2010. február 12. péntek

febr. 12
0:03
Spanyol Király-kupa: az Atlético lesz a döntőben a Sevilla ellenfele (She)
Az Atlético Madrid 3–2-re ugyan kikapott a Racing Santander otthonában a labdarúgó spanyol Király-kupa elődöntőjének visszavágóján, 6–3-as összesítéssel így is bejutott a döntőbe, ahol a Sevilla lesz az ellenfele.
febr. 12
0:07
Férfi kézilabda BL: a Medvegyi és a Hamburg is simán nyert (She)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjában a Csehovszki Medvegyi hazai pályán 36–24-re győzött a Valladolid ellen. Az orosz csapat ezzel a sikerével a Pick-Szeged csoportjában feljött a második helyre.
febr. 12
0:21
Futsal: a Duna Takarék-ETO bemutatta új brazil és román légiósát (She)
A Duna Takarék-ETO FC futsalcsapata csütörtökön sajtótájékoztatón mutatta be két új légiósát, a brazil Willian Nerist és a román Ion Al-Ioanit.
febr. 12
1:03
Kényszerpihenőn a Chelsea sztárja (Behaviour)
Bokatörése miatt három hónapig nem léphet pályára Ashley Cole, a londoni Chelsea labdarúgócsapatának válogatott futballistája.
febr. 12
1:33
Férfi kosárlabda Euroliga: a Barcelona nyert, a Real Madrid kikapott (She)
A férfi kosárlabda Euroliga középdöntőjének csütörtöki játéknapján a Barcelona hazai pályán 12 ponttal nyert a Panathinaikosz ellen, a Real Madrid viszont 83–76-ra kikapott Sienában.
febr. 12
1:51
Női kosárlabda MK: a Győr és a Szekszárd is negyeddöntős (She)
A Seat-Lami-Véd Győr és a Atomerőmű-KSC Szekszárd csatlakozott a legjobb nyolc mezőnyéhez a női kosárlabda Magyar Kupa csütörtöki játéknapján.
febr. 12
6:09
Tíz éve nem volt ilyen gyenge kosárszezonunk (Behaviour)
Tíz éve a leggyengébb nemzetközi idény zárult le a magyar kosárlabdacsapatok számára azzal, hogy szerdán az utolsó hírmondóként állva maradt MiZo Pécs 2010 is kiesett a női Euroligából, mégpedig a sorozat nyolcaddöntőjében.
febr. 12
6:27
Rali-vb: bajnokok csatája (Behaviour)
Számos változással indul ma útjára a rali-világbajnokság szezonja. Az egyik újdonság mindjárt a helyszín: a megszokott Monte-Carlói rajt helyett ezúttal Svédországban kezdik küzdelmeiket a WRC-lovagok. Más lesz a pontozás, illetve az idén egy új csapat is nevezett a vb-re. Nem mellékesen: itt próbál szerencsét a F1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen.
febr. 12
6:29
A szépség, a teniszező és a többiek (Behaviour)
Ahogy az eddigi húsz, úgy várhatóan a pénteken kezdődő XXI. téli olimpia sem a magyar sikerektől lesz hangos. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy ne rághatnánk tövig a körmünket a következő tizenhat napban.
febr. 12
6:57
Dorog: délután kísérik utolsó útjára a Bányász klublegendáját (She)
Az életének 78. évében elhunyt Varga Jánost ma 15 órakor kísérik utolsó útjára a dorogi temetőben, ahol Buzánszky Jenő mond búcsúbeszédet.
febr. 12
6:59
Oroszország: éhségsztrájkra készülnek az FK Moszkva drukkerei (She)
Éhségsztrájkot tervez az orosz FK Moszkva labdarúgócsapatának néhány elkötelezett szurkolója, mert veszélybe került a klub élvonalbeli szereplése, miután a főszponzor nem kívánja a továbbiakban támogatni az egyesületet.
febr. 12
7:33
NB II: volt Dinamo Kijev-játékost tesztel a Kaposvölgye (She)
Próbajátékra érkezett Jurij Sevel a Kaposvölgyéhez, esetleges szerződtetéséről szombaton délután dönt a vezetőség.
febr. 12
7:33
Oudinnal játszik Szávay az elődöntőért (Metropol)
Az amerikai Melanie Oudin lesz Szávay Ágnes ellenfele pénteken az elődöntőbe jutásért a 700 ezer dollár összdíjazású párizsi keménypályás női tenisztornán.
febr. 12
7:51
NBA: a Cleveland otthonában már elbukott az Orlando Magic (She)
Mindössze két mérkőzésre került sor az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 107. játéknapján: a keleti rangadón a Cleveland megállította az Orlandót, míg nyugaton a Spurs nagyon simán legyőzte a Nuggets csapatát.
febr. 12
7:53
NHL: rangadón aratott győzelmet a San Jose és az Ottawa (She)
Közeleg a vancouveri téli olimpia, de az NHL-ben még zajlik a nagyüzem: a 127. játéknapon ismét kikapott a Washington Capitals (a Montreal után az Ottawa is elkapta a fővárosiakat), míg a félszáz védést bemutató Jevgenyij Nabokov szenzációs teljesítménye hozta meg a sikert a San Josénak Detroitban.
febr. 12
8:09
Grandiózus megnyitóval kezdődik a téli olimpia (Infostart)
Magyar idő szerint szombat hajnalban rendezik Vancouverben a XXI. téli olimpia megnyitóünnepségét, a versenyek azonban már pénteken elkezdődnek a férfi síugrás selejtezőjével. Az ötkarikás esemény február 28-ig tart, 16 magyar sportoló áll rajthoz, s 15 sportág 86 versenyszámában avatnak győztest.
febr. 12
8:15
Éhségsztrájkaz FK Moszkva támogatásáért (Behaviour)
Éhségsztrájkot tervez az orosz FK Moszkva labdarúgócsapatának néhány elkötelezett szurkolója, mert veszélybe került a klub élvonalbeli szereplése, miután a főszponzor nem kívánja a továbbiakban támogatni az egyesületet.
febr. 12
8:27
Atlético-Sevilla döntő lesz a spanyol kupában (Infostart)
Az Atlético Madrid lesz a Sevilla ellenfele a labdarúgó spanyol Király Kupa döntőjében.
febr. 12
8:27
Tenisz: Roddick és Verdasco is nyolc között San Joséban (She)
Az első kiemelt, sorozatban negyedik győzelmére hajtó Andy Roddick és a második kiemelt Fernando Verdasco is bejutott a negyeddöntőbe a San Joséban zajló SAP Open tenisztornán.
febr. 12
8:45
Vancouver 2010: kérdéses a detroiti Kronwall játéka az olimpián (She)
Sorozatban negyedik mérkőzését hagyta ki térdfájdalmai miatt Niklas Kronwall, a Detroit Red Wings jégkorongcsapatának svéd hátvédje, így veszélybe került olimpiai részvétele.
febr. 12
9:03
Vancouver 2010: nem tiltják el a doppingvétséget elkövető orosz hokist (She)
Doppingvétséget követett el, ezzel együtt részt vehet a vancouveri téli olimpián Szvetlana Tyerentyeva orosz jégkorongozó.
febr. 12
9:21
AEK Athén: Németh még lemarad a Panthrakikosz elleni meccsről (She)
Nem utazik el az AEK Athén labdarúgócsapatával Németh Krisztián a Panthrakikosz elleni, szombat délutáni bajnokira.
febr. 12
9:21
Schumacher-tribünök a Forma-1-en (Metropol)
Különleges ajánlattal lepik meg a rendezők az augusztusi Forma-1-es Magyar Nagydíjra kilátogatni szándékozó rajongókat: Michael Schumacher Prémium és Silver tribünt alakítottak ki számukra.
febr. 12
9:45
Vancouver 2010 - egyelőre megróvást kapott (Behaviour)
Doppingvétséget követett el, ezzel együtt részt vehet a vancouveri téli olimpián Szvetlana Tyerentyeva orosz jégkorongozó.
febr. 12
9:51
Milliárdosok olimpiája (Blikk)
Megérik a pénzüket! A ma kezdődő vancouveri olimpia csillagai közül többen is milliárdosként érkeznek Kanadába: a Blikk összegyűjtötte a legmagasabb éves fizetést zsebre vágó sportolókat.
febr. 12
9:57
Afrika-kupa: Roger Milla beszólt az afrikai szövetségnek (She)
A kameruni futball-legenda szerint az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) nem a legjobban szervezi az Afrika-kupákat.
febr. 12
9:59
Oroszország: Huszti magyar sikert és jó meccset vár a szbornaja ellen (She)
Huszti Szabolcs, a Zenit magyar labdarúgója elmondta a Szport-Expressz című lapnak: különösen fontos számára a válogatott Oroszország elleni, március 3-i mérkőzése.
febr. 12
10:01
Formula-1: Schumacher-tribünök lesznek a Magyar Nagydíjon (She)
Különleges ajánlattal lepik meg a rendezők az augusztusi Formula–1-es Magyar Nagydíjra kilátogatni szándékozó rajongókat: Michael Schumacher Prémium- és Silver-tribünt alakítottak ki számukra.
febr. 12
10:15
Vancouver 2010: már készülnek, 150 szocsi küldött „szállta meg” a játékokat (She)
Népes, 150 fős delegáció érkezett az oroszországi Szocsiból, a 2014-es téli olimpia helyszínéről Vancouverbe, a magyar idő szerint ma éjjel kezdődő téli ötkarikás játékokra.
febr. 12
10:15
Balzsay folytatja (Metropol)
Balzsay Károly folytatja pályafutását, és célja, hogy újra profivilágbajnoki címet szerezzen. A magyar ökölvívó és klubja, a hamburgi Universum csütörtök este tárgyaltak egymással, s mindkét fél a folytatás mellett foglalt állást.
febr. 12
10:17
FTC: Schembri is a Ferencvárosban folytatja a pályafutását (She)
Berki Krisztián, FTC Zrt. vezérigazgatója az MTV reggeli adásában elmondta, a máltai André Schembri a Ferencváros labdarúgócsapatában folytatja a pályafutását.
febr. 12
10:21
Balzsay újra profi világbajnoki címet szerezne (Behaviour)
Balzsay Károly folytatja pályafutását, és célja, hogy újra profi világbajnoki címet szerezzen.
febr. 12
10:51
Vancouver 2010: Döme Zsófia csak két számban állhat rajthoz (She)
Csak két számban, műlesiklásban és óriás-műlesiklásban állhat rajthoz az alpesi síző Döme Zsófia a vancouveri téli olimpián, a rajtlista összeállításánál ugyanis a legutóbbi pontszerző eredményei nem számítottak, így a gyors számokban nem szerepelt a világranglista első ötszáz helyezettje között.
febr. 12
10:53
Moto GP: megműtötték a 2006-os szezon világbajnokát (She)
Izomrekesz-szindróma miatt megműtötték a gyorsaságimotoros-vb királykategóriájának 2006-os világbajnoka, az amerikai Nicky Hayden jobb alkarját.
febr. 12
10:57
Csalódott a magyar alpesi sízők szövetségi kapitánya (Behaviour)
Csak két számban, műlesiklásban és óriás-műlesiklásban állhat rajthoz az alpesi síző Döme Zsófia a vancouveri téli olimpián, a rajtlista összeállításánál ugyanis legutóbbi pontszerző eredményei nem számítottak, így a gyors számokban nem szerepelt a világranglista első ötszáz helyezettje között.
febr. 12
11:09
Vancouver 2010: nehéz csoportba került a rövid pályás női váltónk (She)
Utoljára edzett a magyar rövid pályás női gyorskorcsolya-válogatott az olimpia helyszínén. A Pacific Coliseumban a napzáró csoportba sorolták a mieinket, azaz igen későn, este fél tíztől tréningezhettek csaknem ötven percen át.
febr. 12
11:27
Vancouver 2010: minden magyar részt vehet az éjjeli megnyitón (She)
Pontos tájékoztatást kapott a szervezőktől a magyar csapat vezetője, Molnár Zoltán MOB-főtitkár az ünnepélyes megnyitón való szereplés lehetőségeiről. A megnyitó magyar idő szerint szombat hajnali három órakor kezdődik Vancouverben.
febr. 12
12:39
Románia: a Dinamo Bucuresti Bölöni Lászlót szeretné vezetőedzőnek (She)
A La Dernière Heure belga sportlap információi szerint a román Dinamo Bucuresti labdarúgócsapatának vezetőedzőjeként folytathatja pályafutását a Standard Liége korábbi mestere, Bölöni László.
febr. 12
12:45
Schumacher-tribünök a Hungaroringen (Behaviour)
Különleges ajánlattal lepik meg a rendezők az augusztusi Forma-1-es Magyar Nagydíjra kilátogatni szándékozó rajongókat: Michael Schumacher Prémium és Silver tribünt alakítottak ki számukra.
febr. 12
12:57
Nehéz csoportban a rövidpályás női váltónk (Metropol)
Nehéz csoportba sorsolták a magyar női rövidpályás gyorskorcsolya-váltót a vancouveri téli olimpián. A tavaly Európa-bajnok csapat a kínaiak, a japánok és a házigazda kanadaiak ellen vívhatja ki a döntőbe jutást, magyar idő szerint vasárnap hajnalban.
febr. 12
13:03
Nagyot zuhan a paralimpikonok támogatása jövőre, tiltakoznak a szervezetek (Behaviour)
A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB), illetve annak tagszervezetei pénteken petíciót nyújtottak át Varga Zoltán sportért felelős önkormányzati miniszternek, tiltakozásul a 2010-es esztendőre tervezett állami támogatások drasztikusnak tartott csökkentése ellen.
febr. 12
13:15
Terror: Togo a Sportdöntőbírósághoz fordult az igazáért (She)
A Togói Labdarúgó-szövetség a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult, amiért az afrikai szövetség az idei kontinenstorna után a következő kettőről is kizárta az ország válogatottját.
febr. 12
13:39
Pólós hajrá az Euroligában (Behaviour)
A férfi vízilabda Euroligában az utolsó előtti csoportkör kínálta alkalommal próbálnak élni a magyar csapatok a hét végén, hogy - ha már elsők semmiképpen sem lehetnek főtáblás négyesükben - maradjon esélyük a legjobb nyolc közé jutást jelentő második hely kiharcolására a március 3-i zárófordulóban.
febr. 12
14:27
Balzsay Károly folytatja pályafutását (Infostart)
Az év második felében visszatér a ringbe Balzsay Károly. A Boksz Világszervezet volt nagyközépsúlyú világbajnoka már egyeztetett klubjával, az Universummal a folytatásról, pedig két hónappal ezelőtt még úgy tűnt, hogy befejezi profi pályafutását.
febr. 12
14:27
Premier League: a válság ellenére rekordszámú néző szurkol élőben (She)
A gazdasági válság ellenére eddig rekordszámú néző tekintette meg élőben az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit. A Premier League vezérigazgatója, Robert Scudamore 92.4 százalékos kihasználtságról számolt be pénteken a Daily Telegraphnak.
febr. 12
14:29
Egyre több a "megszűrt" Fradi-drukker (Infostart)
Már több mint négyezer Ferencváros-drukker igényelt abból a szurkolói kártyából, amelyet a labdarúgóklub vezetése elsősorban a biztonsági szempontok figyelembevétele miatt vezetett be a tervezettnél korábban.
febr. 12
14:33
A világ legélhetőbb városa a téli olimpia gazdája (Behaviour)
Vancouver, az idei téli olimpia gazdája vezeti a világ leginkább élhető városainak listáját.
febr. 12
14:45
Örményország: új szövetségi kapitánya van a futballválogatottnak (She)
Vardan Minaszjant, az örmény élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Pjunik Jereván vezetőedzőjét pénteken az örmény válogatott szövetségi kapitányává nevezték ki.
febr. 12
14:45
Focimeccsek biztonsága: már 4000 regisztrált szurkoló az FTC-nél (Metropol)
Már több mint négyezer Ferencváros-drukker igényelt abból a szurkolói kártyából, amelyet a labdarúgóklub vezetése elsősorban a biztonsági szempontok figyelembevétele miatt vezetett be a tervezettnél korábban.
febr. 12
14:47
Tenisz: a második kiemelt Pennetta az első elődöntős a párizsi tornán (She)
A második helyen kiemelt olasz Flavia Pennetta jutott be elsőként a Párizsban zajló, 700 ezer dollár összdíjazású WTA-tenisztorna elődöntőjébe, miután két szettben legyőzte honfitársát, Tathiana Garbint.

Keresés