2010. február 27. szombat

febr. 27
1:00
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 27
1:12
Életet menthet - és ön is használhatja (HáziPatika.com)
Szerencsére hazánkban is egyre szélesebb körben áll rendelkezésre félautomata defibrillátor. A defibrillátorok segítségével a klinikai halál állapotában lévő betegek sokkal nagyobb eséllyel éleszthetők újra.
febr. 27
1:18
Napi Horoszkóp - 2010.02.27. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
febr. 27
1:36
Optimista? Pesszimista? Ettől függ a nátha! (Ezoterikus.hu)
Német tudósok szerint ritkábban lesznek náthások azok, akik optimistán élik az életet! A kérdést vizsgaidőszakban terhelt egyetemisták esetében vizsgálták.
febr. 27
1:54
Soha nem vagyok egyedül (saját élmény) (Ezoterikus.hu)
Nem tudhatod, miért döntesz úgy, ahogy. De, ha szükséged van megerősítésre, valaki mindig ott van, hogy érezd, mit kell tenned...
febr. 27
1:58
Márciusi babonák - egyenesen őseinktől (Ezoterikus.hu)
Julius Caesar óta Március az év 3. hónapja. Marsnak szentelték, s róla is nevezték el. Márciussal kezdődik a tavasz. A Nap a Kos jegyébe és az egyenlítőbe lép, amivel egyidejűleg áll be a tavaszi napéjegyenlőség is.
febr. 27
2:12
3 kedvenc tortareceptünk - vedd sorba te is... (Ezoterikus.hu)
Otthon elkészíthető tortarecepteket kínálunk, - nem csak mára. De, ha nem ma, hát próbáld ki jövő héten. Receptjeink teljesen időtállóak! Jó étvágyat!
febr. 27
5:12
Tavaszi méregtelenítéshez böjti étrend (Édenkert)
Télen anyagcserénk lelassul, így a szervezetünkbe kerülő mérgeket és a képződött salakanyagokat sem tudja eltávolítani. Egy két-három hetes kúra már észrevehetően jó hatással van közérzetünkre!
febr. 27
5:14
Sarjakról könnyen szaporítható az indás kőtörőfű (Édenkert)
Az indás kőtörőfű sajátos vonzereje hosszú, karcsú, piros indáiban rejlik, melyeken sarjnövényeket képez.
febr. 27
5:16
Fikus Ali, a leander ikertestvére (Édenkert)
A Ficus Ali a Ficus nemzetségben a bokor-termetűek közé tartozik. Levelei hasonlítanak a Leanderre, sokan összetévesztik őket. Szoliter-növényként (magában álló) mutat a legjobban. Szereti a világos helyet, tűző napra ne tegyük!
febr. 27
6:27
A tinik leggyakoribb egészségügyi őrültségei (WebBeteg)
Tetkó, piercing, hajfestés- mindezek sok szülő számára fejfájást okozó tini őrületek, melyről nehéz a lázadó kamasszal higgadtan beszélni. Az alábbiakban felsoroljuk a leggyakoribb tini-mániákat, illetve tippeket adunk, hogyan lehetne lebeszélni róluk csemeténket.
febr. 27
7:12
2010 - a jósnő szerint (astronet.hu)
Pötyi, a népszerű jósnő törzsvendégeinek és barátnőinek vetette ki egy délután, mit ígér az éter 2010-re.
febr. 27
7:30
Drasztikusan nő a pszichiátriai betegek száma (WebBeteg)
A betegek számának drasztikus növekedése megkövetelné, hogy a pszichiátriai betegségek megelőzése és gyógyítása népegészségügyi program legyen Magyarországon - közölte Móré E. Csaba, a Nagykállói Pszichiátriai Szakkórház főigazgatója, a pszichiátriai szzakkollégium főtitkára.
febr. 27
8:12
Szombati HarmoNet horoszkóp 2010-02-27 (HarmoNet)
Ma a családi programok idejét éljük, különösen gyermekeinket szeretnénk elkényeztetni. Szervezzünk közös időtöltést, hiszen nincs nagyobb ajándék, mint az együtt töltött idő! Ma jól tesszük, ha többet törődünk keringési rendszerünk egészségével. A dohányzás és a mértéktelenül fogyasztott zsíros ételek sajnos megteszik a magukét. A mozgás - ha fokozatosan vezetjük be az életünkbe - csodákat tehet.…
febr. 27
8:14
Heti Style-Art-Party horoszkóp 2010. február 27-től március 5-ig (HarmoNet)
Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
febr. 27
8:30
Miért ölte meg gondozóját a gyilkos bálna? (Inforádió)
Vízbe fojtotta gondozóját a floridai SeaWorld víziparkban Tilikum, a gyilkos bálna. Szakértők szerint a copfja lehetett a tréner veszte.
febr. 27
9:03
A nyilas folyton beteg mostanában (Borsa)
Napi horoszkóp, szombat
febr. 27
9:15
6 biztos jel, hogy szakítani akar! (kamaszpanasz)
Ritkábban hív? Már nem bókol annyit? Nem olyan figyelmes, mint eleinte? Számos jel utal arra, hogy a pasid már nem lát fantáziát a kettőtök kapcsolatában, és szakítani akar.
febr. 27
9:24
7 pasi típus, akiknek a nők nem bírnak ellenállni (ma.hu)
Azon tűnődik, hogy némelyik pasinak miért van mindig szerencséje a nőkkel? Úgy tűnik, hogy a nők vonzódnak bizonyos "típusú" férfiakhoz?
febr. 27
9:36
Minek a tünete lehet a lepedékes nyelv? (WebBeteg)
A nyelv felszínén jelentkező fehér színű, letörölhető elváltozás minden esetben valamilyen egészségügyi problémára utal. Egyes esetekben kisebb életmódváltással is megelőzhető kialakulása, máskor komolyabb veleszületett vagy szerzett betegség áll a háttérben.
febr. 27
9:42
A viharos szél miatt narancsszínű riasztás van érvényben az ország jelentős részén (Inforádió)
A viharos széllökések miatt narancsszínű riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország három régiójára szombat reggel.
febr. 27
10:06
Otthonra lelt nálunk is a kefevirág (Édenkert)
Ennek az életerős cserjének a kinyílt füzérvirágzata leginkább egy üvegmosó kefére hasonlít. Jól beválik, ha valami újdonságra vágyunk...
febr. 27
10:48
Stella McCartney: ne együnk vegyi anyagokat (Borsa)
Stella McCartney szerint mindenkinek át kell gondolnia, milyen élelmiszert vásárol. Főleg, miután látta az élelmiszeripart leleplező Food, Inc. című dokumentumfilmet.
febr. 27
11:42
Asztma gyermekkorban - Mi a teendő? (WebBeteg)
Meg kell különböztetnünk az allergiás és a nem-allergiás asztmát. Amennyiben allergiás hajlam vagy más allergiás betegség fennáll, feltehető, hogy allergiás asztmával állunk szemben.
febr. 27
11:45
Ha kevesebbet tévézünk, egészségesebbek leszünk (kamaszpanasz)
Nem nehéz belátni, hogy azt az időt, amit a televízió bámulásával töltünk, az egészségünk szempontjából hasznosabban is tölthetnénk. Nem kell feltétlenül csak az aktív sportolásra gondolni, egy kellemes séta vagy beszélgetés a családdal, barátokkal sokat javít a pszichés egyensúlyunkon, így természetesen visszahat a fizikai állapotunkra is.
febr. 27
11:48
Az anorexiások csontjai tele vannak zsírral (NLCafé)
A súlyosan alultáplált, legtöbbször fiatal nők testében is sok a zsír, méghozzá a csontjaikban. Az egyik legkorszerűbb diagnosztikus módszerrel végzett vizsgálat meglepő eredményeit a Journal of Bone and Mineral Research februári száma közölte.
febr. 27
12:45
Utazók betegségei - Mitől szenvednek a férfiak és a nők? (WebBeteg)
A Zürichi Egyetem munkatársai közel 59 ezer külföldre utazó ember adatait összegezték tanulmányukban, amely szerint a nőknél nagyobb valószínűséggel jelentkezik hasmenés és más emésztőrendszeri probléma, megfázás, húgyúti fertőzés és gyógyszer-mellékhatás.
febr. 27
13:18
Vörösborral az érzéki éjszakáért! (ma.hu)
Vannak olyan ételek, amelyek energiával töltenek fel, vagy élesítik az elmét, sőt olyanok is, amelyek "zsírégető" hatásúak.
febr. 27
15:03
Hogyan függ össze az alvás és a droghasználat? (kamaszpanasz)
Azok a tinik, akik kevesebb, mint 7 órát alszanak éjszakánként, nagyobb valószínűséggel használnak kábítószert állapították meg amerikai kutatók.
febr. 27
16:57
Inkontinencia: másfél milliárdan szenvednek tőle (WebBeteg)
A világ 7 milliárdos népességéből 1,5 milliárd ember szenved inkontinenciában, azaz vizelettartási zavarban a Nemzetközi Kontinencia Társaság és az Inkontinens Betegek Világszövetségének adatai alapján.
febr. 27
17:09
Kábítószer-túladagolás Debrecenben, többen kórházban (HVG)
Kábítószer-túladagolás miatt két fiatalt szállítottak kórházba szombaton egy debreceni szórakozóhelyről, de többen is érintettek a drogozásban. A rendőrség tájékoztatása szerint a délelőtti akció során mintegy 40-50 személyt állítottak elő.
febr. 27
17:27
A csont-és-bőr anorexiások csontja zsírral van tele (ma.hu)
A súlyosan alultáplált, legtöbbször fiatal nők testében is sok a zsír, a csontjaikban.
febr. 27
18:06
Életmentő mellimplantátum - megfékezte a puskagolyót (NLCafé)
Mellnagyobbításának köszönheti egy nő az életét: implantátuma ugyanis lefékezett egy puskagolyót.
febr. 27
19:15
Három napig tartó teveszépségverseny (Inforádió)
Háromnapos ünnepségsorozaton választják ki az idei év legszebb tevéjét az Egyesült Arab Emírségekben.
febr. 27
19:24
Hogyan rakd ki az ágyból a kutyád/macskád? (kamaszpanasz)
Nemcsak a filmekben, de közvetlen környezetünkben is biztos tudunk olyan embert, aki a háziállatával alszik, vagy éli mindennapjait. Lássuk, hát, hogy milyen hatással van az állatokkal való együttélés az egészségünkre és, hogy mit tehetünk meg annak érdekében, hogy kedvencünkkel való kapcsolatunk egészséges legyen!
febr. 27
20:06
Influenza - hatékony, belélegezhető védelem? (WebBeteg)
Egy kísérleti stádiumban lévő vírusellenes szer nagyobb védelmet ígér az influenzával szemben, mint az eddig elterjedt gyógyszerek. A kísérleti anyag legalábbis több egeret védett meg a madárinfluenzától, mint a leggyakrabban alkalmazott influenza elleni gyógyszer- jelentették be csütörtökön amerikai kutatók.
febr. 27
20:45
Az ötöslottó 8. heti nyerőszámai (Inforádió)
Az ötöslottó 8. heti nyerőszámai a Szerencsejáték z. Rt. sorsolásán
febr. 27
22:12
Gázmérgezés - Kazán miatt került kórházba két fiatal (WebBeteg)
A balesetet feltehetően a gázkazán meghibásodása vagy nem rendeltetésszerű használata okozta. Mi a teendő gázmérgezés esetén? Hogyan védekezzen?
febr. 27
23:15
Antidepresszáns és terhesség (WebBeteg)
Azok a gyerekek, akiknek édesanyja a terhesség során antidepresszánsokat szedett, valamivel lassabban fejlődnek, mint társaik – állítja egy új tanulmány, mely hozzáteszi, hogy egyelőre nem tudni, hogy a késés mértéke orvosilag szignifikáns-e.

Keresés