2010. február 12. péntek

febr. 12
2:15
Továbbra sem kíméli a természet Haitit - Pánikot okozott az első nagyobb trópusi eső (Kripto Akadémia)
Heves trópusi eső zúdult le csütörtökön Haitire - először a január 12-i pusztító földrengés óta - ijedelmet és újabb haragot keltve a katasztrófában hajléktalanná vált port-au-prince-iek között.
febr. 12
2:45
Nap idézete: Janukovics szólt (Kitekintő)
Viktor Janukovics
febr. 12
3:09
A rezsin spórolnak a németek (Kripto Akadémia)
Egy minimális energiával kifűthető passzív házban lévő lakás 5-7 százalékkal kerül többe, mint a hagyományos, ugyanakkor építés közben eladható, így a fejlesztőnek nem kerül semmibe a finanszírozás, ezért épülnek ilyenek tömegesen - mondta Frank Junker az ABG Frankfurt Holding ügyvezető igazgatója a csütörtöki Passzív ház konferencián Budapesten.
febr. 12
5:09
Ebbe a helyzetbe Bajnai és Gyurcsány is belebukna (168 Óra Online)
Bekövetkezett az, amit Jorgosz Papandreu görög kormányfő igyekezett elkerülni. Nem fogad gépeket az athéni repülőtér, iskolákat zártak be és egyes kórházak is takaréklángon működnek: Görögország megbénult a megszorítások ellen sztrájkolók és tüntetők miatt. Egyes hírek szerint Németország már egy lehetséges pénzügyi mentőöv kereteinek összeállításán dolgozik, melyben az eurózóna több tagállama is…
febr. 12
6:27
Ellenzéki vezetőkre támadtak Teheránban (Kripto Akadémia)
Rendőrök és civil ruhás emberek megtámadták csütörtökön az iráni főváros központjában az iráni ellenzék két vezető alakját, Mohammed Hatami korábbi elnököt és Mehdi Karubi volt elnökjelöltet - közölték iráni ellenzéki honlapok.
febr. 12
6:29
Timosenko nem adja meg könnyen magát (Kripto Akadémia)
Az ukrajnai elnökválasztás második fordulójában Viktor Janukoviccsal szemben 3,5 százalékos különbséggel alulmaradó Julija Timosenko kész a végsőkig harcolni miniszterelnöki tisztségének megtartásáért.
febr. 12
6:31
Újra gyarmatosítják fekete Afrikát (Kripto Akadémia)
Afrika hatalmas nyersanyagtartalékai már régóta felkeltették több ország élénk érdeklődését. Most azonban már magára a fekete kontinens termőföldjére vetettek szemet egyes "partnerállamok". Egyedül Kína közel hárommillió hektár mezőgazdasági területet vásárolt meg vagy vett bérbe.
febr. 12
6:39
Szigorították a drogtörvényt (Kitekintő)
A román kormány szerdán sürgősségi rendelettel betiltotta a hallucinogén anyagok Romániában való forgalmazását.
febr. 12
6:45
Támogatja Görögországot az EU (Kripto Akadémia)
A pénzügyi nehézségekkel küzdő Görögországot támogató nyilatkozatot fogadtak el tegnap Brüsszelben az Európai Unió állam-, illetve kormányfői, egyúttal pedig felszólították Athént, hogy valósítsa meg az elhatározott stabilitási programot.
febr. 12
6:57
„Soha nem gondoltuk volna, hogy ilyen undorító módszerrel történik” (168 Óra Online)
A nemzet hőseként tisztelt Fonszeka tábornokot hétfő éjjel államcsíny kitervelésének gyanúja miatt letartóztatták. A közelgő parlamenti választásokon indulni kívánó volt katonaembernek az elkövetkezendő hetekben szavazók toborzása és kampánykörút szervezése helyett haditörvényszék előtt kell felelnie az ellene felhozott vádakra. Elkeseredett hívei szerdára tüntetést hirdettek a szabadon engedését…
febr. 12
7:15
Kihúzzuk a bajból a görögöket (Kitekintő)
Szolidaritásukról biztosították az Európai Unió tagállamai csütörtökön a súlyos gazdasági válságba került Görögországot, anélkül azonban, hogy részletezték volna: szükség esetén milyen eszközökkel nyújtanának segítséget Athénnek.
febr. 12
7:21
Gyors szívműtét és mehet a munka! (Kripto Akadémia)
Bill Clinton volt amerikai elnököt csütörtökön mellkasi fájdalommal kórházba szállították New Yorkban, szívműtéten esett át.
febr. 12
7:33
Nem épülnek a határátkelő utak (Kitekintő)
A román fél késlekedése miatt csúszik a közúti határátkelő utak kialakítása Dombegyháznál, míg Lőkösházánál az érintettek egymásra mutogatnak.
febr. 12
7:33
Csónakos menekülteket fordítottak vissza Haitin (Metropol)
A Haitiból egy bárkán elmenekült embereket tartóztattak fel és szállítottak vissza a karibi országba - közölte az amerikai parti őrség csütörtökön.
febr. 12
7:51
Nyolc ember halt meg egy tűzpárbajban (Metropol)
Hét feltételezett drogbanda-tag és egy rendőr vesztette életét egy Rio de Janeiró-i lövöldözésben csütörtökön, egy nappal a milliókat vonzó riói karnevál kezdete előtt - közölte egy rendőrségi szóvivő.
febr. 12
7:53
Szívműtéten esett át Bill Clinton (Metropol)
Bill Clinton volt amerikai elnököt csütörtökön mellkasi fájdalommal kórházba szállították New Yorkban, szívműtéten esett át.
febr. 12
8:09
Medvegyev behozta Putyint (Kitekintő)
Az orosz "Levada-center" társadalomkutató intézet közzétette a legújabb, januári felmérését, ami nem kis meglepetést okozott: Medvegyev gyakorlatilag behozta Putyint népszerűségben, illetve a köztük lévő 2,6% már statisztikai hibahatáron belül van.
febr. 12
8:11
Hova folynak az EU-s pénzek? (Kitekintő)
Mennyit profitált az gazdasági krízisből az európai mezőgazdaság? Mire költjük a többlettámogatásokat? Mely lehetőségekkel nem élnek megfelelőképpen a hazai gazdák? Interjú dr. Vajda Lászlóval.
febr. 12
8:27
Paris Hilton brazil sört reklámoz (Kitekintő)
Paris Hilton szállodalánc-örökösnő és botrányhősnő lett egy új brazil sör reklámkampányának az arca.
febr. 12
8:27
A Toyota-ügy Amerikában (Metropol)
A Toyota személyautók biztonsági problémáival az amerikai kongresszus több bizottsága foglalkozik. Megszólalt Barack Obama elnök is, közölte, hogy a kormány kivizsgálja, megfelelő választ adott-e a japán gyár a modelljeinél felmerült gondokra. A Toyota hírneve forog kockán.
febr. 12
8:27
Szabadon, vagy "szlovák történelmi helyek és események iránti tiszteletből"? (168 Óra Online)
A jövőben sem állíthat kettős kereszteket az SNS az önkormányzatok beleegyezése nélkül. A parlament elutasította Slota pártjának törvényjavaslatát az emlékművek, emléktáblák, szobrok, szoborcsoportok és más művészeti alkotások elhelyezéséről.
febr. 12
8:45
H1N1 után TBC: járványfészekben ül Románia (Kitekintő)
Időzített bomba ketyeg Romániában. Nem azért, mert hónapokat késett az új típusú influenza elleni oltás, mert rég lejár a járvány, mire lesz vakcina a gyerekeknek. Az igazán nagy baj, hogy most már TBC-oltás sincs.
febr. 12
8:45
MÁV-per Chicagóban (Metropol)
„Nem indítható per erkölcsi értelemben a MÁV ellen a holokauszt borzalmaiért, mert ezért a magyar állam, és nem kifejezetten a MÁV felelős” – vélekedik Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke. Kilencvenöt örökös kér kártérítést a holokauszt kapcsán.
febr. 12
8:47
Kolerajárvány Pápua Új-Guineában (Metropol)
Kolerajárvány szedi áldozatait Pápua Új-Guineában, az Egészségügyi Világszervezet szerint (WHO) néhány hónap leforgása alatt legalább negyvenen haltak meg, és több mint kétezren betegedtek meg az óceániai országban - közölték pénteken a szervezet illetékesei.
febr. 12
8:51
Meddig tolerálható a kínai nagyhatalmi gőg? (Kripto Akadémia)
Vajon meddig tolerálja Amerika a feltörekvő Kína új keletű nagyhatalmi gőgjét? - latolgatják amerikai elemzők a kínai horoszkóp szerint hirtelen váltásokat, végleteket és versengést ígérő Tigris évének beköszöntével.
febr. 12
9:03
Polgármester lenne az autonómiaharcos (Kitekintő)
Bósza János komáromi autonómiaharcos bejelentette, az év végén esedékes önkormányzati választásokon független jelöltként harcba száll Komárom polgármesteri székéért.
febr. 12
9:09
Terjed a kolera Pápua Új-Guineában (Kripto Akadémia)
Kolerajárvány szedi áldozatait Pápua Új-Guineában, az Egészségügyi Világszervezet szerint (WHO) néhány hónap leforgása alatt legalább negyvenen haltak meg, és több mint kétezren betegedtek meg az óceániai országban - közölték pénteken a szervezet illetékesei.
febr. 12
9:18
Az autóipar húzta le a gumióriást (Napi)
febr. 12
9:21
Szegényes lesz a Valentin nap (Kitekintő)
Romániában az előző évekhez viszonyítva, a megkérdezettek több mint 70 százaléka kevesebbet költ Valentin napi ajándékra.
febr. 12
9:36
Vártnál jobb profit a ThyssenKruppnál (Napi)
febr. 12
9:38
Földimalac került a Google-portfólióba (Napi)
febr. 12
9:39
Nagyvárad a kétnyelvűség útján (Kitekintő)
A nagyváradi földvisszaigénylők hamarosan magyarul is kézhez kapják az első hivatalos értesítéseket.
febr. 12
9:40
Óriáslégitársasággá nőhet az Aeroflot (Napi)
febr. 12
10:03
Ukrajna: a NATO-főtitkár sem kételkedik a választások tisztaságában (Kripto Akadémia)
Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár is gratulált pénteken Viktor Janukovicsnak, az ukrán elnökválasztás győztesének.
febr. 12
10:15
Atombombával játszanak - mi is veszélyben lehetünk! (Kitekintő)
Ellentmondásos nyilatkozatok és egy felfedezett titkos nukleáris berendezés - ez minden amit a tárgyalások kezdete óta Irán felmutathat a Nyugatnak vitatott nukleáris politikájával kapcsolatban.
febr. 12
10:15
Elzáródott egy ér Clinton mellkasában (168 Óra Online)
Elzáródott artériát nyitottak meg újra bill Clinton, volt amerikai elnök mellkasában. Az orvosok szerint a 63 éves politikust hamarosan kiengedik a kórházból és újra folytathatja nagyon is aktív politikai munkásságát.
febr. 12
10:39
Hamenei: ideje lenne felébredniük a külföldi ellenségeknek (Kripto Akadémia)
Irán legfőbb politikai és vallási vezetője méltatta a polgárok tömeges részvételét az iszlám forradalom évfordulóján a kormány által rendezett csütörtöki teheráni nagygyűlésen, s arra figyelmeztette a Nyugatot, hogy ne gördítsen akadályt az ország haladása elé.
febr. 12
10:48
Osztódik a Motorola (Napi)
febr. 12
10:51
"Egység a sokféleségben?" - ülésezett a Kisebbségi Munkacsoport (Kitekintő)
A Gál Kinga néppárti képviselő által vezetett Kisebbségi Munkacsoport az alapjogokért felelős biztos kabinetjének tanácsadióval folytatott párbeszédet az EP-ben.
febr. 12
10:53
A gazdasági stratégiáról vitáznak - Bajnai is felszólalt (Kitekintő)
Minden jel szerint széleskörű konszenzus alakult ki a csütörtöki informális találkozón az EU vezetőinek körében a leendő uniós gazdasági stratégia prioritásairól és szervezéséről.
febr. 12
11:06
Amerikai high-tech cég jön Magyarországra? (Napi)
febr. 12
11:06
Lézerfegyverrel kísérletezik az amerikai haderő (Infostart)
Sikeres kísérletet hajtott végre az amerikai hadsereg lézerfegyverrel; a sugarakkal, amelyeket egy repülőgépről bocsátottak ki, a levegőben megsemmisített egy ballisztikus rakétát - közölte az amerikai rakétavédelmi hivatal.
febr. 12
11:09
Szándékosan ölték meg Michael Jacksont? (Kitekintő)
Michael Jackson családtagjai nagyon elégedetlennek azzal a váddal kapcsolatban, hogy Conrad Murray-t csupán gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolta meg az ügyészség.
febr. 12
11:09
Lézerfegyverrel kísérleteznek az amerikaiak (Metropol)
Sikeres kísérletet hajtott végre az amerikai hadsereg lézerfegyverrel; a sugarakkal, amelyeket egy repülőgépről bocsátottak ki, a levegőben megsemmisített egy ballisztikus rakétát - közölte az amerikai rakétavédelmi hivatal.
febr. 12
11:15
Katyni mészárlás: bizonyító erejű dokumentum került elő (Kripto Akadémia)
A katyni mészárlás hátterének tisztázására az orosz kommunisták pénteken az állami dumában parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását javasolták.
febr. 12
11:27
A világörökség része lehet a mexikói konyha (Kitekintő)
Kérvényük által azt is remélik a mexikói szakértők, hogy nagyobb nemzetközi figyelem irányul majd az autentikus mexikói konyha felé, és nem a zsíros taco vagy a pikáns szósz jelenti majd a mexikói konyhát a világ számára.
febr. 12
11:33
Zavarják a nyugati rádió és tévéadók iráni vételét (Kripto Akadémia)
A brit BBC, a német Deutsche Welle és az Amerika Hangja (VOA) közös közleményben elítélte pénteken, hogy az iráni hatóságok az utóbbi 24 órában, vagyis az iszlám forradalom évfordulójának napján zavarták műholdas rádió- és tévéadásaik iráni vételét.
febr. 12
11:51
Boeing 747-ből lézerfegyveres harci gép (Kripto Akadémia)
Sikeres kísérletet hajtott végre az amerikai hadsereg lézerfegyverrel; a sugarakkal, amelyeket egy repülőgépről bocsátottak ki, a levegőben megsemmisített egy ballisztikus rakétát - közölte az amerikai rakétavédelmi hivatal.
febr. 12
12:03
Jól teljesített a Pepsi (Kitekintő)
A csütörtökön publikált gyorsjelentések közül az egyik legnagyobb név kétségtelenül a PepsiCo-é volt.
febr. 12
12:03
A Hamász merényletet tervezett Izrael ellen? (Metropol)
A Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálat és az izraeli haderő két hónapja elfogta a Hamász palesztin iszlamista mozgalom két tagját, akik egy izraeli katona elrablását és megölését tervezték, s robbantásos merényleteket akartak végrehajtani Izraelben - jelentette az izraeli sajtó.

Keresés