2010. március 20. szombat

márc. 20
5:06
Az LMP és az MDF is állíthat országos listát (Alternatív Energia)
Az LMP-nek meglesz mind a húsz területi listája, így a párt országos listát is tud állítani - közölte az LMP sajtófőnöke pénteken. A pártok közül csak a Jobbik, az MSZP és a Fidesz-KDNP tudott mind a 176 egyéni választókerületben jelöltet állítani. A jelenlegi számok azt mutatják, hogy akár az MDF-nek is meglehet a fővárosi lista.
márc. 20
5:24
Gyurcsány visszatért (168 Óra Online)
Gyurcsány Ferenc pénteki beszédével az MSZP iránt elkötelezett, de inaktív választókat akarta szavazásra buzdítani - vélik az MTI által megkeresett politikai elemzők.
márc. 20
5:24
Mesterházy: sokan a Fidesz és a Jobbik által generált légkör miatt nem vállalják a véleményüket (Alternatív Energia)
Az MSZP miniszterelnök-jelöltje biztos abban, hogy ha szüksége lesz rá, akkor a Fidesz az új parlamentben is együtt fog működni a szélsőjobboldallal. Mesterházy Attila erről a Népszavának adott interjújában beszélt. Szerinte a Fidesz és a Jobbik szavazótábora nem válik élesen ketté, a közös háttér pedig erősíti az együttműködést.
márc. 20
5:24
„Nem szeretnék, ha a vendégek között lenne” Kidobták egy partyról a magyar sztárt! (ATV)
Csak a bejáratig jutott.
márc. 20
5:26
A hadsereg négy éve: együttműködés és korszerűsítés (Alternatív Energia)
Korszerűsítés, átalakítás, takarékosság - a magyar honvédelem elmúlt négy évéről mindhárom szempont elmondható. Lapunk összeállításából kiderül: 2006 és 2010 között az elavult tömeghadseregből egy korszerű, a szövetségesi feladatokat magas színvonalon ellátó, önkéntes haderőt hozott létre a honvédelmi tárca, ráadásul mindehhez párosult a társadalom támogatása is.
márc. 20
5:42
Összefogást és támogatást kért Gyurcsány (Alternatív Energia)
Azt kérem, támogassák a Mesterházy Attila vezette szocialista párt listáját, én az MSZP-re szavazok - így buzdította hallgatóit Gyurcsány Ferenc a körcsarmokban megtartott beszédében. A volt miniszterelnök a Charta rendezvényén összefogásra szólított fel, arra kérte a bizonytalan szavazókat, hogy kételyeiknél legyen erősebb a bizalmuk, csalódásuknál a jövőbe vetett hitük.
márc. 20
5:42
„Kétharmadunk lehet, megtehetünk mindent!” Bayer a Fidesz jövőjéről (ATV)
A publicista szerint 15 éve mindenki mindent megtesz azért, hogy tönkretegyék pártját.
márc. 20
6:18
Pornóapátiban nagyon elcsodálkoztak szombat reggel (Infostart)
Berobbant a nagyon várt tavasz, pénteken magas hőmérsékleti értékeket mértek az országban, és szombatra is 20 fokos meleget ígér az előrejelzés. Az ország leghidegebb pontján, Pornóapátiban ehhez képest szombaton kora reggel mínusz 3,5 fokot mutatott a hőmérő.
márc. 20
6:36
Időjárás: erre számítsunk (168 Óra Online)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint szombat estig a napsütést legfeljebb fátyolfelhők zavarhatják, csapadék nem lesz. A délnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon egy-egy viharos széllökés is lehet. A hőmérséklet kora délután 15, 20, késő este általában 7, 12 fok között várható.
márc. 20
7:12
Súlyos következményei lehetnek, ha a politika dönt a tubesi radarról (Alternatív Energia)
Annak nagyon kínos következményei lehetnek, ha a kérdésre a politika adja meg a választ - jelentette ki érdeklődésünkre Lattman Tamás.
márc. 20
7:30
Ismét Molotov-koktélokkal támadtak (Alternatív Energia)
Két Molotov-koktélos támadás történt két nap alatt az országban. Csütörtök hajnalban Siófokon négy romák lakta házra dobtak házilag készített gyújtóbombát, tegnapra virradóra pedig az SZDSZ szegedi irodáját gyújtották fel ismeretlenek.
márc. 20
7:48
'A Fidesz politikája összeér a Jobbikéval' (168 Óra Online)
Mesterházy Attila szerint a Fidesz-Jobbik együttműködésre szavaznak azok, akik távol maradnak az áprilisi országgyűlési választásoktól. "Aki nem támogatja ma a szocialistákat, nem támogatja a demokráciát, a békés egymás mellett élést, az emberi méltóságot" - jelentette ki az MSZP miniszterelnök-jelöltje pártja pénteki pécsi választási fórumán.
márc. 20
7:48
Kitüntették a Népszava rovatvezetőjét (Alternatív Energia)
Lapunk rovatvezetőjét, Andrassew Ivánt Radnóti díjjal tüntették ki az Országgyűlés felsőházi termében.
márc. 20
7:48
Megasztár 5: kiderültek a részletek a zsűritagokról! (ATV)
Hivatalosan nem hozhatják nyilvánosságra a névsort.
márc. 20
8:24
Medián: két és fél éve először van 60 százalék alatt a Fidesz támogatottsága + videó (ATV)
Kérdés, hogy mennyire tudja kezelni a Jobbik előretörését.
márc. 20
8:26
Újabb összecsapások Jeruzsálemben, közben Moszkvában tárgyalnak a felek + videó (ATV)
A Hamasz felhívására palesztin fiatalok kövekkel és Molotov-koktélokkal támadtak az izraeliekre.
márc. 20
8:42
Fokozott ellenőrzés a Volán-buszokon (Metropol)
A Volán-társaságok a jövőben fokozottan ellenőrzik a kedvezményes utazást, mivel az utóbbi időben egyre több a visszaélés az utazási kedvezményre jogosító okmánnyal, igazolással - közölte a Volán Egyesülés az MTI-vel.
márc. 20
8:44
Orbán: a Jobbik ellophatja a fiatalok álmait (Metropol)
Orbán Viktor szerint könnyen járhat úgy sok lelkes, megújulásra vágyó fiatal, hogy a rendezetlen, botrányokkal teli Jobbik ellopja az álmait.
márc. 20
9:00
Kinek hihetünk? - bizonytalanság a közvélemény-kutatásokban (Alternatív Energia)
A Fidesz biztosnak látszó győzelmén kívül alig értenek egyet bármiben is a közvélemény-kutatók. A Jobbik megerősödését mindegyik intézet tényként kezeli, eltérők azonban a pártok táborának szavazási hajlandóságára és a választási részvételre vonatkozó becslések.
márc. 20
9:18
Vigyázzon, mikor tüzel a kertjében, ha nem akar bírságot fizetni! (Infostart)
Csak az engedélyezett napszakban, és a megfelelő területen lehet elégetni a tavaszi kerttakarításkor keletkezett ágakat. Szakemberek inkább a komposztálást javasolják, de aki mégis a tűzet gyújt, és megszegi a szabályokat, büntetésre számíthat - mondta el az InfoRádiónak a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője.
márc. 20
9:18
Cozma-gyilkosság: "szabadulóbulit" tartottak Enyingen (168 Óra Online)
Többen is kiszabadultak az előzetes letartóztatásból azok közül, akiket korábban a Cozma-gyilkossággal kapcsolatban vett őrizetbe a rendőrség - értesült az . Pénteken este "szabadulóbuli" zajlott Enyingen, rendkívül erős rendőri biztosítás mellett.
márc. 20
9:18
Orbán: rendkívüli intézkedésekre lesz szükség a kormányváltás után (ATV)
„Ha nem látunk tisztán, a kormányzás olyan, mint a lottó.”
márc. 20
9:20
Ma dönthetnek Bokrosról (Infostart)
Ma dönthet az MDF országos választmánya a párt országos és budapesti listájáról.
márc. 20
9:36
Hány párt jut be a parlamentbe? (Infostart)
Csak a Fidesz győzelmében biztosak a közvélemény-kutatók három héttel az országgyűlési választás első fordulója előtt.
márc. 20
9:36
Orbán szerint a Jobbik ellophatja a fiatalok álmait (Alternatív Energia)
Orbán Viktor szerint könnyen járhat úgy sok lelkes, megújulásra vágyó fiatal, hogy a rendezetlen, botrányokkal teli Jobbik ellopja az álmait. A Fidesz elnöke a Blikk szombati számában a következő menetrendet vázolta fel a választások utánra: tényfeltárás, a szükséges rendkívüli intézkedések meghozatala, a legfontosabb átfogó változások előkészítése, majd költségvetési törvény 2011-re.
márc. 20
9:54
Állíthat budapesti listát az MDF (ATV)
A valasztas.hu legfrissebb adatai szerint péntek este negyed kilencig a fővárosi listaállításhoz szükséges nyolc jelöltet nyilvántartásba vették.
márc. 20
10:12
Szégyenpadra kerülünk Európában? (168 Óra Online)
Európa legerősebb radikális pártja lehet a Jobbik, ha választási eredménye megközelíti a húsz százalékot. A nyilvánosságra került botrányok azonban árthatnak a szervezetnek - mondta az Tölgyessy Péter. Az alkotmányjogász is úgy véli, hogy az emberek csodát várnak a majdani Fidesz-kormánytól, ám hiába ígérte korábban a legnagyobb ellenzéki erő, hogy ha hatalomra kerül, akkor nem kell megszorítás,…
márc. 20
10:30
Kilencezer pár hamis márkajelzésű cipőt foglaltak le (Metropol)
Több mint 100 millió forint értékű hamisított márkajelzésű cipőt foglaltak le a vámosok egy kamionból - közölte Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség szóvivője.
márc. 20
10:30
Mintegy 70 területi listát állítottak eddig a választásra készülő pártok (Alternatív Energia)
Még három nap áll a pártok rendelkezésére, hogy bejelentsék területi listájukat a területi választási bizottságoknál; ezt március 22-én délután négy óráig tehetik meg.
márc. 20
10:30
Bárdos: „Izgalmasabb lehetőség, ha külön folytatjuk Krisztinával” (ATV)
Ismét képernyőre kerül az ismert tévés.
márc. 20
10:32
Felezné a tanárjelöltek számát a Fidesz + videó (ATV)
Azonnal benyújtanák a kezdeményezést.
márc. 20
10:48
Orbán beszólt a Jobbiknak (168 Óra Online)
Orbán Viktor szerint könnyen járhat úgy sok lelkes, megújulásra vágyó fiatal, hogy a rendezetlen, botrányokkal teli Jobbik ellopja az álmait. A Fidesz elnöke a Blikk szombati számában a következő menetrendet vázolta fel a választások utánra: tényfeltárás, a szükséges rendkívüli intézkedések meghozatala, a legfontosabb átfogó változások előkészítése, majd költségvetési törvény 2011-re. Orbán Viktor…
márc. 20
11:06
Még három nap van a területi listák bejelentésére (Metropol)
Még három nap áll a pártok rendelkezésére, hogy bejelentsék területi listájukat a területi választási bizottságoknál; ezt március 22-én délután négy óráig tehetik meg.
márc. 20
11:06
Gyenesei: „ingatlanbiznisz lett volna a sávolyi beruházás” + videó (ATV)
A korábbi miniszter már egy éve megmondta, hogy valószínűleg nem lesz versenypálya.
márc. 20
11:08
Leégett egy családi ház tetőszerkezete (Metropol)
Leégett egy családi ház tetőszerkezete Buzsákon, a tűzben felrobbant egy gázpalack; személyi sérülés nem történt, az anyagi kár az első becslések szerint eléri a 10 millió forintot.
márc. 20
11:08
Árammal büntették társukat a kísérleti TV-műsor játékosai (ATV)
A résztvevők négyötöde a halálos dózist is alkalmazta volna.
márc. 20
11:24
Izraeli repülők: a Fidesz a honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezte (Infostart)
A honvédelmi bizottság fideszes tagjai kezdeményezték, hogy kedden üljön össze a testület a magyar légtérben gyakorlatozó izraeli repülők ügye miatt. Itt lehetőséget adnának a kormány illetékeseinek, köztük a honvédelmi miniszternek, hogy magyarázatot adjanak a történtekre - közölte Simicskó István szombaton Budapesten.
márc. 20
11:24
A Jobbik keresztülhúzhatja Orbán számítását (168 Óra Online)
A Fidesz biztosnak látszó győzelmén kívül alig értenek egyet bármiben is a közvélemény-kutatók. A Jobbik megerősödését mindegyik intézet tényként kezeli, eltérők azonban a pártok táborának szavazási hajlandóságára és a választási részvételre vonatkozó becslések. Egyetértés mutatkozik abban, hogy a Fidesz kétharmados parlamenti többségének gátja elsősorban a Jobbik lehet - a Medián, a Szonda Ipsos…
márc. 20
11:24
Fidelitas: sorsdöntő változás jöhet a fiatalok számára (Metropol)
A soron következő választás sorsdöntő változást hozhat a fiatalok számára, mert az elmúlt nyolc évben felnőtt egy elfelejtett nemzedék, amelynek boldogulásáért a szocialista kormányok semmit sem tettek - jelentette ki Ágh Péter, a Fidelitas országos elnöke.
márc. 20
11:24
Még delegálhatnak szavazatszámlálókat a pártok (Alternatív Energia)
Az áprilisi országgyűlési választáson induló jelölteknek még két hetük van arra, hogy tagokat delegáljanak az ország mintegy 11 ezer szavazatszámláló bizottságába.
márc. 20
11:42
Borúsabbra fordul az idő a jövő hét elején (Metropol)
A hétvégén kellemesen meleg idő lesz, sok napsütéssel, a jövő hét elején azonban átmenetileg borongósabbra fordul az időjárás, és kisebb esők is várhatók - mondta el Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.
márc. 20
11:42
Izraeli repülők: a Fidesz magyarázatot kér (ATV)
A honvédelmi bizottság fideszes tagjai kezdeményezték, hogy kedden üljön össze a testület a magyar légtérben gyakorlatozó izraeli repülők ügye miatt. Itt lehetőséget adnának a kormány illetékeseinek, köztük a honvédelmi miniszternek, hogy magyarázatot adjanak a történtekre - közölte Simicskó István szombaton Budapesten.
márc. 20
11:44
Burány: „Gyurcsány igazi csapatjátékos” + videó (ATV)
A korábbi miniszterelnök tegnapi beszédének ezzel együtt volt kockázata is.
márc. 20
12:00
Öt párt állíthat országos listát (Infostart)
A jelenlegi adatok szerint öt párt tud országos listát állítani az áprilisi országgyűlési választásra: a Fidesz-KDNP, az MSZP, a Jobbik, valamint az MDF és az LMP.
márc. 20
12:00
Az izraeli repülők miatt hívná össze a honvédelmi bizottságot a Fidesz (Alternatív Energia)
A honvédelmi bizottság fideszes tagjai kezdeményezték, hogy kedden üljön össze a testület a magyar légtérben gyakorlatozó izraeli repülők ügye miatt. Itt lehetőséget adnának a kormány illetékeseinek, köztük a honvédelmi miniszternek, hogy magyarázatot adjanak a történtekre - közölte Simicskó István szombaton Budapesten.
márc. 20
12:00
Bokros: „Vargának pontosan kellene tudnia, hogy mekkora a hiány” + videó (ATV)
Több ponton is bírálta a volt pénzügyminisztert.
márc. 20
12:18
Bokros nem fér be az MDF országos listájára? (Infostart)
Szombaton ülésezik az MDF országos választmánya (ov), amelynek az lenne a feladata, hogy véglegesítse a párt országos listáját. A véglegesítés azonban valószínűleg nem fog simán menni, mert a péntek esti elnökségi ülésen két teljesen különböző névsor miatt egymásnak ugrott Dávid Ibolya pártelnök és Makay Zsolt választmányi elnök - írja az Index. Makay nem szerepeltetné Bokrost az MDF országos…
márc. 20
12:18
Hajléktalan ölt meg egy másik hajléktalant (Metropol)
Egy hajléktalan ölte meg azt a szintén hajléktalan 44 éves férfit, akinek holttestét pénteken hajnalban találták meg Eger belvárosában - közölte a rendőrség szombaton.
márc. 20
12:20
Rendőröket kellett küldeni, akkora a budapesti dugó (Infostart)
Sokan igyekeznek a kőbányai vásárvárosba a hétvégén rendezett motorfesztiválra, emiatt telítettek a forgalmi sávok a Kerepesi úton, és a torlódás a Hungária és a Könyves Kálmán körúton is érződik. A környéken akkora a dugó, hogy rendőröket kellett küldeni.
márc. 20
12:36
Szekeres Imre tudja, mit kell tenni a magyar légtér biztonsága érdekében (Infostart)
A honvédelmi miniszter szerint a tárca a lehető legszigorúbban járt el a minisztériumban nemrégiben kipattant vesztegetési botrány során. Szekeres Imre az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: összegtől függetlenül nincs "piti ügy", minden gyanús esetet ki kell vizsgálni. A tárcavezető arról is beszélt: az ország biztonsága érdekében mindenképpen meg kell épülnie a harmadik gerinclokátornak…

Keresés