2010. február 11. csütörtök

febr. 11
0:27
Nem fizettek Oláh Ibolya alakításáért (Alternatív Energia)
Máig nem fizette ki Oláh Ibolya gázsiját a "Casting mindenben" nyújtott alakításáért a film producere: az énekesnő ezért perre ment a filmet gyártó HungáriaFilmmel. Összesen két millió forintot szeretne, ám a cég szerint még Oláh tartozik nekik, mert lemondta a film promóciós fellépéseit. Állítják: a pénz megvan, de nem fizetnek, amíg a bíróság nem hoz ítéletet az ügyben.
febr. 11
1:21
Ismét elutasították a Gyurcsány-Veres elleni feljelentést (Alternatív Energia)
Ismét elutasította az ügyészség a Fidesz közérdekű adatokkal való visszaélés miatt, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Veres János volt pénzügyminiszter ellen tett feljelentését - mondta el Balsai István, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója a Demokrata című hetilapnak adott, szerdán megjelent interjújában.
febr. 11
3:57
Rendőrvér folyik ma... (168 Óra Online)
Nyílt véradó napot szervez csütörtökön a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság - írja a beol.hu.
febr. 11
4:52
"Lerendezte": agyonszúrta az uzsorást (168 Óra Online)
A pénz miatt az életével fizetett egy „bankár”. Kölcsönadott, majd annak harmincszorosát követelte vissza. Közben talán fenyegetett is, így nem csoda, ha ügyfele a vádirat szerint drasztikusan rendezte le adósságát - írja a szoljon.hu.
febr. 11
5:15
A párt választási programja a meghatározó (Alternatív Energia)
A Forsense felmérése szerint a választók többsége számára a párt választási programja a leginkább fontos szempont a szavazáskor, a második helyre a pártok elmúlt időszakban nyújtott teljesítménye került, míg a harmadik helyen a párt első emberének alkalmassága áll - olvasható a közvélemény-kutató cég gyorsjelentésében, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.
febr. 11
5:15
Norbi köcsögözött a pofon előtt: egy nő is megverte volna (ATV)
A támadó szerint rendkívül megalázó hangnemben beszélt.
febr. 11
5:17
Évek óta gyűjti a terhelő adatokat a Fideszről a Jobbik (ATV)
Amikor hatalomra jutnak, a rendőrségre viszik a mappákat. Vágó Sebestyén képviselő-jelölt Tatabányán beszélt.
febr. 11
5:33
Lesz-e Magyarországon állampolgári jog a lakhatás? (Alternatív Energia)
Miközben 20-30 ezer hajléktalanról beszélünk, legalább egy millióan élnek méltatlan körülmények között, állítja a hajléktalanügyi szakember. A hajléktalanok utcai ellátása, szállókban tömörítése nem oldja meg a helyzetet. A jelzálogválság, a lejáró moratórium újabb embereket űz az utcára. Hosszú távon a lakásfenntartási támogatás, bérlakások létrehozása jelentene megoldást.
febr. 11
5:51
Késik a holokauszttagadásról szóló törvény (Alternatív Energia)
Nem lesz ebben a ciklusban holokauszttagadást tiltó törvény - legalábbis, ha a Fideszen múlik. Mesterházy Attila MSZP-s miniszterelnök-jelölt javaslatát szerdán ugyan általános vitára alkalmasnak találta és tárgysorozatba vette a parlament alkotmányügyi bizottsága, ez várhatóan nem lesz elég ahhoz, hogy szavazzanak is a törvényről. Mesterházy szerint csak politikai akarat kellene a törvény…
febr. 11
5:53
Alkotmánybírósághoz fordultak a patikusok (Alternatív Energia)
Álproblémáról beszél a szaktárca, komoly veszélyekről a gyógyszerész kamara. Tavaly nyáron elcsitult, az előző héten viszont újra fellángolt a vita a gyógyszer-automaták körül. A patikusok továbbra is elfogadhatatlannak tartják az automaták üzemeltetését és annak veszélyeire figyelmeztetnek - többek között, hogy így a gyerekek is könnyen pirulákhoz juthatnak. Az Egészségügyi Minisztérium szerint…
febr. 11
6:04
H1N1: újra lecsap! (168 Óra Online)
A legfrissebb járványügyi adatok azt mutatják, hogy az új influenzajárvány első hulláma lezajlott, de hamarosan újabb hullámra lehet számítani, ezért nagyon fontos továbbra is a védekezés - írja az nport.hu.
febr. 11
6:09
Kubatov középfokon (Alternatív Energia)
Immár csupán középfokú végzettséget tüntetnek fel a fideszes Kubatov Gábor parlamenti honlapján.
febr. 11
6:11
Mindenhol indít jelöltet az LMP (Alternatív Energia)
A legtöbb női jelöltet és átlagéletkorban a legfiatalabbakat a Lehet Más a Politika (LMP) indítja a tavaszi választásokon - derült ki a párt egyéni képviselőjelöltjeinek bemutatóján.
febr. 11
6:13
Április elejétől jön az egészségügyi bírság (Alternatív Energia)
Április elsejétől harmincezer forinttól akár ötmillió forintig terjedő bírságot is fizethetnek azok az egészségügyi intézmények, amelyek súlyos szabálysértést követnek el, így például megszegik az ellátás szakmai követelményeit, vagy indokolatlanul eltérnek a betegbeutalási rendtől, illetve nem teljesítik a társadalombiztosítási támogatáshoz kapcsolódó elszámolási kötelezettségüket.
febr. 11
6:33
Bőhm: Az átalakítás után több adóforintból működik majd a BKV (Infostart)
Bőhm András SZDSZ-es országgyűlési képviselő szerint a következő önkormányzati ciklusban hozzá kell nyúlni a BKV átalakításához, mégpedig radikálisan. A politikus az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, az átalakítás után több adóforintba kerül majd a közlekedési cég működtetése.
febr. 11
6:51
Atkári: Mesterházy nem ok, hanem következmény - lapszemle (Infostart)
Mesterházy Ernő már a Combino-tender körül is kavart Demszky Gábor bizalmasaként - állítja a Népszabadságban Atkári János, volt gazdasági főpolgármester-helyettes.
febr. 11
7:03
Országos sztrájk Görögországban + videó (ATV)
Befagyasztják a béreket, átalakítják az adórendszert és felemelik a nyugdíj-korhatárt.
febr. 11
7:09
Gyurcsány és Bajnai is megszólal a sukorói ügyben (Infostart)
Lapinformáció szerint Gyurcsány Ferenc korábbi, és Bajnai Gordon jelenlegi miniszterelnököt is tanúként hallgathatja meg Központi Nyomozó Főügyészség a sukorói kaszinóügy miatt.
febr. 11
7:15
Demszky: Hagyó "szőnyeg alá söpört" (168 Óra Online)
A főpolgármester szerint korábbi helyettese gyakran akart egyedül dönteni és a problémákat a "szőnyeg alá söpörni" - ezt mondta Demszky Gábor egy szerdai bizottsági meghallgatáson Hagyó Miklósról.
febr. 11
7:21
Újabb gyerek érkezik! 3 hónapos koncertturnét mondott le a magyar sztár (ATV)
Feleségének előző terhessége is nehéz volt.
febr. 11
7:27
Ikvai a BKV-ról: "Nem döntenem kellett" (Infostart)
A BKV irányítása és ellenőrzése elkülönült egymástól. Előbbi Hagyó Miklós feladata volt, utóbbiért ő felelt - mondta Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes a BKV ügyeit vizsgáló bizottság szerdai ülésén.
febr. 11
7:39
A héten kézbesítik az értesítőket és az ajánlószelvényeket (Metropol)
Holnapig mind a 8 millió választásra jogosultnak meg kell kapnia az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt és ajánlószelvényt.
febr. 11
7:39
Sukorói kaszinó: Gyurcsányt és Bajnait is beidézhetik (Alternatív Energia)
A Magyar Nemzet azt állítja, hogy Gyurcsány Ferenc korábbi, és Bajnai Gordon jelenlegi miniszterelnököt heteken belül beidézheti tanúként a Központi Nyomozó Főügyészség a sukorói kaszinóügy kapcsán.
febr. 11
7:39
Tovább romlott a túszejtő beteg állapota + videó (ATV)
Többéves börtönbüntetést kaphat.
febr. 11
7:41
Vörös riasztás az ország több területén (Metropol)
Budapesten 6 centiméternyi hó esett, árokba csúszott kamionok Tolnában, koccanások Vas megyében - havazási körkép.
febr. 11
7:57
Végigtapogatják - formailag és tartalmilag is ellenőrzik az ajánlószelvényeket (Alternatív Energia)
Formailag és tartalmilag is ellenőrzik a választási szervek az összegyűjtött ajánlószelvényeket, ám az utolsó percig egyetlen jelölt sem lehet biztos abban, hogy a szelvények mindegyike érvényesnek tekinthető, tehát valóban indulni tud-e a választáson.
febr. 11
7:57
Többet isznak azok a gyerekek, akiket otthon is engednek (ATV)
Egy, a Journal of Studies on Alcohol and Drugs című lapban megjelent cikk szerint inkább ártanak a szülők azzal, ha a felelősségteljes ivást azzal próbálják megtanítani gyerekeiknek, hogy engedik őket otthon alkoholt fogyasztani.
febr. 11
7:59
Hivatalosan is véget ért a sertésinfluenza (ATV)
Az oltóanyag összesen 1 milliárd angol fontba került, a járvánnyal kapcsolatos marketingköltségek közel 10 millió fontra rúgtak.
febr. 11
8:09
Irány Európa - rovásírással! És nem ez nem vicc... (168 Óra Online)
A Magyarok Szövetsége Eger példájával kívánja több ezer éves múltunk vállalására buzdítani a többi települést - írja a heol.hu.
febr. 11
8:15
Globex-ügy: jelentősen súlyosított ítélet (Alternatív Energia)
A Fővárosi Ítélőtábla jelentősen súlyosította a Globex-ügyben az első fokon kiszabott büntetéseket; jogerős döntésében Vellai Györgyikét hat, Vajda Lászlót négy év börtönnel sújtotta csütörtökön kihirdetett másodfokú döntésében.
febr. 11
8:15
Diplomát kaptak az ország első egészségturizmus-szervezői (ATV)
Az egészségügyi szervező alapszakra épített 7 szemeszteres menedzserképzés első évfolyamának 68 hallgatója most fejezte be tanulmányait.
febr. 11
8:17
Késsel támadtak egy fideszes aktivistára (Alternatív Energia)
Késsel támadt rá egy Fidesz-aktivistára egy férfi szerda este a főváros VII. kerületében, a Dohány utcában - közölte a Fidesz sajtóosztálya.
febr. 11
8:17
Biomassza erőmű Gellénházán (ATV)
Megújuló energiaforrásokkal, fával és tőzeggel fűtik majd a gellénházi biomassza erőművet a káros hatású gáz és kőolaj helyett.
febr. 11
8:19
Agyonlőtt két hittérítőt 18 éves hallgatójuk (ATV)
Kettős gyilkosság történt a floridai Boynton Beach-ben szombat este.
febr. 11
8:21
Lopják a kopogtatócédulát + videó (ATV)
Sorozatban törik fel ismeretlenek a fővárosban a társasházak postaládáit.
febr. 11
8:51
Halálos baleset a 86-os főúton (Metropol)
Egy ember meghalt, amikor kamion ütközött össze személygépkocsival a 86-os számú főúton a Vas megyei Répcelak és a Győr-Moson Sopron megyei Beled község között csütörtök.
febr. 11
8:51
Havazás - nyugaton okoz nagyobb fennakadást (Alternatív Energia)
A nyugati megyékben esett jelentősebb hó, nehezen járhatóak az utak. Hófúvás nehezíti a közlekedést. Több személyautó, kamion az árokba csúszott, vagy szalagkorlátnak ütközött, személyi sérülésről nincs hír egyelőre. Budapesten és a MÁV vonalain nem okozott fennakadást.
febr. 11
8:51
Megerősítették: Jacksonnak már nem volt haja és anorexiával küzdött (ATV)
Most készült el a halottkém jelentése.
febr. 11
9:09
Jóindulatú bírálatra nagy szükség van (Alternatív Energia)
Konkrét szakmai javaslatokkal segíti, de ha szükséges, megfogalmaz majd építő kritikát is az újonnan alakuló kormány munkájához az Együttműködési Tanács, amely a Magyar Polgári Együttműködési Egyesület felkérésére alakult - mondta Balog Zoltán, az egyesület elnöke.
febr. 11
9:09
Orbán elmondta a Fidesz program lényegét (ATV)
A következő kormány feladata a nemzeti ügyek felkarolása és véghezvitele lesz.
febr. 11
9:15
Magyarországon is létezik otthoni hospice-szolgáltatás (Infostart)
Alig tudja valaki, de létezik Magyarországon otthoni hospice-szolgáltatás is. A végső stádiumban lévő betegeknek tehát nem kell kórházban meghalniuk, és a hozzátartozók is szakértő segítséget kaphatnak a legutolsó, legnehezebb hetekben. Ráadásul ez a szolgáltatás ingyenes, mert támogatja a társadalombiztosítás - tudta meg az InfoRádió a Szent Rita Otthonápolási és Egészségügyi Szolgáltató Kft.…
febr. 11
9:27
Vitézy feljelentette a szocialistákat (Metropol)
Több tucat büntetőfeljelentést tett az elmúlt napokban a BKV-ügy kapcsán őt rágalmazók ellen Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője.
febr. 11
9:27
Leendő döntések - a Fidesz "választási menetrendje" (Alternatív Energia)
A gazdasági helyzettől nem függő, az emberek mindennapi életét viszont jelentősen megkönnyítő döntésekkel kezdi munkáját a Fidesz, ha megnyeri az áprilisi parlamenti választásokat - mondta Szijjártó Péter az MTI-nek adott interjújában. A Fidesz elnöki stábjának vezetője szerint a leendő kormányzati döntéseket jelentősen fogja befolyásolni az, hogy milyen állapotban van valójában az ország.
febr. 11
9:27
217 ezren haltak meg a haiti földrengésben (ATV)
1 millió 200 ezer ember pedig hajléktalanná vált.
febr. 11
9:29
Frontális ütközés Gyömrőn (Metropol)
Három ember megsérült, amikor két autó frontálisan összeütközött csütörtök reggel Gyömrő belterületén.
febr. 11
9:45
BKV: Vitézy feljelentést tett rágalmazói ellen (Alternatív Energia)
Több tucat büntetőfeljelentést tett az elmúlt napokban a BKV-ügy kapcsán őt rágalmazók ellen Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője.
febr. 11
9:45
Vitézy több tucat feljelentést tett a BKV-ügy miatt (ATV)
Feljelenti többek között Horváth Csabát, Nyakó Istvánt és Budai Bernadettet is.
febr. 11
9:47
30 év börtönt kapott az egykori uruguayi diktátor (ATV)
1971-ben még törvényesen került hatalomra, ám 1973-ban egy puccs élére állt.
febr. 11
9:51
12 ezer ügyfél adatait vihették el egy utazási iroda alkalmazottai (Infostart)
Több mint tizenkétezer ügyfél adatait vitte el két távozó alkalmazott egy pécsi utazási irodától annak tulajdonosa szerint - írta az Új Dunántúli Napló csütörtökön.
febr. 11
9:57
Baranyában és Somogyban kötelező a hólánc (168 Óra Online)
Baranyában több helyen kitették a "hólánc használata kötelező" táblákat, mivel csütörtök hajnalra 25-30 centiméter hó várható a térségben - közölte a Magyar Közút regionális ügyelete az MTI-vel.

Keresés