Hírarchívum - Számítástechnika - 2010 március

2010. március 1. hétfő

márc. 1
0:45
Elm utcai támogatás a Resident Evil 4 első képsorainak (SG)
A Rémálom az Elm utcában című horrorra jegyet váltók láthatják először a Resident Evil: Afterlife előzetesét, ugyanis első körben az április végén mozikba kerülő film kópiáihoz csatolják a trailert.
márc. 1
0:54
Újabb meglepetés: Opera 10.5 RC2 (b3292) (magyaropera.blog.hu)
Nem gondoltam volna, hogy az eddigi fejlesztési sebességre még rátesznek egy lapáttal, de sikerült: bár ma már volt egy RC, úgy tűnik, hogy még március 1-je előtt ki akartak adni egy újabbat. Örömteli hír számunkra, hogy ez már tartalmazza a Unite fordításokat is, és egy újabb adag hibajavítást hozott (valamikor aludni is szoktak ezek a srácok amúgy?) Lássuk, mi változott az újabb kiadásra jelölt…
márc. 1
1:21
Újabb esélyes a Flash rendezésére (SG)
Greg Berlanti lehet a befutó a nagyon gyorsan közlekedő Flash történetének megrendezésére. Persze egyelőre még nem jelentették be hivatalosan, hogy elkészülne a Flash-mozifilm.
márc. 1
1:25
Új sorozatokban a Battlestar Galactica sztárjai (SG)
Négy, korábban a Battlestar Galacticában is szereplő színész talált magának állandó jellegű munkát új és már meglévő tévésorozatokban. A kínálat krimitől a scifiig terjed.
márc. 1
1:54
[hirdetés] Legkisebb kisvállalkozói havidíj a Pannontól: 990 Ft/hó! (hup.hu)
Ne a beszélgetések idején spóroljon! Az Üzleti Mikro S tarifacsomagot a kisvállalkozóknak fejlesztettük: mobiltelefonáljon alacsony, 990 forintos havidíjért, tarifahűség nélkül. www.pannon.hu/uzleti
márc. 1
2:15
Öt új scifisorozat a magyar scificsatornán (SG)
Régi és mai scifiket is láthatunk újonnan az AXN SCIFI-n, mely tavasszal igencsak beleerősít, ami az újdonságokat illeti. Leginkább az angol scifisorozatok hívei lesznek elkényeztetve.
márc. 1
3:00
Gyorshír: Opera 10.5 RC4 (magyaropera.blog.hu)
Megjegyzés: Már az RC4 is megérkezett. Mindössze 2 hibát javít, így nem kap külön postot. Az alsó linkek cserélve. Itt az eredeti post. Változások listája: User JS/Browser JS probléma javítva. DSK-284257 DEP (Data Execution Prevention) üzenet. DSK-284262 Duplaklikk elküldött levélen összeomlást okozott. US-1881 A Unite alkalmazások fordításai nem voltak benne a korábbi RC-kben. CORE-28211…
márc. 1
6:09
Akár 144 petabyte adat egyetlen CompactFlash-kártyán (SG)
Új dimenziókat nyit meg az adattárolásban az új CompactFlash szabvány, mely hetővé teszi, hogy egy CF-kártyán akár 144 petabyte adat is tárolható legyen.
márc. 1
6:18
Elindult (majd leállt) az Ügyfélkapu 2 (prohardver)
Úgy volt, hogy ma hajnaltól már az új felületű és szerkezetű kormányzati portálon intézhetik az állampolgárok elektronikus úton az ügyeiket.
márc. 1
7:03
Lezajlott a X. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny (prog.hu)
[CH24] Sikeresen lezajlott február 27-én a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete által rendezett X. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny internetes előválogatója. A 7 feladatot legsikeresebben a Warm Apple Pie - Charles University nevű szlovák csapat teljesítette, míg a l..
márc. 1
7:33
Már hamisítják a Microsoft ingyenes vírusirtóját (pcforum.hu)
márc. 1
7:54
Reggelt! 2010. 03. 01. (GameStar)
Kellemes márciusi hétfő reggelt mindenkinek! A tavasz viszont még csalóka, hiszen a héten még ellátogat hozzánk a tél. Igaz, senki sem hívta.
márc. 1
7:57
Tudj meg mindent az IBM tárolómegoldásairól! (x) (hup.hu)
A március 11-én zajló IBM Tároló Megoldások Fórumon az IBM szakemberei, partnercégek és felhasználók mutatják be a vállalat legújabb adattárolási technológiáit, termékeit és megoldásait. A rendezvény kiváló alkalmat nyújt olyan ismeretek megszerzésére, melyek segítenek korszerű IT-rendszerek kialakításában és működtetésében. A Fórumon sikeresen megvalósított IBM-tárolómegoldásokról szóló előadások…
márc. 1
8:12
Ma nyílik a hannoveri CeBIT informatikai kiállítás és vásár (SG)
A fejlett technológiai ágazatok fellendülésének reményében nyílik meg hétfőn Hannoverben a világ legnagyobb informatikai szakvására a CeBIT.
márc. 1
8:14
Milliárdos károkat okoznak évente a kibertámadások (SG)
A levélszemetek és a számítógépes rendszerek ellen indított kibertámadások az elmúlt évben vállalatonként átlagosan 2 millió dollárt, azaz mintegy 396 millió forintnyi veszteséget okoztak - derül ki egy friss kutatási eredményből.
márc. 1
8:16
Rögös utat járt be a copernicium (SG)
Egy új név jelent meg a periódusos táblán, a copernicium, a 112-es rendszámú elem, ami nem kevesebb, mint 14 éves múltra tekint vissza.
márc. 1
8:30
Ember embernek farkasa (GameStar)
Poszt-apokaliptikus leírás kicsit másképp.
márc. 1
8:36
Ma kezdenek el "bekrepálni" a korai Windows 7-ek (pcforum.hu)
márc. 1
8:42
Barkácsbolt lett az év webáruháza (MaHu)
Az Év Kereskedelmi Webáruháza 2009. díjat nyerte el a Praktiker webshopja az Országos Kereskedelmi Szövetség pályázatán. A felhasználóbarát webáruház száz százalékig hazai fejlesztés, minden eleme magyar programozók munkáját dicséri.
márc. 1
8:48
Tömegesen érkeznek a miniegerek (prohardver)
A Microsoft három BlueTrack-es megoldással, míg a Trust a színes Nanou családdal jelentkezik.
márc. 1
9:03
Hát már mindenki twitterezik?... (PCWorld)
Rugdalózó magzat és ugató kutya az interneten.
márc. 1
9:03
Windows XP SP2, Windows 2000 és Vista RTM: nincs tovább (prohardver)
Az idén több régebbi Windows támogatási ciklusa véget ér, itt az idő frissíteni – mondja a Microsoft.
márc. 1
9:06
Ma nyílik a hannoveri CeBIT informatikai kiállítás és vásár (prim)
A fejlett technológiai ágazatok fellendülésének reményében nyílik meg hétfőn Hannoverben a világ legnagyobb informatikai szakvására a CeBIT.
márc. 1
9:06
LG GW620 - belépés a klubba (prohardver)
Az LG első Android rendszerű gépén rögtön saját fejesztésű a kezelőfelület. A QWERTY gombsor pedig hibátlan.
márc. 1
9:06
Metro 2033: Ölj, vagy téged ölnek meg (Game Channel Online)
A Metro 2033 egy kemény játék lesz. Mindezt nem csak azért húzhatjuk rá az alkotásra, mert keletről érkező termékről beszélünk, hanem azért, mert roppant brutális, illetve realisztikus formában mutatják be a fejlesztők azt a poszt-apokaliptikus világot, amelyet Dmitriy Glukhovskiy népszerű orosz író korábban regény formájáb...
márc. 1
9:08
Középpontban a 3D a hannoveri CeBIT-en (prim)
Fejlettebb okostelefonok, olcsóbb számítógépek mellett a környezetvédelem és a háromdimenziós technológia áll a középpontban a világ legnagyobb informatikai vásárán Hannoverben március 2-6. között.
márc. 1
9:08
Samsung Corby kagyló hivatalosan is (prohardver)
A nagyobbik dél-koreai gyártó hivatalosan is bemutatta a Corby sorozat első kagyló tagját.
márc. 1
9:08
Splinter Cell: Conviction: A csúszások miatt sokkal jobb lesz a játék (Game Channel Online)
Sam Fisher legújabb kalandja, amely majdan áprilisban, a Splinter Cell: Conviction keretein belül fog megelevenedni, bizony óriási csúszásokat szenvedett el az évek folyamán. Akárhányszor bejelentésre került az újabb jégre tétel, sajnos konkrét érveléseket sosem kaptunk az eset kapcsán, így joggal gondolhattuk azt, hogy a U...
márc. 1
9:09
Több biztonsági hibát is javít a PHP 5.2.13 (prog.hu)
A PHP fejlesztői a múlt hét végén kiadták az 5.2.x-es sorozat legújabb frissítéssét, amely három tucat egyéb bug mellett több biztonsági jellegű hiba javítását is tartalmazza. A PHP 5.2.13-ban foltozott rések és egyéb hibák részletes listája a szoftver kiadási jegyzeteiben olvasható, letöltés szok..
márc. 1
9:10
Silent Hunter 5: Akár egy igazi kapitány (Game Channel Online)
Szinte már csak napok választanak el minket a Silent Hunter 5 megjelenésétől, hiszen elméletileg a jobb helyeken már a héten megvásárolható lesz a program, így az illetékesek még éppen időben vannak egy friss trailer bemutatásával, amely a hétvége folyamán szállingózott be hozzánk. A néhány másodperces mozgóképen teljesen i...
márc. 1
9:39
A Hotmail nem bír a Waledac-zombikkal (PCWorld)
A legfrissebb adatok szerint a Microsoft fellépése a Waledac botnet ellen nem volt annyira sikeres, mint amennyire arra korábban számítani lehetett.
márc. 1
9:42
A Magyar Telekom igazgatósága 74 forint osztalékot javasol (prim)
A Magyar Telekom igazgatósága részvényenként 74 forint - a tavalyival megegyező - osztalékot javasol elfogadásra a társaság idei közgyűlésének - közölte a Magyar Telekom a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.
márc. 1
9:44
Elrendelte a kormány az NDK megvalósítását (prim)
Elrendelte a kormány a Nemzeti Digitális Közmű (NDK) projekt megvalósítását, amelynek köszönhetően Magyarország összes településén 6 és 10 megabit/szekundum közötti sávszélességű internet lesz elérhető - jelentette be Baja Ferenc infokommunikációért felelős kormánybiztos pénteken sajtótájékoztatón.
márc. 1
9:46
Ellenőrizni kell a nyomtatványok kitöltésére használt számítógépeket (prim)
Ellenőrizniük, szükség esetén pedig frissíteniük kell a személyi számítógépek operációs rendszereit azoknak, akik az általános nyomtatványkitöltő programot (ÁNYK) használják, mert egyes gépeken nem lehet majd futtatni a program új verzióját július 1-jétől - hívja fel a figyelmet az APEH.
márc. 1
10:00
Márciustól határt lehet szabni a mobilinternet-roaming költségeknek (prim)
Március elsejétől a mobilszolgáltatóknak valamennyi, az Európai Unió területén mobilinternet-roamingot használó ügyfelük számára lehetővé kell tenniük, hogy a szolgáltatás igénybe vételekor választhassanak egy olyan felső határt, amelynél az adott időszakban csak a fogyasztó külön kérésére lehet magasabb az adatforgalomért fizetendő számla - derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH)…
márc. 1
10:09
Aliens: Colonial Marines: Talán most már tényleg elkészül (Game Channel Online)
Legutoljára éppen majdnem egy évvel ezelőtt kaptunk híreket a Gearbox által gondozott Aliens: Colonial Marines nevű projektről, amelyet rengeteg halálhír előzött meg, ám a Gearbox elnöke, Randy Pitchford akkor is cáfolta ezek igazságtartalmát, állítása szerint ugyanis folyamatosan készült a projekt, de - ma már tudjuk, hogy...
márc. 1
10:09
Gyorsabb Atom processzort mutatott be az Intel (prohardver)
A netbookokba szánt családban ez a legmagasabb órajelű chip. Kis lépés az Intelnek.
márc. 1
10:11
Just Cause 2: Szabotáljunk vadászgépet (Game Channel Online)
Egy újabb friss Just Cause 2 trailer látott napvilágot a mai nap folyamán, amely egy feljavított gameplay mozgókép, tartalmát tekintve pedig az alkotás egyik opcióját prezentálja számunkra, méghozzá a vadászgép-szabotálást, amely bár nekünk csak néhány gombnyomás lesz a programban, ehhez azért sokkal több fog kelleni. Ez de...
márc. 1
10:12
Zsebkönyvtár - iRiver Story e-book olvasó (IT-Extreme)
Az iRiver neve jól cseng az MP3 lejátszók piacán, ám a cég könyvolvasója esztétikus külsővel rendelkezik ugyan, de számtalan hiányosság nehezíti a használatát...
márc. 1
10:18
Milliárdos károkat okoznak évente a kibertámadások (prim)
A levélszemetek és a számítógépes rendszerek ellen indított kibertámadások az elmúlt évben vállalatonként átlagosan 2 millió dollárt, azaz mintegy 396 millió forintnyi veszteséget okoztak - derül ki egy friss kutatási eredményből.
márc. 1
10:18
Videón a piac legolcsóbb mobilja (prohardver)
Működés közben is látható a parányi kijelzővel szerelt Vodafone 150.
márc. 1
10:33
A legjobb grafikus és multimédiás alkalmazások a márciusi PCWorldben! (PCWorld)
Márciusi számunkban többek között rengeteg hasznos szoftverről és a legújabb hardverekről is olvashatnak, illetve fény derül arra is, hogy melyek a legmegbízhatóbb gyártók.
márc. 1
10:35
NVIDIA Optimus-os notesz az ASUS-tól (PCWorld)
Az N71 érdekessége a két grafikus vezérlő, és a megfizethető ár.
márc. 1
10:36
Ion 2-es Shuttle nettop fog bemutatkozni a CeBIT-en (prohardver)
Az elegáns, fekete XS35-be optikai meghajtó is került.
márc. 1
10:36
Az amerikai titkosszolgálat elavult számítógépeket használ (prim)
Az amerikai elnök biztonságára ügyelő titkosszolgálat az ABC News pénteki jelentése szerint elavult számítógépeket használ, amelyek megbízhatatlanságuk miatt csak 60 százalékos kihasználtságúak.
márc. 1
10:36
Tarolt A próféta a francia Oscaron (SG)
A francia Oscar-díjnak számító César-díj idei nagy győztese Jacques Audillard rendező A próféta című börtöndrámája, amely kilenc szobrot nyert el a szombat este Párizsban rendezett gálán.
márc. 1
10:36
FFXI: Új kiegészítők jönnek (Gamer365)
Bár a Square Enix már javában készíti a következő MMO zászlóshajót, a Final Fantasy XIV-et, a jelenlegi FFXI-es játékosoknak sem lehet oka panaszra, hiszen idén jönnek még kiegészítők a játékhoz.
márc. 1
10:38
Áprilisban SPSS konferencia Budapesten (prim)
Bár az SPSS-t az IBM felvásárolta, úgy látszik, a következő konferenciáját továbbra is saját neve alatt tarjta meg az SPSS.
márc. 1
10:38
Mennyiért vehetünk 3D-s tévét? (SG)
Március közepén jelennek meg először a hazai márkaboltokban a 3D-s televíziók; 500-600 ezer forintért árulják majd a készülékeket. Az újfajta készülékek megjelenése forradalmat jelent a televíziózásban.
márc. 1
10:51
A legjobb grafikus és multimédiás alkalmazások a márciusi PC Worldben! (PCWorld)
Márciusi számunkban többek között rengeteg hasznos szoftverről és a legújabb hardverekről is olvashatnak, illetve fény derül arra is, hogy melyek a legmegbízhatóbb gyártók.

Keresés