2010. május 1. szombat

máj. 1
0:12
Május. Haverok. Mozi. (SG)
Májusban végre elkezdődik az igazi mozis szezon, megérkeznek azok a filmek, melyekre már majd egy éve várunk: feldolgozások, folytatások, 3D.
máj. 1
0:24
(Hírek) Tiberian Twilight tartalmak érkeztek (PC Guru)
A legújabb javítás ingyenes tartalmakkal bővíti a Command & Conquer 4-et, úgyhogy az 1.03-as patch egyben DLC-ként is funkcionálhat.
máj. 1
0:42
(Hírek) Vietnam, Kuba és az északi sarkkör a CoD: Black Opsban (PC Guru)
A Call of Duty: Black Ops az egész világon átívelő kampánnyal fogja kényeztetni a műfaj szerelmeseit, még idén ősszel.
máj. 1
5:18
Királygyalázás miatt őrizetbe vettek egy Facebook-tagot (SG)
A thaiföldi hatóságok őrizetbe vették a kormányellenes tüntetők egyik szimpatizánsát, mert a gyanú szerint a Facebookon megsértette a monarchiát - jelentették be pénteken hivatalosan.
máj. 1
5:20
Chávez twitterezésre biztatja Castrót és Moralest (SG)
Saját internetes sikerén felbuzdulva a Twitter közösségi mikroblog-szolgáltatás használatára hívta fel Hugo Chávez venezuelai elnök Fidel Castro veterán kubai vezetőt és Evo Morales bolíviai elnököt.
máj. 1
5:22
Elássa a csatabárdot a Google és a német kormány (SG)
Sikerült egyezségre jutnia a német kormánynak és Google-nak abban, hogy a Street View utcanézegető alkalmazás addig nem lesz elérhető Németországban, amíg a kényes személyiségjogi kérdésekre megoldást nem találnak.
máj. 1
5:24
Nem fejleszt iPad-riválist a Microsoft (SG)
Mégsem lesz kézzelfogható termék a Microsoft hivatalosan még be sem jelentett, Courier néven emlegetett táblagépéből, jóllehet a kisméretű füzetre hasonlító két képernyős eszközt sokan az iPad riválisának tekintették.
máj. 1
5:26
LTE-bemutató Budapesten (SG)
A néhány éven belül várhatóan hazánkban is elérhető következő generációs mobilhálózatot teszteli a T-Mobile és az Ericsson Budapesten.
máj. 1
6:12
A világ legkisebb digitális fényképezőgépe (SG)
A legegyszerűbb digitális fényképezőgépek miniatűrizációs mániája a Chobi aprócska termékével valószínűleg elérte az ergonómiailag még értelmes végpontot.
máj. 1
9:30
Megjelent az Osmos linuxos portja (hup.hu)
Az Osmos világában porszemcsék vagyunk. A célunk a növekedés, azáltal, hogy másokat bekebelezünk, miközben arra is figyelnünk kell, hogy minket be ne kebelezzenek. Nyugtató és egyben érdekes. Fizika-alapú játékmenet, ambient világ minimalista elektronikus zenével fűszerezve. A játék fejlesztője a napokban bejelentette a linuxos portot. Kiadott egy játszató demót (.deb, 32 bit .rpm, 64 bit .rpm,…
máj. 1
9:42
'Reggelt! 2010. 05. 01. (GameStar)
Éljen május elseje, elseje...lálálá. Tiszta nosztalgikus hangulatba kerültem kora reggel. Eszembe jutott például, hogy nekünk anno még felvonulni is kellett, aztán később már csak sörivás, és virslievés zajlott inkább.
máj. 1
9:57
Nagy felbontású videochat - Ilyet is tud az új Windows Live Messenger (MaHu)
Nagy felbontású videocsevegés, Bing keresési eredmények integrálása, egységes címlista, videoüzenet - néhány az azonnali üzenőprogram újdonságai közül.
máj. 1
10:18
(Hírek) Call of Duty: Black Ops – Az első videó (PC Guru)
Itt van, végre megérkezett a hetedik Call of Duty kedvcsináló trailere.
máj. 1
10:20
(Hírek) Bulletstorm képek érkeztek (PC Guru)
A People Can Fly közzétette az első hivatalos képeket az új játékukból, a Bulletstormból.
máj. 1
10:36
(Letöltések) Call of Duty: Black Ops kedvcsináló videó (PC Guru)
A Call of Duty: Black Ops első videójából bebizonyosodott, hogy legalább egy nagyszabású háború (Vietnam) és pár helyi konfliktus hadműveletiben veszünk majd részt, valamint úgy néz ki, hogy egy vallatás alatt álló kommandós emlékképeiből épül fel a történet, ennek a pórul járt katonának a szerepét (...)
máj. 1
10:38
(Letöltések) Test Drive Unlimited 2 bemutatkozó videó (PC Guru)
Az Eden Studios által készített folytatásban visszatér minden, amit szerettünk az előző részben, csak éppen kicsit szebb és jobb formában. Több kocsit próbálhatunk ki és csinosíthatunk, egy sokkal nagyobb sziget vár arra, hogy felfedezzük. Időjárási jelenségek és törésmodell nehezíti a dolgunk, arró (...)
máj. 1
10:45
Idén is méltó kezekbe kerültek a Hungarnet-díjak (prohardver)
Negyedik alkalommal adták át a Hungarnet-díjat 2010. április 7-én a Networkshop konferencia nyitó ülésén Debrecenben, a Debreceni Tudományegyetemen.
máj. 1
10:54
Elérhető az ingyenes Mechwarrior 4 (GameStar)
A Microsoft végre kötélnek állt, most már mindenki ingyen Mechwarriorozhat.
máj. 1
11:18
Cisco Cleanair - mobil munkavégzés wifi-interferencia nélkül (prim)
A Cisco a hálózati biztonság és a hálózati hozzáférés területén közelmúltban tett bejelentéseket követően most a mobil munkavégzést segítő új termékeket és szolgáltatásokat jelentett be.
máj. 1
11:30
Heti hardverpiac (prohardver)
Alaplapok, adattárak, nyomtatók, érdekes számítógépek és notebookok találhatók a heti kínálatban.
máj. 1
11:36
Hogyan tehetjük biztonságossá az online vásárlást és szerződéskötést? (prim)
Tudta, hogy minden egyes online vásárlás, vagy ingyenes szolgáltatásra, esetleg kedvezményekre jogosító regisztráció elfogadása egyben szerződéskötést is jelent, és akkor fogadjuk el a szerződési feltételeket, amikor sebtében bepipáljuk a feltételek elfogadása mezőt? Mivel a szerződési feltételek általában csak az adott weboldalon találhatók meg, amit többnyire a szerződés feltételeinek…
máj. 1
11:42
Érkeznek a felhasználókhoz az előrendelt OpenBSD 4.7 CD-k (hup.hu)
Hamarosan érkezik az OpenBSD 4.7-es kiadása. Természetesen aki előrendelte a telepítőkészletet, annak hamarabb kerülhet a gépére. Az OpenBSD levlistán régi szokás bejelenteni, ha megérkezett az első előrendelt készlet a felhasználókhoz. Az OpenBSD 4.7 CD készlet először Colorado-ban bukkant fel Matt Zimmerman rövid levele szerint. Az OpenBSD kiadásainak egy részét az eladott telepítőkészletek és…
máj. 1
11:48
Újbb négy Infinity Ward alkalmazott lépett le (GameStar)
Négyen balra el az Infinity Wardtól, egyenesen a Respawn stúdióhoz.
máj. 1
11:54
A kreatív és kulturális ipart támogatná az EU (SG)
Az Európai Bizottság a gazdasági növekedés, az innováció és a munkahely-teremtés tekintetében is számít a két ágazatra. Ezt elősegítendő megfelelő keretfeltételeket dolgoznának ki.
máj. 1
11:56
A H.264 mellett tette le a voksát a Microsoft (SG)
A flash kontra HTML ügyben a redmondi vállalat is szót kért és ez komolyan befolyásolhatja egyik vagy másik technológia sorsát. Szerintük a web jövője a HTML5-ben rejlik.
máj. 1
12:06
Call of Duty: Black Ops - Együtt, nem csak Vietnamban (GameStar)
A hivatalos bejelentés óta kiderül néhány apróság a következő Call of Duty játékról.
máj. 1
12:12
A zenék negyede már a neten kel el (SG)
A gazdasági világválságot és a zenei kalózokat okolja a Nemzetközi Zeneipari Szövetség a rossz eladási adatokért. A globális zenei forgalom egynegyede a digitális szektorból származik.
máj. 1
12:14
Nyílt levélben számolt le a flash technikával Steve Jobs (SG)
Minden eddiginél keményebb módon foglalt állást az Apple kontra Adobe, és a Flash kontra iPhone, valamint iPad ügyben Steve Jobs. Szerinte a Flash alapvetően nem való a hordozható eszközökre.
máj. 1
12:15
Ingyen Android telefon az Adobe alkalmazottaknak (hup.hu)
Úgy fest, hogy nem érte trauma az Adobe-ot, mert Steve Jobs sokadjára is elmondta, hogy nem kell neki az Adobe Flash. A vállalat több forrás szerint is azt tervezi, hogy ingyenes Android telefonokkal látja el munkavállalóit. Csütörtökön a vállalat megerősítette, hogy a májusban megrendezésre kerülő Google I/O konferencián be akar mutatni egy Google Android-on működő Flash verziót. A cég biztos…
máj. 1
12:16
Aszteroidáktól eredhetnek a földi óceánok? (SG)
Első alkalommal találtak vízjeget egy közeli aszteroida felszínén. A felfedezés segíthet magyarázatot adni a Föld óceánjainak keletkezésére.
máj. 1
12:24
A spamküldők szeretik a Linuxot? (prohardver)
Egy statisztika annyit ér, amennyire az adatok elemzője ért a feltárt jelenségekhez.
máj. 1
14:45
Játékszoftver-eladási toplista (2010. 16. hét) (Game Channel Online)
A szoftverpiacon a tavaszi pangás továbbra is tart, hiszen nagy megjelenések híján a vásárló szándékú játékosok kénytelenek az elmúlt hónapok közkedvelt termékeihez fordulni, és azokat beszerezni. Ez az Electronic Artsnak kedvező, hiszen - hasonlóan az elmúlt hetekhez - nagyrészt ismét az ő termékeikből állnak össze a topli...
máj. 1
14:47
A LaCie bemutatta legújabb USB 3.0-ás külső merevlemezét (Game Channel Online)
Elsősorban a kiváló adattárolási megoldásairól ismert LaCie a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a külső adattárolóinak termékpalettáját. A frissen reflektorfénybe állított újdonság a gyártó Rugged szériájának legfiatalabb tagja, a boltok polcain pedig LaCie Rugged USB 3.0 típusjelzéssel fog megjelenni. ...
máj. 1
14:49
Bulletstorm: Megérkeztek az első screenshotok (Game Channel Online)
Pár héttel ezelőtt, április 10. napján derült ki hivatalosan is, hogy a Painkillerrel hírnevet szerző Peaople Can Fly gárdája a Bulletstorm nevű akciójátékon dolgozik már egy ideje. Az Epic Games tulajdonába tartozó lengyel csapatnak a Gears of War PC-s portja óta ez lesz az első megnyilvánulása, és az eddigi információk al...
máj. 1
14:51
A Sapphire bejelentette új HD 5550 Ultimate gyorsítóját (Game Channel Online)
Az Advanced Micro Devices grafikus gyorsítókat felvonultató Sapphire Technology a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a videokártyáinak termékpalettáját. A frissen beharangozott újdonság az AMD ATI Radeon HD 5550-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Sapphire HD 5550 Ultimate típusjelzéssel fog ...
máj. 1
15:48
Splinter Cell: Conviction (SG)
Közel négy évet kellett várnunk, hogy ismét Sam Fisher bőrébe bújva iktassuk ki a rosszfiúkat, azonban a hosszas várakozás kifizetődött. A UbiSoft minden elemében megújította az új felvonást, a Convictiont, ami ugyan nem lett korszakalkotó, mégis a Splinter Cell-sorozat egyik legjobbjaként fogjuk emlegetni.
máj. 1
15:48
Call of Duty: Black Ops: Bejelentés, videó, infóhegyek (Game Channel Online)
Az Activision időben nagy dobra verte, hogy a tegnapot szánják az új Call of Duty epizód bemutatkozó napjának, így mindenki kellően rá bírt készülni a hatalmas eseményre. Magának a játéknak a bejelentésére a délutáni órákban került sor, ám az első videó csak a ma reggeli órákban érkezett meg. A Call of Duty franchise legúja...
máj. 1
15:50
APB: Fizetési modell, megjelenési dátum, előrendelői bónuszok (Game Channel Online)
A Realtime Worlds és az Electronic Arts MMO-ja, az APB, azzal igyekszik kilógni a mezőnyből, hogy nem a bevált és mindenhol alkalmazott fantasy témába csomagolt MMORPG stílusban áll rajthoz, hanem egy nagyvárosi környezetbe helyezett akciójátékként. Két oldal, a rendőrök és a különféle bűnbandák háborúja lesz a középpontban...
máj. 1
16:00
Díjnyertes formatervezésű BenQ V sorozatú LED monitorok (prim)
A legújabb V sorozatú modellek 18,5-tól 24-ig, széles kijelzővel és teljes HD felbontással és iF 2010 design díjas külsővel egészítik ki a LED kínálatot.
máj. 1
16:24
Red Dead Redemption látnivalók (x360,ps3) (Gamer365)
A Red Dead Redemption egyértelműen a rendkívül erősnek ígérkező májusi hónap egyik leginkább várt játéka - vessünk is rá ismét néhány gyors pillantást.
máj. 1
16:26
Egymillió Super Street Fighter IV (x360,ps3) (Gamer365)
Egyértelműen sikeres premierre számít a Capcom a Super Street Fighter IV esetében: a kiadó kerek egymillió példányt szállított le a boltokba a játékból világszinten.
máj. 1
16:54
Call of Duty: Black Ops teaser trailer (GameStar)
Megérkezett kérem az első videó az új Call of Duty epizódból, s rögvest kiderült, hogy Vietnam ezúttal sem kapott főszerepet.
máj. 1
17:54
Split/Second: Videón a survival mód (Game Channel Online)
Már csak hetek kérdése, és az arcade autós játékok rajongói két nagyszerűnek ígérkező csemege közül is választhatnak. A Bizarre Creations az Activision gondozásában tolja piacra a Blurt, míg a Pure-ral bizonyító Black Rock Studio Split/Secondjában a Disney Interactive Studios lát nagy reményeket. A hír címéből kiderülhet, h...
máj. 1
17:56
The Sims 3: Ambitions: Kiparodizált szuperhősök (Game Channel Online)
Az Ambitions még csak a második teljes értékű kiegészítő a The Sims 3-hoz, amely meglepő, hiszen az alapjáték már közel 1 éve megjelent. Ebben a fókusz a foglalkozásokra kerül, kedvenc simjeinket ugyanis végre kísérhetjük a mindennapos munkáik során is, ahol legjobb tudásukat nyújtva próbálnak meg helytállni tűzoltó, postás...
máj. 1
18:21
Három új Lenovo noteszgép arcfelismeréses védelemmel (prim)
A Lenovo G550, 555 és 560 modelljei egy sor kényelmi funkcióval és igen hasznos, többcélú biztonsági arcfelismerési képességekkel rendelkeznek, eltérő teljesítménnyel és kiépítettségben.
máj. 1
18:57
Tölthető az ingyenes Mechwarrior 4 (Game Channel Online)
Végre eljött az a pillanat, amelyre a fanatikusok már tavaly nyár óta vártak. Akkor jelentették be ugyanis az új Mechwarrior játékot, illetve ezzel egy időben a jogokat birtokló Smith and Tinker engedélyezte a MekTek.com rajongói oldalnak, hogy ingyenesen elérhetővé tegye a Mechwarrior 4-et. Amilyen egyszerűen hangzik minde...
máj. 1
19:15
All Points Bulletin - Júliusban indulhat a móka (GameStar)
Hamarabb indulhatunk rendet tenni, esetleg káoszt okozni az All Points Bulletin világába, mint gondoltuk.
máj. 1
19:15
Energiabajnok: mindössze 10 wattos PC az Inteltől (prim)
Ha nem vágyunk erőgépre, érdemes megfontolni az Intel Atom alapú D410PT rendszert, mely mind méretében, mind fogyasztásában csúcstartó: mindössze 170x170 milliméteres és 10 wattot fogyaszt.
máj. 1
20:00
Hamarosan érkeznek a G.Skill új Phoenix SSD tárolói (Game Channel Online)
A G.Skill International a napokban bejelentette, hogy piacra dobja az idei CeBIT rendezvényen már kiállított, G.Skill Phoenix névre keresztelt szilárdtest-meghajtó (SSD) szériáját. A frissen beharangozott sorozatnak jelenleg három tagja van, amik különböző tárolókapacitással rendelkeznek, a közös jellemzőjük viszont, hogy m...
máj. 1
20:45
Percenként 156 lapot szkennel a Konica Minolta bizhub C652DS (prim)
Az új multifunkciós berendezés duplex szkennerrel és a kivételes, maximálisan 156 lap/perces szkennelési sebességgel a C652DS ideális archiváló megoldás nagyobb munkacsoportoknak.

Keresés