2010. február 22. hétfő

febr. 22
0:15
Szívproblémákat okozhatnak a gyógynövénykészítmények (HáziPatika.com)
Egyre több ember szed szívproblémáira gyógynövényből készült készítményeket, azonban a legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy ezek a termékek számos veszélyt rejthetnek, különösen más szerekkel együtt szedve.
febr. 22
0:19
Orrból ömlő információ (HáziPatika.com)
Orrváladék nem csak akkor termelődik, amikor nagy mennyisége miatt fel is tűnik. Nem csupán nátha, taknyosság idején létezik. Igaz, ekkor nevezzük - illik vagy nem illik - egyszerűen takonynak, melynek összetétele, állaga fontos...
febr. 22
1:00
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 22
2:39
Bírálta a FIFA orvosi vezetője a dopping-ellenes stratégiát (WebBeteg)
Hatástalannak nevezte az egyes futballistákat megcélzó dopping-ellenes stratégiát a Nemzetközi Labdarugó Szövetség (FIFA) orvosi vezetője vasárnap. Jiri Dvorak azt mondta, hogy évente csaknem 30 millió dollár megy el minderre, feleslegesen.
febr. 22
4:45
Alvási apnoe - Miért fontos a szűrés? (WebBeteg)
Az alvási apnoe-t napjainkban súlyos betegségnek tartják, amely mindennapokra és a párkapcsolatra gyakorolt káros hatása mellett számos szövődményt idézhet elő, illetve megnöveli más betegségek kockázatát.
febr. 22
5:24
Fodrospálma (Howea belmoreana) (Édenkert)
Ez egy karcsú termetű pálmafaj. Zárt térben elérheti akár a 2 m-es magasságot is. Egyenes, fölfelé törő szárán elegáns, ívben meghajló, szárnyalt levelek erednek. A levelei összetettek, zöldek, puhák. A növénynek sem termése, sem virága nincs.
febr. 22
5:26
Milyen pálmát vegyek?- tippek a gyompálmától a halfarokpálmáig (Édenkert)
Pálma a kertben, pálma a lakásban. Egyértelmű, hogy a trópusok hangulatát varázsolhatjuk környezetünkbe a pálmákkal. De melyiket hová érdemes ültetnünk? És mibe?
febr. 22
5:28
Használati utasítás szabadba ültetett pálmákhoz (Édenkert)
Mivel a magyar klíma nem igazán kedvező a pálmák számára, a lehető legjobb körülményeket kell biztosítanunk ennek ellensúlyozására.
febr. 22
7:33
Nincs idő a betegségre? Lelki zavaraink manifesztációja (HarmoNet)
Olyan korban élünk, amikor a modern orvostudomány naponta elkápráztat bennünket eredményeivel, új találmányaival. Mégis egyre több a beteg ember. Hogyan lehetséges ez? Ha fáj a fejünk, bekapunk egy fájdalomcsillapító tablettát, mert nincs idő a fejfájásra, nincs idő arra, hogy bajunk legyen. Na ebből lesz az igazán nagy baj!
febr. 22
7:36
Élő macskákkal etette kutyáját (Inforádió)
Eleven kismacskákkal etette kutyáját egy új-zélandi férfi, tettéért hét hónap börtönre ítélték. A gisborne-i bíróság emellett megtiltotta az állatkínzónak, hogy az elkövetkezendő tíz évben állatot tartson.
febr. 22
7:36
Reklámok hízlalják a gyerekeket (NLCafé)
Amikor egy gyerek órákig bámulja a tévét, nem csak azért hízik, mert nem mozog, hanem főleg azért, mert rossz minőségű, hízlaló ételek reklámjait látja, melyek elérik nála céljukat. Egy új vizsgálat eredményeit az American Journal of Public Health közölte.
febr. 22
7:36
Napi Horoszkóp - 2010.02.22. (Ezoterikus.hu)
Mai napi horoszkópunk könnyed útmutató ahhoz, hogy mit, hogyan érdemes lépni, ha sikert akarunk elérni. Van, akinek kevésbé jó nap a mai, aggodalomra nincs ok.
febr. 22
7:38
Asztrológiai előrejelzés - 02.22.-02.28. (Ezoterikus.hu)
A hét bolygóállása nagy mértékben befolyásolhatja, hogy miben lehetünk most sikeresek, vagy épp mikor ütközhetünk váratlan akadályokba...
febr. 22
7:54
A böjtölés nagykönyve (Ezoterikus.hu)
A böjtölés sokkal több egyszerű táplálékmegvonásnál -#8211; olyan tapasztalati út, amely testi és lelki megtisztuláshoz vezet.
febr. 22
7:54
Milyen okai lehetnek a vizelettartási zavaroknak? (WebBeteg)
Átmeneti vizelet inkontinenciát akár az étkezési szokások vagy bizonyos gyógyszerek is előidézhetnek, a tartós vizelettartási nehézség hátterében azonban legtöbbször szervi eltérések állnak.
febr. 22
8:09
Hétfői HarmoNet horoszkóp 2010-02-22 (HarmoNet)
Ma már sokkal frissebbek leszünk, reggel nyitott, érdeklődő hangulatban ébredhetünk. Kommunikatív hajlamunk megerősödik, így eredményesek lehetnek a munkahelyi megbeszélések, üzleti tárgyalások. A mai napon a kezeinkre kell jobban vigyáznunk, sokkal sérülékenyebbek. Vigyázzunk, ha veszélyes szerszámokkal dolgozunk, a mai napon felejtsük el a barkácsolást. Ha éppen a konyhában tevékenykedünk,…
febr. 22
8:11
Heti munka horoszkóp 2010. február 22-től 28-ig (HarmoNet)
Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
febr. 22
8:12
Nem a tévézés, hanem az egészségtelen ételek reklámja hizlalja a gyereket (Inforádió)
Amikor egy gyerek órákig bámulja a tévét, nem csak azért hízik, mert nem mozog, hanem főleg azért, mert rossz minőségű, hizlaló ételek reklámjait látja, melyek elérik nála céljukat. Egy új vizsgálat eredményeit az American Journal of Public Health közölte.
febr. 22
8:12
Folyton fáradt vagy? Segítünk kitalálni, mi lehet az oka! (kamaszpanasz)
Ha sehogyan sem jösz rá, miért vagy olyan fáradt, az alábbi tesztek segítenek megállapítani, miért is van az, hogy csak vonszolod magad.
febr. 22
8:13
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-02-22) (HarmoNet)
Ma szükséges felismernünk, belátnunk, hogy az ajtó külső oldalán tartózkodunk. Mind tudásban, önismeretben, problémáinkban ismeretlen térségben vagyunk. Ha azonban merünk, beléphetünk az ajtón.
febr. 22
8:27
János vitéz hajtana-e a modern Iluskára? (HarmoNet)
Képzeletünk ad korlátot vágyainknak, s csak a korlátokon belül elért sikerekre lehetünk méltón büszkék. Ugyan ki akarna ma király lenni Tündérországban? Inkább a kis földed vigyáznád, Iluskád öledbe véve, dédelgetve. Avagy mitől lett János vitéz?
febr. 22
8:30
Heti Horoszkóp február 22-től (Ezoterikus.hu)
Ahány jegy, annyi féle hatás. Neked mit rejteget ez a hét? Vízöntő vagy Ikrek vagy? Bánat vagy jókedv környékezi a következő napokat? Megtudhatod!
febr. 22
8:32
Szauna vagy gőzfürdő? Tények és tévhitek (Ezoterikus.hu)
Neked melyik alkalmasabb? Az egészséges izzadás: A rendszeres szaunázás erősíti az immunrendszert, serkenti a vérkeringést és csökkenti a testi gyengélkedést.
febr. 22
8:48
Indokolatlan szabályozás az ápolók körében (orientpress)
Minden különösebb indok nélkül korlátozza az ápolók tevékenységét egy most megjelent rendelet: önállóan például nem köthetnének be infúziót vagy katétert, s nem adhatnának intravénás injekciót sem.
febr. 22
9:06
Szabályok, amiket nem kell figyelembe venni (ma.hu)
Ezek a gyöngyszemek szájról-szájra terjednek, vagy csak úgy élnek a köztudatban, nem tudjuk. Bölcsességek és szabályok, amelyeket nem feltétlenül kell figyelembe venni...
febr. 22
9:15
Ma a skorpiónak katartikus élményben lehet része (Borsa)
Napi horoszkóp, hétfő
febr. 22
9:21
Akupunktúrával a mentstruációs görcsök ellen (HarmoNet)
A menstruációs problémák nem csak a PMS szintjén jelentenek gondot a nőknek, hanem gyakran az első vérzési napok is komoly görcsöket okoznak a felnőtt hölgyeknek. A gyógyszerek helyett természetes módszerekkel érdemes ezt elsőként kezelni, hiszen a szájon át szedhető fájdalomcsillapítók a gyomornak is kihívást jelentenek.
febr. 22
9:24
Amilyen a hüvelykujjad, olyan vagy Te! (Ezoterikus.hu)
Már olvastál nálunk arról, hogy a hüvelykujjunk tulajdonképpen az egész tenyerünket jelképezi. Ezáltal pedig rólunk is elmond néhány érdekességet...
febr. 22
9:36
Már megint egy barna folt a pálmalevélen. Mi okozza? (Édenkert)
A mostani hideg időszakban gyakran kapunk ehhez hasonló kérdést, ezért szakértőnk összegyűjtötte, hogy mi okozhat szürkésbarnás foltosodást a pálmaleveleken.
febr. 22
9:38
A szúrós legyezőpálma (Édenkert)
Többféle méretű és megjelenésű szobanövény van, amelyek más és más hatást keltenek a lakásban. Egyik közülük a nagyszerű látványt nyújtó legyezőpálma (Livistona), ami igazán feldobja lakása hangulatát. Tüskés levélnyelű, kisigényű, jól alkalmazható stíluselem. Nem meglepő tehát, hogy ez lett októberben a Hónap szobanövénye.
febr. 22
9:51
Hogyan válaszd ki a hozzád illő sportmelltartót? (kamaszpanasz)
Igen nehéz megtalálni a tökéletes sportmelltartót ami tart, de nem szorít, feszes, de nem vág be és így tovább. Kiválasztottuk az 5 legjobbat, hogy ne kelljen sokat bajlódnod!
febr. 22
9:57
Gyógyító fák és cserjék (Édenkert)
Bodazaszörp, akácvirág, füge, mogyoró és még sorolhatnánk. Nem csak ízes, illatos, édes termények, számos gyógyhatással is rendelkeznek. Lássuk, melyek ezek!
febr. 22
10:00
Használd ki a természet adottságait! - Mire tanít a tavasz? (NLCafé)
Lássuk, mit tartogat számunkra a tavasz, amelynek adottságait ügyesen kellene kihasználni, és beépíteni a mindennapjainkba. Hangolódj rá a természet különböző rezgéseire, és meglátod, energiád megsokszorozódik!
febr. 22
10:00
Terhességi félelmek és stressz - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"A folyamatos aggodalom a baba iránt nem okozhat semmilyen fejlődési rendellenességet? Komolyabb stressz árthat a babának?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 22
10:18
Az esemény utáni tabletta recept nélkül kapható Ausztriába (orientpress)
Ausztria gyógyszertáraiban december közepe óta az esemény utáni fogamzásgátló tabletta Vikela néven recept nélkül kapható. A készítmény hatóanyagként 1,5 mg levonorgestreit tartalmaz és 'minden korcsoportbeli nők' szükség esetén való védekezésére szolgál - közli a DAZ.
febr. 22
10:18
A legbizarrabb plasztikai műtétek (Borsa)
Vannak, akik nem egyszerűen szépek akarnak lenni, hanem más létező, illetve kitalált személyekké műttetik magukat. Bizarr plasztikai műtétek.
febr. 22
10:18
Hiteles Mesterek 24 jele! Nekik bedőlhetsz! (Ezoterikus.hu)
Mi alapján tekinthető egy Mester hitelesnek? Milyen jeleket keress benne? Cikkünk segítségével utat mutatunk azoknak, akik még keresik a HITELES mesterüket...
febr. 22
10:18
Kockásliliom türelmes kertészeknek (Édenkert)
Magyarországon csak egy kockásliliom-faj honos, és csupán féltucat faj kapható. Pedig az érzékeny virágok valódi kuriózumok a kertben.
febr. 22
10:20
Télálló pálmákat és banánt is ültethetünk kertünkbe (Édenkert)
Hazánkban sok olyan növény teleltethető át szabadföldön, melyeket elsősorban cserepes, üvegházi növényekként ismerünk. A következőkben a télálló pálmák és a banán teleltetésével ismerkedhetünk meg.
febr. 22
10:22
Tuja helyett - lomblevelű örökzöldek (Édenkert)
Magyarország tujanagyhatalom. Ha jobban szemügyre vesszük nagyvárosaink gazdagabb zöldterületeit, leginkább csak tujasövényekkel elválasztott egyenkertek tárulnak elénk. Az egyhangúság feloldásául bemutatunk néhány lomblevelű örökzöld cserjét, amelyekkel remekül helyettesíthetjük a már unalomig ismert tuját.
febr. 22
10:33
Stresszes felnőtt stresszes gyereket nevel! (HarmoNet)
Az általam kifejlesztett alábbi módszert nagy szeretettel alkalmaztam saját lányom nevelése során és később is sok-sok szülőnek jelentett segítséget a családi béke megteremtésében. A stressz lélektana és levezetése. Carla Galli cikke.
febr. 22
10:54
Kína felfegyverkezik orvostechnikával (orientpress)
Kína 2011-ig 85 milliárd eurót invesztál egészségügyi rendszere megreformálásába.
febr. 22
10:54
Ex-dialógus! Hogy éld túl a szakítást? (Ezoterikus.hu)
Elmész egy randira egy újdonsült jelentkezővel, és amint megfogja a villát, egyből eszedbe jut a volt barátod. Innentől kezdve nemcsak hogy te nem tudsz ráfigyelni...
febr. 22
11:03
Adela blogja: Primavera (astronet.hu)
Érkezésem óvatos volt. Puha, csendes és félénk. Pedig régóta égetett a vágy, hogy indulhassak.
febr. 22
11:09
A szegénység a rák genetikai alapja?! (HarmoNet)
Genetikai magyarázata is van annak, hogy a szegény környezetben élő nők miért képesek kevésbé a mellrák legyőzésére - állítják skót kutatók.
febr. 22
11:18
Díjnyertes Re-üveg tárgyak (Lakáskultúra)
A magyar alkotók újrahasznosított üvegből készült alkotásai február 21-én mutatkoztak be a zsűri és a nagyközönség előtt.
febr. 22
11:21
Ilyenek vagyunk: rendhagyó operabáli rosszallás (Borsa)
Előnytelen adottságaink elfogadása évekbe kerülhet, és nem kevés idő, míg megtanulunk ennek megfelelően öltözködni. Ha megtanulunk. Példák erre is, arra is.
febr. 22
11:23
A héten meglesz a mérleg munkájának gyümölcse (Borsa)
Heti horoszkóp, 8. hét
febr. 22
11:30
A kávé jó a cukorbetegeknek? (orientpress)
Ausztrál kutatók, több mint 450 ezer résztvevővő vizsgálata során arra jutottak, hogy napi 4 csésze kávé fogyasztása 25 százalékkal jobban csökkentette a diabétesz kockázatát mint két csésze vagy annál kevesebb fogyasztása.
febr. 22
11:30
Tudtad? Ruhád színe meghatározza jellemed! (Ezoterikus.hu)
Julija Bogdanova orosz színterapeuta összefüggést talált a leggyakrabban viselt holmink színe és a jellemünk között. Íme!

Keresés