2010. február 27. szombat

febr. 27
1:12
Életet menthet - és ön is használhatja (HáziPatika)
Szerencsére hazánkban is egyre szélesebb körben áll rendelkezésre félautomata defibrillátor. A defibrillátorok segítségével a klinikai halál állapotában lévő betegek sokkal nagyobb eséllyel éleszthetők újra.
febr. 27
6:27
A tinik leggyakoribb egészségügyi őrültségei (WebBeteg)
Tetkó, piercing, hajfestés- mindezek sok szülő számára fejfájást okozó tini őrületek, melyről nehéz a lázadó kamasszal higgadtan beszélni. Az alábbiakban felsoroljuk a leggyakoribb tini-mániákat, illetve tippeket adunk, hogyan lehetne lebeszélni róluk csemeténket.
febr. 27
7:30
Drasztikusan nő a pszichiátriai betegek száma (WebBeteg)
A betegek számának drasztikus növekedése megkövetelné, hogy a pszichiátriai betegségek megelőzése és gyógyítása népegészségügyi program legyen Magyarországon - közölte Móré E. Csaba, a Nagykállói Pszichiátriai Szakkórház főigazgatója, a pszichiátriai szzakkollégium főtitkára.
febr. 27
8:30
Miért ölte meg gondozóját a gyilkos bálna? (Infostart)
Vízbe fojtotta gondozóját a floridai SeaWorld víziparkban Tilikum, a gyilkos bálna. Szakértők szerint a copfja lehetett a tréner veszte.
febr. 27
9:36
Minek a tünete lehet a lepedékes nyelv? (WebBeteg)
A nyelv felszínén jelentkező fehér színű, letörölhető elváltozás minden esetben valamilyen egészségügyi problémára utal. Egyes esetekben kisebb életmódváltással is megelőzhető kialakulása, máskor komolyabb veleszületett vagy szerzett betegség áll a háttérben.
febr. 27
9:42
A viharos szél miatt narancsszínű riasztás van érvényben az ország jelentős részén (Infostart)
A viharos széllökések miatt narancsszínű riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az ország három régiójára szombat reggel.
febr. 27
11:42
Asztma gyermekkorban - Mi a teendő? (WebBeteg)
Meg kell különböztetnünk az allergiás és a nem-allergiás asztmát. Amennyiben allergiás hajlam vagy más allergiás betegség fennáll, feltehető, hogy allergiás asztmával állunk szemben.
febr. 27
11:48
Az anorexiások csontjai tele vannak zsírral (NLC)
A súlyosan alultáplált, legtöbbször fiatal nők testében is sok a zsír, méghozzá a csontjaikban. Az egyik legkorszerűbb diagnosztikus módszerrel végzett vizsgálat meglepő eredményeit a Journal of Bone and Mineral Research februári száma közölte.
febr. 27
12:45
Utazók betegségei - Mitől szenvednek a férfiak és a nők? (WebBeteg)
A Zürichi Egyetem munkatársai közel 59 ezer külföldre utazó ember adatait összegezték tanulmányukban, amely szerint a nőknél nagyobb valószínűséggel jelentkezik hasmenés és más emésztőrendszeri probléma, megfázás, húgyúti fertőzés és gyógyszer-mellékhatás.
febr. 27
16:57
Inkontinencia: másfél milliárdan szenvednek tőle (WebBeteg)
A világ 7 milliárdos népességéből 1,5 milliárd ember szenved inkontinenciában, azaz vizelettartási zavarban a Nemzetközi Kontinencia Társaság és az Inkontinens Betegek Világszövetségének adatai alapján.
febr. 27
18:06
Életmentő mellimplantátum - megfékezte a puskagolyót (NLC)
Mellnagyobbításának köszönheti egy nő az életét: implantátuma ugyanis lefékezett egy puskagolyót.
febr. 27
19:15
Három napig tartó teveszépségverseny (Infostart)
Háromnapos ünnepségsorozaton választják ki az idei év legszebb tevéjét az Egyesült Arab Emírségekben.
febr. 27
20:06
Influenza - hatékony, belélegezhető védelem? (WebBeteg)
Egy kísérleti stádiumban lévő vírusellenes szer nagyobb védelmet ígér az influenzával szemben, mint az eddig elterjedt gyógyszerek. A kísérleti anyag legalábbis több egeret védett meg a madárinfluenzától, mint a leggyakrabban alkalmazott influenza elleni gyógyszer- jelentették be csütörtökön amerikai kutatók.
febr. 27
20:45
Az ötöslottó 8. heti nyerőszámai (Infostart)
Az ötöslottó 8. heti nyerőszámai a Szerencsejáték z. Rt. sorsolásán
febr. 27
22:12
Gázmérgezés - Kazán miatt került kórházba két fiatal (WebBeteg)
A balesetet feltehetően a gázkazán meghibásodása vagy nem rendeltetésszerű használata okozta. Mi a teendő gázmérgezés esetén? Hogyan védekezzen?
febr. 27
23:15
Antidepresszáns és terhesség (WebBeteg)
Azok a gyerekek, akiknek édesanyja a terhesség során antidepresszánsokat szedett, valamivel lassabban fejlődnek, mint társaik – állítja egy új tanulmány, mely hozzáteszi, hogy egyelőre nem tudni, hogy a késés mértéke orvosilag szignifikáns-e.

Keresés