2010. március 19. péntek

márc. 19
5:06
„Hozzátok a kardot!” – A gyerekek előtt akarta felaprítani a rendőrt (168 Óra Online)
Egy rendőrségi jelentés szerint szerda este autósüldözés zajlott Fegyverneken; a menekülők végül kardokkal támadtak az intézkedő egyenruhásokra – írta a .
márc. 19
5:06
Ki tudja leginkább mozgósítani a bizonytalan szavazókat? (Alternatív Energia)
A Népszava Online olvasói szerint leginkább a Jobbik tudja majd mozgósítani a bizonytalan szavazókat - ez derül ki legalábbis az internetes lap nem reprezentatív felméréséből. A válaszokra ezernél is több olvasó klikkelt.
márc. 19
5:08
Nem törődnek a zöld energiával a pártok (Alternatív Energia)
Az energiafüggőség csökkentése, a megújulók részarányának növelése szinte valamennyi párt választási programjában szerepel, ám többnyire csak az említés szintjén, konkrét, kidolgozott tervek a javaslatok mögött nincsenek - derült ki az Energia Klub háttérelemzéséből. Pedig a célok eléréséhez, a megújulóenergia-iparág fejlődéséhez számos változtatásra van szükség.
márc. 19
5:24
Bajnai elbúcsúzott (168 Óra Online)
A miniszterelnök szerint sok lényegi változtatást célzó kezdeményezés bukott meg a politikai ellenálláson, ezért legalább nemzeti ügyekben megegyezésre lett volna szükség. Hozzátette: "Jöjjenek a politikusok, akik hosszabb távra terveznek. "
márc. 19
5:24
Újabb korrupciós ügyek a láthatáron (Alternatív Energia)
További állami illetve önkormányzati cégeket, sőt politikusokat is érintő korrupció-gyanús ügyek vannak a rendőrség látókörében - értesült a Népszava magas rangú rendőrségi forrásokból.
márc. 19
5:24
Kirúgás, bírság? A TV2-sztár súlyos szankciókra számíthat (ATV)
Nem értesítette a stábot távolmaradásáról.
márc. 19
5:26
Még távolabb kerülhetünk Európától (Alternatív Energia)
Egy nemzetközi kutatócsoport immáron három évtizede - egységes módszertan alapján - méri, miképpen változik az értékrend a világ sok országában. Az utóbbi években az értékek változása kaotikussá vált, a szilárd eligazodási pontok eltűntek, a társadalom örvénybe került.
márc. 19
5:26
Széles: A Moszadnak nem érdeke szétverni a Kuruc.infot (ATV)
A nagyvállalkozó szerint amennyiben a Fidesz nem győz megfelelő arányban, anarchia lesz, és jön Belfast.
márc. 19
5:42
Börtönből kerül a szavazólapra Budaházy (Alternatív Energia)
Hívei reményei ellenére valószínűleg nem kerül szabadlábra Budaházy György, akinek szerdán állítólag összegyűlt a választáson való induláshoz szükséges legalább 750 darab ajánlószelvénye, bár szelvényeit még nem adták le.
márc. 19
6:18
Répássy: Döbbenetes, amit a kormány a kinevezésekkel művel (Infostart)
Ha a Fidesz kerül kormányra, az alkotmány adta kereteken belül járhat el az állami cégekbe delegált pártközeli személyekkel - mondta Répássy Róbert, a párt frakcióigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
márc. 19
6:36
Mesterházy: megkerülhetetlen erő marad az MSZP (Infostart)
Mesterházy Attila szerint az MSZP a választások után is mindenképpen "megkerülhetetlen erő" marad. Szerinte a választások második fordulóját követően a pártnak azonnal el kell kezdenie egy új baloldal felépítését. A szocialista miniszterelnök-jelölt az MTI-nek adott interjújában leszögezte: addig azonban az a legfontosabb üzenet, hogy "demokraták a fedélzetre, szavazzatok az MSZP-re!".
márc. 19
7:12
Kétmilliárdos ügyvédi díj - lapszemle (Infostart)
Rácsok mögött felejtett emberekről olvashatunk a Népszabadságban, a Magyar Nemzet pedig kétmilliárdos ügyvédi díjazásról ír.
márc. 19
7:12
Károly herceg és Sólyom László "rokon lelkek" (168 Óra Online)
Magyar gyökereiről és az éghajlatváltozásról is beszélt Károly herceg szerda este Budapesten a hercegi pár tiszteletére rendezett díszvacsorán. "Különleges kapcsolat fűz Magyarországhoz, hiszen egy-harmincketted részben magam is büszkén magyarnak vallhatom magam ük-ük-üknagyanyám, Rhédey grófnő révén" - mondta a walesi herceg, aki feleségével, Camilla hercegnővel érkezett szerdán négynapos…
márc. 19
7:12
Össznépi összjáték a kárrendezésben (Alternatív Energia)
Panasszal éltek az autókereskedők a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél (PSZÁF), mert szerintük a biztosító társaságok tisztességtelenül járnak el a vétlen autósokkal szemben. A kötelező biztosításra kifizetett összegek ugyanis nem fedezik a legális szervizek költségeit.
márc. 19
7:12
Becsületből indul Kolompár a választásokon + videó (ATV)
Csak a vezetők mérettetik meg magukat.
márc. 19
7:14
Hónapok óta kórházban a magyar énekes: ott talált nyugalmat (ATV)
Azt mondja, bármikor elhagyhatja az intézményt.
márc. 19
7:30
Kétmilliárdos ügyvédi díjazás energetikai perekben (Metropol)
Bruttó 1,867 milliárd forint díjazásért bízta meg a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) az amerikai Arnold and Porter LLP ügyvédi irodát, hogy ellássák Magyarország jogi képviseletét a washingtoni választott bíróságon két magyarországi áramtermelő által indított perekben - közölte a Magyar Nemzet a pénteki számában a minisztériumra hivatkozva.
márc. 19
7:30
Mesterházy: Ez a meccs még nincs lefutva (Alternatív Energia)
Mesterházy Attila szerint az MSZP a választások után is mindenképpen "megkerülhetetlen erő" marad. Szerinte a választások második fordulóját követően a pártnak azonnal el kell kezdenie egy új baloldal felépítését. Addig azonban, mondta az MTI-nek adott interjújában, az a legfontosabb üzenet, hogy "demokraták a fedélzetre, szavazzatok az MSZP-re!".
márc. 19
7:32
A szelvénygyűjtés célegyenesbe fordult (Metropol)
Néhány órájuk maradt a pártoknak, hogy egyéni jelölteket állítsanak az áprilisi országgyűlési választásra. Ehhez legkésőbb ma délután négy óráig kell leadniuk a szükséges 750 ajánlószelvényt a helyi választási bizottságoknál. Az MSZP, a Fidesz–KDNP és a Jobbik már befejezte a gyűjtést, ám a kisebb pártok az utolsó pillanatig próbálnak minél több ajánlószelvényt összegyűjteni.
márc. 19
7:48
Gyurcsány előtt Mesterházy az ATV-ben (Alternatív Energia)
A Magyar Demokratikus Charta ma délután tartja a SYMA csarnokban a "Magyarországért, a köztársaságért" elnevezésű rendezvényét, amelyen Gyurcsány Ferenc volt kormányfő mond értékelő beszédet.
márc. 19
8:06
Oszkó: Vannak kockázatok a költségvetésben (Infostart)
Tarthatónak nevezte az idei költségvetésben meghatározott hiánycélt a pénzügyminiszter. Oszkó Péter az InfoRádiónak azt mondta: vannak kockázatok az idei büdzsében, de ezt nem is titkolták. Hozzátette: akár a két választási forduló között is nyilvánosságra hozzák a pozitív vagy negatív fejleményeket.
márc. 19
8:06
„Az éves hiány áprilisban eléri a 100%-ot” Oszkó cáfol + videó (ATV)
Újra ülésezik a 2010-es költségvetést nyílt levélben bíráló 29 közgazdász.
márc. 19
8:24
Nyakunkon az allergiaszezon, de mit tehet a beteg? (Infostart)
A hideg idő ellenére az allergiások egy része már küszködik a tünetekkel, március végétől pedig elkezdődik az allergiaszezon. A betegek többsége tüneti, gyógyszeres kezelésben részesül, mivel az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nem támogatja az egyetlen végleges megoldást nyújtó immunterápiát - mondta az InfoRádiónak a Magyar Allergológiai Társaság főtitkára.
márc. 19
8:24
A nőt levették már a lábáról (Metropol)
Nagyszerű innovációk nőknek címmel nyílt köztéri kiállítás a Gödör Klub előtt. A mi érdeklődésünket is felkeltette, így felkerekedtünk, hogy górcső alá vegyük.
márc. 19
8:24
Molotov-koktél egy SZDSZ-irodára (Alternatív Energia)
Pénteken hajnalban ismeretlen személy Molotov-koktélt dobott a Szabaddemokraták Szövetségének (SZDSZ) egyik szegedi irodájára.
márc. 19
8:24
„Csak hisztizik, tör és zúz!” Elege van a magyar műsorvezető feleségének! Lefogyott! (ATV)
Éjszaka a pár még tud pihenni, de a nappalok nehezek a kicsi mellett.
márc. 19
8:26
A rendőrnek is fizethetünk bankkártyával - Békésben (Alternatív Energia)
Békés és Csongrád megyében három hónapon át, kísérleti jelleggel kártyaleolvasókkal szerelik fel az egyenruhásokat - írja a Békés Megyei Online.
márc. 19
8:42
Érthetetlen! Ezt nagyon elhanyagolta a Fidesz... (168 Óra Online)
A választókerületek között növekszik az aránytalanság. Ez az egyik legismertebb probléma azok közül, amelyek választási rendszerünket feszítik, de nemhogy megoldást nem talált rá a parlament, valójában soha nem is foglalkozott vele érdemben. Az ajánlószelvények rendszeréhez való ragaszkodással ellentétben ez nem magyarázható politikai érdekekkel, sőt! Elsősorban a Fidesz, másodsorban az MSZP…
márc. 19
8:42
Nem járt kezelésre a tényői gyilkos (Metropol)
Nem járt pszichiátriai kezelésre a tényői gyilkos, csak orvosi tanácsot kért. A név nélkül nyilatkozó pszichológus azt javasolta a férfinak, hogy panaszai súlyosbodása esetén forduljon pszichiáterhez, mert gyógyszeres kezelésre lesz szüksége.
márc. 19
8:42
Jó hír! Jelentősen csökkennek a törlesztőrészletek + videó (ATV)
Tartós mérséklődés várható a szakemberek szerint
márc. 19
9:00
Földmoratórium: a kormány kéri a meghosszabbítást (Alternatív Energia)
A kormány hivatalosan is kéri a földvásárlási moratórium meghosszabbítását, és megbízta a földművelésügyi minisztert, hogy folytassa le az ehhez szükséges szakmai egyeztetéseket az érintett tárcákkal és szervezetekkel - közölte a kormányszóvivő.
márc. 19
9:18
Tölgyessy: A Jobbik nagy hibát követett el, hogy háborús módon válaszolt (Infostart)
A lelki megújulásnak és a gazdasági változásoknak együtt kell járnia az országgyűlési választásokat követően - mondta az InfoRádiónak adott interjújában Tölgyessy Péter alkotmányjogász. A politikai elemző a Közép-európai Egyetemen tartott, "Tükröm, tükröm..." címmel megrendezett konferencia után arról is beszélt, hogy az MSZP előtt két lehetőség áll, az egyik az átalakulásé, a másik pedig az, hogy…
márc. 19
9:18
Halálos baleset Ferencvárosban (Metropol)
Meghalt egy motoros péntek reggel a főváros IX. kerületében, a motoros, eddig tisztázatlan okból, egy személygépkocsival ütközött - közölte a BRFK.
márc. 19
9:36
Medián: Folytatódik az MSZP és a Jobbik versenyfutása a második helyért (Infostart)
A Medián legfrissebb felmérése szerint csökkent az éllovas Fidesz-KDNP-lista támogatottsága, míg a második helyért folytatódik az MSZP és a Jobbik versenyfutása.
márc. 19
9:36
Több ezren lehetnek Gyurcsány mai beszédén + videó (ATV)
Az eseményen több szocialista és liberális politikus is ott lesz.
márc. 19
9:54
Gyurcsány bemelegített (168 Óra Online)
Pénteken délután mond évértékelő beszédet Gyurcsány Ferenc. A szocialisták szóvivője szerint a beszéd a hivatalos kampány része lesz, Mesterházy Attila és Szili Katalin azonban már jelezték, hogy nem vesznek részt a programon – .
márc. 19
9:54
Medián: csökkent a Fidesz-KDNP-lista támogatottsága (Alternatív Energia)
A Medián legfrissebb felmérése szerint csökkent az éllovas Fidesz-KDNP-lista támogatottsága, míg a második helyért folytatódik az MSZP és a Jobbik versenyfutása.
márc. 19
10:12
Mind megvan nekik! Ez is jelzi, mennyire erős a Jobbik (168 Óra Online)
Már csak néhány órájuk van a pártoknak és a független jelölteknek arra, hogy szelvényeket gyűjtsenek és jelölteket állítsanak az áprilisi országgyűlési képviselő-választásra. A határidő délután négy óra. A jelöltséghez a törvény szerint legalább 750, a választókerületben lakó választópolgár ajánlása szükséges, ezeket a választókerületi választási bizottságnál kell leadni, majd az ajánlások…
márc. 19
10:12
Medián: csökkent a Fidesz-KDNP népszerűsége (Metropol)
A Medián legfrissebb felmérése szerint csökkent az éllovas Fidesz-KDNP-lista támogatottsága, míg a második helyért folytatódik az MSZP és a Jobbik versenyfutása.
márc. 19
10:12
Hét hónapos terhesen hagyta ott feleségét Bullock miatt, őt is megcsalta (ATV)
Sandra Bullock hűtlenné vált férje nyilatkozott a People magazinnak. „Csak egy ember a hibás ebben a szituációban, és az én vagyok. A hibás ítélőképességem miatt mindazt a rosszat megérdemlem, ami ezután fog következni.”
márc. 19
10:30
Tegnap délelőtt „a Sátán mondta” a szombathelyi lánynak, ölje meg anyját (ATV)
A nő, miután több késszúrással végzett édesanyjával, telefonon értesítette a rendőrséget.
márc. 19
10:32
Ügynökvád: Fazakas bepereli Deutsch Tamást + videó (ATV)
Soha nem volt III/III-as ügynök, és soha nem írt jelentést - jelentette ki Fazakas Szabolcs az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
márc. 19
10:48
Hétfőig kell megsemmisíteni a le nem adott ajánlószelvényeket (Infostart)
Azoknak a pártoknak, amelyek nyilvántartásba vetették magukat az áprilisi országgyűlési választásra, de mégsem tudták összegyűjteni a választókerületenként szükséges 750 ajánlást, hétfőn 16 óráig kell megsemmisíteniük az ajánlószelvényeket.
márc. 19
10:48
Fát ültetett Károly és Camilla (Alternatív Energia)
Zsúfolt programot bonyolított le tegnap Károly walesi herceg és Camilla, Cornwall hercegnéje. A brit trónörökös és felesége tegnap meglátogatta a Dohány utcai zsinagógát, ellátogatott a szentendrei Regionális Környezetvédelmi Központba és a Skanzenbe, klímakonferencián vettek részt a Magyar Tudományos Akadémián, majd megtekintették a "Roma gyökereim nyomában" című filmet az Uránia Filmszínházban.
márc. 19
11:06
A Fidesz számít meglepetésekre (168 Óra Online)
Salgótarjánban Székyné dr. Sztrémi Melinda országgyűlési képviselőjelölt kampánynyitó fórumának vendége volt Varga Mihály, a Fidesz alelnöke, az Orbán-kabinet egykori pénzügyminisztere – írta a online kiadása.
márc. 19
11:06
Megszállta a sátán, leszúrta saját anyját (Metropol)
Pszichiátriai gyógykezelés alatt álló lánya ölte meg csütörtökön délelőtt idős édesanyját Szombathelyen a Petőfi Sándor utcában - közölte sajtótájékoztatón a rendőrség.
márc. 19
11:08
Ma délután újra őszödi beszéd (Metropol)
A Magyar Demokratikus Charta ma délután tartja a SYMA csarnokban a "Magyarországért, a köztársaságért" elnevezésű rendezvényét, amelyen Gyurcsány Ferenc volt kormányfő mond értékelő beszédet. A rendezvényen a volt miniszterelnök mellett Vitányi Iván és Bauer Tamás, a charta szóvivői is felszólalnak.
márc. 19
11:24
Gyurcsányt az MSZP központi kampánystábja mozgatja (Infostart)
Az MSZP igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy elhatárolódik Gyurcsány Ferenc "országértékelő" beszédétől, ugyanakkor a párt egyik szóvivője, Budai Bernadett kijelentette, hogy a volt kormányfő egy olyan rendezvényen szerepel, amelynek "fő célja azoknak a demokratáknak a meggyőzése, akik önmaguktól talán nem szavaznának az MSZP-re." A volt kormányfő azt nyilatkozta, hogy a kampányban vállalt…
márc. 19
11:42
Délutánra kiderül, mely pártok állíthatnak jó eséllyel listákat (Infostart)
Ma délután 4 óráig kell leadni az ajánlószelvényeket. Ekkor derül ki, mely pártok állíthatnak jó eséllyel területi és országos listákat, amellyel elemzők szerint nőhet a Parlamentbe jutási esélyük.
márc. 19
11:42
Niklai: számos csapdahelyzet volt a Balatonring körül + videó (ATV)
A Balatonring miatt mondott le Niklai Ákos.

Keresés