2010. február 18. csütörtök

febr. 18
3:06
Választási részvételre hívott fel az iraki síiták szellemi vezetője (Kripto Akadémia)
A jövő hónapban esedékes iraki parlamenti választásokon való részvételre szólított fel szerdán Ali asz-Szisztáni nagyajatollah, az arab országban többséget alkotó síita közösség szellemi vezetője.
febr. 18
4:45
Fegyveres kommandósok az áramtolvajok ellen (Napi)
febr. 18
5:12
Nagy fogás Afganisztánban (Kripto Akadémia)
Nagy sikernek nevezte az afgán tálibok katonai parancsnoka, Abdul Gani Baradar molla pakisztáni elfogását szerdán a washingtoni Fehér Ház, amely ezzel első ízben erősítette meg az elfogás tényét.
febr. 18
5:39
Dagad a botrány Londonban - az izraeli nagykövetet bekérették a külügyminisztériumba (Infostart)
A dubaji gyilkosság brit szálának, vagyis a hamis brit útlevelek használatának mélyreható kivizsgálását ígérte szerdán Gordon Brown miniszterelnök, akit a parlamenti ellenzék is felszólított erre. Az izraeli nagykövetet bekérették a külügyminisztériumba.
febr. 18
6:24
Az államfő bejelentette: visszavonul (Kitekintő)
A volt román államfő, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) tiszteletbeli elnöke kedden, az Antena 3 televízióban bejelentette, visszavonul a „pártban betöltött összes funkciójából”.
febr. 18
6:24
Meg kell szabadulnunk az atomfegyverektől (Kripto Akadémia)
Az atomfegyverek terjedésének megállítását, a folyamat visszafordítását, végső soron a teljes nukleáris leszerelést tűzte ki célul egy másfél évvel ezelőtt alakult tekintélyes nemzetközi testület, amely jelentésében konkrét javaslatokat is tett e célkitűzés elérésének menetrendjére.
febr. 18
6:33
Terv szerint vonják ki az amerikai katonákat Irakból (Infostart)
Az amerikai csapatok kivonása Irakból a tervezettnek megfelelően történik, bármilyen legyen is küszöbön álló parlamenti választások eredménye - közölte Christopher Hill amerikai nagykövet.
febr. 18
6:42
Magyarokat is meghallgatnak? (Kripto Akadémia)
Feltételezések szerint Mol- és OTP-vezetőket is be akar idézni tanúként a horvát korrupció-ellenes ügyészség a Podravka-ügyben - tudósított szerdai számában a Wirtschaftsblatt nevű osztrák gazdasági lap.
febr. 18
6:44
Clinton a legfelsőbb bíróságra tart? (Kripto Akadémia)
Jót nevetett az amerikai külügyminiszter, amikor a hét elején Szaúd-Arábiában egy egyetemi fórumon az egyik diák megkérdezte, vajon Kanadába emigrál-e, ha 2012-ben Sarah Palin győz a elnökválasztáson. Hillary Clinton aligha számított ilyesfajta kérdésre, de "vette a lapot". Nem fog emigrálni, gyakran hazalátogat majd - mondta.
febr. 18
6:46
Korrupciós botrány Itáliában (Kripto Akadémia)
Silvio Berlusconi is gondba kerülhet azután, hogy hűtlen kezeléssel vádolják egyik bizalmasát, Guido Bertolasót, a polgári védelem vezetőjét. Hírek szerint az ügyészség több bizonyítékot gyűjtött már ellene.
febr. 18
7:18
Sok a panasz a téli olimpiára (Kitekintő)
Már javában zajlik a vancouveri téli olimpia, a panaszok azonban csak most jutottak el az illetékesekhez a megnyitóval kapcsolatban. Ezek egyike, hogy kevés francia szót lehetett hallani az ünnepségen.
febr. 18
7:36
Franciaország 326 millió euróval segíti meg Haitit (168 Óra Online)
Franciaország elengedi Haiti adósságát, és ezen felül 270 millió euróval támogatja a földrengés sújtotta ország újjáépítését - jelentette be Nicolas Sarkozy francia elnök, aki szerdán rövid látogatást tett a karibi országban - írja az MTI.
febr. 18
7:54
Sikeresen költjük az uniós pénzeket (Kitekintő)
Varga István gazdasági miniszter az Új Magyarország Fejlesztési Terv félidős értékelésénél elmondta, Magyarország „sikeresen halad” az uniós pénzek felhasználásában.
febr. 18
7:54
Nem mond le, nem is kérik erre a Moszad főnökét (Kripto Akadémia)
Az izraeli hírszerzés vezetője nem lát okot arra, hogy lemondjon a Hamász radikális palesztin szervezet egyik vezetőjének dubaji meggyilkolásával összefüggésben, és valószínű, hogy Benjámin Netanjahu kormányfő sem fogja erre kérni - jelentette ki csütörtökön a hírszerzőfőnök egyik bizalmasa.
febr. 18
8:03
Kommandósok vadásznak az áramtolvajokra (Napi)
febr. 18
8:12
Speciális telefon időseknek (Képpel!) (Kitekintő)
Egy német cég, a Fitage GmbH a nyugdíjasok tapasztalatait figyelembe véve készítette el kizárólag az idős emberek számára piacra dobott új mobiltelefonját.
febr. 18
8:12
"Azok nem az én szavaim" (Kripto Akadémia)
Megfeddte külügyminiszterét, a koalíciós partner német Szabad Demokrata Párt (FDP) elnökét a Hartz IV munkanélküli-segéllyel kapcsolatban elhangzott kijelentései miatt hagyományos hamvazószerdai beszédében a német kancellár.
febr. 18
8:14
Csalás a választásokon! Mi az igazság? (Kitekintő)
Veszített az elnökválasztásokon, ezért pert indított Szarat Fonszeka, aki a szavazatok meghamisítása miatt az eredmény érvénytelenítését kérte a Srí Lanka-i Legfelsőbb Bíróságtól.
febr. 18
8:14
Informátornak hitték a meggyilkolt indiaiakat (Kripto Akadémia)
Maoista lázadók rátámadtak egy falura, és legalább kilenc embert megöltek csütörtökön a kelet-indiai Bihár szövetségi államban, valószínűleg azért, mert rendőrségi informátoroknak tartják a falu lakóit - közölte a rendőrség.
febr. 18
8:21
Mindenkit meglepett a biztosító (Napi)
febr. 18
8:48
Erdély-féltés és eszüket vesztett politikusok (Kitekintő)
Látszólag az RMDSZ elégedetten ül a kormányban. Érdekes, hogy mindezidáig csak az igazán szélsőséges pártok — mint a Nagyrománia vagy az Új Generáció — üvöltöztek az úgynevezett román—magyar kormány ellen, a többség elismerte, hogy a szövetségnek jó és megbízható szakemberei vannak, s csak az ország javára szolgál munkájuk.
febr. 18
8:48
Elengedték a gyermekrablással vádolt amerikaiak többségét (Kripto Akadémia)
Egy haiti bíró elrendelte a gyermekrablással vádolt tíz amerikai baptista misszionárius közül nyolcnak a szabadlábra helyezését, akik csütörtökre virradóra elhagyták az országot.
febr. 18
8:50
Újabb botrányba keveredett a csinos politikus (Kitekintő)
A tenyerébe írt jegyzetekből puskázott az egykori republikánus alelnökjelölt egy interjú során. Sarah Palint egy videófelvétel és néhány fénykép buktatta le.
febr. 18
9:06
Nem a vasúti normák miatt halt meg 18 utas (Kitekintő)
Cáfolta kedden az Európai Bizottság a belga vasúttársaság és a vasúti szakszervezeti dolgozók belga sajtóban megjelent vádjait, miszerint az uniós vasúti biztonsági normák változása és lassú bevezetése, valamint a piaci liberalizáció szerepet játszottak a hétfőn, Brüsszel közelében történt súlyos vasúti szerencsétlenségben.
febr. 18
9:06
Az első súlyos összetűzés a Lyon-Torino gyorsvasút miatt (Kripto Akadémia)
Négyen megsebesültek - egyikük súlyosan -, amikor a Lyon-Torino gyorsvasút ellenzői összecsaptak rendőrökkel szerda este az észak-olaszországi Susa közelében.
febr. 18
9:15
Kitörő öröm a HP-nál (Napi)
febr. 18
9:24
Kirakat-ünnep a vezér születésnapján (Kitekintő)
Parádé Kim Dzsong-Il születésnapján, miközben az országot gazdasági nehézségek sújtják.
febr. 18
9:24
Halmozódnak a vádak a "halál kufára" ellen (Kripto Akadémia)
Pénzmosás és csalás miatt emeltek vádat az Egyesült Államokban a világ egyik legismertebb fegyverkereskedője, az orosz Viktor But ellen, aki ellen tiltott fegyverkereskedelem miatt már folyik eljárás - közölték amerikai igazságügyi illetékesek.
febr. 18
9:42
Nagy visszhangot keltett a maláj vesszőzés (Kripto Akadémia)
Vallási bíróságok ítélete alapján házasságtörés miatt megvesszőztek három nőt és négy férfit Malajziában. Az erről szóló hivatalos bejelentésre reagálva emberjogi szervezetek elítélték csütörtökön a büntetési módszert.
febr. 18
9:51
Újra erőre kap a SocGen (Napi)
febr. 18
10:00
Magyar fejléccel nyerte meg a pert Románia ellen (Kitekintő)
A strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága 6755 eurót ítélt meg Albert Álmosnak abban a perben, amelyet a volt sepsiszentgyörgyi polgármester indított Románia ellen.
febr. 18
10:18
Megdöbbentő információk! Évek óta titkolózik a Toyota! (Kitekintő)
Úgy tűnik, rájár a rúd az ázsiai autógyártókra. Különböző műszaki problémák miatt járművek millióit kellett visszahívniuk. A kérdés az, hogy mindezek után vissza tudják-e nyerni a vásárlók bizalmát.
febr. 18
10:20
Újabb terroristára bukkantak (Kitekintő)
A spanyol belügyminisztérium keddi bejelentése szerint elfogták Faustino Marcez Alvarezt, az ETA feltételezett tagját.
febr. 18
10:36
Velencei karnevál - II. rész (Kitekintő)
febr. 18
10:36
Nincs kisebbségi program, mégis kampányolnak magyarul (Kripto Akadémia)
A magyar választókat is meg akarja szólítani a Szabadág és Szolidaritás (SaS) nevű új szlovák párt, de speciális kisebbségi programja nincs, sőt a párt választási kampányában egyáltalán nem lesz a magyaroknak szánt téma - állítja Somogyi Szilárd, a SaS 12 tagú országos tanácsának tagja az Új Szó című pozsonyi magyar napilapban csütörtökön közölt interjúban.
febr. 18
10:54
Kiderült! A vodka serkenti a szexuális vágyat! (Kitekintő)
Orosz szexológusoknak nemrégiben sikerült bebizonyítani, hogy férfiaknál két pohár vodka fogyasztása serkenti a szexuális vágyat és késlelteti a korai magömlést.
febr. 18
10:54
Pokolgép robbant Irakban (Metropol)
Öngyilkos pokolgépes merénylő támadásában legalább tíz ember meghalt, köztük négy rendőr és egy kislány, tizenöten pedig megsebesültek csütörtökön az iraki Ramádiban.
febr. 18
10:56
Elárverezték az egyik legnagyobb olajmezőt (Kitekintő)
Hugo Chávez elnök 30 milliárd dolláros külföldi beruházásról szóló szerződést hozott tető alá az általa a "világ legnagyobb olajmezőjeként" említett Orinoco-öbölbeli kitermelési jogokért. A kőolajkitermelés felfutása néhány éven belül jelentősen javíthat az ország egyre nagyobb bajban lévő gazdaságának helyzetén.
febr. 18
10:58
Helyben topog a képzési reform (Kitekintő)
Ha Európa versenyképes akar maradni nemzetközi viszonylatban, akkor az oktatás és a képzés összehangolt, európai szintű modernizálásának az eddiginél sokkal komolyabban és megfoghatóbban érvényesülnie kell az EU most formálódó, 2020-ig előre tekintő gazdasági, foglalkoztatási és szociális programjában –állították egybehangzóan hétfői találkozójukon az uniós oktatási és kulturális miniszterek.
febr. 18
11:03
Meglepetésre mínuszban az Akzo Nobel (Napi)
febr. 18
11:03
Erősítést küldött a brit haditengerészet a Falkland-szigetekre (Infostart)
Brit sajtóértesülések szerint erősítést küldött a vitatott hovatartozású Falkland-szigetekhez a brit királyi haditengerészet, miután ismét éleződik a feszültség a területre igényt tartó Argentínával.
febr. 18
11:05
Zuhannak a Daimler részvényei (Napi)
febr. 18
11:12
Véget ér egy korszak: lehunyóban a Kennedy-dinasztia? (Kitekintő)
1947 óta idén fordul majd elő először, hogy a Kennedy család egyik tagja sem fog betölteni nemzeti hivatalt az Egyesült Államokban.
febr. 18
11:12
Polyák Gábor lehet az ORTT elnöke (Metropol)
Polyák Gábort jelöli az Országos Rádió és Televízió Testület elnökének Sólyom László államfő és Bajnai Gordon miniszterelnök.
febr. 18
11:30
Bajnai Gordon a német alkancellárral tárgyalt (Metropol)
A német politikus hivatalos látogatásának célja a magyar-német kapcsolatok aktuális helyzetének áttekintése, a további együttműködés lehetőségeinek feltérképezése és számos nemzetközi kérdés megvitatása volt.
febr. 18
11:30
Mianmari börtönben tett látogatást az ENSZ emberi jogi jelentéstevője (Kripto Akadémia)
Bebörtönzötteket látogatott meg Mianmarban Thomas Ojea Quintana, az ENSZ emberi jogi jelentéstevője, aki azzal a céllal jár az országban, hogy tájékozódjon a belpolitikai reformokról - közölte csütörtökön a ranguni katonai kormány egyik tisztségviselője.
febr. 18
11:32
Nem világos: mit és miért kellene támogatni (Kripto Akadémia)
A világos stratégiát hiányolják az erdélyi szakemberek a magyar államnak a határon túli magyar közösségek számára nyújtott támogatáspolitikájában, úgy vélik, a Szülőföld Alapnak több pénzből kellene gazdálkodnia - derült ki egy marosvásárhelyi tanácskozáson, amelyről az erdélyi Krónika számolt be csütörtökön.
febr. 18
11:48
Válaszlépéseket fontolgat az Unió (Kitekintő)
Megfelelő válaszlépéseket fontolgat az EU, miután Líbia egyoldalúan úgy döntött: a schengeni övezet polgárai ezentúl nem kaphatnak beutazási vízumot.
febr. 18
11:57
Duplázott a Fundamenta-Lakáskassza (Napi)
febr. 18
12:06
Guido Westerwelle Budapesten (168 Óra Online)
Az új német külügyminiszter térségünkben először Varsóba látogatott: természetes gesztus, ha tudjuk, hogy a súlyos történelmi örökség máig terheli a német-lengyel kapcsolatokat. A pozsonyi és budapesti villámlátogatások jelzik, hogy a két közép-európai ország változatlanul bizonyos fokig fontos a német politika, különösen a gazdaság szempontjából. Guido Westerwelle viszont történetesen olyan…

Keresés