2010. február 5. péntek

febr. 5
6:30
Filmszemle - Szerelmi sokszögek (Spa Trend Online)
Az elsőfilmes Szabó Csilla Komoly dolgok című filmje emelkedett ki a mai televíziófilmes mezőnyből, pedig csak 400 ezer forintba került. Három tinédzser útkeresését mutatja finom eszközökkel, hitelesen.
febr. 5
8:15
Veszélyes a pécsi színház épülete (Metropol)
Veszélyesnek tartja a pécsi színház épületét egy nemrég készült statikai jelentés.
febr. 5
8:33
A szerelem himnusza (Metropol)
Leonyid Zorin: Varsói melódia című legendás darabjában Gryllus Dorka és Simon Kornél szerepel. Zorin legismertebb és legtöbbet játszott művét most új fordításban mutatják be a Pinceszínházban február 5-én, pénteken este.
febr. 5
13:03
Betiltják a transzparenseket a Glastonbury Fesztiválon? (Metropol)
Szavazás indult a Glastonbury Fesztivál honlapján arról, hogy kitiltsák-e a transzparenseket a nagyszínpad előtti "dühöngőből".
febr. 5
14:00
"Ameddig lehet, szeretném folytatni a pályát" (Spa Trend Online)
Komlósi Ildikó lesz február 13-án, Jose Curával együtt a díszvendég az Operabálon. A művésznő már a világ valamennyi híres operaházában fellépett. Itthon viszonylag keveset láthatjuk, de szívesen jön Magyarországra szerepelni. Most már többet is hívják, mint régebben.
febr. 5
14:27
Kihalt a világ egyik legősibb nyelve (Infostart)
Utolsó képviselőjének halálával kihalt az Indiához tartozó Andamán- és Nikobár-szigeteken beszélt tíz ősi nyelv egyike, a bo, amely a világ egyik legrégebbi nyelve volt - számolt be a Survival International.
febr. 5
14:36
Két koncertet ad Essenben a Pannon Filharmonikusok zenekara (Spa Trend Online)
Essenben, az idei év három kulturális fővárosának egyikében lép fel a Pannon Filharmonikusok kibővített, százfős zenekara, a Philharmonie Essen két különböző bérletsorozatába illeszkedő produkcióval.
febr. 5
15:12
A Harry Potter-filmek sztárjai a legjobban kereső színészek Hollywoodban (Spa Trend Online)
Emma Watson, a Harry Potter-filmek sztárja keresett a legtöbbet tavaly a hollywoodi színésznők közül, a színészek bevételi toplistáját pedig a varázslótanoncot alakító Daniel Radcliffe vezeti - derült ki a Vanity Fair magazin összeállításából.
febr. 5
15:14
Karády Katalin, egy nemzedék bálványa 20 éve halt meg (Spa Trend Online)
Húsz éve, 1990. február 7-én halt meg Karády Katalin, a háború előtti magyar film "végzet asszonya".
febr. 5
15:48
Glenn Brown kiállítása a Lumúban (Spa Trend Online)
Korábbi mesterek, többek között Rembrandt, Dalí vagy Székely Bertalan festményeit reprodukálja sajátos technikával az egyik legismertebb kortárs brit festő, Glenn Brown; a művész első magyarországi kiállítása szombattól látható a budapesti Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban (Lumú).
febr. 5
16:03
Bírósághoz fordul a Pécsi Balett leváltott vezetője (Metropol)
A Pécsi Balett vezetőváltásáról csütörtöki számában írt az Új Dunántúli Napló. Balikó Tamás teátrumigazgató a lapnak azt mondta: a váltás közös megegyezéssel történt, Vincze Balázs kiemelt fizetéssel a tánctársulat tagja marad és tanácsadóként is tovább tevékenykedik.
febr. 5
16:06
Lebombázott tanyától a Star Wars űrhajójáig (Spa Trend Online)
Harci járművek, katonai és polgári repülőgépek, gépkocsik, hajók makettjei és diorámák is láthatók a II. Makettező gála című kiállításon csütörtöktől a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban Budapesten.
febr. 5
16:24
Bírósághoz fordul a Pécsi Balett leváltott vezetője (Spa Trend Online)
Vincze Balázs pénteken közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy mivel a kinevezése 2011. július 31-ig szólt, bírósági úton kívánja érvényesíteni jogait és indítványozza, helyezzék vissza korábbi pozíciójába.
febr. 5
16:42
Kálomista Gábor: minden idők legrosszabb mustrája (Spa Trend Online)
A Magyar Producerek Szövetségének elnöke úgy látja, hogy ma felelőtlen filmkészítés zajlik az országban; Kálomista Gábor az MTI-nek pénteken azt mondta, az idei minden idők legrosszabb filmszemléje.
febr. 5
17:18
Budapesten tanácskoztak a V4-ek kulturális vezetői (Spa Trend Online)
A visegrádi négyek együttműködése a kultúra terén európai uniós tagként is erős, a régió közös érdeke, hogy a gazdasági válság idején és utána is a kooperáció erősödjön - hangsúlyozta Hiller István oktatási és kulturális miniszter pénteken, a V4-országok kulturális vezetőinek kétnapos budapesti találkozója után tartott tájékoztatón.
febr. 5
17:36
Filmszemle - Robogóval Budapestről (Spa Trend Online)
A Niebelung-lakóparkot nézve kiderült, kár volt filmre vinni a sikeres színházi előadást, Groó Dianának, bármennyire szeretett volna, nem sikerült nagy roma mozit csinálni.
febr. 5
19:24
Dér Heni és Oláh Ibolya kapja a Kornay Mariann művészeti díjat (Spa Trend Online)
Két fiatal énekesnő, Dér Heni és Oláh Ibolya veheti át a Kornay Mariann Alapítvány művészeti díját szombaton Budapesten, a Szenes SzínHázban.
febr. 5
20:18
"A tagadás ördögi világába tévedtünk" - Interjú Petrovics Emillel (Spa Trend Online)
Petrovics Emil zeneszerző február 9-én lesz 80 éves. Sokszínű ember: zenét szerzett és zeneszerzést tanított, operaházat igazgatott, volt zsüritag versenyeken, több cikulson át országgyűlési képviselőként hallatta a hangját. Monográfiát írt Ravelről, s Önarckép - álarc nélkül című könyve arról tanuskodik, hogy a tollforgatásban is kíváló. Már nem töpreng új dallamokon, művei előadását figyeli és…
febr. 5
22:42
"Minden idők legrosszabb filmszemléje az idei" (Spa Trend Online)
"Minden idők legrosszabb filmszemléje az idei, miközben a szemlét önmagában elavult fórumnak tartom, és helyette egy fesztiválra lenne szükség, nyilatkozta az MTI-nek Kálomista Gábor, a Magyar Producerek Szövetsége pénteki közgyűlése után. A Filmszemle Tanács elnöke szerint akadnak most is jó filmek.

Keresés