2010. február 8. hétfő

febr. 8
0:45
Kárpátalja ismét negatív részvételi rekordot döntött (fidesz)
Az ukrán elnökválasztás második fordulójának nem végleges adatai szerint az ország megyéi közül egyedül Kárpátalján nem érte el a 60 százalékot a választók aktivitása, ugyanakkor az exit poll-eredmények szerint Julija Timosenko miniszterelnöknek sikerült jelentős előnyre szert tennie a régióban.
febr. 8
0:49
Irán tájékozatni fogja a NAÜ-t urándúsításáról (fidesz)
Irán hétfőn levélben tájékoztatja a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséget, hogy megkezdi uránkészletének 20 százalékosra történő dúsítását - jelentette be vasárnap este Ali Akbar Szalehi, az iráni atomenergia-ügynökség vezetője.
febr. 8
0:54
Egy KDNP-s is beszélt a rossz tanárok elbocsátásáról (HVG)
A Népszava szerint nem egyetlen emberhez köthető a pedagógusok minősítése a Fidesznél, mert a frakciószövetség egy másik politikusa is szinte szó szerint ugyanazt mondta a tervről, mint ami miatt korábban Sió László, akitől ezután a Fideszben "elhatárolódtak".
febr. 8
1:12
Medián: az Orbán-beszédre háromnegyedet adtak a válaszadók (HVG)
A Fidesz elnökének évértékelője nagy, de nem elsöprő figyelmet keltett: elhangzásának másnapján az emberek négyötöde értesült róla, húsz százalékukhoz a híre sem jutott el - olvasható a hétfői Népszabadságban a Medián Közvélemény- és Piackutatási Intézet szombati, ezerfős, telefonos felmérése alapján.
febr. 8
1:21
Mutatványosok (fidesz)
Apokaliptikus szakaszához érkezett az utóbbi évek bámulatosan hatékony népbutítása és a közvélemény tudatos félretájékoztatása. Eszerint a "több mint válságkezelő" kormányunk adót csökkentett, megőrizte a munkahelyeket, megvédte a banki hiteleseket, létrehozta a szolidáris társadalmat, fejlesztette az országot, és eközben még a nemzetközi bizalmat is visszaszerezte.
febr. 8
1:39
Ötmilliárdos bukás lehet (fidesz)
febr. 8
5:15
Álszent és hazug rendszer: már évek óta adósai a választóknak (168 Óra Online)
Tavasszal várhatóan még három alkalommal ülésezik az Országgyűlés, viszont érdemi munkára - a választási évek hagyományainak megfelelően- már nem lehet számítani. A pártok új témákkal már nem is készülnek, többnyire a már korábban benyújtott, tárgysorozatban lévő törvények szavazását próbálják elérni.
febr. 8
5:15
„Tetvek!” Fellépés közben gyalázza egymást a két magyar sztár! (ATV)
"Csak saját maga, senki más nem érdekli!"
febr. 8
5:17
A Jobbikot Izraelből irányítják - a Jobbik jelöltje szerint (ATV)
Dénes Dénes néhány évvel ezelőtt egy nagykőrösi újságban elemezte jelenlegi pártját.
febr. 8
6:36
VÁLASZTÁS 2010 - Elkezdik kispostázni az ajánlószelvényeket (boon)
Ezen a héten minden választópolgár megkapja az idei országgyűlési választásokról szóló értesítést, az ajánlószelvénnyel együtt.
febr. 8
6:38
Egyiptomba megy a miniszterelnök (boon)
Egyiptomba látogat két napra - hétfőn és kedden - Bajnai Gordon miniszterelnök, a tárgyalások fő témája az energia lesz - mondta korábban a kormányszóvivő.
febr. 8
6:40
Indul az idei "Házasság Hete 2010" rendezvénysorozat (boon)
Harmadik alkalommal hívják fel a házasság fontosságára a figyelmet a különböző felekezetek és civil szervezetek a "Házasság Hete 2010" rendezvénysorozat keretében.
febr. 8
6:42
Medián: háromnegyedre értékelt beszéd - Népszabadság (boon)
Orbán Viktor múlt pénteken elmondott évértékelő beszédét összességében háromnegyedre értékelték az emberek - állapította meg a Medián közvélemény-kutató a Népszabadság megrendelésére készített felmérésében.
febr. 8
6:54
Orbán Anita nem indul a Fidesz képviselőjelöltjeként (Inforádió)
Orbán Anita egészségügyi okok miatt nem indul képviselőjelöltként Budapest XI. kerületében, helyette Simicskó István lesz a jelölt - közölte a Fidesz. A politikus - aki energia- és külpolitikai szakértő, és három nyelvet beszél felsőfokon - eddig intenzíven kampányolt.
febr. 8
6:54
Ő a legidősebb magyar ember - Blikk (boon)
Győrben lakik a legidősebb, 106 éves magyar ember, Gallai Rezső.
febr. 8
6:56
Kezdődik az értesítők és ajánlószelvények kézbesítése (Inforádió)
Ezen a héten kézbesítik az érintett több mint 8 millió választópolgárnak az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt és az immár biztonsági elemekkel ellátott ajánlószelvényt.
febr. 8
6:56
Mi lesz veled mobiljegy? - Blikk (boon)
Továbbra sem lesz mobiltelefonon vásárolható vonaljegy a BKV-nál, az erre kiírt pályázatért ugyanis a napokban elfogott és letartóztatott informatikai igazgató felelt a társaságnál - írja a Blikk.
febr. 8
6:58
Angolok "vendégségben" - Népszabadság (boon)
Kedden lesz száz napja, hogy Magyarországon van előzetes letartóztatásban két brit férfi - írja a Népszabadság.
febr. 8
7:00
Demszky ma megszólal? - Magyar Nemzet (boon)
Hétfőn várhatóan megtöri eddig hallgatását Demszky Gábor főpolgármester, akinek legfőbb bizalmasát, Mesterházy Ernőt a napokban vette őrizetbe a rendőrség a BKV-s ügyek kapcsán - írja a Magyar Nemzet.
febr. 8
7:03
Szanyi: Demszky politikai felelőssége is megállapítható (168 Óra Online)
Az MSZP-s Hagyó Miklós lemondatása után a szocialisták már az SZDSZ-re hárítanák a felelősséget a BKV-nál elfolyt milliók ügyében.
febr. 8
7:12
Hoppá! Kamerázzák a tárgyalótermeket (Inforádió)
Kamerákat szerelnek fel még az idén, kísérletképpen, tíz-húsz bírósági tárgyalóteremben - közölte Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke. A belső kamerarendszer a közvélemény tájékoztatása mellett több más funkciót is ellát majd, például alkalmas lesz elektronikus jegyzőkönyvezetésre, vagy távmeghallgatásra.
febr. 8
7:12
Kata, hétfő szépe (szon)
Kata híres arról, hogy mindig valóra váltja álmait.
febr. 8
7:14
Félmilliós bírság a Madách Színháznak (Inforádió)
A Madách Színház Nonprofit Kft. jegyértékesítő programra kiírt egyszerű közbeszerzése kapcsán 500 ezer forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) a színházat, mivel az ellentmondásosan határozta meg a közbeszerzés tartalmát - a február 2-án kelt határozat a Közbeszerzések Tanácsa honlapján jelent meg.
febr. 8
7:16
Lebénult a közbeszerzés - lapszemle (Inforádió)
Százmilliárdoktól is eleshetnek a gazdasági élet szereplői az első fél év során, ha a kormány fenntartja a közbeszerzések tilalmát, illetve nem sikerül megteremteni a január elsejétől kötelező elektronikus közbeszerzés feltételeit az uniós értékhatár feletti beszerzések esetén - írja a Népszabadság.
febr. 8
7:21
„Nem akarom, hogy lányom is fiatalon essen teherbe” A magyar sztárfeleség vallomása (ATV)
Lányát 22 évesen szülte, már második gyermekét várja.
febr. 8
7:30
Fidesz: Gyurcsány és az MSZP együtt tették tönkre az országot (ma.hu)
A Gyurcsány-korszakot fenntartó és működtető MSZP-seknek nem kell aggódniuk, hiszen a mi célunk is az, hogy ügyük a bíróság elé kerüljön - írta Cser-Palkovics András, a párt helyettes szóvivője.
febr. 8
7:30
Gyöngyszem (szon)
Megoszlik a vélemény a császárszállási üdülőtelkek tulajdonosai között is: egyesek szerint maradjon minden úgy, ahogy van, mert így megőrzi csendes, pihentető jellegét a terület, mások szerint pedig mindent el kell követni a fejlesztése érdekében. M. Magyar László jegyzete
febr. 8
7:33
Mi megmondjuk Önnek, miért lett ennyi a fizetése! (teol)
A napokban kapták kézhez a munkavállalók az első, úgynevezett szuperbruttósítás alapján elszámolt bérüket. Ha minden igaz a legtöbben ezt vagy nem veszik észre, vagy jobban járnak.
febr. 8
7:39
Baka András: tehermentesíteni kell a bonyolult ügyekben eljáró bírákat (Népszava)
A Legfelsőbb Bíróság elnöke szerint tehermentesíteni kell a bonyolult ügyekben eljáró bírákat; Baka András ezt a közvéleményt felkavaró perekben született ellentmondó bírói döntések, megismételt, sok évig húzódó eljárások kapcsán mondta az MTI-nek, leszűrve a legfontosabb tanulságot.
febr. 8
7:39
Afganisztán: lesállásból lőttek a magyar katonákra + videó (ATV)
Gránátvetővel támadtak meg vasárnap délelőtt egy magyar katonai konvojt.
febr. 8
7:48
Megkezdik az értesítők és ajánlószelvények kézbesítését (ma.hu)
Ezen a héten kézbesítik az érintett több mint 8 millió választópolgárnak az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt és az immár biztonsági elemekkel ellátott ajánlószelvényt.
febr. 8
7:57
Megkezdik az értesítők és ajánlószelvények kézbesítését (Népszava)
Ezen a héten kézbesítik az érintett több mint 8 millió választópolgárnak az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt és az immár biztonsági elemekkel ellátott ajánlószelvényt.
febr. 8
7:59
Félórás késés a Budapest-Hatvan és a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalakon (Népszava)
Leszakadt a felső vezeték hétfő kora reggel Rákos állomáson, ezért a Budapest-Hatvan és a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalakon az erre közlekedő vonatok utasainak 25-30 perces késésre kell számítaniuk a helyreállításig - közölte a Mávinform az MTI-vel.
febr. 8
8:06
Nincs még vége a télnek: a héten ismét erős havazás jön (Inforádió)
A hétvégén újra nagy mennyiségű hó hullott az ország jelentős részén. Összesen 16-szor riasztották éjjel a tűzoltókat a havazás miatti balesetek kapcsán - mondta az InfoRádiónak Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Szerdán ismét havazásra kell készülni.
febr. 8
8:06
Hejce még mindig megközelíthetetlen a hó miatt (ma.hu)
Továbbra is elzárja a hó a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Hejcét - mondta Szőnyi Zsolt, az Útinform főügyeletese hétfő reggel az MTI-nek .
febr. 8
8:06
Medián: nagy figyelmet keltett Orbán beszéde (orientpress)
A legtöbben a változás általános ígéretére és az egymillió új munkahely ígéretére emlékeztek Orbán Viktor pénteki, országértékelő beszédéből. A Medián friss felméréséből az is kiderül hogy a megkérdezettek negyede a beszédet az elmúlt néhány hét legfontosabb eseményei között említette.
febr. 8
8:15
A Fidesz "hazug, rágalomkampánya" hangulatot gerjeszt (168 Óra Online)
Jeszenszki András MSZP-s országgyűlési képviselőjelölt úgy tudja, hogy a Fidesz megbízásából készül mind a 176 MSZP-s képviselőjelöltről olyan szórólap, amelyen Gyurcsány Ferenccel szerepel, például úgy, "mint akik tönkretették ezt az országot". Többek között róla is, pedig Gyurcsány miniszterelnöksége idején nem is volt képviselő. Összefoglaló arról, mi történt vasárnap a nagypolitikában.
febr. 8
8:15
A lakoság 20 százalékához az Orbán-beszéd híre sem jutott el (Népszava)
A Fidesz elnökének évértékelője nagy, de nem elsöprő figyelmet keltett: elhangzásának másnapján az emberek négyötöde értesült róla, húsz százalékukhoz a híre sem jutott el - olvasható a hétfői Népszabadságban a Medián Közvélemény- és Piackutatási Intézet szombati, ezerfős, telefonos felmérése alapján.
febr. 8
8:15
Már csak Hejce megközelíthetetlen (ATV)
Fennakadásokat okozott a hétvégi havazás és hófúvás.
febr. 8
8:17
Íme, a magyar közélet legnagyobb hazugságainak egyike (168 Óra Online)
Kampánytémává vált a kampányfinaszírozás. Egymást hívják birokra a pártok, spórolást ígérnek, de közben nem változtatják meg az avítt szabályokat. Civil szakértők szerint így az idei korteskedés sem lesz tiszta. Úgy látják, a változatlanságban érdekelt politikai szervezetek maguk alatt vágják a fát, a társadalom ugyanis elítéli ezt a magatartást. PUNGOR ANDRÁS írása.
febr. 8
8:17
Csak zaklatás nélkül gyűjthetnek kopogtatócédulát + videó (ATV)
Hétfőn kezdik el kipostázni az ajánlószelvényt.
febr. 8
8:24
Félórás késés két vasútvonalon (HVG)
Leszakadt a felső vezeték hétfő kora reggel Rákos állomáson, ezért a Budapest-Hatvan és a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalakon az erre közlekedő vonatok utasainak 25-30 perces késésre kell számítaniuk a helyreállításig - közölte a Mávinform az MTI-vel.
febr. 8
8:24
Postabank-ügy: szándékosan vesztett pert az állam? (orientpress)
Kedden a Legfelsőbb Bíróságon (LB) kiderülhet, szándékosan vált-e pervesztessé a magyar állam abban a 150 milliárd forintos kártérítési perben, amelyet tíz évvel ezelőtt az Orbán-kormány indított a Postabank könyvvizsgáló cégei ellen. Az egyik alperes a Deloitte Kft. Lapértesülés szerint az ügyet az állam azért nem nyerhette meg, mert Veres János pénzügyminisztersége idején nem volt hajlandó…
febr. 8
8:33
Nullák (fidesz)
Valamit sejthetett már drága unokám, amikor tavaly, alig háromévesen, hirtelen hevületességében azt találta mondani, hogy "és akkor a gonosz boszorkány elvarázsolta szegény királyfit békávé". A "békávé", vagyis a BKV azóta, akár a mesék varangyos béka-királyfija, a sötét erők gonosz varázslatának szinonimájává vált a magyar közbeszédben. A rémmese egyre sötétebb titkainak feltárulása során azonban…
febr. 8
8:33
Exit Poll: Janukovics az államfő (ATV)
Az oroszbarát jelölt 3-4 százalékkal nyerhetett.
febr. 8
8:42
Halott férfit találtak az egykori vendéglőben (HVG)
Egy férfi elszenesedett holttestére bukkantak tűzoltás közben vasárnap délután Budapesten a Hűvösvölgyi úton a volt Balázs étterem épületénél.
febr. 8
8:42
Baka András: tehermentesíteni kell a bonyolult ügyekben eljáró bírákat (ma.hu)
A Legfelsőbb Bíróság elnöke szerint tehermentesíteni kell a bonyolult ügyekben eljáró bírákat; Baka András ezt a közvéleményt felkavaró perekben született ellentmondó bírói döntések, megismételt, sok évig húzódó eljárások kapcsán mondta az MTI-nek, leszűrve a legfontosabb tanulságot.
febr. 8
8:42
Orbán Viktor szerint a nyugdíjrendszer fenntartható (Inforádió)
Orbán Viktor szerint április 11-ig a jobboldalnak, a magyar középerőknek nem szabad mással foglalkozniuk, mint a választások megnyerésével.
febr. 8
8:45
Felújított hídon düböröghetnek a 40 tonnás monstrumok (teol)
A napokban bírálják el a beérkezett ajánlatokat - többek között - a Tolna és Bogyiszló közötti, a Mádi-Kovács-zsilipen átívelő híd felújításának tervezésére és kivitelezésére - tudtuk meg Juhász Istvántól, a Magyar Közút Zrt. osztályvezetőjétől.
febr. 8
8:51
Megkezdik az értesítők és ajánlószelvények kézbesítését (fidesz)
Ezen a héten kézbesítik az érintett több mint 8 millió választópolgárnak az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt és az immár biztonsági elemekkel ellátott ajánlószelvényt.

Keresés