2010. február 1. hétfő

febr. 1
1:48
Egyre több spanyol veszíti el munkáját (Üzlet és Utazás)
Spanyolországban éves szinten 1,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak januárban, a statisztikai hivatal pénteken ismertetett nem végleges adata szerint.
febr. 1
1:52
EMFESZ: nem adnak információt a háttérfolyamatokról (Üzlet és Utazás)
Hivatalosan nem tárgyalt az EMFESZ gázkereskedő cég a fogyasztóinak átadásáról - közölte Góczi István az EMFESZ Kft. ügyvezető igazgatója az MTI kérdésére pénteken.
febr. 1
1:56
Küzd a kormány a munkaerő piac nehézségeivel (Üzlet és Utazás)
A kormány egyik legfontosabb feladatának a válság munkaerőpiaci hatásainak kezelését és a munkára rakódó terhek csökkentését tekinti. A kabinet 2009-ben számos olyan programot indított, amelyek elősegítik a meglévő munkahelyek megőrzését, illetve munkahelyeket teremtenek - közölte Szollár Domokos pénteken.
febr. 1
2:00
Bajnai: az együttműködéssel juthatunk ki a válságból (Üzlet és Utazás)
A magyar-orosz gazdasági kapcsolatok jelentős fejlődését méltatta Bajnai Gordon miniszterelnök a Magyar-Orosz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság V. ülését megelőzően a Parlamentben pénteken. Egyben hangsúlyozta, hogy a válságból csak az együttműködés jelenthet kiutat.
febr. 1
2:04
Lassult a munkanélküliség az eurózónában (Üzlet és Utazás)
Az eurózóna januári inflációja jóval kisebb volt a vártnál, és a munkanélküliség is a várt alatti lett decemberben - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken ismertetett adataiból.
febr. 1
2:08
Aláírták a Déli Áramlat magyar alapító okiratát (Üzlet és Utazás)
Aláírták a Déli Áramlat magyarországi projekttársaságának, a Déli Áramlat Magyarország Zrt.-nek az alapító okiratát a Magyar-Orosz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság ülését követően pénteken a parlamentben.
febr. 1
2:12
Zöld utat kapott az M0-ás déli ága (Üzlet és Utazás)
A Közbeszerzési Döntőbizottság elutasította a Porr Építési Kft. jogorvoslati kérelmét, ezzel véglegessé vált, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. jogszerűen hirdette ki érvényesnek és nyertesnek az M-0 Déli ág II. Konzorcium ajánlatát az M6-os autópálya, valamint az 51. számú főút közötti szakasz bővítésére - közölte a NIF pénteken az MTI-vel.
febr. 1
2:16
Nem lanyhul az érdeklődés a Barbie baba iránt (Üzlet és Utazás)
A válság ellenére jelentősen nőtt a Mattel nyeresége a negyedik negyedévben, és a tavalyi év egészében is.
febr. 1
2:20
Korlátozásokat vezetnek be a jászberényi kórházban (Üzlet és Utazás)
Finanszírozási gondok miatt február elsejétől korlátozásokat vezetnek be a betegellátásban a jászberényi Szent Erzsébet Kórházban; többek között felfüggesztik a Jászságon kívül élők sürgősségi ellátását, és előállhat az a helyzet, amikor a menedzsment egyedi elbírálása alapján végezhetnek gyógyító munkát az intézményben - közölte Szabó Tamás ügyvezető igazgató szombaton az MTI-vel.
febr. 1
2:24
Orbán Viktor nemzetközi gazdasági vezetőkkel tanácskozik Svájcban (Üzlet és Utazás)
Orbán Viktor nemzetközi befektetői vacsorán vesz részt, ahol magas rangú amerikai és európai gazdasági-politikai vezetőknek ad tájékoztatást Magyarország gazdasági helyzetéről és a hazánk előtt álló kihívásokról a svájci Klostersben.
febr. 1
2:28
Ingatlanadó - Az APEH módosította a vagyonbevallás segédleteit (Üzlet és Utazás)
Az adóhatóság az Alkotmánybíróság (AB) határozatában foglaltaknak megfelelően módosította az egyes nagy értékű vagyontárgyakkal összefüggő kötelezettségek bevallására szolgáló 1042-es bevallás nyomtatványt, a hozzá tartozó útmutatót, valamint a bevallás kitöltését segítő, az APEH honlapján elérhető programját is. Aktualizálta az egyes nagy értékű vagyontárgyakat terhelő adó alapvető szabályairól…
febr. 1
2:32
Visszahív közel 100 ezer autót a Peugeot Citroen (Üzlet és Utazás)
A több millió Toyota gépkocsit érintő gázpedálproblémával összefüggésben visszahív közel 100 ezer autót a PSA Peugeot Citroen.
febr. 1
2:36
Vasútfejlesztési megaprojekt indul az Arab-öböl térségében (Üzlet és Utazás)
Közel 5 ezer milliárd forintnak megfelelő értékű vasútfejlesztési projekt indul az Arab-öböl térségében. Az Arab News című lap vasárnapi beszámolója szerint 2017-re több mint 2 ezer kilométer vasút hálózza majd be a régiót, ahol jelenleg túlnyomórészt közúton zajlik az áru- és személyforgalom.
febr. 1
2:40
A munkaerő-piacra és vállalati jelentésekre figyel a Wall Street (Üzlet és Utazás)
A januári munkanélküliségi adatok és a negyedéves vállalati jelentési szezon további alakulása határozhatja meg a New York-i értéktőzsde mutatóinak mozgását a jövő héten.
febr. 1
2:44
Davosi fórum - fókuszban a költségvetési stabilitás (Üzlet és Utazás)
A davosi világgazdasági fórum szombaton olyan légkörben ért véget, amely messze van az euforikustól, mert bár a növekedés beindult, bizonyos államok, például Görögország költségvetési problémái sok nyugtalanságot keltenek.
febr. 1
2:48
Drágábban lottózhatunk februártól (Üzlet és Utazás)
Februártól 25 forinttal drágul a lottó. Így például az ötös szelvény ára 225 forint lesz majd. Ezzzel párhuzamosan viszont a nyeremények összegei is emelkednek.
febr. 1
2:52
Emelkednek a vasúti és a Volán tarifák február 1-jén (Üzlet és Utazás)
Hétfőtől átlagosan 10 százalékkal emelkednek a MÁV-START, a GYSEV és a Volán társaságok által kiadott bérletek árai, a jegyárak pedig 15 százalékkal nőnek.
febr. 1
4:33
Sűrűsödő izgalmak a hét második felében! (Portfolio)
A hét második felében fontos adatok tömegét kapjuk itthonról és külföldről is. Dönt a kamatról az Európai Központi Bank, két régiós ország, illetve kiderül, folytatódik-e a pozitív trend az amerikai...
febr. 1
4:45
Alapos megfontolás, jó befektetés (Napi)
febr. 1
4:51
Gyurcsány 62 milliós lakáshitelt vett fel euró-alapon (Pénzcentrum)
Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök benyújtotta 2009-es vagyonbevallását, amely szerint az összes jövedelme 103 millió forint volt tavaly - közölte a korábbi kormányfő titkársága vasárnap. Gyurcsány és felesége euróhitelt vett fel egy Somogy megyei ingatlan megvásárlására, melynek egyenlege 62 millió forint....
febr. 1
5:45
Lidl: egy áruházlánc titkai! Exkluzív interjú, 1. rész (Pénzcentrum)
A Pénzcentrum exkluzív interjúja a Lidl működésének hátterét mutatja be: interjúalanyunk egy olyan fiatalember, aki több évig a Lidlnél dolgozott, így testközelből tapasztalhatta meg a cég működésének visszásságait, a munkatársakkal szembeni bánásmódot, és a profit utáni kérlelhetetlen hajszát....
febr. 1
6:18
Sokat tanult a világgazdasági válságból a magyar bankszektor (Üzlet és Utazás)
Két szempontból is hasznos lehet egy válság: egyfelől biztos, hogy a nehéz időszak után konszolidáció és fellendülés következik, másfelől magával hozza a piac tisztulását, ami önmagában nem feltétlenül következne be - állítja az MKB Bank elnök-vezérigazgatója.
febr. 1
6:20
Megérte magánpénztári tagnak lenni (Üzlet és Utazás)
A 2008. évi és a tavalyi első negyedévi aggasztó hozamvisszaesés után 2009. második negyedévétől kezdve a nyugdíjpénztári hozamok megemberelték magukat, így lényegében ledolgozták a gazdasági világválság során elszenvedett veszteségeket. A szakma szinte egészét lefedő Stabilitás Pénztárszövetség - még nem véleges, összesített - adataiból kiderül, hogy a 2008-tól alkalmazott választható portfóliók…
febr. 1
6:22
Surányi szerint még megakadályozható a leszakadás (Üzlet és Utazás)
A költségvetési és a monetáris politika újragondolására és a gazdaságpolitikai együttműködés mielőbbi, átfogó átalakítására van szükség ahhoz, hogy megállítható legyen Magyarország történelmű léptékű leszakadása, illetve szociális szétesése - figyelmeztet Surányi György volt jegybankelnök, a CIB Bank elnöke a szombati Népszabadságban megjelent írásában.
febr. 1
6:24
Véget nem érő a vita a szigetmonostori kishíd építéséről (Üzlet és Utazás)
Az autópálya építkezéseket nem egyszer hátráltatták a helyi önkormányzatok. A használatbavételi engedélyek kiadásához ugyanis egyes önkormányzatok csak némi "kapcsolódó beruházások" - településen belüli utak felújítása, elkerülő, illetve bekötő utak kialakítása, vagy egyéb "helyi érdekű" építési feladatok - végrehajtása után járultak hozzá. Így volt ez szinte valamennyi hazai újonnan épülő…
febr. 1
6:36
A CIB-től lízingel buszokat a Somló Volán (Üzlet és Utazás)
Nettó 963 millió forint értékben ad bérbe a CIB Lízing Zrt. 17 új és egy használt autóbuszt a Somló Volán Közlekedési Zrt.-nek, az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
febr. 1
6:38
Csökkenő eladósodottság (Üzlet és Utazás)
A GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült előrejelzése szerint a magyar gazdaság 2010-ben stagnálás körüli állapotban lesz, a külső egyensúly a tavalyihoz hasonló aktívumot mutat, az államháztartás GDP-arányos hiánya pedig - a következő kormány gazdaságpolitikájától függően - valószínűleg 4-5 százalék körül alakul.
febr. 1
6:39
Milyen irányt vesz ma a BUX és a forint? (Portfolio)
Merre megy ma a BUX index? Mi lesz a forinttal? A piacnyitást megelőzően összegyűjtjük, hogy pénzügyekben jártas olvasóink hány százaléka fogad arra, hogy a mai kereskedés során a BUX index emelkedni...
febr. 1
6:42
A mellékutakra is eljutottak a hókotrók (Privátbankár)
Mivel éjszaka már nem havazott Budapesten, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. megkezdte a mellékutak megtisztítását is - ma is várnak hómunkásokat
febr. 1
6:57
Bodrogai Ferenc lett az Év üzletembere (Infostart)
Bodrogai Ferenc, a Forest Papír Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója lett Az év üzletembere. Az Ernst and Young által alapított elismerést immár hetedik alkalommal adták át.
febr. 1
7:18
640 forint/óra a legdrágább parkolójegy (Privátbankár)
Mától drágábbak a BKV jegyei és bérletei, a tarifák február 1-jével több mint 4 százalékkal emelkednek. A vonaljegy ára 300-ról 320 forintra nő. Emelkednek a parkolási díjak is Budapesten mától - a Fővárosi Közgyűlés még 2009 áprilisában döntött arról, hogy a várakozási díj kiszámításának alapja a 2. díjtételű övezetben a mindenkori BKV vonaljegy ára legyen
febr. 1
7:20
Stressz és depresszió: korunk népbetegségei (Privátbankár)
A stressz és depresszó elleni küzdelemben a kiegyensúlyozott étrend lehet az egyik legjobb szövetségesünk
febr. 1
7:22
Hagyót kirúgják a listáról? (Privátbankár)
Rendkívüli ülést tart az MSZP fővárosi elnöksége hétfő reggel, ahol az MTI információi szerint várhatóan felkérik Hagyó Miklóst, mondjon le egyéni képviselő-jelöltségéről és a fővárosi listás helyéről
febr. 1
7:24
Aranyból van az afgán föld (Privátbankár)
Ezermilliárd dollár értékű ásványkinccsel rendelkezik Afganisztán - jelentette be vasárnap Hamid Karzai. Az afgán elnök elmondta: a világ egyik legszegényebb országa az ásványkincs kiaknázása révén a ...
febr. 1
7:30
Oszkó nem érti mi ez a hiszti az ingatlanadó körül (ProfitLine)
Oszkó Péter pénzügyminiszter szerint hisztérikus kampánytémává vált az ingatlanadó, ami borzasztóan káros. (MTI)
febr. 1
7:32
Továbbra sincs kitörő erő az OTP-ben (ProfitLine)
A továbbra igen borús nemzetközi részvénypiaci hangulat mellett is emelkedéssel zárta a múlt hetet a Budapesti Értéktőzsde, miután a BUX 164 ponttal, 0,76 százalékkal 21.831,46 pontra erősödve zárt pénteken. A múlt heti összforgalom több mint 62 százalékát az OTP részvények adásvétele tette ki, miközben a bankpapír árfolyama 0,39 százalékkal 5.848 forintra emelkedett heti szinten. Mire…
febr. 1
7:33
Miből gazdálkodhatnak idén a nyugdíjasok? (Portfolio)
A magyar gazdaság 2010-ben stagnálás körüli állapotban lesz, a külső egyensúly a tavalyihoz hasonló aktívumot mutat - vetíti előre legfrissebb, az Erste Bank együttműködésével készült prognózisában a...
febr. 1
7:34
Magyarország jobb mint Görögország! (ProfitLine)
A kelet-közép-európai piacok teljesítettek a legjobban az egész világon az elmúlt hat hónapban, miután a befektetők figyelme éles fordulattal a fejlett gazdaságok tornyosuló adósságaira terelődött át - írta hétfői helyzetértékelésében a Financial Times, amely szerint Magyarország ma már biztonságosabb befektetési célpont Görögországnál. (MTI)
febr. 1
7:36
Hagyót leradírozzák a listáról? (Privátbankár)
Rendkívüli ülést tart az MSZP fővárosi elnöksége hétfő reggel, ahol az MTI információi szerint várhatóan felkérik Hagyó Miklóst, mondjon le egyéni képviselő-jelöltségéről és a fővárosi listás helyéről
febr. 1
7:38
Hisztiznek a pártok az ingatlandó miatt (Privátbankár)
A pénzügyminiszter szerint hisztérikus kampánytémává vált az ingatlanadó, ami borzasztóan káros. A Fidesz közölte: megvédi az embereket az ingatlanadótól
febr. 1
7:40
Meglepné az országot a Jobbik (Privátbankár)
Vona Gábor szerint a Jobbik nagy meglepetésre, a választások megnyerésére készül - radikális változásokat akarnak, nem tüneti kezelést
febr. 1
7:48
"Az év üzletembere" a Forest Papír alapítója (Üzlet és Utazás)
Bodrogai Ferenc, a Forest Papír Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója lett "Az év üzletembere". Az idén immár hetedik alkalommal, ünnepélyes gálaest keretében adták át az Ernst and Young "Az év üzletembere" (Entrepreneur Of The Year) díjakat vasárnap este.
febr. 1
7:54
Mindenhol lesz LMP-s jelölt (Privátbankár)
Az áprilisi országgyűlési választásokra készülve a párt országos listájának első 15 helyéről döntött kétnapos kongresszusán az LMP
febr. 1
7:56
28 millió adót fizetett Gyurcsány (Privátbankár)
Gyurcsány Ferenc benyújtotta 2009-es vagyonbevallását: összes jövedelme 103 millió forint volt, az összes befizetett adó 28 millió forintot tett ki
febr. 1
8:03
Közel 200 család sorsa függ a mai naptól (ProfitLine)
A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma ma hirdet ítéletet a felperes BVM Épelem Kft.-nek (BVM) a Global Center Ingatlanbefektetési Kft.-vel szemben indított perében, amelynek legfőbb tétje, hogy ki kell-e fizetnie a BVM-nek mintegy 8 milliárd forint kártérítést a Global Center számára. (MTI)
febr. 1
8:09
Gyengült a forint reggel (Infostart)
Kissé gyengült a forint hétfőn reggel: az eurót 271 forint fölött jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon, ahol pénteken még 270 forint körül állt.
febr. 1
8:09
Fordult a hangulat Amerikában - Szint alatt zárt a Dow (Portfolio)
Jól kezdték a pénteki kereskedést az amerikai tőzsdék, azonban az optimizmus nem tartott sokáig, a piacok gyorsan irányt váltottak. A Dow végül 0.6%-os mínuszban, 10,100 alatt zárt, míg az S&P 1, a...
febr. 1
8:11
Oszkó: rendkívül káros az ingatlanadó körül kialakult vita (Portfolio)
Rendkívül károsnak nevezte az ingatlanadó körül kialakult vitát a pénzügyminiszter. Oszkó Péter a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában úgy fogalmazott: az ügy hisztérikus kampánytémává...
febr. 1
8:12
A Fidesz elhalasztaná a választásokat? (Privátbankár)
Ha a választáson a Fidesznek kétharmados többsége lesz, első lépésként szinte biztosan elhalasztják az őszi önkormányzati választásokat - írja a Népszava
febr. 1
8:18
Mi minden drágul mától? (Napi)

Keresés