2010. február 18. csütörtök

febr. 18
0:15
Már a mentőben látják a beteg adatait a szívcentrumban (WebBeteg)
Dél-Dunántúlon összesen 17 eset rohamkocsit szereltek fel az új berendezéssel, Baranya megyében 8, Somogy megyében 5, Tolna megyében pedig 4 mentőautó rendelkezik jeltovábbításra képes EKG-val.
febr. 18
1:00
Nagy levegő, apró falatok... Hogyan küzdhető le a hányinger? (HáziPatika)
A betegeknek sok szenvedést okozó hányinger az alapkór következményeként és kezelés mellékhatásaként egyaránt gyakori. Gyógyszeresen enyhíthető, de a beteg az étrendjére jobban figyelve sokat segíthet saját magán is.
febr. 18
1:04
Hogyan működnek a vírusellenes szerek? (HáziPatika)
A vírusellenes szerek a vírusok fertőzéshez használt protoncsatornáihoz való kapcsolódással gátolják meg a kórokozók szaporodását és terjedését - derült ki az Iowa Állami Egyetem kutatóinak nemrég közzétett tanulmányából.
febr. 18
3:24
Eutanázia: Párnával fojtotta meg szeretőjét (WebBeteg)
Ray Gosling a BBC egyik hétfői, a témáról szóló dokumentumműsorában vallotta be, hogy az AIDS felbukkanásának idején megölte a betegségtől szenvedő, gyógyíthatatlannak ítélt szeretőjét.
febr. 18
5:30
Fogalomtár daganatos megbetegedésekhez (WebBeteg)
A daganatos betegségek általános diagnosztikai és kezelési módszereinek ismertetése. Mire számíthat a vizsgálaton? Mivel jár az Ön vagy hozzáratozója számára előírt terápia, és milyen mellékhatásai lehetnek?
febr. 18
7:36
Szívelégtelenség - okok és típusok (WebBeteg)
A szívelégtelenség kialakulhat gyorsan egy szívinfarktus után, de fokozatosan, lassan is magas vérnyomás, vagy koszorúsér betegség talaján, és egy kóros szívbillentyű is vezethet a betegség kialakulásához.
febr. 18
7:51
A munkanélküliségtől félnek leginkább a diákok (Infostart)
Az érettségi előtt álló fiatalok nagy része továbbtanulna, és fél a munkanélküliségtől - ez derült ki az Európai Ifjúság Kutató (EIKKA) felméréséből, amelyet 2009 decemberében végeztek közel 500 diák bevonásával.
febr. 18
9:03
Tudta, hogy depressziót az ételek is okozhatnak? (Infostart)
Ételintolerancia esetén a depresszió kezelésében használt gyógyszerek és a különböző pszichoterápiás módszerek sem nyújtanak megoldást, ha a tüneteket kiváltó okot nem szüntetjük meg. Létezik-e kapcsolat a táplálkozás és az érzelmek közt? A kérdésre már az ókorban is keresték a választ, az összefüggés azonban csak a modern kor kutatási eredményeinek segítségével vált világossá.
febr. 18
9:42
A boldog emberek ritkábban kapnak szívrohamot (WebBeteg)
A dohányzás elkerülése, a megfelelő étkezés és a mozgás mellett a megelégedettség is segít a szívroham megelőzésében - közölte csütörtökön az European Heart Journal című szakfolyóirat online kiadása.
febr. 18
9:57
Még mindig inkább készpénzt várnak a budapesti taxisok (Infostart)
Javult a taxiszolgáltatás színvonala Budapesten - legalábbis a Kosár című fogyasztóvédelmi újság munkatársai ezt tapasztalták, amikor 12 fővárosi társaságot ellenőriztek utasként.
febr. 18
10:33
Védi a szívet az optimizmus (Infostart)
A boldogság és a természetből fakadó optimizmus csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát - állítják amerikai kutatók, akik elsőként vizsgálták az összefüggést a pozitív érzelmek és a kór között. A dolog természetesen fordítva is igaz: a pesszimizmusnak és a tartós negatív érzelmeknek káros a hatásuk.
febr. 18
10:45
Koraszülésért felelős gént találtak (WebBeteg)
Amerikai tudósok megtalálták azokat a DNS eltéréseket, amelyek nyilvánvalóan befolyásolják a koraszülés kockázatát.
febr. 18
11:48
Tutanhamon - Mi okozta a halálát? (WebBeteg)
"Noha történelmi szempontból Tutanhamont nem számít nagy uralkodónak, azzá tette őt képzeletünk. A róla alkotott képet nem változtatják meg az új ismeretek" - hangsúlyozta James Phillips, a Chicagói Field Múzeum kurátora.
febr. 18
12:03
Jelentősen növeli a mellrák túlélési esélyét az aszpirin szedése (Infostart)
Azok a melldaganatban szenvedő nők, akik heti két alkalommal aszpirint szednek, több mint kétszer akkora eséllyel élik túl a betegséget.
febr. 18
12:51
Már anyaméhben kétnyelvű a gyerek? (WebBeteg)
A kutatók szerint ez arra utal, hogy a születés előtti kétnyelvűség hatására a babák jobban figyelnek mindkét nyelvre, vélhetően könnyebben meg is tanulják azokat.
febr. 18
13:51
Ufó zavarta meg a Chelsea-Man United meccset (Infostart)
Több ezer alkalommal jelentették, hogy ufót láttak Nagy-Britanniában az elmúlt években - derül ki a most nyilvánosságra hozott iratokból.
febr. 18
14:09
Börtön járhat a keresztelőért (Infostart)
Börtönbe kerülhet egy amerikai férfi, mert megkereszteltette kislányát.
febr. 18
14:30
Ételallergia - Sok a tévedés (WebBeteg)
Az ételallergia öndiagnózisa a legtöbb esetben téves megfigyelésen alapul. Így azonban a tüneteket kiváltó valódi betegség megállapítása és kezelése elmarad.
febr. 18
15:33
Egyszerűbb lesz a fertőtlenítés - Új tanulmány (WebBeteg)
Ahelyett tehát, hogy szappannal és vízzel dörzsölgetnék, az orvosoknak a jövőben mindössze egy kis dobozkába kell helyezniük kezüket, hogy a plazma segítségével megtisztítsák.
febr. 18
16:36
Rengeteg hús és semmi gabona: itt az ősembermozgalom (NLC)
A barlanglakó ősember életmódját követik a manhattani ősembermozgalom tagjai.
febr. 18
16:38
3 tipp, hogy csökkentsd az étvágyadat (NLC)
Előfordul, hogy nem gondolod végig, miből mennyit kellene enned? Segítünk, hogy ez ne így legyen!
febr. 18
17:39
Szuperkoktél öregedés ellen - Kutatás (WebBeteg)
A koktéllal táplált egereknél drámaian csökkentek az öregedés egyes jelei, köztük a memória, a motoros képességek és az érzékelés romlása, illetve az energiavesztés.
febr. 18
18:42
Az ezerarcú betegség (WebBeteg)
A depresszió csupán egy tünet a sok közül, amit immunmediált ételintolerancia okozhat. A panaszok hátterében álló okok felderítése során a betegek sajnos ritkán hallanak annak lehetőségéről, hogy kapcsolatot keressenek az étkezés és tüneteik közt.
febr. 18
19:16
Ázsiai repterek a világ legjobbjai (Infostart)
Ismét a szöuli Incshon Nemzetközi Repülőteret választották a világ legjobb légikikötőjévé az utasok; a hatalmas dél-koreai létesítmény sorozatban ötödik alkalommal nyerte el a címet.
febr. 18
19:33
Megéri gázról villanytűzhelyre váltani (Infostart)
Növeli a rák kialakulásának esélyét, ha serpenyőben, gáztűzhelyen sütött húst eszünk. Ajánlatosabb inkább elektromos tűzhelyet választani - mondják norvég kutatók.
febr. 18
19:45
A téli futás alapszabályai (WebBeteg)
A hőmérséklet csökkenésével arányosan csökken a futók száma is a szabadban. A tél beálltával csak a legelszántabbak maradnak a futópályákon. Pedig a téli futásnak is megvannak a szépségei!
febr. 18
21:51
Heti kétszer focizzon! - Kutatás a futball egészségügyi hatásáról (WebBeteg)
A mozgáshiány hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, az azonban újdonság, hogy egy olyan örömteli csapatjáték, mint a futball, hatékony a magas vérnyomás és társai ellen.
febr. 18
22:54
Mi közös genetikailag a daganatos betegeségekben? (WebBeteg)
A kutatók megállapították, hogy a legtöbb kópiaszám-eltérés nem csupán egy ráktípusnál fordult elő.
febr. 18
23:57
Szezonális influenza és H1N1 - Egyetlen oltás elég lesz? (WebBeteg)
A következő 2010/2011-es influenzaszezonra ajánlott vakcina összetételére vonatkozó bizonytalanságot az okozta, hogy az eddig alkalmazott szezonális H1N1-vírustörzset kicseréljék-e a 2009-ben megjelent pandémiás - Kalifornia 7-es jelű - törzsre.

Keresés