2010. február 5. péntek

febr. 5
4:06
Nyakunkon marad a tél (168 Óra Online)
Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0, +5 fok között, északon, északkeleten, illetve a tartósabban ködös területeken -2, -3 fok körül valószínű.
febr. 5
5:15
„Azt se tudom ki Ő” Elhagyta feleségét és kislányát a magyar zenész (ATV)
Azt sem tudja, hogy viseli a szakítást élete talán legnagyobb szerelme.
febr. 5
5:17
„750 ezerért nem ütnek”: Schobert Norbi megverése több ponton sántít (ATV)
A behajtás lényege: olyan pszichés környezetet kell teremteni, hogy az adós megrémüljön és érdeke legyen az adósságát törleszteni.
febr. 5
5:18
Stumpf: az MSZP sokat tesz a Fidesz kétharmados győzelméért (168 Óra Online)
Az ország a rendszerváltozáshoz hasonló léptékű, sorsdöntő változás előtt áll, ezért fontos, hogy világos felhatalmazású, erős kormány tudjon nekilátni a munkának tavasszal – mondta Stumpf István volt kancelláriaminiszter a -nak.
febr. 5
6:12
Tisztogatásra készül a Fidesz (Alternatív Energia)
Adatkezelési szabálysértést követett el a Fidesz, amikor tavaly decemberben Orbán Viktor saját fényképével ellátott, névre szóló és boldogabb jövőt ígérő kampányleveleket küldött szét tanároknak, rendőröknek, gazdáknak, gyógyszerészeknek - jelentette be Török Zsolt.
febr. 5
6:14
Nagy a fluktuáció a pécsi városházán (Alternatív Energia)
A tavaly májusi polgármester választást követően nem csak a várost irányító politikusok összetétele változott Pécsett, és nem csak önkormányzati cégvezetők cserélődtek. A városházán is csaknem 70 főt érintett a fluktuáció mostanáig. Új tanácsadói is lettek a kabinetnek, van, aki havi félmillió forintot keres.
febr. 5
6:16
A Fidesz nevében kampányoltak (Alternatív Energia)
A fővárosi 9. választókerületében olyan szórólapok bukkantak fel, amelyen a Fidesz választókerületi elnöke azt hirdeti: az "országnak szüksége van az ingatlanadóra". Az ellenzéki párt szerint hamisítványról van szó.
febr. 5
6:27
Oszkó: "Nem volt még olyan Pénzügyminisztérium, amelyet ennyien ellenőriztek" (Infostart)
Megbeszélésre hívja a Pénzügyminisztérium a parlamenti és a parlamenten kívüli pártok szakértőit annak érdekében, hogy a választási felkészülés idején teljes körű és pontos információkat kapjanak az ország gazdasági helyzetéről - jelentette be az InfoRádió Aréna című műsorában a pénzügyminiszter.
febr. 5
6:30
Szakállt növesztve bújkált Fuzik (Alternatív Energia)
Ma dönthet a bíróság Fuzik Zsolt egykori BKV-s informatikai igazgató, Regőczi Miklós volt vezérigazgató-helyettes, Zelenák Tibor egykori főosztályvezető, valamint Mesterházy Ernő főpolgármesteri főtanácsadó előzetes letartóztatásáról. Fuzikot két hónap bujkálás után szerdán fogták el kommandósok: a férfi külsejét megváltoztatva rejtőzködött Szegeden.
febr. 5
6:48
Alakulnak a béren kívüli juttatások a BKV-nál (Alternatív Energia)
Konkrét bérkövetelés még nem hangzott el a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek közötti tárgyalás tegnapi fordulóján, ám a béren kívüli juttatáscsomagra már ajánlatot tett a cég 26 érdekképviselete közül az a 12, amelynek érdemi tanácskozási joga van.
febr. 5
7:03
Magyarországnál csak Venezuela rosszabb - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet azt írja, hogy Venezuela után a második legrosszabb gazdasági teljesítményt jósolja 2010-re hazánknak az Economist brit gazdasági hetilap, amely 42 ország és az euróövezet adatait összesítő táblázatában idén egyszázalékos visszaesést jelez.
febr. 5
7:03
Timosenko érzi Janukovicson a gyávaság és vereség szagát? + videó (ATV)
Három nappal az elnökválasztás döntő fordulója előtt egyre durvább a választási kampány Ukrajnában.
febr. 5
7:05
Félnek Faddon: tbc-járvány van? + videó (ATV)
Elképzelhető, hogy tbc-járvány van Faddon. A településen egy hétgyermekes asszony betegedett meg tbc-ben.
febr. 5
7:21
Veszekedések, sértődések! Kamerába alázzák egymást a magyar sztárok (ATV)
Nem mellesleg őket választották nemrég a legunalmasabbaknak.
febr. 5
7:24
Fideszes magánvélemény (168 Óra Online)
Sió László oktatási szakértő a magánvéleményét közölte a csütörtöki Népszavában. Az általa elmondottak nem tekintendők a Fidesz hivatalos álláspontjának - tudatta Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője az MTI-vel.
febr. 5
7:42
Elfogták a szökött foglyot (Alternatív Energia)
A rendőrség pénteken hajnalban Pécelen elfogta azt a foglyot, aki csütörtökön este szökött meg a budapesti Lehel térnél - közölte Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense
febr. 5
7:57
Örülök, hogy Budapest lett az otthonom (Metropol)
Négy hete van Budapesten az új amerikai nagykövet, Eleni Tsakopoulos Kounalakis. Lapunknak beszélt feladatairól (például hogy segítse a gazdaság és a politika átláthatóságának fejlesztését), arról, miért alakult úgy, hogy sok nagyköveti posztot nem diplomaták, hanem az elnök támogatói töltenek be, illetve arról, hogy férje régi ismerőse Orbánnak.
febr. 5
7:57
Brutális mélyrepülés a hazai autópiacon + videó (ATV)
Idén várhatóan 65 ezer személyautó és 10-15 ezer kishaszon jármű talál gazdára.
febr. 5
8:00
Kitört a pánik: dőlnek a dominók (Alternatív Energia)
A Magyar Hírlap, és a Népszabadság értesülése szerint is felvetődött az MDF vezetésében, hogy az előzetes letartóztatásba került Mesterházy Ernő miatt kifarolnak az SZDSZ-szel kötendő szövetségből. Az MDF szóvivője szerint nem játszik szerepet a tanácsadó a tárgyalásokban.
febr. 5
8:15
Elfogták a Lehel térnél megszökött foglyot (Metropol)
A rendőrség pénteken hajnalban Pécelen elfogta azt a foglyot, aki csütörtökön este szökött meg a budapesti Lehel térnél.
febr. 5
8:15
Gyorshír! Gyurcsány Netanjahuval 45 percet tárgyalt, Blairrel is találkozott (ATV)
A korábbi magyar kormányfő a "közel-keleti Davosként" emlegetett konferencián vett részt.
febr. 5
8:18
Beindul a szocialista netkampány is (Alternatív Energia)
Egységes internetes oldala van a szocialista képviselőjelöltek többségének; Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltnek még nincs saját weboldala.
febr. 5
8:33
Az Irányi utcai bérpalota lakóinak évtizedes kálváriája (Metropol)
A 90-es évek végén vásárolta meg egy olasz cég az V. kerületi önkormányzattól az Irányi utca 17. szám alatti lakatlan ingatlant, ahová szállodát akartak építeni, és a szomszédos 19–23. számú lakóház első és harmadik emeletét, ahol pedig jelentős beruházással panziókat alakítottak volna ki.
febr. 5
8:36
Ha az SZDSZ–MDF-„vegyület” nem jut be... (168 Óra Online)
Az SZDSZ országgyűlési és fővárosi képviselője fél éve nyilatkozta lapunknak: nem hisz az SZDSZ feltámadásában. Hozzátette, 2010-ben a kis pártoknak nincs esélyük önálló megmérettetésre, meg kell találniuk az együttműködés lehetőségét – akár „demokrata összefogás” néven. Akkor megnevezte a liberálisok lehetséges szövetségeseit is: MDF és LMP. Néhány napja egy írásában mégis ostorozta az SZDSZ és…
febr. 5
8:51
Korábbi országértékelők: iránymutatások a Facebook nélkül (Infostart)
A luxuspolitikából való kiábrándulás, egy a zászló, egy a tábor, az igennel kezdődő jövő és új irány - az elmúlt négy évben ezek voltak a kulcsszavai Orbán Viktor évértékelőinek. A Fidesz elnöke idei, az áprilisi parlamenti választások előtti tizenkettedik országértékelőjében a várakozások alapján az eddigi időszak elemzésén túl a jövőre vonatkozó témákat is érint, sőt a Facebook közösségi…
febr. 5
8:51
Karib tengeri hajóút menti meg Tiger Woods házasságát? (ATV)
Nordegren hajlik rá, hogy igent mondjon az ajánlatra.
febr. 5
8:54
"Több sebből vérzik" a gyógyszerautomata rendelet (Alternatív Energia)
Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) a gyógyszerautomaták üzemeltetését lehetővé tévő miniszteri rendelettel kapcsolatban - mondta el a kamara elnöke.
febr. 5
9:27
Törvénysértő a Fidesz levélküldő tevékenysége + videó (ATV)
A levelek postázását a jobboldali párt ennek ellenére folytatja.
febr. 5
9:30
Alvás közben ütöttek rajta a kommandósok (168 Óra Online)
A rendőrség elfogta a Lehel térnél megszökött foglyot – közölte az MTI.
febr. 5
9:45
Ellopták a szlovák nyelvű táblákat Medgyesegyházán (Metropol)
Tavaly ősszel ismeretlenek "NO FICO" feliratot fújtak a Békés megyei Medgyesegyháza szlovák nyelvű helységjelző tábláira, a napokban pedig mind a négy táblát ellopták - írta pénteki számában a Békés Megyei Hírlap.
febr. 5
9:45
Putyin szerint a putyinizmus jó (ATV)
A Modern Fejlődés Intézete a demokrácia felé való elmozdulást javasolta, Putyin nem kér belőle.
febr. 5
9:47
Luxushalál – tovább gyűrűzik a Toyota botrány + videó (ATV)
„Segítség, nem tudunk megállni. Beragadt a gázpedál. Mindjárt elérjük a kereszteződést.” A Lexus terepjáró 170 kilométeres sebességgel haladt, amikor meghibásodott a gázpedál.
febr. 5
10:03
Megszűnt a belvízvédelmi készültség a Tiszántúlon (Infostart)
Megszüntette az elsőfokú belvízvédelmi készültséget a hamvas-sárréti védelmi szakaszon a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) - közölte Bara Sándor védelemvezető.
febr. 5
10:03
„Ilyen buta riporternővel életemben nem találkoztam!” Bocsánatot kért a magyar sztár (ATV)
A roma rapper már megbánta a kijelentését, és most bocsánatot kért.
febr. 5
10:06
Szlovák táblákat loptak Medgyesegyházán (Alternatív Energia)
Tavaly ősszel ismeretlenek "NO FICO" feliratot fújtak a Békés megyei Medgyesegyháza szlovák nyelvű helységjelző tábláira, a napokban pedig mind a négy táblát ellopták - írta pénteki számában a Békés Megyei Hírlap.
febr. 5
10:21
Forsense: Mélyponton a közérzeti index (Infostart)
Az emberek nagy része úgy tapasztalta, hogy 2009-ben mind a saját, mind az ország gazdasági helyzete romlott, miközben az egy évvel korábbihoz képest kétszer annyian vannak azok, akik visszafogott várokozással tekintenek a 2010-es esztendőre - derül ki a Forsense közvélemény-kutatásából.
febr. 5
10:21
Gyurcsány Netanjahuval és Blairrel is találkozott (Metropol)
Gyurcsány Ferenc csütörtökön, Izraelben háromnegyed órás tárgyalást folytatott Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel — nyilatkozta Gréczy Zsolt az ATV Jam című műsorában pénteken.
febr. 5
10:39
Rablók bántalmaztak egy kisvárdai férfit (Metropol)
Rablók bántalmaztak egy kisvárdai férfit a házában, az 55 éves tulajdonos súlyos sérüléseket szenvedett - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
febr. 5
10:42
Átállt, aztán Orbánnak megírta: a Fidesz sztálinista párt (168 Óra Online)
Tavaly még a Fidesz gyulai szervezete nőtagozatának az elnöke volt, jelenleg már a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje dr. Pomuczné Nagy Ildikó középiskolai matematika és fizika szakos tanár. Ezt többen furcsállják. Az érintett nem. Meglátása szerint, ő nem változott semmit, és a Jobbikban találta meg azt, amit a Fideszben nem. Magát „megalkuvás nélküli igazságkeresőnek nevezi” a gyulai…
febr. 5
10:42
Elhunyt képviselők is megkapták a Fidesz kampányleveleit (Alternatív Energia)
Adatkezelési szabálysértést követett el a Fidesz, amikor tavaly decemberben Orbán Viktor fényképével ellátott, névre szóló és boldogabb jövőt ígérő kampányleveleket küldött szét tanároknak, rendőröknek, gazdáknak, gyógyszerészeknek - jelentette be Török Zsolt.
febr. 5
10:57
Háromezer emberen segített a magyar kormány mentőcsapata Haitin (ATV)
A mentőcsapat január 24. és 31. között segédkezett a térségben.
febr. 5
11:15
Fotók Gyurcsány Ferenc izraeli útjáról (ATV)
Az izraeli kormányfőn kívül pedig Ehud Barak védelmi miniszterrel, Cipi Livni ellenzéki politikussal, valamint az izraeli nemzeti bank elnökével is találkozott.
febr. 5
11:18
Kutatóként folytatná pályáját Gulyás József (Alternatív Energia)
A közelmúlt történetének kutatásával, azon belül is az állambiztonsági szolgálatok szerepével szeretne foglalkozni a jövőben Gulyás József. A volt liberális képviselő nem indul a választásokon, és az iratnyilvánosság ügyében a mai parlamenttől már nem is vár sokat. Úgy véli, a mágnesszalagokról lementett adatok elemzésénél érvényesülnie kellene a civil kontrollnak, már csak azért is, mert a…
febr. 5
11:33
A hajléktalanok több mint felének van munkajövedelme (Infostart)
Valószínűleg meglepő, de a hajléktalanok több mint felének van valamilyen munkajövedelme - mondta az InfoRádiónak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke azt követően, hogy a segélyszervezet Budapest után Veszprémben is nyitott egy hajléktalanokat foglalkoztató mosodát.
febr. 5
11:33
Kitalált nővel zsaroltak meg egy szekszárdi férfit (Metropol)
Egy kitalált nő nevében az interneten kötött ismeretséget egy szekszárdi férfival egy volt iskolatársa, majd 300 ezer forintot zsarolt ki tőle; a gyanúsítottat péntek hajnalban fogták el Szekszárdon.
febr. 5
11:33
Jackó orvosa bajban van (ATV)
Vádat emelhetnek az elhunyt popénekes orvosa ellen.
febr. 5
11:36
Csehszlovák, szovjet és ukrán is volt – magyarnak érezte magát (168 Óra Online)
Ritka, ám nem lehetetlen történet eredményeként lett magyar állampolgár egy hölgy Békésen – közölte az Önkormányzati Sajtószolgálat.
febr. 5
11:51
Az ügyészség kezdeményezte Mesterházy Ernő letartóztatását (Infostart)
A szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélyére hivatkozva a Fővárosi Főügyészség kezdeményezte Zelenák Tibor, Regőczi Miklós és Mesterházy Ernő előzetes letartóztatását - tudta meg az MTI péntek délelőtt.
febr. 5
11:51
Előzetesbe kerülnek a BKV-gyanúsítottak (Metropol)
A szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélyére hivatkozva a Fővárosi Főügyészség kezdeményezte Z. Tibor, R. Miklós, M. Ernő és F. Zsolt előzetes letartóztatását.
febr. 5
12:09
Navracsics: a Fidesz és a KDNP stratégiai szövetséges (Infostart)
A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szövetsége stratégiai szövetség - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője, amikor bemutatta a főváros 15-ös számú választókerületének Fidesz-KDNP-s jelöltjét, Rétvári Bence kereszténydemokrata képviselőt.

Keresés