2010. február 3. szerda

febr. 3
0:15
Ismét felmerült Berlusconi neve egy maffiaper során (Népszava)
Silvio Berlusconi olasz kormányfő egyik közeli munkatársa "közvetlen kapcsolatban" állt a Cosa Nostra bűnszövetkezet egykori nagyfőnökével - állította egy szicíliai maffiaper koronatanúja a bíróság előtt kedden tett vallomásában.
febr. 3
1:09
Újra fegyvert fognak a szabaduló terroristák (Népszava)
A guantánamói fegyenctelepről szabadult rabok hozzávetőleg 20 százaléka visszaeső, vagyis újból fegyverrel a kezében harcol - hívja fel a figyelmet egy kimutatás.
febr. 3
2:21
Fegyverrel szereznének élelmiszert Haitin (Népszava)
Fegyveresek megpróbáltak támadást intézni egy ENSZ-békefenntartók által kísért élelmiszersegély-szállítmány ellen múlt szombaton Haitiban, de nem jártak sikerrel - közölte kedden az ENSZ.
febr. 3
6:15
Csorbát szenvedett a demokrácia Izraelben (Népszava)
Nyílt levélben tiltakozott tizenhárom jelentős izraeli emberi jogi szervezet kedden amiatt, hogy a hatóságok - mint állítják - "módszeres kampányt" folytatnak elhallgattatásuk érdekében.
febr. 3
6:17
Február végére elkészülhet az új START szerződés (Népszava)
Végső szakaszukba értek az amerikai-orosz stratégiai fegyverzetkorlátozási tárgyalások. Barack Obama amerikai és Dmitrij Medvegyev orosz elnök nemrégiben telefonon tárgyalt egymással, és egyetértettek, hogy lehetséges az 1991-ben aláírt START szerződés helyébe lépő új megállapodás véglegesítése.
febr. 3
6:19
Egymásnak estek a vajdaságiak (Népszava)
Kasza József, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) tiszteletbeli elnöke úgy értékeli, hogy a Demokrata Párt nem ellensége a VMSZ-nek, hanem szövetségese, s csak az a kérdés, "miért nem tudunk élni a szövetség előnyeivel, hanem politikánkkal a demokratákat ellenségnek kiáltjuk ki" - írta honlapján a Vajdaság Ma információs portálja a Fonet hírügynökségre hivatkozva.
febr. 3
6:33
Nem segítenek a szaúdiak, ha a tálibok nem szakítanak bin Ladennel (Népszava)
Szaúd-Arábia nem akar részt venni az afganisztáni béke megteremtésében, amíg a kabuli kormány ellen fellázadt tálibok nem szakítanak meg minden kapcsolatot Oszama bin Ladennel, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szaúdi születésű fejével és magával a hálózattal, valamint nem adnak többé menedéket nekik - közölték kedden szaúdi tisztségviselők.
febr. 3
6:45
Az irániak készek fogolycserére az amerikaiakkal (Inforádió)
Irán kész kicserélni amerikai börtönökben fogva tartott irániakra a perzsa államban őrizetbe vett három amerikai turistát.
febr. 3
6:47
A spanyol rendőrség két újabb feltételezett ETA-tagot fogott meg (Inforádió)
Spanyolországban az ETA baszk szakadár szervezet újabb két feltételezett tagját tartóztatták le. A baszk regionális rendőrség tájékoztatása szerint velük együtt kilencre emelkedett a múlt héten indított nagyszabású razzia során őrizetbe vettek száma.
febr. 3
6:49
Elindult Bajkonurból az orosz teherűrhajó (Inforádió)
Pénteken érkezik meg az az orosz teherűrhajó, amely ma hajnalban indult a kazahsztáni Bajkonur űrrepülőtérről a Nemzetközi Űrállomásra.
febr. 3
6:51
Szívesen látná Izraelt az EU-ban (Kitekintő)
Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök három napos izraeli útja során beszélt arról, hogy támogatja Izrael uniós tagságát, és bízik benne, hogy Izrael egy napon az európai közösség része lehet.
febr. 3
6:51
Elvi egyezség született az új START-szerződésről (Inforádió)
Elvi egyetértésre jutott a nukleáris hadászati támadó fegyverek korlátozásáról és csökkentéséről szóló új START-szerződésről az Egyesült Államok és Oroszország - közölte a Wall Street Journal című amerikai gazdasági napilap washingtoni tisztségviselőkre hivatkozva.
febr. 3
6:53
Izraeli válaszcsapás az úszó bombák miatt (Inforádió)
Izrael légitámadásokat hajtott végre a Gázai övezet és Egyiptom határán fúrt csempészalagutak, valamint egy elhagyott repülőtér ellen, megtorlásul amiatt, hogy palesztin csoportok távirányítással felrobbantható, úszó pokolgépeket bocsátottak tengerre Izrael déli partszakasza közelében.
febr. 3
7:33
Az olasz hadsereg északon is végzetes csapást mért az abesszínekre (huszadikszazad.hu)
[1936. február] Az olasz hadsereg északon is végzetes csapást mért az abesszínekre...
febr. 3
7:39
Elvi egyetértésre jutottak a START-szerződésről (ma.hu)
Az Egyesült Államok és Oroszország elvi egyetértésre jutott a nukleáris hadászati támadó fegyverek korlátozásáról és csökkentéséről szóló új START-szerződésről - jelentette kedden a The Wall Street Journal című amerikai gazdasági napilap washingtoni tisztségviselőkre hivatkozva.
febr. 3
7:57
Érthetetlen robbantás egy ausztrál bevásárlóközpontban (Inforádió)
Ausztráliában benzines palackokkal és petárdákkal megrakott bevásárlókocsit robbantott fel egy férfi egy bevásárló központban.
febr. 3
8:03
Schumacher makkegészséges (Népszava)
A három év után visszatérő Forma-1-es pilóta a valenciai pályán tesztel
febr. 3
8:05
Több sérült egy ausztráliai robbanásban (Népszava)
13 ember szállítottak égési sérülésekkel kórházba
febr. 3
8:15
Az E.ON tovább tárgyal az MVM-ről (Napi)
febr. 3
8:21
A zsidó állam biztonsága a legfontosabb (Kitekintő)
Izrael biztonsági alapon kíván a közel-keleti rendezésre tekinteni, ebben a percepcióban pedig – ahogy Lieberman is kifejtette - nem a palesztin kérdés kezelése, hanem az iráni fenyegetés megszüntetése élvez elsődleges prioritást.
febr. 3
8:27
Hivatalos közlemény a csehszlovák és a jugoszláv miniszterelnökök tárgyalásairól (huszadikszazad.hu)
[1936. február] Hivatalos közlemény a csehszlovák és a jugoszláv miniszterelnökök tárgyalásairól...
febr. 3
8:33
Magyar hódeszkás vesztette életét Svájcban (orientpress)
Hógörgeteg zúdult egy magyar snowboardosra a hét végén Svájcban; a férfi a kórházban belehalt sérüléseibe - adta hírül az MR1 az sda svájci hírügynökségre hivatkozva.
febr. 3
8:39
A kisebbségi törvény elfogadását kérte Emil Boc (Kitekintő)
A román miniszterelnök tegnapi képviselőházi beszédében arra kérte a honatyákat, fogadják el az RMDSZ által beterjesztett, a kisebbségek jogállásáról szóló törvényt.
febr. 3
8:39
Külföldiek is meghaltak egy pakisztáni robbantásban (Népszava)
Három amerikai és egy pakisztáni katona, valamint három iskolás és egy járókelő vesztette életét egy pakisztáni iskola elleni pokolgépes merényletben.
febr. 3
8:41
Obama is inkább a Lost-ot nézte (Kitekintő)
Barack Obama nagyon szereti az állampolgárait: nem teszi ki őket annak a kínszenvedésnek, hogy plusz egy hetet kelljen várniuk a kedvenc sorozatuk legújabb részének sugárzására.
febr. 3
8:41
Meghalt egy magyar hódeszkás Svájcban (Népszava)
A hódeszkás indította el a lavinát, ami maga alá temette
febr. 3
9:09
Magyar multik - kinek éri meg a külföldi terjeszkedés? (orientpress)
Az időszakosan nehéz helyzetbe került külföldi cégek akvirálása a magyar közepes vállalatoknak is új lehetőséget adhat a terjeszkedésre, új piacok megszerzésére. Ahhoz viszont, hogy a hazai feltörekvő középvállalatok ezeken az új - vagy legalábbis részben ismeretlen - vizeken is megőrizzék sikerességüket, a cégeknek be kell tartaniuk néhány alapvető óvatossági szabályt. Ezek között a…
febr. 3
9:15
Megtámadták a spanyolokat (Kitekintő)
Nem kezdődik békésen a február az Afganisztánban szolgálatot teljesítő spanyol katonák számára: alig két napon belül két támadás érte a kontingenst.
febr. 3
9:15
Az új bolgár biztosjelölt meghallgatása (Népszava)
Ma befejeződik az uniós biztosok kiválasztása.
febr. 3
9:17
Összehozott minket a válság (Kitekintő)
Görögország és más gazdasági és pénzügyi nehézségekkel szembesülő EU-tagállamok példája mutatja, hogy fokozott gazdaságpolitikai koordinációra van szükség az Unióban – közölte José Manuel Barroso bizottsági elnök.
febr. 3
9:19
Lily Allen összeesett! (Kitekintő)
Lily Allen brit énekesnő összeesett az ausztráliai Perth-ben egy járdán, ahol éppen fellépésére igyekezett.
febr. 3
9:21
Kánya külügyminiszter tárgyalásai Párizsban a balkáni kérdésről (huszadikszazad.hu)
[1936. február] Kánya külügyminiszter tárgyalásai Párizsban a balkáni kérdésről...
febr. 3
9:27
Óriásit ugrott a Honda profitja (Napi)
febr. 3
9:27
Putyin bírálatáért le akarják váltani a felsőház elnökét (Inforádió)
Szergej Mironov, az Igazságos Oroszország párt és egyben a felsőház elnökét visszahívással fenyegeti a dumában kétharmados többséggel bíró Egységes Oroszország Párt, amiért a minap kifejtette, hogy nem mindenben ért egyet Vlagyimir Putyin miniszterelnökkel.
febr. 3
9:29
Egyelőre nincs pozitív válasz Szerbia EU-tagjelöltségi kérelmére (Inforádió)
Az EU-nak jelenleg nincs pozitív válasza Szerbia tagjelöltségi kérelmére - közölte szerb újságírókkal Jelko Kacin, az Európai Parlament (EP) szerbiai jelentéstevője, hozzátéve: az uniós integráció folytatódásának feltétele a hágai nemzetközi törvényszékkel való maradéktalan együttműködés.
febr. 3
9:30
Rossz nyelven mondta esküjét (nyest.hu)
Nepál alelnökét megfosztotta posztjától az ország legfelsőbb bírósága. Az ok: nem nepáli nyelven mondta el esküjének szövegét.
febr. 3
9:31
Kína határozottan ellenzi Barack Obama és a dalai láma találkozóját (Inforádió)
Kína határozottan ellenzi, hogy bármilyen találkozó jöjjön létre Barack Obama amerikai elnök és a száműzetésben élő tibeti vallási vezető, a dalai láma között - hangoztatta a pekingi külügyminisztérium.
febr. 3
9:33
Az EU nem mindenáron akar bővíteni (Népszava)
Az EU-nak jelenleg nincs pozitív válasza Szerbia tagjelöltségi kérelmére - közölte szerb újságírókkal Jelko Kacin, az Európai Parlament (EP) szerbiai jelentéstevője, hozzátéve: az uniós integráció folytatódásának feltétele a hágai nemzetközi törvényszékkel való maradéktalan együttműködés.
febr. 3
9:45
Jól lehetett keresni a sertésinfluenzán (Napi)
febr. 3
9:45
Volcker nem sok újat mondott (orientpress)
Nincs új a nap alatt - akár így is lehetne jellemezni Paul Volcker, korábbi FED elnök tegnapi szenátusi meghallgatását, mert a banki kereskedési szabályok szigorításával kapcsolatban nem derültek ki újabb javaslatok, csak az eddigi frázisok röpködtek újra, tudniillik, mindenképp erősebb kontrollt kell gyakorolni pénzintézetek fölött, és el kell választani a normál és a befektetési banki…
febr. 3
9:51
Saját visszahívását kérte a nagykövet? (Kitekintő)
Törökország kedden tagadta, hogy izraeli nagykövete arra kérte volna ankarai feletteseit, hogy helyezzék át máshová, miután Danni Ajalon izraeli külügyminiszter-helyettes szándékosan lekezelően bánt vele.
febr. 3
10:03
Megjelenési lehetőség szlovéniai építőipari kiállításon (orientpress)
Az ITD Hungary információs standot üzemeltet 2010. március 23-27. között a Budapesttől mindössze 300 km-re fekvő szlovéniai Gornja Radgonában rendezendő 23. Nemzetközi Építőipari és Építőanyag-ipari Kiállításon.
febr. 3
10:03
Pakisztánban külföldiek is meghaltak egy robbanásban (Inforádió)
Négy külföldi segélymunkás, három pakisztáni iskolás és egy járókelő meghalt egy robbanásban Pakisztán északnyugati részén szerdán egy lányiskolánál - közölték biztonsági tisztviselők és a rendőrség.
febr. 3
10:05
ASTRA Export Inkubációs Program (orientpress)
Folytatódik az ASTRA Export Inkubációs Program a hazai kis- és középvállalkozások külpiacra lépésének támogatására.
febr. 3
10:09
Elképesztő! Egymást fúrták meg a magyarok (Kitekintő)
Fegyelmi eljárás indul a Vajdasági Magyar Szövetség tisztelebeli elnöke, Kasza József, valamint Bunyik Zoltán, a párt korábbi elnöke ellen. De mi a vád ellenük?
febr. 3
10:09
Német adócsalás - Aki önként jelentkezik, megúszhatja (Népszava)
Ausztriát is érdekelné a DVD
febr. 3
10:33
Másfélmillió ember tüntetett Párizsban a Sarraut-kormány mellett (huszadikszazad.hu)
[1936. február] Másfélmillió ember tüntetett Párizsban a Sarraut-kormány mellett...
febr. 3
10:39
Csalódást keltett az Electrolux eredménye (Napi)
febr. 3
10:45
Tíz éves mélyponton a Toyota (Kitekintő)
A világ legnagyobb autógyártója, a Toyota által az amerikai autópiacon értékesített járművek száma az idei első hónapban tíz éves mélypontra zuhant – derült ki a tegnap, késő este közzétett statisztikából
febr. 3
10:47
Tárgyalási nagyüzem a macedón névvitánál (Kitekintő)
Macedónia és Görögország külügyminisztere arra kéri a macedón névvita megoldásával megbízott ENSZ-képviselőt, hogy gyorsítsa fel az ügy rendezését.

Keresés