2010. március 5. péntek

márc. 5
6:39
A múzsa második élete (Spa Trend Online)
A debreceni Modemben május 23-ig látható a Rockenbauer Zoltán által rendezett Másik Csinszka című kiállítás. A szerző nemrégiben megjelent A halandó múzsa című könyvében feldolgozta Csinszka Ady utáni életét.
márc. 5
6:41
Rost Andrea tavasszal tartja első mesterkurzusát (Spa Trend Online)
Brüsszel, Firenze és Tokió színpadait hátrahagyva a berlini Collegium Hungaricumban kezdte meg fellépéseinek sorozatát Főpróba című estjével Rost Andrea.
márc. 5
6:57
A jubileumi Berlinale sikerszámai (Spa Trend Online)
A jubileumi 60. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál vetítéseinek látogatottsága új csúcsokat állított fel, közölte lapunkkal a Berlinale sajtóosztálya.
márc. 5
7:39
Sosem hallott hangzásra készül Serj (Metropol)
Régi-új dalokkal adta ki második szólólemezét a System of a Down (egykori?) frontembere, Serj Tankian. Az Elect the Dead Symphony címet viselő korongon az első, Elect the Dead-album dalai hallhatók szimfonikus zenekari hangszerelésben, néhány eddig ki nem adott dallal társítva. Serjet inspirálta és megtisztelte ez a munka - de már következő lemezén is dolgozik.
márc. 5
9:57
Múzeum lett a Sziklakórház (Infostart)
Megkapta az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól (OKM) a muzeális intézményi működési engedélyt a budai Várhegy gyomrában működő Sziklakórház - Titkos Légókórház és Atombunker című kiállítás.
márc. 5
10:15
Einstein felesége lesz Csuja Imre (Infostart)
Vallai Péter és Csuja Imre főszereplésével péntek este mutatja be az RS9 Színház Podmaniczky Szilárd új drámáját Albert Einstein paprikáskrumpli címmel. Az abszurd történet a világ leghíresebb tudósának különös, de sikertelen házasságát mutatja be paprikáskrumpli készítés közben. Einsteinnek szerb származású, első feleségétől, Mileva Mariætól három gyermeke született, és válásuk után a fizikus…
márc. 5
12:03
Oscart a Brygantik nácijának! (Spa Trend Online)
Cannes óta cukkolom Christoph Waltzot: nincs igazság a földön, ha nem győz az általa alakított náci! Azóta, mióta ez a Londonban élő, immár Hollywoodban dolgozó, eredetileg bécsi színpadi színész A becstelen brygantik első húsz perce alatt véglegesen bevéste a nevét a memóriánkba.
márc. 5
13:15
Nem mindig jár pénz és csillogás az Oscar-díjjal (Spa Trend Online)
Az amerikai filmipar legrangosabb kitüntetése, az Oscar-díj nem mindig hoz pénzt, dicsőséget és sikeres szerepeket annak a színésznek, aki az áhított szobrocskát átveheti a hollywoodi Kodak Színházban.
márc. 5
13:51
Oscar: nagy győztesek és nagy bukások (Spa Trend Online)
Március 7-én 82. alkalommal adják át Los Angelesben az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia díjait, közismert nevén az Oscar-díjakat. Néhány érdekesség a díj történetéből:
márc. 5
15:45
Balaton Sound: már biztos a Chemical Brothers (Metropol)
A Chemical Brothers és a Jamiroquai is fellép az idei Balaton Sound fesztiválon, amelyet július 8. és 11. között rendeznek meg Zamárdiban.
márc. 5
16:21
Beethoven zongorástriók az Óbudai Társaskörben (Metropol)
Különleges vállalkozásba fogott a Trio Monteleone: a magyar, svájci és új-zélandi tagokból álló formáció két évad alatt Beethoven összes zongorástrióját megszólaltatja.
márc. 5
17:12
Aranymaszkok a Néprajzi Múzeumban (Metropol)
Ázsiai aranymaszkokból nyílik kiállítás jövő pénteken a Néprajzi Múzeumban, a tárlat Zelnik István műgyűjtő értékes kollekciójából mutat be néhányat.
márc. 5
22:00
Herendi Gábor első színházi rendezése a Madáchban (Metropol)
Nem szokásos szerelmi történetként rendezi meg Mike Nichols Diploma előtt című filmjének színpadi változatát a budapesti Madách Színházban Herendi Gábor.
márc. 5
22:02
Megkezdődött a Tavaszi Építészeti Fesztivál (Metropol)
A Magyar Építészek Világtalálkozójával vette kezdetét pénteken Budapesten a magyar építészet hazai és nemzetközi megismertetését kiállításokkal, konferenciákkal és pályázatokkal előmozdító III. Tavaszi Építészeti Fesztivál.

Keresés