2010. február 25. csütörtök

febr. 25
2:06
Ericsson: a szélessáv mindent átalakít (sg)
Hans Vestberg arra bátorította a távközlési iparágat, hogy ragadja meg a más iparágakat is érintő növekedési lehetőségeket és álljon a társadalom számára előnyös változások élére.
febr. 25
2:10
Januárban is nőtt a mobilinternetes előfizetések száma (sg)
2010 januárjában a három magyarországi szolgáltató mobilinternet-előfizetéseinek száma 13 ezerrel 946 ezerre növekedett, míg a teljes előfizetői táboron belül az aktív - a mobilinternet-szolgáltatást az utolsó három hónapban igénybe vevő.
febr. 25
2:24
Már nem kér önkéntes fizetést a The Miami Herald (sg)
A The Miami Herald című amerikai napilap megszüntette azt a két hónapja indított kísérletet, amelynek lényege, hogy az újság internetes kiadását használó olvasók önkéntes alapon megajánlhattak egy összeget a szerintük érdekes cikkekért.
febr. 25
2:28
Bezárták a kínai elnök "mikroblogját" (sg)
A blognak helyet adó honlap, illetve a szolgáltató megszüntette a kínai államelnöknek, pártfőtitkárnak nyitott kommunikációs csatornát .
febr. 25
2:32
Ismét működik az Országos Választási Iroda honlapja (sg)
Ismét működik az Országos Választási Iroda (OVI) teljes honlapja, amelynek egy részét egy hackertámadás miatt kedden átmenetileg leállították. Az OVI közölte: a visszaélés miatt feljelentést tesz.
febr. 25
2:36
Keresőcégek panaszt emeltek a Google ellen Brüsszelben (sg)
Az EU-Bizottság vizsgálja három panaszos vállalat beadványát a világ legnagyobb keresőportálját üzemeltető Google ellen versenyjogi szabályok megsértése miatt - közölte a Google saját vállalati blogbejegyzésében.
febr. 25
2:40
Netfüggő gyerekek Romániában (sg)
Romániában a gyerekek 54, míg a serdülőkorban levő fiatalok 70 százaléka naponta használja az internetet, annak ellenére, hogy a szülőknek csak 55 százaléka szörfözik a világhálón.
febr. 25
2:42
CeBIT: 3D-s lesz az internet (sg)
Az idei CeBIT-en számos érdekes elképzelést mutatnak be, de ezek közül is kiemelkedik a 3D-s internet ötlete. Számtalan cég és szervezet mutat majd be ezt támogató eszközöket.
febr. 25
2:44
A dalai lámának is van már twitteres profilja (sg)
A Twitter alapítói szerint a dalai láma korábban még nevetett azon a gondolaton, hogy használja a közösségi portálokat, a tibeti vallási vezető azóta már saját twitteres profillal rendelkezik, és bejegyzéseit pedig több mint 68 ezren követik.
febr. 25
2:46
Becsődölt a Sellaband (sg)
Hivatalosan is fizetésképtelenné vált a holland online zenei platform. A szervezet közlése szerint az amszterdami bíróság elfogadta a portált működtető, 2006-ban alapított cég csődbeadványát.
febr. 25
2:48
Fizetést csökkent Kína legnagyobb mobilszolgáltatója (sg)
Évi 10 százalékkal csökkenti a fizetéseket Kína legnagyobb mobilszolgáltatója, a China Mobile, amelynek csaknem 530 millió előfizetője van.
febr. 25
2:50
Szoftver irányíthatja a sportközvetítéseket (sg)
Egy szoftver kiválthatja, vagy jelentősen lecsökkentheti a sportközvetítések stábjait, olcsóbbá téve az események közvetítését a tévétársaságoknak. Az alkalmazás a felügyeleti rendszereknél is hasznos lehet.
febr. 25
2:52
Tízmilliárd felé közelít az iTunesról letöltött dalok száma (sg)
Az Apple számításai szerint pénteken éri el a tízmilliárdot az iTunes online áruházból letöltött dalok száma, a számlálót átfordító dal letöltője 10 ezer dollár (közel kétmillió forint) értékű letöltési utalványban részesül.
febr. 25
2:54
Leállíthatná-e a jog az LHC-t? (sg)
Több országban is a bíróságokhoz fordultak az LHC leállítása érdekében, mondván a kísérlet fekete lyukat hozhat létre, ami bekebelezi a Földet.
febr. 25
2:56
Feltörték és a netre rakták a lett adóhivatal adatbankját (sg)
Lett politikusok és köztisztviselők jövedelméről jelentek meg adatok az interneten, miután egy titokzatos csoportnak sikerült feltörnie a lett adóhivatal adatbankját.
febr. 25
3:00
A Google elvesztése súlyosan érintené a kínai tudományt (sg)
A kínai tudósok alapvetően fontosnak tartják a Google keresőmotorját munkájukban, a megkérdezettek 84 százaléka szerint hiánya sújtaná a kutatásokat és az együttműködéseket .
febr. 25
3:04
Kitiltották az App Store-ból a felnőtt-tartalmakat (sg)
Felháborodtak a fejlesztők, amiért az Apple kitiltott több ezer, felnőtteknek szánt alkalmazást az iPhone-ra szánt szoftverek online áruházából, az App Store-ból.
febr. 25
6:00
Jó Éjt február huszonnegyedikén, szerdán. (GameStar)
Ugye nem feleditek, hogy holnap pontban ötkor GS Live?
febr. 25
7:48
Hogyan változtatta meg Bruce Lee a világot (sg)
Bruce Lee-ről szóló dokumentumfilm-sorozattal jelentkezik nemsokára a Viasat Explorer, melyben kiderülhet, hogy miképp változtatta meg a mára már legendává vált színész a világot.
febr. 25
8:06
Samsung NX adapterek érkeztek (prohardver)
A Novoflex nevű gyártó a Samsung NX rendszerrel kompatibilis adaptereket mutatott be.
febr. 25
8:18
Megnőtt a PHP és Python fejlesztők iránti kereslet (hup.hu)
Új kutatás szerint nőtt a kereslet a PHP és Python programozók iránt. Céges környezetben egyre nagyobb arányban használják ezeket programozási nyelveket fejlesztésiekhez. Az angol nyelvű cikk diagrammal itt olvasható.
febr. 25
8:20
Natív WebKit böngésző Haiku-ra WIP képekkel (hup.hu)
Stippi, azaz Stephan Aßmus, a Haiku fejlesztők keménymagjának egyik harcosa belevetette magát a WebKit használhatóvá alakításába. Stippi blogjában leírja, mire is jutott az elmúlt időszak kódbogarászása alatt. Képek: 1, 2, 3, 4 A WebKit méretben és tudásban beillik a Haiku filozófiájába. A projekt neve HaikuLauncher, de ez csak egy munkacím, valójában a Launcher az az ablakkeret, ahová a WebKit…
febr. 25
8:33
Kiszámolták mennyit ér a Linux kernel (pcforum.hu)
febr. 25
8:51
Március közepén befejezi a YouTube az IE6 támogatását (hup.hu)
Hat hónappal ezelőtt a Google bejelentette, hogy hamarosan befejezi az IE6 támogatását a YouTube-on és az Orkut-on. Pontos dátumot azonban nem adott meg. Most szemfülesek észrevették, hogy a keresőóriás pontosan megadta a támogatás végét az egyik, "Solve a Problem: Upgrading your browser" dokumentumban. A támogatás vége: 2010. március 13. A vállalat szerint 50 módja van annak, hogy valaki leváltsa…
febr. 25
8:57
Reggelt! 2010. 02. 25. (GameStar)
Gyönyörűséges csütörtök reggelt mindenkinek! Ma hivatalosan is elbúcsúztam a télikabáttól. Ez már csak jót jelenthet.
febr. 25
9:00
"Nettfüggő" gyerekek Romániában (prim)
Romániában a gyerekek 54, míg a serdülőkorban levő fiatalok 70 százaléka naponta használja az internetet, annak ellenére, hogy a szülőknek csak 55 százaléka szörfözik a világhálón.
febr. 25
9:15
Metro 2033 - Több lehetséges befejezés (GameStar)
Dmitrij Głuchowski író szerint több lehetséges befejezésre is számíthatunk a Metro 2033-ban
febr. 25
9:17
Supreme Commander 2 - Tölthető a Steam demo (GameStar)
Egyelőre csak és kizárólag Steamen keresztül lehet hozzáférni a SupCom 2 próbaverziójához.
febr. 25
9:18
Bemutatkozott a Nokia N97 Mini Gold Edition (prohardver)
A finn gyártó arannyal futtatott fémköntösbe burkolta a QWERTY gombsorral és érintőkijelzővel is felszerelt mobilját.
febr. 25
9:18
A Yahoo találataiban is megjelennek a twitteres bejegyzések (prim)
A Yahoo keresési eredményei között is megjelennek ezentúl a twitteres bejegyzések, az év végéig pedig a mikroblog-szolgáltatásra küldött üzenetek a hírportál más szolgáltatásaiba is beépülnek.
febr. 25
9:19
ASUS "Ares" - minden idők legbrutálisabb videokártyája! (GameStar)
A Mars után újabb Republic of Gamers csúcskártyát készít az ASUS. A mérnökök összes gyógyszere elgurult, aminek eredménye az Ares lett.
febr. 25
9:24
Jónak tartanád-e azt az ötletet, hogy minden évben megrendezésre kerüljön a Magyar Disztrók Hete? (hup.hu)
febr. 25
9:36
Stílusos, aluborításos notebook és érintőképernyős tablet közeleg (prohardver)
A csinos, alacsony fogyasztású ViewSonic laptop mellett bemutatkozik a viliv új pengéje.
febr. 25
9:36
Letaszította trónjáról a Google-t a Microsoft (pcforum.hu)
febr. 25
9:38
Hány Gigabájtos egy jedi lézerkard ? (pcforum.hu)
febr. 25
9:42
Just Cause 2: A tűzoltóautó és a repülőgép esete (Game Channel Online)
A tegnap délelőtti órákban érkezett meg hozzánk a Just Cause 2 hivatalos gépigénye, amelyet nagyon sokan csalódással fogadtak, lévén a még mindig legnépszerűbb operációs rendszert, illetve az ahhoz tartozó DirectX 9 technológiát nem támogatja a program, a minimum számára a Windows Vista, és a vele együtt érkezett DirectX 1...
febr. 25
9:44
A jövő hónapban mutatják be a nyilvánosságnak a F1 2010-et (Game Channel Online)
A Codemasters néhány hónappal ezelőtt sikeresen megvásárolta a Formula 1 licenceket, aminek hatására sokan úgy hittük, hogy másodrendű adaptációkkal fognak elárasztani minket évente legalább egy alkalommal, ám a tavalyi esztendőben, kizárólag PSP-re és Nintendo Wii-re megjelent F1 2009 bebizonyította, hogy tévedtünk. A F1 2...
febr. 25
9:45
Cassandra-ra tér át MySQL-ről a Twitter (prog.hu)
A Twitter hamarosan kidobja az eddig alkalmazott MySQL adatbáziskezelőt, és helyette egy nem-SQL-alapú másik rendszerre tér majd át. A választás az Apache Alapítvány által fejlesztett Cassandra-ra esett, amely ráadásul erős elosztott képességekkel is rendelkezik, így különösen alkalmas lesz a napo..
febr. 25
9:46
Stuart Black szerint unalmasak a mai lövöldözős játékok (Game Channel Online)
Nem is olyan régen sikerült tudósítanunk nektek arról a történelmi pillanatról, miszerint a Black valamikori megalkotója, avagy Stuart Black, csatlakozott a Codemasters csapatához, és kiegészülve néhány játékipari veteránnal, egy új lövöldözős akciójáték fejlesztésébe fogott, felhasználva hozzá az Operation Flashpointot is ...
febr. 25
9:48
Hálózati mappák gyors elérése Snow Leopard alatt (plastik media)
Röviden fogalmazok: bugos. Ha Finderben kitallózunk egy hálózati mappát, abból csinálunk a desktopra egy rövid-hivatkozást, 5 esetből 3-szor a Finder lefagyását eredményezi. Két megoldás marad: az első, hogy szépen kitallózzuk továbbra is a hálózati meghajtót (nekem ez sajnos pontosan három kattintással több, mint egyébként), a másik, hogy AppleScriptből írunk egy olyan programot, ami…
febr. 25
9:48
Supreme Commander 2: Kipróbálható a demó, Steamworks támogatással érkezik a teljes verzió (Game Channel Online)
A március hónap, és ezzel együtt sokaknak az esztendő legjobb stratégiájának ígérkezik a Gas Powered Games által 2007-ben életre hívott Supreme Commander széria második darabja, amelyről a mai napon megtudtuk, hogy mögötteseik, avagy a Square Enix, üzletet kötött a Valve brigádjával. Aki tudja, hogy ilyen esetekben milyen s...
febr. 25
9:54
Évi 10 százalékos fizetéscsökkentés Kína legnagyobb mobilszolgáltatójánál (prim)
Évi 10 százalékkal csökkenti a fizetéseket Kína legnagyobb mobilszolgáltatója, a China Mobile, amelynek csaknem 530 millió előfizetője van - jelentette a National Business Daily című kínai lap vállalati forrásokra hivatkozva.
febr. 25
9:56
Tovább nőtt a mobilinternetezők száma januárban (prim)
A három magyarországi szolgáltató mobilinternet előfizetéseinek száma januárban 13 ezerrel 946 ezerre emelkedett, ezen belül az aktív kártyák száma 21 ezerrel 736 ezerre nőtt.
febr. 25
9:57
Itt az Opera 10.5 második bétája (prohardver)
Gyorsan követik egymást a tesztverziók. Az új béta leginkább hibajavításokat tartalmaz.
febr. 25
9:57
kwaak3: Quake 3 Arena port Android-ra (hup.hu)
A Google Code-on érhető el a kwaak3, amely az id Software FPS klasszikusának, a Quake 3 Arena-nak a portolása a Google Android platformjára. A fejlesztő a Nokia N900-ra készült Q3 portot használta fel munkája alapjául. Már az első napon képes volt lefordítani a kódot és betölteni a Q3 főbb funkcióit Android-on. Ezt követően kezdődött a csiszolás, polírozás. A port tulajdonságai, képességei:…
febr. 25
9:58
Az Apple eltávolította az iPhone-ról a cicirázót! (prim)
Felháborodtak a fejlesztők, amiért az Apple kitiltott több ezer, felnőtteknek szánt alkalmazást az iPhone-ra szánt szoftverek online áruházából, az App Store-ból.
febr. 25
10:09
Battlefield: Bad Company 2 - A PC-s változat extrái (GameStar)
A fejlesztők mutatják be, hogy miben különbözik a Bad Company 2 PC-s változata a konzolostól
febr. 25
10:12
Készül a 28 nanométeres Cortex-A9 processzor (prohardver)
Az ARM és a Globalfoundries összefogása révén még idén piacra kerülhetnek az első alacsony fogyasztású és villámgyors Cortex-A9 processzorok.
febr. 25
10:12
Feltörték az adóhivatal adatbankját - politikusok fizetései a neten (prim)
Lett politikusok és köztisztviselők jövedelméről jelentek meg adatok az interneten, miután egy titokzatos csoportnak sikerült feltörnie a lett adóhivatal adatbankját.
febr. 25
10:18
(Letöltések) Battlefield: Bad Company 2 'A PC-s játék' videó (PC Guru)
Egy új Rush-pálya és a PC-s verzió bemutatása a téma ebben a videóban. Video Games | Battlefield: Bad Company 2 | PC Features Walkthrough HD XBox 360 | Playstation 3 | Nintendo Wii (...)

Keresés