2010. február 25. csütörtök

febr. 25
0:24
Athén: a náci Németország is felelős a görög gazdaság állapotáért? (fidesz)
A görög miniszterelnök-helyettes egy BBC-interjúban visszautasította hazája eladósodásának berlini bírálatát, mondván, a nemzetiszocialisták annak idején tönkretették a görög gazdaságot, és megöltek sok ezer embert.
febr. 25
1:00
Kubában meghalt egy éhségsztrájkoló politikai fogoly (fidesz)
Meghalt kedden egy havannai kórházban egy kubai politikai fogoly, aki fogva tartási körülményei elleni tiltakozásul kezdett éhségsztrájkot több mint két hónapja - közölte egy kubai ellenzéki csoport.
febr. 25
1:04
A Fehér Ház előkészíti Obama újraválasztási kampányát (fidesz)
A washingtoni Fehér Ház csöndben hozzáfogott Obama újraválasztási kampányának előkészítéséhez - tudta meg demokrata párti forrásokból a hírről szerdán beszámoló Politico hírportál.
febr. 25
1:18
A támogatások késleltetése veszélyezteti a hiánycélt (fidesz)
Font Sándor szerint a 2009-es mezőgazdasági támogatások késleltetése veszélyezteti azt, hogy a következő kormány tartani tudja a 2010-es hiánycélt.
febr. 25
1:22
Nehéz nemzetközi klímatárgyalások várhatók 2010-ben (fidesz)
Már az ENSZ vezető környezet- és éghajlatvédelmi felelősei is elismerik, hogy nagyon nehéz nemzetközi klímatárgyalásokra lehet számítani 2010-ben, az év végén rendezendő mexikói klímacsúcsot pedig messze nem előzi meg olyan politikai és gazdasági várakozás, mint Koppenhágát.
febr. 25
1:26
Obama és Medvegyev gyorsítaná a START-tárgyalásokat (fidesz)
Az orosz és az amerikai elnök abban állapodott meg, hogy felgyorsítják a hadászati támadó fegyverek korlátozásáról szóló új START-szerződés előkészítését.
febr. 25
1:30
Felmentették az 1998-as omaghi pokolgépes merénylet egyetlen elítéltjét (fidesz)
Felmentett a bíróság szerdán Dublinban egy férfit, akit korábban szabadságvesztésre ítéltek a 29 halálos áldozatot követelő, 1998-ban az észak-írországi Omaghban elkövetett pokolgépes merényletben való részvétele miatt.
febr. 25
1:36
Csökkentik Lengyelországban a volt kommunista titkosügynökök nyugdíjját (fidesz)
A lengyel alkotmánybíróság törvénytelennek nyilvánította a volt kommunista vezető, Wojciech Jaruzelski nyugdíjának parlament általi megkurtítását.
febr. 25
1:40
Újabb havazás sújtja az Egyesült Államok északkeleti részét (fidesz)
Már több mint 160 ezer ember maradt áramszolgáltatás nélkül az Egyesült Államok északkeleti részét sújtó havazás miatt.
febr. 25
1:44
Összeomlott a Hummer-üzlet (fidesz)
Az amerikai General Motors (GM) szerdán váratlanul bejelentette: nem jöhet létre a Hummer autógyár kínai eladása, és leállítják a terepjáró gyártását.
febr. 25
1:48
Húsz tonna marihuánát foglaltak le Kolumbiában (fidesz)
Húsz tonna marihuánát foglaltak le a hatságok a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) szélsőbaloldali gerillaszervezet egyik táborhelyén a dél-amerikai ország délkeleti részében - jelentette be szerdán a kolumbiai elnöki hivatal.
febr. 25
4:36
Kátyútenger? Az útburkolat egyszerűen eltűnt... (168 Óra Online)
Az állami közút rendkívüli rossz állapota miatt tartottak demonstrációt a Heves megyei Pély községben.
febr. 25
5:12
Újabb kétségek a magyar sztár halála körül! „Az egyetlen szemtanú sem biztos a dolgában” (ATV)
Nem tudni, mire megy ki a játék.
febr. 25
5:14
Kamerák előtt olvasott be Gyurcsány Orbánnak és Kósának (ATV)
Gyurcsány Ferenc szerint a radikális szélsőjobboldal megfertőzte a Fideszt – ezt a volt kormányfő a belvárosi szabadegyetem rendezvényén mondta. A korábbi miniszterelnök szerint nem lehet tudni, hol a határ a Fidesz és a Jobbik között, a Jobbik parlamentbe jutásáért Orbán Viktor lehet a felelős, ehhez pedig csak "gratulálni" tud az ellenzék vezérének.
febr. 25
5:27
Durván betelt a pohár! Gondban vannak a borászok is (Inforádió)
Egyre többen írják alá a magyar borászok 12 pontját. A fizetőképes kereslet csökkenését sok pincészet megérzi, és miközben a forgalom visszaesik, az adminisztratív terhek növekednek. A villányi Tiffán Zsolt ringbe száll az egyéni parlamenti képviselői posztért, és nagy tervei vannak az ágazat felemelésére.
febr. 25
5:30
Az időskor nem betegség (teol)
Hat előadásból álló, fiataloknak és időseknek szóló ismeretterjesztő sorozatot indít a tolnai Bezerédj szabadidőközpont.
febr. 25
5:48
Siker! Elkészül a high-tech magyar busz prototípusa (168 Óra Online)
Őszre elkészül a Kaposvár megrendelésére gyártott első busz a NABI gyárában – jelentette be Szita Károly polgármester szerdán délelőtt.
febr. 25
6:21
Németh Zsolt szerint a kormány a Fidesz programját követi (Inforádió)
Az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke úgy véli, hogy a kormány az energiapolitikában a Fidesz által meghatározott úton halad tovább. Németh Zsolt szerint ezt jelenti a miniszterelnök bejelentése a diverzifikációról.
febr. 25
6:24
"Én lőttem a Hiller házára, mit akarsz még?" (168 Óra Online)
Az RTL Klub híradójának birtokába került annak a hangfelvételnek a részlete, amely bizonyíték lehet a Magyarok Nyilai szélsőséges csoport elleni nyomozásban.
febr. 25
6:24
Magyarok a Föld legmagasabb vulkánján (Népszava)
Hazaérkezett Chiléből a magyar csapat, amely a Földgömb magazin és az Eupolisz utazási iroda által közösen szervezett expedícióján a Föld legmagasabb vulkánjának megmászását tűzte ki céljául. A majd hétezer méteren most jártak először magyarok.
febr. 25
6:24
Az ötödik embert vették őrizetbe az uzsorás ügyben (teol)
Három rendőr vehetett át díjat az uzsorás ügy felderítésében végzett munkájáért. Közben újabb személyt vett őrizetbe a rendőrség.
febr. 25
6:26
Rágalomhadjárat a REX ellen (Népszava)
Rágalomhadjárat indult a REX Kutyaotthon Alapítvány ellen: valaki a neten azt állítja, hogy az adók egy százalékából befolyó összegnek csak töredékét fordítják állatvédelemre, lecsökkentették az állatok számát. Az alapítvány égisze alatt működő Állatsziget igazgatója számadatokkal cáfolja a névtelen támadó vádjait. Évente 500-700 kutyának találnak gazdát, folyamatosan korszerűsítik a telepet. Az…
febr. 25
6:26
Költségvetés nélkül, marad a bizonytalanság (teol)
Az idei költségvetést még nem fogadta el a képviselő testület, a politikai egyeztetések még hátra vannak. Emiatt azonban az intézmények, civil szervezetek sem tudják, mivel számolhatnak 2010-ben.
febr. 25
6:28
Pálffy: az ORTT nem, de a köztévé vizsgálatot indít (Népszava)
Nem indít vizsgálatot az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Pálffy István cikke miatt.
febr. 25
6:28
Farsangfarkára várják a vendégeket (teol)
Farsangfarka táncházat rendez szombaton a kultúrházban a Rezeda Néptánccsoport.
febr. 25
6:30
Hajléktalan lett a koronatanú (Népszava)
Tegnap óta hajléktalan Ágfalvi Csaba, az esztergomi polgármester elleni állítólagos merényletkísérlet koronatanúja. Mint arról többször beszámoltunk, Meggyes Tamás fideszes polgármester azt állítja, hogy meg akarták gyilkolni, mely "összeesküvés" mögött a szocialisták állhatnak.
febr. 25
6:39
A Fidesz 2 millió ajánlószelvényt akar összegyűjteni (Inforádió)
Március 1-től országjárásba kezdenek a Fidesz képviselőjelöltjei - mondta az InfoRádiónak Nyitrai Zsolt, a párt operatív igazgatója. Hozzátette: "Itt az idő!" címmel tájékoztató kiadványt készítettek, amelyben a Gyurcsány-korszak "negatív tetteit" vetik össze a Fidesz vállalásaival.
febr. 25
6:41
Emékezés a kommunizmus áldozataira (Inforádió)
A kommunizmus áldozataira emlékeznek ma az ország több pontján és valamennyi középiskolájában. A Fidesz és a KDNP politikusai az emléknap alkalmából a főváros mellett számos vidéki nagyvárosban is felszólalnak, valamint összeül az 1956-os Kárpát-medencei Emlékbizottság és a Polgári Magyarországért Alapítvány.
febr. 25
6:42
Vagyonadó - ma van az első bevallási határidő (boon)
Van, akinek már csütörtökön be kell vallania, illetve be kell fizetnie a vagyonadót. Az Alkotmánybíróság (AB) határozata szerint ez már csak három vagyontárgy típust, a légi, a vízi és a nagy teljesítményű személygépkocsikat terheli.
febr. 25
6:44
Mától kötelező tüdőszűrés Faddon (boon)
Kötelező tüdőszűrést rendelt el február 25-től Faddon az ÁNTSZ.
febr. 25
6:46
Svájc nem áll szóba velünk - Magyar Nemzet (boon)
Az adóparadicsomok és a Svájchoz hasonlóan erős banktitkot alkalmazó országok általában nem állnak szóba a magyar adóhatósággal.
febr. 25
6:57
A Duna a világ tíz legveszélyeztetettebb folyója között (Inforádió)
A majdani Duna-stratégiáról tárgyalnak Budapesten a makrorégió 14 országának kormányfői és külügyminiszterei.
febr. 25
7:00
Tizenöt százalékos gázáremelés? - Népszabadság (boon)
Április 1-től akár 10-15 százalékkal is emelkedhet a lakossági gáz alapára - értesült a lap kormányzati forrásokból.
febr. 25
7:02
Képviselői jövedelemlista - HVG (boon)
Az állami-önkormányzati másodállások révén összesen 87 parlamenti képviselő könyvelhetett el egymillió forint feletti havi bruttó összjövedelmet 2009-ben - derül ki a HVG csütörtökön megjelenő számából.
febr. 25
7:18
Szilvi, csütörtök szépe (szon)
Szilvi, a mindig mosolygós lány mottója: "Divatos holmikat bárki vehet magának, stílust azonban nem."
febr. 25
7:18
Pálffy: Kertész Imre „gyalázatos mondatokat öklendezett” (ATV)
A Magyar Televízió munkatársa támadást indított a baloldalhoz köthető írók ellen – írja a Népszava Online.
febr. 25
7:20
Baj van? Gyász miatt került kórházba a magyar sztár? (ATV)
Még nem lehet biztosan tudni, mennyire játszottak közre betegségében a pszichés elemek.
febr. 25
7:33
Mennyi "búcsúpénzt" kapnak távozó képviselők? (Inforádió)
Az Országgyűlésből a tavaszi választások után távozó képviselők a szabályok szerint hat hónapig kapnak juttatást. Akiket nem választanak újra, a korhatár előtt öt évvel nyugdíjba vonulhatnak.
febr. 25
7:33
Hat havi apanázzsal távoznak a képviselők a választások után (ma.hu)
Az Országgyűlésből a tavaszi választások után távozó képviselők a szabályok szerint hat hónapig kapnak juttatást; az újra meg nem választottak a korhatár előtt öt évvel nyugdíjba vonulhatnak.
febr. 25
7:35
Gyurcsány: A Jobbik megfertőzte a Fideszt - lapszemle (Inforádió)
Rendkívül erőteljes előadást tartott tegnap este a Népszabadság szerint Gyurcsány Ferenc, aki lényegében most először szólalt meg nyilvánosan háttérbe vonulása után.
febr. 25
7:35
Navracsics: Amit a Fidesz mond, az megvalósítható (ma.hu)
Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szerint amit a Fidesz mond, az megvalósítható, és nem hazudtak 2006-ban sem. A politikus a Népszabadság csütörtöki számában megjelent interjújában úgy fogalmazott, "nagyon nehéz időszak vár ránk".
febr. 25
7:36
Mesterházy: "Sokkal többen vagyunk, mint gondolnák" (168 Óra Online)
Mesterházy Attila, arra a kérdésre, hogy hány százalékos eredményt tartana bukásnak, azt válaszolta: az MSZP nem fog bukni a választásokon és a párt meglepetést fog okozni.
febr. 25
7:36
A végtelenbe és tovább (szon)
Az országhatároknál élők jó helyzetben vannak, mert a szomszédoknál olcsóbban vehetik meg a benzint, bár az ember nem érti: Ott miért éri meg ez a gazdaságnak, nálunk miért nem? M. Magyar László jegyzete
febr. 25
7:51
Kiváltság? Méltányosság alapján gyógyítaná a rákos betegeket az egészségügyi tárca (ma.hu)
Alkotmánybírósághoz fordul a Magyar Rákliga, ha az egészségügyi tárca nem vonja vissza azt a januári jogszabályt, amely szerint évente - hatóanyagonként és betegségcsoportonként - legfeljebb 50 beteg kaphatja egyedi méltányosság alapján a gyógyszerét - írja a Magyar Nemzet csütörtöki számában.
febr. 25
7:54
Hat havi juttatást kapnak a távozó politikusok (Népszava)
Az Országgyűlésből a tavaszi választások után távozó képviselők a szabályok szerint hat hónapig kapnak juttatást; az újra meg nem választottak a korhatár előtt öt évvel nyugdíjba vonulhatnak.
febr. 25
7:54
Iskolába csalogató a Kazinczyban Nyíregyházán (szon)
A nyíregyházi Kazincyz Ferenc Általános Iskolában az Iskolába csalogató foglalkozássorozat keretében ismét találkozhattak az iskola iránt érdeklődő óvodások és a tanító nénik.
febr. 25
8:09
Radikális változásokat mért a választásokhoz közeledve a Medián (Inforádió)
A Fidesz a választani tudó biztos szavazók 63 százalékának voksára számíthat, az MSZP támogatottsága ebben a körben 18, a Jobbiké 15 százalék - olvasható a Medián által a HVG számára készített közvélemény-kutatásban. A radikális jobboldali párt esetében ez egy hónap alatt 5 százalékpontos növekedés.
febr. 25
8:12
Kisöpri a hazai termékeket a TESCO? (ATV)
2011-től döntően Szlovákiából szerezné be az árukat a multi.
febr. 25
8:14
Kislányt molesztált a kőbányai iskola portársa. Mindent rögzített a kamera + videó (ATV)
Egy hatodikos kislányt molesztált a kőbányai Széchenyi István Általános Iskola portása. Kislány, portás, molesztál, kőbánya, iskola, kamera
febr. 25
8:27
A legbeszédesebb képviselő 642 alkalommal szólalt fel a parlamenti ciklusban (Inforádió)
Négy év alatt Pettkó András, korábban MDF-es, most független képviselő beszélt a legtöbbet az Országgyűlésben - derül ki az Országgyűlés adataiból. A tavaly december közepe óta hivatalban lévő Forgács Imre igazságügyi miniszternek már nem volt ideje felszólalni a Házban.

Keresés