2010. február 3. szerda

febr. 3
3:33
Állami díjat kapott a magyar művek fordítója (Spa Trend Online)
Osztrák állami díjat kap magyar művek német nyelvre ültetéséért Heinrich Eisterer osztrák műfordító - jelentették be kedden Bécsben.
febr. 3
6:33
Oscar-díj: újra tíz jelölt a legjobb film kategóriában (Spa Trend Online)
James Cameron Avatar című sci-fije és Kathryn Bigelow A bombák földjén című iraki háborús mozija kapta a legtöbb, kilenc-kilenc jelölést kedden az Amerikai Filmakadémia díjára.
febr. 3
7:39
Megnyitották a 41. Magyar Filmszemlét (Metropol)
Vidéken már öt napja tart, hivatalosan azonban tegnap este nyílt meg Jancsó Miklós Oda az igazság című filmjének vetítésével a 41. Magyar Filmszemle.
febr. 3
7:45
Megújul a pécsi Dóm tér - 50 évig nem kell hozzányúlni (Spa Trend Online)
Jövő őszig befejeződhet a pécsi Dóm tér teljes felújítása, a beruházásokra több száz millió forintot költenek.
febr. 3
7:57
Jön az Avatar folytatása (Metropol)
Az Avatar esetleges folytatásáról kezdett tárgyalásokat James Cameron rendezővel az amerikai News Corp, a filmet gyártó 20th Century Fox stúdió tulajdonosa - adta hírül - helyi idő szerint - kedden a The Hollywood Reporter mozis szaklap.
febr. 3
8:57
"Nagyon korai tárgyalások" - folytatják az Avatart (Spa Trend Online)
Az Avatar esetleges folytatásáról kezdett tárgyalásokat James Cameron rendezővel az amerikai News Corp, a filmet gyártó 20th Century Fox stúdió tulajdonosa - adta hírül - helyi idő szerint - kedden a The Hollywood Reporter mozis szaklap.
febr. 3
9:09
A vak zenészlegenda is fellép a világ legnagyobb fesztiválján (Infostart)
Nem Rolling Stones, a Radiohead vagy a Led Zeppelin koncertje zárja majd a negyvenedik, jubileumi Glastonbury Festivalt, pedig a legtöbben arra tippeltek, hogy e három zenekar közül kerül ki a június 27-i fellépő. A szervezők bejelentették: vasárnap Stevie Wonderé a legnagyobb színpad a Worthy Farmon.
febr. 3
9:15
Csoóri Sándor 80 éves (Spa Trend Online)
Február 3-án lesz nyolcvanéves Csoóri Sándor Kossuth-díjas költő, író, esszéista, a kortárs magyar irodalom kiemelkedő alakja.
febr. 3
10:45
Pet Shop Boys: koncert egy nappaliban (Spa Trend Online)
Rajongója nappalijában lépett fel a Pet Shop Boys brit zenekar, amelynek egyik énekese, Neil Tennant "szürreálisnak, de élvezetesnek" írta le a nem mindennapi koncertet.
febr. 3
11:21
Szokatlan technika: célfotó kamerával készült A sírásó (Spa Trend Online)
Soha nem készítettek még játékfilmet célfotó kamerával, ám a szakma nagy kísérletezője, Kardos Sándor operatőr-rendező ezt megvalósította; A sírásó című, a hagyományos értelemben vett mozitól gyökeresen eltérő alkotás a 41. Magyar Filmszemlén debütál a versenyprogramban.
febr. 3
11:33
Antonio Banderas Soderbergh új filmjében (Metropol)
Antonio Banderas személyében újabb színész csatlakozott Steven Soderbergh készülőben lévő új filmjéhez, a Knockout című alkotáshoz.
febr. 3
11:39
Megnyílt a 41. Magyar Filmszemle (Spa Trend Online)
Tegnap este MOM Parkban megnyílt a 41. Magyar Filmszemle. A Frenák Pál Társulat, majd a Honvéd Táncszínház előadása fogadta a résztvevőket, és a Muzsikás együttes zenélt. Idén nem beszéltek politikusok, filmes vezetők, helyettük Garas Dezső színművész felvételről köszöntötte a szemle résztvevőit: "A film él, hiába mondják, hogy meghalt".
febr. 3
11:41
Az Aerosmith Steven Tyler helyére keres valakit? (Spa Trend Online)
Perrel fenyegeti saját együttesének tagjait Steven Tyler, az Aerosmith énekese.
febr. 3
13:27
Egy szó Csehovról - az oroszok "irodalmi anyanyelve" (Spa Trend Online)
Anton Pavlovics Csehov születésének 150. évfordulója alkalmából Oroszországban Csehov-évet tartanak számtalan színházi bemutatóval, a régebbi nevezetes előadások újbóli műsorra tűzésével, s ezek azt érzékeltetik: az orosz színházművészet továbbra is csodákra képes.
febr. 3
14:03
Kecskeméti animáció az Oscar-jelöltek között (Spa Trend Online)
Bekerült az Oscar-jelöltek közé a Kells titka című egész estés animációs film, amely jelentős részben a kecskeméti stúdióban készült - közölte szerdán a Magyar Filmunió.
febr. 3
14:33
George Clooney Batmanje a legrosszabb film (Metropol)
George Clooney Batman-filmjét, a Batman és Robint választották minden idők legrosszabb filmjének egy amerikai filmmagazin olvasói.
febr. 3
16:03
Pályázaton keresik a tavasz legjobb nyitóbuliját (Metropol)
Civil szervezetek pályázhatnak programjaikkal február 22-ig az idei Urbitális Majálisra. A májusi NagyVárosFesztiválra városi civil szervezetek vagy ad hoc szerveződések jelentkezhetnek bármilyen közösségteremtő kulturális, építészeti vagy környezetvédelmi programmal.
febr. 3
16:21
Brit kiadónál szürcsöl a Headshotboyz (Metropol)
Az egyik legfelkapottabb brit újvonalas house-kiadó, a Dandy Kid Records jelentette meg a budapesti banda ötszámos EP-jét február 1-jén.
febr. 3
19:03
Vádirat egy rendszer ellen (Metropol)
Michael Moore Amerika ellen - a harc újabb felvonásához ért a magyar mozikban holnap látható Kapitalizmus: Szeretem! című filmmel.
febr. 3
20:00
Kecskeméten készült animáció is versenyben van az Oscar-díjért (Spa Trend Online)
Bekerült az Oscar-jelöltek közé a Kells titka (The Secret of Kells) című egész estés animációs film, amely jelentős részben a kecskeméti stúdióban készült - közölte szerdán a Magyar Filmunió az MTI-vel.
febr. 3
20:15
Két és fél milliárd forintot ért Jacqueline asszony feje (Infostart)
A vártnál kétszer magasabb áron, 8,1 millió fontért (mintegy 2,5 milliárd forintért) kelt el Picasso egyik képe a Christie's aukciósház londoni árverésén.
febr. 3
22:03
Kapitalizmus: szereted? (Metropol)
Ő a rendező, aki a Fahrenheit 9/11 százmillió dolláros bevételével eladható műfajjá tette a dokumentumfilmet, s szatirikus kommentárjaival egy egész generáció stílusára hatott.
febr. 3
23:54
Kilenc - Csütörtöktől a magyar mozikban a négy Oscarra jelölt musical (Spa Trend Online)
Bár a főbb kategóriákba nem sikerült bekerülnie, így is négy jelöléssel indulhat neki a márciusi Oscar-gálának a Kilenc (Nine) című filmmusical, amelyet csütörtöktől immár a magyar mozikban is vetítenek.

Keresés