2010. február 22. hétfő

febr. 22
0:15
Szívproblémákat okozhatnak a gyógynövénykészítmények (HáziPatika)
Egyre több ember szed szívproblémáira gyógynövényből készült készítményeket, azonban a legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy ezek a termékek számos veszélyt rejthetnek, különösen más szerekkel együtt szedve.
febr. 22
0:19
Orrból ömlő információ (HáziPatika)
Orrváladék nem csak akkor termelődik, amikor nagy mennyisége miatt fel is tűnik. Nem csupán nátha, taknyosság idején létezik. Igaz, ekkor nevezzük - illik vagy nem illik - egyszerűen takonynak, melynek összetétele, állaga fontos...
febr. 22
2:39
Bírálta a FIFA orvosi vezetője a dopping-ellenes stratégiát (WebBeteg)
Hatástalannak nevezte az egyes futballistákat megcélzó dopping-ellenes stratégiát a Nemzetközi Labdarugó Szövetség (FIFA) orvosi vezetője vasárnap. Jiri Dvorak azt mondta, hogy évente csaknem 30 millió dollár megy el minderre, feleslegesen.
febr. 22
4:45
Alvási apnoe - Miért fontos a szűrés? (WebBeteg)
Az alvási apnoe-t napjainkban súlyos betegségnek tartják, amely mindennapokra és a párkapcsolatra gyakorolt káros hatása mellett számos szövődményt idézhet elő, illetve megnöveli más betegségek kockázatát.
febr. 22
7:36
Élő macskákkal etette kutyáját (Infostart)
Eleven kismacskákkal etette kutyáját egy új-zélandi férfi, tettéért hét hónap börtönre ítélték. A gisborne-i bíróság emellett megtiltotta az állatkínzónak, hogy az elkövetkezendő tíz évben állatot tartson.
febr. 22
7:36
Reklámok hízlalják a gyerekeket (NLC)
Amikor egy gyerek órákig bámulja a tévét, nem csak azért hízik, mert nem mozog, hanem főleg azért, mert rossz minőségű, hízlaló ételek reklámjait látja, melyek elérik nála céljukat. Egy új vizsgálat eredményeit az American Journal of Public Health közölte.
febr. 22
7:54
Milyen okai lehetnek a vizelettartási zavaroknak? (WebBeteg)
Átmeneti vizelet inkontinenciát akár az étkezési szokások vagy bizonyos gyógyszerek is előidézhetnek, a tartós vizelettartási nehézség hátterében azonban legtöbbször szervi eltérések állnak.
febr. 22
8:12
Nem a tévézés, hanem az egészségtelen ételek reklámja hizlalja a gyereket (Infostart)
Amikor egy gyerek órákig bámulja a tévét, nem csak azért hízik, mert nem mozog, hanem főleg azért, mert rossz minőségű, hizlaló ételek reklámjait látja, melyek elérik nála céljukat. Egy új vizsgálat eredményeit az American Journal of Public Health közölte.
febr. 22
10:00
Használd ki a természet adottságait! - Mire tanít a tavasz? (NLC)
Lássuk, mit tartogat számunkra a tavasz, amelynek adottságait ügyesen kellene kihasználni, és beépíteni a mindennapjainkba. Hangolódj rá a természet különböző rezgéseire, és meglátod, energiád megsokszorozódik!
febr. 22
10:00
Terhességi félelmek és stressz - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"A folyamatos aggodalom a baba iránt nem okozhat semmilyen fejlődési rendellenességet? Komolyabb stressz árthat a babának?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 22
12:06
Nem gyakoribb a szívinfarktus a háborús veteránoknál (WebBeteg)
A háború szörnyűségei a katonák számára nem csak fizikai, de gyakran még súlyosabb lelki megterhelést jelentenek.
febr. 22
13:09
Mit jelent a pszichoszomatika? (WebBeteg)
A pszichoszomatika kifejezés a lélek és test egységére utal. A pszichoszomatikus orvoslás a gyógyítás olyan általános irányultságát jelenti, amely a megbetegedések keletkezésében, lefolyásában és kezelésében figyelembe veszi a testi, lelki és társadalmi kölcsönhatásokat.
febr. 22
13:18
A világ leghízlalóbb ételei - Megkóstolnád? (NLC)
"Ételpornóoldalon" gyűltek össze a világ leghizlalóbb étkei az interneten.
febr. 22
14:12
Gének és a lombikgyerekek (WebBeteg)
Carmen Sapienza, a philadelphiai Temple Egyetem orvosi fakultásának genetikusa kiemelte, hogy a lombikbébi módszerrel született gyerekek közül még alig vannak, akik elmúltak 30 évesek, ezért az még nem állapítható meg, hogy milyen arányban lesznek elhízottak, illetve lesz magas vérnyomásuk vagy más problémájuk 50 éves korukra vagy később.
febr. 22
15:15
A kamaszok alvási szokásai (WebBeteg)
A kamaszok bonyolult szociális hálózatokban élnek, és különösen sérülékenyek lehetnek - állítja a tanulmány, amit a Tudományos Haladás Amerikai Szövetségének (AAAS) éves találkozóján ismertettek.
febr. 22
15:17
Lovasterápia: kiknek és miért lehet hasznos? (WebBeteg)
Régi megfigyelés, hogy az állatokkal való foglalkozás elősegíti egyes betegségek gyógyulását, javulását vagy szinten tartását. Legalkalmasabbnak erre a célra - jelenlegi életmódunkból adódóan - a háziállatok tartása tűnik.
febr. 22
15:42
Egészséges táplálkozás? - 3 dolog, amire mindenképpen figyelned kell (NLC)
Ha egészségesen akarsz táplálkozni, figyelj oda a részletekre is, hiszen gyakran ezeken áll vagy bukik a siker. Íme 3 dolog, amit mindig érdemes szem előtt tartanod.
febr. 22
16:18
Hová fordulhat a beteg, ha sérelem érte? (WebBeteg)
Mindenkit, aki kórházban fekszik, orvosi kezelés alatt áll, vagy akárcsak egy szűrővizsgálaton vesz részt – azaz kapcsolatba kerül az egészségüggyel –, megilletik a betegjogok.
febr. 22
16:51
Calici vírus miatt látogatási tilalom egy miskolci kórházában (Infostart)
Calici vírus okozott fertőzést Miskolcon a Semmelweis kórház több osztályán, ezért látogatási, illetve betegfelvételi tilalmat rendeltek el - adta hírül a BorsodOnline hétfőn.
febr. 22
18:24
Hogyan legyen úrrá szenvedélyein? (WebBeteg)
Teljesen mindegy, hogy cigarettáról, édességekről, vagy kokainról van szó - aki képes pozitív képekre koncentrálni, jobban kordában tudja tartani vágyait, sőt káros szenvedélyeinek is nagyobb valószínűséggel parancsol megálljt - számolt be a focus.de.
febr. 22
19:27
Mit kell tudni a spermáról? (WebBeteg)
Az ondó sejtes állományát a spermiumok alkotják, ami az ondónak csupán 0,5%-a, míg a maradék 95% a spermaplazma, melyet a nemi mirigyek termelnek. Pontos összetételét tekintve 3-5%-a keletkezik csupán a herében és a mellékherében, 45-80%-a az ondóhólyagban, 10-30%-a a prosztatában és 2-5%-a a Cowper-féle mirigyekben.
febr. 22
19:51
Emberként osztozkodnak a bonobók (Infostart)
Úgy tűnik, önként osztozkodni nem kizárólag emberi gesztus. Amerikai kutatók megfigyelték, hogy a csimpánzokhoz hasonló bonobók következetesen úgy döntöttek, megosztják táplálékukat másokkal.
febr. 22
19:53
Ezazamiértkövérvagy (Infostart)
Egyre népszerűbb oldalon gyűltek össze a világ leghizlalóbb étkei az interneten.
febr. 22
20:30
A női higiénia alapjai (WebBeteg)
Nem mindegy, hogy mi van a ruha alatt, hiszen a személyi higiénia hiányában a különféle betegségek is könnyebben kialakulnak. A tisztálkodás alapjait már gyermekkorban elsajátítjuk, érdemes azonban ezen felül is néhány dologra odafigyelni.
febr. 22
21:03
A délutáni alvás javítja a memóriát (Infostart)
A főnökök biztosan nem örülnek a Kaliforniai Egyetem kutatásának, amelyből kiderül, hogy a napközbeni szundikálás növeli az agy teljesítőképességét.
febr. 22
22:36
Felesleges a tbc ellenőrzését szolgáló szabályozás - Tanulmány (WebBeteg)
A tanulmány szerint kicsi a kockázata, hogy repülőgépen, útitársától fertőződik meg valaki, és az utasok egészségi állapotának további nyomon követése olyan kiadást jelent a szegényebb országok számára, amelyet hasznosabb lenne a tbc megfékezésére fordítani.

Keresés