2010. február 23. kedd

febr. 23
0:06
Az MDF bejut a parlamentbe? (HVG)
Somogyi Zoltán, az MDF kampányfőnöke azt nyilatkozta, hogy a kiszivárgott információk sugallta helyzethez képest jobban áll pártja - olvasható Németh Attila blogján.
febr. 23
5:12
Az LMP is bejut a Parlamentbe! (168 Óra Online)
Lassan növekvő választási kedv mellett továbbra is három párt parlamentbe jutása tekinthető biztosnak. A baloldalon a szavazókat egyelőre megosztja, hogy több párt és miniszterelnök-jelölt közül lehet választani - állapítja meg a Forsense elemzése.
febr. 23
5:12
Az egész testet átvilágítják a reptereken, zárt szobából nézik az eredményt (ATV)
Az egész testet átvilágító berendezéseket, melyek a ruha alatt lévő tárgyakat is látják, az Egyesült Államokba utazók átvizsgálásánál használják egyelőre csak kísérletként. Az utasok választhatnak az új szkenner és a megszokott motozás között.
febr. 23
5:14
„Hozzám jössz feleségül? Még nem!” Megütötték a magyar énekest! (ATV)
Az énekesnő szerint egykori szerelme remek apa, még akkor is, ha egykor jókora pofonnal díjazta, hogy még nem akart hozzámenni.
febr. 23
5:16
„Mosolyogva gyilkol” Vona Morvairól (ATV)
A Jobbik elnöke a 60-70 százalékos eredményt sem tartja kizártnak.
febr. 23
5:30
Kivételes borok érlelődnek a pincékben (teol)
Pár napja már mutogatja magát a tavasz és ez elég arra, hogy megélénküljön a határ. A borvidéken a nagyobb gazdaságokban már megkezdték a szőlő metszését.
febr. 23
6:06
"Az SZDSZ számára a történet véget ért" (Inforádió)
Az SZDSZ bukását nem az MSZP-vel kötött koalíciója, hanem a beteljesületlen ígéretek és a korrupciós ügyek okozták - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet vezető elemzője, miután Pető Iván liberális képviselő elmondta a frakció búcsúbeszédét az Országgyűlésben. Böszörményi Nagy Gergely kiemelte: az MDF-fel együttműködve nem lesz olyan karakteres szerepe az SZDSZ-nek, amellyel új szavazókat…
febr. 23
6:24
Bajnai minimum fél évig pihenni akar (Inforádió)
Bajnai Gordon véleménye szerint a kormány megalakulásakor megfogalmazott vállalásaikat jóval kilencven százalék felett teljesítették.
febr. 23
6:24
Árvízhez közel a belvízhelyzet (Népszava)
Folyamatos a belvízvédelmi készültség, és árvíztől is tartanak a szakemberek a Tiszánál; a folyó alsó szakaszán már a 23 ezer hektárt is meghaladja a talajvíz áztatta területek nagysága. A vízügyesek az elöntés növekedésére számítanak, ha a napokban több csapadék esik. Áradásközeli a helyzet a Szamosnál, a Kraszna és a Túr mentén, és a hét végén megindult olvadás miatt már a Körösöknél is.…
febr. 23
6:24
Forgalomkorlátozások Budapesten a csúcstalálkozók miatt (boon)
Keddtől újabb forgalomkorlátozások lépnek életbe a budapesti nemzetközi csúcstalálkozók miatt.
febr. 23
6:24
A Művészetek Palotájában mutatkozik be a megye (teol)
A megye kulturális életének szépségeit, értékeit mutatja be a budapesti Művészetek Palotája (MÜPA) vasárnap.
febr. 23
6:26
Horváth a fővárosi jelölt (Népszava)
Értesülésünk szerint az MSZP elnöksége is Horváth Csabát javasolja a párt főpolgármester-jelöltjének. A testület erről tegnap döntött.
febr. 23
6:26
A BKV-ügy informatikai kulcsa - Magyar Nemzet (boon)
Egy pendrive-on tárolta a politikai kéréseket bizonyító kép- és hanganyagokat Fuzik Zsolt, a BKV volt informatikai vezetője - tudta meg a Magyar Nemzet.
febr. 23
6:28
Túlléptek a Grespik-ügyön a kamarában (Népszava)
Az elnöki és a főtitkári előterjesztéseket elfogadták, a tagfelvételeket megvitatták, a költségvetési beszámolót egy ellenszavazat és egy tartózkodás ellenében megszavazták jelenlévők a Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) tegnapi ülésén.
febr. 23
6:30
Porhintés az esztergomi tanúvédelem? (Népszava)
Meggyes Tamás esztergomi polgármester továbbra is azt állítja, hogy merénylet készült ellene, amely mögött a szocialisták állhatnak - derül ki a fideszes politikus Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatából.
febr. 23
6:32
Tüntettek a pécsi közalkalmazottak (Népszava)
Nem sikerült megegyezniük béren kívüli juttatásaikról a jobboldali városvezetéssel, ezért utcára vonult tegnap kora este több száz pécsi közalkalmazott. A demonstráció előzménye, hogy a közalkalmazottak reprezentatív szakszervezeteinek pécsi egységei több alkalommal próbálták kérni az önkormányzatot: tartsa 2010-ben legalább a tavalyi szinten a cafeteria juttatásaikat.
febr. 23
6:42
Felvonulást tartottak a taxisok (Inforádió)
Fix- vagy minimumtarifát és a droszt-engedélyek kiadásának befagyasztását követelik a budapesti taxisok. A nagyobb fővárosi társaságok tegnapi autós demonstrációján petíciót adtak át a résztvevők a Főpolgármesteri Hivatalban, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumban, valamint a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Szolgáltató Kht.-nál.
febr. 23
6:42
Drogtermesztők Fóton és Csepelen (Népszava)
A magyar marihuánapiac háromnegyedét fedheti le az a nemzetközi drogtermesztő szervezet, amelynek újabb vietnami tagjait fogta el a rendőrség - közölte tegnap Nagy Zsolt, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztályának vezetője.
febr. 23
6:44
A nap embere (Népszava)
Sorra írják ki magukat az irodalomból - ezt írta Pálffy István a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség honlapján a hazai irodalom nagyjairól. A KDNP-hez köthető szervezet internetes portálján felidézte, Kertész Imre korábban azt mondta a Die Welt-nek: "ne kössön engem Magyarországhoz".
febr. 23
7:00
Sólyom és Orbán a legnépszerűbb, Mesterházy kicsit javított (HVG)
A miniszterelnök-jelöltek közül Orbán Viktor megítélése a legkedvezőbb, népszerűségi indexe ugyan a közepesnél alacsonyabb (44 pont), de ezzel az értékeléssel második a politikusi rangsorban a 47 pontos Sólyom László államfő mögött - adja közre a Szonda Ipsos február eleji közvélemény-kutatását a keddi Népszabadság.
febr. 23
7:00
Támogatja az MSZP Horváth Csaba jelöltségét (Inforádió)
Egyhangúlag támogatta az MSZP elnöksége Horváth Csaba főpolgármester-jelöltségét. A szocialista pártelnök elmondta: azt kérik a fővárosi politikustól és a budapesti pártszervezettől, kövessenek el mindent, hogy Horváth Csaba az egész demokratikus oldal jelöltjévé válhasson.
febr. 23
7:00
Pikáns fotók - Lohan papa már nem bírja nézni, amit Lindsay csinál (ma.hu)
Lindsay Lohannek nem csak szerelmi élete viharos, hanem az egész életvitele kezd félresiklani - Michael Lohan, Lindsay édesapja aggódik idősebb lánya egészségéért.
febr. 23
7:00
Bajnai: a szörny az ajtó előtt áll, dörömböl, hogy eresszük be + videó (ATV)
További adó- és járulékcsökkentést javasolt a következő kormánynak, illetve Parlamentnek a kormányfő, de a szélsőjobbról is beszélt.
febr. 23
7:02
Sólyom, Orbán és Navracsics a legnépszerűbb (Inforádió)
A Szonda Ipsos legfrissebb felmérése szerint Sólyom László vezeti a politikusok népszerűségi listáját. A közvélemény-kutató adatai alapján az államfőnek 47 pontja van, őt Orbán Viktor a Fidesz elnöke követi 44 ponttal, majd Navracsics Tibor, az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezetője következik.
febr. 23
7:18
BKV-ügy: Fuzik pendrive-ján van minden politikusi "kérés"? (Inforádió)
Az iskola a bosszú terepévé is válhat. A BKV-ügy informatikai kulcsa. Nyomoz az ügyészség, hogy a főváros harcol-e ötmilliárdért. Újra bányásznak szenet a Mecsekben. Sok az állás nélküli csúcsvezető. Vagyonadó - Ki és mikor fizet?
febr. 23
7:18
Kijött a kórházból a magyar sztár! Kiderült, mi támadta meg! (ATV)
Ma este munkába is áll.
febr. 23
7:20
Izzik a tajvani gazdaság (ATV)
Gyorsabban állhat helyre a tajvani gazdaság, mint ahogy azt pénzügyi elemzők korábban vélték. A távol-keleti szigetország GDP-je ugyanis az előrejelzésekkel ellentétben 2009 utolsó negyedévében 15 helyett 18%-kal nőtt, így elkerülte a gazdasági visszaesést.
febr. 23
7:36
"Gyurcsány-korszak" még mindig: az ex-miniszterelnök irányít? (ma.hu)
Eltűnt a Fidesz retorikájából a "Gyurcsány-Bajnai-korszak" kifejezés, helyette csupán "Gyurcsány-korszakot" említenek az ellenzéki párt nyilatkozói. A szóhasználat változása nem véletlen, a Fidesz szerint ugyanis "a szálakat Gyurcsány Ferenc mozgatja a háttérből".
febr. 23
7:36
A fertőzés valós veszély volt, és az is maradt! (168 Óra Online)
Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Minisztérium akkori közigazgatási államtitkára 2005-ben fontos uniós pályázatot nyert: a nulláról építhette fel Stockholmban az Európai Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központot, (ECDC). Február elsejétől pedig még nagyobb kihívásnak felelhet meg: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatójává választották. A kérdező BARÁT JÓZSEF.
febr. 23
7:36
Fektessen Floridába! (szon)
Miközben itthon sok hazai ingatlan befektető – a válság mozgásaihoz igazodva - még kivár a vásárlással, az Egyesült Államokban az árak már elérték a mélypontot: az amerikai ingatlanpiacon stabilizálódás, illetve lassú növekedés figyelhető meg.
febr. 23
7:36
Torkoskodni: de kinek a zsebére? (teol)
Egyenlőre nem csökkent az éttermek forgalma a meleg étkezési utalványok megadóztatása óta. A növekvő terheket viszont lassan már nem tudják kompenzálni. Ez újabb kényszerű áremelést hozhat.
febr. 23
7:36
Beszóltak Ákosnak jobbról: légy férfi! + videó (ATV)
Nyilvános üzenetet küldött a szélsőjobb sztárjaként számon tartott rapper.
febr. 23
7:38
Téltemetés a Vasvári Pál Múzeumban (szon)
Vidám népszokások, jellegzetes farsangi és téltemető hagyományok elevenednek meg február 27-én Tiszavasváriban a Vasvári Pál Múzeumban.
febr. 23
7:40
Timi, kedd szépe (szon)
Timi imád minden sportot, de legjobban a technikai sportokat.
febr. 23
7:42
Színházba csak gumicsizmával (szon)
Nyíregyházán a fejlesztések megvalósítása és az egy négyzetméterre elköltött közpénz túlnyomó része valahogyan mindig a városháza ötszáz méteres körzetén belül marad – írja v@rosvitás levelezőnk, dr. Daragó László.
febr. 23
7:54
Sólyom és Orbán népszerűsége az egekben (ma.hu)
A miniszterelnök-jelöltek közül Orbán Viktor megítélése a legkedvezőbb, népszerűségi indexe ugyan a közepesnél alacsonyabb (44 pont), de ezzel az értékeléssel második a politikusi rangsorban a 47 pontos Sólyom László államfő mögött - adja közre a Szonda Ipsos február eleji közvélemény-kutatását a keddi Népszabadság.
febr. 23
7:54
Súlyosan diszkriminál az új felvételi rend (Népszava)
Jogi lépést tesz a Magyar Rezidens Szövetség, mert úgy véli, sérti a szakorvosjelöltek esélyegyenlőségét a képzési felvételi eljárást szabályozó végrehajtási rendelettervezet, egyúttal határozottan cáfolják az egészségügyi miniszter parlamenti kijelentését, miszerint a szövetség egyetértését adta volna az új felvételi rendszerhez.
febr. 23
7:54
Nem adhatók haza a tbc-s gyerekek - Magyar Nemzet (boon)
Nem fertőznek a faddi gyerekek, akiket tbc gyanúja miatt szállítottak a mosdósi tüdőkórházba, mégsem mehetnek haza - írja a Magyar Nemzet.
febr. 23
7:56
Sok az állás nélküli csúcsvezető - Világgazdaság (boon)
Többszörösére növekedett az állás nélkül maradt felsővezetők száma a válság alatt - írja a Világgazdaság.
febr. 23
8:12
Kéri László: A baloldal még mindig foglya az Orbán-fóbiának (HVG)
Éles kritikával illette a ballib értelmiség véleményformálóit Kéri László, az ismert politológus a hvg.hu-nak adott interjúban. Nem hajlandók tudomásul venni a társadalomban bekövetkezett változásokat, ragaszkodnak Orbán-fóbiájukhoz, elemzéseikben a Jobbik-jelenséget a nyilas mozgalom folytatásaként állítják be, közben pedig elnézőek az elmúlt nyolcévnyi kormányzás és a szocialista párt szembetűnő…
febr. 23
8:12
Szonda: Vona veri Bokrost (orientpress)
A miniszterelnök-jelöltek közül Orbán Viktor megítélése a legkedvezőbb. Népszerűségi indexe a második a rangsorban. Navracsics Tibor rokonszenvesebbé vált, Demszky Gábor visszaesett a rangsor utolsó előtti helyére. A Szonda Ipsos felméréséből az is kiderül, hogy népszerű politikus továbbra sincs, az élen álló Sólyom László pontszáma sem éri el az ötvenes, semleges értéket.
febr. 23
8:12
Ellehetetleníti az ápolók munkáját az új kormányrendelet (ma.hu)
A kórházak több mint fele már jelezte, hogy nem hajtja végre az ápolók jogosítványait szűkítő egészségügyi miniszteri rendeletet - nyilatkozta a keddi Magyar Nemzetnek Rácz Jenő, a Veszprém megyei kórház főigazgatója, volt tárcavezető.
febr. 23
8:12
Mi történt hétfőn Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében? (szon)
Tudja meg egyetlen kattintással, hogy mi történt hétfőn Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!
febr. 23
8:30
A Fidesz már csak Gyurcsányt emlegeti (HVG)
Eltűnt a Fidesz retorikájából a "Gyurcsány-Bajnai-korszak" kifejezés, helyette csupán "Gyucsány-korszakot" említenek az ellenzéki párt nyilatkozói. A szóhasználat változása nem véletlen, a Fidesz szerint ugyanis "a szálakat Gyurcsány Ferenc mozgatja a háttérből".
febr. 23
8:30
Afganisztánban eddig ezer amerikai katona halt meg (Inforádió)
Ezer amerikai katona halt meg eddig az afgán háború 2001 végi kezdete óta - közölte hétfőn egy szakosodott független hírportál.
febr. 23
8:30
Kitálal az elnök: botrány és pártszakadás a Fideszben! (168 Óra Online)
A Somogy megyei hírportál úgy értesült, hogy bírósághoz fordult néhány nagyatádi Fidesz-tag azt kérve, hogy semmisítse meg a szervezetük feloszlatását kimondó határozatot.
febr. 23
8:30
Nőtt a munkanélküliek száma az észak-magyarországi régióban (fidesz)
Egy hónap alatt több, mint nyolcezerrel, 123 ezerre nőtt a regisztrált munkanélküliek száma az észak-magyarországi régió három megyéjében - közölte a regionális munkaügyi központ.
febr. 23
8:30
Földindulás préselt össze egy házat Bátán - fotók! (teol)
Egy présházat temetett maga alá a föld péntek délelőtt, de senki sem sérült meg. A községben visszatérő problémát jelent partfalomlás. A faluban sok épület, a település alsó és fölső végén emelkedő partfal melletti házak vannak veszélyben.
febr. 23
8:30
"Én fizettem az utat!" - Blikk (boon)
Saját zsebéből fizette a makaói utat Veres János - ezt maga a volt pénzügyminiszter állította a Blikknek.
febr. 23
8:30
Elgázoltak egy gyalogost a fővárosban (ATV)
Egyelőre nem tudni, állapota mennyire súlyos.

Keresés