júl. 1
11:32
Szeptemberben érkezik PC-re a Final Fantasy XIV, márciusban jönnek a PlayStation 3-as verziók is (Game Channel Online)
A Square Enix csapata végre hivatalos formában is megerősítette a Final Fantasy XIV végleges megjelenési dátumát, mind PC, mind PlayStation 3 platformokra értendően. Ennek fényében már jegyezhetjük is fel, hogy a népszerű univerzum alapján készülő MMORPG világszerte szeptember 30-án kerül a boltok polcaira PC-n, és most jön...

Keresés