2010. február 26. péntek

febr. 26
0:24
Alpha Protocol - A Man Alone (PC Dome)
Új trailer a játékról.
febr. 26
1:39
Több ezer Facebook kapcsolata van egy holokauszt áldozatnak (sg)
A közösségi hálózatok profiloldalait élőknek szánják, hogy kommunikáljanak, képeket osszanak meg vagy játsszanak egymással, azonban elhunyt felhasználók számára is létre lehet hozni emlékoldalakat.
febr. 26
1:43
Samsung WB2000: fényképezés videófelvétel közben (sg)
A WB2000 lehetőséget biztosít 10 megapixeles állóképek készítésére full-HD mozgókép rögzítése közben, és akár ezer képkockát tud rögzíteni másodpercenként.
febr. 26
1:57
Leépít a román telefontársaság (sg)
Több mint 150 Romtelecom alkalmazott gyűlt össze - Beszterce-Naszód, Brassó, Hunyad, Kolozs és Máramaros megyékből - a cég kolozsvári regionális központja előtt, hogy a tervezett létszámleépítések ellen tiltakozzon.
febr. 26
2:01
Drágák lesznek az intelligens árammérők (sg)
Az európai uniós tagországokban 2020-ra a háztartások 80 százalékban intelligens áramóráknak kell lenniük. Ennek megvalósítása azonban közel sem egyszerű, a törvénymódosításokra és beruházásokra van szükség.
febr. 26
2:15
John McCain az amerikai kongresszus Twitter-királya (sg)
Az amerikai kongresszusi képviselők egyharmada twitterezik, politikáról és utazásaikról, olvasmányaikról vagy éppen az időjárásról. A Capitolium Twitter-királya azonban John McCain volt elnökjelölt.
febr. 26
2:19
A dalokat összehasonlító zenelejátszó szoftver készül (sg)
Zenelejátszó programokból több tucat létezik, azonban egyikük sem képes a különböző meghallgatott dalok összehasonlítására és különböző szempontok szerinti csoportosítására.
febr. 26
2:33
Zombiszámítógép-hálózatot számoltat fel a Microsoft (sg)
Bírósági támogatást kért és kapott a Microsoft ahhoz, hogy felszámoljon egy levélszemetet és rosszindulatú szoftvereket küldözgető botnetet, azaz zombiszámítógép-hálózatot.
febr. 26
2:37
Bejött a France Telecomnak a gyilkos spórolás (sg)
A France Telecom SA, Franciaország legnagyobb távközlési szolgáltatója az elemzők várakozásainál jobb számokat tett közzé 2009-es évéről.
febr. 26
2:41
Tizenöt év börtön egy Facebook-os szexuális bűnözőnek (sg)
Tizenöt év börtönre ítéltek egy 19 éves amerikai fiatalembert, aki a Facebookon küldött zsaroló levelekkel kényszerítette szexre osztálytársait.
febr. 26
2:45
Görögök miatt veszteséges a Deutsche Telekom (sg)
Az elemzők által jósolt 597,6 millió eurós profit helyett 3 milliós eurós veszteséget ért el Európa lagnagyobb telefonvállalata a tavalyi negyedik negyedévben.
febr. 26
2:49
Bemutatta új szerzői jogi törvénytervezetét Új-Zéland (sg)
Bemutatta az új-zélandi kormány új, az illegális letöltés visszaszorítását célzó szerzői jogi törvénymódosításra vonatkozó tervezetét.
febr. 26
2:53
Digitalizálja kulturális és szellemi örökségét Izrael (sg)
Izrael 160 millió új sékelt (8,45 milliárd forintot) költ kulturális és szellemi örökségének digitalizálására - számolt be minisztériumi forrásokra hivatkozva a Háárec izraeli napilap.
febr. 26
2:57
Az MTI-hez került Várkonyi László fotóművész hagyatéka (sg)
Az MTI mintegy háromezer felvételt vásárolt Várkonyi László fotográfus családjától, és így - a tulajdonában lévő korábbi felvételekkel együtt - immár a Magyar Távirati Iroda Fotóarchívuma őrzi az elismert fotóművész hagyatékának jelentős részét.
febr. 26
3:01
Egyszerűbb képletiltás lesz a Google Street View-ban (sg)
Még az idén elérhető lesznek a német településekről és utcákról készült felvételek a Google Street View rendszerében. Könnyebb lesz kezdeményezni a felvételek letiltását, de csak Németországban.
febr. 26
7:21
XP-n fut az Olimpia (prim)
A Microsoft számára jó hír, hogy a Vancouver-i XXI. Téli Olimpiai Játékok informatikai hátterét biztosító PC-ken Windows operációs rendszer fut, annak azonban már kevésbé örülhetnek, hogy a szoftver a 7 vagy a Vista helyett a jó öreg XP.
febr. 26
7:39
Jó Éjt február huszonötödikén, csütörtökön (GameStar)
Még egy évvel közelebb kerültem a halálhoz, de azért még remélhetőleg messze van.
febr. 26
7:39
Kiterjedt botnet-re csapott le a Microsoft (prim)
A Microsoft bírósági határozat segítségével egy olyan botnet hálózatot iktatott ki a forgalomból, amely naponta több mint egymilliárd spam emailt küld szerte a világhálón.
febr. 26
7:41
Tízmilliárd letöltés az iTunes-ról (prim)
Az Apple rendkívül sikeres zeneáruházából a napokban letöltötték a tízmilliárdodik zeneszámot, ami mindenképpen mérföldkő a digitális zeneforgalmazás történetében, még ha mindeddig nem is sikerült kompenzálni a CD-eladások hanyatlását.
febr. 26
7:57
Elsőként a Samsung 3D tévéit lehet majd kapni Európában (PCWorld)
Már márciustól kaphatóak lesznek Európában a Samsung 3D Full HD LED tévéi, azaz előbb, mint a konkurens gyártóké. A koreai gyártó LED LCD technológiára épít.
febr. 26
8:15
Lenovo munkaállomások asztali PC-áron (prim)
A Lenovo új ThinkStation E20 munkaállomásai a gyártó szerint az asztali PC-kével vetekedő árért kínálnak professzionális szintű hardvert.
febr. 26
8:15
Újabb évtizedes hibát találtak a Windows-ban (pcforum.hu)
febr. 26
8:48
Japánban nyit irodát a Take Two (Game Channel Online)
Egy játékok megjelentetésével foglalkozó kiadóról sokan úgy hiszik, hogy különböző disztribútorok és egyebek segítségével a világ minden tájára eljutnak azok a programok, amelyeket ők jelentetnek meg, de ez valamilyen szinten tévedés, hiszen hacsak egy adott területen nincsen saját irodája a cégnek, akkor az ő játékaikat má...
febr. 26
8:50
Metro 2033: Hivatalos rendszerkövetelmények (Game Channel Online)
Vannak gépigények, amelyeket átfutunk, elfogadunk olyannak, amilyenek, kicsit néha morgolódunk is magunkban, ha valamelyik hardverünk teljesítménye éppen csak súrolja valamelyik követelményt, azonban már várható volt, hogy előbb vagy utóbb felbukkan egy olyan versenyző a játékvilágban, amely egy új szintre helyezi a megszok...
febr. 26
8:51
Reggelt! 2010. 02. 26. (GameStar)
Meseszép reggelt mindenkinek! Akárhogy is nézem, ma bizony egész nap péntek lesz. Szóval lehet készülődni a hétvégére!
febr. 26
8:51
Verbatim winchester és Green House SSD-k a porondon (prohardver)
Külső merevlemezek, illetve SLC-s és MLC-s flashmemória alapú meghajtók jelennek meg.
febr. 26
9:03
3D TV: kocsmákban és focival debütál (ma.hu)
A háromdimenziós technológia a mozivászon után szépen lassan a televíziós készülékeket is meghódítja magának.
febr. 26
9:09
Kétnapos ITBN konferencia szeptember végén (prim)
Keleti Artúr, a továbbra is ingyenes eseményként tervezett idei Informatika Biztonsági Napok (ITBN 2010) konferencia fő szervezője adott tájékoztatást az idén szeptember 28-29-én tartandó, kétnaposra növekvő eseményről.
febr. 26
9:12
Up in the air (2009) (plastik media)
Számos Oscar-díjra jelölt, hibátlan film. Eredetileg nem különösebben érdekelt, nem hiszek a szemellenzős Oscar filmekben, nem mindegyik jó, ott van például a Milk, szóval nekem az Up in the air csak egy név volt az Uszkár díj blogon. Valahogy a héten mégis rá esett a választás, mostanában úgy nézünk filmet, hogy rápillantunk az IMDb-n az adatlapra, [...]
febr. 26
9:18
Leáll a Windows Mobile-os kliens fejlesztésével a Skype (pcforum.hu)
febr. 26
9:27
Csökkentette negyedik negyedéves veszteségét a Deutsche Telekom (prim)
A szélessávú internet, vezetékes telefon és mobiltelefon szolgáltatásokat nyújtó Deutsche Telekom (DT) csökkentette veszteségét a tavalyi negyedik negyedévben mobil-előfizetők számának növekedésének köszönhetően az Egyesült Államokban és mérsékelte a vezetékes telefon előfizetések számának csökkenési ütemét is belföldi piacán, Németországban.
febr. 26
9:27
Adobe: Nem lesz Flash 10.1 WM 6.5-re (prohardver)
Az Adobe szerint a Windows Mobile 6.5 nem alkalmas a Flash 10.1 futtatására, ám a HTC HD2 számára mégis elérhető lesz.
febr. 26
9:29
Hamis Microsoft vírusirtó terjed (prim)
A Microsoft közleményben hívta fel az internetezők figyelmét egy hamis, a cég márkajelét hordozó biztonsági szoftver terjedésére.
febr. 26
9:31
A Magyar Telekom nyeresége 16,5 százalékkal csökkent (prim)
A Magyar Telekom Nyrt. az előző évinél 16,5 százalékkal kisebb, 77,6 milliárd forint nettó eredményt ért el 2009-ben - tette közzé a társaság csütörtökön tőzsdei gyorsjelentésében.
febr. 26
9:45
Moszkvát rombolják le a Transformers 3-ban (sg)
Többek között Chicago és Moszkva városai lesznek a Transformers 3. részének főbb helyszínei, közölte Michael Bay. A jövő év júliusában bemutatásra kerülő harmadik robotos filmet természetesen egyik sem éli túl eredeti állapotában.
febr. 26
9:51
Megérkezett a Civilization V bemutatkozó trailere (Game Channel Online)
A körökre osztott stratégiák egyik kiskirálya az idei esztendőben visszatér, derült ki mindez a múlt hét végén, amikor a semmiből előkerült a nagy bejelentés, miszerint a Firaxis Games, a 2K brigádjának felügyelésével, kizárólag PC-re elkészíti a népszerű sorozat legújabb darabját. A bejelentésből már megtudhattuk azokat az...
febr. 26
9:53
Ismét egy méretes javítással együtt érkezett meg PC-re a Borderlands: The Secret Armory of General Knoxx DLC (Game Channel Online)
A Borderlands fanatikusainak jól indul majd a hétvége, hiszen a mai napon már minden platformmal rendelkező játékos birtokba veheti az alkotás soron következő legújabb letölthető tartalmát, amely egészen pontosan a harmadik a sorban, és a The Secret Armory of General Knoxx névre hallgat. Az eddigi legtartalmasabb DLC csomag...
febr. 26
10:00
Gamekapocs nyereményjáték - Nyerj 2 giga RAM-ot és egy 64 gigás SSD-t! (GameStar)
Tedd villámgyorssá számítógépedet akár ezekkel a fantasztikus nyereményekkel!
febr. 26
10:03
Indiában debütált a Samsung Jet 2 (prohardver)
A nemrég hivatalosan is bemutatott Jet 2 szinte semmiben sem különbözik elődjétől.
febr. 26
10:18
Nincs többé Skype Windows Mobile-on (PCWorld)
Tegnap hivatalosan már nem volt elérhető a kliens.
febr. 26
10:18
Izrael digitalizálja kulturális és szellemi örökségét (prim)
Izrael 160 millió új sékelt (8,45 milliárd forintot) költ kulturális és szellemi örökségének digitalizálására - számolt be minisztériumi forrásokra hivatkozva a Háárec izraeli napilap.
febr. 26
10:21
Jön a S.W.A.T. - Különleges kommandó 2 (sg)
Most már biztos, hogy elkészülhet a S.W.A.T. - Különleges kommandó második része, hiszen megvan a forgatókönyv, kijelölték a rendezőt is. Már csak az a kérdés, hogy kik lesznek a főszereplők.
febr. 26
10:21
Megszünteti a Vista támogatását a Microsoft (pcforum.hu)
febr. 26
10:21
Börtönre ítélték a Google vezetőit (nyest.hu)
A Google három vezetőjét tette felelőssé egy olasz bíróság egy nagy vihart kavart videó miatt. Az elítéltek fel vannak háborodva.
febr. 26
10:36
Lezajlott Anglia első 3D-s rögbi közvetítése (PCWorld)
Negyven 3D moziban volt látható az Anglia-Wales rögbimérkőzés az O2 támogatásával.
febr. 26
10:36
Három dimenzió a vásznon (prohardver)
3D tartalmak megjelenítésére szolgáló projektorok a Sharptól.
febr. 26
10:42
Itt a Flash Player 10.1 új bétája: HD-videók netbookon (prohardver)
Az első tesztek szerint a lejátszás valóban látványosan gyorsul a támogatott hardvereken.
febr. 26
10:54
Kiegészítők a retróhangulat szerelmeseinek (PCWorld)
A kazetták nem tűnnek el, csak átalakulnak.
febr. 26
10:54
Mass Effect 2 és Dragon Age: Origins - Az arabok nem kérnek belőlük (GameStar)
A Heavy Rain után most a BioWare remekműveit is száműzték az Egyesült Arab Emirátusokból
febr. 26
10:54
Márciusban érkezik a következő Mass Effect 2 DLC (Game Channel Online)
A BioWare végre hivatalosan is bejelentette azt, amiről már napok óta folyt a találgatás, avagy a csapat leleplezte, hogy márciusban egy vadonatúj letölthető tartalommal bővítik a Mass Effect 2 világát. A korábbi pletykák több szempontból is igaznak bizonyultak a kiegészítés kapcsán, de lássuk a most befutott hivatalos konk...

Keresés