2010. február 19. péntek

febr. 19
0:12
Vancouver 2010: Nesbitt Kanada első olimpiai bajnoka gyorskorcsolyában (She)
A hazai közönség nagy örömére Christine Nesbitt megszerezte a kanadai gyorskorcsolya történetének első olimpia aranyérmét a női 1000 méteres számban.
febr. 19
0:48
Tenisz: sima vereséget szenvedett a 2. helyen kiemelt Oudin (She)
A második helyen kiemelt amerikai Melanie Oudin simán kikapott két szettben a svéd Sofia Arvidssontól a Memphisben zajló WTA-torna negyeddöntőjében.
febr. 19
2:27
Lesipuskás Bayern (Blikk)
MÜNCHEN – A Bayern München focicsapata „külső" segítséggel győzött a Bajnokok Ligájában. A bajorok a nyolcaddöntő első meccsén hazai pályán verték 2-1-re az olasz Fiorentinát, mégpedig Tom Henning  Övrebö  (43)  norvég játékvezető és asszisztensei hathatós segítségével.
febr. 19
2:45
Miklós Edith súlyos sérülése (Blikk)
WHISTLER – Hatalmas bukások kísérték a téli olimpia szerdai női lesiklóversenyét. A 45 indulót számláló mezőnyből hatan is nagyot estek, s alaposan megütötték magukat, ami nem csoda, hiszen helyenként 120 kilométer/órás sebességgel száguldottak lefelé a majd' három kilométer hosszú lejtőn.
febr. 19
3:03
Nagy Lászlóval tesztelt Talma (Blikk)
Talmácsi Gábor (28) beavatta Nagy Lászlót (29) a gyorsasági motorozás rejtelmeibe. A világbajnok pilótát tesztelése közben meglátogatta a Catalunya versenypályán a Barcelona kézilabdasztárja, s ha már ott volt, fel is pattant a 600 köbcentis Hondájára.
febr. 19
4:18
Berger nyerte Norvégia századik aranyát (Behaviour)
A norvég Tora Berger nyerte csütörtökön a sílövők női 15 km-es számát a vancouveri téli olimpián, ezzel hazája 100. aranyérmét szerezte a téli ötkarikás játékok történetében.
febr. 19
4:24
Vancouver 2010: negyedik téli olimpiai aranyát nyerte Ausztrália (She)
Ausztrál győzelmet hozott a női félcső döntője a vancouveri téli olimpián: Torah Bright diadalmaskodott két amerikai versenyző, Hannah Teter és Kelly Clark előtt.
febr. 19
7:00
Gera góljával Fulham-siker (Metropol)
A sérülése után visszatérő Gera Zoltán gólt szerzett az UEFA Kupa tavalyi győztese, a Juhász Rolanddal felálló Anderlecht és a Dárdai Pált továbbra is nélkülöző Hertha BSC döntetlent ért el, Dzsudzsák Balázsék egygólos vereséget szenvedtek. Európa Liga, nyolcaddöntőbe jutás, 1. mérkőzés.
febr. 19
7:06
Vancouver 2010: Pechstein fellebbezését elutasították, nem indulhat (She)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította Claudia Pechstein fellebbezését, így a doppingvétség miatt kétéves eltiltását töltő német gyorskorcsolyázó nem indulhat a vancouveri téli olimpián.
febr. 19
7:18
Bundabotrány: már a kupadöntő is gyanús (Metropol)
A Nemzeti Nyomozó Iroda a Magyar Kupa tavalyi döntője ügyében is vizsgálódik, mivel a Honvéd-Győr párharc visszavágója előtt állítólag a fővárosiak nevében fellépők 20 millió forintot kértek azért, hogy a kupa Győrbe kerüljön.
febr. 19
7:54
Bergeré a 100. norvég arany (Metropol)
A vancouveri téli olimpiai csütörtöki versenynapja többek között a 100. norvég aranyat, illetve a műkorcsolyázóknál a Jevgenyij Pljuscsenkót legyőző amerikai Evan Lysacek diadalát hozta. A magyarok közül az alpesi síző Berecz Anna szuper kombinációban a 27. lett, míg a férfi sílövők 20 km-es egyéni versenyszámában Tagscherer Imre 82. helyen zárt.
febr. 19
8:12
Nem kell a horror (Metropol)
Egy hosszú lesiklópálya végi gyors befutószakaszon „eldobós” ugrató: ez a csontdaráló kombináció, tudja, aki csak egy kicsit is követi az elmúlt évek alpesi sí versenyeit.
febr. 19
8:36
Izrael: Ronald Koeman nem lesz szövetségi kapitány (She)
Nem Ronald Koeman lesz az izraeli labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
febr. 19
9:06
Az olimpia leggázosabban kinéző sportolói - képgaléria (Infostart)
A Daily Telegraph öltözködési "versenyt" hirdetett. Vancouver legrosszabbul öltözött sportolóit válogatta össze a lap egy izgalmas képgalériában.
febr. 19
10:00
Harcművészeti fesztivál szuperfightokkal (Behaviour)
A harcművészetek és általában a küzdősportok kedvelőinek kínál gazdag programot szombatra a Magyarországi Harci Művészetek Össz-Szövetsége (MHMÖSZ), amely ezen a napon rendezi meg jótékonysági bállal összekötött fesztiválját a Rákóczi úti Sport Templomban.
febr. 19
10:18
Vancouver 2010: Berecz Anna elérte, amit eltervezett (She)
Berecz Anna a 27. helyen végzett a kombinációban, így amit eltervezett, végrehajtotta. A magyar síelőnő ugyanis be akart kerülni a legjobb harminc közé a vancouveri téli olimpián.
febr. 19
10:36
Libertadores-kupa: történelmi gól után hatalmas vereség - videó! (She)
José Sosa hiába szerezte meg a Libertadores-kupa történetének leggyorsabb gólját, s ezzel a vezetést az Estudiantesnek, az első számú dél-amerikai labdarúgó-klubkupa címvédője súlyos, 4–1-es vereséggel távozott az Alianza Lima stadionjából magyar idő szerint péntekre virradóra.
febr. 19
10:36
Berecz megcsinálta, de nem elégedett (Behaviour)
A maga elé kitűzött célt teljesítette Berecz Anna azzal, hogy csütörtökön 13 mp-es hátránnyal a 27. lett a női alpesi sízők szuperkombinációjában a vancouveri téli olimpián, ezzel együtt nem volt elégedett teljesítményével.
febr. 19
10:38
Marokkó: a Nancy védője lemondta a válogatottságot (She)
A Nancy labdarúgócsapatának védője, Abdeszlam Uaddu nem húzza többé magára a marokkói válogatott mezét.
febr. 19
10:54
Ökölvívás: Vitalij Klicskót csak a sajtó vonultatta vissza (She)
A napokban több olyan internetes hír látott napvilágot, melyek szerint az év végén befejezi pályafutását Vitalij Klicsko, a WBC nehézsúlyú világbajnoka.
febr. 19
11:12
Brazília: Robinho kétszer is betalált, egyszer bravúrosan - videó! (She)
Robinho előbb lesipuskás gólt szerzett, majd a szünet után nagyszerű átemelésből talált be a Bragantino kapujába Sao Paulo állam labdarúgó-bajnokságának csütörtöki játéknapján.
febr. 19
11:30
Vancouver 2010: négy aranyérem talál gazdára - a pénteki program (She)
A vancouveri téli olimpia pénteki versenynapján négy aranyérem talál gazdára. Magyar szempontból a jégtáncos Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim kettősért szoríthatunk.
febr. 19
11:30
Berecz elégedett, Tagscherernek melege volt (Metropol)
A maga elé kitűzött célt teljesítette Berecz Anna azzal, hogy csütörtökön 13 mp-es hátránnyal a 27. lett a női alpesi sízők szuperkombinációjában a vancouveri téli olimpián, ezzel együtt nem volt elégedett teljesítményével.
febr. 19
11:32
Real Madrid: a klub kapcsolatba lépett José Mourinhóval - sajtóhír (She)
A spanyol Marca sportnapilap értesülési szerint a jelenleg az olasz Intert irányító José Mourinho nyártól a Real Madrid vezetőedzője lehet. A lap szerint a „királyi gárda” vezetői már kapcsolatba léptek a portugál szakemberrel.
febr. 19
11:48
F1: Szato visszatérne a száguldó cirkuszba, de csak jó autóval (She)
Bár a 2010-es szezont az IndyCar-bajnokságban tölti, Szato Takuma vissza szeretne térni a Formula–1-be.
febr. 19
11:50
Vancouver 2010: a sokat bírált női jégkorong nem kerül ki a programból (She)
A női jégkorong marad az olimpiai programban, noha a csoportmérkőzések során óriási különbségű győzelmek születtek Vancouverben, amelyek felerősítették a „száműzéspárti” hangokat.
febr. 19
11:52
Afrika: a Sportdöntőbíróság elutasította Togo kérelmét (She)
Togo labdarúgó-válogatottja nem vehet részt a következő Afrikai Nemzetek Kupája (ANK) sorsolásán, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította az eltiltás ideiglenes feloldására vonatkozó kérelmét.
febr. 19
11:54
Debrecen: a Ligakupa után hamarabb kezdődik a felkészülési találkozó (She)
Két labdarúgó Ligakupa-mérkőzés is lesz a mai napon.
febr. 19
12:06
Póker: rekordösszegért kelt el a poker.org domaincím (She)
A vevő egymillió dollárt sem sajnált a legkönnyebben megjegyezhető pókeres .org domaincímért.
febr. 19
12:08
Spanyolország: Guardiola szövetségi kapitányságról álmodik (She)
Josep Guardiola azzal kapcsolatban beszélt spanyol kapitányi ambícióiról, hogy bejelentették: segítségére lesz Katarnak abban, hogy elnyerje a 2022-es labdarúgó-világbajnokság megrendezésének jogát.
febr. 19
12:10
Premier League: 100 éve játszottak először az Old Traffordon (She)
Ma ünnepli első mérkőzésének 100. évfordulóját a Manchester United labdarúgócsapatának legendás stadionja, az Old Trafford.
febr. 19
12:24
Férfi röplabda Magyar Kupa: a Dunaferr lett a bronzérmes (She)
A Dunaferr csapata szerezte meg a bronzérmet a férfiaknál a röplabda Magyar Kupában, miután a kecskeméti négyes döntő pénteki helyosztóján magabiztosan nyert a Szolnok ellen.
febr. 19
12:24
Bemutatkozik a magyar páros a téli olimpián (Behaviour)
A Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim kettős is megkezdi a szereplését a vancouveri téli olimpián, melyen pénteken a kötelező programjaikat mutatják be a jégtáncosok.
febr. 19
12:26
Vancouver 2010: Pljuscsenko a pontozók miatt méltatlankodik (She)
A pontozókat ostorozta Jevgenyij Pljuscsenko, mert a férfiak műkorcsolyaversenyében csak második lett az amerikai Evan Lysacek mögött a vancouveri téli olimpián.
febr. 19
12:42
Manchester City: három mérkőzésről eltiltották Patrick Vieirát (She)
Három mérkőzésre szóló eltiltással sújtották Patrick Vieirát, aki a Stoke City elleni találkozón lágyékon rúgta ellenfelét, Glenn Whelant.
febr. 19
12:44
Egyesült Államok: Onyewu elkezdte a könnyített edzéseket (She)
Október 21-i műtéte óta első – könnyített – edzésén van túl Oguchi Onyewu, a Milan amerikai válogatott labdarúgója. A 27 éves védő a Costa Rica elleni vb-selejtezőn szenvedett elülső keresztszalag-szakadást.
febr. 19
13:00
Tenisz: a Peert legyőző Venus Williams az első döntős Dubaiban (She)
Venus Williams jutott be elsőként a Dubaiban zajló női tenisztorna fináléjába, miután az első elődöntőben 6:1, 6:4-re legyőzte az izraeli Sahar Peert.
febr. 19
13:18
A hómezők páratlan lovagjai (Behaviour)
Elképesztő teljesítmények, hatalmas bukások és a címvédők parádés szereplése - ez lehet röviden az újabb vancouveri nap rövid beszámolója. A nagy szenzáció a sífutók sprintszámának versenye volt: a nőknél mindenki a szlovén Petra Majdic hősiességéről beszél, míg a férfiaknál azonos idővel, ám három centivel győzött az orosz Nyikita Krukov.Női lesiklásban a királynő maradt a trónon: Lindsay Vonn.…
febr. 19
13:54
Újpest: Dusan Vasziljevics két és fél éves szerződést kötött (She)
Kovács Zoltán, az Újpest FC sportigazgatója megállapodást kötött a korábban a Kaposvárban futballozó Dusan Vasziljeviccsel, amelynek értelmében a szerb középpályás két és fél éves szerződést írt alá a lila-fehérekhez – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
febr. 19
13:54
Magyarok a Föld legmagasabb vulkánján (Metropol)
Hazaérkezett Chiléből az a magyar csapat, amely a Föld legmagasabb aktív vulkánját (Ojos del Salado) mászta meg.
febr. 19
13:54
Gotth,Art Kupa sakktorna Portisch Lajossal és Beljavszkijjal (Behaviour)
Hétfőtől március 3-ig először rendezik meg a Gotth,Art Kupa nemzetközi sakktornát, amelynek két legnevesebb résztvevője a Nemzet Sportolója, Portisch Lajos és a szlovén Alexander Beljavszkij lesz.
febr. 19
13:56
Ökölvívás: A meccs napján nem vehetnek tőlem vért! - Pacquiao (She)
Úgy látszik, a Floyd Mayweather–Manny Pacquiao mérkőzés meghiúsulása körüli vértesztmizéria nem cseng le egyhamar. Ezúttal a Joshua Clottey ellen készülő WBO váltósúlyú bajnok Manny Pacquiao szolgáltatott némi magyarázatot, hogy miért zárkózott el a vizsgálatoktól.
febr. 19
13:56
Vancouver 2010 - A pénteki versenynap programja (Behaviour)
A vancouveri téli olimpia pénteki - magyar idő szerint szombatba átnyúló - versenynapjának programja.
febr. 19
13:58
Vb 2010: Van der Sar nem tér vissza a holland válogatottba (She)
Kitart korábbi elhatározása mellett, és nem tér vissza a holland labdarúgó-válogatottba Edwin van der Sar.
febr. 19
14:30
Milan: Galliani a Juventushoz távozhat - sajtóértesülés (She)
Az Il Riformista című lap szerint Adriano Galliani távozhat a Milantól, és a Juventus labdarúgócsapatához szerződhet.
febr. 19
14:30
Futball bundabotrány - Az NNI megkapta a német nyomozás anyagát (Behaviour)
A bochumi ügyészség átadta a Nemzeti Nyomozó Irodának (NNI) a futball bundabotránnyal kapcsolatosan készített, a németországi nyomozást összefoglaló anyagot - közölte pénteken az NNI.
febr. 19
14:32
Kaposvár: a Szentlőrinccel és az NK Osijekkel is megmérkőzik a csapat (She)
Két edzőmeccset is játszik szombaton a Kaposvári Rákóczi labdarúgócsapata: előbb a baranyai Szentlőrinc SE, majd a horvát NK Osijek lesz az ellenfél.
febr. 19
14:48
Nyíregyháza: Dosso Újpest helyett az NB II-es Vecsésnél kötött ki (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Nyíregyháza Spartacus két játékosa, a kameruni Yves Simplice Mboussi és az elefántcsontparti Sindou Dosso kölcsönben az NB II Keleti csoportjában szereplő Vecsési FC-nél folytatja pályafutását.
febr. 19
14:48
Afrika Kupa - elutasították a togói fellebbezést (Behaviour)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a Togói Labdarúgó Szövetség fellebbezését, így az ország válogatottja nem lesz érdekelt a 2014-es Afrika Kupa szombati sorsolásán.
febr. 19
14:50
Bundabotrány: az NNI megkapta a német nyomozás anyagát (She)
A bochumi ügyészség átadta a Nemzeti Nyomozó Irodának (NNI) a futballbundabotránnyal kapcsolatosan készített, a németországi nyomozást összefoglaló anyagot – közölte pénteken az NNI.

Keresés