2010. február 23. kedd

febr. 23
1:18
Egy hétig szól Chopin - Maratoni koncert Varsóban (Spa Trend Online)
Több mint 250 zenész és énekes részvételével maratoni Chopin-koncert kezdődött hétfőn Varsóban, a nagy lengyel zeneszerző születésének 200. évfordulója tiszteletére.
febr. 23
7:00
A kelta tánc varázslata (Spa Trend Online)
A szokásos fergeteges sikerrel szerepelt a Lord Of The Dance szombaton a bécsi Wiener Stadthalle-ban. Az előadás annak a turnénak a része, melynek állomása lesz többek között néhány magyarországi nagyváros is.
febr. 23
7:02
Iraki háborús dráma díjözöne Londonban (Spa Trend Online)
Alaposan megkeserítette Kathryn Bigelow a brit filmakadémia (BAFTA) díjátadóját volt férje, James Cameron számára, hisz filmje, A bombák földjén besöpörte az Avatar előtt a legrangosabb elismeréseket a vasárnap estétől hétfő hajnalig tartó ceremónián Londonban.
febr. 23
7:04
Teltházas Beethoven-maraton (Spa Trend Online)
Óriási érdeklődés kísérte a Budapesti Fesztiválzenekar által szervezett vasárnapi Beethoven-maratont, több mint tizenegyezren vettek jegyet a koncertekre. Most harmadszor rendeztek a Művészetek Palotájában egy zeneszerző életművének keresztmetszetére épülő tematikus sorozatot.
febr. 23
7:36
Lord of the Dance: keményen készülnek (Metropol)
Szteppcipők koppannak, balettcipőbe bújtatott női lábak szökkennek: szombaton délután Bécsben, a Stadthalle F csarnokában a Lord of the Dance csapata készült esti előadására.
febr. 23
7:54
Ismét Műgyűjtők éjszakája a Falk Miksa utcában és környékén (Metropol)
Kortárs nagymesterek kiállításai, árverés és aukciós tárlat vernisszázs is várja az érdeklődőket a 15. Műgyűjtők éjszakáján csütörtökön a budapesti Falk Miksa utcában és környékén.
febr. 23
8:30
Londonban lesöpörte az Avatart A bombák földjén (Metropol)
Valósággal lesöpörte A bombák földjén az Avatart: Kathryn Bigelow iraki háborús drámája (The Hurt Locker) a nyolc jelölésből hat díjat gyűjtött be a Brit Film- és Tévéművészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti fényes londoni díjkiosztóján.
febr. 23
8:32
Filmnézési Guinness-rekord: még lehet jelentkezni (Metropol)
A filmnézés világrekordjának megdöntésére készülnek a Csepel Plázában kizárólag animációs filmek megtekintésével.
febr. 23
8:34
Dzsessz Soti-módra (Metropol)
Csütörtökön este a Merlinben tartja debütáló kon certjét a Thea Soti Quartet. A 24 éves énekesnő a Vajdaságban született, most pedig Berlin és Budapest között ingázik.
febr. 23
9:06
Várják a festményeket a Táblaképfestészeti Biennáléra (Spa Trend Online)
Várják az alkotásokat a XIII. Táblaképfestészeti Biennáléra; a kortárs magyar festészetet reprezentáló tárlatot május 15-től rendezik meg a szegedi Reök-palotában.
febr. 23
10:00
Előre menekül a műtárgypiac (Metropol)
Előre menekülnek az aukciós házak és az antikváriumok: idén minden eddiginél korábban, már februárban indul a hazai aukciós szezon.
febr. 23
10:18
Teltház és vastaps fogadta Eötvös Péter operáját Münchenben (Spa Trend Online)
Hangos sikerrel mutatták be a Bajor Állami Operaházban Eötvös Péter legújabb operáját, Az ördög tragédiáját, amelyet Kovalik Balázs rendezésében és Kovács Annamáriával az egyik szerepben láthatott a német közönség.
febr. 23
11:27
Daniel Barenboim ad koncertet a Müpában (Infostart)
Chopin műveiből összeállított zongoraestet ad kedd este a Művészetek Palotájában Daniel Barenboim.
febr. 23
12:42
Műtét vár Plácido Domingóra (Spa Trend Online)
Az énekes betegsége miatt lemondta londoni fellépéseit.
febr. 23
13:00
Sztárok, bemutatók Szegeden (Spa Trend Online)
Rost Andrea a Bohéméletben, Miklósa Erika Rossini Ory grófjában vendégszerepel márciusban a Szegedi Nemzeti Színházban, ahol a következő hetekben bemutatják Feydeau Bolha a fülbe című vígjátékát és az Unisono című kortárs balettet is.
febr. 23
13:36
Die Hard ötödször - Bruce Willis visszatér (Spa Trend Online)
Azt hiszem, jövőre megcsináljuk a Die Hard 5-öt - mondta az 54 éves színész, aki legutóbb 2007-ben, a Legdrágább az életed című filmben bújt John McClane nyomozó bőrébe.
febr. 23
13:54
Bruce Willis visszatér a Die Hard 5. részével (Metropol)
Bruce Willis újra rossz napot kifogó rendőr lesz: bejelentése szerint hamarosan leforgatják a Die Hard 5. részét.
febr. 23
16:36
Csalódást okozott Whitney Houston ausztráliai koncertje (Spa Trend Online)
A rajongók csalódottak voltak, és a koncertszervezőnek is el kellett ismernie, hogy Whitney Houston visszatérése nem sikerült túl fényesen az ausztráliai Brisbane-ben.
febr. 23
16:54
Digitalizálták Radnóti Miklós kéziratos hagyatékát (Spa Trend Online)
A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára (MTAK) digitalizálta Radnóti Miklós teljes kézírásos hagyatékát, amelyet a költő özvegye, Gyarmati Fanni 2008-ban ajándékozott az intézménynek.
febr. 23
17:30
Négyszáztíz színmű érkezett a Magyar Rádió drámapályázatára (Spa Trend Online)
Várakozáson felüli mennyiségű, 410 érvényes pályamű érkezett a Magyar Rádió (MR) drámapályázatára, amelynek nyerteseit május 25-ig választja ki a zsűri - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.
febr. 23
19:15
Idén 30 éves a Budapesti Tavaszi Fesztivál (Infostart)
Erkel Ferenc születésének 200. évfordulója és a díszvendég Dánia határozza meg a többi közt a március 19-től április 5-ig tartó Budapesti Tavaszi Fesztivál programkínálatát.
febr. 23
19:54
Harminc éves a tavaszi fesztivál (Spa Trend Online)
Hatvanöt helyszínen százharminc programmal, többek között nyolc ősbemutatóval és tizenkét magyarországi premierrel várja a közönséget március 19. és április 5. között a XXX. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF), amelynek idén Dánia lesz a díszvendége.
febr. 23
21:03
A legnagyobb hálózat mozijai nem vetítik Alíz 3D-s kalandjait (Infostart)
Nem mutatja be Tim Burton filmjét Nagy-Britannia legnagyobb mozihálózata: a forgalmazóval kialakult vitája miatt az Odeon úgy döntött, nem vetíti a 3D-ben forgatott Alíz Csodaországbant.
febr. 23
21:06
Franciaországba özönlik Hollywood krémje (Spa Trend Online)
Woody Allen és az Angelina Jolie-Johnny Depp párost felvonultató The Tourist című thriller stábja már ráharapott: úgy tűnik működik a nemzetközi produkcióknak kínált jelentős adókedvezmény, amely a tavalyi év végétől lépett életbe Franciaországban.

Keresés