2010. február 13. szombat

febr. 13
1:39
Az idegengyűlöletről és a szélsőjobboldal előretöréséről rendeztek konferenciát Budapesten (Népszava)
A magyargyűlölet nyomai fellelhetők a szlovákok 10-15 százalékánál, és ennek a rétegnek egyre nagyobb a befolyása - mondta Huncik Péter Szlovákiában élő magyar író, pszichiáter az idegengyűlöletről és a szélsőjobboldal előretöréséről szóló, a Globális Társadalom Alapítvány által rendezett konferencián.
febr. 13
5:09
Jobbik-kormány: „magyarügyi" miniszter? (168 Óra Online)
Árnyékkormány felállításába kezdett a Jobbik. Elsőként a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) élére általuk szánt Pősze Lajost, a párt szakpolitikai igazgatóját mutatták be a nyilvánosságnak pénteken – tudósított az MTI.
febr. 13
5:15
Életét kockáztatta a magyar sztár! Sokáig tartották az intenzíven (ATV)
Nem ülhetett volna repülőre műtéte után ilyen hamar.
febr. 13
5:51
Másfél éve készült a gyilkosságra: a végrehajtás előtt fogták el + videó (ATV)
Több, mint húsz embert tervezett meggyilkolni.
febr. 13
6:03
100 milliós HÉV-bukta! – Újabb csontváz dőlt ki a BKV szekrényéből (168 Óra Online)
Százmillió forintot fizetett ki a BKV a szentendrei HÉV vonalán - a Batthyány tér és Békásmegyer között - kiépített utastájékoztató rendszerre, amely azonban az alapvető elvárásoknak sem tesz eleget - olvasható a belső ellenőrzés által készített jelentésben, amely pénteken került az MTI birtokába. A BKV a kivitelezést végző C.C. Soft Kft. szerződésével kapcsolatban indított vizsgálatot, amely…
febr. 13
6:27
Cáfolja a Fideszt az Egyenlítő Tv (Népszava)
Az Egyenlítő Tv által nyilvánosságra hozott hangfelvétel egyébként Szijjártó Péternek, a Fidesz elnöki stábja vezetőjének a Zuschlag-ügyben betöltött szerepéről szólt.
febr. 13
6:39
Felhagynak a további kereséssel (teol)
Felhagyott az uránérc utáni kutatással az ausztrál tulajdonú WildHorse Energy Hungary Kft. Bátaszéknél - erősítette meg Frajna Zsuzsa, a cég kommunkiációs vezetője.
febr. 13
7:03
Hiányos Kassza (Népszava)
A kórházfinanszírozás problémájára, az egészségügyi intézmények humánerőforrásának, technikai felszereltéségének és feladatszervezésének átgondolására hívták fel a figyelmet kórházigazgatók a Magyar Televízió új műsorában, a Kasszában.
febr. 13
7:05
Hétfőn lejár a felsőoktatási jelentkezési határidő (Népszava)
Még három napig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási szemeszterekre, hétfőn éjfélkor ugyanis lejár a határidő.
febr. 13
7:07
Vona Gábor - A szélsőjobb keresztény harcosa (Népszava)
Orbán Viktor évértékelőjében csak azokat az elemeket tapsolta a hallgatóság, amelyeket a Jobbik programjából emelt át - vélekedett a radikális párt elnöke, Vona Gábor a múlt hét végén.
febr. 13
7:09
Tegnap bővült a rendőrséghez küldött bűncselekmény-gyanús szerződések listája (Népszava)
Újabb 10 cég összesen 14 szerződése miatt tett tegnap rendőrségi feljelentést a BKV bűncselekmény gyanújával. Ezzel 38-ra bővült azon vállalkozások listája, amellyekkel Kocsis István vezérigazgató elődei kötöttek - a cég jogászai szerint - vitatható kontraktusokat.
febr. 13
7:33
Degeszre ehetik magukat a vadak (teol)
A zord időjárás miatt emelt adagú takarmánnyal eteti az állatokat a Gemenc Zrt.
febr. 13
7:39
Semjén: prostituáltak egyházi köpenyben (ATV)
Hosszú szünet, kilenc év után ismét téma Magyarországon az egyházalapítás és a kapcsolódó vélt vagy valós visszaélések lehetősége.
febr. 13
7:51
Balhé volt – Szélsőjobbos provokáció a szalagavatón (168 Óra Online)
A fekete dzsekijükön Waffen SS jelvénnyel és a Nagy-Magyarországot ábrázoló térképpel provokálta még január végén az egyetlen honi román középiskola, a gyulai Nicolae Balcescu Gimnázium több mint félezres látogatottságú szalagavatóját három fiatalember. Terepszínű nadrágban és bakancsban érkezett fiúk közül az egyik az est végén verekedésbe keveredett, és ő húzta a rövidebbet. Súlyos sérülésekkel…
febr. 13
8:15
Olaszország kedvence lett a fiatal magyar sztárszínész (ATV)
Jól cseng a magyar színésznők neve külföldön.
febr. 13
8:27
Tünde, szombat szépe (szon)
Tünde élete egyik legjobb döntésének tartja, hogy párjával Londonba költözött.
febr. 13
8:27
Ez a kötelék egy életre szól (teol)
Az idén 20 fiatal pár jelentkezett Szekszárdon a katolikus plébánián a most kezdődő jegyesoktatásra. Tavaly a megyeszékhelyen a katolikusoknál 30 körüli volt a templomi házasságkötések száma, míg pár éve elérte az ötvenet.
febr. 13
8:29
Busszal ütközött, meghalt a sofőr Apagynál (szon)
Szombaton reggel 5 óra körüli időben a 41-es főút apagyi szakaszán egy angol rendszámú terepjáró megcsúszott és összeütközött a szemben közlekedő autóbusszal.
febr. 13
8:33
Helyi akarat (fidesz)
Belegondolni is szédítő, mennyi mindent lehetne megvalósítani, ha hozzáértő emberek irányítanák Magyarország pénzügyi és gazdasági életét - mondta a Demokratának dr. Völner Pál, Komárom-Esztergom megye közgyűlésének elnöke, a megye 4-es számú országgyűlési egyéni választókerületének fideszes jelöltje.
febr. 13
8:51
Több mint kilencvenezer ember hóna alá nyúlt már az állam (Népszava)
Népszerű a krízistámogatás, már csaknem 92 ezren kértek és kaptak átlagosan 40 ezer forintos egyszeri gyorssegélyt az alapból.
febr. 13
8:51
MDF-botránykrónika: Csapody is csapodár (fidesz)
febr. 13
8:53
Nehéz időszak vár az országra (fidesz)
Nehéz időszak vár az országra, melyet nem lehet leküzdeni a jövőbe vetett hit nélkül - hangsúlyozta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője pénteken Hódmezővásárhelyen.
febr. 13
9:03
Hóátfúvások miatt újabb járhatatlan utak és balesetek Nyugat Magyarországon (boon)
Öt út is járhatatlan Zala, illetve Vas megyében a hóátfúvások miatt. Zalában 12-szer, Vasban ötször vonultak a tűzoltók az éjszaka elakadt, árokbacsúszott, keresztbe fordult járművekhez, sérülés sehol nem történt. Somogyban is vannak hóátfúvások, de ott baleset nem volt.
febr. 13
9:05
Kósa Lajos: Ezt a kampányt az élet írja (boon)
Médiaeszközök helyett személyes találkozókkal igyekszik maga mellé állítani a választókat a Fidesz.
febr. 13
9:07
Bajban a bérszámfejtők (boon)
Sok munkavállaló nem érti az idei adóváltozásokat - derül ki a Népszabadság összeállításából. A lap szerint a tájékozatlanabb, alacsony keresetű dolgozók többet vártak az első szuperbruttós borítéktól.
febr. 13
9:09
Több a BKV-s nyilatkozat, mint a feljelentés (fidesz)
A BKV illetékesei csaknem ötször annyi feljelentésről beszélnek a nyilvánosság előtt, mint amennyit ténylegesen megtettek - nyilatkozta a Népszabadságnak Bodnár Zsolt dandártábornok, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.
febr. 13
9:09
Pálinka és hatalomkoncentráció a Fidesznél (ATV)
Miközben egy esetleges Fidesz-kormány majdnem húsz vállalását ismertette Orbán Viktor egy hét alatt, addig a kormányzati szerkezetről még nem született döntés. A hatalomba készülő ellenzéki párt állítólag négy verzió közül fog választani.
febr. 13
9:09
Ma lesz az Operabál és az ellenbál (boon)
Immár tizenötödik alkalommal rendezik meg szombaton este a Budapesti Operabált. Idén két operaénekes: José Cura argentin tenor és Komlósi Ildikó mezzoszoprán lesz a sztárvendég.
febr. 13
9:12
Még kaphatunk a kemény télből - átmeneti csak az enyhülés (Inforádió)
A hétvégén erős szélre, jövő héten pedig enyhülésre lehet számítani - mondta az InfoRádiónak Reisz András. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa azonban hozzátette: visszatérhet még a hideg idő.
febr. 13
9:21
Biztonsági öv akció Szabolcsban is (szon)
A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának 2010. éves ellenőrzési terve alapján, az „European Operation Seatbelt” közlekedésbiztonsági ellenőrzés végrehajtására Magyarországon, így Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is február 16–17–18-án kerül sor.
febr. 13
9:27
Obama a kínai ellenkezés dacára is fogadja a dalai lámát (fidesz)
Elutasította a washingtoni Fehér Ház Kína felszólítását, hogy mondják le Barack Obama amerikai elnök és a dalai láma közelgő találkozóját.
febr. 13
9:29
Nagyszabású tálibellenes offenzíva indult Dél-Afganisztánban (fidesz)
A bő nyolc éve tartó afganisztáni háború legnagyobb hadművelete indult szombatra virradóan a dél-afganisztáni Hilmend tartományban; az offenzívában összesen 15 ezer afgán és külföldi - főleg amerikai - katona vesz részt - jelentette be a NATO.
febr. 13
9:31
Ján Slota megbuktatta a saját javaslatát (fidesz)
A pozsonyi törvényhozásban elbukott a hazafias törvény javaslata, amely a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) műhelyében készült.
febr. 13
9:33
Most a buszközlekedést üti agyon a Bajnai-kormány (fidesz)
febr. 13
9:39
„A ti csicska világotok" – Normális a gyilkosságot tervező ELTE-s diák? (168 Óra Online)
A valóság és a fantázia világának határán mozoghat, de beismerő vallomása alapján valószínűleg nem elmebeteg a huszonkét ember megölését tervező budapesti egyetemista - mondta az MTI által megkérdezett pszichológus. Münnich Iván hangsúlyozta: mindig az adott egyéniségtől függ, hogy a fantázia világában megfogalmazott bűncselekmények mikor csapnak át a valódi tettek mezejére. "Egy nagyon furcsa…
febr. 13
9:39
Busszal ütközött, meghalt a sofőr Apagynál (boon)
Szombaton reggel 5 óra körüli időben a 41-es főút apagyi szakaszán egy angol rendszámú terepjáró megcsúszott és összeütközött a szemben közlekedő autóbusszal.
febr. 13
9:39
Foci a télben: Újpesten vív Ligakupa-mecset a Paks (teol)
Havazás ide, vagy oda, szombaton megkeződnek a küzdelmek a labdarúgó Ligakupában. A Paksi FC az Újpest vendége lesz.
febr. 13
9:45
Demszky a Duna elrekesztését sem venné észre? (fidesz)
febr. 13
9:45
Nem tudtam elvenni Jimmytől a pisztolyt (ATV)
Az énekes felesége szerint aki nem hiszi, hogy nincs köze férje halálához, az járjon utána.
febr. 13
9:47
Már okiratot is hamisítanak az ál-fideszes kopogtatócédula-gyűjtők (fidesz)
febr. 13
9:48
Piros riasztás a teljes Dunántúlon (ma.hu)
Piros riasztás van érvényben a Dunántúl teljes területén az erős szél és a hófúvások miatt szombat reggel óta.
febr. 13
9:57
Kritikus hóhelyzet Fejérben (boon)
Hófúvások alakultak ki Fejér megyében. Több település megközelíthetetlen. Többfelé méteres hófalakat emelt a szél az utakon. Elakadt, árokba csúszott járművek mentését végzik. A megyei védelmi bizottság a rendkívüli helyzet miatt ülést hívott össze délelőtt.
febr. 13
9:59
Szénmonoxid mérgezés Szombathelyen (boon)
Egy szétszedett gázkonvektor okozhatta a szénmonoxid mérgezést, amelyben ketten - egy férfi és egy nő - haltak meg Szombathelyen. A rendőrség szerint az élettársak öngyilkosok akartak lenni, ezért szedték szét a konvektort.
febr. 13
10:03
Újabb 14 gyanús szerződés a BKV-nál. Rendőrséghez fordultak + videó (ATV)
Nem készült teljesítési dokumentáció és előnytelenek voltak a feltételek
febr. 13
10:05
Viharos szél bénítja meg az országot, több száz autó akadt el (ATV)
Aki teheti, ne induljon útnak.
febr. 13
10:06
Halálos baleset a 41-es főúton (Inforádió)
Egy ember meghalt, és nyolcan megsérültek, amikor hajnalban autóbusz és egy gépkocsi ütközött össze a 41-es főút apagyi szakaszán.
febr. 13
10:09
Hófúvások: katasztrofális helyzet a Dunántúlon (HVG)
Nem javult a közlekedési helyzet az ország nyugati felében, és már az ország középső területein is vannak fennakadások a közlekedésben szombat délután.
febr. 13
10:21
Okiratothamisításos kopogtatócédula-gyűjtés (fidesz)
Már okiratot is hamisítanak az ál-fideszes kopogtatócédula-gyűjtők - fogalmazta meg közleményében a Fidesz tatabányai szervezete.
febr. 13
10:33
Szénmonoxid mérgezésben halt meg egy nő Zákányszéken (boon)
Szénmonoxid mérgezésben halt meg egy 62 éves nő Zákányszéken pénteken kora este. Az eszméletlen asszonyra férje talált rá az előszobában. Azonnal hívta a mentőket, de már nem tudtak segíteni rajta, a helyszínen meghalt.
febr. 13
10:33
Nem fakírok: több ezerszer szúrták meg magukat (teol)
Ütemtervet fogadott el a Szekszárd Városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) csütörtöki ülésén arról, hogy miként vonják be a médiát a drogmegelőző tájékoztatásba.

Keresés