2010. február 14. vasárnap

febr. 14
0:09
Lécre fel! - Friss hó várja a síelőket a hazai pályákon (Alternatív Energia)
Bár a havazás és a hamisítatlan téli időjárás már sok kellemetlenséget és bosszúságot okozott az elmúlt hetekben, a téli sportok szerelmeseinek jó hírünk van: végre nem kell több száz kilométert utazni, hogy hódolhassanak kedvenc és itthon ritkán űzhető hobbijuknak. A hazai sípályák ugyanis készen állnak a látogatók érkezésére.
febr. 14
4:18
Ki foglalkozik az idősekkel? (Alternatív Energia)
Nemzetközi szinten is visszatérő probléma, hogy a kormányoknak nincs megfelelő programja a szép korúak számára. Ezt hivatott orvosolni az Idősügyi Nemzeti Stratégia, amelyet 2009 őszén fogadott el a Parlament 323 igen szavazattal.
febr. 14
5:27
Kopogtatócédula: visszaélnek az adatainkkal? (168 Óra Online)
Jóri András adatvédelmi biztos szerint a kezelt személyes adatok nagy száma miatt adatvédelmi szempontból kockázatos az ajánlószelvény-gyűjtés rendszere - írja az MTI.
febr. 14
5:33
„Teljesen normálisnak tűnt” Megszólalt S. Ábel klubtársa + videó (ATV)
A tömeggyilkosságra készülő fiatal sportlövőként gyakorolt.
febr. 14
5:51
Visszatér a lakodalmas zene hazai királya! Már folynak a felvételek (ATV)
Egy dzsesszlemezzel is készül.
febr. 14
6:45
Megahadjárat Afganisztánban: kifüstölnék a tálibokat + videó (ATV)
15 ezer katona vesz részt a hadműveletekben.
febr. 14
7:15
Levágott fejet találtak egy konténerben Pakson (168 Óra Online)
Azt hitték szamáré, de kiderült, hogy szürkemarha borjúé az a fej, amelyre a Fehérvári úti konténerben bukkantak a DC Dunakom Kft. munkatársai - írja a teol.hu.
febr. 14
7:39
Fegyverrel támadtak a betegek, a kórházak szigorítanának + videó (ATV)
Az elmúlt hónapok erőszakos esetei után több kórház is szigorítaná a biztonsági rendszerét.
febr. 14
8:15
„A cigányzenére egyből jár a kis keze és a lába” Rómeóról mesélt a roma énekes (ATV)
A következő gyerekét már nem kényeztetné ennyire.
febr. 14
9:06
Figyelem! - A közlekedés tél miatt szünetel (Alternatív Energia)
Székesfehérvár és Balatonkenese között továbbra is szünetel a vonatforgalom, az utasokat busszal szállítják. Reggel újabb kísérletet tettek a hóban elakadt vonat kiszabadítására. A legtöbb út jeges, jégbordás, Győr-Moson-Sopronban 13, Zalában 3 mellékút járhatatlan. Fejér megyében két település el van zárva a külvilágtól, de már nincs rendkívüli állapot.
febr. 14
9:12
Illetéktelenek is gyűjtenek választási ajánlószelvényeket (Infostart)
A főváros XIV. kerületében is gyűjtenek illetéktelenek választási ajánlószelvényeket a Fidesz nevében. Papcsák Ferenc, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje elmondta: Zugló 21. választókerületében arra nem jogosultak gyűjtenek ajánlószelvényt, emiatt az ellenzéki párt helyi szervezete feljelentést tett a kerületi rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen.
febr. 14
9:14
A golffalu építésének terve a mai pátyi népszavazás témája (Infostart)
Helyi népszavazást tartanak ma a Pest megyei Pátyon a nagy visszhangot kiváltó, úgynevezett golffalu építéséről. A mintegy 5100 választónak arról kell határoznia, hogy létrejöhet-e a tervezett golfpálya és a hozzá kapcsolódó új településrész.
febr. 14
9:16
Felsőoktatási jelentkezés: hétfő a határidő (Infostart)
Holnap éjfélkor lejár a felsőoktatási jelentkezés határideje. A képzési kínálat a felvételi tájékoztató február elején megjelent kiegészítésével 63 alapképzési, 69 felsőfokú szakképzési, valamint 253 új mesterképzési lehetőséggel bővült, érdemes ezt is megnézni. Az eljárás alapdíja változatlanul 9 ezer forint, ezért az összegért 3 jelentkezés megjelölésére van lehetőség.
febr. 14
9:18
Ma is nehézkes a közlekedés a Dunántúlon (Infostart)
Ma is nehézkes lesz a közlekedés a Dunántúl jelentős részén a korábbi napok havazása és a hófúvások miatt. Az ÚTINFORM tájékoztatása szerint a Kisalföldön, valamint Veszprém és Fejér megyében a főutak sokfelé még havasak, hókásásak, a mellékutak jelentős része havas, jeges. Már csak Székesfehérvár térségében kell erős szélre számítani.
febr. 14
9:30
Rendkívüli űlést tart hétfőn a Fővárosi Közgyűlés (Infostart)
Félnapos rendkívüli ülést tart holnap a Fővárosi Közgyűlés; a testület napirendjén egyebek mellett a főváros és a kerületek közötti forrásmegosztási rendelet, az egyik parkolási társulásból való kilépés, valamint a választási kampány megtiltása szerepel az önkormányzat intézményeiben.
febr. 14
9:32
Holnap szavaz a parlament az Országos Választási Bizottság tagjairól (Infostart)
Holnap szavaz a parlament az Országos Választási Bizottság tagjairól, emellett a képviselők döntenek a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött új polgári törvénykönyvről is.
febr. 14
9:34
A tűzoltók az árvíz elleni készülődés fontosságára figyelmeztetnek (Infostart)
Felhívást tett közzé a Magyar Tűzoltó Szövetség, amelyben az ár- és belvíz elleni felkészülésre figyelmeztet. A szervezet az ország valamennyi tűzoltóságát arra kérte, hogy az önkormányzatokkal közösen kezdjék meg az előkészületeket a tavaszi ár- és belvízvédelemre, mert a vízelvezető árkok és csatornák kitisztításával nagymértékben csökkenthetik az esetleges károkat.
febr. 14
9:36
Március 15-ei, hivatalos kampány-nyitója előtt dönt a Fidesz arról, kiket indít a választási listáin (Infostart)
Március 15-ei, hivatalos kampány-nyitója előtt dönt a Fidesz országos választmánya arról, kiket indít a választási listáin. Erről az ellenzéki párt politikusai számoltak be. A jelenlegi, 162 fős Fidesz-KDNP-frakciószövetség tagjai közül 71-en nem indulnak egyéniben az áprilisi országgyűlési választáson.
febr. 14
9:42
A hirtelen felmelegedés árhullámot okozhat! (Alternatív Energia)
Az ország valamennyi tűzoltóságát arra kéri a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) elnöksége, hogy az önkormányzatokkal közösen kezdjék meg a felkészülést a tavaszi ár- és belvízvédelemre, mert a vízelvezető árkok és csatornák kitisztításával nagymértékben csökkenthetik az esetleges károkat.
febr. 14
9:45
Antifasiszta tüntetés: két fiatalt megvertek a szkinheadek (ATV)
A bőrfejűeknek nem tetszett a „Magyar vagyok, nem gárdista” kitűző.
febr. 14
9:48
Eddig 37 jelölőszervezetet vett nyilvántartásba az OVB (Infostart)
Eddig 37 jelölőszervezetet vett nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság az áprilisi országgyűlési választásra. Az országos lista állításának feltétele, hogy a jelölőszervezet hét területi listát állítson.
febr. 14
10:03
Változatok az ajánlás rendszerének átalakítására (Metropol)
Az ajánlás jelenlegi rendszerét az elmúlt években a leginkább érintett kisebb pártok mellett választási szakértők és szervezetek is bírálták, legutóbb az adatvédelmi biztos jelezte aggályait.
febr. 14
10:15
Autósoknak: a nagy hóhelyzet (168 Óra Online)
A szombaton kezdődött hófúvás miatt három út járhatatlan Zala megyében, de elzárt település nincs - tájékoztatták a Magyar Közút Zrt. észak- és dél-dunántúli regionális főmérnökségei vasárnap az MTI-t.
febr. 14
10:21
Kigyulladt egy családi ház Budakalászon (Metropol)
Kigyulladt egy családi ház vasárnap hajnalban Budakalászon, a Damjanich utcában, az ötös skálán kiemelt, négyes fokozatú riasztás szerint vonultak a helyszínre a pomázi, szentendrei és a fővárosi tűzoltók - tájékoztatta az MTI-t Benke Donát főtörzsőrmester, a Szentendrei Tűzoltóság szóvivője.
febr. 14
10:21
Összedobták nekik az egymilliót! Ázsiában pihente ki az infarktust a magyar énekes (ATV)
Az egzotikus nyaralás a házasságuknak is jót tett.
febr. 14
10:33
Szent Korona: Orbán felavatta, majd kiderült a turpisság (168 Óra Online)
Tíz évvel ezelőtt, a Békés megyei Szarvason, a Millennium évében felállított Szent Korona-emlékmű kapcsán és ugyanekkor egy balatonvilágosi, ugyanezen elnevezésű, és ezzel „átlagon felüli hasonlóságot” mutató alkotás miatt az önplágium kínos vitájától volt hangos a Viharsarok. Mihály Gábor Munkácsy-díjas szobrászművész egy-egy alkotása miatt. Nemrégiben a korábban megtréfált megrendelő, a Békés…
febr. 14
10:39
Már készülni kell az ár- és belvíz elleni védekezésre (Metropol)
Az ország valamennyi tűzoltóságát arra kéri a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) elnöksége, hogy az önkormányzatokkal közösen kezdjék meg a felkészülést a tavaszi ár- és belvízvédelemre, mert a vízelvezető árkok és csatornák kitisztításával nagymértékben csökkenthetik az esetleges károkat.
febr. 14
10:39
Lesz euró 2011-ben? Londoni elemzők szerint nem lehetetlen + videó (ATV)
Észtország után következhetünk a sorban.
febr. 14
10:42
Dunántúlon szinte megbénult az élet a hó miatt (Infostart)
A Dunántúlon és a középső országrészben is fennakadásokat okozott a hófúvás és a jegesedés. Előzetes letartóztatásba helyezték a 22 ember megölésére készülő egyetemistát. A 16 fős magyar küldöttség részvételével megkezdődött Vancouverben a téli olimpia.
febr. 14
10:54
Aggályos az ajánlás rendszere, mégsem lépnek (Alternatív Energia)
Az ajánlás jelenlegi rendszerét az elmúlt években a leginkább érintett kisebb pártok mellett választási szakértők és szervezetek is bírálták, legutóbb az adatvédelmi biztos jelezte aggályait. A parlamenti pártok annak ellenére nem változtattak az ajánlási rendszeren, hogy a szakértők több, a jelenleginél jobb megoldást is kínáltak.
febr. 14
10:57
Jó üzlet: 143 tonna gyümölcs, 191 tonna zöldség, 1198 tonna takarmány és táp (Metropol)
A Fővárosi Állat és Növénykert által a takarmánybeszerzésre kiírt nyílt közbeszerzés három részét egy galgahévízi gazda, egyet pedig egy dunaharaszti kft. nyerte el, a teljes összeg 114 millió forint - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
febr. 14
10:59
Két település még el van zárva a külvilágtól (Metropol)
Bodmért és Vértesboglárt nem sikerült még kiszabadítani a hó fogságából, s több négy számjegyű út is járhatatlan, vagy helyenként egy sávon járható Fejér megyében - közölte az MTI-vel vasárnap a rendőrség.
febr. 14
11:12
BKV-botrány: lába kélt a szerződéseknek (Alternatív Energia)
A BKV kommunikációs igazgatója szerint ugyan átadták a rendőrségnek a közlekedési cégnél rendelkezésre álló szerződéseket a feljelentések kapcsán, a budapesti főkapitány-helyettes elmondta: nem tudnak minden feljelentéshez dokumentumot rendelni.
febr. 14
12:09
Vége az ítéletidőnek, de mire számíthatunk holnaptól? (ATV)
Jelentősebb havazás nem lesz.
febr. 14
12:24
Jobbik: "Kétezer forint egy kopogtatócédula!" (168 Óra Online)
Meg akarjuk nyerni a választásokat - jelentette ki országjáró körútjának szegedi állomásán Vona Gábor. A Jobbik szerint Zsombón kétezer forintot fizetnek az ajánlószelvényekért - írja a delmagyar.hu.
febr. 14
12:45
Ciki! Hiába várta a közönség az RTL Klub sztárját (ATV)
A Csillag születik győztese a nagy havazás miatt nem ért oda Tatabányára.
febr. 14
13:00
"Így kormányoztok ti" - Esztergom a demokrácia fekete lyuka (Alternatív Energia)
A Fidesz vezetésű Kaposvár a közpénzzel, a szintén fideszes irányítású Esztergom pedig a közakarattal nem bánik jól Szabó Zoltán szocialista politikus szerint, aki az "Így kormányoztok ti" sorozatának 25. sajtótájékoztatóját tartotta vasárnap Budapesten.
febr. 14
14:15
Felrobbantott pékség: veszélyben az indiai-pakisztáni béketárgyalás (ATV)
A szombati merényletnek 9 halálos áldozata volt Indiában.
febr. 14
14:30
Ismét idézetekben válaszolt a Fidesz (Alternatív Energia)
A Fidesz a szocialisták korruptságára vonatkozó idézetekkel reagált az MSZP vasárnapi sajtótájékoztatójára, ahol Szabó Zoltán (MSZP) országgyűlési képviselő azt mondta, a Fidesz vezettte Kaposvár a közpénzzel, a szintén fideszes irányítású Esztergom pedig a közakarattal nem bánik jól.
febr. 14
14:32
Magyar siker a Nemzetközi Űrállomáson (Alternatív Energia)
Sikeres anyagtudományos kísérletet hajtottak végre a Nemzetközi Űrállomáson a magyar hab-találmánnyal, Orbán Viktor szerint nincs szükség egykulcsos adórendszerre, elemzők szerint, ha már a Fidesz nyer, az legalább erős kormány legyen.
febr. 14
14:51
"Megöllek, lelőlek" Már emailben fenyegetőzött S. Ábel (ATV)
Korábban Jobbik rendezvényekre járt – mondta róla egyik ismerőse.
febr. 14
14:54
Vásáry Tamás: Ölelést zongorázol, vagy inkább két téglával összecsapod a szerelmed fejét? (Infostart)
A könnyekig meghatják Vásáry Tamást Frédéric Chopin, a romantika egyik legnagyobb zeneszerzőjének művei. A világhírű zongorista, aki az InfoRádiónak adott interjúban a lengyel művészhez és darabjaihoz fűződő kapcsolatáról beszélt, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében március 28-án Chopin-estet ad.
febr. 14
15:27
Vancouver: Svájcé az első arany (ATV)
A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók nem lettek döntősök.
febr. 14
15:42
„Büdös cigányok, úgy jártok, mint Csorba Csaba!” (168 Óra Online)
— Egyelőre nem tudni pontosan, hogy kik voltak azok, akik fatolvajokat üldöztek több órán keresztül Tatárszentgyörgyön. A sértettek csak kettőt ismertek fel a támadóik közül. Az üldözőbe vett fatolvajokra fegyvert fogtak, majd viperával megverték őket. Az egyik tolvaj a sokktól epilepsziás rohamot kapott, és a társai nem segíthettek rajta. A rendőrség egyelőre illegális fakitermelés és zaklatás…
febr. 14
15:45
37 pártot már nyilvántartásba vett az OVB (ATV)
Kettőt elutasítottak, kettőről még nem döntöttek.
febr. 14
15:47
MSZP: Esztergom a demokrácia, Kaposvár a közpénzek feketelyuka (ATV)
A Fidesz reakciója szerint a szocialisták bajban vannak.
febr. 14
16:00
Határolódjon el az MSZP Mesterházy kijelentésétől (Alternatív Energia)
Az MSZP-frakciónak a parlament előtt kell állást foglalnia arról, hogy egyetért-e a szocialista miniszterelnök-jelölt azon kijelentésével, amellyel Mesterházy Attila megsértette az orvostársadalmat - mondta Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 14
16:02
Kiszabadították az elakadt vonatokat - menetrendszerű a közlekedés (Alternatív Energia)
Elindult a vonatközlekedés Székesfehérvár és Balatonkenese között vasárnap kora délután. Már országszerte menetrendszerűen járnak a vonatok.
febr. 14
16:03
Kapcsolatban állt a CIA-vel Rózsa-Flores (ATV)
Közel egy éve végezték ki őket Bolíviában.
febr. 14
16:57
Kiszabadították az elakadt vonatokat (Metropol)
Elindult a vonatközlekedés Székesfehérvár és Balatonkenese között vasárnap kora délután. Már országszerte menetrendszerűen járnak a vonatok.

Keresés