2010. február 2. kedd

febr. 2
0:33
Ízekre szedett ízületek (HáziPatika.com)
A rágóízülettől a nagylábujjig több mint száz ízület teszi testünket hajlékonnyá, mozgékonnyá. A csontváz alkotóelemeinek kapcsolatát különböző összeköttetések biztosítják. A legmozgékonyabbak a megszakított csontösszeköttetések,...
febr. 2
0:37
A jóga csökkenti a gyulladást fokozó citokinek szintjét (HáziPatika.com)
A rendszeres jógagyakorlatok segítségével számos káros anyag vérszintje csökkenthető, köztük a természetes öregedés és a stressz révén termelődő gyulladásos faktorok szintje is - derült ki egy új tanulmányból.
febr. 2
0:48
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 2
1:15
Napi Horoszkóp - 2010.02.02. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
febr. 2
3:30
"Hogyan lehet elmulasztani az izomlázat?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Az idényben először tegnap fociztam. Ma reggelre mind a lábszáramban, mind a faromban erős izomlázat tapasztalok. Hogyan lehet elkerülni, esetleg gyorsabbá tenni elmúlását?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 2
5:18
Gyors kukoricalepény (Édenkert)
A kukoricalepényt régen málénak hívták és nagyon közkedvelt finomságnak számított. Főleg barack-, vagy szilvalekvárral. A most következő receptben sok gyümölccsel készítjük el az egészséges édességet
febr. 2
5:20
Építsünk egy szép kertet! (Édenkert)
Szeretne egy szép kertet? Ahol jó pihenni, ahová szívesen kinéz a szobája ablakából, és minden évszakban megtalálja benne a szépséget? Akkor lásson neki a tervezésnek. A kert az, ami mindig csak szebb lehet, ha törődünk vele és gondozzuk. Valamint a kert az, amit az antikertészek is gyönyörűvé tudnak varázsolni. És a kert az, ahol nem akadály a méret. Szóval, nincs kifogás. A kert úgy jó, ha szép.…
febr. 2
5:22
Hogyan, milyen virágokból építsünk dézsakertet az erkélyen, teraszon? (Édenkert)
Kreativitás és művészi önkifejezés a balkonon: Ha az erkélyen és a kertben is szabadon akarod engedni a fantáziádat, akkor a konténeres kertészkedés éppen neked való!
febr. 2
5:24
A híres Királyi Botanikus Kert (Édenkert)
A londoni Kew Gardens padjai tetszettek a legjobban. Aki szponzorál egy padot, az egy aprócska táblával emléket állíthat szeretteinek.
febr. 2
5:26
Alma elkábítva - gázosított almák Svájból (Édenkert)
Hófehérke hoppon maradt: az érésgátlóval kezelt svájci alma - mielőtt beleharaptak volna - elaludt.
febr. 2
5:54
A többség szerint nem tesznek eleget a kormányok az éghajlatváltozás ellen (Inforádió)
Csak minden harmadik ember gondolja úgy a fejlett országok lakosai közül, hogy a kormánya a megfelelő lépésekkel és ütemben próbálja megakadályozni a globális éghajlatváltozást. Magyarországon kisebbségben vannak azok, akik ebből a szempontból jónak ítélik vezetőik tevékenységét - derül ki az Ipsos Globalnak a Reuters számára készített felméréséből.
febr. 2
7:03
Ne csak krémezd, hidratálj! A bőr titkai (HarmoNet)
Tudjuk, hogy a szem a lélek, a bőr pedig, az egészség tükre. Nézd meg alaposan, simítsd végig felszínét. Valóban szimbiózisban éltek? Mire van bőrödnek igazán szüksége?
febr. 2
7:42
Szemészeti tanácsok télre - Nem csak síelőknek (WebBeteg)
A téli sportok esetén nem csak a bőrünk, de szemünk is igen intenzíven ki van téve a környezeti hatásoknak: hideg, jelentős hőkülönbségek, a szél és a fűtött helyiségek fokozott szárító hatása.
febr. 2
7:51
Átok, rontás, megszállottság? (Ezoterikus.hu)
Előfordult veled is, hogy úgy érezted, szinte semmi sem sikerül? Lehet ez véletlen, de vannak, akik a balszerencsét átoknak, rontásnak, fekete mágiának vélik. Mi az igazság?
febr. 2
8:15
Keddi HarmoNet horoszkóp 2010-02-02 (HarmoNet)
Kötelességtudóan állsz hozzá a szorgalmas hétköznapokhoz, örülsz, ha jó munkát végezhetsz. Talán egy kicsit lassabban megy a munka, de az biztos, hogy kifogástalan, amit kiadsz a kezedből. Ma emésztésünk lesz érzékenyebb. A hasmenésre hajlamos emberek ne viseljenek sárga ruházatot. A fűszeres ételeket, szokatlan ízeket kerüljék el. Ha túl sokat idegeskedünk, akkor is könnyen megfájdulhat a…
febr. 2
8:17
Heti általános horoszkóp 2010. február 2-től 8-ig (HarmoNet)
Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
febr. 2
8:18
Hogyan tanítsuk meg gyermekeinket a helyes táplálkozásra? (orientpress)
A szülők gyermekeik számos rossz étkezési szokásáért felelősek lehetnek. Éppen ezért fontos néhány alapvető - a csemeték egészségét is szolgáló - tudnivalóra felhívni a nevelők figyelmét.
febr. 2
8:19
E-számok listája: Természetesek, mérgezők, allergének - melyik fogyasztható? (HarmoNet)
A színezőanyagokat azért keverik az élelmiszerekbe, hogy a vásárlók szívesebben megvegyék az árut, amely az adalékkal "friss"-nek vagy "természetes"-nek tűnik. Az élelmiszer-adalékok egyáltalán nem jelentenek újdonságot, hiszen már régóta sózzuk-borsozzuk az ételeinket. Érdekes módon a nátrium-kloridnak még sincs E-száma.
febr. 2
8:27
Valentin-napi haditerv indul! (Ezoterikus.hu)
Hello Kupidó, csáó lapos hangulat! Eddig mindig csak február 14.-re időzítetted a haditervedet? Akkor ideje a változásnak, s már napokkal előbb készülj fel apró meglepetésekből!
febr. 2
8:33
15 immunerősítő étel (kamaszpanasz)
A tél még sokáig tarthat, s a tavaszi fáradtságot elkerülendő, nem árt, ha tudod, mely ételekkel erősítheted immunrendszered. Kamaszkorban különben is fontos a hirtelen fejlődésnek indult szervezet megfelelő vitaminokkal való ellátása, úgyhogy egyél minél többet az alábbi szuper-ételekből!
febr. 2
8:45
Legszerencsésebb napok februárban! (Ezoterikus.hu)
Tudd meg most, melyek a legkedvezőbb napok vásárlásra, takarításra, utazásra, lakásvásárlásra, vagy épp szabadságod eltöltésére...
febr. 2
8:54
Felmentették a diákcsínyért bűnhődő gyereket (Inforádió)
Súlyos testi sértésért került bíróság elé egy fiú Indonéziában, amiért egy méhet tett egyik osztálytársa arcára. A rovar megszúrta a kislányt, akinek szülei azt akarták, hogy a büntetés szolgáljon elrettentő például a viselkedni nem tudó gyerekek számára.
febr. 2
9:09
Fodrász vagy képzés? A sikeres munkakeresés titka (HarmoNet)
Húzzunk miniszoknyát, vagy inkább képezzük magunkat? Melyek azok a tényezők, melyek leginkább befolyásolhatják, hogy megkapunk-e egy állást? Mi jellemzi a magyar nők munkakeresését?
febr. 2
9:09
Hol van a kerti tó helye a kertben? (Édenkert)
Sokszor nem egyszerű megtalálni a tó minden tekintetben megfelelő helyét. Alkalmatlanok a meredek rézsűk, a nagyméretű lombos vagy tűlevelű fákkal benőtt kertrészek vagy az aprócska előkertek.
febr. 2
9:12
Evolúció csúcsa? Magatehetetlenül születünk, majd leigázzuk a világot! (ma.hu)
Apró, törékeny, magatehetetlen, bömbölő csomag az embergyermek. Míg a csecsemő önálló mozgásra még nem képes, a fejét sem képes felemelni, addig a vele egy időben született boci már vígan ugrándozik anyja körül. A különbség mellbevágó, főleg ha belegondolunk: a most tehetetlen kisember az evolúció csúcsán áll.
febr. 2
9:12
Eltűnt a varázslat a rendőri igazoltatás alatt (Inforádió)
Egy amerikai férfi beperelte a rendőrséget, azt állítva, hogy elveszett a varázszsákjának misztikus ereje, amikor egy igazoltatás során kinyitották azt.
febr. 2
9:12
Napi horoszkóp: melléd szegődik a szerencse (Borsa)
Napi horoszkóp: melléd szegődik a szerencse
febr. 2
9:14
Kiderülhet, volt-e fia Orson Wellesnek (Inforádió)
Hajlandó DNS-vizsgálatnak alávetni magát Michael Lindsay-Hogg, akit - a nagy hasonlóság miatt - sokan Orson Welles fiának tartanak.
febr. 2
9:21
Milyen elemű a tested? Árulkodik rólad! (Ezoterikus.hu)
Tested alakja és arcod formája sokat elárul személyiségedről és neked rendelt életfeladataidról! Nézz tükörbe, és ismerd meg magad egy új perspektívából!
febr. 2
9:27
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-02-02) (HarmoNet)
Ma végre összeszedhetjük magunkat, hideg ide-vagy oda. Összpontosítás, a célra, eredményre koncentrálás jellemez bennünket. Törj előre, ez a karrier napja!
febr. 2
9:30
Óvszerrel a szociális problémák megelőzéséért (Inforádió)
A nemi betegségek terjedése ellen és egyéb szociális problémák megakadályozása érdekében óvszert osztanak a vándormunkásoknak Kínában.
febr. 2
9:30
Az áfonya javíthatja az emlékezőképességet (orientpress)
Amerikai és kanadai kutatók bizonyítékot találtak arra, hogy napi néhány pohár áfonyalé javítja az idős emberek memóriáját. A kutatás célja olyan szer kikísérletezése, amellyel megelőzhetik az idős korban egyre gyakrabban jelentkező idegrendszeri rendellenességeket.
febr. 2
9:48
A rövid szünetek segítik a tanulást (WebBeteg)
Egy amerikai kutatás szerint a rövid pihenés, illetve szünetek az alváshoz hasonlóan hozzájárulhatnak a frissen szerzett tudás szűréséhez és tárolásához.
febr. 2
9:50
A Sheehan szindróma tünetei és kezelése (WebBeteg)
Az agyalapi mirigy a hormonrendszerünk karmestere. Ha a karmestert lelövik, a zenekar sem játszik tovább. Valami ilyesmi történik a Sheehan szindrómában is. A betegséget 1937-ben írta le Sheehan.
febr. 2
9:51
Mit csináljunk, ha befagy a kerti tó? (Édenkert)
Kemény teleken akár 50 cm mélyen is befagynak a kisméretű kerti tavak, elzárva így a külvilágtól és az oxigéntől az alatta lakó élőlényeket. Mit tehetünk?
febr. 2
9:53
Melyik szobanövény fogyaszt két legyet egy falásra? (Édenkert)
Kancsóka - aranyos név egy növénykének. A dizájnos külső azonban vérszomjas belsőt takar: a kancsóka ugyanis szabadidejében legyecskéket ragadoz.
febr. 2
9:55
Tavaszi méregtelenítés sok-sok folyadékkal (Édenkert)
Napi folyadékfogyasztásunk kúrán kívül is 1,5-2 liter kéne hogy legyen (sajnos kevesen tartják ezt be), ezt most emeljük fel napi 2,5-3 literre, és álljon főként szénsavmentes ásványvízből, zöldséglevekből és tisztító gyógyteából.
febr. 2
9:57
Figyeld a gesztusait, - mit takargat előled? (Ezoterikus.hu)
Naponta találkozunk emberekkel, kiknek gesztusa, testtartása személyiség jegyekről árulkodik. Vajon mit jelent az előrehajló váll, a doboló ujjak vagy az ökölbe szorított kéz?
febr. 2
10:03
Sport áldott állapotban. Szabad? (HarmoNet)
A tudomány a mai napig nem tud pontos adatokkal szolgálni, hogy mi a terhelés felső határa a várandós anyák számára. Arról viszont biztos képet lehet alkotni, hogy mik a korlátok, és mik a lehetőségek? Lássuk!
febr. 2
10:03
Új géntechnológia: friss paradicsom 45 napig (ma.hu)
Hosszan friss, minőségét akár 45 napig is megőrző, ezáltal pedig tovább tárolható genetikailag módosított paradicsomot termesztettek tudósok Indiában.
febr. 2
10:06
Káros-e, ha a gyerek közelről nézi a tévét? (orientpress)
Minden szülő azzal riogatja a gyerekét, hogy ha túl közel ül a TV képernyőjéhez, akkor biztosan elromlik a szeme. A szemorvosok ezzel a kijelentéssel nem értenek ugyan egyet, de felhívják a figyelmet arra: ha a csemeténk túl közelről nézi a kedvenc meséit, az akár szembetegségre is utalhat.
febr. 2
10:08
Antioxidánsok és az emlőrák összefüggéseiről (orientpress)
A számos élelmiszerben (pl. az étcsokoládéban, illetve a színpompás zöldségekben és gyümölcsökben) megtalálható antioxidánsok, együttműködve a szervezetünkben megtalálható endogén pro- és antioxidánsokkal, hatással lehetnek számos daganattípus, pl. az emlőrák kialakulásának kockázatára.
febr. 2
10:09
Válasszunk ágyat! (Lakáskultúra)
Pihenés és megnyugvás – talán nincs is fontosabb dolog az életben egy jó ágynál. Azonban ha már viseletes vagy kevéssé kényelmes, akkor itt az ideje lecserélni. 3 tippel segítünk, hogy a legjobbat válassza.
febr. 2
10:12
Milyen zöldséget és gyümölcsöt szeretünk? (Édenkert)
A termelési  és a piacviszonyok alakulása megváltoztatta a zöldség-és gyümölcstermelésünk helyzetét is. Lássuk, hogyan?
febr. 2
10:14
Méhek az atkák ellen (Édenkert)
Genetikailag is különböznek fajtársaiktól azok a házi méhek, amelyek képesek a kaptárokat megtisztítani a kártevő atkáktól. A takarító méhek felismerik a Varroa fertőzött méhlárvákat és bábokat, és kidobják azokat a kaptárból
febr. 2
10:15
Sherlock Holmes divatba jött (Borsa)
Guy Ritchie filmje nemcsak egy legendát, hanem egy stílust is életre keltett. A profik modern darabokkal variálják a rosszhírű dandy ruhatárát.
febr. 2
10:15
Mi a szülinapszámod? Jóslataid februárra! (Ezoterikus.hu)
Születésnapod meghatározza, hogy egy hónapban melyek számodra azok a tevékenységek, módszerek és napok, amelyek kedvezőek. Mikor születtél? Csak válaszd ki a napot!
febr. 2
10:24
Halolaj mentális betegségek ellen (orientpress)
A halolaj kapszula napi szedése elháríthatja a mentális betegségek legnagyobb részét, ezt sugallják a kísérleti eredmények. Egy három hónapos halolaj terápia ugyanolyan hatékony, mint a gyógyszerek, lecsökkenti a pszichotikus megbetegedések arányát (például a skizofréniát) az egy negyedére.
febr. 2
10:42
Leginkább a gyógyítókban, legkevésbé az ufókban és a szellemekben hiszünk (Inforádió)
Leginkább a született gyógyító képességek létezésében, legkevésbé a földönkívüliekben és a szellemekben hiszünk - derül ki az Image Factory és a Tárki 12. Társadalmi Klíma Riportjából. Az ezer fő részvételével készült kutatás szerint, míg a korcsoportok között nincs jelentős eltérés a természetfelettire való hajlandóság tekintetében - bár a fiatalok kismértékben érzékenyebbek a témára - addig a…
febr. 2
10:51
Immunkezeléssel csökkenthető a fájdalom (WebBeteg)
Az immunrendszer kezelése jelentősen enyhíti a végtagsérülés vagy amputáció miatt kialakult krónikus fájdalmat; a megállapítás megváltoztathatja a fájdalomcsillapítás eddigi módját - közölték brit kutatók hétfőn.

Keresés