2010. február 26. péntek

febr. 26
0:39
Sólyom és Kaczynski a kisebbségi politikáról is tárgyalt (HVG)
Az Európai Unió aktuális kérdéseiről, főleg az unión belül követendő nemzeti kisebbségi politikáról folytatott kétoldalú megbeszélést csütörtök este a lengyelországi Katowicében Sólyom László magyar államfő lengyel kollégájával, Lech Kaczynskival. A találkozó után a köztársasági elnök részt vett a katowicei Magyar Nap rendezvényein.
febr. 26
1:18
Lengyelország izraeli pilóta nélküli repülőgépeket vásárol (Népszava)
Lengyelország nyolc darab pilóta nélküli felderítő repülőgépet vásárol Izraeltől - jelentették be Varsóban.
febr. 26
6:06
Nap idézete: ismét Athénen a világ szeme (Kitekintő)
Jannisz Panagopulosz, a görög GSEE szakszervezet vezetője
febr. 26
6:24
Összefogás a Duna-stratégiáért (Népszava)
Külön forrás nem lesz a Duna-stratégia megvalósítására; a meglévő európai uniós eszközök átcsoportosításával valósulhatnak meg a tervezett fejlesztések a tegnapi budapesti Duna-csúcstalálkozón elfogadott nyilatkozat alapján.
febr. 26
6:26
Janukovics letette esküjét (Népszava)
Viktor Janukovics, Ukrajna február hetedikén megválasztott új elnöke tegnap letette hivatali esküjét, sőt, első rendeletét is ellátta már kézjegyével. Legfontosabb és legsürgetőbb teendői között a gazdaság talpra állítását, a gyökeres változásokat hozó reformok beindítását, és az államirányítási rendszer karcsúsítását nevezte.
febr. 26
6:39
Elárulták a Hamász-főnököt? (Inforádió)
Kínos helyzetet okozott a Hamász palesztin szervezetnek egyik alapítójának fia. A férfi azt állítja, hogy éveken át izraeli besúgó volt. Mindeközben az iszlámista szervezetet megingatta egy másik fontos vezetője halála, akit Dubajban gyilkoltak meg, hamis európai útlevelekkel utazó, ismeretlen személyek. Felmerült a gyanú, hogy a Hamász-főnököt elárulták.
febr. 26
6:42
Lesz munkahelyteremtés! (Kitekintő)
Az amerikai szenátus 70-28 arányban megszavazta a 15 milliárd dolláros munkahelyteremtő programot.
febr. 26
6:57
Tömeges halált hozó varrodatűz Bangladesben (Inforádió)
Bangladesben 21 ember meghalt, amikor kigyulladt egy varroda a főváros közelében.
febr. 26
6:59
Őrizetbe vettek négy dél-koreait Észak-Koreában (Inforádió)
Észak-Koreában őrizetbe vettek négy dél-koreai állampolgárt tiltott határátlépés miatt. Az észak-koreai állami hírügynökség tájékoztatása szerint ügyüket vizsgálják, de részleteket nem közölt. A szöuli országegyesítési minisztérium jelezte: vizsgálja a jelentést.
febr. 26
7:01
Sólyom László Katowicében tárgyalt (Inforádió)
Az Európai Unión belül követendő nemzeti kisebbségi politikáról tárgyalt az este a magyar és a lengyel államfő Katowicében. Sólyom László és Lech Kaczynski egyetértett abban, hogy a kisebbségi kérdésnek a tagállamok között és a keleti szomszédságpolitikában is szerepe van.
febr. 26
7:03
Észak-koreai tankalkatrészeket találtak Dél-Afrikában (Inforádió)
Észak-Koreából származó tankalkatrészeket tartalmazó konténerekre bukkantak egy teherhajón a Dél-afrikai Köztársaság egyik kikötőjében. A dél-afrikai hatóságok becslése szerint a szállítmány alkatrészek értéke meghaladja a félmillió eurót. A vizsgálatok befejezéséig Durban kikötőjében őrzik a rakományt.
febr. 26
7:15
A Valódi IRA gyilkolt Észak-Írországban (Inforádió)
Az Ír Köztársasági Hadsereg a magát Valódi IRA-nak nevező szakadár csoportja magára vállalta egy észak-írországi gyilkosság elkövetését. Derry város mellett szerdán találták meg egy 31 éves férfi ruhátlan, hátrakötözött kezű holttestét. A férfit agyonlőtték, és tetemét egy árokba dobták. Az Észak-Írországban hatalmon levő katolikus-protestáns kormánykoalíció vezetői elítélték a bűntényt, és…
febr. 26
7:17
Külföldi áldozatai is vannak a kabuli öngyilkos merényletnek (Inforádió)
Kabulban öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy bevásárlóközpont közelében. Szemtanúk több detonációról és lövöldözésről számoltak be.
febr. 26
7:18
Bár drága, mégis folytatják a repülőgép gyártását (Kitekintő)
Chacon spanyol védelmi miniszter bejelentette: folytatják az A400M katonai szállító repülőgép építését annak ellenére, hogy a projekt folyamán további, extra költségek lépnek fel.
febr. 26
7:18
Obama: az egészségügy reformja fontos a gazdaság rendbetételéhez (168 Óra Online)
Az amerikai egészségügy reformja fontos a gazdaság rendbetételéhez, ez egy mindenkit érintő, pártok feletti ügy - ezzel a gondolattal nyitotta meg Barack Obama amerikai elnök csütörtökön Washingtonban azt a kétpárti "csúcsot", amelyet azzal a meghirdetett céllal rendeztek meg, hogy kilendítse a holtpontról a reformegyeztetési folyamatot.
febr. 26
7:19
Nincs előrelépés az amerikai egészségügyi vitában (Inforádió)
Washingtonban nem hozott áttörést a tervezett egészségügyi reformról tartott csúcsértekezlet.
febr. 26
7:21
Az Iszlám Konferencia Szervezete segítséget kért (Inforádió)
Nemzetközi szervezetek közbenjárását kérte az Iszlám Konferencia Szervezete az izraeli nemzeti örökség részévé nyilvánított ciszjordániai szent helyek ügyében. Basar Dzsafari, Szíria ENSZ-nagykövete elítélte, hogy Izrael történelmi örökségének részévé nyilvánította Ráhel Betlehem közelében található, illetve a pátriárkák Hebronban lévő sírját.
febr. 26
7:23
Aung Szan Szú Kji háziőrizetben marad (Inforádió)
Mianmarban elutasította a legfelsőbb bíróság Aung Szan Szú Kji ellenzéki vezető fellebbezését házi őrizetének meghosszabbítása ellen.
febr. 26
7:36
VIII. Edward lemondással fenyegetőzik (huszadikszazad.hu)
[1936. december] VIII. Edward lemondással fenyegetőzik...
febr. 26
7:51
Robbanások rázták meg Kabult (HVG)
Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát pénteken kora reggel az afgán fővárosban egy bevásárlóközpont közelében - közölte az afgán belügyminisztérium. Szemtanúk több robbanásról és lövöldözésről számoltak be.
febr. 26
7:54
Tévedett Bajnai (Kitekintő)
Deák András, a Közép Európai Egyetem Kutatási Igazgatója kérdésesnek tartja, hogy a kormányfő által javasolt gázszállítási háromszög rentábilisan kivitelezhető.
febr. 26
8:09
Betiltotta a Gandhi képével díszített luxus töltőtollak forgalmazását az indiai bíróság (ma.hu)
Betiltotta a Mahatma Gandhi indiai politikus képével díszített luxus töltőtollat egy indiai bíróság.
febr. 26
8:09
USA: hiába tárgyaltak hét órán át az egészségügyi reformról (HVG)
Nem hozott áttörést a csütörtöki washingtoni egészségügyi csúcs, Barack Obama elnök és a demokrata párti politikusok, valamint az ellenzéki republikánus vezetők indulatokkal teli, heves szóváltásokkal tarkított vitán ütköztették nézeteiket a reformról.
febr. 26
8:12
Meggyilkolták a politikust! Ki tehette? (Kitekintő)
Az Európai Unió határozottan elítélte, hogy a január 20-án Dubaiban meggyilkolt palesztin vezető gyilkosai hamis európai útlevelek segítségével utaztak az Egyesült Arab Emírségekbe, mindazonáltal tartózkodott a merénylet elkövetésével megvádolt Izrael közvetlen bírálatától.
febr. 26
8:27
Két tonna elefántcsontot foglaltak le Bangkokban (HVG)
A thaiföldi hatóságok lefoglaltak több mint két tonnányi csempészett elefántcsontot a bangkoki repülőtéren - közölték hivatalosan. Az áru Dubajból érkezett, és Laoszba tartott.
febr. 26
8:27
Sólyom és Kaczynski a kisebbségi politikáról is tárgyalt Katowicében (ma.hu)
Az Európai Unió aktuális kérdéseiről, főleg az unión belül követendő nemzeti kisebbségi politikáról folytatott kétoldalú megbeszélést csütörtök este a lengyelországi Katowicében Sólyom László magyar államfő lengyel kollégájával, Lech Kaczynskival. A találkozó után a köztársasági elnök részt vett a katowicei Magyar Nap rendezvényein.
febr. 26
8:29
Megszorítások jönnek a BBC-nél (HVG)
Véget ért a terjeszkedés időszaka a BBC-nél, a brit közszolgálati rádió és televíziónál egy nagy átalakítás keretében jönnek a megszorítások, amit a jövő hónapban jelentenek be - írta a The Times című lap pénteken.
febr. 26
8:30
Vécében tartja az Oscar-díját (Kitekintő)
Kate Winslet az Oscar-díjának igazán ideális helyet talált. Nem a legreprezentatívabb helyen van, ám mégis megkönnyíti az életét.
febr. 26
8:30
Lemond a Baldwin-kormány (huszadikszazad.hu)
[1936. december] Lemond a Baldwin-kormány...
febr. 26
8:45
Külföldi áldozatai is vannak a kabuli merényleteknek (HVG)
Öngyilkos merénylők robbantották fel magukat péntek reggel az afgán fővárosban egy bevásárlóközpont közelében, legalább tíz ember halálát okozták, köztük külföldiekét - közölték afgán tisztségviselők..
febr. 26
8:45
Leépítések az egészségügyben (Kitekintő)
Ötszázhetvenhét vezetői tisztség megszüntetésével havi egy milliót spórol a román állam.
febr. 26
8:47
Fának csapódott egy autó Szegednél, a sofőr meghalt (HVG)
Egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek, amikor fának csapódott egy személygépkocsi Szeged-Kiskundorozsma és Zsombó között csütörtökön éjszaka – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.
febr. 26
9:03
Vancouver: megfenyegették a követséget a korcsolyaváltó kizárása miatt (HVG)
A szöuli ausztrál nagykövetség elleni bombafenyegetés miatt letartóztatott a dél-koreai rendőrség egy 35 éves férfit, aki amiatt volt mérges, mert egy ausztrál bíró kizárta a vancouveri olimpián eredetileg győztes dél-koreai női rövidpályás gyorskorcsolya-váltót.
febr. 26
9:03
Miatyánk BMW-je (Kitekintő)
Annak ellenére, hogy családomban a biztosítás mikéntje, hogyanja eléggé ismert fogalom, szégyenkezve ugyan, de be kell vallanom: ilyet még nem hallottam.
febr. 26
9:21
Csábító nők a Moszad kötelékében (Inforádió)
Legyenek szőkék, feketék vagy barnák, egy bizonyos: a Dubajban meggyilkolt Mahmúd al-Mabhúh Hamász-parancsnok ügyében gyanúsított 26 Moszad-ügynök közül hat nő.
febr. 26
9:21
Bildt: előretör a Nyugat-Balkán (Kitekintő)
A Nyugat-Balkán országai jelenleg egyre gyorsabban haladnak az európai integrációs folyamatban.
febr. 26
9:24
Tildy Zoltánnak, a kisgazdapárt uj szeghalmi képviselőjének beszéde (huszadikszazad.hu)
[1936. december] Tildy Zoltánnak, a kisgazdapárt uj szeghalmi képviselőjének beszéde...
febr. 26
9:39
A költségcsökkentés lett a Toyota veszte (Napi)
febr. 26
9:39
Nők a Moszadnál: kinek nyitott ajtót a dubaji áldozat? (HVG)
Legyenek szőkék, feketék vagy barnák, egy bizonyos: a Dubajban meggyilkolt Mahmúd al-Mabhúh Hamász-parancsnok ügyében gyanúsított 26 Moszad-ügynök közül hat nő.
febr. 26
9:39
Öngyilkos merénylet az afgán fővárosban (orientpress)
Robbantások és fegyverropogás zavarta meg az afgán főváros, Kabul csöndjét pénteken. A város központjában történt merényleteknek a hivatalos adatok szerint 17 halálos áldozata van.
febr. 26
9:39
Csábító nők a Moszad kötelékében (ma.hu)
Legyenek szőkék, feketék vagy barnák, egy bizonyos: a Dubajban meggyilkolt Mahmúd al-Mabhúh Hamász-parancsnok ügyében gyanúsított 26 Moszad-ügynök közül hat nő.
febr. 26
9:57
Csalódást okozott a Bayer (Napi)
febr. 26
9:57
Soha ennyit nem fizettek még: Batman lenyomta Supermant – fotó (HVG)
Superman után Batmanért is megadták az egymillió dollárt: ennyit fizetett ugyanis egy rajongó egy 1939-es képregénykötetért, amelyben először jelent meg a denevérember.
febr. 26
9:57
A hadsereg megijedt a melegektől (Kitekintő)
George Casey tábornok, a hadsereg vezérkari főnöke ellenvetést fogalmazott meg a „don’t ask, don’t tell” néven is emlegetett törvény azonnali hatálytalanításával szemben.
febr. 26
10:15
Tizenöt embert tapostak agyon a timbuktui ünnepen (HVG)
Legalább tizenöten meghaltak, és sokan megsérültek a Timbuktu város fő mecseténél kialakult tolongásban Mali északnyugati részén - vált ismertté pénteken helybeliek elmondásából.
febr. 26
10:33
Az egész ország veszélybe kerülhet! (Kitekintő)
Február 25-én, szerdán iktatták be posztjába Ukrajna új elnökét, Viktor Janukovicsot. Julija Timosenko, a vesztes elnökjelölt továbbra is tiltakozik.
febr. 26
10:36
Bólogató nemzedék (huszadikszazad.hu)
[1936. december] Bólogató nemzedék...
febr. 26
10:51
Mégis tovább élhet a Hummer? (Napi)
febr. 26
10:51
Megint megszólalt Tiger Woods egyik szeretője (Kitekintő)
Miután Tiger Woods nyilvánosan is bocsánatot kért családjától a hűtlenségéért, egyik volt szeretője reagált a golfozó vallomására, mégpedig azt, hogy egy szavát sem hiszi el, s ez megbánás csak színjáték volt.
febr. 26
10:53
Befutott a "Vaslady" (Kitekintő)
„Minthogy egész életemet végigkísérte Brazília megváltoztatásának álma és reménye, különleges nap ez a számomra” - mondta szombaton elnökjelöltté avanzsált Dilma Rousseff.

Keresés