2010. február 25. csütörtök

febr. 25
0:36
H1N1 - Új gócpontok a világban (WebBeteg)
A járvány kettős képet mutat a világban: bizonyítékok vannak arra nézve, hogy csökkenőben van sok országban, de más helyeken még új gócpontok alakulnak ki.
febr. 25
0:57
Alkony helyett komor szürkület (HáziPatika)
Az időskor nem csak az ízületi fájdalmak, a belgyógyászati betegségek és az egyre romló fizikai funkciók lehetőségét hordozza magával, de növekszik a depresszió megjelenésének kockázata is.
febr. 25
1:01
A felejtés a tanulást szolgálja (HáziPatika)
Régóta ismert, hogy a rövidtávú memóriában feldolgozott új ismeretek hamar elenyésznek. Azonban egy új, legyeken végzett tanulmány kimutatta, hogy ez a felejtés nem magától történik, hanem egy aktív folyamat eredményeként jön...
febr. 25
3:45
"Milyen gyakran mossam a hajamat?" - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Szeretném megkérdezni, hogy a mindennapos hajmosás mennyire ártalmas a fejbőrre, illetve a hajra?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 25
5:42
Akar igazi sztárokat látni a rádió mikrofonja előtt? Képgaléria (Infostart)
A Life magazin honlapján fantasztikus időutazásokat tehetünk. Nézzenek meg egy izgalmas képgalériát, milyenek voltak az "igazi" sztárok a rádiózás hőskorában!
febr. 25
5:51
A Tourette-szindróma és tünetei (WebBeteg)
A Tourette-szindróma tünetei legtöbbször kívülálló számára is nyilvánvalóak: akaratlan mozgások és irányíthatatlan hangadások jellemzik a betegeket, melyeket tic-nek neveznek.
febr. 25
7:57
Artrózis (ízületi porckopás) (WebBeteg)
Az artrózis (ízületi porckopás), amit néha oszteoartrózisnak vagy - félreérthetően, mintha ízületi gyulladás lenne a betegség lényege - oszteoartritisznek neveznek, a fejlett országokban az ízületi problémák leggyakoribb formája és az egyik leggyakoribb oka a rokkantságnak.
febr. 25
9:00
Progeszteron a növényekben (WebBeteg)
A szakembereket egyszerű megfigyelés sarkallta a rákbetegség elleni hatóanyagok kutatására: abból indultak ki, hogy a diófa lombkoronája meggátolta a fű és a virágok növekedését.
febr. 25
9:18
Michael Jackson megrázó fotói - képgaléria (Infostart)
A Life magazin nosztalgia-sorozatában Michael Jackson főszerepet kap.
febr. 25
10:03
Az infarktus utáni hat hónap döntő fontosságú (WebBeteg)
Ha legalább három kockázati tényezőt sikerül életvitelünkben jó irányba mozdítani az infarktust követő hat hónapban, életesélyeink jelentősen javulnak.
febr. 25
11:06
Tbc Faddon: mától kötelező a tüdőszűrés (WebBeteg)
Kötelező tüdőszűrést rendelt el február 25-től Faddon az ÁNTSZ. A vizsgálaton valamennyi 14 évesnél idősebb lakónak részt kell vennie.
febr. 25
12:00
Néhány napra beköszönt a tavasz, majd újra fagyok jönnek (Infostart)
A naptár szerint vasárnap véget ér a tél, ehhez mérten az időjárás is kellemes lesz a hétvégén. Az enyhülés azonban egyelőre csak átmeneti - közölte az InfoRádióval Vadász Vilmos meteorológus.
febr. 25
12:09
Legális lesz az őssejtekkel való gyógyítás Ukrajnában (WebBeteg)
Ukrajnában elkezdődött az őssejtekkel történő gyógykezelés legalizálása, miután lezárult egy öt évre tervezett őssejt-kísérletsorozat első szakasza – írta csütörtöki számában a Szegodnya című ukrán napilap.
febr. 25
12:11
Döbbenetes védekezés a dengue-láz ellen (WebBeteg)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint 2,5 milliárd embert, a világ népességének kétötödét veszélyezteti a fertőzés, főként Afrikában és Délkelet-Ázsiában.
febr. 25
13:00
A 3 legegészségesebb zöldség, amely biztosan ott van a te konyhádban is (NLC)
Az eddig sem volt titok, hogy a zöldség egészséges eledel. De vajon melyek a legegészségesebbek? Mutatunk hármat, amelyik egészen biztosan ott van a te konyhádban is!
febr. 25
15:00
A vezető rosszulléte miatt kerítésnek ütközött egy autóbusz a Budaörsi úton (Infostart)
A vezető rosszulléte miatt kerítésnek ütközött egy autóbusz a Budaörsi úton.
febr. 25
15:18
Egyre több fiatal iszik gyógyszerre alkoholt Magyarországon (is) (Infostart)
Tavaly a korábbiaknál valamivel több drogos beteget kezeltek a Péterfy Sándor Utcai Kórházban - mondta az InfoRádiónak a toxikológiai osztály főorvosa. Zacher Gábor arról is beszélt, hogy az utóbbi időben jelentősen nőtt azoknak a fiataloknak a száma, akik kifejezetten kábítási célzattal egyszerre vesznek be nyugtatót vagy altatót és isznak rá alkoholtartalmú italokat.
febr. 25
15:18
Veszélyes drogok - Érdemes gyanakvónak lenni (WebBeteg)
"Meg kell tanítani az embereket, hogy legyenek gyanakvóak" bizonyos helyzetekben, például ha emlékezetkiesést tapasztalnak - mutatott rá Sevil Atasoy, az INCB elnöke a jelentést bemutató bécsi sajtótájékoztatón.
febr. 25
17:24
Női veszély - Transzzsírok és a stroke (WebBeteg)
Magasabbnak találták a stroke kockázatát azoknál a nőknél, akiknek étrendje az átlagosnál több telített, hidrogénezett növényi olajat, úgynevezett transzzsírt tartalmazott.
febr. 25
18:45
"Aki vak, az nem hülye és nem is fertőző!" (WebBeteg)
A debreceni Rózsa Dezső születése óta küzd látásproblémákkal, egy ideig még látott, de néhány éve már fehér bottal közlekedik. Kevés fogyatékkal élő mondhatja el magáról azt, amit ő: dolgozik.
febr. 25
19:12
A rendőrség feloldott minden forgalomkorlátozást (Infostart)
A rendőrség csütörtök este feloldott minden, a Duna-csúcstalálkozó miatt elrendelt forgalomkorlátozást Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság
febr. 25
19:14
Pécsi InfoPont nyílt Pesten (Infostart)
A pesti Belvárosban nyílt meg a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa-projekt országos InfoPont-hálózatának legújabb irodája - közölte a baranyai megyeszékhely polgármestere.
febr. 25
19:48
Mennyire egészségesek a konzerv ételek? (WebBeteg)
Ha gyors étkezésről van szó, mindig számíthat a konzerv élelmiszerekre, mint a nélkülözhetetlen tápanyagok kényelmes forrására. De vajon mennyire egészségesek?
febr. 25
19:54
Időhiány miatt halogatod a mozgást? Vége a kifogásoknak! (NLC)
Kifogyhatnak kifogásaikból azok, akik időhiányra hivatkozva nem edzették testüket, mert szakértők szerint a rövid, intenzív terhelések sorozata még hatékonyabb is, mint a hagyományos tréningek.
febr. 25
20:51
H1N1 - Friss, hazai adatok (WebBeteg)
Összesen a laboratóriumban 7 mintából mutatták ki a H1N1 vírust, ezzel együtt az ismertté vált megbetegedések összesített száma 2 114-re nőtt. H1N1 vírusfertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetek száma 124-re emelkedett.
febr. 25
21:36
Óriástojást tojt a tyúk - nézze meg! (Infostart)
A normálisnál négyszer nagyobb tojást tojt egy csirke egy angol farmon, ám még ezzel sem csúcstartó.
febr. 25
22:57
Orvosi bravúr - Petefészekszövet átültetés után szült (WebBeteg)
"Ez az első eset a világon, amikor egy nőnek két különböző terhességből születtek gyerekei lefagyasztott, majd kiolvasztott petefészekszövet átültetése eredményeként" - mondta el Andersen, aki az esetről a Human Reproduction című orvosi szakfolyóirat online kiadásában csütörtökön számol be.

Keresés