2010. február 26. péntek

febr. 26
7:51
Magyar különlegesség az új terep Golfon (Vezess)
Új modellel bővül a Golf kínálata. Ismét van Cross kivitel a sikerautó egyterűs variánsából. Ahogy korábban, ezúttal is csak a látványról szól a terepes Golf Plus.
febr. 26
8:45
Villany Lotus V12-es élménnyel (Vezess)
Elkészítette az Evora legerősebb változatát a Lotus. Az eddigi V6-os motor helyett nem V8-as, hanem benzin-elektromos hibrid hajtás került a sportkocsiba.
febr. 26
9:36
Bahreinben választ új elnököt a GPDA (F1világ)
A Versenyzők Érdekvédelmi Szervezetének tagjai a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon hoznak döntést arról, akartnak-e új elnököt, miután Pedro de la Rosa jelezte, hogy versenyzői elfoglaltságai miatt lemond tisztségéről.
febr. 26
9:39
Nemzeti érzés 670 lóerős sportkocsiban (Vezess)
Különlegességgel búcsúzik az idén nyugdíjba vonuló Pagani Zonda. A 350 millióba kerülő Tricolore a cég állomáshelye, Olaszország előtt tiszteleg.
febr. 26
10:15
F1: Heidfeld lehet a pilóták új vezetője (Vezess)
A Forma-1-es versenyzők szervezete, a GPDA a szezonnyitón tarthatja tisztújítását. Az elnök, Pedro de la Rosa szívesen látná utódjaként Nick Heidfeldet.
febr. 26
11:15
Nincs veszélyben a Koreai Nagydíj (F1világ)
Az idén bemutatkozó Koreai Nagydíj szervezői cáfolják azon híreszteléseket, melyek szerint csúszásban lennének a pálya építésével, és még az sem kizárt, hogy el kell halasztaniuk az első verseny megrendezését a következő idényre.
febr. 26
11:27
3 millió autó van Magyarországon! (Vezess)
Továbbra is nagyjából 3 millió személyautót tartanak nyilván Magyarországon. A hazai autóállományban Opelből és Suzukiból van a legtöbb, ám továbbra is igen magas a Lada aránya.
febr. 26
11:45
F1: A Schumi-Merci lesz a biztonsági autó (Vezess)
A Forma-1-ben idén biztonsági autót cserélnek - a márka továbbra is a Mercedes, de a modell új: a safety car ezentúl a Michael Schumacherrel reklámozott sirályszárnyú SLS AMG lesz.
febr. 26
11:48
Hülkenberg: Nem elég gyors az új Williams (F1világ)
Nico Hülkenberg úgy érzi, hogy a Williams idei versenygépe egyelőre még nem elég gyors ahhoz, hogy felvegye a harcot az élen állókkal, de bízik abban, hogy a szezonnyitóra jobb formában lesznek, és felzárkóznak az élmezőnyre Bahreinben.
febr. 26
12:39
F1: A végsőkig kivár új diffúzorával a Mercedes (Vezess)
Csak a bahreini szezonnyitón használja először végleges új diffúzorát a Mercedes GP, a barcelonai teszten nem mutatja meg a csapat.
febr. 26
13:33
Hibrid motor kerül az Ötös BMW-be (Vezess)
Hibrid tanulmányt mutat be a BMW a Genfi Autószalonon. Az új Ötösbe épített rendszer benzinmotort párosít elektromossal, így csökkentve a jármű fogyasztását.
febr. 26
13:51
F1: Alonso visszavágott a Red Bullnak (Vezess)
Ma is folytatódik a tesztelés Barcelonában, az ebédszünetig a Ferrari volt a leggyorsabb, de többen is túlszárnyalták már Mark Webber tegnapi legjobbját.
febr. 26
14:09
Bárki megnézheti saját szabálysértéseit (Vezess)
Jövő héttől bárki megnézheti a rendőrség honlapján a saját gyorshajtásáról, piros lámpán való áthajtásáról vagy más szabálysértéséről készült fényképet.
febr. 26
14:33
A Stefan GP optimista az indulással kapcsolatban (F1világ)
A Stefan GP továbbra sem mondott le arról, hogy még az idei évben bemutatkozik a Forma-1-ben, jóllehet egyelőre még nincsen érvényes nevezése, és jövője nagyban azon múlik, hogy mi lesz az anyagi problémákkal küzdő US F1 és Campos istállókkal.
febr. 26
14:45
F1: Schumi háromszor annyit keres, mint gondoltuk? (Vezess)
Az eredeti hírek szerint Michael Schumacher évi 7 millió euróért szerződött a Mercedeshez, de új hírek szerint valójában 21 millióért írt alá.
febr. 26
15:39
Alázás terepkupéval (Vezess)
Bár a nevéből nemigen lehet rá következtetni, ez az autó BMW-ként látta meg a napvilágot. Az X6-osból a Lumma faragott valami olyat, amelynek csak nagyon, nagyon ritkán kell a külső sávba kényszerülnie.
febr. 26
15:39
Candhok lehet a Campos egyik versenyzője (F1világ)
A Campos múlt héten kinevezett csapatvezetője, Colin Kolles megerősítette, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak Karun Chandhokkal, aki már az idei évben bemutatkozhat a Forma-1-ben.
febr. 26
16:15
F1: Senna visszakapja a csapattársát? (Vezess)
A Campos csapatfőnöke megerősítette, hogy az indiai Karun Chandhokkal folytatott tárgyalásaik az utolsó szakaszban tartanak, a pilóta hamarosan az övék lehet.
febr. 26
16:33
F1: A Renault-újoncnak fél éve van (Vezess)
Hiába fizetős pilóta, a Renault orosz újoncától, Vitalij Petrovtól a csapat az idény közepétől már pontokat vár, ismerte el a versenyző.
febr. 26
17:18
Hülkenberg Alonso előtt végzett Barcelonában (F1világ)
Nico Hülkenberg egy szenzációs körrel megnyerte a mai edzést Barcelonában, ahol száraz pályán, ideális körülmények között készülhettek a csapatok az idei bajnokságra. A Williams német pilótáját ezredekre lemaradva Fernando Alonso követte, akit mögött de la Rosa végzett.
febr. 26
18:57
Liuzzi: Felkészültebb vagyok, mint valaha (F1világ)
Vitantonio Liuzzi úgy érzi, hogy minden eddiginél felkészültebben vághat neki az idei évnek az F1-ben, jóllehet a tesztkorlátozás miatt meg van kötve a keze, és mindössze nyolc napot tesztelhet a bajnokság kezdete előtt.
febr. 26
19:30
Schumacher szerint a győzelmekre még várni kell (F1világ)
Michael Schumacher bevallotta, hogy csapata még nem érte el azt a szintet, ahol lenni szeretne, és nagy valószínűséggel az első versenyeken nem fog tudni harcba szállni a futamgyőzelmekért, arra egy kicsit még várniuk kell.
febr. 26
19:33
F1: Az újonc lenyomta Alonsót (Vezess)
Az utolsó téli Forma-1-es teszt második napján a williamses újonc, Nico Hülkenberg futotta a legjobb időt, hajszállal megelőzve a ferraris Alonsót. A lassú Schumacher nem nagyon bizakodik.
febr. 26
20:09
Gumicsizma és bőrkárpit: Land Cruiser (Vezess)
Taposták már egy tizenötmilliós autó gázpedálját lábszárközépig sáros gumicsizmával? Mi igen. A világ egyik legjobb terepjáróját próbáltuk gyalázni, de végül mi jártunk pórul.
febr. 26
21:39
Alonso: A Ferrari felkészült a szezonnyitóra (F1világ)
Fernando Alonso meg van győződve arról, hogy a Ferrari száz százalékosan készen áll a szezonnyitó Bahreini Nagydíjra, miután pénteken befejezte téli tesztprogramját, ahol szombattól átadja a volánt csapattársának, Felipe Massának.

Keresés