2010. február 26. péntek

febr. 26
1:18
Lengyelország izraeli pilóta nélküli repülőgépeket vásárol (Kripto Akadémia)
Lengyelország nyolc darab pilóta nélküli felderítő repülőgépet vásárol Izraeltől - jelentették be Varsóban.
febr. 26
6:06
Nap idézete: ismét Athénen a világ szeme (Kitekintő)
Jannisz Panagopulosz, a görög GSEE szakszervezet vezetője
febr. 26
6:24
Összefogás a Duna-stratégiáért (Kripto Akadémia)
Külön forrás nem lesz a Duna-stratégia megvalósítására; a meglévő európai uniós eszközök átcsoportosításával valósulhatnak meg a tervezett fejlesztések a tegnapi budapesti Duna-csúcstalálkozón elfogadott nyilatkozat alapján.
febr. 26
6:26
Janukovics letette esküjét (Kripto Akadémia)
Viktor Janukovics, Ukrajna február hetedikén megválasztott új elnöke tegnap letette hivatali esküjét, sőt, első rendeletét is ellátta már kézjegyével. Legfontosabb és legsürgetőbb teendői között a gazdaság talpra állítását, a gyökeres változásokat hozó reformok beindítását, és az államirányítási rendszer karcsúsítását nevezte.
febr. 26
6:39
Elárulták a Hamász-főnököt? (Infostart)
Kínos helyzetet okozott a Hamász palesztin szervezetnek egyik alapítójának fia. A férfi azt állítja, hogy éveken át izraeli besúgó volt. Mindeközben az iszlámista szervezetet megingatta egy másik fontos vezetője halála, akit Dubajban gyilkoltak meg, hamis európai útlevelekkel utazó, ismeretlen személyek. Felmerült a gyanú, hogy a Hamász-főnököt elárulták.
febr. 26
6:42
Lesz munkahelyteremtés! (Kitekintő)
Az amerikai szenátus 70-28 arányban megszavazta a 15 milliárd dolláros munkahelyteremtő programot.
febr. 26
6:57
Tömeges halált hozó varrodatűz Bangladesben (Infostart)
Bangladesben 21 ember meghalt, amikor kigyulladt egy varroda a főváros közelében.
febr. 26
6:59
Őrizetbe vettek négy dél-koreait Észak-Koreában (Infostart)
Észak-Koreában őrizetbe vettek négy dél-koreai állampolgárt tiltott határátlépés miatt. Az észak-koreai állami hírügynökség tájékoztatása szerint ügyüket vizsgálják, de részleteket nem közölt. A szöuli országegyesítési minisztérium jelezte: vizsgálja a jelentést.
febr. 26
7:01
Sólyom László Katowicében tárgyalt (Infostart)
Az Európai Unión belül követendő nemzeti kisebbségi politikáról tárgyalt az este a magyar és a lengyel államfő Katowicében. Sólyom László és Lech Kaczynski egyetértett abban, hogy a kisebbségi kérdésnek a tagállamok között és a keleti szomszédságpolitikában is szerepe van.
febr. 26
7:03
Észak-koreai tankalkatrészeket találtak Dél-Afrikában (Infostart)
Észak-Koreából származó tankalkatrészeket tartalmazó konténerekre bukkantak egy teherhajón a Dél-afrikai Köztársaság egyik kikötőjében. A dél-afrikai hatóságok becslése szerint a szállítmány alkatrészek értéke meghaladja a félmillió eurót. A vizsgálatok befejezéséig Durban kikötőjében őrzik a rakományt.
febr. 26
7:15
A Valódi IRA gyilkolt Észak-Írországban (Infostart)
Az Ír Köztársasági Hadsereg a magát Valódi IRA-nak nevező szakadár csoportja magára vállalta egy észak-írországi gyilkosság elkövetését. Derry város mellett szerdán találták meg egy 31 éves férfi ruhátlan, hátrakötözött kezű holttestét. A férfit agyonlőtték, és tetemét egy árokba dobták. Az Észak-Írországban hatalmon levő katolikus-protestáns kormánykoalíció vezetői elítélték a bűntényt, és…
febr. 26
7:17
Külföldi áldozatai is vannak a kabuli öngyilkos merényletnek (Infostart)
Kabulban öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy bevásárlóközpont közelében. Szemtanúk több detonációról és lövöldözésről számoltak be.
febr. 26
7:18
Bár drága, mégis folytatják a repülőgép gyártását (Kitekintő)
Chacon spanyol védelmi miniszter bejelentette: folytatják az A400M katonai szállító repülőgép építését annak ellenére, hogy a projekt folyamán további, extra költségek lépnek fel.
febr. 26
7:18
Obama: az egészségügy reformja fontos a gazdaság rendbetételéhez (168 Óra Online)
Az amerikai egészségügy reformja fontos a gazdaság rendbetételéhez, ez egy mindenkit érintő, pártok feletti ügy - ezzel a gondolattal nyitotta meg Barack Obama amerikai elnök csütörtökön Washingtonban azt a kétpárti "csúcsot", amelyet azzal a meghirdetett céllal rendeztek meg, hogy kilendítse a holtpontról a reformegyeztetési folyamatot.
febr. 26
7:19
Nincs előrelépés az amerikai egészségügyi vitában (Infostart)
Washingtonban nem hozott áttörést a tervezett egészségügyi reformról tartott csúcsértekezlet.
febr. 26
7:21
Az Iszlám Konferencia Szervezete segítséget kért (Infostart)
Nemzetközi szervezetek közbenjárását kérte az Iszlám Konferencia Szervezete az izraeli nemzeti örökség részévé nyilvánított ciszjordániai szent helyek ügyében. Basar Dzsafari, Szíria ENSZ-nagykövete elítélte, hogy Izrael történelmi örökségének részévé nyilvánította Ráhel Betlehem közelében található, illetve a pátriárkák Hebronban lévő sírját.
febr. 26
7:23
Aung Szan Szú Kji háziőrizetben marad (Infostart)
Mianmarban elutasította a legfelsőbb bíróság Aung Szan Szú Kji ellenzéki vezető fellebbezését házi őrizetének meghosszabbítása ellen.
febr. 26
7:54
Tévedett Bajnai (Kitekintő)
Deák András, a Közép Európai Egyetem Kutatási Igazgatója kérdésesnek tartja, hogy a kormányfő által javasolt gázszállítási háromszög rentábilisan kivitelezhető.
febr. 26
8:12
Meggyilkolták a politikust! Ki tehette? (Kitekintő)
Az Európai Unió határozottan elítélte, hogy a január 20-án Dubaiban meggyilkolt palesztin vezető gyilkosai hamis európai útlevelek segítségével utaztak az Egyesült Arab Emírségekbe, mindazonáltal tartózkodott a merénylet elkövetésével megvádolt Izrael közvetlen bírálatától.
febr. 26
8:30
Vécében tartja az Oscar-díját (Kitekintő)
Kate Winslet az Oscar-díjának igazán ideális helyet talált. Nem a legreprezentatívabb helyen van, ám mégis megkönnyíti az életét.
febr. 26
8:45
Leépítések az egészségügyben (Kitekintő)
Ötszázhetvenhét vezetői tisztség megszüntetésével havi egy milliót spórol a román állam.
febr. 26
9:03
Miatyánk BMW-je (Kitekintő)
Annak ellenére, hogy családomban a biztosítás mikéntje, hogyanja eléggé ismert fogalom, szégyenkezve ugyan, de be kell vallanom: ilyet még nem hallottam.
febr. 26
9:21
Csábító nők a Moszad kötelékében (Infostart)
Legyenek szőkék, feketék vagy barnák, egy bizonyos: a Dubajban meggyilkolt Mahmúd al-Mabhúh Hamász-parancsnok ügyében gyanúsított 26 Moszad-ügynök közül hat nő.
febr. 26
9:21
Bildt: előretör a Nyugat-Balkán (Kitekintő)
A Nyugat-Balkán országai jelenleg egyre gyorsabban haladnak az európai integrációs folyamatban.
febr. 26
9:39
A költségcsökkentés lett a Toyota veszte (Napi)
febr. 26
9:57
Csalódást okozott a Bayer (Napi)
febr. 26
9:57
A hadsereg megijedt a melegektől (Kitekintő)
George Casey tábornok, a hadsereg vezérkari főnöke ellenvetést fogalmazott meg a „don’t ask, don’t tell” néven is emlegetett törvény azonnali hatálytalanításával szemben.
febr. 26
10:33
Az egész ország veszélybe kerülhet! (Kitekintő)
Február 25-én, szerdán iktatták be posztjába Ukrajna új elnökét, Viktor Janukovicsot. Julija Timosenko, a vesztes elnökjelölt továbbra is tiltakozik.
febr. 26
10:51
Mégis tovább élhet a Hummer? (Napi)
febr. 26
10:51
Megint megszólalt Tiger Woods egyik szeretője (Kitekintő)
Miután Tiger Woods nyilvánosan is bocsánatot kért családjától a hűtlenségéért, egyik volt szeretője reagált a golfozó vallomására, mégpedig azt, hogy egy szavát sem hiszi el, s ez megbánás csak színjáték volt.
febr. 26
10:53
Befutott a "Vaslady" (Kitekintő)
„Minthogy egész életemet végigkísérte Brazília megváltoztatásának álma és reménye, különleges nap ez a számomra” - mondta szombaton elnökjelöltté avanzsált Dilma Rousseff.
febr. 26
11:09
Raiffeisen: az összeolvadás csak az egyik lehetőség (Napi)
febr. 26
11:09
A jövőt emésztik fel a bérek (Kitekintő)
Az állami alkalmazottak fizetése messze magasabb a dolgozók teljesítménynél – állítja a román pénzügyminiszter.
febr. 26
11:27
Kazahsztán EBESZ közreműködést szorgalmaz Afganisztán kapcsán (Kitekintő)
Az EBESZ elnök az afganisztáni kérdést a legaktuálisabb napirendi kérdésnek nevezte
febr. 26
11:29
Korai még fellendülésről beszélni (Kitekintő)
Bár az EU túl van történetének leghosszabb és legmélyebb recesszióján, az Európai Bizottság továbbra is tétova talpra állást jósol 2010-re, uniós átlagban 0,7 százalékos növekedéssel.
febr. 26
11:45
Ergenekon-ügy: újabb 11 magas rangú katonát tartóztattak le (Infostart)
A török hadsereg és a hadiflotta újabb 11 magas rangú tisztjét tartóztatta le pénteken az illetékes török bíróság - jelentette az Anadolu hivatalos hírügynökség.
febr. 26
11:45
Balra lépnek a Konzervatívok (Kitekintő)
A brit konzervatívok baloldali gesztust tesznek a szavazóknak: kooperatív rendszer bevezetését tervezik a közszférában.
febr. 26
12:03
Soros a Yahoora fogad (Napi)
febr. 26
12:21
Kihallgattak két fiatalt a keddi komáromi tüntetés előtt (Kitekintő)
A február 23-ai, egyetemisták által szervezett tüntetésen, Komáromban két dunaszerdahelyi járásbeli személyt letartóztatott a szlovák rendőrség, többeket igazoltattak.
febr. 26
12:24
Haiti gazdaságának fele megsemmisült (Kripto Akadémia)
René Préval haiti elnök szerint a január 12-i földrengés az ország gazdaságának felét megsemmisítette, és kétszáz-háromszázezer ember halálát okozta.
febr. 26
12:42
Sok hűhó, semmi reform az egészségügyi csúcson (Kripto Akadémia)
Nem hozott áttörést a csütörtöki washingtoni egészségügyi csúcs, Barack Obama elnök és a demokrata párti politikusok, valamint az ellenzéki republikánus vezetők indulatokkal teli, heves szóváltásokkal tarkított vitán ütköztették nézeteiket a reformról.
febr. 26
12:57
Székely tartománynév - valakik fúrják? (Kitekintő)
Hetek óta nem lehet aláírni a http://www.pontsic.org/ honlapon a .SIC legfelsőbb internetes tartománynév működtetésére vonatkozó petíciót.
febr. 26
13:15
Szilikonmelle fogta fel a gyilkos golyót (Kitekintő)
Egyenesen a mellkasára irányuló lövést élt túl Amerikában egy Kalifornia állambeli nő, a szilikon mellimplantátumának köszönhetően. Legalábbis ezt állítja az áldozat plasztikai sebésze.
febr. 26
13:18
„Egy nő mutassa meg a testét!" (168 Óra Online)
„Egy nő mutassa meg a testét. Elég volt azokból a ruhákból, amelyek elrejtik a női körvonalakat” – ekképpen hirdette meg 2010-es programját Renato Balestra neves olasz divattervező. „Fel kell fedezni újra a formákat. Olyan ruhákat alkottam, amelyek a testen öltenek alakot, és könnyedén fonják körbe azt” – visszahangozta őt kollégája, Lorenzo Riva. Ha e programok valóban irányadóvá válnak, akkor a…
febr. 26
13:18
Népszerű a Moszadnál a hamis ausztrál útlevél (Kripto Akadémia)
A Moszad ügynökei rendszeresen használnak hamis ausztrál útlevelet - állítja az izraeli hírszerző szervezet egyik volt ügynöke a januári dubaji gyilkossággal kapcsolatban, amelynek elkövetésével a Moszad ügynökeit gyanúsítják.
febr. 26
13:33
Új német stratégia Afganisztánnal kapcsolatban (Infostart)
Németországban nagy többséggel megszavazta az Afganisztánnal összefüggő új berlini stratégiát a Bundestag.
febr. 26
13:33
Botrány: a volt miniszterelnök is gyanúba keveredett! (Kitekintő)
A Gripen-ügy után újabb korrupciós eset borzolja a cseh közvéleményt: a gyanú szerint az osztrák gyártmányú Pandur páncélozott csapatszállítók megvétele körül nem volt minden teljesen rendben.
febr. 26
13:36
Több száz lakást építenek a megszállt területeken (Metropol)
Izrael újabb 600 lakás megépítését tervezi olyan megszállt ciszjordániai területen, amelyet Kelet-Jeruzsálem részének tekint - jelentette pénteken a Háárec című izraeli napilap.
febr. 26
13:36
Sorozatos agyrázkódást okoznak moszkvai jégcsapok (Kripto Akadémia)
Moszkvában egyre több balesetet okoz a lassú felmelegedés: a hőmérséklet néhány napja nappal 0 Celsius-fok felett, éjjel pedig alatta van, az ereszeken hatalmas jégcsapok keletkeznek és hullanak a járókelők fejére, s eljegesedtek a járdák.
febr. 26
13:38
Nincs szüksége a televíziótársaságnak a következő kormányra (Kripto Akadémia)
Radikálisan zsugorodna a BBC, a brit közszolgálati televízió- és rádiótársaság hagyományos műsorsugárzási és internetes tevékenysége a brit sajtó által pénteken idézett stratégiai átalakítási tervek szerint. A BBC egyelőre nem kommentálta az értesülést.

Keresés