2010. február 19. péntek

febr. 19
1:00
Megfejtették az immunrendszer működésének egy részét (HáziPatika)
A Babraham Intézet kutatói bepillantást engedtek az egyik legfőbb védelmi feladatot ellátó fehérvérsejt-típus, a T-sejtek termelődésének mechanizmusába. Eredményeik utat nyitnak a tisztított T-sejtek gyártásához.
febr. 19
1:04
Jógával a csontritkulás és a diabétesz ellen (HáziPatika)
Gondolta volna, hogy ez az évezredes múlttal rendelkező mozgásforma az időskori betegségekre is megoldást jelenthet? Szabadítsa fel mozdulatait, és növelje életerejét!
febr. 19
6:15
Hogyan készüljünk a síelésre? (WebBeteg)
Az egyik legnépszerűbb téli sport napjainkban a síelés. Aki csak teheti, az első hó leesését követően a havas lejtőket célozza meg léccel a lábán. Bár rengeteg sérülésről lehet hallani e sport kapcsán, mégis csodálatos és egészséges időtöltés, hiszen tiszta levegőn, gyönyörű tájakon mozoghatunk.
febr. 19
7:18
Down-kór, nyitott gerinc - A magzati rendellenességek szűrése (WebBeteg)
A terhesség során számos lehetőség van a gyakori rendellenességek kimutatására. A szűrőmódszerek fejlődésével egyre nagyobb eséllyel mutathatóak ki a magzati rendellenességek, illetve egyre ritkábban van szükség magzatvíz vizsgálatra. (x)
febr. 19
8:27
Önről mit árul el a kávéja? (Infostart)
Eszpresszó, kapucsínó vagy frapucsínó - melyik a kedvence? Jól gondolja meg a választ, hiszen sokat elárulhat Önről, legalábbis két testbeszéd-szakértő szerint, akik könyvet is írtak a témában tett megfigyeléseikről.
febr. 19
8:45
Kéz nélkül is írhat sms-t (Infostart)
Egyesült államokbeli kutatók azt állítják: kifejlesztettek egy olyan segédeszközt a mobiltelefonokhoz, amellyel a kéz használata nélkül, vezetés közben is küldhető sms.
febr. 19
9:24
Őssejtek és új felfedezés (WebBeteg)
A dyskeratosis congenita elnevezésű ritka, örökletes betegséget tanulmányozták, amely korai öregedéssel jár.
febr. 19
10:00
Diófélék az egészségért - Melyiket válasszam? (NLC)
Sokat hallhatunk arról, hogy a diófélék egészséges zsírsavai és ásványi anyagai támogatják a szervezet működését, sőt, még a fogyásban is segítenek. Arról azonban keveset beszélünk, melyiket válasszuk közülük.
febr. 19
10:27
Pipa, szivar, cigaretta - Ugyanolyan káros mindegyik? (WebBeteg)
A New York-i Presbyterian Kórház orvosai kimutatták, hogy - a közhiedelemmel ellentétben - a kétféle dohányfogyasztás egyike sem óv meg a krónikus obstruktív tüdőbetegségtől (COPD).
febr. 19
11:48
Kezelhető a narkolepszia? (WebBeteg)
Az immunoglobulinnal történt kezelés - melyet gyakran alkalmaznak az idegrendszer autoimmun betegségeinél - rendkívüli eredményeket mutatott. A közlemény szerint az alvászavar a legtöbb páciensnél eltűnt, akiket az első tünetek megjelenését követően rövid időn belül kezeltek.
febr. 19
12:42
Valóban létezik a cukorfüggőség? (NLC)
Gyakran hallani arról, hogy a cukor valóságos függőséget vált ki kedvelőiben - ezért is olyan nehéz betartani a diéták szabályait. De vajon tényleg létezik ilyen függőség?
febr. 19
12:51
Új módszer a rák kimutatására (WebBeteg)
Csúcstechnológiájú DNS-meghatározással sikerült azonosítaniuk baltimore-i kutatóknak azokat a genetikai átrendeződéseket, amelyek csak a tumorsejtekben fordulnak elő, az egészségesekben nem.
febr. 19
13:33
Havas hétvégénk lesz (Infostart)
Borús az ég, csapadékos az idő, és a hétvégén is ilyen marad - mondta az InfoRádió által megkérdezett meteorológus. Reisz András hozzátette: az enyhe időjárás a jövő héten folytatódik, de a hét közepén újabb esőzésre kell számítani. Szombaton havazás várható.
febr. 19
15:54
Megmentené az Abbey Roadot Andrew Lloyd Webber (Infostart)
Andrew Lloyd Webbert sem hagyja hidegen az Abbey Road Studios sorsa: a musicalszerző jelezte, hogy szívesen áldozna a világhírű épületegyüttes megmentésére.
febr. 19
17:03
Mitől lesz fogékony az ember a vírusokra? - Kutatás (WebBeteg)
Feltételezik, hogy több ilyen gén fogékonyabbá teheti az embereket bizonyos vírusokra. Hangsúlyozta, hogy még csak a kutatások bevezető szakaszában tartanak, remélik másoknak is sikerül igazolniuk eredményeiket.
febr. 19
19:09
Gyakori térdsérülések (WebBeteg)
Egy közelmúltban végzett felmérés szerint az elmúlt években térdproblémák miatt keresték fel legtöbben az ortopédiai szakrendeléseket. A térd ízületei rendkívüli sérülékenyek; a sérült ízületeket sokszor műtét nélkül is sikeresen lehet kezelni, gyakran azonban az operáció a helyreállítás egyetlen módja.
febr. 19
19:33
Nem lesz cink a műfogsorrögzítőben (Infostart)
Nem gyártja tovább a cinket is tartalmazó, Poligrip nevű műfogsorrögzítőt a Glaxo, mert több per is folyik ellene azt feltételezve, hogy a ragasztó cinktartalma idegi károsodást és más egészségügyi problémákat okozott a felhasználóknál.
febr. 19
20:12
Szexuális vágy csökkenése és a pajzsmirigy - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Szexuális étvágyam jelentősen csökkent vagy inkább fogalmazzunk úgy,hogy megszűnt, valamint az átlagosnál ingerlékenyebb is vagyok. Utalhat ez a pajzsmirigy betegségére?" - Válogatás a WEBBeteg orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 19
21:15
Mikor ártalmas az alkohol? (WebBeteg)
Míg a mértékletes ivást az egészségesebb szívvel kapcsolták össze kutatások, egy friss tanulmány azt jelzi, hogy ezek az előnyök eltűnnek, ha valaki időnként túlzottan kirúg a hámból.
febr. 19
21:57
Mindenre nem jó az aszpirin (Infostart)
A korábbi feltételezésekkel ellentétben egyes fájdalomcsillapítók, például az aszpirin vagy az ibuprofen nem védenek a bőrráktól.
febr. 19
22:18
Kiütéses lettem, melyik gyógyszer okozhatta? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Megfáztam és paracetamol tartalmú megfázás elleni szert, torokfertőtlenítő tablettát és lázcsillapítót vettem be. Tele lettem csalánkiütés szerű piros foltokkal. Vajon melyik szer okozhatta ezt? A megfázás elleni szer mellékhatása lehet?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Keresés