2010. február 14. vasárnap

febr. 14
0:09
Lécre fel! - Friss hó várja a síelőket a hazai pályákon (Népszava)
Bár a havazás és a hamisítatlan téli időjárás már sok kellemetlenséget és bosszúságot okozott az elmúlt hetekben, a téli sportok szerelmeseinek jó hírünk van: végre nem kell több száz kilométert utazni, hogy hódolhassanak kedvenc és itthon ritkán űzhető hobbijuknak. A hazai sípályák ugyanis készen állnak a látogatók érkezésére.
febr. 14
4:18
Ki foglalkozik az idősekkel? (Népszava)
Nemzetközi szinten is visszatérő probléma, hogy a kormányoknak nincs megfelelő programja a szép korúak számára. Ezt hivatott orvosolni az Idősügyi Nemzeti Stratégia, amelyet 2009 őszén fogadott el a Parlament 323 igen szavazattal.
febr. 14
5:27
Kopogtatócédula: visszaélnek az adatainkkal? (168 Óra Online)
Jóri András adatvédelmi biztos szerint a kezelt személyes adatok nagy száma miatt adatvédelmi szempontból kockázatos az ajánlószelvény-gyűjtés rendszere - írja az MTI.
febr. 14
5:33
„Teljesen normálisnak tűnt” Megszólalt S. Ábel klubtársa + videó (ATV)
A tömeggyilkosságra készülő fiatal sportlövőként gyakorolt.
febr. 14
5:51
Visszatér a lakodalmas zene hazai királya! Már folynak a felvételek (ATV)
Egy dzsesszlemezzel is készül.
febr. 14
6:21
Az újratelepítési jog adható és vehető (teol)
Július végéig használhatják fel az ültetvénykivágások után keletkezett újratelepítési jogukat a gazdák.
febr. 14
6:45
Megahadjárat Afganisztánban: kifüstölnék a tálibokat + videó (ATV)
15 ezer katona vesz részt a hadműveletekben.
febr. 14
7:15
Levágott fejet találtak egy konténerben Pakson (168 Óra Online)
Azt hitték szamáré, de kiderült, hogy szürkemarha borjúé az a fej, amelyre a Fehérvári úti konténerben bukkantak a DC Dunakom Kft. munkatársai - írja a teol.hu.
febr. 14
7:39
Fegyverrel támadtak a betegek, a kórházak szigorítanának + videó (ATV)
Az elmúlt hónapok erőszakos esetei után több kórház is szigorítaná a biztonsági rendszerét.
febr. 14
8:15
„A cigányzenére egyből jár a kis keze és a lába” Rómeóról mesélt a roma énekes (ATV)
A következő gyerekét már nem kényeztetné ennyire.
febr. 14
8:27
Rena, vasárnap szépe (szon)
Rena barátja bíztatására jelentkezett a nap szép fotózásra..amit egyáltalán nem bánt meg.
febr. 14
8:27
Romák kaptak ösztöndíjat (teol)
A Galló József Általános Iskola farsangján, nagyközönség előtt adták át a legjobb tanulóknak járó tízezer forintos ösztöndíjakat.
febr. 14
8:36
Hétfőn lejár a felsőoktatási jelentkezés határideje (ma.hu)
Már csak két napjuk van az érdeklődőknek arra, hogy jelentkezzenek a felsőoktatási intézmények szeptemberi képzéseire, a határidő hétfőn éjfélkor lejár.
febr. 14
8:45
Olvasónk írta: Kiutalás „beutaltaknak”? (szon)
„Örömmel tudatjuk, hogy kiválasztották az internet felhasználóinak köréből, és kiutaltak Önnek 3 napi szállásra vonatkozó dotációt!” – olvastam a figyelemfelkeltő sorokat, amely elektronikus postaládámban várt néhány napja.
febr. 14
8:54
Az ág is húzza: közbeszerzési bírság a BKV-nak a 4-es metró kapcsán (ma.hu)
A budapesti 4-es metró építési ellenőrzésére és mérnöki feladatainak ellátásra, a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. által kiírt közbeszerzés ajánlattételi felhívását, és -dokumentációját, valamint a hozott döntéseket megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB), és 5 millió forint bírsággal is sújtotta a BKV-t - a határozat a Közbeszerzések Tanácsa honlapján jelent meg.
febr. 14
9:06
Figyelem! - A közlekedés tél miatt szünetel (Népszava)
Székesfehérvár és Balatonkenese között továbbra is szünetel a vonatforgalom, az utasokat busszal szállítják. Reggel újabb kísérletet tettek a hóban elakadt vonat kiszabadítására. A legtöbb út jeges, jégbordás, Győr-Moson-Sopronban 13, Zalában 3 mellékút járhatatlan. Fejér megyében két település el van zárva a külvilágtól, de már nincs rendkívüli állapot.
febr. 14
9:12
Illetéktelenek is gyűjtenek választási ajánlószelvényeket (Inforádió)
A főváros XIV. kerületében is gyűjtenek illetéktelenek választási ajánlószelvényeket a Fidesz nevében. Papcsák Ferenc, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje elmondta: Zugló 21. választókerületében arra nem jogosultak gyűjtenek ajánlószelvényt, emiatt az ellenzéki párt helyi szervezete feljelentést tett a kerületi rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen.
febr. 14
9:14
A golffalu építésének terve a mai pátyi népszavazás témája (Inforádió)
Helyi népszavazást tartanak ma a Pest megyei Pátyon a nagy visszhangot kiváltó, úgynevezett golffalu építéséről. A mintegy 5100 választónak arról kell határoznia, hogy létrejöhet-e a tervezett golfpálya és a hozzá kapcsolódó új településrész.
febr. 14
9:16
Felsőoktatási jelentkezés: hétfő a határidő (Inforádió)
Holnap éjfélkor lejár a felsőoktatási jelentkezés határideje. A képzési kínálat a felvételi tájékoztató február elején megjelent kiegészítésével 63 alapképzési, 69 felsőfokú szakképzési, valamint 253 új mesterképzési lehetőséggel bővült, érdemes ezt is megnézni. Az eljárás alapdíja változatlanul 9 ezer forint, ezért az összegért 3 jelentkezés megjelölésére van lehetőség.
febr. 14
9:18
Ma is nehézkes a közlekedés a Dunántúlon (Inforádió)
Ma is nehézkes lesz a közlekedés a Dunántúl jelentős részén a korábbi napok havazása és a hófúvások miatt. Az ÚTINFORM tájékoztatása szerint a Kisalföldön, valamint Veszprém és Fejér megyében a főutak sokfelé még havasak, hókásásak, a mellékutak jelentős része havas, jeges. Már csak Székesfehérvár térségében kell erős szélre számítani.
febr. 14
9:21
Meghalt egy autós, miután betonfalnak ütközött (boon)
Betonfalnak ütközött egy autós szombat este Budapesten, a XVIII. kerületben. A fiatal sofőr nem élte túl a balesetet - mondta a Független Hírügynökségnek Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
febr. 14
9:21
Hamarosan kezdődik a böjt időszaka (teol)
A hamvazószerda a farsangi időszak utáni első nap, a húsvét ünnepét megelőző 40 napos nagyböjt kezdete.
febr. 14
9:23
Nincs már megközelíthetetlen település (boon)
Vasárnap reggelre sikerült a hókotróknak bejutniuk az összes településre, amelyeket szombaton este még elzárt a hó a külvilágtól - tudta meg a Független Hírügynökség az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ügyeletesétől.
febr. 14
9:30
Rendkívüli űlést tart hétfőn a Fővárosi Közgyűlés (Inforádió)
Félnapos rendkívüli ülést tart holnap a Fővárosi Közgyűlés; a testület napirendjén egyebek mellett a főváros és a kerületek közötti forrásmegosztási rendelet, az egyik parkolási társulásból való kilépés, valamint a választási kampány megtiltása szerepel az önkormányzat intézményeiben.
febr. 14
9:32
Holnap szavaz a parlament az Országos Választási Bizottság tagjairól (Inforádió)
Holnap szavaz a parlament az Országos Választási Bizottság tagjairól, emellett a képviselők döntenek a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött új polgári törvénykönyvről is.
febr. 14
9:34
A tűzoltók az árvíz elleni készülődés fontosságára figyelmeztetnek (Inforádió)
Felhívást tett közzé a Magyar Tűzoltó Szövetség, amelyben az ár- és belvíz elleni felkészülésre figyelmeztet. A szervezet az ország valamennyi tűzoltóságát arra kérte, hogy az önkormányzatokkal közösen kezdjék meg az előkészületeket a tavaszi ár- és belvízvédelemre, mert a vízelvezető árkok és csatornák kitisztításával nagymértékben csökkenthetik az esetleges károkat.
febr. 14
9:36
Március 15-ei, hivatalos kampány-nyitója előtt dönt a Fidesz arról, kiket indít a választási listáin (Inforádió)
Március 15-ei, hivatalos kampány-nyitója előtt dönt a Fidesz országos választmánya arról, kiket indít a választási listáin. Erről az ellenzéki párt politikusai számoltak be. A jelenlegi, 162 fős Fidesz-KDNP-frakciószövetség tagjai közül 71-en nem indulnak egyéniben az áprilisi országgyűlési választáson.
febr. 14
9:39
Munka és karrier (szon)
Több ezer lehetőség vár az állásportáljainkon böngésző frissdiplomásokra.
febr. 14
9:42
A hirtelen felmelegedés árhullámot okozhat! (Népszava)
Az ország valamennyi tűzoltóságát arra kéri a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) elnöksége, hogy az önkormányzatokkal közösen kezdjék meg a felkészülést a tavaszi ár- és belvízvédelemre, mert a vízelvezető árkok és csatornák kitisztításával nagymértékben csökkenthetik az esetleges károkat.
febr. 14
9:45
Antifasiszta tüntetés: két fiatalt megvertek a szkinheadek (ATV)
A bőrfejűeknek nem tetszett a „Magyar vagyok, nem gárdista” kitűző.
febr. 14
9:48
Székesfehérvár és Balatonkenese között továbbra is szünetel a vonatforgalom (ma.hu)
Székesfehérvár és Balatonkenese között vasárnap hajnal óta vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat - tájékoztatta az MTI-t a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.
febr. 14
9:48
Eddig 37 jelölőszervezetet vett nyilvántartásba az OVB (Inforádió)
Eddig 37 jelölőszervezetet vett nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság az áprilisi országgyűlési választásra. Az országos lista állításának feltétele, hogy a jelölőszervezet hét területi listát állítson.
febr. 14
9:51
Kigyulladt egy budakalászi családi ház (HVG)
Kigyulladt egy családi ház vasárnap hajnalban Budakalászon, a Damjanich utcában, az ötös skálán kiemelt, négyes fokozatú riasztás szerint vonultak a helyszínre a pomázi, szentendrei és a fővárosi tűzoltók.
febr. 14
9:53
Székesfehérvár és Balatonkenese között nem járnak a vonatok (HVG)
Székesfehérvár és Balatonkenese között vasárnap hajnal óta vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat .
febr. 14
9:57
Jó fizetés, 55 év felett (boon)
Budapest, Miskolc - A fővárosban a fiatalok, vidéken az 55 év feletti férfiak keresnek a legjobban.
febr. 14
10:06
Választás 2010 - négy évvel ezelőtt 43 pártból csak 11 állított országos listát (ma.hu)
Az Országos Választási Bizottság (OVB) eddig 37 jelölőszervezetet vett nyilvántartásba az áprilisi országgyűlési választásra. Négy évvel ezelőtt 43 pártot vett nyilvántartásba, ám csak 9-nek sikerült önállóan listát állítania, a Fidesz és a KDNP pedig közös listát állított.
febr. 14
10:09
Elakadt vonat: sikertelen mentési kísérlet (HVG)
Vasárnap reggel hét óra óta ismét próbálják kiszabadítani a szombat hajnalban Polgárdi és Csajág között elakadt motorvonatot és mozdonyokat a hó fogságából, de egyelőre ez nem sikerült - közölte a Mávinform sajtóügyeletese vasárnap délelőtt.
febr. 14
10:15
Autósoknak: a nagy hóhelyzet (168 Óra Online)
A szombaton kezdődött hófúvás miatt három út járhatatlan Zala megyében, de elzárt település nincs - tájékoztatták a Magyar Közút Zrt. észak- és dél-dunántúli regionális főmérnökségei vasárnap az MTI-t.
febr. 14
10:21
Összedobták nekik az egymilliót! Ázsiában pihente ki az infarktust a magyar énekes (ATV)
Az egzotikus nyaralás a házasságuknak is jót tett.
febr. 14
10:33
Szent Korona: Orbán felavatta, majd kiderült a turpisság (168 Óra Online)
Tíz évvel ezelőtt, a Békés megyei Szarvason, a Millennium évében felállított Szent Korona-emlékmű kapcsán és ugyanekkor egy balatonvilágosi, ugyanezen elnevezésű, és ezzel „átlagon felüli hasonlóságot” mutató alkotás miatt az önplágium kínos vitájától volt hangos a Viharsarok. Mihály Gábor Munkácsy-díjas szobrászművész egy-egy alkotása miatt. Nemrégiben a korábban megtréfált megrendelő, a Békés…
febr. 14
10:33
Idén először ülésezik az Országgyűlés (boon)
Hétfőn ülésezik 2010-ben először a parlament. A jelenlegi tervek szerint az Országgyűlés ebben az összetételében hétfőn és kedden, illetve jövő héten hétfőn, 22-én ülésezik még. Azt követően már csak az országgyűlési választások után ül össze a plénum.
febr. 14
10:33
A legjobbak állnak rajthoz a bonyhádi világbajnokságon (teol)
Június utolsó hétvégéjén rendezik meg hazánkban, bonyhádi versenyközponttal a dupla ironman világbajnokságot.
febr. 14
10:35
Csalót fogtak el a reptéri rendőrök Ferihegyen (boon)
Egy csalási sorozat gyanúsítottját fogták el a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) járőrei szombaton este Ferihegyen. A férfi december óta tevékenykedett a repülőtéren, Magyarországra érkező utasokat csapott be pénzváltás címén.
febr. 14
10:35
Lebontják az óvoda életveszélyes tetejét (teol)
Hamarosan elkezdik Kaposszekcsőn a régi, már évekkel korábban életveszélyessé nyilvánított óvoda épületének bontását.
febr. 14
10:37
Két települést zárt el a hó Fejérben (boon)
Továbbra sem lehet megközelíteni Vértesboglárt és Bodmért a hó miatt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a legfrissebb helyzetről a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A megyében több út is járhatatlan.
febr. 14
10:39
Álfideszesek gyűjtenek ajánlószelvényeket Zuglóban (fidesz)
Több lakossági bejelentés és a Fidesz aktivistáinak visszajelzése kapcsán nyilvánvalóvá vált, hogy "álfideszesek" hamisított megbízólevéllel gyűjtenek ajánlószelvényt Budapest Zugló 21. választókerületében - közölte Papcsák Ferenc, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje az szombat este az MTI-vel.
febr. 14
10:39
Lesz euró 2011-ben? Londoni elemzők szerint nem lehetetlen + videó (ATV)
Észtország után következhetünk a sorban.
febr. 14
10:39
Továbbra sem járnak a vonatok Székesfehérvár és Balatonkenese között (boon)
Székesfehérvár és Balatonkenese között vasárnap hajnal óta vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.
febr. 14
10:41
Hiteltelen az MSZP terve az olcsó, gyors internetről (fidesz)
Hiteltelen az MSZP javaslata az állampolgári jogon elérhető gyors internetről - mondta Nyitrai Zsolt, a Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának vezetője szombaton az MTI-nek.
febr. 14
10:42
Dunántúlon szinte megbénult az élet a hó miatt (Inforádió)
A Dunántúlon és a középső országrészben is fennakadásokat okozott a hófúvás és a jegesedés. Előzetes letartóztatásba helyezték a 22 ember megölésére készülő egyetemistát. A 16 fős magyar küldöttség részvételével megkezdődött Vancouverben a téli olimpia.

Keresés