2010. július 1. csütörtök

júl. 1
4:36
Hévízen az oroszok készpénzért veszik a nyaralókat (Napi)
júl. 1
5:03
A maffia már alig várja a magyar eurócsatlakozást (Pénzcentrum)
A GDP arányában mért hazai készpénzállomány nemzetközi szinten nemcsak a nyugat-európai országok állományához, hanem a hozzánk hasonló fejlettségi szintű államok értékeihez képest is kiemelkedően magasnak számít. A Pénzcentrum Bódi-Schubert Anikót, a Magyar Nemzeti Bank szakértőjét kérdezte a probléma okairól és a lehetséges megoldásokról....
júl. 1
5:21
Így használd okosan a hitelkártyád - a szakértő tanácsai (Pénzcentrum)
Az elmúlt években már bankkapcsolatra sem volt szükségünk ahhoz, hogy egy pénzintézet megkeressen minket a hitelkártya ajánlatával. Elég volt egy rendszeresen fizetett megtakarítás, vagy a rezsiszámláink időben történő rendezése és előbb-utóbb a postaládánkban találtunk egy hitelkártya ajánlatot....
júl. 1
5:39
Kicsit pihent a svájci frank (Népszava)
A kilenc napi vágta után szerdán némileg megpihent a svájci frank árfolyama, a forint csekély mértékű erősödése azonban aligha adhat okot optimizmusra.
júl. 1
5:57
Kalmár István az APEH régi-új elnökhelyettese (Népszava)
Vida Ildikó, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke a tegnapi nappal Kalmár Istvánt nevezte ki az állami adóhatóság informatikai elnökhelyettesévé - tájékoztattak közleményben.
júl. 1
5:59
Döntött a kormány 16 pontról (Népszava)
Orbán Viktor 29 pontos akciótervéből a kormány tegnapi ülésén 16 kapcsán született döntés. Az 58 törvényi helyet és egy kormányrendeletet módosító csomagot, már e hét péntekén benyújtja a kormány az Országgyűlésnek.
júl. 1
6:15
Mellár: További adócsökkentésre és a bürokrácia visszaszorítására van szükség (Inforádió)
Jó első lépésnek tartja a Századvég Gazdaságkutató kutatási igazgatója az Orbán Viktor által hirdetett 29 pontos akciótervet. Mellár Tamás szerint ugyanakkor szükség lesz még további, a bürokráciát csökkentő és az adózást egyszerűsítő csomagokra is.
júl. 1
6:33
Merre megy ma a forint és a BUX? (Portfolio)
Merre megy ma a BUX index? Mi lesz a forinttal? A piacnyitást megelőzően összegyűjtjük, hogy pénzügyekben jártas olvasóink hány százaléka fogad arra, hogy a mai kereskedés során a BUX index emelkedni...
júl. 1
6:57
Mélyponton a balatoni ingatlanpiac (FigyelőNet)
Húsz éve nem tapasztalt pangás jellemzi a balatoni ingatlanok piacát. Tavasszal megindult ugyan némi élénkülés, ám ez valójában csak az illetékcsökkentés miatti csúsztatott vásárlásoknak tudható be - derül ki a Napi Gazdaság összeállításából.
júl. 1
6:57
Vizsgálják a kórházak vagyonvesztését (Privátbankár)
Nem engedélyezi a bezárt kórházak értékes bútorainak eladását az egészségügyi államtitkár - írja a csütörtöki Magyar Nemzet. Szócska Miklós vizsgálatot is indít annak tisztázására, hogy történt-e v...
júl. 1
6:57
Megválni kényszerülhet MKB-tulajdonrészétől a BEWAG P.S.K. (ProfitLine)
Az MKB-ból való kivonulást is előírhatja az Európai Bizottság az osztrák BAWAG számára az állami tőkeinjekció fejében bécsi hírügynökségi források szerint. (MTI)
júl. 1
7:15
Alkotmányt sért a végkielégítés adója? (FigyelőNet)
Nemcsak a minisztériumokból elbocsátandó kormánytisztviselőket, hanem a pedagógusokat, orvosokat, ápolókat, de még a rendőröket is sújtja majd az a rendelkezés, amely szerint a két hónapot meghaladó végkielégítések csaknem száz százalékát adóként kellene befizetni - írja a Népszabadság.
júl. 1
7:15
Minden közszolgát érint a "büntető adó" (Privátbankár)
A végkielégítések büntető adója nem csak az elbocsátott kormányzati tisztségviselőket érinti, kellemetlen helyzetbe hozza a pedagógusokat, ápolókat, orvosokat és a rendőröket is
júl. 1
7:17
Júliustól drágább a távhő (Privátbankár)
A földgázárak emelkedése miatt július 1-jén átlagosan 6,7 százalékkal emelkedik a budapesti távfűtéses lakások éves távhőköltsége
júl. 1
7:27
Bővült a Sixt csapat (orientpress)
A Corporate országokon (Ausztria, Benelux Államok, Francia- és Spanyolország, Svájc, valamint az Egyesült Királyság) felül az eddigi 94 franchise tagon túl június 23-tól Észtországban, Litvániában és Lettországban is elérhetővé vált a Sixt nyújtotta magas színvonalú szolgáltatás. A klasszikus autóbérlésen túl a Sixt Leasing tartósbérlet és flottakezelés is igénybe vehető az említett három…
júl. 1
7:27
Borúlátóak az autókereskedők (168 Óra Online)
A tavalyi forgalomcsökkenés után az idén sem várnak felfutást.
júl. 1
7:29
Zöld folyosón a tengeri kikötőkig (orientpress)
Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési helyettes államtitkára vezette a magyar küldöttséget a CETC-ROUTE 65 közép-európai közlekedési folyosóról, a lengyelországi Szczecin városában megrendezett konferencián. A Balti-tengert az Adriai-tengerrel összekötő közúti és vasúti folyosó fontos célja az európai regionális fejlődés támogatása. A felek deklaráció aláírásával jelezték…
júl. 1
7:30
Bankadó - Hogyan reagálnak a bankok? (ProfitLine)
A bankadó bevezetése után csak azok a pénzügyi szolgáltatók maradnak életképesek, amelyek nem a költségek ügyfelekre hárításában látják az egyetlen megoldási lehetőséget - véli az IFUA Horváth and Partners. A vezetési tanácsadó cég elemzésében rámutat: a banki és a biztosítási szektor lehetőségei a költségcsökkentés területén eltérőek.
júl. 1
7:32
Emelkedik a távhő ára július 1-én (ProfitLine)
A földgázárak emelkedése miatt július 1-jén átlagosan 6,7 százalékkal emelkedik a budapesti távfűtéses lakások éves távhőköltsége - közölte a Főtáv Zrt., amely már áprilisban nyilvánosságra hozta az emelés mértékét.
júl. 1
7:36
Több az állás Fejér megyében (HR Portál)
Nőtt az álláskínálat az utóbbi hetekben Fejér megyében; az idénymunkák és a gazdaság lassú élénkülésének eredményeként a múlt év hasonló időszakához viszonyítva a hónap elején 62,7 százalékkal több, 698 állást kínáltak a térség munkáltatói - mondta a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ PR referense.
júl. 1
7:38
Litvánia: egyelőre nem emelik a nyugdíjkorhatárt (HR Portál)
A litván kisebbségi kormány egyelőre elhalasztotta a nyugdíjkorhatár emelését, miután néhány kormánytag is az emelés ellen szavazott.
júl. 1
7:40
Miskolcon is lesz térségi integrált szakképző központ (HR Portál)
Háromezer diákot segít majd a piacképes tudás megszerzésében a Fazola Henrik Térségi Integrált Szakképző Központ Miskolcon; az Eötvös József Építőipari és Művészeti Szakképző Iskola épületének felújításával és bővítésével megvalósuló beruházás alapkövét szerdán rakták le.
júl. 1
7:42
Ismét növekedési pályára állt az ír gazdaság (HR Portál)
Nyolc negyedév erőteljes recesszió után az első negyedévben növekedett a GDP Írországban - döntően az export bővülésének köszönhetően.
júl. 1
7:45
6,7 százalékkal nő a budapesti távfűtéses lakások költsége (ma.hu)
A földgázárak emelkedése miatt július 1-jén átlagosan 6,7 százalékkal emelkedik a budapesti távfűtéses lakások éves távhőköltsége - közölte a Főtáv Zrt., amely már áprilisban nyilvánosságra hozta az emelés mértékét.
júl. 1
7:51
Gyengült a forint (FigyelőNet)
Kissé gyengült a forint csütörtök reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon: egy euró 7 órakor 285,45 forintot ért, a szerda esti 284,86 forint után.
júl. 1
7:51
Rossz hírre ébredtek a panellakók Budapesten (Napi)
júl. 1
7:51
Nyolc általánoshoz kötötték a jogsit (Privátbankár)
Csak az vehet részt gépjárművezetői tanfolyamon, illetve tehet vizsgát mostantól, aki igazolja az alapfokú iskolai végzettségét - tartalmazza egy friss kormányrendelet
júl. 1
8:03
A közszolgálatban mindenkit érint a "büntető adó" (ma.hu)
Nemcsak a minisztériumokból elbocsátandó kormánytisztviselőket, hanem a pedagógusokat, orvosokat, ápolókat, de még a rendőröket is sújtja majd az a rendelkezés, amely szerint a két hónapot meghaladó végkielégítések csaknem száz százalékát adóként kellene befizetni - olvasható a Népszabadság csütörtöki számában.
júl. 1
8:03
Ismét gyengült a forint reggel (Népszava)
Kissé gyengült a forint csütörtök reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon; egy euró 7 órakor 285,45 forintot ért, a szerda esti 284,86 forint után.
júl. 1
8:03
Nyaraláskor miért nem viszünk magunkkal bankkártyát? (ProfitLine)
A külföldön nyaraló magyarok 95 százaléka rendelkezik bankkártyával, de a kártyatulajdonosok 30 százaléka nem viszi magával a fizetőeszközt - közölte a MasterCard Worldwide.
júl. 1
8:05
Piszok gyenge második negyedévet zártak az USA piacok (ProfitLine)
Igen fájdalmas, és jelentős esést magában foglaló negyedévet zártak az amerikai piacok a tegnapi nappal, a gazdaság alakulásával kapcsolatban több kétséggel, mint hónapokkal korábban.
júl. 1
8:06
2.7 %-ra csökkent a Családpénztár deficitje (huszadikszazad.hu)
[1940. november] Szeptember 11-én vonultunk be Erdélybe és a szeptemberi járulékot októberben már megkapták a munkások. Közel negyedmillió pengő folyt be eddig az erdélyi munkavállalók részéről a Családpénztárhoz, amely ezt a fizetést a contónak tekinti...
júl. 1
8:07
Mi vár rád forintunk? EUR/HUF elemzés (ProfitLine)
Nem jutott tovább az árfolyam a 288 forintos szinten, sőt a tegnapi napon korrekció indult az előző négy nap emelkedését követően. Ugyanakkor még korai lenne nyugodtan hátradőlni a forint további erősödésében bízva.
júl. 1
8:09
Így változik az élet mától Magyarországon (Napi)
júl. 1
8:09
2011-től lenne 16%-os egykulcsos szja (Privátbankár)
2011. január elsejétől élne az egykulcsos, 16%-os személyi jövedelemadó, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter közlése szerint a kormány ugyanakkor bizonyos tevékenységek végzését kivonja az adózás alól
júl. 1
8:09
Egymillió munkahely szűnhet meg a brit megszorítások miatt (HR Portál)
Egymilliónál is több munkahely szűnhet meg Nagy-Britanniában öt éven belül a brit kormány által bejelentett radikális megszorító intézkedések nyomán - áll egy szerdán kiszivárgott kormányzati előrejelzésben.
júl. 1
8:11
Az MSZOE szerint alkotmányellenes a nyelvvizsga-követelmény (HR Portál)
Ötből egy hallgató azért nem kapja meg a diplomáját, mert nincs nyelvvizsgája, a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) szerint pedig alkotmányellenes, hogy olyan tudást kérnek a diákoktól, amit az intézmények nem tanítanak - számolt be a Tv2 Tények című műsora.
júl. 1
8:13
PSZ: tisztázni kell a szülők felelősségét az iskolai hiányzásokban (HR Portál)
Tisztázni kell, hogy mely esetekben felelős az iskolai hiányzások miatt a szülő - véli a családi pótlékkal kapcsolatos parlamenti döntésről a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ).
júl. 1
8:15
Kissé gyengült a forint reggel (HVG)
Kissé gyengült a forint csütörtök reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon; egy euró 8 órakor 285,80 forintot ért, a szerda esti 284,86 forint után.
júl. 1
8:21
Mennyivel emeli meg az árvíz a kenyér árát? (Inforádió)
Egyelőre nem tudta megmondani a Magyar Pékszövetség szakmai titkára, hogy emeli-e a gabonatermésnek kedvezőtlen tavaszi időjárás a kenyér árát. Csak két hét múlva, az aratás megkezdésekor becsülhetik meg az esős időszak árképző hatását - tette hozzá.
júl. 1
8:21
Bankadó - lefarigcsált költségek (ma.hu)
A bankadó bevezetése után csak azok a pénzügyi szolgáltatók maradnak életképesek, amelyek nem a költségek ügyfelekre hárításában látják az egyetlen megoldási lehetőséget - véli az IFUA Horváth & Partners.
júl. 1
8:21
Már búcsúznak a bankok a devizahitelektől (Portfolio)
Július 1-jétől devizahitelre nem lehet bejegyezni Magyarországon jelzálogjogot - jelentette be tegnap Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, ugyanakkor a már elindított hitelügyletek és a...
júl. 1
8:23
Kissé gyengült a forint reggel (ma.hu)
Kissé gyengült a forint csütörtök reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon; egy euró 7 órakor 285,45 forintot ért, a szerda esti 284,86 forint után.
júl. 1
8:23
Felfüggesztette a BÉT a Linamart (2.) (Portfolio)
Felfüggesztette a BÉT a Linamar részvények kereskedését a mai napra. A kibocsátó tegnap adta be kérelmét, ugyanis ma várhatóan piacbefolyásoló hatással bíró hír érkezik. Bár konkrét infomáció...
júl. 1
8:27
Fontos változás a legnagyobb hazai plázánál (Napi)
júl. 1
8:27
Hasta la vista: a leminősítés szélén Spanyolország (Privátbankár)
Leminősítés lehetőségére utaló felülvizsgálat alá vette Spanyolország lehetséges legjobb, "Aaa" kormánykötvény-besorolását szerdán a Moody´s Investors Service
júl. 1
8:29
Amerika már lépett: elfogadták a szigorú reformtörvényt (Privátbankár)
Az Egyesült Államok megtette az első lépést, elfogadták a szokatlanul szigorú pénzügyi reformtörvényt, ami azonban lassíthatja az ország gazdasági növekedését
júl. 1
8:36
OTP részvény elemzés - ismét lejtőre kerülhet (ProfitLine)
A tegnapi kereskedésben a vezető részvények a gyengülő Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Az előző napok esését követően korrekció történt a szerdai kereskedésben, így a magyar börze a bukarestivel együtt felülteljesítette a régiós piacokat. Komoly korrekció történt az OTP árfolyamában, hiszen 4,5 százalékot erősödött az előző napi záráshoz viszonyítva.…
júl. 1
8:39
Esik a forint - 220 felé araszol a frank! (Portfolio)
Elrontotta tegnap este a nemzetközi befektetői hangulatot az a Moody's Investors Service felőli jelzés, amely szerint leminősítési figyelőlistára tette a spanyol államadósság besorolását. A negatív...
júl. 1
8:39
Ennyit kell fizetni a takarítónő és a bébiszitter után (Pénzcentrum)
Ezer forint regisztrációs díjat kell majd fizetniük azoknak, akik például bébiszittert, kertészt vagy takarítónőt foglalkoztatnak....

Keresés