2010. február 3. szerda

febr. 3
0:15
Ismét felmerült Berlusconi neve egy maffiaper során (Kripto Akadémia)
Silvio Berlusconi olasz kormányfő egyik közeli munkatársa "közvetlen kapcsolatban" állt a Cosa Nostra bűnszövetkezet egykori nagyfőnökével - állította egy szicíliai maffiaper koronatanúja a bíróság előtt kedden tett vallomásában.
febr. 3
1:09
Újra fegyvert fognak a szabaduló terroristák (Kripto Akadémia)
A guantánamói fegyenctelepről szabadult rabok hozzávetőleg 20 százaléka visszaeső, vagyis újból fegyverrel a kezében harcol - hívja fel a figyelmet egy kimutatás.
febr. 3
2:21
Fegyverrel szereznének élelmiszert Haitin (Kripto Akadémia)
Fegyveresek megpróbáltak támadást intézni egy ENSZ-békefenntartók által kísért élelmiszersegély-szállítmány ellen múlt szombaton Haitiban, de nem jártak sikerrel - közölte kedden az ENSZ.
febr. 3
6:15
Csorbát szenvedett a demokrácia Izraelben (Kripto Akadémia)
Nyílt levélben tiltakozott tizenhárom jelentős izraeli emberi jogi szervezet kedden amiatt, hogy a hatóságok - mint állítják - "módszeres kampányt" folytatnak elhallgattatásuk érdekében.
febr. 3
6:17
Február végére elkészülhet az új START szerződés (Kripto Akadémia)
Végső szakaszukba értek az amerikai-orosz stratégiai fegyverzetkorlátozási tárgyalások. Barack Obama amerikai és Dmitrij Medvegyev orosz elnök nemrégiben telefonon tárgyalt egymással, és egyetértettek, hogy lehetséges az 1991-ben aláírt START szerződés helyébe lépő új megállapodás véglegesítése.
febr. 3
6:19
Egymásnak estek a vajdaságiak (Kripto Akadémia)
Kasza József, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) tiszteletbeli elnöke úgy értékeli, hogy a Demokrata Párt nem ellensége a VMSZ-nek, hanem szövetségese, s csak az a kérdés, "miért nem tudunk élni a szövetség előnyeivel, hanem politikánkkal a demokratákat ellenségnek kiáltjuk ki" - írta honlapján a Vajdaság Ma információs portálja a Fonet hírügynökségre hivatkozva.
febr. 3
6:33
Nem segítenek a szaúdiak, ha a tálibok nem szakítanak bin Ladennel (Kripto Akadémia)
Szaúd-Arábia nem akar részt venni az afganisztáni béke megteremtésében, amíg a kabuli kormány ellen fellázadt tálibok nem szakítanak meg minden kapcsolatot Oszama bin Ladennel, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szaúdi születésű fejével és magával a hálózattal, valamint nem adnak többé menedéket nekik - közölték kedden szaúdi tisztségviselők.
febr. 3
6:45
Az irániak készek fogolycserére az amerikaiakkal (Infostart)
Irán kész kicserélni amerikai börtönökben fogva tartott irániakra a perzsa államban őrizetbe vett három amerikai turistát.
febr. 3
6:47
A spanyol rendőrség két újabb feltételezett ETA-tagot fogott meg (Infostart)
Spanyolországban az ETA baszk szakadár szervezet újabb két feltételezett tagját tartóztatták le. A baszk regionális rendőrség tájékoztatása szerint velük együtt kilencre emelkedett a múlt héten indított nagyszabású razzia során őrizetbe vettek száma.
febr. 3
6:49
Elindult Bajkonurból az orosz teherűrhajó (Infostart)
Pénteken érkezik meg az az orosz teherűrhajó, amely ma hajnalban indult a kazahsztáni Bajkonur űrrepülőtérről a Nemzetközi Űrállomásra.
febr. 3
6:51
Szívesen látná Izraelt az EU-ban (Kitekintő)
Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök három napos izraeli útja során beszélt arról, hogy támogatja Izrael uniós tagságát, és bízik benne, hogy Izrael egy napon az európai közösség része lehet.
febr. 3
6:51
Elvi egyezség született az új START-szerződésről (Infostart)
Elvi egyetértésre jutott a nukleáris hadászati támadó fegyverek korlátozásáról és csökkentéséről szóló új START-szerződésről az Egyesült Államok és Oroszország - közölte a Wall Street Journal című amerikai gazdasági napilap washingtoni tisztségviselőkre hivatkozva.
febr. 3
6:53
Izraeli válaszcsapás az úszó bombák miatt (Infostart)
Izrael légitámadásokat hajtott végre a Gázai övezet és Egyiptom határán fúrt csempészalagutak, valamint egy elhagyott repülőtér ellen, megtorlásul amiatt, hogy palesztin csoportok távirányítással felrobbantható, úszó pokolgépeket bocsátottak tengerre Izrael déli partszakasza közelében.
febr. 3
7:57
Érthetetlen robbantás egy ausztrál bevásárlóközpontban (Infostart)
Ausztráliában benzines palackokkal és petárdákkal megrakott bevásárlókocsit robbantott fel egy férfi egy bevásárló központban.
febr. 3
8:03
Schumacher makkegészséges (Kripto Akadémia)
A három év után visszatérő Forma-1-es pilóta a valenciai pályán tesztel
febr. 3
8:05
Több sérült egy ausztráliai robbanásban (Kripto Akadémia)
13 ember szállítottak égési sérülésekkel kórházba
febr. 3
8:15
Az E.ON tovább tárgyal az MVM-ről (Napi)
febr. 3
8:21
A zsidó állam biztonsága a legfontosabb (Kitekintő)
Izrael biztonsági alapon kíván a közel-keleti rendezésre tekinteni, ebben a percepcióban pedig – ahogy Lieberman is kifejtette - nem a palesztin kérdés kezelése, hanem az iráni fenyegetés megszüntetése élvez elsődleges prioritást.
febr. 3
8:39
A kisebbségi törvény elfogadását kérte Emil Boc (Kitekintő)
A román miniszterelnök tegnapi képviselőházi beszédében arra kérte a honatyákat, fogadják el az RMDSZ által beterjesztett, a kisebbségek jogállásáról szóló törvényt.
febr. 3
8:39
Külföldiek is meghaltak egy pakisztáni robbantásban (Kripto Akadémia)
Három amerikai és egy pakisztáni katona, valamint három iskolás és egy járókelő vesztette életét egy pakisztáni iskola elleni pokolgépes merényletben.
febr. 3
8:41
Obama is inkább a Lost-ot nézte (Kitekintő)
Barack Obama nagyon szereti az állampolgárait: nem teszi ki őket annak a kínszenvedésnek, hogy plusz egy hetet kelljen várniuk a kedvenc sorozatuk legújabb részének sugárzására.
febr. 3
8:41
Meghalt egy magyar hódeszkás Svájcban (Kripto Akadémia)
A hódeszkás indította el a lavinát, ami maga alá temette
febr. 3
9:15
Megtámadták a spanyolokat (Kitekintő)
Nem kezdődik békésen a február az Afganisztánban szolgálatot teljesítő spanyol katonák számára: alig két napon belül két támadás érte a kontingenst.
febr. 3
9:15
Az új bolgár biztosjelölt meghallgatása (Kripto Akadémia)
Ma befejeződik az uniós biztosok kiválasztása.
febr. 3
9:17
Összehozott minket a válság (Kitekintő)
Görögország és más gazdasági és pénzügyi nehézségekkel szembesülő EU-tagállamok példája mutatja, hogy fokozott gazdaságpolitikai koordinációra van szükség az Unióban – közölte José Manuel Barroso bizottsági elnök.
febr. 3
9:19
Lily Allen összeesett! (Kitekintő)
Lily Allen brit énekesnő összeesett az ausztráliai Perth-ben egy járdán, ahol éppen fellépésére igyekezett.
febr. 3
9:27
Óriásit ugrott a Honda profitja (Napi)
febr. 3
9:27
Putyin bírálatáért le akarják váltani a felsőház elnökét (Infostart)
Szergej Mironov, az Igazságos Oroszország párt és egyben a felsőház elnökét visszahívással fenyegeti a dumában kétharmados többséggel bíró Egységes Oroszország Párt, amiért a minap kifejtette, hogy nem mindenben ért egyet Vlagyimir Putyin miniszterelnökkel.
febr. 3
9:29
Egyelőre nincs pozitív válasz Szerbia EU-tagjelöltségi kérelmére (Infostart)
Az EU-nak jelenleg nincs pozitív válasza Szerbia tagjelöltségi kérelmére - közölte szerb újságírókkal Jelko Kacin, az Európai Parlament (EP) szerbiai jelentéstevője, hozzátéve: az uniós integráció folytatódásának feltétele a hágai nemzetközi törvényszékkel való maradéktalan együttműködés.
febr. 3
9:31
Kína határozottan ellenzi Barack Obama és a dalai láma találkozóját (Infostart)
Kína határozottan ellenzi, hogy bármilyen találkozó jöjjön létre Barack Obama amerikai elnök és a száműzetésben élő tibeti vallási vezető, a dalai láma között - hangoztatta a pekingi külügyminisztérium.
febr. 3
9:33
Az EU nem mindenáron akar bővíteni (Kripto Akadémia)
Az EU-nak jelenleg nincs pozitív válasza Szerbia tagjelöltségi kérelmére - közölte szerb újságírókkal Jelko Kacin, az Európai Parlament (EP) szerbiai jelentéstevője, hozzátéve: az uniós integráció folytatódásának feltétele a hágai nemzetközi törvényszékkel való maradéktalan együttműködés.
febr. 3
9:45
Jól lehetett keresni a sertésinfluenzán (Napi)
febr. 3
9:45
Kína szerint ne találkozzon Obama és a dalai láma (Metropol)
Kína határozottan ellenzi, hogy bármilyen találkozó jöjjön létre Barack Obama amerikai elnök és a száműzetésben élő tibeti vallási vezető, a dalai láma között - hangoztatta szerdán a pekingi külügyminisztérium.
febr. 3
9:51
Saját visszahívását kérte a nagykövet? (Kitekintő)
Törökország kedden tagadta, hogy izraeli nagykövete arra kérte volna ankarai feletteseit, hogy helyezzék át máshová, miután Danni Ajalon izraeli külügyminiszter-helyettes szándékosan lekezelően bánt vele.
febr. 3
10:03
Pakisztánban külföldiek is meghaltak egy robbanásban (Infostart)
Négy külföldi segélymunkás, három pakisztáni iskolás és egy járókelő meghalt egy robbanásban Pakisztán északnyugati részén szerdán egy lányiskolánál - közölték biztonsági tisztviselők és a rendőrség.
febr. 3
10:03
Putyin bírálatáért le akarják váltani a felsőház elnökét (Metropol)
Szergej Mironov, az Igazságos Oroszország párt és egyben a felsőház elnökét visszahívással fenyegeti a dumában kétharmados többséggel bíró Egységes Oroszország Párt, amiért a minap kifejtette, hogy nem mindenben ért egyet Vlagyimir Putyin miniszterelnökkel.
febr. 3
10:09
Elképesztő! Egymást fúrták meg a magyarok (Kitekintő)
Fegyelmi eljárás indul a Vajdasági Magyar Szövetség tisztelebeli elnöke, Kasza József, valamint Bunyik Zoltán, a párt korábbi elnöke ellen. De mi a vád ellenük?
febr. 3
10:09
Német adócsalás - Aki önként jelentkezik, megúszhatja (Kripto Akadémia)
Ausztriát is érdekelné a DVD
febr. 3
10:39
Csalódást keltett az Electrolux eredménye (Napi)
febr. 3
10:39
DNS-tesztek révén egyesítenék a családokat Haitin (Metropol)
A haiti földrengés nyomán magukra maradt gyerekek DNS-mintájának levételére készülnek a következő napokban spanyol szakemberek, akik a tesztek révén akarják segíteni a szétszakadt családok egyesítését.
febr. 3
10:45
Tíz éves mélyponton a Toyota (Kitekintő)
A világ legnagyobb autógyártója, a Toyota által az amerikai autópiacon értékesített járművek száma az idei első hónapban tíz éves mélypontra zuhant – derült ki a tegnap, késő este közzétett statisztikából
febr. 3
10:47
Tárgyalási nagyüzem a macedón névvitánál (Kitekintő)
Macedónia és Görögország külügyminisztere arra kéri a macedón névvita megoldásával megbízott ENSZ-képviselőt, hogy gyorsítsa fel az ügy rendezését.
febr. 3
10:57
Iráni rakétateszt (Infostart)
Irán sikeres kísérletet hajtott végre egy saját gyártású hordozórakétával, amely képes műholdakat Föld körüli pályára állítani - közölte az iráni állami sajtó.
febr. 3
11:03
A romák kis híján meglincselték a polgármestert (Kitekintő)
Romák támadtak a romániai felcsíki község elöljárójára, miután egy helyi lakos autófeltörés miatt hívta ki a rendőrséget és a polgármestert.
febr. 3
11:05
Magyarország a legjobbak közé tartozik (Kitekintő)
A tagállamok körülbelül fele készült fel maradéktalanul az előírt határidőre a szolgáltatási irányelv alkalmazására.
febr. 3
11:15
A Tesco szerint vége a recessziónak (Napi)
febr. 3
11:15
Problémákat okoz a havazás Csehországban (Metropol)
Komoly közlekedési problémákat okozott több cseh régióban az éjjeli kiadós havazás. A szerda reggeli jelentések szerint legalább kéttucatnyi regionális vasúti járaton nincs közlekedés a behavazott sínek, a kidőlt fák miatt, mintegy 80-90 regionális közút járhatatlan és a nagy hó miatt egyelőre szünetel a forgalom a cseh-lengyel közúti határátkelőn Náchodban.
febr. 3
11:21
Robbanó hordóktól tart Izrael (Kitekintő)
Az izraeli haditengerészet egyik vezető tisztségviselője kedden úgy nyilatkozott, hogy több "robbanó hordó" is úszhat a Földközi-tenger vizén, amelyeket feltételezésük szerint palesztin halászhajók fedélzetéről dobhattak a vízbe.
febr. 3
11:33
Lányiskolát robbantottak föl Pakisztánban (Metropol)
Pokolgépes merényletet követtek el egy újjáépített pakisztáni lányiskola avatóünnepségén szerdán az ország északnyugati részén; a robbanásban három amerikai és egy pakisztáni katona, valamint három pakisztáni iskolás és egy járókelő vesztette életét. A merényletet a tálibok vállalták magukra.
febr. 3
11:39
Putyin és az internet (Kitekintő)
Vlagyimir Putyin

Keresés