2010. február 18. csütörtök

febr. 18
0:03
Szolid plusz odaát (ProfitLine)
Szerény mértékben, de emelkedtek a New York-i értéktőzsde vezetői indexei szerdán, mert a vártnál kedvezőbb vállalati eredmények és makrogazdasági adatok erősítették a társaságok nyereségének növekedésével kapcsolatos reményeket.
febr. 18
1:03
Mi várható a magyar piacon csütörtökön? S&P500;, BUX1012, OTP, MOL, MTelekom, RICHTER (Elemzésközpont)
Mi várható a technikai elemzés szerint a magyar piacon? Olvassa el piaci áttekintésünket! A következő bejegyzésben a S&P500,  BUX1012, MOL, MTelekom, OTP,  RICHTER részvények technikai elemzését ismerheti meg.
febr. 18
4:36
Torkos Cs.: 10 hely, ahova NEM kell asztalt foglalnod mára (Pénzcentrum)
A ma megrendezésre kerülő Torkos Csütörtök akcióhoz ezernél is több étterem csatlakozott, a legtöbb helyen már szinte egyáltalán nem találhatunk szabad asztalt. A Pénzcentrum most olyan "torkos" éttermeket, cukrászdákat, kocsmákat mutat, ahol nem kell asztalt foglalnod....
febr. 18
5:09
Töbszázezer vízórát cserélnek le (Napi)
febr. 18
5:30
Még sokáig drágább lesz az évközi kgfb - interjú (Pénzcentrum)
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások tavaly őszi kampányát sokan az utolsó kampánynak harangozták be, de ez koránt sincs így. Az év végi licitháború még sokáig fennmarad és az évközi biztosításokért is biztos, hogy egy ideig még felárat kell fizetni. Rácz Istvánnal, a Biztosítás.hu ügyvezetőjével beszélgettünk....
febr. 18
6:18
Parragh: Az iparkamara részt vállalna a kormányprogram elkészítésében (Inforádió)
Kormányprogram létrehozásában is részt vállalna a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Parragh László, a szervezet elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a pártokkal nyilvános megállapodást szeretnének kötni arról, hogy mely területeken milyen változtatásokat kell az új kormánynak végrehajtania.
febr. 18
6:24
Budapest újracsomagolva várja a turistákat (Népszava)
Romkocsmák, teraszok, promenádok, fesztiválok és mindenekelőtt pezsgés csalogatja 2010-ben a hazai és külföldi vendégeket a fővárosba. Legalábbis ezt szeretné Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes és Fekete László, a BHT Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.
febr. 18
6:24
Életbiztosítások: itt a feltámadás? (Portfolio)
826 milliárd forintra, vagyis a három évvel ezelőttit alig meghaladó szintre esett vissza tavaly a magyar biztosítók díjbevétele a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének friss statisztikái...
febr. 18
6:26
Megint leálltak a Ganz-Röckben (Népszava)
Ismét sztrájkba léptek szerda reggel a TE Ganz Röck Zrt. kiskunfélegyházi gyárának dolgozói.
febr. 18
6:36
Nyomozni fog az APEH a külföldi vagyontárgyak után? (Privátbankár)
Az Alkotmánybíróság döntésével tulajdonképpen lélegeztetőgépre került a vagyonadó, mely ugyan hatályba lépett, a nagy értékű ingatlanokra azonban nem vonatkozik. Utánajártunk, hogy a külföldön regisztrált nagy értékű vagyontárgyakat miként ellenőrzi majd az adóhatóság.
febr. 18
6:36
Aranyba menekíti a vagyonát Soros György! (ProfitLine)
A tavalyi utolsó negyedév során megduplázta az aranyban - illetve az aranyra vonatkozó tőzsdei ETF-ben - tartott vagyonát Soros György alapja - írja a Napi gazdaság mai száma.
febr. 18
6:42
Utasbiztosítás - önkiszolgáló módon (Népszava)
Felmérések szerint a magyarok jelentős százaléka még mindig utasbiztosítás nélkül indul útnak és csupán 30-35 százalékuk gondoskodik a védelméről.
febr. 18
6:42
Ezt ígérik a pártjaink - melyik program a legjobb? (Portfolio)
Elkészült a Mit ígérnek? civil kezdeményezés az első munkájával, értékelte az eddig programmal megjelenő két párt, a Jobbik és Magyar Demokrata Fórum teljesítményét. Az eredmények nem szívderítők. ...
febr. 18
6:44
Mi lesz ma a forinttal és a BUX-szal? (Portfolio)
Merre megy ma a BUX index? Mi lesz a forinttal? A piacnyitást megelőzően összegyűjtjük, hogy pénzügyekben jártas olvasóink hány százaléka fogad arra, hogy a mai kereskedés során a BUX index emelkedni...
febr. 18
6:54
Járhat-e a késésért kirúgás? (FigyelőNet)
A munkából való sorozatos elkésés miatt akár az állásunkat is elveszíthetjük. Ám ha igazolni tudjuk, hogy nem a mi hibánkból nem értünk be időben, akkor azt a munkaadónak kötelessége elfogadni. Trükközni azonban nem éri meg: könnyen kiderülhet a turpisság.
febr. 18
6:54
A MOL-sztori ismét felpörgőben (orientpress)
Akárcsak a már szinte hidegháborúnak nevezhető MOL - OMV csörték idején. Nagyjából 1 éve az osztrákok már messze kerültek a magyar olaj cégtől, de pont az ő részvénycsomagjukat vette meg az addig a magyar nyelvben legfeljebb káromkodásként használt Szurgutnyeftyegaz. A Népszabadság úgy tudja, hogy most egy másik orosz tett ajánlatot a MOL pakettre.
febr. 18
6:54
Az aranyember: figyeld Soros Györgyöt! (Privátbankár)
A tavalyi utolsó negyedév során megduplázta az aranyban - illetve az aranyra vonatkozó tőzsdei ETF-ben - tartott vagyonát Soros György alapja
febr. 18
6:56
Rekordmélységbe süllyedhet az alapkamat (FigyelőNet)
A jegybank 25 bázisponttal, 5,75 százalékra csökkenti az alapkamatot a jövő hétfőn - állítják az elemzők a csütörtöki Napi Gazdaságban.
febr. 18
6:56
Közel 200 tonna aranyat ad el az IMF (Privátbankár)
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) a tagországokkal történt egyeztetés után "rövidesen" 191,3 tonna aranyat értékesít az aranykészletéből
febr. 18
6:58
Rettegnek a munkanélküliségtől a diákok (FigyelőNet)
Az érettségi előtt álló fiatalok nagy része továbbtanulna, és fél a munkanélküliségtől - áll egy friss kutatásban.
febr. 18
7:00
Aranyba menekíti a vagyonát Soros György (FigyelőNet)
A tavalyi utolsó negyedév során megduplázta az aranyban - illetve az aranyra vonatkozó tőzsdei ETF-ben - tartott vagyonát Soros György alapja - írja a Napi Gazdaság.
febr. 18
7:09
Aranyba menekíti a vagyont Soros György (HVG)
A tavalyi utolsó negyedév során megduplázta az aranyban – illetve az aranyra vonatkozó tőzsdei ETF-ben – tartott vagyonát Soros György alapja – írja a Napi gazdaság.
febr. 18
7:12
Elfogynak a disznók (FigyelőNet)
Soha nem látott mélységben a sertésállomány, csak tavaly csaknem 800 ezerrel csökkent a hízók száma - írja Magyar Nemzet.
febr. 18
7:12
Egy 2006-os autópálya-tendernek lehet vége (Privátbankár)
Most kerülhet pont a 2006-ban meghirdetett autópálya tender végére, amely elősegítheti az Európai Uniós támogatás megítélését is. A Fővárosi Bíróság megerősítette, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. helyesen járt el, amikor kihirdette a győztest az M7-es Balatonkeresztúr–Nagykanizsa szakasz közbeszerzésén
febr. 18
7:14
Mozgolódnak a hotelprojektek (FigyelőNet)
Idén legalább 922 úgynevezett prémiumszobát adnak át a budapesti szállodákban - közli a Napi Gazdaság.
febr. 18
7:14
Internet, lakás, pénz: mi kell a fiataloknak? (Privátbankár)
Az érettségi előtt álló fiatalok nagy része továbbtanulna, és fél a munkanélküliségtől - ez derült ki az Európai Ifjúság Kutató (EIKKA) felméréséből
febr. 18
7:16
Brit cég érdeklődött a Mol-részvények iránt (FigyelőNet)
Kirill Kaszatkin orosz-brit üzletember - a brit Sinocor cég képviselője - tett ajánlatot a Szurgutnyeftyegaz tulajdonában lévő Mol-részvényekre - tudta meg a Népszabadság.
febr. 18
7:16
Drámai zuhanás: egyre kevesebb a disznó (Privátbankár)
Soha nem látott mélységben a sertésállomány, tavaly csaknem 800 ezerrel csökkent a hízók száma - írja Magyar Nemzet. A csütörtöki lapszámban közölt cikk az Agrárgazdasági Kutatóintézet elemzését id...
febr. 18
7:27
Magyar Nemzet: egyre kevesebb a disznó (HVG)
Soha nem látott mélységben a sertésállomány, csak tavaly csaknem 800 ezerrel csökkent a hízók száma – írja Magyar Nemzet.
febr. 18
7:30
Soros György aranyba menekítette vagyonát (ma.hu)
A tavalyi utolsó negyedév során megduplázta az aranyban - illetve az aranyra vonatkozó tőzsdei ETF-ben - tartott vagyonát Soros györgy alapja - írja a Napi gazdaság.
febr. 18
7:30
Megint az oroszok Mol-részvényeiről suttognak (Privátbankár)
Kirill Kaszatkin orosz-brit üzletember tett ajánlatot a Szurgutnyeftyegaz tulajdonában lévő Mol-részvényekre - tudta meg a Népszabadság
febr. 18
7:39
Tőzsdezárás: USA, Ázsia… (Elemzésközpont)
A New York-i tőzsdemutatók emelkedéssel indították a szerdai kereskedést. A tegnapi nap folyamán több fontos makroadat is érkezett az USA-ból. Az Egyesült Államokban a megkezdett házépítések száma a decemberi 575 ezerről januárban 591 ezerre emelkedett. Ugyanakkor csökkent az újonnan kiadott építési engedélyek száma az USA-ban. Az előző havi 653 ezerről 621 ezerre esett vissza januárban. A…
febr. 18
7:42
Több mint száz dolgozót bocsát el a BKV (HR Portál)
A központi apparátust érintő 150 fős elbocsátást tervez a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) márciusban, értesült a Napi Gazdaság.
febr. 18
7:42
Mi lesz veled OTP részvény? (ProfitLine)
Ismét ébredezik az OTP részvénye, és az elmúlt napokban szépen ledolgozta az elmúlt hetek veszteségeit. Mai elemzésünkben a várható folytatást analizáljuk a technikai elemzés eszközeivel.
febr. 18
7:44
Felgyorsítja a toborzást a Mercedes Kecskeméten (HR Portál)
A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. felgyorsítja a technikai hátterű szakemberek toborzását. A cég eddig több mint hetven magyar dolgozót vett fel különböző területekre - adja hírül az MTI alapján a Napi Gazdaság.
febr. 18
7:45
Hatalmas sikerdíjért pörgetik az önkormányzatok pénzét (HVG)
Harmincöt százalékos sikerdíjért forgatja a Priv-Invest Kft. az őt megbízó önkormányzatok kötvénykibocsátásból származó milliárdjait – írja a Népszabadság.
febr. 18
7:46
MOK: minden egészségügyi dolgozónak jár a bérkiegészítést (HR Portál)
Tiltakozik a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Területi Szervezeteinek Tanácsa az ellen, hogy a bérkiegészítést nem minden közfinanszírozott egészségügyi intézmény dolgozója kapja meg.
febr. 18
7:47
Milliárdos vitákkal nyüstölik egymást a magyar cégek (HVG)
A választott bírósághoz 2009-ben benyújtott keresetek pertárgyértékének összege meghaladta a 86 milliárd forintot - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.
febr. 18
7:48
Stabil maradhat a forint (FigyelőNet)
Csütörtök reggel a forint 270,86/euró volt vételi oldalon, hajszállal jobb a szerdai késői 270,94/eurónál.
febr. 18
7:48
Félmilliárd euró bónuszt kapnak a bankárok (HR Portál)
Félmilliárd euró összegű bónuszt fizet ki tavalyi teljesítményük után közel négyezer brókerének az Európa legnagyobb lakossági bankjává vált francia BNP Paribas a tavalyi 5,8 milliárd euró nyeresége után - jelentette be szerdán Párizsban a bank vezetősége.
febr. 18
7:48
Alapkamat a béka a feneke alatt- de ez jó lesz nekünk! (ma.hu)
A jegybank 25 bázisponttal, 5,75 százalékra csökkenti az alapkamatot a jövő hétfőn - írja az elemzőktől kapott válaszok alapján csütörtökön a Napi gazdaság.
febr. 18
7:48
Internet, lakás, pénz: mi kell a mai fiataloknak? (Privátbankár)
Az érettségi előtt álló fiatalok nagy része továbbtanulna, és fél a munkanélküliségtől - ez derült ki az Európai Ifjúság Kutató felméréséből
febr. 18
7:50
Megmentenék a britek az Abbe Roadot (FigyelőNet)
Érzelmi hullámokat kavart a britek körében a londoni Abbey Road legendás - elsősorban a Beatles által világhírűvé tett - zenestúdiójának állítólagos eladási tervei. Ezért az angliai történelmi épületörökséget kezelő szervezet, a National Trust a "néphez" fordult azzal a kérdéssel: indítson-e kampányt a világ talán legismertebb stúdiójának megmentéséért.
febr. 18
7:50
Milliárdos vitákban döntenek a bíróságok (ma.hu)
A választott bírósághoz 2009-ben benyújtott keresetek pertárgyértékének összege meghaladta a 86 milliárd forintot - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.
febr. 18
7:50
Bajnai: a következő kormány bevezetheti az eurót (Privátbankár)
Ha a választás után marad elég bölcsesség és kitartás, akkor 2014. január elsején bevezethető a magyar euró - írja a Népszabadságban Bajnai Gordon
febr. 18
7:51
Ez vár arra, aki nem cserél vízórát (Napi)
febr. 18
8:03
Megmentenék a britek az Abbey Roadot (FigyelőNet)
Érzelmi hullámokat kavart a britek körében a londoni Abbey Road legendás - elsősorban a Beatles által világhírűvé tett - zenestúdiójának állítólagos eladási tervei. Ezért az angliai történelmi épületörökséget kezelő szervezet, a National Trust a "néphez" fordult azzal a kérdéssel: indítson-e kampányt a világ talán legismertebb stúdiójának megmentéséért.
febr. 18
8:03
Luxushotelek nyitnak Budapesten (HVG)
Idén legalább 922 úgynevezett prémiumszobát adnak át Budapesten – közli a Napi gazdaság.
febr. 18
8:12
Ajánlatot kapott a Surgut a 21%-os MOL-pakettre (Portfolio)
Egy orosz-brit üzletember egy ízben már ajánlatot tett a Surgutneftegaznak a 21%-os MOL-pakett megvételére. Az üzletember az Emfesz környékén jól ismert Kirill Kaszatkin - értesült a Népszabadság. ...
febr. 18
8:15
LIGA: megdöbbentő, hogy elmozdítanák a PSZ alelnökét (HR Portál)
A LIGA Szakszervezetek szerint a pedagógusok legnagyobb létszámú szakszervezetének vezetősége azért kívánja elmozdítani tisztségéből a tömörülés alelnökét, mert az nyíltan fel akart lépni a pedagógusokat érintő súlyos kormányzati megszorító intézkedések ellen, és ezt megdöbbentőnek tartják.

Keresés