2010. február 19. péntek

febr. 19
0:24
Napi Horoszkóp - 2010.02.19. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
febr. 19
0:57
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 19
1:00
Megfejtették az immunrendszer működésének egy részét (HáziPatika.com)
A Babraham Intézet kutatói bepillantást engedtek az egyik legfőbb védelmi feladatot ellátó fehérvérsejt-típus, a T-sejtek termelődésének mechanizmusába. Eredményeik utat nyitnak a tisztított T-sejtek gyártásához.
febr. 19
1:04
Jógával a csontritkulás és a diabétesz ellen (HáziPatika.com)
Gondolta volna, hogy ez az évezredes múlttal rendelkező mozgásforma az időskori betegségekre is megoldást jelenthet? Szabadítsa fel mozdulatait, és növelje életerejét!
febr. 19
5:18
A jácint (Hyachinthus) (Édenkert)
A Hyachinthus név a görög hyakinthos (vonzó) mitológiájából ered, a fiatal Hyachinthus szépségére utalva. Nyugat-Európából és a mediterrán térségből származik. Eredetileg az ógörögök és rómaiak termesztettek jácintot. A Hyachintus orientalis a XVII. század körül a hollandok által vált árucikké, akik hihetetlenül magas áron adták el a gumókat, így lett a jácint egy nagyon ritka virág, melyek csak a…
febr. 19
5:20
Neveljünk dézsában eukaliptuszt! (Édenkert)
Eukaliptuszt a teraszra? Az ausztráliai koalák kedvenc csemegéjének számító eukaliptusz egyik változatát mi is nevelhetjük otthonunkban. Ha jól érzi magát, gyorsan kinövi a lakást.
febr. 19
5:22
Hogyan gondozzuk a citromfánkat? - A leggyakoribb betegségek (Édenkert)
Ha odafigyelünk citrusainkra, hamar észrevehetjük vészjelzéseiket, amiket leggyakrabban nem kártevők vagy kórokozók, hanem nevelési hibák okoznak.
febr. 19
5:24
Tavaszi tennivalók a madár- és állatbarát kertben (Édenkert)
A tél végén, a madáretetési időszak befejeztével új lehetőségek nyílnak a körülöttünk élő állatok megfigyelésére, segítésére. Az alábbiakban felsorolunk néhány lehetőséget, amivel megkönnyíthetjük a költési időszakot.
febr. 19
6:15
Hogyan készüljünk a síelésre? (WebBeteg)
Az egyik legnépszerűbb téli sport napjainkban a síelés. Aki csak teheti, az első hó leesését követően a havas lejtőket célozza meg léccel a lábán. Bár rengeteg sérülésről lehet hallani e sport kapcsán, mégis csodálatos és egészséges időtöltés, hiszen tiszta levegőn, gyönyörű tájakon mozoghatunk.
febr. 19
7:18
Down-kór, nyitott gerinc - A magzati rendellenességek szűrése (WebBeteg)
A terhesség során számos lehetőség van a gyakori rendellenességek kimutatására. A szűrőmódszerek fejlődésével egyre nagyobb eséllyel mutathatóak ki a magzati rendellenességek, illetve egyre ritkábban van szükség magzatvíz vizsgálatra. (x)
febr. 19
7:36
Hány óra alvásra van szükségünk? (Ezoterikus.hu)
Néhányunk nem tudja pontosan, hogy hány óra pihenésre is lenne szüksége a szervezetének, viszont azt tudja, hogy a jelenlegi alvás nem kielégítő számára.
febr. 19
8:06
Chi Nei Tsang: Holisztikus masszázs - Már Magyarországon! (HarmoNet)
Az érintés feltölt és ápol, ha megfelelő odafigyeléssel és odaadással végzik. A masszázs lehet átgyúrás, energetizálás, vagy akár átfogó terápia. Egészség, az életenergia megnövelése, vitalitás holisztikus masszázzsal.
febr. 19
8:08
Pénteki HarmoNet horoszkóp 2010-02-19 (HarmoNet)
Ma már sokkal lassabbak és egyben nyugodtabbak is leszünk. Nem bánjuk, ha sokat kell dolgoznunk, de a gyorsaság nem lesz az erényünk. Azonnali, gyors döntéseket sem szívesen hozunk. Figyeljünk jobban füleinkre, ha lehet, akkor ne tartózkodjunk huzatos helyeken. Érzékenyebbé válhat torkunk területe is, érdemes elkerülnünk a hideg, jeges italokat. A legtöbbször azonban az sem túl jó ötlet, ha nagyon…
febr. 19
8:09
A veszélyes számítógépek - 2. rész (kamaszpanasz)
Szinte már mindennapossá váltak a számítógépekről és az általuk okozott káros hatásokról szóló cikkek. Halljuk a rádióban, a TV-ben vagy olvassuk az újságban. Most ezekről szeretnénk egy összefoglalóbb képet adni, hogy pontosan tisztába legyünk a számítógép veszélyeivel.
febr. 19
8:10
Heti szexhoroszkóp 2010. február 19-től 25-ig (HarmoNet)
Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
febr. 19
8:24
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-02-19) (HarmoNet)
Ma női energiáink megsokszorozódnak. Szemérmesek, zárkózottak, introvertáltak lehetünk. Ma fontos a Hold erejével és a Holdnaptárral összhangban cselekednünk.
febr. 19
8:27
Önről mit árul el a kávéja? (Inforádió)
Eszpresszó, kapucsínó vagy frapucsínó - melyik a kedvence? Jól gondolja meg a választ, hiszen sokat elárulhat Önről, legalábbis két testbeszéd-szakértő szerint, akik könyvet is írtak a témában tett megfigyeléseikről.
febr. 19
8:27
Napi egy ibuprofen tartalmú pirulával megelőzhető a Parkinson? (orientpress)
Tanulmányok eredményei alapján azok, akik rendszeresen szednek valamilyen ibuprofen tartalmú készítményt, kisebb eséllyel szenvednek később Parkinson-kórban.
febr. 19
8:29
A jövőben a mobilunk emlékeztethet rá, hogyan táplálkozzunk helyesen (orientpress)
A legtöbben tisztában vagyunk az egészséges táplálkozás szabályaival. Egy amerikai cég most azzal kísérletezik, hogy a mobiltelefonok segítsenek minket az önmegtartóztatásban, ha csokit vagy süteményt látunk.
febr. 19
8:45
Az idősebb nőket kevésbé fenyegeti a HPV (orientpress)
A nők a kor előrehaladtával egyre kevesebb lehetőséget kapnak arra, hogy HPV-szűrésben vagy védőoltásban részesüljenek. Az ok a megbetegedések számának csökkenésében keresendő.
febr. 19
8:45
Kéz nélkül is írhat sms-t (Inforádió)
Egyesült államokbeli kutatók azt állítják: kifejlesztettek egy olyan segédeszközt a mobiltelefonokhoz, amellyel a kéz használata nélkül, vezetés közben is küldhető sms.
febr. 19
8:48
Halak hava (Ezoterikus.hu)
A katolikusok pénteki és nagyböjti étke, a hal, egyike az első keresztény jelképeknek. Tertullianus a vízzel keresztelés szimbólumaként használta...
febr. 19
9:06
A Fekete Madonna titka - A római egyház marketingstratégiája?! (Ezoterikus.hu)
Pogány, ősközösségi korokból származó szimbólum, vagy csak az újkori elme ügyes terméke a római egyház egyik marketingstratégiája a Madonna tiszteléséhez?
febr. 19
9:09
A rák ma nagy döntés előtt áll (Borsa)
Napi horoszkóp, péntek
febr. 19
9:18
Pszichiáter Biblia: újabb zavarok közül válogathatunk magunknak (HarmoNet)
Új betegségek és szakkifejezések az amerikai pszichiáterek bibliájában. Ha a gyermekünk gyakran ingerlékeny és szeszélyes, a diagnózisban nemsokára már a TDD, teljes nevén diszfóriás kedélyzavar lesz olvasható.
febr. 19
9:24
Őssejtek és új felfedezés (WebBeteg)
A dyskeratosis congenita elnevezésű ritka, örökletes betegséget tanulmányozták, amely korai öregedéssel jár.
febr. 19
9:42
Elszineződött? Megvastagodott? Viszket? Fáj? (Ezoterikus.hu)
Bármily hihetetlen, de a köröm- és lábgomba igazi népbetegség. Nem elég, hogy alattomos, az igazán nagy baj az, hogy áldozataik nem mernek beszélni róla...
febr. 19
9:51
Meggyfától a befőttig (Édenkert)
A meggy hosszú, kalandos úton jut el a befőttes- vagy lekvárosüvegig. A kertész dolga a hibátlan gyümölcs megtermelése, ezután pedig már a feldolgozáson múlik a termékminőség.
febr. 19
9:57
Pipa, szivar egyre megy: krónikus tüdőbetegek lehetünk (ma.hu)
A pipa és a szivar sem egészségesebb alternatíva a cigarettához képest. A New York-i Presbyterian Kórház orvosai kimutatták, hogy - a közhiedelemmel ellentétben - a kétféle dohányfogyasztás egyike sem óv meg a krónikus obstruktív tüdőbetegségtől (COPD).
febr. 19
10:00
Diófélék az egészségért - Melyiket válasszam? (NLCafé)
Sokat hallhatunk arról, hogy a diófélék egészséges zsírsavai és ásványi anyagai támogatják a szervezet működését, sőt, még a fogyásban is segítenek. Arról azonban keveset beszélünk, melyiket válasszuk közülük.
febr. 19
10:00
Milyen a szerelmi profilod? Ha Nyilas vagy... (Ezoterikus.hu)
Hogyan viselkedsz, ha szerelmes vagy? Milyen a randi-stílusod? Hogy hódítasz? Miként nyilvánulnak meg pozitív és negatív tulajdonságaid, ha párkapcsolatról van szó? Most kiderül!
febr. 19
10:02
Melyik nap születtél? Szerelmi kilátásaid febr. 19.-től (Ezoterikus.hu)
Február 18-án este a Nap a HALAK jegyébe lépett, új lehetőséget hozva mindenkinek. Születési napod segítségével feltárjuk a hónap szerelmi titkait...
febr. 19
10:12
Macska az ágyban? Térrendezési tippek macskatartóknak (HarmoNet)
A macska és az ember kapcsolata több ezer évvel ezelőttre visszanyúlik. A macska misztikus állat, azt tartják róla, hogy a felemelkedni készülő lélek megtestesülése. Különleges képességekkel bír pl.: előre megérzi a halált, ilyenkor szívesen fekszik a haldokló ember mellkasán. Viselkedése öntörvényűségét tükrözi, nehezen lehet korlátok közé szorítani és befolyásolni. Önálló, független állat,…
febr. 19
10:12
Az édeni kála (Zantedeschia) (Édenkert)
A növény az olasz botanikus és fiziológus, Francesco Zantedeschi, nevét viseli. Dél-Afrikából származik. Egy régi legenda szerint, amikor Éva elhagyta az Édenkertet, a kálák azokon a helyeken nyíltak, ahová sajnálkozó könnyei potyogtak. Zantedeschia egy nagyon elegáns és finom virág, mely a legismertebb lakberendezők és dizájnerek portfóliójában megtalálható. Nincs olyan divatlap, melyben legalább…
febr. 19
10:12
Victoria Beckham szenvedni akar (Borsa)
Victoria Beckham nem tagadja, hogy szenved a magas sarkútól, mégsem vált laposra. Pedig számára a divat az önkifejezés eszköze, és nem a figyelemfelkeltésé.
febr. 19
10:15
Közeledik az OPNI értékesítése (orientpress)
Három kórház 19 ingatlanja vált feleslegessé a kórházi kapacitások csökkentése után, az ingóságok nagy része elkelt, a legértékesebb ingatlan, az OPNI érékesítésére az év második felében kerülhet sor - írja a Világgazdaság.
febr. 19
10:17
Forradalmi felismerés a rákkutatásban (orientpress)
A rákos daganat kevésbé függ attól, hogy hol jelenik meg a testben, sokkal inkább függ a genetikai változásoktól, amelyek a növekedését előidézik - állapították meg amerikai kutatók, akik 2004-óta kezdtek vizsgálni 24 ráktípushoz tartozó 2500 szövetmintát. A Nature tudományos magazinban közölt felismerésre reagálva a Semmelweis Egyetem II-es számú Patológiai Intézetének igazgatója az InfoRádióban…
febr. 19
10:27
Pipa, szivar, cigaretta - Ugyanolyan káros mindegyik? (WebBeteg)
A New York-i Presbyterian Kórház orvosai kimutatták, hogy - a közhiedelemmel ellentétben - a kétféle dohányfogyasztás egyike sem óv meg a krónikus obstruktív tüdőbetegségtől (COPD).
febr. 19
10:33
Brüsszel átfogó dohányzási tilalmat követel (orientpress)
Az Európai Parlament a nemdohányzók és a munkavállalók védelmét szorgalmazza, ezért síkra száll egy átfogó dohányzási tilalomért az összes zárt munkahelyen, beleértve a vendéglátóipari helyeket, valamint minden nyilvános intézményt és közlekedési eszközt.
febr. 19
10:35
Személyre szabott vérvizsgálat segít a rák kezelésében (orientpress)
Új módszert dolgoztak ki az amerikai kutatók, egy olyan személyre szabott vérvizsgálatot, amiből meg lehet állapítani, hogy működik-e a rákkezelés vagy visszatért a betegség.
febr. 19
10:42
Látogatóban Baby Gabinál (Lakáskultúra)
Pihentetően színes otthont rendezett be magának.
febr. 19
10:51
Az áfonya lehet a magas vércukorszint legújabb ellenszere (orientpress)
Egereken végzett kutatások eredményei szerint az áfonyából nyert kivonat csökkentheti a vércukorszintet. A jövőben embereken végzett kísérletekkel akarnak megbizonyosodni arról, hogy a gyümölcs az ember esetében is hasonló eredményt produkál-e.
febr. 19
10:54
Nem zavarta a páromat, hogy lefeküdtem a testvérével... (kamaszpanasz)
Van egy barátom, nem rég voltunk 2 hónaposak. Pár hete elmentünk együtt egy buliba, ahol nagyrészt az ő családja volt. Akkor találkoztam először a bátyjával, és már első ránézésre jobban bejött nekem, mint a barátom...
febr. 19
11:09
A DNS apró változásain alapul az új rákteszt (HVG)
Amerikai kutatók új módszert fejlesztettek ki, amellyel a rákos sejtek DNS-ében megjelenő apró változások alapján észlelhetik a daganat jelenlétét.
febr. 19
11:15
Súlyos személyiségzavar jele is lehet a falcolás (Borsa)
A falcolásnak több oka is lehet, akár egy súlyos személyiségzavar is megbújhat az öncsonkítás mögött. A betegség gyógyulással, de öngyilkossággal is végződhet.
febr. 19
11:24
Baktériumok: Amelyik nem öl meg, az megerősít? (HarmoNet)
Antibiotikumok szedése esetén orvosunk minden esetben azt kéri majd, hogy még véletlenül se felejtsük el bevenni az összes tablettát, akkor se, ha már jobban érezzük magunkat. Ez azért szükséges, hogy az összes kórokozót elpusztítsuk, és esélyt se adjunk a baktériumoknak a gyógyszerrezisztencia kialakítására. A legújabb kutatások szerint ugyanis a gyógyszerek reaktív oxigén származékok (ROS)…
febr. 19
11:27
Eperjes Károly azt kérte, a kórházban ne látogassák (HVG)
Vírus okozta Eperjes Károly betegségét, amely a szervezet jelentős folyadékvesztésével jár - tájékoztatta a veszprémi Petőfi Színház sajtófőnöke pénteken az MTI-t. Eperjes Károly arra kéri az érte aggódókat, hogy a kórházban ne látogassák.
febr. 19
11:45
Az alkalmi tivornyák veszélyei (HVG)
Míg a mértékletes ivást az egészségesebb szívvel kapcsolták össze kutatások, egy friss tanulmány azt jelzi, hogy ezek az előnyök eltűnnek, ha valaki időnként túlzottan kirúg a hámból.
febr. 19
11:45
Csak óvatosan a piával: a túl sok tönkreteszi a szívet! (ma.hu)
Míg a mértékletes ivást az egészségesebb szívvel kapcsolták össze kutatások, egy friss tanulmány azt jelzi, hogy ezek az előnyök eltűnnek, ha valaki időnként túlzottan kirúg a hámból.
febr. 19
11:48
Kezelhető a narkolepszia? (WebBeteg)
Az immunoglobulinnal történt kezelés - melyet gyakran alkalmaznak az idegrendszer autoimmun betegségeinél - rendkívüli eredményeket mutatott. A közlemény szerint az alvászavar a legtöbb páciensnél eltűnt, akiket az első tünetek megjelenését követően rövid időn belül kezeltek.

Keresés