2010. március 2. kedd

márc. 2
0:03
Hazahozták Farkas Pétert - képek (Infostart)
Hétfőn késő este hazahozták Magyarországra Andorrából Farkas Pétert. Az olimpiai bajnok birkózót kábítószerrel való visszaélés miatt ítélték hét év fegyházbüntetésre, a sportoló azonban még az ítélethirdetés előtt kisétált a bíróságról.
márc. 2
4:51
Engedély nélkül építkezik Mesterházy? (168 Óra Online)
A hvg.hu-nak nyilatkozó szemtanúk szerint titokban, engedély nélkül építkezik a természetvédelmi övezetben található szigligeti nyaralója alatt Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester BKV-ügyek miatt előzetes letartóztatásban lévő tanácsadója.
márc. 2
5:15
Balesetet szenvedett a magyar színésznő! „Néha elviselhetetlenül fáj” (ATV)
Már sokat javult állapota a szerencsétlenség óta.
márc. 2
5:17
Mocskos trükkök tárháza: így bünteti a parkolóőr az ártatlan autóst (ATV)
Állítólag utasításba kapták: így vagy úgy, de büntetniük kell.
márc. 2
6:03
Megint jön a hó! (168 Óra Online)
Kedden kezdetben északon helyenként zápor még kialakulhat, majd átmenetileg csökken a felhőzet. Az éjszaka második felétől délnyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és holnap többnyire borult lesz az ég, főként délnyugaton valószínű eső, zápor.
márc. 2
6:03
Belvíz: növekszik az elöntött területek nagysága (Alternatív Energia)
Elsődleges problémát a belvíz okozza az országban, árvíz miatti - legmagasabb - harmadfokú készültség egyelőre csak egy szakaszon van érvényben - mondta el a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság munkatársa.
márc. 2
6:21
Grespikből aligha lesz elnökhelyettes (Alternatív Energia)
Noha csak ma lesz a hivatalos eredményhirdetés, lapunk úgy értesült, hogy a Budapesti Ügyvédi Kamarát (BÜK) a további négy évben is Réti László vezetheti majd, miután sikerült megszereznie az elnöki posztra leadott szavazatok több mint felét Hegedűs László ellenében.
márc. 2
6:23
Szociális segélyt kaptak a sztrájkoló BKV-sok (Alternatív Energia)
Nem sztrájksegélyt, hanem szociális támogatást kaptak a januári, hatnapos BKV-sztrájkban részt vett munkavállalók - tudtuk meg.
márc. 2
6:25
Véleményéért ítélték el Debreczeni Józsefet (Alternatív Energia)
Százezer forintra büntették, de lehet, hogy börtönbe vonul Debreczeni József. A közírót a diktatúra árnyéka című, 2008. szeptember 21-én a Népszabadságban megjelent cikke miatt ítélte el első fokon a bíróság. A többi között arról írt, hogy az UD Zrt. titkos hálózatot hozott létre törvénytelen eszközökkel történő információgyűjtés céljából. A bíróság szerint ezzel rágalmazást követett el.
márc. 2
6:27
Mesterházy: van mire büszkének lenni (Alternatív Energia)
Nemcsak annyi a tétje ennek a választásnak, hogy melyik párt kerül kormányra, hanem az, hogy az elkövetkező években milyen értékrend, világkép szerint élhetnek a magyar emberek - jelentette ki Mesterházy Attila. Az MSZP miniszter-elnökjelöltje szerint a szocialistáknak van programja, ellentétben a Fidesszel, amely csak a "gyertek utánunk bekötött szemmel az ismeretlenbe" politikáját képviseli, és…
márc. 2
6:39
Idén már összehangolják az útfelújításokat (Metropol)
Eddig 1453 közterületi munkát jelentettek be a Fővárosi Önkormányzatnak erre az évre.
márc. 2
6:39
Jobbikos gyanúsított a Magyarok Nyilai ügyben (Alternatív Energia)
Ismerte a Magyarok Nyilai ügy jobbikos gyanúsítottját Benkő György, aki a terrorszervezetet lebuktató hangfelvételeket készítette. Ezt maga az érintett mondta lapunknak. Rihó Krisztiánt - a Jobbik bicskei elnökét - tegnap hallgatta ki az ügyészség lőszerrel visszaélés miatt.
márc. 2
6:45
Debreczeni József börtönbe vonul? + videó (ATV)
A védelem fellebbezett, így az elsőfokú ítélet nem jogerős.
márc. 2
6:57
Nem indult könnyen az új jegyrendszer (Metropol)
Tegnap óta senki sem utazhat jegy nélkül a MÁV és a Volán járatain: az ingyenesen közlekedőknek, főként a nyugdíjasoknak és a hat éven aluliaknak díjmentes regisztrációs jegyet kell váltaniuk.
márc. 2
6:59
„Magyarország vége” (Metropol)
„Magyarország vége” feliratot helyeztek el a Borsod megyei Alsóberecki két végén. A település nem tudja adósságait rendezni, állami támogatást pe dig nem kap. A polgármester, Zuti Lajos válaszolt kérdéseinkre.
márc. 2
7:03
20 méteres hullámok pusztítottak, 300 holttest a chilei partokon + videó (ATV)
Chilében a katonaságot is bevetette a kormány a fosztogatások megfékezésére.
márc. 2
7:15
Kudarc: nem vált be az Orbán-modell (168 Óra Online)
Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója az elmondta: az MSZP sorsát széttagoltsága pecsételi meg. Hozzátette: Gyurcsány Ferenc megjelenése a párt élén felerősítette az MSZP ellentmondásait.
márc. 2
7:21
Összeért a terrorszervezet és a Jobbik? + videó (ATV)
A Jobbik várja az esetleges bizonyítékokat a gyanúsítással kapcsolatban.
márc. 2
7:23
„Egyelőre nem térek vissza” Két gyereke született a magyar énekesnőnek (ATV)
2005-ben ment férjhez, azóta szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől.
márc. 2
7:33
Múzeumi negyedet tervez a Fidesz a Nyugati helyén - lapszemle (Infostart)
Múzeumi negyedet tervez a Fidesz a Nyugati helyén a Gyurcsány-kabinet kormányzati negyede helyén - írja a Népszabadság. Az új múzeumi negyed kapcsolathoz jutna a Szépművészeti Múzeum (Hősök tere) zónájával.
márc. 2
7:33
Farkas Péter mosolyogva tért haza (Metropol)
Magyarországra hozták Farkas Péter olimpiai bajnok birkózót, akit több mint egy évi bujkálása után karácsonykor fogtak el egy andorrai hotelben; a menetrend szerinti, Münchenből érkező repülőgép hétfőn késő este landolt Ferihegyen.
márc. 2
7:33
Hazahozták Farkas Pétert Andorrából (Alternatív Energia)
Magyarországra hozták Farkas Péter olimpiai bajnok birkózót, akit több mint egy évi bujkálása után karácsonykor fogtak el egy andorrai hotelben; a menetrend szerinti, Münchenből érkező repülőgép hétfőn késő este landolt Ferihegyen.
márc. 2
7:51
'Az MSZP meglepetést fog okozni a választásokon' (168 Óra Online)
Az MSZP a nemzeti modernizáció jövőképét kínálja a választóknak, azt az utat, amelynek segítségével a rendszerváltás összes álma beteljesülhet - mondta Mesterházy Attila, a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje hétfőn, Budapesten egy V. kerületi lakossági fórumon.
márc. 2
7:51
Egyre élesedő kampány várható (Metropol)
A korábbiaktól sok tekintetben eltérő, a következő hetekben pedig egyre intenzívebbé váló országgyűlési választási kampányra számítanak a Nézőpont Intézet és a Political Capital munkatársai.
márc. 2
7:53
Újabb útlezárás árvíz miatt Borsodban (Metropol)
A Sajó áradása miatt keddre virradóra lezárták a forgalom elöl a Tiszaújváros-Kesznyéten közötti út egy szakaszát - tájékoztatott a Magyar Közút Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ügyelete.
márc. 2
7:57
Tavaszra megszűnik a gazdasági visszaesés + videó (ATV)
Az exportpiacokon enyhe mozgás már érzékelhető.
márc. 2
8:27
'Nem tudtunk annyit dolgozni, amennyit elloptak' (168 Óra Online)
Októbertől új településsel gazdagodunk. A Mosonmagyaróvártól elszakadó Újudvar – majdani hivatalos nevén Mosonudvar – a hetvenes években ezres tehenészetéről volt híres, ma inkább arról, hogy apróhirdetésben keres polgármestert. KRUG EMÍLIA riportja.
márc. 2
8:27
Schiffer: parlamentbe készülünk, nem kormányra (Metropol)
Eleve nem akartunk vezérelvű pártot, parlamentbe készülünk, nem kormányra, ezért nem állítottunk miniszterelnök-jelöltet - egyebek mellett erről beszélt a Népszabadságnak adott interjújában Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) listavezetője.
márc. 2
8:33
Rekordbírság a gyógyszerpiacon + videó (ATV)
Visszaéléseket vizsgáltak, például hogy a cégek hogyan érik el az orvosoknál, hogy az ő termékeiket írja fel.
márc. 2
8:35
Szivárgó motorolaj: újabb gondok a Toyotánál (ATV)
Azt mondják, a szivárgás nem hat ki az autó biztonságára.
márc. 2
8:37
Kiderült! Kamu volt, hogy összejött a magyar sztárpár (ATV)
A kajak kenus épp más kontinensen tartózkodott az affér idején.
márc. 2
8:45
A lakosság összefog? - Rosszul járhatnak a csoportperekkel a közszolgáltatók (Alternatív Energia)
A módosított polgári perrendtartási törvény lehetővé teszi, hogy az egyénenként kis kárt elszenvedett személyek, illetve a magánszemélyek érdekképviseletei is csoportpereket indítsanak, a közszolgáltatók és a pénzintézetek számíthatnak arra, hogy a sok kis kár tetemes kártérítéssé duzzadhat - közölte a Faludi Wolf Theiss ügyvédi iroda.
márc. 2
8:51
Lezuhant egy segélyszállító gép Chilében (ATV)
Eddig 723 áldozata van a földrengésnek.
márc. 2
8:53
Elővásárlási szerződést kötött a kormány az E.ON-nal (ATV)
Az intézkedés Magyarország energiabiztonságát szolgálja.
márc. 2
9:09
Íme a helyszín! Itt ünnepel majd a Fidesz! (ATV)
2008-hoz hasonlóan a Fidesz idén is az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tartja március 15-i megemlékezését, nyilatkozta lapunknak egy fideszes politikus.
márc. 2
9:21
Csurkáék segítik kétharmadhoz a Fideszt? (168 Óra Online)
Csapataink harcban állnak – válaszolta Csurka István, a MIÉP elnöke a Ma Reggel című műsorában arra a kérdésre, hogyan állnak az ajánlószelvény-gyűjtéssel.
márc. 2
9:21
Újra módosult a kgfb törvény (Metropol)
Nem változtat a biztosítók helyzetén a kgfb törvény legutóbbi módosítása, a biztosítóknak továbbra is javításra kell kötelezniük az általuk biztosított sérült járművek üzembentartóit, hogy a javítás teljes költségét kifizethessék.
márc. 2
9:21
Kevesebb adót, több munkahelyet ígérnek a pártok (Alternatív Energia)
Adócsökkentést és a foglalkoztatás bővítésének kiemelt kezelését ígérik a pártok a választási kampányban; Bajnai Gordon miniszterelnök is ezt javasolta a múlt hétfői parlamenti beszédében a következő kormánynak és a parlamentnek. A politikus "nyitott kapukat dönget", hiszen a pártok programjai és vállalásai is ezeket a célokat tartalmazzák.
márc. 2
9:23
Andor: társadalmi feszültségek várhatóak (Metropol)
Tovább fog növekedni idén a munkanélküliség az Európai Unióban, ezért társadalmi feszültségekre lehet számítani - mondta Andor László foglalkoztatás- és szociálpolitikai biztos osztrák újságíróknak Brüsszelben.
márc. 2
9:27
Karadzsics: nem önmagamat akarom megvédeni + videó (ATV)
Radovan Karadzsics szerint jogos és szent volt a boszniai háború.
márc. 2
9:29
Macska, lövöldözés, kommandósok Pécs belvárosában + videó (ATV)
Két külföldi egyetemista egy macskát akart lelőni egy légpuskával.
márc. 2
9:31
Sólyom aláírta a Ptk. végrehajtási törvényét (ATV)
Korábban visszaküldte az Országgyűlésnek megfontolásra.
márc. 2
9:33
Rugalmasan egészségesebb (ATV)
A közel 16 600 dolgozó részvételével készült kutatásból egyértelműen kiderül, hogy a rugalmasabb időbeosztásban dolgozók jóval egészségesebbek, mint a kötött munkaidőben dolgozók.
márc. 2
9:35
Agresszív eladók (ATV)
„Ha az alkalmazottak gorombák egymáshoz, az negatív benyomást kelt a fogyasztókban” – olvasható a Journal of Consumer Researchben. A szerzők, Christine Porath, Debbie MacInnis és Valerie Folkes több kutatást is végeztek az alkalmazottak közti udvariatlansággal kapcsolatban. A vizsgálat eredménye szerint a fogyasztók gyakran tapasztalják, hogy a munkatársak rosszul viselkednek egymással.
márc. 2
9:45
Meditációval a fájdalom ellen (ATV)
A zen buddhisták képesek fizikailag is megváltoztatni az agykéreg vastagságát, ami a fájdalomérzet kialakulásáért felelős, derült ki egy új kutatásból.
márc. 2
9:47
Grúzia, Oroszország: enyhülő feszültség? + videó (ATV)
Négy év után újra megnyílt a határ Grúzia és Oroszország között.
márc. 2
9:57
Tíz milliárd forint környezetvédelmre (Metropol)
Az ésszerűbb nyersanyag és energiafelhasználás, illetve a keletkező hulladékok minél nagyobb mértékű hasznosítására 10 milliárd forint európai uniós pályázati forrás áll rendelkezésre az idén.
márc. 2
10:03
Jimmy beteg anyját kikészítik a hírek: „miért csak most szólal meg?” (ATV)
Anna nénit lesújtja, hogy a rajongók telefonon hívják, kérdezgetik a fiáról.
márc. 2
10:05
Egyedül Kína védi Iránt a szankcióktól (ATV)
A kínai kommunisták és az iráni mullahok közti kapcsolat kezdetben még feszült volt.
márc. 2
10:15
Bihari: Nincsenek erkölcsi korlátok a kampányban (Infostart)
Nincsenek jól érzékelhető erkölcsi korlátok a hazai kampányban, pedig komoly szükség lenne ezekre - mondta az InfoRádiónak Bihari Mihály alkotmányjogász, egyetemi tanár. Az Alkotmánybíróság korábbi elnöke szerint a pártoknak egymást kellene rászorítaniuk az etikus kampányra, ők azonban sokszor csak ellenfeleikre érzik kötelezőnek ezeket a szabályokat.

Keresés