2010. március 1. hétfő

márc. 1
6:57
"Előbb-utóbb mindenkit kinyírnak" - Interjú Spiró Györggyel (Spa Trend Online)
Spiró Györgynek a hétvégén két bemutató is kötődik a nevéhez. Tegnap az Új Színház mutatta be Steinbeck Édentől keletre című művét az ő adaptációjában, ma pedig a Budapesti Kamaraszínház Shure Stúdiójában a Jeruzsálem pusztulása című darab premierje lesz, melyet eredetileg Katona József írt, de Spiró annyira belenyúlt, hogy társszerzőnek tekinti magát. Azt mondja, hogy az irodalom legfontosabb…
márc. 1
6:59
Palya Bea új lemezzel jelentkezik (Spa Trend Online)
Én leszek a játékszered címmel új lemezzel jelentkezik a neves énekesnő, Palya Bea.
márc. 1
7:01
Finomítani kell a klímatörvényt? (Spa Trend Online)
Az éghajlatvédelmi kerettörvényhez benyújtott módosító javaslat nem eltörölni, csupán finomítani szeretné a törvénytervezetet - mondta el lapunknak Magda Sándor, szocialista képviselő. Hozzátette, ha az Országgyűlés az eredeti formában fogadta volna el a klímatörvényt, az ellehetetlenítette volna a Mátrai, a Vértesi és valamennyi széntüzelésű erőmű hosszú távú működését.
márc. 1
7:15
Paranoia vagy mozaik (Spa Trend Online)
Tévénéző...
márc. 1
7:17
Nézőcsúcsot döntött az Avatar (Spa Trend Online)
A hazai mozitörténelmet is átírja James Cameron nemrégiben bemutatott digitális filmeposza, az Avatar.
márc. 1
10:57
Az őrült DiCaprióra kíváncsi Amerika (Metropol)
Második hete vezeti a észak-amerikai kasszasikerlistát Martin Scorsese Viharsziget című thrillere: a hét végén 22,2 millió dolláros (4,4 milliárd forintos) bevétellel került a mozis toplista élére. A nemzetközi piacon az Avatar megőrizte uralkodó szerepét.
márc. 1
11:09
3D-ben jön Shrek! - Az ogre nyitja a New York-i fesztivált (Spa Trend Online)
A Shrek animációs filmsorozat negyedik részével nyílik meg áprilisban a New York-i Tribeca Filmfesztivál.
márc. 1
12:39
Nyugat-európai turnéra indult a Győri Balett (Spa Trend Online)
Nyugat-európai turnéra indult a Győri Balett hétfőn; az együttes Ausztriában, Németországban és Svájcban összesen 18 előadást tart három és fél hét alatt.
márc. 1
12:41
Kellene tizenkét tisztességes film (Spa Trend Online)
Panamák lápvilágát, sógorkomaságot, közéleti visszásságokat tár elénk Makk Károly legújabb filmje az Így, ahogy vagytok, amely egy vidéki polgármester történetével tart tükröt jelenünknek. Az alkotás parádés szereposztással büszkélkedhet és egyszerre szól egy köztisztviselő (Cserhalmi György) megzsarolásáról és a szerelemről, amelyet egy tébláboló, helyét nem találó, ukrán lány iránt érez…
márc. 1
13:21
Elkészült az idei POSZT versenyprogramja (Metropol)
A X. Pécsi Országos Színházi Találkozót az idén a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa projekthez kapcsolódón rendezik meg, hét nagyszínpadi és hét kamaraszínházi produkció száll versenybe június 3. és 12. között.
márc. 1
13:39
Belebukhat a negatív kampányba A bombák földjén (Metropol)
Bár a szakértők szerint a legtöbb Oscar-szavazat már beérkezett az Amerikai Filmakadémia tagjaitól, a díj egyik nagy esélyese, A bombák földjén egy „ostoba” húzás miatt bukhat el, mivel egyik producere negatív kampánnyal akarta előtérbe tolni a filmet.
márc. 1
14:45
Monodráma fesztivál Egerben (Spa Trend Online)
Az Egri Tavaszi Fesztivál Keretében immár ötödik alkalommal rendez monodráma fesztivált az egri Gárdonyi Géza Színház.
márc. 1
15:27
Megvan Colin Firth BAFTA-nyerő hűtőgépszerelője (Metropol)
Megvan az a hűtőgépszerelő, akinek kulcsszerepe volt Colin Firth legutóbbi filmdíjában. A Brit Film- és Tévéművészeti Akadémia (BAFTA) február végi fényes londoni díjkiosztóján a neves brit színész a legjobb férfi főszereplőnek járó idei elismerést érdemelte ki az A Single Man című filmben nyújtott alakításáért.
márc. 1
17:18
Jövőre már hárman válogatnak a POSZT-ra (Infostart)
A Magyar Színházi Társaság Nyilvánosságra hozta az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó, azaz a POSZT versenyprogramját. 120 színielőadás megtekintése után 14 előadást válogatott a fesztivál műsorába Fáy Miklós újságíró, zenekritikus.
márc. 1
17:45
A Kogart Kortárs Művészeti Gyűjtemény második éve (Spa Trend Online)
Tavaly 91 művész 130 alkotásával gyarapodott a Kogart Kortárs Művészeti Gyűjtemény. A kollekció új darabjait keddtől láthatja a közönség a budapesti Kogart Ház kiállításán, amelyen szerepel az a 20 műtárgy is, amelyet március közepén jótékonysági árverésen adnak el.
márc. 1
17:51
Magyar dokumentum- és rövidfilmfesztivál Los Angelesben (Metropol)
Első ízben rendezik meg a Los Angeles-i Magyar Dokumentum- és Rövidfilmfesztivált idén március 25. és 31. között.
márc. 1
19:21
Az új Rolling Stones-lemez igazi gyűjtői különlegesség (Infostart)
Tíz, korábban soha nem hallott dallal bővíti ki Exile on Main St. című lemezének új kiadását a Rolling Stones. Sebők János zenekritikus szerint az 1972-ben megjelent dupla album a zenekar egyik legjelentősebb munkája volt, a mostani megjelenés pedig nem jelent mást, mint, hogy Mick Jaggerék kinyitják a Rolling Stones-archívumot.

2010. március 2. kedd

márc. 2
6:39
A testek vonzásában (Spa Trend Online)
A Don Giovanni a harmadik Mozart-opera, melyet Fischer Iván zeneigazgató és a Budapesti Fesztiválzenekar színre vitt.
márc. 2
6:57
Oscar-díj: belebukhat a negatív kampányba A bombák földjén (Spa Trend Online)
Bár a szakértők szerint a legtöbb Oscar-szavazat már beérkezett az Amerikai Filmakadémia tagjaitól, a díj egyik nagy esélyese, A bombák földjén egy "ostoba" húzás miatt bukhat el, mivel egyik producere negatív kampánnyal akarta előtérbe tolni a filmet.
márc. 2
6:59
Csík Zenekar a Müpában (Spa Trend Online)
A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben szerda este a Csík Zenekar ad koncertet.
márc. 2
7:01
Izgalmas filmes rakománnyal közeledik a Titanic (Spa Trend Online)
Az év eleji filmfesztivál-dömping április 8. és 18. között a Titanic gazdag rakományát hozza el Budapestre: a vígjátéktól a krimiig, a társadalmi drámától a felnőtteknek szóló animációs filmig a változatos műfajú filmeket mutatnak be a világ minden tájáról, Chilétől Kínán át Svédországig.
márc. 2
7:39
Vásáry André megtartotta stílusát (Metropol)
A Csillag születik férfiszopránja, Vásáry André megjelentette a lemezét.
márc. 2
9:45
Bin-Jip: új zenekarban Harcsa Veronika (Metropol)
Először ad koncertet a Bin-Jip: az underground elektronikus zenét játszó formáció, amelynek énekesnője Harcsa Veronika, pénteken mutatja be az A38-on első, még megjelenésre váró albumát.
márc. 2
10:51
Bemutatkozik a Bin-Jip: új zenekarral lép színpadra Harcsa Veronika (Spa Trend Online)
Először ad koncertet a Bin-Jip: az underground elektronikus zenét játszó formáció, amelynek énekesnője Harcsa Veronika, pénteken mutatja be az A38-on első, még megjelenésre váró albumát.
márc. 2
11:45
Báthory-maraton az Egri Tavaszi Fesztiválon (Spa Trend Online)
Három egymást követő estén játssza a Báthory Zsigmond erdélyi fejedelem életét és korát bemutató trilógiát az egri Gárdonyi Géza Színház márciusban; a Báthory-maraton keretében a három különálló darab végül eggyé integrálódik - mondta el Csizmadia Tibor, a teátrum igazgató-főrendezője.
márc. 2
12:21
Női szemmel (Spa Trend Online)
Némi késéssel, de elindult a közszolgálati televízióban a Női szemmel című heti magazinműsor.
márc. 2
12:39
Chopin a Wall Street-i tőzsdecápáknak (Spa Trend Online)
Bár első pillantásra nem tűnhet magától értetődő választásnak, hogy Chopin születésének 200. évfordulójáról a Wall Streeten emlékezzenek meg, a "tőzsdecápák" egy héten át most mégis a lengyel komponista zenéjével találkozhatnak a világ egyik legjelentősebb pénzpiaci központjának tartott utca épületeiben.
márc. 2
14:09
Kertész Imre legszemélyesebb dolgait ismerhetjük meg (Spa Trend Online)
Kötet jelent meg Kertész Imre Nobel-díjas író és a svájci irodalmár, Eva Haldimann két és fél évtizedes levelezéséből. A Magvető Kiadó által gondozott könyv hétfői bemutatóján a tervek szerint az író is részt vesz és felolvas készülő regényéből.
márc. 2
16:15
Lesz VOLT (Spa Trend Online)
A külföldi sztárok közül Billy Idol és a Massive Attack, a magyar könnyűzene élvonalából Ákos és a Quimby is már biztosan fellép az idei VOLT Fesztiválon, amelyet június 30. és július 3. között rendeznek meg Sopronban.
márc. 2
16:39
Billy Idol az idei VOLT Fesztiválon (Metropol)
A külföldi sztárok közül Billy Idol és a Massive Attack, a magyar könnyűzene élvonalából Ákos és a Quimby is már biztosan fellép az idei VOLT Fesztiválon, amelyet június 30. és július 3. között rendeznek meg Sopronban.
márc. 2
18:03
Dustin Hoffman tévésorozatban (Spa Trend Online)
Dustin Hoffman szerepet vállalt egy, a lóversenyek és a szerencsejáték világában játszódó HBO-sorozatban.
márc. 2
18:09
Dustin Hoffman tévésorozatban szerepel (Metropol)
Dustin Hoffman szerepet vállalt egy, a lóversenyek és a szerencsejáték világában játszódó HBO-sorozatban.
márc. 2
19:03
Idén is lesz Volt, jön Billy Idol és a Massive Attack (Infostart)
A külföldi sztárok közül Billy Idol és a Massive Attack, a magyar könnyűzene élvonalából Ákos és a Quimby is már biztosan fellép az idei VOLT Fesztiválon, amelyet június 30-a és július 3-a között rendeznek meg.
márc. 2
20:15
A megmérgezett folyó - kiállítás Brüsszelben (Metropol)
A megmérgezett folyó címmel a tíz évvel ezelőtti tiszai ciánszennyezés következményeit bemutató dokumentumfotó-kiállítás nyílt kedden Brüsszelben az Európai Parlament (EP) székházában, részben az MTI fotóriporterei által készített felvételek felhasználásával.

2010. március 3. szerda

márc. 3
2:09
Kati Marton könyve szüleiről, az 50-es és a 60-as évekről (Spa Trend Online)
Könyvet írt a kommunista korszak elől Magyarországról az Egyesült Államokba menekült újságíró szüleiről Kati Marton; a magyar származású amerikai szerző A nép ellenségei című kötete a napokban jelent meg a Corvina kiadónál.
márc. 3
6:57
Kísérleti régészet vagy a múlt díszlete (Spa Trend Online)
Sokszínű ország hazánk, így várúrból is akad nem egy még a huszonegyedik században is. Taródi István, aki kétkezi munkával épített várat Sopronban, nemrég hunyt el - örökségét a hírek szerint fiai viszik tovább. Igazságtalanul kapta a "Bolondvár" elnevezést, mint hazánk számos építménye, vára, furcsa villája, különös családi háza - hisz a historizáló épületek legalább olyan gyakoriak, mint a…
márc. 3
7:15
A film után könyvben az Egek ura (Spa Trend Online)
Gördülékeny, könnyed stílus, élvezetes természetesség marasztalja kézben az Egek ura című amerikai bestsellert.
márc. 3
8:51
A rendezőé a döntés (Metropol)
Az idei év várva várt filmjei közé tartozik Martin Scorsese legújabb rendezése, a hazai mozikban holnaptól látható Viharsziget, amleyben Leonardo DiCaprio, Ben Kingsley és Michelle Williams kapott főszerepet.
márc. 3
11:27
A filmguru szerint Sandra Bullock és Jeff Bridges viszi az Oscart (Spa Trend Online)
Roger Ebert Pulitzer-díjas chicagói filmkritikus szerint idén Kathryn Bigelow rendezése, A bombák földjén, valamint Sandra Bullock és Jeff Bridges kapja az Oscar-díjat.
márc. 3
12:21
Bolha a fülbe - Színházi bemutató Szegeden (Spa Trend Online)
Pénteken mutatják be Georges Feydeau Bolha a fülbe című vígjátékát a Szegedi Nemzeti Színházban Csiszár Imre rendezésében, a főszerepeket Gregor Bernadett és Borovics Tamás játssza.
márc. 3
12:45
Kortárs magyar filmek hete a Vajdaságban (Metropol)
Az idei és a tavalyi magyar filmszemlén bemutatott alkotásokból tartanak vetítéssorozatot a Vajdaság nyolc településén.
márc. 3
12:57
Visszatér Párizsba a Ring, Wagner tetralógiája (Spa Trend Online)
Több évtized után visszatér a párizsi operába Wagner tetralógiája: a Nibelung gyűrűjének prológusa, A Rajna kincse március 4-től 28-ig nyolc alkalommal kerül színre az Opéra Bastille-ban.
márc. 3
13:03
Meglepetésekkel teli koncertre készül a Csík zenekar (Infostart)
Lovasi András, Dresch Mihály és Kiss Tibor is fellép a Csík zenekar szerda esti koncertjén, amelyet legújabb számaiból és régi slágereiből a Művészetek Palotájában ad az együttes.
márc. 3
14:09
Tizennégy családi festményt adott vissza a Nemzeti Múzeum (Spa Trend Online)
Bírósági kötelezés alapján tizennégy, a XVIII-XIX. századból származó családi festményt adott vissza a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) a tulajdonos Sigray-család képviselőinek szerdán Budapesten, végrehajtó jelenlétében.
márc. 3
15:21
Miskolci Operafesztivál - Bartók+Európa (Spa Trend Online)
Európa 27 országa jelenik meg valamilyen produkcióval a 10. miskolci nemzetközi operafesztiválon, amelyet június 9. és 20. között rendeznek meg.
márc. 3
15:45
Lángszóró, stroboszkóp, Rammstein (Metropol)
Budapestre is elhozza híres pirotechnikai arzenálját a Rammstein; a hard rockot és az indusztriális metált az elektronikával vegyítő, botrányos szövegeiről és fotóiról is ismert német zenekar március 16-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.
márc. 3
15:57
A tűzzel játszanak - jön a Rammstein! (Spa Trend Online)
Budapestre is elhozza híres pirotechnikai arzenálját a Rammstein. A hard rockot és az indusztriális metált az elektronikával vegyítő, botrányos szövegeiről és fotóiról is ismert német zenekar március 16-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.
márc. 3
16:33
Nők nem könnyen jutnak az álomgyárba (Spa Trend Online)
Kathryn Bigelow Oscar-történelmet írhat, ha vasárnap a női filmesek közül elsőként elnyeri a legjobb rendező díját.
márc. 3
16:39
Zöld kacsák és kutyák a Műcsarnokban (Metropol)
A manga, a film noir, a granny és a showtime elnevezésű trendek jelennek meg a budapesti Műcsarnokban rendezett 13. Lakástrend és Design Kiállításon csütörtöktől vasárnapig.
márc. 3
18:09
Digitalizálásba kezd a Szépművészeti Múzeum (Metropol)
Tizenkétmillió forint értékben vásárolt digitális technikát a Szépművészeti Múzeum annak érdekében, hogy világhírű gyűjteménye az interneten, illetve nemzetközi képügynökségeken keresztül is megismerhetővé váljon.

Keresés