2010. március 5. péntek

márc. 5
5:15
„Tehetséges, humoros, sármos férfi” Megvan az RTL új műsorvezetője (ATV)
Korábban több műsorban is szerepelt már.
márc. 5
5:17
Budaházy a Magyarok Nyilai katonai vezetője: a politikai is ismert (ATV)
A szervezetet leleplező férfi szerint előbb-utóbb a terrorcselekményekkel vádolt társaság politikai szárnyának vezetőjét is megnevezik.
márc. 5
6:03
Mesterházy: ha megválasztanak, olyan Magyarországot építek, ahol senki nem fél (Alternatív Energia)
Mesterházy Attila budapesti kampánykörútján kijelentette: az ország helyzetét most, a kampányban kell tisztázni, nem a választások után. A valós számok megvannak, ő pedig várja a Fidesz szakpolitikusait, hogy ezeket megvitassák.
márc. 5
6:21
Vekerdy Tamás: A magyar iskolarendszer nincs tekintettel a diákok életkorára (Infostart)
A magyar iskolarendszer egyáltalán nincs tekintettel a diákok életkori sajátosságaira - véli Vekerdy Tamás pszichológus. A Waldorf tanárképzés vezetője szerint sok helyen már látszik a változás - elsősorban a pedagógiai módszerek tekintetében -, ám összességében még mindig rendkívül merev az iskolarendszer.
márc. 5
6:21
Lehet, hogy Bencsik is rosszat szólt? (Alternatív Energia)
A Fideszen belül is megosztottságot szült, ahogy a párt a befektetőkhöz viszonyul - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Budai Bernadett.
márc. 5
6:23
BKV-botrány: újabb gyanúsított (Alternatív Energia)
Újabb személyt hallgattak ki hűtlen kezelés gyanújával a BKV-botrányok kapcsán a BRFK gazdaságvédelmi nyomozói. Azt gyanítják, Lelovics Ottó rábírta a BKV vezetőit, hogy szükségtelen és indokolatlan szerződéseket kössenek.
márc. 5
6:25
Egy sikeres történelmi esemény (Alternatív Energia)
Elmaradt 2009-es járandóságaikért, fizetésük növeléséért tüntettek tegnap a pénzügyminisztérium (PM) épülete előtt az APEH és a VPOP szakszervezetei és dolgozói: először demonstráltak köztisztviselők a rendszerváltás óta. És mivel a tárca a jövő héten hajlandó tárgyalni velük, sikerrel is jártak.
márc. 5
6:27
Megfigyelik a kampányoló pártokat (Alternatív Energia)
Interneten követhetők nyomon a pártok kampányköltségei, a kepmutatas.hu-n konkrét bontásban láthatjuk, mennyit költ az MSZP, a Fidesz, a Jobbik, az MDF, az LMP és az SZDSZ.
márc. 5
6:29
Parlamenti politikusok életveszélyben (Alternatív Energia)
Az összes jelenlegi parlamenti párt politikusai könnyedén a Hunnia Mozgalom áldozatává válhattak volna, hiszen a teljes "garnitúrát" ellenségnek tekintette a terrorcsoport a terhelő hangfelvételeket készítő Benkő György szerint. Az egyre terhelőbb információk hatására már a jobboldali média is az ügy felgöngyölítésére szánta el magát, ami újabb feszültségeket hozhat az immár választási…
márc. 5
6:39
Útlevél egy nap alatt? (Alternatív Energia)
Nem véletlen, hogy a Fidesz véka alá rejti választási programját, és az ezzel kapcsolatos konkrétumok közül egyetlen-egy sem szivárog ki a magánvélemény-stop miatt. Kiszelly Zoltán politológus már csak emiatt sem tulajdonít jelentőséget azoknak a kijelentés-morzsáknak, amelyeket Kósa Lajos hintett el egy néhány nappal előbbi interjúban.
márc. 5
6:41
UD-perek: a fogalmazás lehetett a döntő (Alternatív Energia)
Egy héten belül két ellentétes ítéletet hozott két fővárosi bíróság két hasonló ügyben. A felperes mindkét esetben a másfél éve kirobbant lehallgatási botrány kapcsán ismertté vált UD Zrt. nevű vagyonvédelmi cég volt, amely előbb Debreczeni József közírót, majd Katona Tamást, a Pénzügyminisztérium államtitkárát perelte be.
márc. 5
7:21
„A kapcsolat elég komoly” Esküvő és gyerek napirenden a magyar sztárnál (ATV)
Akár már nyáron egybeköthetik az életüket.
márc. 5
7:23
Dél-Pestet rótta Mesterházy + videó (ATV)
A szocialista politikus szerint nem igaz, hogy az elmúlt nyolc évben nem történt semmi pozitív.
márc. 5
7:33
Lendvai: Vége a letargiának - lapszemle (Infostart)
Vége a letargiának a szocialista táborban - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke a Népszabadságnak adott interjúban.
márc. 5
7:33
Áprilistól mérnök nélkül maradhat a 4-es metró építése (168 Óra Online)
Műszaki ellenőrként is dolgozó lebonyolító, vagy úgynevezett FIDIC mérnök szervezet nélkül maradhat a 4-es metró építése áprilistól, miután március végére elfogy a pénz a feladattal eddig megbízott cég fizetésére.
márc. 5
7:33
Lehet, hogy sok is (Metropol)
Péntek óta szigorúbb előírások szabályozzák az állattartást Magyarországon, legyen szó kereskedésekről vagy a házi kedvencek végleges otthonairól.
márc. 5
7:33
Ablak a zsiráfbébire (Alternatív Energia)
Zsiráfborjú született március 3-án este a Fővárosi Állat- és Növénykertben.
márc. 5
7:39
Két pofon itt kevés lesz: a Fidesz rárontott a Jobbikra (ATV)
Egy erős Jobbik és egy jól szereplő MSZP veszélybe sodorhatja a Fidesz parlamenti többségét.
márc. 5
7:51
A helyszíni kihallgatáson történtek nyomós bizonyítékként szolgálnak (Metropol)
Az úgynevezett bizonyítási kísérlet, más néven helyszíni kihallgatás eredménye igen komoly, olykor kulcsfontosságú bizonyíték lehet a rendőrség és a bíróság számára – mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.
márc. 5
7:51
Választás 2010: még két hétig lehet jelöltet állítani (Alternatív Energia)
Két hetük maradt a pártoknak, hogy jelölteket állítsanak az áprilisi országgyűlési választásra, eddig az Országos Választási Iroda (OVI) nyilvántartása szerint 14 jelölőszervezet (esetenként két párt együtt) összesen 425 jelöltjét vették nyilvántartásba a választási bizottságok.
márc. 5
8:09
Gazsó Ferenc: Az MSZP nem akar és nem is tud változtatni (Infostart)
Gazsó Ferenc szociológus szerint továbbra is elsősorban Gyurcsány Ferenc reprezentálja az MSZP-t. Az egyetemi tanár az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a szocialisták vélhetően abba az illúzióba ringatják magukat, hogy ellenzékben megerősödnek, majd újra hatalomra kerülnek. Gazsó Ferenc arról is beszélt, hogy az elmúlt nyolc évben nem baloldali, hanem neoliberális szemléletű kormányok…
márc. 5
8:27
Meg akarták gyilkolni Lendvai Ildikót (168 Óra Online)
Magukat hazafiasnak mondó, az utcai tüntetésekről is ismert szervezetek ismert tagjai is támogatták a terrorcselekményekkel kapcsolatba hozott Magyarok Nyilai nevű csoportot - írja a Független Hírügynökség.
márc. 5
8:27
Antifasiszta megemlékezés a Hősök terén (Alternatív Energia)
Az újnyilas militáns alakulatok jelenléte, a Nemzeti Forradalmi Párt működése ellen szombaton délelőtt 10 és délután 5 óra között roma és antifasiszta szervezetek képviselői állnak őrt a budapesti Hősök terén. Az Ismeretlen katona emlékművénél elsősorban a közelmúlt romagyilkosságainak áldozataira emlékeznek, és arra hívják föl a figyelmet, hogy mit okoz a szélsőjobboldali eszme.
márc. 5
8:45
MSZP: Példátlan a Magyar Energia Hivatal viselkedése (168 Óra Online)
Példátlannak nevezte a Magyar Energia Hivatal elnökének kijelentését az MSZP. Podolák György, a szocialista párt országgyűlési képviselőjének csütörtöki közleményében azt írja, érthetetlen, hogy az energia hivatal elnöke az előtt mondta meg, hogy mekkora gázáremelési igényt tart reálisnak, hogy lejárt volna a földgáz egyetemes szolgáltatók árváltoztatási kérelmének benyújtási határideje - írja a…
márc. 5
8:51
Hatalmas vérfürdőre, „második szeptember 11”-re készültek + videó (ATV)
Németországban börtönbüntetésre ítéltek négy iszlamista szélsőségest.
márc. 5
8:53
Mesterházy: a Fidesz azt kéri, hogy csukott szemmel kövessék + videó (ATV)
Királyságban királyt szoktak úgy választani, hogy nem ismertetik a terveit – mondta Mesterházy Attila.
márc. 5
8:55
Lefejelte a kormányt? Miért visszakozik a színésznővel kapcsolatban a sofőr? (ATV)
Egyik érintett sem közölte, a sofőr miért döntött arról, hogy eltekint a vádemeléstől Naomi Campbellel szemben.
márc. 5
9:03
Hiperbár terápiával kezelik Erőss Zsoltot (Infostart)
Speciális oxigénterápián vesz részt lábamputációja után Erőss Zsolt hegymászó az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben. A Mount Everest első magyar meghódítója, és a szlovákiai Tátrában vele együtt balesetet szenvedett Hajdu Péter olyan - térítésmentes - kezelést kap, amely a gyógyulásukat hivatott meggyorsítani.
márc. 5
9:09
Csődbe ment a magyar milliárdos! A bankokat hibáztatja (ATV)
„Elnézést, meg kell állnom egy pillanatra”. A teremben dermedt csend. Egy hölgy, a fal mellett, sírni kezd. A szünetet kérő Csike-Bege Lajos is a könnyeivel küszködik. Aztán összeszedi magát, és folytatja a sajtótájékoztatót. Kamerák és újságírók jelentős érdeklődése mellett jelenti be, hogy cége, a Csiki-Bege Kft. 2010. február 22-én jogerősen felszámolásra került.
márc. 5
9:21
SZDSZ-elnök a BKV fizetési listáján (Infostart)
A BKV könyvvizsgálója szerint Boruzs András, az SZDSZ budapesti elnöke tényleges munkavégzés nélkül vehetett fel bért a közlekedési vállalattól - tudta meg a Heti Válasz.
márc. 5
9:39
Mi furcsa a magyar rendőr fején? (168 Óra Online)
Volt egy időszak, amikor folyton azt hallottuk, hogy hazánk koraszülött jóléti állam. Ez nagyjából a Bokros-csomag idejére tehető. A mondat sokkal több igazságot tartalmazott, mint amennyit abból meg akart érteni a társadalom. Három választási kampányban – 1998, 2002 és 2006 – úgy tűnhetett, hogy a központi költségvetés tartalékai kimeríthetetlenek, miközben csak annyi történt, hogy a pártok…
márc. 5
9:41
Bajnai: vissza kell adni a munka becsületét (168 Óra Online)
Magyarország jövője azon fog múlni, hogy végre helyre tudjuk-e állítani a munka becsületét - jelentette ki a miniszterelnök a győri Széchenyi István Egyetemen tartott előadásában csütörtökön.
márc. 5
9:45
Népírtással vádolják Törökországot (ATV)
Törökország csütörtökön hazahívta washingtoni nagykövetét, miután egy amerikai kongresszusi bizottság népirtásként értékelte az örmények első világháború alatti meggyilkolását. Anakra dühösen reagált a szimbolikus erejű határozat elfogadására, közölve, hogy az árthat az amerikai-török kapcsolatoknak, és a Törökország és Örményország között zajló megbékélési folyamatra.
márc. 5
10:03
Bajnaival és Orbánnal is találkozott Barroso + videó (ATV)
Az Európai Bizottság elnöke szerint szorosabb együttműködésre van szükség az unióban.
márc. 5
10:21
Budapest közlekedése a legrosszabbak között (ATV)
Nemzetközi és régiós összehasonlításban is a legrosszabbak közé tartozik Budapest közlekedése - írja a Világgazdaság.
márc. 5
10:23
Erős fájdalmak között lépett színpadra! Mi történt a magyar énekessel? (ATV)
Harminc-negyven kezelésen van túl, az állapota nagyot javult.
márc. 5
10:39
Káosz: ezrek léptek 24 órás sztrájkba Görögországban (ATV)
A kormány hét közepén bejelentett újabb gazdasági megszorító intézkedései ellen tiltakoznak, a görög parlament pénteken dönt a kormány tervezett intézkedéseiről.
márc. 5
10:51
Bulldogtenyésztőt jelentettek fel állatkínzás miatt (Alternatív Energia)
Állatkínzás miatt tett feljelentést a NOÉ Állatotthon Alapítvány egy Pest megyei településen leleplezett angol bulldog "szaporító-telep" ügyében.
márc. 5
10:53
Visszavonulóban a belvíz Észak-Magyarországon (Alternatív Energia)
Csökkent a belvízzel borított területek nagysága az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) működési területén, azonban a talaj magas vízállása miatt még mindig több mint 40 ezer hektárnyi föld alkalmatlan a mezőgazdasági művelésre - közölte az igazgatóság árvízvédelmi osztályának vezetője pénteken.
márc. 5
10:57
Jeget találtak a holdon (ATV)
Az indiai Chandrayaan-1 űrszonda fedélzeti radarberendezése vastag jégréteget észlelt a hold északi pólusán.
márc. 5
11:09
Schöpflin: A legitimáció hiánya az Európai Unió egyik legnagyobb problémája (Infostart)
A legitimáció és az európai köznép hiánya az Európai Unió legnagyobb problémája - mondta a Corvinus Egyetemen rendezett előadásában Schöpflin György európai parlamenti képviselő.
márc. 5
11:15
A polipok lepényhalnak képzelik magukat (ATV)
A találékonyság non plusz ultrája.
márc. 5
11:17
A növényekben gazdag étrend csökkentheti a mellrák kockázatát (ATV)
A zöldségben, gyümölcsben, szójában dús étrend akár 30 százalékkal is csökkentheti az emlőrák kialakulásának kockázatát - állítják amerikai kutatók.
márc. 5
11:19
Megtiltaná alkalmazottainak a dohányzást a General Electric (ATV)
Világszerte megtiltaná alkalmazottainak a dohányzást a General Electric (GE) a cég tulajdonában lévő ingatlanokon 2011 márciusától - jelentette be a társaság.
márc. 5
11:21
Turizmus: szolid növekedésre számítanak + videó (ATV)
Megnyílt az Utazás kiállítás.
márc. 5
11:27
Egyetlen éjszaka 14 nőt vitt az ágyba a hollywoodi fenegyerek (Infostart)
Az angol focisták elbújhatnak a hollywoodi nagyfiúk mellett - állítja Mickey Rourke, aki azzal is eldicsekedett egy interjúban, hogy egy londoni görbe estén tizennégy nőt vitt ágyba.
márc. 5
11:27
Orbánt kimenekítették a lázadó fideszes fellegvárból (videó) (168 Óra Online)
Hogyan történhet meg, hogy Esztergom fideszes polgármestere perben-haragban áll egy olyan helyi közösségi portállal, amelynek működtetője saját bevallása szerint jobboldali szavazó? – Az ember itt vagy csatlós lehet, vagy ellenség lesz: harmadik út nincs – mondja a szeretgom.hu működtetője.
márc. 5
11:33
London visszaszolgáltatott 25 ezer régészeti tárgyat Egyiptomnak (ATV)
Egyiptom nemrégiben visszakapott Nagy-Britanniától mintegy 25 ezer régészeti tárgyat, némelyikük még az őskorból származik.
márc. 5
11:45
Regionális pedagógusképző központ a Debreceni Egyetemen (Alternatív Energia)
Az Észak-alföldi régió tanárképzésének korszerűsítésére nyert 186 millió forintos uniós támogatást a Debreceni Egyetem (DE), a Nyíregyházi Főiskola és a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola konzorciuma - közölte Fábián Isván, a DE Tudományegyetemi Karok centrumának elnöke Debrecenben pénteken sajtótájékoztatón.
márc. 5
11:47
Csalásokat leplezne le Deutsch (Alternatív Energia)
Az új polgári kormány nyilvánosságra fogja hozni az elmúlt hat évben az európai uniós források magyarországi felhasználásában tapasztalt valamennyi csalásra és korrupciós ügyre vonatkozó adatot - mondta Deutsch Tamás európai parlamenti (EP) képviselő pénteken az Európai Néppárt (EPP) EP-frakciójának kihelyezett budapesti vezetőségi ülésén.

Keresés