2010. március 29. hétfő

márc. 29
5:09
Rossz hírünk van: néhol még gyenge fagy is lehet (168 Óra Online)
Napközben nyugat felől átmeneti felhősödés várható, de csapadék nem valószínű. Hajnalban helyenként párássá válhat a levegő. Éjszaka tovább mérséklődik az északnyugati szél. Hétfőn időnként megélénkül, a Kisalföldön néhol megerősödik a délnyugati, déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, +5 fok között alakul, de főként az Északi-középhegység völgyeiben gyenge fagy is lehet. A…
márc. 29
5:09
MSZP - Orbán tegyen részletes vallomást (Alternatív Energia)
Az MSZP szerint a Fidesz-kormány egyetlen ígéretét sem fogja teljesíteni, miután Kövér László, az ellenzéki párt választmányi elnöke beismerte: a Fidesz hatalomra kerülése esetén fél évig egyáltalán semmilyen ígéretét nem váltaná be, semmilyen átalakításhoz sem kezdene hozzá.
márc. 29
5:12
Kórházba szállították a TV2 sztárműsorvezetőjét! (ATV)
Kérdéses, hogy fogja ellátni munkahelyi teendőit.
márc. 29
5:27
Még Mexikóban bujkál Czibula (Alternatív Energia)
Öt hónap után sem került elő az erzsébetvárosi ingatlanügyben gyanúsított volt kerületi Fidesz-alelnök.
márc. 29
5:29
"Demokratikus forródrótot" indítottak a szocialisták (Alternatív Energia)
Eldurvult a kampány, az utóbbi hetekben jobbikosok és fideszesek igyekeznek megfélemlíteni az MSZP aktivistáit, szimpatizánsait - közölte Mesterházy Attila, a párt miniszterelnök-jelöltje, amikor közölte, "demokratikus forródrótot" indítottak szombaton a szocialisták.
márc. 29
5:30
Fél éve fedezte a pornószínésznőt a Jobbik miniszterjelöltje (ATV)
Volner János már tavaly szeptemberben tudott a kettős életű eszmetársról. A párt körül alsóbb és felsőbb szinteken egyaránt sűrűsödnek a botrányok, Vona Gábor hallgat.
márc. 29
5:31
Mindenki másképp csinálná (Alternatív Energia)
Nem szerepel az oktatás a Fidesz-programban, és a szakmapolitikai vitákban sem kívánnak részt venni. Orbán Viktor nemzeti sorskérdésnek nevezte az oktatáspolitikát, de hogy melyik szakpolitikusi magánvéleményt tekintsük Fidesz-álláspontnak - nem árulta el.
márc. 29
5:45
Kerék-Bárczy: perverz összjáték az MDF ellen (Alternatív Energia)
Király Zoltán, az MDF képviselőjelöltje indulhat az országgyűlési választáson - döntött erről tegnap a Fővárosi Bíróság.
márc. 29
6:12
Szakértők: A felmérések a csendes kampány sikerét igazolják (Infostart)
Ha eleinte kockázatosnak is tűnt a Fidesz minden eddiginél csendesebb kampánya, a közvélemény-kutatási adatok számai igazolják a stratégiai sikerességét - vélte az InfoRádió Aréna című műsorában a Nézőpont Intézet vezető elemzője és a Századvég Alapítvány tudományos munkatársa.
márc. 29
6:57
"Fiatalkori botlás": lebukott a pornós Jobbikos! (168 Óra Online)
Kompromittáló képek és videók kerültek elő a Magyar Gárda egyik tagjáról. Mint kiderült, M. Nikolett nemcsak a betiltott szervezet tüntetésein, de pornófilmekben is előszeretettel vesz részt.
márc. 29
6:57
Eredményes az aluljárói kamerarendszer (Metropol)
A budapesti aluljárókat figyelő kamerarendszer még csak próbaüzemben működik, de a különféle bűncselekményekről rögzített felvételeket már 48 esetben használták fel az eljárás során.
márc. 29
6:59
Kirúgták az análfűrészes tűzoltókat (Metropol)
Kirúgták azt a két tűzoltót, akik a gyanú szerint szexuálisan molesztálták egyik kollégájukat.
márc. 29
7:15
Szaporodnak az illegális utazási irodák (Metropol)
Mintegy százmillió forintra becsülik szakértők azt az összeget, amennyivel az engedély nélkül működő utazásszervezők évente megrövidítik a legális utazási irodákat, az államot és a fogyasztókat.
márc. 29
7:18
Hízókúrát tart a magyar sztár? Túl sokat fogyott (ATV)
Kicsit többet evett, mint tervezte.
márc. 29
7:24
Veszélyes zugirodákkal utazni - lapszemle (Infostart)
A budapesti aluljárókat figyelő kamerarendszer még csak próbaüzemben működik, de a különféle bűncselekményekről rögzített felvételeket már 48 esetben használták fel az eljárás során. A legnagyobb országos állásbörzék szervezőinek tapasztalatai szerint több kiállító kínál a korábbiakhoz hasonló mennyiségű állást az érdeklődőknek tavasszal. - szemle a reggeli lapokból.
márc. 29
7:36
Szabadulása előtt meghalt a börtönben + videó (ATV)
Nyomozni kezdtek a szülők.
márc. 29
7:51
Demjén kicsit „túlspilázta” a Fidesz-kampánydalt... (168 Óra Online)
1994 tavaszán, az SZDSZ kampányindítóján hallottuk először a melankolikus szintetizátorfutamot („Zene szabad hangokra”), hogy tizenöt éven át a Kuncze-beszédek bevezetője legyen. Instrumentális zene volt. Az új évezredben szöveg is kell. Program, üzenet, induló, szignál. Megszülettek az első, klippel feldobott, mobilra is letölthető választási slágerek. Szerzőjük legtöbbször anonim. A közeli és a…
márc. 29
7:54
Öngyilkos merényletek a moszkvai metróban: 33 halott (ATV)
A hétfői csúcsforgalomban bő félórán belül két robbanás történt a moszkvai metró belvárosi állomásain. Legalább 33-an meghaltak, a hatóságok szerint öngyilkos merénylők robbantottak.
márc. 29
8:09
Kirúgták a zaklató tűzoltókat (Alternatív Energia)
Kirúgták azt a két tűzoltót, akik a gyanú szerint szexuálisan molesztálták egyik kollégájukat - írta a Blikk hétfői számában.
márc. 29
8:09
Gyerekvállalás kérdőjelekkel (Metropol)
Nem mernek szülni a fiatal nők, mert a legtöbben féltik az egzisz­tenciájukat. A munkahelyeken sem szívesen látják a még szülés előtt álló nőket. Több gyerekhez új családpolitika kellene.
márc. 29
8:27
A velünk élő korrupció (Metropol)
Azért valljuk be, zavar bennünket, hogy korruptak vagyunk. Lelkifurdalásunk van emiatt – igaz, éppen csak annyira, amennyivel még együtt tudunk élni.
márc. 29
8:29
Cserélhetők a háztartás régi gépei (Metropol)
A Klímabarát Háztartás program keretében mintegy 15 ezer régi, rossz energiamutatókkal rendelkező hűtő- és mosógép cseréjét tudják majd támogatni.
márc. 29
8:30
Nyert? Nem nyert? Itt megnézheti! (ATV)
A Szerencsejáték Zrt. 2010. 12. játék-, illetve fogadási heti nyerőszámai és nyereményei.
márc. 29
8:31
Biciklivel a munkába (Metropol)
Ma indul a Magyar Kerékpárosklub által szervezett Bringázz a Munkába! tavaszi kampánya. Az országos akció célja, hogy minél több ember megismerje és megkedvelje a biciklizést, és megtapasztalja, mennyire természetes kerékpárral érkezni a munkába a hétköznapokon.
márc. 29
8:32
Rosszul járhat, aki átváltja frankalapú hitelét (ATV)
Azonnal 15-23 százalékos veszteség éri az illetőt.
márc. 29
8:34
Egy halálos áldozata van az athéni pokolgépes robbantásnak (ATV)
Egy 15 éves afgán fiú halt meg.
márc. 29
8:36
Valószínűleg nem tudják hazahozni a Szenegálban elítélt magyarokat + videó (ATV)
A külügy mindenképpen segítené őket.
márc. 29
8:38
Teljes titokban Afganisztánba utazott Obama (ATV)
Megbeszélést folytatott az elnökkel.
márc. 29
8:45
Kollektívák énekelnek (Metropol)
A Viasat3 A cég hangja nevet viselő műsorában énektudásukkal mérkőznek meg majd egymással nagyvállalatok, reklámügynökségek, iskolák és családi vállalkozások.
márc. 29
8:48
Megvan az Adria legszebb lánya! Magyar lett a győztes + fotó (ATV)
A régió országaiból érkeztek a versenyzők.
márc. 29
9:30
Nők voltak a moszkvai öngyilkos merénylők (Infostart)
Jurij Luzskov moszkvai polgármester szerint nők követték el a metró egy-egy állomásán hétfő reggel a két öngyilkos merényletet. Az áldozatok számáról eltérő adatokat közölt a polgármester, a rendkívüli helyzetek minisztériuma, valamint a mentőszolgálat.
márc. 29
9:32
Pajzsra emelik Bajnait, Gyurcsányt a folytatásról győzködik (Infostart)
Egy évvel ezelőtt ezen a napon lett miniszterelnök-jelölt Bajnai Gordon, akit a válságkezelésbe belebukott Gyurcsány Ferenc átmeneti utódjának szánt az MSZP és az SZDSZ. A tavalyi kormányválság történéseit naponta felidéző sorozatunk nyolcadik része következik.
márc. 29
9:42
Fél a rajongók visításától Robert Pattinson (ATV)
A furcsa ajándékoktól is ki tud akadni.
márc. 29
9:44
KSH: 11,4 százalék volt a munkanélküliség (ATV)
101 ezerrel vannak többen, mint tavaly.
márc. 29
9:46
Nincs magyar áldozata a moszkvai terrortámadásnak (ATV)
Eddig 33 áldozatról tudnak.
márc. 29
10:15
Vége a türelemnek: jönnek a rendőrök (168 Óra Online)
A téli kilakoltatási moratórium végével utcára kerülhetnek a tartozásukat nem rendező családok. Van, akinek már milliós az adóssága.
márc. 29
10:16
Öt javaslat a biztos ellátásért (Alternatív Energia)
Elkészítették a Nyugdíj és Időskori Kerekasztal szakértői azt a jelentést, amelyben javaslatot tesznek arra, miként lehetne javítani a jelenlegi nyugdíjrendszeren. Öt változatot ajánlanak: az első hasonló a jelenlegihez, de pontrendszeren alapul, a Fidesz-programként megismert svéd modellt is elemzik, az ötödik azonban igencsak elrugaszkodik a most használatostól, kizárólag öngondoskodásra épül.
márc. 29
10:18
Megtalálták az elsüllyedt dél-koreai hadihajó tatját (ATV)
Még nem adták fel, hogy lehetnek túlélők.
márc. 29
10:24
Demszky közpénzek magánhasználatának gyanújába keveredett (Infostart)
Azt állította a Fővárosi Közterület-fenntartó két egykori, vezető beosztású munkatársa a HírTv riportműsorában, hogy a főpolgármester tulajdonában lévő budapesti, belvárosi lakás teljes felújítását és mostani feleségének korábbi ingatlanát is a cég költségén újították fel. Demszky tagad, és perrel fenyegetőzik - közölte az Index.hu.
márc. 29
10:36
Orbán és Gyurcsány párban jár (ATV)
Lehet, hogy a tábor más, de az út egy.
márc. 29
10:38
16 év után újra szabad az ártatlanul bebörtönzött apa (ATV)
A most 47 éves Greg Taylor 1993-ban került börtönbe Észak-Karolinában.
márc. 29
10:42
Tölgyessy: a Fidesz nem szorul majd koalíciós alkura (Infostart)
A Fidesz óriási választási siker előtt áll: ha a kétharmad nem is, abszolút többsége biztos. Nem szorul majd koalíciós alkura, a kormányzásban mégis benne van akár a gyors kudarc lehetősége is - mondta Tölgyessy Péter az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában. Orbán Viktort mindenütt a korábbiaktól eltérő döntési szituáció, sokfrontos politikai harc és bonyolult társadalompolitikai helyzet várja,…
márc. 29
10:54
Kidobták: a magyar énekesnő megrugdosta volt párját? (ATV)
Az édesanya is elmondja a saját verzióját.
márc. 29
10:56
A junk food olyan, mint a drog (ATV)
A nagy kalóriatartalmú, de tápértékben roppant szegény ételektől való függőség ugyanolyan erős lehet, mint a kokain- vagy nikotinfüggés, kényszeres evéshez és elhízáshoz vezethet - állapították meg amerikai kutatók vasárnap közzétett tanulmányukban.
márc. 29
10:58
Szén-dioxidból üzemanyagot (ATV)
Egy angol kutatási program olyan porózus anyagok előállítását tűzte ki célul, amelyek megkötik, majd más, üzemanyag gyártására felhasználható vegyületekké alakítják át a szén-dioxidot.
márc. 29
11:00
Hatalmi átrendeződés Olaszországban? Sokminden eldől a helyhatósági választásokon + videó (ATV)
Szakértők szerint a kormányfő ellenzéke jól fog szerepelni.
márc. 29
11:12
Rejtőt olvassák a legtöbben a neten (ATV)
A múlt héten került megrendezésre a Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet szakmai támogatásával az Informatika Alkalmazói Tanulmányi Verseny fővárosi fordulója.
márc. 29
11:27
"Itt mindig 10-15 százalékkal jobban szerepel az MSZP!" - Hogy lehet ez? (168 Óra Online)
A XIII. kerület szocialista polgármestere szerint mostanában nem feltétlenül a valós helyzet alapján ítélnek a választók. A politikát kriminalizálták, az országban feszült a hangulat, mégis úgy gondolja, érdemes elmondani, mi mindent tettek az elmúlt években, érdemes vitázni, mert ez elgondolkoztat - állította a Tóth József.
márc. 29
11:36
Kifosztották a balatonlellei OCÖ-üdülőt (Infostart)
Értékes berendezési tárgyak tűntek el az Országos Cigány Önkormányzat balatonlellei üdülőjéből. Ezek között van például az egymillió forintot érő sütőberendezés, de ágyneműk és az evőeszközök is hiányoznak. Kenéz István a város polgármestere az InfoRádiónak azt mondta: bár tudomása szerint nem követtek el bűncselekményt, viszont megkeserítették a nyaralók és az ott lakók az életét az OCÖ vendégei.
márc. 29
11:45
A világválság miatt magas a munkanélküliség hazánkban (Alternatív Energia)
Korózs Lajos szerint a gazdasági világválság az oka annak, hogy 16 éves csúcson van a munkanélküliség Magyarországon.

Keresés