2010. március 30. kedd

márc. 30
0:00
Orbán: Elszámoltatásnak márpedig lennie kell! (168 Óra Online)
„Nagyon sokan fogják az első néhány hónap után azt érezni, mintha egy mázsás kő esett volna le a mellkasukról” – Orbán Viktor szerint a választók így reagálnak majd a Fidesz-kormány első lépéseire. A kormányfő-jelölt szerint az első lépéseket az embereknek kell megtenniük azzal, hogy elmennek választani. Országjáró körútjának kaposvári állomásán újabb részleteket árult el terveiről.
márc. 30
4:48
Ezt benézték: Orbán Viktor törvényt sértett! (168 Óra Online)
A legfelsőbb bíróság nem tárgyalta az OVB Orbán Viktort elmarasztaló határozatát, mert a Fidesz nem fizette be időben a fellebbezéshez szükséges 7500 forintos illetéket. Ez azt jelenti, hogy a választási bizottság döntése marad érvényben, amely szerint a pártelnök törvényt sértett, amikor egy zuglói iskolában kampányolt.
márc. 30
5:12
Elege lett! Kitálal a családi botrányokról a magyar énekesnő fia (ATV)
Megmondta az évtizedekkel idősebb színésznőnek, hogy nem akar vele szerelmi kapcsolatba kerülni.
márc. 30
5:30
A Jobbik kiskátéja szerint sorozatgyilkos a jelöltjük (ATV)
Rendszeresen végez terhesség-megszakítást, de úgy gondolja, ő csak végrehajtó.
márc. 30
6:12
Schlett: Az elmúlt négy év kormányzása erősítette meg a Jobbikot (Infostart)
Az elmúlt négy év kormányzásával függ össze a Jobbik megerősödése - mondta Schlett István politológus az InfoRádió Aréna című műsorában. Az egyetemi tanár szerint a magyar politikai struktúra példátlanul durva módon átalakult, márpedig ilyesmi normális időszakokban nem szokott történni.
márc. 30
6:18
Az LB szerint is jogsértő a Fidesz-KDNP dupla műsorideje (Alternatív Energia)
Sérti a jelölőszervezetek egyenlőségének elvét, hogy a Magyar Televízió "dupla műsoridőt" biztosít a Fidesz-KDNP-nek a választási műsorában.
márc. 30
6:20
Rés a pajzson - (szét)feszítő erők a Jobbikban (Alternatív Energia)
Morvai Krisztina közel egymillió forintért szerződött a Medgyessy-kormánnyal, hogy külsős szakértőként segítse a családon belüli erőszak elleni kampányt. Azonban nem csak a párt köztársasági-elnökjelöltje került szembe pártja hivatalos álláspontjával: kiderült, hogy Pap Ervin, a Jobbik keszthelyi parlamenti képviselő-jelöltje abortuszokat végez.
márc. 30
6:22
Sokáig már nem hasznosíthatjuk a hulladékgázt (Alternatív Energia)
Üzembe helyezték a napokban a gyáli hulladékkezelő központ kiserőművét, mely a szemét bomlásából keletkező gázokat hasznosítja. A berendezés a hagyományos kazánoknál jóval hatékonyabban termel hőt és villamos energiát. Noha mindez egyelőre jó üzletnek tűnik, a jövőben valószínűleg nem szaporodnak el a hulladéktelepeken a biogázüzemek: az uniós előírás szerint ugyanis 2016-tól tilos biológiailag…
márc. 30
6:24
MDF: még tart a küzdelem a listákért (Alternatív Energia)
Nincs Nógrád megyei területi listája az MDF-nek - erről döntött tegnap a Legfelsőbb Bíróság. Megtámadták a párt országos és budapesti listájának nyilvántartásba vételét is, a párt szerint azért, hogy elbizonytalanítsák az embereket. A fórum vezetői napok óta azt hangoztatják, hogy a választási bizottságokban "egyfajta perverz összjáték" folyik a fórum kiszorítására, egyéni jelöltjeiket egyenként…
márc. 30
6:26
BKV-s vezető is felügyelte Pintér cégét (Alternatív Energia)
Néhány héttel az Eclipse-botrány előtt nyerte meg Pintér Sándor volt belügyminiszter érdekeltsége, a Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) Zrt. vezette konzorcium a BKV három nagyértékű megbízását is. A szerződéseket mégsem írták alá. Pintér azóta túladott a vállalkozásán, melynek 2008-tól felügyelőbizottsági tagja Tölgyesi Vilmos, aki viszont tavaly őszig a BKV-nak dolgozott, most pedig 108 milliós…
márc. 30
6:28
Kiterjesztené a mentelmi jogot Meggyes (Alternatív Energia)
Ostobaság a mentelmi jog eltörlése - jelentette ki vasárnap egy lakossági fórumon Esztergom fideszes polgármestere.
márc. 30
6:36
Időjárás: mire számítsunk? (168 Óra Online)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint kedd estig a változó felhőzet mellett többórás napsütésre számíthatunk csapadék nélkül.
márc. 30
7:00
Allah menyasszonyai robbantottak Moszkvában + videó (ATV)
Medvegyev kíméletlen harcot ígért a terrorsiták ellen.
márc. 30
7:12
Kettős beszéd a XVII. kerületi Fidesznél (Alternatív Energia)
Romokban az ország, a szocialisták mindent elvettek az emberektől, Rákosmente azonban szépen fejlődött az elmúlt években. A kerületben élők ezt naponta hallják Riz Levente fideszes polgármestertől, aki képviselőjelölt is, így helyben nem egyszerű kampányolni - mondta a Népszavának az MSZP-s Alexa György.
márc. 30
7:18
Januárban 13 százalékkal nőttek a nettó bérek + videó (ATV)
Tavaly 4 százalékos csökkenés volt.
márc. 30
7:20
„Született ripacs vagyok” Meglepő önkritika a Tv2 műsorvezetőjétől (ATV)
Felkérték egy színdarabra, de fél, mert mindent túljátszik.
márc. 30
7:24
Visszavetette a válság a baleset-biztosítási piacot - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság szerint visszavetette a válság a baleset-biztosítási piacot, tavaly csökkent a szerződések száma és a biztosítók ebből származó díjbevétele.
márc. 30
7:30
Többet ruházhatnak be az önkormányzatok (Alternatív Energia)
A következő hónapokban jelentősen nőhet az önkormányzatok finanszírozási igénye, hiszen az őszi helyhatósági választások előtt felgyorsulnak a beruházások - vélik a Világgazdaság által megkérdezett hitelintézeti szakértők, akik szerint eddig minden választási évben hasonló tendencia volt megfigyelhető.
márc. 30
7:54
Molnár: Orbán elképzelése vízgereblyézés + videó (ATV)
Csupán 27 százalékkal lehetne csökkenteni az önkormányzati képviselők számát.
márc. 30
8:06
Repülőgép-baleset Nagykanizsán (Metropol)
Körülbelül 40-50 méteres magasságban a szárnyára billent, és a feltételezések szerint dugóhúzóba kerülve zuhanhatott le vasárnap délután Nagykanizsán az az ultrakönnyű kisrepülőgép, amelynek pilótája szörnyethalt - közölte honlapján a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ).
márc. 30
8:06
Repülőgép-szerencsétlenség hazánkban! (Alternatív Energia)
Körülbelül 40-50 méteres magasságban a szárnyára billent, és a feltételezések szerint dugóhúzóba kerülve zuhanhatott le vasárnap délután Nagykanizsán az az ultrakönnyű kisrepülőgép, amelynek pilótája szörnyethalt - közölte honlapján a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ).
márc. 30
8:18
"Bajnai Gordon alkalmatlan a kormányfői szerepre" (Infostart)
Egy évvel ezelőtt jelentette be Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt, hogy megválasztása esetén drasztikus megszorításokat vezet be. A Fidesz által illegitimnek tartott új kormányt az SZDSZ segítette hatalomra, miközben a választók többsége alkalmatlannak tartotta Bajnait és előrehozott választásokat akart. Az egy évvel ezelőtti kormányválság eseményeit naponta felidéző sorozatunk kilencedik része…
márc. 30
8:24
'A maffiózó legyen kényes a műveltségre, a magyar nyelvre' (168 Óra Online)
Az utóbbi években bármit játszik – színházban vagy filmben –, alig van kritika, amely ne említené: Csuja Imre az egyik legsokoldalúbb magyar színész, akinek átütő tehetségére késve figyelt föl a szakma. Magáról visszafogottan azt mondja: minden váltása, szerepe időben jött a pályáján. Viszont tény: jelenleg ő kortárs filmművészetünk egyik legfoglalkoztatottabb színésze, a magyar valóság…
márc. 30
8:24
Magyar földre magyar gazdát! (Alternatív Energia)
A termőföld kérdésről csaknem minden párt markáns véleményt fogalmazott meg, abban egyetértenek, hogy elkótyavetyélni nem akarják a földvagyont, de a javasolt megoldások között jelentős eltérések is vannak.
márc. 30
8:24
Navracsics: még idén szeretnénk adót csökkenteni (Metropol)
A Fidesz arra készül, hogy ha kormányra kerül, akkor még idén adót csökkent, az pedig „kellemetlen meglepetésként” érné, ha ezt nem tudná megtenni - mondta a párt frakcióvezetője hétfőn a Magyar Televízió Magyarország választ 2010 című műsorában. Nézzen bele a Navracsics Tiborral folytatott beszélgetésbe!
márc. 30
8:36
22 éves a Fidesz (Infostart)
Fennállásának 22. évfordulóját ünnepli ma a Fidesz.
márc. 30
8:48
Bajnai: a Főtáv nem hárítja át a gázáremelést a fogyasztókra + videó (ATV)
A kormányfőt tömeg várta Kőbányán.
márc. 30
8:50
Kóka-támogatás és Fidesz-kopogtató az LMP-nek? (ATV)
A Lehet más a politika mindent tagad, miközben csendben izmosodik.
márc. 30
8:54
Klórmésztől pusztulnak a halak a Szinva-patakban (Infostart)
Tömeges halpusztulást okozott Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Szinva patakba került klórmész. Elképzelhető, hogy az anyag a helyi katasztrófavédelmi igazgatóság telephelyéről került a vízbe. Az ügyben vizsgálat indul.
márc. 30
9:00
Morvai kínos múltja: az MSZP-nek dolgozott! (168 Óra Online)
Közel egymillió forintért szerződött a Medgyessy-kormány Morvai Krisztinával. A Jobbik mostani államfőjelöltje akkoriban az Esélyegyenlőségi Kormányhivataltól kapott megbízást, külsős szakértőként dolgozott a családon belüli erőszak elleni kampányban.
márc. 30
9:00
Minden párt fejlesztené a mezőgazdaságot (Alternatív Energia)
Az agrár kérdések előkelő helyen szerepelnek mind a hat országos listát állított párt választási programjában, a mezőgazdaságot olyan területként veszik figyelembe, amelyben az államnak kiemelt szerepet tulajdonítanak.
márc. 30
9:24
Kegyetlen ítélet! Több milliós büntetetéstől szenved a TV2 sztárja! Átverték munkaadói! (ATV)
Az adóhatóságnak nem tudta kifizetni a járulékokat.
márc. 30
9:36
Ezt még idén meglépné a Fidesz (168 Óra Online)
A Fidesz arra készül, hogy ha kormányra kerül, akkor még idén adót csökkent, az pedig "kellemetlen meglepetésként" érné, ha ezt nem tudná megtenni - mondta a párt frakcióvezetője a Magyar Televízió Magyarország választ 2010 című műsorában. Navracsics Tibor szólt arról is, hogy meg kell hosszabbítani az áprilisban lejáró kilakoltatási moratóriumot. Arra a kérdésre, hogy miért nem Orbán Viktor, a…
márc. 30
9:54
Hadat üzennének a korrupciónak a pártok (Alternatív Energia)
Választási programjában mind a hat országos listát állított párt foglalkozik a korrupció elleni fellépés szükségességével. Az MSZP a nyilvánosság érvényesítésében hisz, a Fidesz-KDNP a politikusok, választott tisztségviselők elszámoltathatóságát hangsúlyozza, az MDF e téren is a reformoktól várja a megoldást, a Jobbik, a Lehet Más a Politika (LMP) és a Civil Mozgalom (CM) intézkedéscsomagokat…
márc. 30
9:54
Budapest százmilliárdos költségei (Metropol)
Március utolsó napján tárgyal a Fővárosi Közgyűlés az állam és Budapest város megállapodásáról a BKV finanszírozására, ezzel teljessé válik a főváros idei pénzügyi terveinek összeállítása.
márc. 30
10:12
Késnek a vonatok a székesfehérvári vonalon (Metropol)
Műszaki hiba miatt 25-30 perces késésekkel közlekednek a vonatok a Budapest - Székesfehérvár vasútvonalon.
márc. 30
10:18
Az iskola miatt bukhat 270 milliót két kis falu (ATV)
A két önkormányzat összesen 270 milliós beruházáshoz a költségek 90 százalékát megnyerték pályázaton, azonban az egyik helyszínen még el sem kezdték a beruházást.
márc. 30
10:27
'Egy Sanyi nevű gyerek van eltemetve a Mátrában' (168 Óra Online)
A móri bankrablás gyanúsítottja, az időközben öngyilkosságot elkövetett Nagy László tett utalásokat informális beszélgetések során arra, hogy „egy Sanyi nevű gyerek van eltemetve a Mátrában”. Nagy egy korábbi megjegyzése alapján 2007-ben előkerültek Kapitány Péter földi maradványai, ezért az NNI komolyan veszi ezeket a megjegyzéseket.
márc. 30
10:48
Eltűnhet a fővárosi buszhálózat negyede (Alternatív Energia)
A fővárosi buszhálózat negyedének megszűnésével, a BKV működésének 8-10 milliárd forintos csökkentésével járhat, ha a kormány és a fővárosi önkormányzat között megszületik az a szerződés, amely a járat- és költségcsökkentést tartalmazza - közölte a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) kedden.
márc. 30
10:54
Lekerült a képernyőről a magyar műsorvezető! Mi történik a csatornánál? (ATV)
"Egyelőre szünetel" - ennyit mond.
márc. 30
11:06
Lezuhant egy munkás egy fővárosi építkezésen (Metropol)
Mentőhelikopterrel szállították kórházba egy férfit, aki kedd délelőtt egy Haller utcai építkezésen lezuhant az épület tetejéről, és súlyosan megsérült.
márc. 30
11:06
Veszélyben a somogyiak élete (Alternatív Energia)
Gyászos képet mutat a somogyiak jelene és jövője is egy friss egészségügyi felmérés szerint - írta keddi számában a Somogyi Hírlap.
márc. 30
11:12
A listák körüli vita nem sodorja veszélybe az április 11-ei választásokat + videó (ATV)
A Legfelsőbb Bíróságnak három napon belül kell döntenie.
márc. 30
11:21
A kukában landoltak a fideszes szórólapok (168 Óra Online)
Kukába dobták a Fidesz kampányfüzeteit Miskolcon demonstráló szocialisták.
márc. 30
11:24
Lezárták a 7-es főutat Fejérben egy baleset miatt (Metropol)
Ketten súlyosan megsérültek abban a közúti balesetben, amely miatt lezárták a 7-es főutat Fejér megyében Székesfehérvár és Szabadbattyán között kedd délelőtt - mondta R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
márc. 30
11:42
Támogatja az MSZOSZ-t Mesterházy (Alternatív Energia)
Az MSZP kormányfőjelöltje támogatja a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) által képviselt munkavállalók törekvéseit; Mesterházy Attila ennek kifejezésére nyilatkozatot írt alá kedden, az MSZOSZ székházában.
márc. 30
11:44
Nem törődik a honvédelemmel a Fidesz (Alternatív Energia)
Egyetlen szó sincs a Fidesz programjában a hadseregről - jelentette ki Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára. A szocialista politikus szerint ebből az következi, hogy az ellenzéki párt nem tartja nemzeti ügynek a honvédelmet.
márc. 30
11:48
Itthagyja családját az egyre népszerűbbb magyar énekes! Elmegy Magyarországról (ATV)
Az éneklést hobbinak tekinti, a tengerentúlon képezné tovább magát.
márc. 30
11:57
A Fidesz kockáztatott, bejött (168 Óra Online)
Ha eleinte kockázatosnak is tűnt a Fidesz minden eddiginél csendesebb kampánya, a közvélemény-kutatási adatok számai igazolják a stratégiai sikerességét - vélte az InfoRádió Aréna című műsorában a Nézőpont Intézet vezető elemzője és a Századvég Alapítvány tudományos munkatársa.
márc. 30
12:00
Bokros: Igazítsuk a piachoz az oktatást! (Alternatív Energia)
Az oktatás megújítását, a képzés piaci igényekhez igazítását nevezte a legfontosabb reformnak keddi győri sajtótájékoztatóján Bokros Lajos, a Magyar Demokrata Fórum miniszterelnök-jelöltje.

Keresés