2010. február 16. kedd

febr. 16
0:42
Egészségügyi hírek: Ingyenes oltás, beruházások, látogatási tilalom (WebBeteg)
Magyarországon évente mintegy ötszáz nő hal bele a méhnyakrákba és ezerkétszáz új esetet fedeznek föl – közölte a szakember.
febr. 16
0:51
Migrénes? Súlyosabb betegség is fenyegeti! (HáziPatika)
Egy, a Neurology folyóiratban 2010. január 13-án online megjelent új kutatás szerint a migrén és a depresszió hátterében azonos genetikai komponens áll.
febr. 16
0:55
Hogyan működnek a lokális fájdalomcsillapítók? (HáziPatika)
Ahogy a reklám is mondja, ha fáj a hátunk, derekunk, vagy bármely ízületünk, csak bekenjük a reklámozott krémmel és máris elmúlik. De hogy lehet ez? Hogyan hatnak a lokális fájdalomcsillapítók?
febr. 16
3:51
"Töredezik a körmöm!" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Az a problémám, hogy a körmöm nagyon szétválik, törik, hiába próbálom óvni, hogyan segíthetnék a gondon?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 16
5:30
Egészséges az optimizmus (Infostart)
Ritkábban lesznek náthások azok, akik optimistán élik az életet - állapították meg német tudósok, akik vizsgaidőszakban terhelt egyetemisták esetében térképezték fel állításukat.
febr. 16
5:48
Félnek a gyerekek az online idegenektől - de az adataikat megosztják velük (Infostart)
Az ír gyerekek többsége aggódik, ha ismeretlen személy próbál vele kapcsolatba lépni az interneten keresztül, de zavaruk ellenére mégis hajlandóan személyes információkat megosztani magukról - derült ki egy felmérésből. Magyarországon még nem készült ilyen vizsgálat.
febr. 16
5:57
Milyen betegségek ellen lehet hasznos a kávé? (WebBeteg)
Egy új kutatási eredmény szerint a kávé egészséges is lehet: nemcsak feldob és elmulasztja a fejfájást, hanem csökkenti a kettes típusú diabétesz, a Parkinson-kór, a vastagbélrák és még a fogszuvasodás kialakulásának az esélyét is!
febr. 16
6:24
Földcsuszamlás miatt négy gyermek meghalt egy haiti iskolában (Infostart)
Négy gyermek meghalt, két társuk pedig megsérült, amikor a négy napja tartó esőzés okozta földcsuszamlás miatt részben összeomlott egy iskola a Haiti északi részében fekvő Cap Haitien városban - közölte a haiti polgári védelem.
febr. 16
8:03
A spondylosis, a gerinccsigolyák egyéb betegségei (WebBeteg)
A gerinc minden részében relatíve korán megkezdődik a kopás, a porckorong vízkötő képessége már 30 éves kor felett igen gyorsan csökken.Ennek következtében a porckorong állománya felrostozódik, felpuhul, csökken a magassága, és helyenként ki is boltosul.
febr. 16
8:12
Elrettentő feliratok az alkoholtermékeken is? (Infostart)
A mértékletes szeszfogyasztás egységeit fel kellene tüntetni a boltokban kapható alkoholtermékeken - a brit kormány azt tervezi, hogy így küzd a túlzott alkoholfogyasztás ellen.
febr. 16
8:30
Ritka kivétel: együtt szurkolnak a nők és a férfiak (Infostart)
Legalább egy tekintetben egyedülálló esemény a most zajló vancouveri olimpia, a legtöbb sporteseménnyel ellentétben ugyanis a téli játékokra legalább annyira kíváncsiak a nők, mint a férfiak - derült ki egy nemrég készült felmérésből.
febr. 16
8:48
Együnk a téli depresszió ellen! (Infostart)
A tavaszra még várnunk kell, de addig se hagyjuk, hogy a téli depresszió uralja hangulatunkat. Helyes táplálkozással nem csak energikusabbak lehetünk, de jókedvünket is növelhetjük.
febr. 16
9:06
James Bond bőrébe bújhat az Avatár tengerészgyalogosa (Infostart)
Egyre többen tennének nagyobb összeget arra, hogy az Avatár sztárja, Sam Worthington lesz a következő James Bond-film főszereplője.
febr. 16
9:06
A gyógyszermásolatnak gyengébb a hatása (WebBeteg)
A mindennapi gyógyítás szempontjából elgondoztató adatokat közöltek Kanadában.
febr. 16
9:24
Sok nő szerint a nemi erőszak áldozata is hibás (Infostart)
A nők több mint fele úgy gondolja, hogy a nemi erőszak áldozata is felelős azért, ami vele történik - derül ki egy brit felmérésből. Sokak szerint a provokatív tánc vagy a túl sokat látni engedő ruha viselése önmagában "felhívás keringőre."
febr. 16
9:24
Csecsemőkorban érdemes kezdeni az elhízás megelőzését (Metropol)
Sok esetben már két éves kor előtt jelentkeznek az egész életre szóló elhízás jelei. Az étkezési preferenciák két éves kor előtt kialakulnak.
febr. 16
10:09
Tbc Szekszárdon: már többször hazaszökött a beteg (WebBeteg)
Már háromszor szökött haza a szekszárdi kórházból az a tbc-s nő, akit súlyos állapotban vittek az intézménybe egy hónapja - írja a Népszabadság.
febr. 16
10:54
Már drogériákban is előszeretettel vásárolunk vitamint (Infostart)
Ma már minden ötödik vitaminra költött forintot drogériában költjük el - derül ki a GfK LHS HealthCare gyógyszerészek, patikai vásárlók és lakosság körében végzett kutatásaiból, valamint a háztartások privát fogyasztását mérő Consumer Tracking adataiból. A különböző vitaminformák közül egyre népszerűbbek a cukorkák, italok és folyamatosan csökken a korábban igen népszerű pezsgőtabletták vásárlása.
febr. 16
11:12
Túlélte az egyik mozdonyvezető a belgiumi vasúti katasztrófát (Infostart)
Súlyos sérülésekkel, de túlélte az egyik mozdonyvezető a Brüsszel melletti vasúti szerencsétlenséget - derül ki keddi brüsszeli sajtójelentésekből. Tizennyolcan haltak meg, amikor összeütközött két egymással szemben haladó vonat hétfőn reggel Brüsszeltől nem messze, a flandriai Halle (francia nevén Hal) város egyik pályaudvarának közelében.
febr. 16
11:12
Inkontinenciáért felelős gyógyszercsoportok (WebBeteg)
Amennyiben Ön is az inkontinencia tüneteit tapasztalja saját megán, érdemes tisztában lennie azzal, hogy milyen gyógyszerek hozhatóak összefüggésbe a betegség kellemetlen tüneteivel.
febr. 16
12:06
Enyhül az idő, de még nincs itt a tavasz (Infostart)
Átmeneti lesz a szerdán kezdődő enyhülés - mondta az InfoRádiónak Vadász Vilmos meteorológus. A jövő hét elején újabb lehűlésre kell számítani, de annyira már nem lesz hideg, mint február elején.
febr. 16
13:18
Ön hány kollégáját utálja? (Infostart)
Nem újdonság, hogy a kollégák áskálódnak egymás ellen vagy pletykálkodnak, egy új brit kutatás azonban kiderítette, hogy öt dolgozóból egy ki nem állhatja a munkatársait.
febr. 16
14:21
Inkontinencia: a férfiakat is gyakran érinti (WebBeteg)
A vizelet inkontinencia nem más, mint a vizelet véletlenszerű, akaratlan ürítése. Nem betegség, hanem egy mélyebben meghúzódó, egészségügyi probléma tünete.
febr. 16
15:24
Vitaminok - 100 milliós bírság a cégnek (WebBeteg)
A GVH állásfoglalása szerint nem tekinthetők tudományos ismeretnek a pozitív terméktapasztalatok, a betegektől és kezelőorvosaiktól származó vélemények.
febr. 16
16:27
Fogyókúra - Hogyan segít fogyni az orlisztát hatóanyagú szer? (WebBeteg)
A piacon lévő gyógyszerek közül az egyetlen orlisztát hatóanyagú, vény nélkül is elérhető fogyókúrás gyógyszer megakadályozza, hogy a táplálékkal elfogyasztott zsír egy része a vékonybélben felszívódjon, így minden 2 kg saját erőből elért fogyás mellett további 1 kg-ot veszíthetünk (természetesen kiegyensúlyozott és változatos, kalória- és zsírszegény étrend mellett).
febr. 16
17:30
Fogyókúra - Mit kell tudni az orlisztátról? (WebBeteg)
A piacon lévő gyógyszerek közül az egyetlen orlisztát hatóanyagú, vény nélkül is elérhető fogyókúrás gyógyszer megakadályozza, hogy a táplálékkal elfogyasztott zsír egy része a vékonybélben felszívódjon, így minden 2 kg saját erőből elért fogyás mellett további 1 kg-ot veszíthetünk (természetesen kiegyensúlyozott és változatos, kalória- és zsírszegény étrend mellett).
febr. 16
18:33
Szemünk és a 3D élmény (WebBeteg)
A térhatású filmek látásához szükséges, hogy mindkét szemünket használjuk.
febr. 16
19:36
Érzékeny makk, fitymaszűkület - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Huszonhárom éves vagyok. Fél éve estem át egy fitymaszűkületi műtéten. Szexulás életem szinte nulla. Eddig a szűkületem miatt voltam gátlásos most a túlérzékenység miatt. Mit tegyek?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdseiből.
febr. 16
20:12
Melegedjünk - ízekkel! (Infostart)
Hideg időben a szervezet több energiát igényel, ezt érezhetjük az étvágyunk növekedésén, illetve a megkívánt ételek fajtáján is. Ám a zsíros húsok és édességek helyett érdemes megpróbálkozni a melegítő hatású élelmiszerekkel. Gyomor- és májproblémákkal küzdőknek azonban nem ajánlottak a túlzottan erős, csípős, karakteres ízek.
febr. 16
20:30
Veszni hagyták a csaknem félmilliárdos nyereményt (Infostart)
Beváltatlan maradt egy 2,5 millió dollárt, azaz 470 millió forintot érő lottószelvény az Egyesült Államokban. A hatalmas összeg, ahelyett, hogy megváltoztatná valaki életét, visszakerül a nyereményalapba.
febr. 16
20:48
Baj van, ha nem méretes az óvszer (Infostart)
Túl hosszú vagy túl rövid, túl szűk vagy túl bő... a nem illeszkedő gumi óvszer nemcsak lecsúszhat vagy elszakadhat, de a partnerek szexuális élvezetét is csökkentheti - állapítja meg egy tanulmány, amelyet kedden ismertetett a Sexually Transmitted Infections (Szexuálisan Terjedő Betegségek) című szakfolyóirat.
febr. 16
21:42
Tüdőrák - Melyek a veszélyes szakmák? (WebBeteg)
Az átlagosnál magasabb volt a kockázat a gázállomások személyzeténél, a bőrkikészítéssel, üvegművességgel foglalkozóknál és a hegesztőknél is, noha ezeken a területeken viszonylag kevesen dolgoztak a felmérésben részt vevő férfiak közül.
febr. 16
22:45
Rovarirtószerek káros hatása - Kutatás (WebBeteg)
A Nebraskai Egyetem munkatársai Whitney S. Goldner vezetésével 16 500, Iowa államban és Észak-Kaliforniában élő nő egészségügyi adatait elemezték.
febr. 16
23:48
Harminc centis sebészeti eszközt felejtettek egy idős nőben (WebBeteg)
Bár az idős asszony állandóan belső fájdalmakra panaszkodott, az orvosok nem hittek neki; azzal nyugtatták, hogy ez a műtét és a magas kor következménye, és majd magától, fokozatosan elmúlik.

Keresés