2010. február 25. csütörtök

febr. 25
0:36
H1N1 - Új gócpontok a világban (WebBeteg)
A járvány kettős képet mutat a világban: bizonyítékok vannak arra nézve, hogy csökkenőben van sok országban, de más helyeken még új gócpontok alakulnak ki.
febr. 25
0:42
Napi Horoszkóp - 2010.02.25. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
febr. 25
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 25
0:57
Alkony helyett komor szürkület (HáziPatika.com)
Az időskor nem csak az ízületi fájdalmak, a belgyógyászati betegségek és az egyre romló fizikai funkciók lehetőségét hordozza magával, de növekszik a depresszió megjelenésének kockázata is.
febr. 25
1:01
A felejtés a tanulást szolgálja (HáziPatika.com)
Régóta ismert, hogy a rövidtávú memóriában feldolgozott új ismeretek hamar elenyésznek. Azonban egy új, legyeken végzett tanulmány kimutatta, hogy ez a felejtés nem magától történik, hanem egy aktív folyamat eredményeként jön...
febr. 25
3:45
"Milyen gyakran mossam a hajamat?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Szeretném megkérdezni, hogy a mindennapos hajmosás mennyire ártalmas a fejbőrre, illetve a hajra?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 25
5:42
Akar igazi sztárokat látni a rádió mikrofonja előtt? Képgaléria (Inforádió)
A Life magazin honlapján fantasztikus időutazásokat tehetünk. Nézzenek meg egy izgalmas képgalériát, milyenek voltak az "igazi" sztárok a rádiózás hőskorában!
febr. 25
5:51
A Tourette-szindróma és tünetei (WebBeteg)
A Tourette-szindróma tünetei legtöbbször kívülálló számára is nyilvánvalóak: akaratlan mozgások és irányíthatatlan hangadások jellemzik a betegeket, melyeket tic-nek neveznek.
febr. 25
7:54
Melyik személyiségtípusba tartozol? (Ezoterikus.hu)
Az emberi test négyféle nedvből tevődik össze: vérből, sárga epéből, fekete epéből, nyálkából. Hogy a személyiség jellemzésénél melyik a domináns, négyféle vérmérsékleti típust ismerünk.
febr. 25
7:57
Artrózis (ízületi porckopás) (WebBeteg)
Az artrózis (ízületi porckopás), amit néha oszteoartrózisnak vagy - félreérthetően, mintha ízületi gyulladás lenne a betegség lényege - oszteoartritisznek neveznek, a fejlett országokban az ízületi problémák leggyakoribb formája és az egyik leggyakoribb oka a rokkantságnak.
febr. 25
8:03
Hogyan segíts azon, aki fuldoklik? A légúti elzáródásról (kamaszpanasz)
A légúti elzáródás beavatkozás nélkül általában végzetes, ugyanis ha az oxigénhiány nem szűnik meg 3-4 percen belül, akkor az agysejtek kezdenek elpusztulni és a szívműködés is hamarosan leáll.
febr. 25
8:06
Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2010-02-25 (HarmoNet)
Ábrándos hangulatunk nem kedvez az összeszedett munkának. Ha szétszórtságunkat főnökünk észrevételezi, akkor megsértődünk és duzzogva elvonulunk. Sértődéssel semmire sem megyünk, jobb, ha elfogadjuk az építő kritikát! Ma a mellkasunk lesz érzékenyebb, érdemes friss levegőről gondoskodnunk. Ne dohányozzunk túlságosan sokat, s olyan helyeken se tartózkodjunk, ahol vágni lehet a füstöt. Lakásunk…
febr. 25
8:06
Vízválasztó a szívinfarktus utáni fél év (ma.hu)
Ha legalább három kockázati tényezőt sikerül életvitelünkben jó irányba mozdítani az infarktust követő hat hónapban, életesélyeink jelentősen javulnak. A szívrohamot követő időszak gondjairól írt cikket a kardiológia egyik vezető folyóirata, a Circulation közölte.
febr. 25
8:08
Heti anyukák és babáik horoszkóp 2010. február 25-től március 3-ig (HarmoNet)
Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
febr. 25
8:24
Finom gyógyszerek - gyógyulj ízekkel! (HarmoNet)
Mindenki számára teljesen természetes, hogy kedvelünk egyes ízeket, míg másokat nem szeretünk. Kedvelt ételeink megválasztása, ízük alapján történik. Ez látszólag egyértelmű, pedig a gyakorlatban korántsem egyszerű fogalommal van dolgunk. Az ízek világa.
febr. 25
8:30
Milyen a szerelmi profilod? Ha Vízöntő vagy... (Ezoterikus.hu)
Hogyan viselkedsz, ha szerelmes vagy? Milyen a randi-stílusod? Hogy hódítasz? Miként nyilvánulnak meg pozitív és negatív tulajdonságaid, ha párkapcsolatról van szó? Most kiderül!
febr. 25
9:00
Progeszteron a növényekben (WebBeteg)
A szakembereket egyszerű megfigyelés sarkallta a rákbetegség elleni hatóanyagok kutatására: abból indultak ki, hogy a diófa lombkoronája meggátolta a fű és a virágok növekedését.
febr. 25
9:03
A kos mindenen parázik a mai napon (Borsa)
Napi horoszkóp, csütörtök
febr. 25
9:18
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-02-25) (HarmoNet)
Hét. A másia, a misztika és egység száma. Ma nyitottabbá válunk másokra, együttérzőbbek leszünk.
febr. 25
9:18
Michael Jackson megrázó fotói - képgaléria (Inforádió)
A Life magazin nosztalgia-sorozatában Michael Jackson főszerepet kap.
febr. 25
9:24
A 4 legszörnyűbb kollégatípus a munkahelyeden! (Ezoterikus.hu)
Te hogy érzed magad a kollégáid között? Nagy, boldog család vagytok, ahogy a cég szlogenje hirdeti, vagy kis csörgőkígyó típusú szószólókkal alakított klikkekből álltok össze?
febr. 25
9:36
Elveszteni az egót: A stroke belülről (Videóval!) (HarmoNet)
Hogyan működnek agyféltekéink? Miért vagyunk egyszerre ketten belül? Milyen elveszteni az egót? Amikor külső szemlélője vagy testednek? Én vagyok vagy mi vagyunk? A béke tudatállapot kérdése csak?
febr. 25
9:42
Mit rejt a neved? Kabbala titkok... (Ezoterikus.hu)
Az első dolog, amit az ember életében igazán sajátjának mondhat, ami megkülönbözteti őt másoktól, a név. A zsidó hagyomány nagy jelentőséget tulajdonít a névnek, miért?
febr. 25
10:03
Az infarktus utáni hat hónap döntő fontosságú (WebBeteg)
Ha legalább három kockázati tényezőt sikerül életvitelünkben jó irányba mozdítani az infarktust követő hat hónapban, életesélyeink jelentősen javulnak.
febr. 25
10:06
Komoly, eredményes nők férfi felségterületen (Borsa)
A Ford autógyár környezetbarát innovációjáért felelős csapata hat nőből áll. Diktatúra nélkül érnek el komoly szakmai eredményeket.
febr. 25
10:15
Egyszerű és hatékony módszer stressz ellen (kamaszpanasz)
Az olvasás a legjobb módja a relaxálásnak. Tudtad, hogy már 6 perc alatt képes a stressz szintedet több mint 68%-kal, azaz a kétharmadával csökkenteni?
febr. 25
10:30
6 házi módszer alvászavar ellen (HarmoNet)
Az alvászavarok kialakulásának igen változatos okai lehetnek, pl. az olyan egészségügyi panaszok, mint a depresszió, vagy a nem megfelelő életvitel vagy a túlzott koffeinfogyasztás. Az alvászavarok, azaz az inszomniák legtöbbször megelőzhetőek, ha sikerül azonosítani a problémát.
febr. 25
10:30
A több mozgás jobb szexet eredményez (ma.hu)
Amíg mindenki számára nyilvánvaló, hogy a szex hatásos mozgásformának is tekinthető, addig sokak számára nem egyértelmű, hogy a rendszeresen végzett testmozgás jót tesz a szexuális életnek is. Ez utóbbi kielégítő volta pedig magabiztosabbá tesz, javítja az énképet és még az immunrendszert is erősíti. A folyamatokról dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértője beszélt.
febr. 25
10:48
Legális lesz Ukrajnában az őssejt-terápia (ma.hu)
Ukrajnában elkezdődött az őssejtekkel történő gyógykezelés legalizálása, miután lezárult egy öt évre tervezett őssejt-kísérletsorozat első szakasza - írta csütörtöki számában a Szegodnya című ukrán napilap.
febr. 25
10:54
A falnak beszélek, vagy kinek? (Ezoterikus.hu)
Hahó, most én beszélek. Halljátok? Tapasztaltad már valaha, hogy beszélsz másokhoz, de a szavaid labdaként pattognak le a másik védőbástyáitól? Falra hányt borsó szindróma...
febr. 25
10:56
Javítsd a memóriád - pirossal és kékkel! (Ezoterikus.hu)
A kék és a piros szín többre képes, mint amilyennek látszik: meghatározhatja, hogy mennyire vagy kreatív és koncentrált. Tapasztaltad már, hogy a piros és a kék jó hatással van?
febr. 25
11:06
Tbc Faddon: mától kötelező a tüdőszűrés (WebBeteg)
Kötelező tüdőszűrést rendelt el február 25-től Faddon az ÁNTSZ. A vizsgálaton valamennyi 14 évesnél idősebb lakónak részt kell vennie.
febr. 25
11:09
Cucckereső: széltében csíkos, tavaszi pulóver (Borsa)
Sorozatunkban egy konkrét ruhadarabot célzunk be, és addig járjuk a boltokat, míg rá nem találunk a legjobbra. Ezúttal széltében csíkos, tavaszi pulóvert kerestünk.
febr. 25
11:24
H1N1: Túl vagyunk a nehezén? (HarmoNet)
Az Egészségügyi Világszervezet rendkívüli bizottsága úgy véli, túlságosan korai lenne kijelenteni, hogy a sertésinfluenza-járvány a világ minden részén tetőzött.
febr. 25
11:24
Új világra nyíló ajtók (Lakáskultúra)
20-30 évvel ezelőtt, kezdetlegesebb formában egyszer már divatban voltak az ajtótapéták.
febr. 25
11:42
A belgák és a svédek nem stresszelnek munkahelyük miatt (HVG)
A globalizáció, a gazdasági válság és az emelkedő munkanélküliség növelte a munkahelyek bizonytalanságát, ez pedig negatív hatással van a munkavállalók egészségére - közölte egy nemzetközi kutatócsapat. Magyarország a legrosszabb helyzetben lévő országok között van.
febr. 25
12:00
Néhány napra beköszönt a tavasz, majd újra fagyok jönnek (Inforádió)
A naptár szerint vasárnap véget ér a tél, ehhez mérten az időjárás is kellemes lesz a hétvégén. Az enyhülés azonban egyelőre csak átmeneti - közölte az InfoRádióval Vadász Vilmos meteorológus.
febr. 25
12:00
Álljon fel, miközben ezt olvassa! (HVG)
Ha a napot egyfolytában ülve – az autóban, egy irodai széken vagy a kanapén – töltjük, elhízás, cukorbetegség, szívproblémák és a rák különböző fajtái veszélyeztetnek minket.
febr. 25
12:09
Legális lesz az őssejtekkel való gyógyítás Ukrajnában (WebBeteg)
Ukrajnában elkezdődött az őssejtekkel történő gyógykezelés legalizálása, miután lezárult egy öt évre tervezett őssejt-kísérletsorozat első szakasza – írta csütörtöki számában a Szegodnya című ukrán napilap.
febr. 25
12:11
Döbbenetes védekezés a dengue-láz ellen (WebBeteg)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint 2,5 milliárd embert, a világ népességének kétötödét veszélyezteti a fertőzés, főként Afrikában és Délkelet-Ázsiában.
febr. 25
12:12
Így lesz a hulladéküvegből dizájntárgy (Borsa)
A Re-Üveg dizájnpályázat eredményhirdetésén jártunk, és láttuk, mi minden készülhet - némi kreativitással és kézügyességgel - üvegből. Beszámoló.
febr. 25
12:18
Meditáció katonáknak: koncentráció és kontroll a stressz ellen (HarmoNet)
Egy új kutatás eredményei szerint a harcra készülő katonáknál a meditációs gyakorlatok erősítik a mentális teljesítőképességet és megakadályozzák, hogy heves érzelmi reakcióik elragadják őket.
febr. 25
12:54
A három legjobb étel öregedés ellen (HVG)
Három étel más táplálékokhoz képest messze a legjobbnak bizonyult az öregedés elleni harcban; a Harvard Egyetem tudósai szerint e csodaszerek vissza is fordíthatják az idő előtt beindult káros folyamatokat. A kutatók a kérdéses ételeket széleskörűen tanulmányozva – korábbi vizsgálatok eredményeit is figyelembe véve – bizonyították, hogy valóban működhet a fiatalító hatás.
febr. 25
13:00
A 3 legegészségesebb zöldség, amely biztosan ott van a te konyhádban is (NLCafé)
Az eddig sem volt titok, hogy a zöldség egészséges eledel. De vajon melyek a legegészségesebbek? Mutatunk hármat, amelyik egészen biztosan ott van a te konyhádban is!
febr. 25
13:00
Menny és pokol: 34 év korkülönbség van közöttünk (kamaszpanasz)
Velem Valentin-nap után 1 nappal történt a szakítás. Igaz, köztem és a szerelmem között 34 év korkülönbség volt/van.
febr. 25
13:12
Kitől tanul a gyerek? Bizalmatlan csemeték (HarmoNet)
Brit tudósok arra az eredményre jutottak, hogy a gyerekek nem bíznak meg egymásban. Ha például arról van szó, hogy egy új játékot kell megtanulni, szívesebben fordulnak felnőttekhez a szabályok megismeréséért.
febr. 25
13:36
A Plútó szerint: NEM! (astronet.hu)
2010. február 26-ra virradóra a Plútó ismét jelentős állomáshoz érkezik: átlépi az 5 fokos határt... Miért olyan jelentős, az 5 fokos...
febr. 25
13:57
Miért ne nyomulhatnának a nők is? (Borsa)
Kell-e nyomulnia a nőnek a férfira? A válasz nem, de nem "kizárólagos nem" - mindent lehet, de semmit sem muszáj. Legalábbis HT2 szerint.
febr. 25
14:33
Játék a térben (Lakáskultúra)
A meglepő helyekről származó és szokatlan módon alkalmazott, különféle alapanyagok egyre fontosabb szerepet kapnak a dizájnerek munkáiban.
febr. 25
14:42
Jobb kondícióval jobb szex (HarmoNet)
Amíg mindenki számára nyilvánvaló, hogy a szex hatásos mozgásformának is tekinthető, addig sokak számára nem egyértelmű, hogy a rendszeresen végzett testmozgás jót tesz a szexuális életnek is. Ez utóbbi kielégítő volta pedig magabiztosabbá tesz, javítja az énképet és még az immunrendszert is erősíti.

Keresés