2010. február 23. kedd

febr. 23
5:12
Az LMP is bejut a Parlamentbe! (168 Óra Online)
Lassan növekvő választási kedv mellett továbbra is három párt parlamentbe jutása tekinthető biztosnak. A baloldalon a szavazókat egyelőre megosztja, hogy több párt és miniszterelnök-jelölt közül lehet választani - állapítja meg a Forsense elemzése.
febr. 23
5:12
Az egész testet átvilágítják a reptereken, zárt szobából nézik az eredményt (ATV)
Az egész testet átvilágító berendezéseket, melyek a ruha alatt lévő tárgyakat is látják, az Egyesült Államokba utazók átvizsgálásánál használják egyelőre csak kísérletként. Az utasok választhatnak az új szkenner és a megszokott motozás között.
febr. 23
5:14
„Hozzám jössz feleségül? Még nem!” Megütötték a magyar énekest! (ATV)
Az énekesnő szerint egykori szerelme remek apa, még akkor is, ha egykor jókora pofonnal díjazta, hogy még nem akart hozzámenni.
febr. 23
5:16
„Mosolyogva gyilkol” Vona Morvairól (ATV)
A Jobbik elnöke a 60-70 százalékos eredményt sem tartja kizártnak.
febr. 23
6:06
"Az SZDSZ számára a történet véget ért" (Infostart)
Az SZDSZ bukását nem az MSZP-vel kötött koalíciója, hanem a beteljesületlen ígéretek és a korrupciós ügyek okozták - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet vezető elemzője, miután Pető Iván liberális képviselő elmondta a frakció búcsúbeszédét az Országgyűlésben. Böszörményi Nagy Gergely kiemelte: az MDF-fel együttműködve nem lesz olyan karakteres szerepe az SZDSZ-nek, amellyel új szavazókat…
febr. 23
6:24
Bajnai minimum fél évig pihenni akar (Infostart)
Bajnai Gordon véleménye szerint a kormány megalakulásakor megfogalmazott vállalásaikat jóval kilencven százalék felett teljesítették.
febr. 23
6:24
Árvízhez közel a belvízhelyzet (Alternatív Energia)
Folyamatos a belvízvédelmi készültség, és árvíztől is tartanak a szakemberek a Tiszánál; a folyó alsó szakaszán már a 23 ezer hektárt is meghaladja a talajvíz áztatta területek nagysága. A vízügyesek az elöntés növekedésére számítanak, ha a napokban több csapadék esik. Áradásközeli a helyzet a Szamosnál, a Kraszna és a Túr mentén, és a hét végén megindult olvadás miatt már a Körösöknél is.…
febr. 23
6:26
Horváth a fővárosi jelölt (Alternatív Energia)
Értesülésünk szerint az MSZP elnöksége is Horváth Csabát javasolja a párt főpolgármester-jelöltjének. A testület erről tegnap döntött.
febr. 23
6:28
Túlléptek a Grespik-ügyön a kamarában (Alternatív Energia)
Az elnöki és a főtitkári előterjesztéseket elfogadták, a tagfelvételeket megvitatták, a költségvetési beszámolót egy ellenszavazat és egy tartózkodás ellenében megszavazták jelenlévők a Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) tegnapi ülésén.
febr. 23
6:30
Porhintés az esztergomi tanúvédelem? (Alternatív Energia)
Meggyes Tamás esztergomi polgármester továbbra is azt állítja, hogy merénylet készült ellene, amely mögött a szocialisták állhatnak - derül ki a fideszes politikus Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatából.
febr. 23
6:32
Tüntettek a pécsi közalkalmazottak (Alternatív Energia)
Nem sikerült megegyezniük béren kívüli juttatásaikról a jobboldali városvezetéssel, ezért utcára vonult tegnap kora este több száz pécsi közalkalmazott. A demonstráció előzménye, hogy a közalkalmazottak reprezentatív szakszervezeteinek pécsi egységei több alkalommal próbálták kérni az önkormányzatot: tartsa 2010-ben legalább a tavalyi szinten a cafeteria juttatásaikat.
febr. 23
6:42
Felvonulást tartottak a taxisok (Infostart)
Fix- vagy minimumtarifát és a droszt-engedélyek kiadásának befagyasztását követelik a budapesti taxisok. A nagyobb fővárosi társaságok tegnapi autós demonstrációján petíciót adtak át a résztvevők a Főpolgármesteri Hivatalban, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumban, valamint a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Szolgáltató Kht.-nál.
febr. 23
6:42
Drogtermesztők Fóton és Csepelen (Alternatív Energia)
A magyar marihuánapiac háromnegyedét fedheti le az a nemzetközi drogtermesztő szervezet, amelynek újabb vietnami tagjait fogta el a rendőrség - közölte tegnap Nagy Zsolt, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztályának vezetője.
febr. 23
6:44
A nap embere (Alternatív Energia)
Sorra írják ki magukat az irodalomból - ezt írta Pálffy István a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség honlapján a hazai irodalom nagyjairól. A KDNP-hez köthető szervezet internetes portálján felidézte, Kertész Imre korábban azt mondta a Die Welt-nek: "ne kössön engem Magyarországhoz".
febr. 23
7:00
Támogatja az MSZP Horváth Csaba jelöltségét (Infostart)
Egyhangúlag támogatta az MSZP elnöksége Horváth Csaba főpolgármester-jelöltségét. A szocialista pártelnök elmondta: azt kérik a fővárosi politikustól és a budapesti pártszervezettől, kövessenek el mindent, hogy Horváth Csaba az egész demokratikus oldal jelöltjévé válhasson.
febr. 23
7:00
Bajnai: a szörny az ajtó előtt áll, dörömböl, hogy eresszük be + videó (ATV)
További adó- és járulékcsökkentést javasolt a következő kormánynak, illetve Parlamentnek a kormányfő, de a szélsőjobbról is beszélt.
febr. 23
7:02
Sólyom, Orbán és Navracsics a legnépszerűbb (Infostart)
A Szonda Ipsos legfrissebb felmérése szerint Sólyom László vezeti a politikusok népszerűségi listáját. A közvélemény-kutató adatai alapján az államfőnek 47 pontja van, őt Orbán Viktor a Fidesz elnöke követi 44 ponttal, majd Navracsics Tibor, az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezetője következik.
febr. 23
7:18
BKV-ügy: Fuzik pendrive-ján van minden politikusi "kérés"? (Infostart)
Az iskola a bosszú terepévé is válhat. A BKV-ügy informatikai kulcsa. Nyomoz az ügyészség, hogy a főváros harcol-e ötmilliárdért. Újra bányásznak szenet a Mecsekben. Sok az állás nélküli csúcsvezető. Vagyonadó - Ki és mikor fizet?
febr. 23
7:18
Kijött a kórházból a magyar sztár! Kiderült, mi támadta meg! (ATV)
Ma este munkába is áll.
febr. 23
7:20
Izzik a tajvani gazdaság (ATV)
Gyorsabban állhat helyre a tajvani gazdaság, mint ahogy azt pénzügyi elemzők korábban vélték. A távol-keleti szigetország GDP-je ugyanis az előrejelzésekkel ellentétben 2009 utolsó negyedévében 15 helyett 18%-kal nőtt, így elkerülte a gazdasági visszaesést.
febr. 23
7:36
A fertőzés valós veszély volt, és az is maradt! (168 Óra Online)
Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Minisztérium akkori közigazgatási államtitkára 2005-ben fontos uniós pályázatot nyert: a nulláról építhette fel Stockholmban az Európai Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központot, (ECDC). Február elsejétől pedig még nagyobb kihívásnak felelhet meg: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatójává választották. A kérdező BARÁT JÓZSEF.
febr. 23
7:36
Beszóltak Ákosnak jobbról: légy férfi! + videó (ATV)
Nyilvános üzenetet küldött a szélsőjobb sztárjaként számon tartott rapper.
febr. 23
7:54
Súlyosan diszkriminál az új felvételi rend (Alternatív Energia)
Jogi lépést tesz a Magyar Rezidens Szövetség, mert úgy véli, sérti a szakorvosjelöltek esélyegyenlőségét a képzési felvételi eljárást szabályozó végrehajtási rendelettervezet, egyúttal határozottan cáfolják az egészségügyi miniszter parlamenti kijelentését, miszerint a szövetség egyetértését adta volna az új felvételi rendszerhez.
febr. 23
8:30
Afganisztánban eddig ezer amerikai katona halt meg (Infostart)
Ezer amerikai katona halt meg eddig az afgán háború 2001 végi kezdete óta - közölte hétfőn egy szakosodott független hírportál.
febr. 23
8:30
Kitálal az elnök: botrány és pártszakadás a Fideszben! (168 Óra Online)
A Somogy megyei hírportál úgy értesült, hogy bírósághoz fordult néhány nagyatádi Fidesz-tag azt kérve, hogy semmisítse meg a szervezetük feloszlatását kimondó határozatot.
febr. 23
8:30
Kezdődik a Műjégpálya felújítása (Metropol)
Most kezdődnek a munkák a Városligeti Műjégpályán és épületegyüttesén, amely decemberre készül el, és onnantól akár egész évben fogadhatja majd a turistákat és a pihenni vágyó fővárosiakat: télen korcsolyapálya ként, nyáron csónakázótóként, valamint szabadidős, kulturális centrumként.
febr. 23
8:30
Elgázoltak egy gyalogost a fővárosban (ATV)
Egyelőre nem tudni, állapota mennyire súlyos.
febr. 23
8:48
Fordulat: nincs többé Gyurcsány-Bajnai-korszak a Fidesz szótárában? (ATV)
Csak a volt miniszterelnök nevével jellemzik az elmúlt éveket.
febr. 23
9:06
"Gyurcsány mozgatja a szálakat a háttérből" (Alternatív Energia)
Eltűnt a Fidesz retorikájából a "Gyurcsány-Bajnai-korszak" kifejezés, helyette csupán "Gyucsány-korszakot" említenek az ellenzéki párt nyilatkozói.
febr. 23
9:06
Egyre súlyosabb a belvíz-helyzet az országban + videó (ATV)
Csongrád megyében már 24 ezer hektárnyi föld van víz alatt.
febr. 23
9:08
„Nekünk nincsenek nyugdíjas éveink” 60 felett, bőrdzsekiben ugrálva (ATV)
Történt-e generációváltás a hazai könnyűzenei életben, vagy a régi idők nagyjainak sikereit azóta sem sikerült egyetlen zenekarnak sem felülmúlni? Fenyő Miklós, Nagy Feró, Kóbor János, Hobo, Zorán, Benkó Sándor, Komár László, Aradszky László, Németh Gábor, Demjén Ferenc, és még sorolhatnánk azokat a hazai zenészeket, akik már jócskán nyugdíjas korban vannak, mégis aktívan muzsikálnak és…
febr. 23
9:24
Török Gábor: Mesterházy egy leláncolt állapotban vergődő politikus (Infostart)
Az MSZP-nek ellenzékben az lesz a legfontosabb célja, hogy váltópárti jellegét megtartsa, de a pártrendszer átalakulása miatt kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni - mondta Török Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Vision Politics igazgatója szerint Mesterházy Attilának szűk ösvényen kell mennie, és olyan feladattal küzd, aminek nincs igazán megoldása. A politológus kiemelte: az MSZP-nél…
febr. 23
9:24
Itt a lista: akiket a Fidesz lecserél tavasztól! (168 Óra Online)
A közelgő kormányváltás előtt kísérletet tettünk arra, hogy számba vegyük, hol várhatóak olyan személycserék, amelyek szoros kapcsolatban állnak a politikai fordulattal. A várhatóan hivatalban lépő Orbán-kormány programjáról meglehetősen keveset tudnunk, így nem meglepő, hogy egyéb változtatási szándékairól legfeljebb találgatni lehet. Igaz, ez utóbbiakra nagy biztonsággal lehet tippelni, bár…
febr. 23
9:24
Feloszlatásuk megsemmisítését kérték nagyatádi fideszesek (Alternatív Energia)
Bírósághoz fordult néhány nagyatádi Fidesz-tag, azt kérve, hogy semmisítsék meg a szervezetük feloszlatását kimondó határozatot - írta keddi számában a Somogyi Hírlap.
febr. 23
9:24
Sírva fakadt a magyar sztár! (ATV)
Növényi Norbertről aligha képzelnénk, hogy elsírja magát, hiszen megannyi ellenfelét győzte már le.
febr. 23
9:26
Újabb politikai mutyi az ORTT elnök körül (Alternatív Energia)
Az MDF elnöke szerint politikai mutyi áll annak hátterében, hogy a szocialisták kezdeményezésére és a Fidesz egyetértésével az eredeti tervekkel ellentétben mégsem szavazott hétfőn az Országgyűlés az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökéről.
febr. 23
9:42
Puszta kézzel is kutatnak túlélők után Madeira szigetén + videó (ATV)
Markológépekkel, és puszta kézzel kutattak túlélők után a mentősök Madeira-szigetén, ahol a hétvégi pusztító árvizet követően mindent sár és törmelék borít.
febr. 23
10:00
40 év alatt 10 percet gyorsult a vasút Szeged és a főváros között (Metropol)
Két óra huszonkét perc alatt lehet eljutni vonattal Szegedről Budapestre; a 191 kilométeres távolságot 1968 óta szinte azonos idő alatt teszi meg a vasút, negyven év alatt csupán tíz perccel lett kevesebb a menetidő - írja kedden a Délmagyarország.
febr. 23
10:00
Tagadta bűnösségét az Aranykéz utcai rém (Alternatív Energia)
Tagadta bűnösségét, de vallomást nem kívánt tenni Jozef Rohác a Fővárosi Bíróságon (FB) kedden megkezdődött büntetőperben a vádirat ismertetése után.
febr. 23
10:00
Nem működött a kamera, mikor fejbevágták az iskolást + videó (ATV)
A fiú azt mondta, hogy már nem először bántották.
febr. 23
10:02
Az öröm a legjobb gyógyszer (ATV)
Az lelkes, vidám és elégedett embereknél kisebb valószínűséggel alakul ki szívbetegség.
febr. 23
10:18
Csökken a járvány aktivitása (ATV)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteki bejelentése szerint a sertésinfluenza halálos áldozatainak száma megközelítette a 16 ezres értéket, miközben a világjárvány aktivitása Európa és Ázsia nagy részén csökkent
febr. 23
10:20
Csalók az őssejtbankok (ATV)
Az egyik legelismertebb amerikai kutató szerint azok a klinikák, amelyek azt ajánlják, hogy az újszülöttek köldökzsinórjából levett vérből származó őssejteket „elraktározzák”, hogy későbbi betegség esetén fel lehessen használni, csalók.
febr. 23
10:22
Dávid Ibolya: illetlenség négyszer-ötször visszamenni egy lakáshoz + videó (ATV)
"Az ajánlószelvények mohó gyűjtése nem vall jó modorra és demokratikus érzületre."
febr. 23
10:24
Tragédia! Váratlan haláleset a magyar sztárcsaládban! (ATV)
A család roma hagyományok szerint hét éjszakán át virrasztott az elhunyt mellett.
febr. 23
10:36
A vártnál rosszabb az üzleti hangulat Németországban (Infostart)
Németországban a vártnál rosszabbul alakult az üzleti hangulat februárban.
febr. 23
10:36
Aranykéz utcai robbantás: tagadta bűnösségét Rohác (Metropol)
Tagadta bűnösségét, de vallomást nem kívánt tenni Jozef Rohác a Fővárosi Bíróságon (FB) kedden megkezdődött büntetőperben a vádirat ismertetése után.
febr. 23
10:36
Pendriveon gyűjtötte a terhelő adatokat Fuzik (ATV)
Egy pendrive-on tárolta a politikai kéréseket bizonyító kép- és hanganyagokat Fuzik Zsolt, a BKV volt informatikai vezetője - írja a Magyar Nemzet.
febr. 23
10:38
Blokád alá vették tüntetők a görög értéktőzsdét (ATV)
A tervezett megszigorító intézkedések ellen tiltakoznak.
febr. 23
10:54
2009. november 30. után megszűnt az érdemi kormányzás (168 Óra Online)
A tavalyi év novemberének vége óta nem folyt érdemi kormányzás Magyarországon, a Bajnai-kormány programjának mindössze kétharmadát teljesítette – derül ki a Nézőpont Intézet hétfőn közzétett elemzéséből.

Keresés