2010. február 5. péntek

febr. 5
0:03
Piros lámpánál szökött meg egy fogoly a rabszállítóból (HVG)
Megszökött egy előzetes letartóztatásban lévő fogoly csütörtök este Budapesten, a fővárosi és a Pest megyei rendőrök is nagy erőkkel keresik - erősítette meg az MTI információit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
febr. 5
2:09
A fideszes magánvéleménye volt a tanárok elbocsátása (HVG)
Sió László oktatási szakértő a magánvéleményét közölte a csütörtöki Népszavában. Az általa elmondottak nem tekintendők a Fidesz hivatalos álláspontjának - tudatta Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője az MTI-vel.
febr. 5
4:06
Nyakunkon marad a tél (168 Óra Online)
Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0, +5 fok között, északon, északkeleten, illetve a tartósabban ködös területeken -2, -3 fok körül valószínű.
febr. 5
5:15
„Azt se tudom ki Ő” Elhagyta feleségét és kislányát a magyar zenész (ATV)
Azt sem tudja, hogy viseli a szakítást élete talán legnagyobb szerelme.
febr. 5
5:17
„750 ezerért nem ütnek”: Schobert Norbi megverése több ponton sántít (ATV)
A behajtás lényege: olyan pszichés környezetet kell teremteni, hogy az adós megrémüljön és érdeke legyen az adósságát törleszteni.
febr. 5
5:18
Stumpf: az MSZP sokat tesz a Fidesz kétharmados győzelméért (168 Óra Online)
Az ország a rendszerváltozáshoz hasonló léptékű, sorsdöntő változás előtt áll, ezért fontos, hogy világos felhatalmazású, erős kormány tudjon nekilátni a munkának tavasszal – mondta Stumpf István volt kancelláriaminiszter a -nak.
febr. 5
6:12
Tisztogatásra készül a Fidesz (Népszava)
Adatkezelési szabálysértést követett el a Fidesz, amikor tavaly decemberben Orbán Viktor saját fényképével ellátott, névre szóló és boldogabb jövőt ígérő kampányleveleket küldött szét tanároknak, rendőröknek, gazdáknak, gyógyszerészeknek - jelentette be Török Zsolt.
febr. 5
6:14
Nagy a fluktuáció a pécsi városházán (Népszava)
A tavaly májusi polgármester választást követően nem csak a várost irányító politikusok összetétele változott Pécsett, és nem csak önkormányzati cégvezetők cserélődtek. A városházán is csaknem 70 főt érintett a fluktuáció mostanáig. Új tanácsadói is lettek a kabinetnek, van, aki havi félmillió forintot keres.
febr. 5
6:16
A Fidesz nevében kampányoltak (Népszava)
A fővárosi 9. választókerületében olyan szórólapok bukkantak fel, amelyen a Fidesz választókerületi elnöke azt hirdeti: az "országnak szüksége van az ingatlanadóra". Az ellenzéki párt szerint hamisítványról van szó.
febr. 5
6:21
Kire szavazzon az egykori SZDSZ-es választó? (HVG)
Liberális publicisták azon tanakodnak, ugyan melyik pártot válasszák az áprilisi szavazáson az SZDSZ egykori hívei: az MSZP-t vagy az MDF-et?
febr. 5
6:21
Kiállította két évtized képeit - fotók! (teol)
Beda László képeiből nyílt kiállítás a csütörtökön VIP galériában.
febr. 5
6:23
MSZP-s képviselők adták át, amit a diákok gyűjtöttek - fotók (teol)
Négy porszívót, háztartási kisgépeket és 5 zsák ruhaneműt adományozott a 8-as számú gyermekotthonnak a Szekszárdi Klubnext.
febr. 5
6:27
Oszkó: "Nem volt még olyan Pénzügyminisztérium, amelyet ennyien ellenőriztek" (Inforádió)
Megbeszélésre hívja a Pénzügyminisztérium a parlamenti és a parlamenten kívüli pártok szakértőit annak érdekében, hogy a választási felkészülés idején teljes körű és pontos információkat kapjanak az ország gazdasági helyzetéről - jelentette be az InfoRádió Aréna című műsorában a pénzügyminiszter.
febr. 5
6:30
Szakállt növesztve bújkált Fuzik (Népszava)
Ma dönthet a bíróság Fuzik Zsolt egykori BKV-s informatikai igazgató, Regőczi Miklós volt vezérigazgató-helyettes, Zelenák Tibor egykori főosztályvezető, valamint Mesterházy Ernő főpolgármesteri főtanácsadó előzetes letartóztatásáról. Fuzikot két hónap bujkálás után szerdán fogták el kommandósok: a férfi külsejét megváltoztatva rejtőzködött Szegeden.
febr. 5
6:48
Alakulnak a béren kívüli juttatások a BKV-nál (Népszava)
Konkrét bérkövetelés még nem hangzott el a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek közötti tárgyalás tegnapi fordulóján, ám a béren kívüli juttatáscsomagra már ajánlatot tett a cég 26 érdekképviselete közül az a 12, amelynek érdemi tanácskozási joga van.
febr. 5
7:03
Magyarországnál csak Venezuela rosszabb - lapszemle (Inforádió)
A Magyar Nemzet azt írja, hogy Venezuela után a második legrosszabb gazdasági teljesítményt jósolja 2010-re hazánknak az Economist brit gazdasági hetilap, amely 42 ország és az euróövezet adatait összesítő táblázatában idén egyszázalékos visszaesést jelez.
febr. 5
7:03
Timosenko érzi Janukovicson a gyávaság és vereség szagát? + videó (ATV)
Három nappal az elnökválasztás döntő fordulója előtt egyre durvább a választási kampány Ukrajnában.
febr. 5
7:05
Félnek Faddon: tbc-járvány van? + videó (ATV)
Elképzelhető, hogy tbc-járvány van Faddon. A településen egy hétgyermekes asszony betegedett meg tbc-ben.
febr. 5
7:21
Készüljünk a hóra: holnap sokfelé intenzív havazás várható (ma.hu)
Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, inkább csak eleinte keleten lehet napsütés, északkeleten néhol tartósabban megmaradhat a köd. Az ország nyugati felén számíthatunk csapadékra: eleinte ónos eső, ónos szitálás, később eső, szitálás várható. Északon, északkeleten még zord hideg várható reggel, nyugaton fagypont köré süllyedhet a hőmérséklet.
febr. 5
7:21
Veszekedések, sértődések! Kamerába alázzák egymást a magyar sztárok (ATV)
Nem mellesleg őket választották nemrég a legunalmasabbaknak.
febr. 5
7:24
Fideszes magánvélemény (168 Óra Online)
Sió László oktatási szakértő a magánvéleményét közölte a csütörtöki Népszavában. Az általa elmondottak nem tekintendők a Fidesz hivatalos álláspontjának - tudatta Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője az MTI-vel.
febr. 5
7:33
Két hét múlva lesz a Torkos Csütörtök (boon)
Február 18-án lesz az idei Torkos Csütörtök. Immár ötödik alkalommal rendezik meg, eddig 1170 étterem jelezte, hogy részt kíván venni az akcióban, de a következõ két hétben még bõvülhet a lista.
febr. 5
7:35
A legtöbben tavaly tüdõrákban haltak meg - RTL Híradó (boon)
Több mint 30 ezren halnak meg évrõl évre daganatos betegsében Magyarországon, aminek a szakemberek szerint az is az oka, hogy kevesen járnak szûrésre, és sokszor túl sok idõ telik el a diagnózisig.
febr. 5
7:37
Elfogták a szökött rabot (boon)
Péntek hajnalban elfogták a rendõrök azt az elõzetes letartóztatásban lévõ férfit, aki csütörtökön este szökött meg, amikor éppen egyik helyrõl a másikra szállították. Még tart a belsõ vizsgálat a szökés okainak kiderítésére.
febr. 5
7:39
Nem tett jót az MDF-SZDSZ paktumnak Mesterházy letartóztatása (ma.hu)
A Magyar Hírlap értesülése szerint felvetődött az MDF vezetésében, hogy az előzetes letartóztatásba került Mesterházy Ernő miatt kifarolnak az SZDSZ-szel kötendő szövetségből. A Népszabadság szerint is megzavarhatja az MDF és az SZDSZ választási megállapodását az ügy.
febr. 5
7:39
Mégsem lesz eredetiségvizsgálat a mûszaki vizsgán? - Népszabadság (boon)
A Népszabadság értesülései szerint a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Miniszté­riumban (KHEM) már elkészült az a jogszabálytervezet, amely megszüntetné a 2007-ben bevezetett integrált mûszaki vizsgát.
febr. 5
7:41
Itt a legújabb mézbotrány - Magyar Nemzet (boon)
Süth Miklós fõállatorvos véleményével szemben bármikor elõfordulhat, hogy silány mézek kerülnek az emberek kosarába - írja a Magyar Nemzet.
febr. 5
7:42
Elfogták a szökött foglyot (Népszava)
A rendőrség pénteken hajnalban Pécelen elfogta azt a foglyot, aki csütörtökön este szökött meg a budapesti Lehel térnél - közölte Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense
febr. 5
7:43
MDF-SZDSZ: szponzor kerestetik - Népszabadság (boon)
Megzavarhatja az MDF és az SZDSZ választási megállapodását Mesterházy Ernõ õrizetbe vétele - írja a lap. A fõpolgármester tanácsadója - a hírek szerint - jelentõs összeggel támogatta a két párt kampányát.
febr. 5
7:45
Nem drágulnak már az idén az autópálya-matricák - Népszava (boon)
Idén már nem drágulnak az autópálya-matricák - tudta meg a Népszava. Információik szerint ugyanis a jelenlegi kormány az áprilisi országgyûlési választások elõtt már nem akar díjkorrekciót végrehajtani.
febr. 5
7:51
Egymilliárd juthat Gyárfás televíziójának - Magyar Nemzet (boon)
Egymilliárd forintot költene a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány egy olyan kereskedelmi televízióra, amely jelentõs mennyiségû, fõleg belföldi turisztikai mûsort sugároz, és legalább egymillió háztartásban fogható.
febr. 5
7:51
Alexandra, péntek szépe (szon)
Alexandra ha teheti, minden idejét barátai közt tölti.
febr. 5
7:57
Ma tartja országértékelőjét Orbán (ma.hu)
Ma tartja hagyományos országértékelő beszédét Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, aki 1999 óta most tizenkettedik alkalommal elemzi az előző év eseményeit és az ország helyzetét.
febr. 5
7:57
Brutális mélyrepülés a hazai autópiacon + videó (ATV)
Idén várhatóan 65 ezer személyautó és 10-15 ezer kishaszon jármű talál gazdára.
febr. 5
8:00
Kitört a pánik: dőlnek a dominók (Népszava)
A Magyar Hírlap, és a Népszabadság értesülése szerint is felvetődött az MDF vezetésében, hogy az előzetes letartóztatásba került Mesterházy Ernő miatt kifarolnak az SZDSZ-szel kötendő szövetségből. Az MDF szóvivője szerint nem játszik szerepet a tanácsadó a tárgyalásokban.
febr. 5
8:09
Elfogták a piros lámpánál megszökött foglyot (HVG)
A rendőrség pénteken hajnalban Pécelen elfogta azt a foglyot, aki csütörtökön este szökött meg a budapesti Lehel térnél - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.
febr. 5
8:09
Kiemelt üggyé nyilvánította az ügyészség a BKV-nyomozást - Népszava (boon)
Kiemelt üggyé nyilvánította a már eddig is fokozott ügyészi felügyelet mellett zajló BKV-s végkielégítések és szerzõdések ügyében folytatott nyomozást a Legfõbb Ügyészség.
febr. 5
8:11
Népszava: külsejét megváltoztatva bujkált a BKV volt igazgatója (HVG)
A hónapok óta körözött és szerdán elfogott Fuzik Zsolt külsejét megváltoztatva bujkált Szegeden: a BKV volt informatikai igazgatója körszakállat növesztett, és feketére festette a haját - állítja a pénteki Népszava, rendőrségi forrásokra hivatkozva.
febr. 5
8:11
Elaltatnak 420 paksi kutyát? - Napi Ász (boon)
A hét végén 420 kutya sorsáról kell döntenie a paksi fõjegyzõnek, a helyi menhely léte ugyanis veszélyben van.
febr. 5
8:15
Gyorshír! Gyurcsány Netanjahuval 45 percet tárgyalt, Blairrel is találkozott (ATV)
A korábbi magyar kormányfő a "közel-keleti Davosként" emlegetett konferencián vett részt.
febr. 5
8:18
Beindul a szocialista netkampány is (Népszava)
Egységes internetes oldala van a szocialista képviselőjelöltek többségének; Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltnek még nincs saját weboldala.
febr. 5
8:27
Ma tartja országértékelő beszédét Orbán Viktor (HVG)
Ma tartja hagyományos országértékelő beszédét Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, aki 1999 óta most tizenkettedik alkalommal elemzi az előző év eseményeit és az ország helyzetét.
febr. 5
8:27
Szavazzon! Erősebb rendőrséget, vagy több településőrt? (teol)
Mintegy kétszáznegyven személy volt részese Szekszárd tavalyi közfoglalkoztatási tervének. A végrehajtás tapasztalatait előterjesztés összegezte a csütörtöki városi közgyűlésen.
febr. 5
8:27
„Hóesésnél a főutak az elsődlegesek” (szon)
„Panasszal szeretnék élni a kisvárdai illetőségű közúti társaság hómentesítési eljárása ellen...” – jelezte egy ott élő közlekedő.
febr. 5
8:29
Nagyobb önrészt vállalnak az üdülések támogatásában (teol)
Az üdülési támogatást igénylők a napokban kapják meg a pályázatuk sorsáról szóló értesítést.
febr. 5
8:29
Visszatartó blokád (szon)
Mint tudjuk, az életben egy történés nem patyolat fehér tiszta, de nem is korom fekete. Itt van az Ukrán oldali határ demonstráció! Dankó Mihály jegyzete
febr. 5
8:36
Ha az SZDSZ–MDF-„vegyület” nem jut be... (168 Óra Online)
Az SZDSZ országgyűlési és fővárosi képviselője fél éve nyilatkozta lapunknak: nem hisz az SZDSZ feltámadásában. Hozzátette, 2010-ben a kis pártoknak nincs esélyük önálló megmérettetésre, meg kell találniuk az együttműködés lehetőségét – akár „demokrata összefogás” néven. Akkor megnevezte a liberálisok lehetséges szövetségeseit is: MDF és LMP. Néhány napja egy írásában mégis ostorozta az SZDSZ és…
febr. 5
8:51
Korábbi országértékelők: iránymutatások a Facebook nélkül (Inforádió)
A luxuspolitikából való kiábrándulás, egy a zászló, egy a tábor, az igennel kezdődő jövő és új irány - az elmúlt négy évben ezek voltak a kulcsszavai Orbán Viktor évértékelőinek. A Fidesz elnöke idei, az áprilisi parlamenti választások előtti tizenkettedik országértékelőjében a várakozások alapján az eddigi időszak elemzésén túl a jövőre vonatkozó témákat is érint, sőt a Facebook közösségi…
febr. 5
8:51
Karib tengeri hajóút menti meg Tiger Woods házasságát? (ATV)
Nordegren hajlik rá, hogy igent mondjon az ajánlatra.
febr. 5
8:54
"Több sebből vérzik" a gyógyszerautomata rendelet (Népszava)
Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) a gyógyszerautomaták üzemeltetését lehetővé tévő miniszteri rendelettel kapcsolatban - mondta el a kamara elnöke.

Keresés